گرالیت | Geraliit | سواد رسانه‌ای


Гео и язык канала: не указан, не указан
Категория: не указана


🚀 مجموعه آموزشی گرالیت
🧭 مطالعات رسانه و ارتباطات
📻 برگزارکننده دوره‌های عمومی و تخصصی سواد رسانه‌ای
🎥 مشاوره تخصصی رسانه‌ای
📺 مدیر کانال: شایان فخاری | دانش آموخته کارشناسی ارشد فرهنگ و ارتباطات
94547638

Связанные каналы  |  Похожие каналы

Гео и язык канала
не указан, не указан
Категория
не указана
Статистика
Фильтр публикаций


Видео недоступно для предпросмотра
Смотреть в Telegram
مصاحبه آقای شایان فخاری مدیر مجموعه آموزشی گرالیت با شبکه پرس تی وی پیرامون نحوه برجسته سازی فوت خانم مهسا امینی در رسانه های جهان .
#مهسا_امینی
#برجسته_سازی
#press_tv
@geraliit


کیت کلارنبرگ" روزنامه نگار تحقیقی انگلیسی در مقاله ای در سایت " کرَدِل" (cradle) مدعی شده ناآرامی های اخیر در ایران در واکنش به مرگ مهسا امینی، اگرچه ریشه در نارضایتی‌های مشروع طبقه ای از جامعه ایران دارد، اما همزمان نشانه‌ای از تاثیرات یک جنگ روانی و رسانه ای گسترده تحت حمایت غرب نیز در تحریک و هدایت پشت پرده این ناآرامی ها دیده می شود.
او نوشت:" تنها چند روز پس از شروع اعتراضات در 16 سپتامبر، واشنگتن پست فاش کرد که پنتاگون حسابرسی گسترده ای از تمام تلاش های آنلاین خود علیه ایران را، پس از افشای اینکه تعدادی حساب جعلی که توسط بخش فرماندهی مرکزی آن (سنتکام) اداره می شد، آغاز کرده است.
این حساب‌های جعلی تحت فرماندهی سنتکام، در تحقیقات مشترکی که توسط شرکت تحقیقاتی رسانه‌های اجتماعی "گرافیکا" و رصدخانه اینترنتی " استنفورد" انجام شد، فاش شدند.

اساس تحقیق این دو شرکت رصد اینترنتی، ایالات متحده آمریکا از زمان به قدرت رسیدن ترامپ در 5 سال پیش، یک کارزار جنگ روانی و رسانه ای را علیه ایران و دو کشور چین و روسیه تحت رهبری وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون) به راه انداخته است.

این مساله در اواخر ماه اوت گذشته افشا شد، در آن زمان کمترین پوشش مطبوعاتی انگلیسی زبان را به خود جلب کرد، اما آشکارا مورد توجه دولت آمریکا قرار گرفت و پنتاگون شروع به حسابرسی کرده است.

حوزه جغرافیایی سنتکام شامل ایران می شود و با توجه به موقعیت دیرینه جمهوری اسلامی به عنوان یک دشمن کلیدی ایالات متحده، شاید تعجب آور نباشد که بخش قابل توجهی از کارزار آنلاین و تلاش های جنگ روانی این واحد، به این کشور هدایت شده است.

یک راهبرد کلیدی که توسط متخصصان روان‌شناس ارتش ایالات متحده به کار گرفته می‌شود، ایجاد چندین رسانه ساختگی است که محتواهای فارسی زبان منتشر می‌کنند. در این راستا کانال‌های آنلاین متعددی در پلتفرم هایی چون توییتر، فیس‌بوک، اینستاگرام، یوتیوب و حتی تلگرام اداره می شدند.
در برخی موارد نیز روزنامه‌نگاران و کارشناسان جعلی با "دنبال‌کنندگان" متعدد در آن پلتفرم‌ها همراه با عکس‌های نمایه ایجاد شده از طریق هوش مصنوعی ظاهر شدند.

برخی از سازمان‌های خبری جعلی مطالب اصلی را منتشر کردند، اما بخش عمده‌ای از خروجی‌های آن‌ها محتوای بازیافت‌شده از سازمان‌های تبلیغاتی تحت حمایت دولت آمریکا مانند رادیو فردا و بخش فارسی صدای آمریکا بود.

آنها همچنین مقالاتی از شبکه تلویزیونی "ایران اینترنشنال" مستقر در بریتانیا را تغییر داده و به اشتراک گذاشتند. این شبکه تلویزیونی از عربستان سعودی کمک مالی دریافت می‌کند.
این کانال ها به طور مکرر برای ردگُم کنی، مطالب غیرسیاسی نیز از جمله شعر ایرانی و عکس غذاهای ایرانی منتشر می کردند. آنها همچنین در توییتر با ایرانیان واقعی در ارتباط بودند.

ربات‌ها و ترول‌های پنتاگون از تکنیک‌ها و رویکردهای روایی متفاوتی در تلاش برای تاثیرگذاری بر ادراک مخاطبان ایرانی و ایجاد تعامل استفاده کردند و گاه حتی خود را در قالب حامیان نظام جا می زدند.
@geraliit
https://thecradle.co/Article/analysis/16372?utm_campaign=The%20Cradle%20&utm_medium=email&utm_source=Revue%20newsletter


تکنیک‌های_عملیات_روانی_در_حوزه_رسانه.pdf
27.0Мб
📄 فایل PDF کتاب «تکنیک‌های عملیات روانی در حوزه رسانه و خبر»

نویسنده: احمد قدیری ابیانه
@geraliit


Видео недоступно для предпросмотра
Смотреть в Telegram
🔸آدمها میزانسن دارند، به موقع وارد کادر میشن و به موقع از کادر خارج میشن
🔹دوربین در جایگاه مناسب، لحظه مناسب و با کادربندی های درستی در صحنه فیلمبرداری میکند
🔸با دوربین حرفه ای یا گوشی موبایل با کیفیت فیلم برداری شده
🔹به دوربین لرزه گیر وصله چیزی مثل گیمبال یا استاپلیزر
🔸آدمها شتابزدگی ساختگی دارند و نه واقعی
🔹دوربین به عنوان مشاهده گر در صحنه حاضر نیست
📌اینها چیزهایی هستند که احتمال ساختگی بودن این فیلم را زیاد میکنند چیزی بیش از نودونه درصد

🔸چه کسانی پشت این فیلمهای ساختگی هستند؟
#سواد_رسانه
#جنگ_شناختی
#سقز
#مهسا_امینی
منبع: هدهد


‍ 🔸 #سانسور_نامحسوس

🔹 «سانسور نامحسوس» (Shadow Banning) عبارت است از مسدود کردن یا محدود کردن مشارکت یک کاربر در رسانه‌های اجتماعی، به ترتیبی که آن کاربر و دیگران متوجه نشوند که او محدود شده است.

🔸این کار معمولا از طریق پنهان کردن یا کمتر برجسته کردن پست‌های یک کاربر خاص در شبکه‌های اجتماعی انجام می‌شود، به‌طوری که مخاطبان معمولا پست‌های وی را نمی‌بینند یا کمتر می‌بینند، و هدف آن کاهش نفوذ آن کاربر در سطح جامعه است.

🔹توییتر، فیس‌بوک، یوتوب و اینستاگرام از رسانه‌های اجتماعی مشهوری هستند که همیشه در مظان اتهام سانسور نامحسوس کاربران بوده‌اند. سازندگان محتوا برای این شبکه‌های اجتماعی عموما شکایت می‌کنند که پست‌های‌شان توسط مدیریت رسانه به‌طور نامحسوس سانسور شده است.

🔸بحث درباره سانسور نامحسوس گرچه از زمان ایجاد رسانه‌های اجتماعی وجود داشته است، اما در سال 2018 به دنبال برخی مدعیات مبنی بر اینکه توییتر، جمهوری‌خواهان آمریکا را به‌طور گسترده سانسور می‌کند، به موضوعی داغ تبدیل شد.

🔹در اواخر ژوئیه 2018، شبکه خبری «وایس نیوز» طی پژوهشی متوجه شد که نام برخی از جمهوری‌خواهان در منوی جستجوی کشویی از پیش پر شده توییتر ظاهر نمی‌شود، و بنابراین در هنگام جستجوی کلی توسط کاربران، این افراد در منو ظاهر نمی‌شوند.

🔸پس از آن ماجرا برخی از جمهوری‌خواهان توییتر را متهم کردند که حساب‌های افراد جمهوری‌خواه را به‌طور نامحسوس سانسور می‌کند. توییتر در آن زمان این ادعا را رد کرد، اما به نظر می‌رسد بعدها تنظیمات خود را طوری تغییر داد تا جمهوری‌خواهان محدود نشوند.

🔹این تنها مرتبه‌ای نبود که توییتر به سانسور نامحسوس متهم می‌شد. بر اساس یک پژوهش، طی سال‌های 2014 و 2015 بیش از 250 هزار توییت انتقادی در ترکیه سانسور نامحسوس شده بودند. به علاوه، در سال 2015 مشخص شد که توییتر، توییت‌هایی که حاوی اسناد فاش‌شده دولت آمریکاست را بدون اینکه حذف کند، سانسور نامحسوس کرده است.

📌منبع: farsi.alarabiya
@geraliit


🚦 #متاورس به اندازۀ دنيايی که می‌شناسيم واقعی است

📍دیوید چالمرز، فیلسوف بزرگ معاصر، در کتاب جدیدش به‌سراغ مسئلۀ واقعی‌بودن دنیای مجازی رفته است

🔸در این دورۀ تماس‌های تصویری، «من را می‌بینی؟» یکی از سؤال‌های رایج است، ولی اگر آن را از فیلسوف استرالیایی، دیوید چالمرز، بپرسید معنای عمیق‌تری پیدا می‌کند. چالمرز در جواب این سوال گفت: «فیلسوفان محافظه‌کار خواهند گفت نه، من فقط تعدادی پیکسل روی صفحه می‌بینم، نه شما را». اما دیدگاه خود او متفاوت است: «بله، شما را درست می‌بینم»؛ به هر دو معنای «درست»: هم کامل و هم صحیح. این ادعای به‌ظاهر ساده معناهای فلسفی عمیقی دارد.

🔹چالمرز یکی از معروف‌ترین فیلسوفان قرن بیست‌و‌یکم است که حال به سراغ این پرسش رفته که آیا واقعیت مجازی کاملاً فراگیر و شبیه‌سازی‌شده -نام آن را VR کامل بگذارید- صورتی اصیل از واقعیت یا بدیلی برای آن به حساب می‌آید یا نه. زمان انتشار کتاب او جالب است: در اکتبر ۲۰۲۱، مارک زاکربرگ اعلام کرد که فیسبوک در حال کار روی ساخت متاورس است -«اینترنتی کاملاً فراگیر و ... متجسّد»، که در آن می‌توانید با استفاده از آواتاری شخصی در یک محیط آنلاینِ سه‌بعدی در جلسات حاضر شوید یا با دوستان خود شام بخورید.

🔺درحالی‌که زاکربرگ آرمان‌شهری مجازی را تدارک می‌بیند، دیگران از پایان غیرانسانی واقعیت می‌ترسند. اینکه بگوییم حق با کیست تا حد زیادی بستگی به پاسخی دارد که باید به یک پرسش فلسفی قدیمی بدهیم: واقعیت چیست؟

📌 ادامۀ مطلب را در لینک زیر بخوانید:
https://tarjomaan.com/interview/10670/

▫️ترجمان

📲 @geraliit


🚦خشمگین بودن ویژگی زیست در اینستاگرام است!

📍بررسی چالش‌های مدیریتی با شبکه‌های اجتماعی در ایران در گفتگو با احسان شاه قاسمی؛

🔸ماهیت #تصویر_بنیاد اینستاگرام ذهن را تنبل می‌کند، فضا را مبتذل می‌کند، مصرف گرایی را تشویق می‌کند و چون بستری برای بحث کردن‌های سیاسی نیست، به نظر می‌رسد برخی از مسئولین این عقیده را داشته باشند که این شبکه اجتماعی دردسری برای آن‌ها ایجاد نمی‌کند و مانعی بر سر راه آن ایجاد نمی‌کند درحالیکه تلگرام اگر به شاخه و برگ‌های درخت حمله می‌کرد، اینستاگرام به ریشه‌ها حمله می‌کند.

🔸اینستاگرام قطعا به لحاظ ایجاد مصرف‌گرایی در جامعه به شدت آسیب‌زا بوده است و حتی به شما نشان می‌دهد که شما با هر شرایطی می‌توانید مصرف‌گرا باشید.

🔹چه اتفاقی افتاده و چه بی‌اعتمادی ایجاد شده که مردم کشورتان حاضرند داده‌ها و اطلاعات خود را در اختیار کشور‌های بیگانه قرار دهند، اما در اختیار شما نگذارند. درحالی‌که همان مردم نمی‌دانند که جمهوری اسلامی اگر بخواهد می‌تواند به هرجای تلگرام سرک بکشد و به اطلاعات شما دسترسی داشته باشد.

ادامه مطلب در لینک زیر👇
https://farhangesadid.com/0001rf

📲 @geraliit


در کربلا چه گذشت؟



@geraliit


نظریه #گلوله_جادویی و #پیامبر_عاشورا

💢نظریه گلوله جادویی براین باور است که پیام هرگاه به مخاطب عرضه شود اثر خود را می گذارد. اگرچه در درستی این نظریه تردیدهای بسیاری است اما هرگاه پیام از فرم و محتوای درست و قوی برخوردار باشد اثر آن در مخاطب بی گمان بسیار بالا خواهد بود.

💢 #پیام_عاشورا به مثابه گلوله جادویی است هرگاه بمخاطبی خورد در جان او نشست و اثر خود را گذاشت. شاید از این حیث پیامی بالاتر از آن نیست. قدرت پیام عاشورا را در فرم و محتوای آن باید جست.

💢فرم این پیام از خون و قیام ساخته شده از چنان حماسه ای برخوردار است که هر کسی را به وجد می آورد و از چنان عاطفه ای برخوردار است که هر دلی را می سوزاند. حتی قاتلان حسین و دشمنان اهل بیت نیز بر شهامتشان اقرار کرده و بر مصیبتشان اشک ریختند.

💢محتوای این پیام را از هر سو بنگری چیزی جز زیبایی نمی بینی. ساخت این پیام از عناصر فطری است و برجان هر کسی که اصابت کرد نشست. بیخود نیست که دوستان حسین را در هر رنگ و پوست و مکان و زمان و حتی در هر مذهب می بینی. شهادت، ایثار، فداکاری، آزادگی، ذلت ناپذیری، محبت، عبادت، هدایت، و .....

💢پیام عاشورا اگرچه قوی است اما باید از رسانه زینب به مخاطب برسد. زینب نه تنها پیام آور کربلاست بلکه خود بخش بزرگی ازین پیام است. اگر در اینکه رسانه پیام است تردید کنیم در اینکه بی گمان زینب بخش بزرگی از پیام عاشوراست تردیدی نیست. زینب نه پیام رسان بلکه پیامبر عاشوراست زیرا پیامبران همواره جزء جدایی ناپذیر پیام بودند.

کربلا در کربلا می ماند اگر زینب نبود.

تقدیم به روح بزرگ عقیله بنی هاشم حضرت زینب سلام الله علیها

#محمدحسین_نژادی

منبع: هدهد
@geraliit


🔴 #سرطان_اطلاعات
✅ آیا شما نیز از چاقی اطلاعات در رنج هستید؟

🔸در دنیای دور و بر ما، اتفاقات بد زیادی می‌افتد و واقعاً جای تامل دارد که دانستن این همه اطلاعات ناگوار، به چه کارمان می آید که باید از آنها آگاه بود!
این «اتفاقات بد» شامل جنایات، قحطی، گرسنگی، جنگ، خشونت، ناآرامی‌های سیاسی، بی‌عدالتی و.. است.

🔸از طرفی رسانه‌ها، فضای مجازی و شبکه های اجتماعی، تمایل سیری ناپذیری برای احساسی کردن اخبار خود داشته و صرف نظر از کم بودن احتمال وقوع، آنها را پررنگ می سازند و با هیجانی کردن داستان خبر، از هر موقعیتی در جهت جلب توجه مخاطبین، سودجویی و گاهاً ایجاد رعب و وحشت استفاده میکنند.

📍سوال مهم این است که:
از بین هزاران هزار گزاره خبری که در یکماه گذشته خوانده یا شنیده‌اید، کدامیک از آنها توانسته است در تصمیم بهتر برای امور مهم و تاثیرگذار زندگی یا مثلا کسب ‌و کار بهترتان، نقش داشته باشد و دردی از شما دوا کند!

📍به راستی اخبار با ذهن ما چه می کند؟

🔸وقتی غذایی پرحجم و متضاد، سیستم گوارش انسان را بهم میریزد، این حجم هله‌هوله‌های خبری نیز ذهن و مغر آدمی را از هم گسیخته می کند!
بی تردید، شکل و محتوای هر خبری، بر سلامت روانی ما تاثیرگذار است. تاثیرات مستقیم بر روحیه ما و در نتیجه، تفکر و رفتار ما تغییر می کند.

🔸تکرار روزانه اخبار، بویژه درباره موضوعات و وقایعی که امکان اثرگذاری از طرف فرد بر روی آن نیست، بالاخره او را منفعل می کند. این اخبار چنان فرد را تحت فشار می گذارد که در نهایت، دچار یک جهان‌بینی بدبینانه، بی‌احساس، نیشدار و جبری می شود!

🔹عنوانی که از آن به «بی‌پناهی اکتسابی» یا Learned Helplessness یاد می شود!

📍همراه با حالاتی چون:

▫️افزایش هیجانات کاذب
▫️قضاوت های سطحی و ناصحیح
▫️دوری از دنیای واقعی و انزواطلبی
▫️فاجعه سازی و بزرگنمایی از وقایع
▫️خلاصه‌خوانی و بی‌توجهی به مطالب عمیق و در نهایت «کم عمق شدن اندیشه‌ها»
▫️تاثیر پذیری افراطی از اطلاعات ارسالی از منبع خبر
▫️افزایش امکان ابتلا به برخی از مشکلات روانپزشکی چون: ترس،اضطراب،افسردگی و پرخاشگری
▫️تحریک مفرط منطقه Limbic مغز و ترشح مواد بیوشیمایی که در نهایت موجب تضعیف سیستم ایمنی بدن میشود.به عبارتی، بدن همیشه خود را در وضعیت استرس مزمن احساس میکند.

🚨چه باید کرد؟

▫️انتخاب آگاهانه خبر و پرهیز از دانلود هر بسته صوتی یا تصویری
▫️مدیریت زمان حضور در فضای مجازی
▫️توجه به فعالیت های هدفمند در دنیای واقعی(بویژه: فعالیتهای ورزشی، هنری و اجتماعی)

🚨به شدت مراقب #اعتیاد خبری باشید
منبع: هدهد

@geraliit




💢یک کارگاه کاربردی برای علاقه مندان به دانستن زیر و بم تولید محتوای اثرگذار در شبکه‌های اجتماعی

📣کارگاه «صفر تا صد تولید محتوا»

🔻مدرس: شایان فخاری _ مدیر مجموعه گرالیت

🕰️از پنجم مرداد ماه طی سه هفته چهارشنبه ها به صورت آنلاین در خدمت شما هستیم.

✔️برای ثبت نام هم میتوانید از طریق سایت باشگاه مدیریت رسانه و توسعه سواد رسانه‌ای یونسکو ایران به آدرس unescomil.com اقدام کنید هم از طریق دایرکت صفحه اینستاگرام باشگاه.

📜به شرکت کنندگان در دوره، مدرک معتبر بین المللی ارایه خواهد شد.

⭕ظرفیت به جهت برگزاری کارگاهی و عملی، محدود است.

🔗از طریق دایرکت، پاسخگوی سوالات احتمالی شما هستیم.🙏
@geraliit


Видео недоступно для предпросмотра
Смотреть в Telegram
.
ترور و جان باختن شینزو آبه دردناک و تلخ است. اما پوشش رسانه‌ای بحران فوق العاده است.

🔹تیم مدیریت بحران برای جلوگیری از نمایش تصویر تن خون آلود شینزو آبه حین انتقال به سمت هلی کوپتر امداد، از پرده ای آبی رنگ استفاده کرد تا روان شهروندان و مخاطبان صدمه نبیند.چون خود خبر به اندازه کافی تلخ است.
🔹تلویزیون ان.اچ.کی ژاپن، یعنی رسانه ملی و رسانه رسمی کشور علاوه بر پیگیری و پوشش خبری لحظه لحظه رویداد، نیز مراقب است، تصاویری را منتشر کند که به سلامت روان مخاطبان ضربه نزند.
🔹این ابتکار مدیریت بحران ژاپنی بیانگر این است که در حین و بعد از بحران هم تیم امداد و نجات و هم تیم پوشش رسانه‌ای از قبل می داند که چه نقش و‌ مسئولیتی برعهده دارد و دچار دستپاچگی نمی شود و وظایف و اصول خود را فراموش نمی‌کند و اخلاق حرفه‌ای را فدای پخش تصاویر تلخی نمی کند که ممکن است به دیده شدن و افزایش رنکینگ کمک کند.


@geraliit


Репост из: شایان فخاری
🎯 بنگاه‌های خبری معمولاً احساسات ما را گروگان می‌گیرند
— آیا راهی برای کنترل تاثیر مخرب اخبار بد وجود دارد؟

📍پیگیری اخبار ضروری اما دوست‌نداشتنی است. پیگیری اخبار ما را به شهروندانی دغدغه‌مند و مسئولیت‌پذیر تبدیل می‌کند؛ همیشه از دوروبرمان مطلعیم و نسبت به سرنوشت دیگران بی‌تفاوت نیستیم. با‌این‌حال چه کسی دوست دارد که کل روز خود را با روانی آزرده از خبرهای بد اقتصادی و حوادث ناگوار به شب برساند. واقعیت این است که این روزها بیش از گذشته در معرض اخبار منفی قرار داریم و هر روز نیز پژو‌هشگران بیشتری دربارۀ تاثیر مخرب خبرهای بد بر سلامت جسم و روانمان هشدار می‌دهند. آیا راهی برای کنترل یا مدیریت تاثیر مخرب اخبار بد وجود دارد؟

🔖 ۱۰۷۵۰ کلمه
⏰ زمان مطالعه: ۵۸ دقيقه

📌 ادامۀ مطلب را در لینک زیر بخوانید:
https://tarjomaan.com/neveshtar/10615/

@geraliit


ravesh shenasi (@pdfakasi) (1).pdf
13.9Мб
روش شناسی های تصویری
گیلیان رُز


ترجمه: جمال الدین اکبرزاده جهرمی
#کتاب

@geraliit


روش شناسی های تصویری
گیلیان رُز


ترجمه: جمال الدین اکبرزاده جهرمی
#کتاب

@geraliit


Видео недоступно для предпросмотра
Смотреть в Telegram
پس از فن آوری دیپ فیک(جعل آشکار) هر چیزی را به راحتی باور نکنید
@geraliit


Репост из: @attachbot
#ارتباطات #اینترنت
#زوم🔸وب۳ چیست؟
وب۳ یا وب ۳.۰ که به عنوان فاز (مرحله) یا نسل بعدی اینترنت نامگذاری شده به اصطلاح یک چتر تازه برای پوشش و سازماندهی #اکوسیستم (زیست‌بوم) آنلاین (برخط) دست واسطه‌های بزرگ موجود در اینترنت را قطع می‌کند.
▫️وب۱ عصر #پروتکل‌های‌غیرمتمرکز و باز بود که در آن بیشتر فعالیت‌های آنلاین شامل سرزدن به صفحات #وب‌استاتیک بود.
▫️وب۲ که عصر کنونی است، عصر تمرکز به شمار می‌رود که در آن سهم عظیمی از ارتباطات و تجارت بر روی #پلتفرم‌های‌بسته یا بسترهای اینترنتی آنلاینِ متعلق به تعداد انگشت شماری ازغول‌های فناوری دیجیتال از جمله گوگل،آمازون، فیسبوک، اپل و مایکروسافت (#گافام) انجام می‌شود و به طور اسمی از سوی نهادهای دولتی تنظیم‌کننده مقررات نظارت می‌شود.
▫️وب۳ (Web3) قرار است جهان مجازی و فعالیت‌های اینترنتی را از آن کنترل انحصاری رها کند. وب۳ در تئوری ترکیبی از دو نسخه قبلی اینترنت خواهد بود، اما قدرت را از غول‌های فناوری و شرکت‌های بزرگ می‌گیرد و آن را به دست مردم بازمی‌گرداند. وب۳ در ابتدایی‌ترین سطح خود یک اکوسیستم آنلاین غیرمتمرکز بر پایه بلاک‌چین است. پلتفرم‌ها و اپلیکیشن‌ها یا برنامه‌های ساخته شده بر روی نسل جدید اینترنت (وب۳) متعلق به یک دروازه‌بان مرکزی نیستند، بلکه متعلق به کاربرانی هستند که با کمک به حفظ و توسعه این خدمات در آن سهیم می‌شوند. در واقع، کاربران می‌توانند به جای تبادل داده‌ها برای آپلود محتوایی به صورت آنلاین، با کسب توکن‌هایی در سیستم بلاک‌چین، همزمان هم مشارکت‌‌کننده و هم سهامدار باشند و در شبکه حرفی برای گفتن داشته باشند.
#گاوین_وود (Gavin Wood) در سال ۲۰۱۴ برای نخستین بار اصطلاح وب۳ را به کار برد و مفهوم نسل بعدی اینترنت را توصیف کرد. در آن زمان، او به تازگی همکاری برای توسعه #رمزارز #اتریوم را آغاز کرده بود؛ رمزارزی که این روزها پس از #بیت‌کوین بیشترین ارزش بازار جهانی رمزارزها و سرمایه جذب شده در این بازار را به خود اختصاص داده است.
وود در حال حاضر بنیاد وب۳ را اداره می‌کند که از توسعه و اجرای پروژه‌های غیرمتمرکز در حوزه فناوری اطلاعات پشتیبانی می‌کند و در زمینه ایجاد زیرساخت #بلاک‌چین (زنجیره بلوکی) برای وب۳ متمرکز است.
بلاک‌چین‌‌ها شبکه‌‌هایی از اطلاعات گسترده اینترنتی هستند که هر یک درست مثل یک دفتر بزرگ ثبت دیجیتالی و رمزی اطلاعات و گزارش‌ها بر مبنای اصول باز بودن، عدم تمرکز و غیرقابل هک بودن طراحی شده‌اند و هر کدام به بلوک قبلی اضافه می‌شود. لذا با وجود این که اطلاعات ذخیره‌شده روی این سیستم، بین تمامی اعضای شبکه به اشتراک گذاشته می‌شود ولی امکان رخنه در اطلاعات ثبت‌شده و حذف و دستکاری آنها تقریبا از بین می‌رود. رمزارزهای مثل بیت‌کوین و اتریوم نیز از طریق فناوری بلاک چین خلق شده‌اند. همچنین بر روی هر پلتفرم بلاک‌چینی می‌توان توکن ایجاد کرد. توکن‌ها دارایی دیجیتال هستند که می‌تواند نشان دهنده سهم یک شرکت یا پروژه باشند ولی #رمزارزها درست مثل یک ارز، وسیله مبادله، واحد شمارش و یا ذخیره کننده ارزش هستند. بنابراین تفاوت رمزارز و #توکن شبیه تفاوت یک اسکناس و یک برگه سهام است. بنابراین، با توسعه وب۳، رمزارزهای این اکوسیستم غیرمتمرکز و نیز توکن‌های مشارکت‌کنندگان آن می‌تواند مورد توجه سرمایه‌گذاران قرار گیرد ولی منتقدان نسل بعدی اینترنت هنوز در مورد تحقق ادعای غیرمتمرکز بودن آن و نیز توان حفظ امنیت بالای آن مردد هستند.
چنانکه #جک_دورسی، بنیانگذار و مدیر عامل سابق #توییتر معتقد است وب۳ برخلاف تبلیغات در نهایت یک نهاد متمرکز با برچسبی متفاوت است. #ایلان_ماسک، بنیانگذار و مدیر عامل خودروسازی #تسلا هم تاکید دارد که وب۳ بیشتر یک اصطلاح تبلیغاتی است تا یک واقعیتِ در حال رخداد.
همزمان جرائم رمزنگاری چه در پلتفرم‌‌های دیفای (DeFi) یا بسترهای امور مالی غیرمتمرکز و چه در بسترهای #ان‌اف‌تی‌ (رمز دیجیتالی غیرقابل معاوضه) در حال رخداد است.
#مفاهیم
@geraliit


🔸آیا هوش مصنوعی گوگل به ادراک دست یافته است؟
در پی افشاگری بحث‌برانگیز یکی از مهندسان گوگل مبنی بر اینکه هوش مصنوعی تولیدی این شرکت به توانایی ادراک دست یافته است، این شرکت وی را از کار تعلیق کرده است.
بلیک لمواین، مهندس ارشد نرم‌افزار در واحد هوش مصنوعی گوگل، ادعا کرده است زبان مبتنی بر شبکه عصبی این شرکت موسوم به مدل زبانی برای برنامه‌های گفتگو (LaMDA) به گونه‌ای هشیارو «دارای روح» است.
آقای لمواین پیشتر با بیان اینکه این سیستم به اندازه یک کودک ۷ یا ۸ ساله قوه درک و استنتاج دارد، گفته بود مسئولان گوگل در واکنش ابراز نگرانی‌اش بارها و بارها سلامت عقل او را زیر سوال برده‌اند و به او گفته‌اند «اخیراً توسط روانپزشک معاینه شده‌ای؟».
مدل زبانی برای برنامه‌های گفتگو در واقع یک مدل زبان عصبی است که از طریق محتوای مکالمات یا متن‌های مکتوب آموزش ببیند. با این حال اکثر کارشناسان هوش مصنوعی بر این باورند که این صنعت هنوز با آن‌چه اصطلاحا «احساس محاسباتی» خوانده می‌شود فاصله زیادی دارد و نمی‌توان گفت که دارای احساسی شبیه به «خودآگاهی» است.
گوگل اعلام کرده است که صدها محقق و مهندسش با این نرم‌افزار کار کرده‌اند و به نتیجه‌ای متفاوت از ادعاهای آقای لمواین رسیده‌اند. این شرکت گفته است سیستم‌هایش روش‌های مکالمه را تقلید می‌کنند، اما هوشیاری و توانایی ادراک از پیش خود ندارند.
برایان گابریل، سخنگوی گوگل، در بیانیه‌ای گفت: «تیم ما، شامل کارشناسان زمینه‌های فناوری و اخلاق، این نگرانی‌ها را بررسی کرده‌اند و به او اطلاع داده‌اند که شواهد ادعاهای او را تأیید نمی‌کند.»
در سال‌های اخیر شماری از محققان ادعاهای خوش‌بینانه‌ای درباره میزان پیشرفت هوش مصنوعی ابراز کرده‌اند، با این حال بسیاری دیگر این ادعاها را رد می‌کنند و می‌گویند هنوز زود است که درباره چنین دستاوردهایی سخن گفته شود.
عماد خواجه، محقق هوش مصنوعی در دانشگاه برکلی کالیفرنیا، می‌‌گوید: «اگر از این سیستم‌ها استفاده می‌کردید، هرگز چنین چیزهایی را نمی‌گفتید.»
او اضافه کرد: «در حال حاضر آن‌ها به شدت ناقص هستند. گاهی اوقات نتیجه کاملی تولید می‌کنند، گاهی اوقات مزخرف تولید می‌کنند. سیستم‌ها در بازآفرینی الگوهایی که در گذشته دیده‌اند بسیار خوب هستند، اما نمی‌توانند مانند یک انسان استدلال کنند.»
فناوری گوگل در واقع همان چیزی است که دانشمندان آن را «شبکه عصبی» می‌نامند؛ یک سیستم ریاضی که مهارت‌ها را از طریق تجزیه و تحلیل حجم زیادی از داده‌ها یاد می‌گیرد. برای مثال با دریافت الگوها در هزاران عکس گربه، می‌تواند تشخیص یک گربه را بیاموزد.
این فناوری در حالت پیشرفته‌اش می‌تواند با خواندن هزاران کتاب و مقاله، الگوی تولید علم را تقلید کند و به سوالات جواب بگوید.
یان لیکان، رئیس تحقیقات هوش مصنوعی در شرکت متا (فیسبوک سابق) و یکی از چهره‌های کلیدی در ظهور و توسعه شبکه‌های عصبی، این هفته در مصاحبه‌ای گفته بود این نوع سیستم‌ها هنوز به اندازه کافی برای دستیابی به هوش واقعی قدرتمند نیستند.
یورونیوز خبر داد بخش منابع انسانی گوگل اعلام کرده است که لمواین مشی محرمانه گوگل را نقض کرده و از همین رو قرارداد کاری او را به حال تعلیق درآورده است.
بلیک لمواین یک روز قبل از تعلیق اسنادی را به دفتر یک سناتور ایالات متحده تسلیم کرده و مدعی شده بود که گوگل و فناوری آن عامل «تبعیض مذهبی» هستند.
#رسانه‌_جدید
@geraliit


🎯 متاورس چيست؟ و چه کسی قرار است آن را بسازد؟

از اواخر دهۀ ۱۹۷۰ و اوایل دهۀ ۱۹۸۰ ، بسیاری از اهالی جامعۀ فناوری منتظر وضعیت آینده‌ای، اگر نخواهیم بگوییم شبه‌جایگزین، برای اینترنت بودند که می‌توان نامش را گذاشت «متاورس». متاورس نه‌تنها انقلابی در لایۀ زیرساخت دنیای دیجیتال ایجاد خواهد کرد، بلکه بخش عمده‌ای از لایۀ فیزیکی آن و همچنین تمام خدمات و پلتفرم‌هایی که روی آن بنا شده‌اند، طرز کار این دنیای دیجیتال و آنچه را در آن فروخته می‌شود نیز دستخوش تغییر اساسی خواهد کرد. هرچند تعریف چشم‌اندازی کامل از متاورس همچنان کاری دشوار و به‌ظاهر خارق‌العاده می‌نماید و به‌نظر می‌رسد دهه‌ها با آن فاصله داریم، تکه‌هایی از آن رفته‌رفته دارند واقعی و واقعی‌تر می‌شوند و، مثل آنچه در تمام تغییرات این‌چنینی دیدیم، مسیری که متاورس قرار است بپیماید، به‌اندازۀ سودآوربودن وضعیتِ پایانی‌اش، طولانی و غیرقابل‌پیش‌بینی خواهد بود.

🔖 ۱۱۱۷۰ کلمه
⏰ زمان مطالعه: ۶۹ دقيقه

📌 ادامۀ مطلب را در لینک زیر بخوانید:
https://tarjomaan.com/neveshtar/10596/
#رسانه_جدید
@geraliit

Показано 20 последних публикаций.

1 006

подписчиков
Статистика канала