انجمن علمی حرکت


Гео и язык канала: не указан, не указан
Категория: не указана


کانال رسمی اطلاع‌رسانی انجمن علمی حرکت
(حمایت روشمند از کودکان توان‌خواه)

حرکت؛ انجمن علمی فرادانشکده‌ای مکانیک، برق و کامپیوتر
دانشگاه صنعتی شریف
@harkat_society
💬 @Harkat_society_admin
📧 harkatsociety@gmail.com

Связанные каналы

Гео и язык канала
не указан, не указан
Категория
не указана
Статистика
Фильтр публикаций


با حمایت مرکز تحقیقات موفقیان برگزار می‌شود:
🌀 همایش معرفی انجمن علمی دانشجویی حرکت
حمایت روشمند از کودکان توانخواه

🎙سخنرانان

📋بیماری فلج مغزی و اختلال تکامل
👤دکتر نرجس جعفری

📋اختلالات تعادل و راه رفتن در کودکان فلج مغزی
👤دکتر امیررضا وفایی

📋اصول توانبخشی کودکان فلج مغزی و اختلال تکامل
👤دکتر مرضیه بابایی

📋چالش و پیشنهادات توانبخشی کودکان فلج مغزی
👤دکتر قدرت خاوری

📋توانبخشی شناختی کودکان فلج مغزی و اختلال تکامل
👤دکتر ریحانه عسکری

📋توانبخشی هوشمند
👤دکتر سعید بهزادی‌پور

📋سنسورهای پوشیدنی برای مراقبت‌های سلامتی
👤دکتر محمد فخارزاده

📋آنالیز سیگنال‌های مغزی
👤دکتر محمدحسین رهبان

📋معرفی فعالیت‌های مرکز فناوری‌های توانبخشی مرکز موفقیان
👤دکتر فرزام فرهمند

برای ثبت‌نام در این همایش از طریق این لینک اقدام فرمایید. همچنین شما عزیزان میتوانید سوالات خود را از طریق این آیدی با ما در میان بگذارید.

📆 پنجشنبه ۳ خرداد ۱۴۰۳
⏰️ ساعت ۸:۳۰ تا ۱۲
📍 تهران، دانشگاه صنعتی شریف، دانشکده مکانیک، آمفی تئاتر شهید کریمیان

#حمایت_روشمند_از_کودکان_توانخواه
به ما بپیوندید...
🆔 @Harkat_Society


#توانبخشی_کودکان
کودکان در حین توانبخشی، ممکن است با چالش‌هایی روبرو شوند که می‌توان با رویکردها و استراتژی‌های مناسب آن‌ها را مدیریت کرد. برخی از چالش های رایج در توانبخشی کودکان با CP به شرح زیر است:

کوفتگی و خستگی: کودکان با اختلالCP معمولاً نیروی عضلانی کمتری دارند. بنابراین، در حین توانبخشی، آن‌ها ممکن است سریعاً خسته شوند. رویکردهای توانبخشی تحت نظارت متخصصین کمک می‌کند تا برنامه‌های توانبخشی به گونه‌ای طراحی شود که بتواند تناسب مناسبی بین تلاش و استراحت را برقرار کند.

مشکلات تعادل و هماهنگی: کودکان با اختلال CP ممکن است مشکلاتی در حفظ تعادل و هماهنگی حرکتی داشته باشند. تمرینات توانبخشی شامل فعالیت‌هایی مانند تعادل‌سنجی، تمرینات هماهنگی عضلات، و تمرینات تعادل دینامیکی می‌تواند به کودکان کمک کند تا این مهارت‌ها را تقویت کنند.

مشکلات ارتباطی و اجتماعی: برخی کودکان با CP ممکن است مشکلاتی در ارتباط با دیگران داشته باشند. در توانبخشی، تمرکز بر تمرینات گروهی و تمرینات همراه با بازی و تعامل با دیگران می‌تواند به کودکان کمک کند تا مهارت‌های ارتباطی و اجتماعی خود را تقویت کنند.

ناامنی و ترس: برخی کودکان با اختلال CP ممکن است به دلیل مشکلات حرکتی خود، احساس ناامنی و ترس داشته باشند. در توانبخشی، با فراهم کردن فضاهای امن و حمایتی برای کودکان، اعتماد به نفسشان را تقویت می‌کنند. استفاده از تکنیک‌های مثل بازی‌های توانبخشی و تمرینات متنوع می‌تواند کمک کند تا کودکان با اختلال CP احساس موفقیت و رضایت در حین تمرینات داشته باشند.

این چالش ها با طراحی فعالیت های توانبخشی مناسب، که شامل تشویق کودک نیز باشد، میتواند تا حدودی رفع شده و انگیزه‌ی کودک در استمرار برنامه‌ی توابخشی را افزایش می‌دهد.

#حمایت_روشمند_از_کودکان_توانخواه
به ما بپیوندید...
🆔️ @Harkat_society


#تکنولوژی
امروزه پیشرفت تکنولوژی در تمامی زمینه‌ها زندگی رو برای انسان‌ها راحت‌تر کرده است. خوشبختانه این پیشرفت زندگی بیمارن فلج‌مغزی را نیز تحت تاثیر قرار داده و در چندین زمینه و موضوع روزنه‌های امید را برای آن‌ها ایجاد کرده است. در این مقاله به بررسی کوتاه کاربردهای علوم جدید در بازتوانی کودکان توان‌خواه فلج مغزی پرداخته خواهد شد.

🔸توانبخشی با استفاده از واقعیت مجازی
به کمک فناوری واقعیت مجازی یک محیط مجازی برای بیماران شبیه‌سازی می‌شود. این شبیه‌سازی می‌تواند طراحی و پیاده‌سازی تمرینات حرکتی بیمار باشد تا منجر به تقویت مهارت‌های حسی و حرکت بیمار بشود. این تمرینات می‌توانند در قالب بازی باشند تا کودک توان‌خواه برای انجام آن‌ها تمایل بیشتری داشته باشد.

🔸درمان با کمک ربات
از ربات‌ها و اگزواسکلتون‌های پوشیدنی به منظور بازتوانی حرکتی بیماران فلج‌مغزی استفاده می‌شود. این ربات‌ها می‌توانند سینرژی‌های حرکتی را در کودکان به مرور ایجاد و تقویت کنند. در مراحل اولیه بازتوانی بیماران محدوده‌ی حرکتی بسیار محدودی دارند و این ربات‌ها در این مراحل می‌تواند کمک‌کننده باشند.

🔸تحریک الکتریکی-عصبی عضلات
تحریک الکتریکی-عصبی عضلات، پالس‌های الکتریکی را به ماهیچه‌ها اعمال می‌کند که این موضوع به فعال‌سازی و تقویت آن‌ها کمک می‌کند. تحریک الکتریکی-عصبی عضلات برای بیمارانی که تحریکات عضلانی آن‌ها دچار اختلال شده‌ است مفید خواهد بود. به عبارت دیگر با استفاده از این تحریکات کنترل انقباض عضلات دیگر تنها توسط مغز نخواهد بود بلکه یک عامل خارجی نیز عضلات را کنترل می‌کند.

🔸سنسورهای پوشیدنی برای تحلیل حرکت
این سنسورها بر روی بدن بیمار برای ثبت و تجزیه و تحلیل الگوهای حرکتی استفاده شوند. خروجی این سنسورها می‌تواند سرعت و شتاب اعضای مختلف بدن باشد. این سنسورها داده‌های ارزشمندی را برای ارزیابی شدت بیماری و روند بهبود با استفاده از حرکات بیمار ارائه می‌دهند.

🔸آموزش بازخورد عصبی
این روش یک تکنیک غیر تهاجمی است که در آن فعالیت امواج مغزی افراد به صورت لحظه‌ای به آن‌ها بازخورد داده می‌شود و به آنها این امکان را می‌دهد که یاد بگیرند چگونه ذهن خود را برای رسیدن به هدف یا حرکت خاصی کنترل کرده و عملکردهای شناختی یا حالات عاطفی خود را بهبود بخشند.

🔸چاپ سه‌بعدی
بیماران فلج مغزی به دلایل گوناگونی ممکن است نیاز به یک ارتز یا اگزواسکلتون با شکل خاص و کاملا همگن با بدن خود داشته باشند. فناوری چاپ سه بعدی برای ساخت این ارتزهای سفارشی به کار می‌روند. محصولات پرینت سه‎بعدی نسبتا ارزان قیمت، دقیق، راحت و متناسب با نیازها و نیازهای آناتومیکی خاص بیمار تولید می‎شوند.

🔸درمان و نظارت از راه دور
درمان و نظارت از راه دور شامل استفاده‌ی ترکیبی از فناوری‌هایی است که در این مقاله تشریح شدند. این فناوری امکان دسترسی راحت به مراقبت‌های پزشکی و مداخلات به موقع را فراهم می کند، به ویژه در شرایطی که ملاقات های حضوری ممکن نباشد این فناوری بسیار سودمند خواهد بود. همچنین پزشک می‌تواند پایشی مداوم از بیمار خود را داشته باشد و از اینکه بیمار تمریناتش را به درستی و به موقع انجام می‌دهد اطمینان حاصل نماید.

🔸تحریک جریان مستقیم مغز
تحریک جریان مستقیم مغز یک روش غیرتهاجمی تحریک مغز است که شامل اعمال جریان‌های الکتریکی کم به پوست سر برای تعدیل فعالیت‌های عصبی مغز است. این فناوری مشابه با تحریک الکتریکی-عصبی عضلات است با این تفاوت که در این فناوری تحریک مستقیما روی مغز اعمال خواهد شد.
همانطور که ذکر شد، شاخه‌های متعددی از علوم مهندسی و پزشکی می‌توانند در کمک به زندگی هر چه بهتر کودکان فلج‌مغزی کمک کنند. هدف این انجمن گردهم‌آوری متخصصان از رشته‌های گوناگون برای کمک به بیماران فلج‌مغزی است.

#حمایت_روشمند_از_کودکان_توانخواه
به ما بپیوندید...
🆔 @Harkat_Society


#تکنولوژی
📷تکنولوژی در توانبخشی


#حمایت_روشمند_از_کودکان_توانخواه
به ما بپیوندید...

🆔 @Harkat_Society


#دسته‌بندی
Gross Motor Function Classification System
یک سیستم استاندارد برای دسته‌بندی توانایی حرکتی فرد مبتلا به فلج مغزی است. این سیستم، بر اساس توانایی حرکتی خام فرد در فعالیت‌های روزمره، مانند حرکت، راه رفتن و استفاده از وسایل حمل و نقل، افراد را در پنج سطح مختلف دسته‌بندی می‌کند. این دسته‌بندی شامل موارد زیر است:

1. سطح I: افرادی که عمدتاً مستقل هستند و توانایی انجام فعالیت‌های روزمره خود را دارند، اما ممکن است در برخی فعالیت‌ها نیاز به کمک داشته باشند.

2. سطح II: افرادی که در برخی فعالیت‌ها نیاز به کمک دارند، به خصوص در مواردی که نیاز به تعادل و پشتیبانی بیشتری دارند. اما معمولاً مستقل در راه رفتن و استفاده از وسایل حمل و نقل هستند.

3. سطح III: افرادی که نیاز به کمک طولانی‌تر و مداوم در بسیاری از فعالیت‌ها دارند. اغلب نیاز به کمک در راه رفتن با وسایل حمل و نقل دارند، اما می‌توانند در صورتی که محیط مناسبی فراهم شود، برخی فعالیت‌ها را به صورت مستقل انجام دهند.

4. سطح IV: افرادی که نیاز به کمک گسترده و مداوم در بسیاری از فعالیت‌ها دارند. معمولاً نیاز به کمک در راه رفتن، تعادل و استفاده از وسایل حمل و نقل دارند.

5. سطح V: افرادی که توانایی محدود یا عدم توانایی در انجام فعالیت‌های حرکتی دارند و نیاز به پشتیبانی شدید در تمام فعالیت‌ها دارند.

دسته‌بندی GMFCS برای ارزیابی و برنامه‌ریزی درمانی فلج مغزی استفاده می‌شود و به تیم درمانی و خانواده‌ها کمک می‌کند تا نیازهای حرکتی و مراحل درمان را بهتر شناسایی کنند. این دسته‌بندی بر مبنای تشخیص پزشکی و ارزیابی کامل فرد توسط تیم درمانی تعیین می‌شود.
#حمایت_روشمند_از_کودکان_توانخواه
به ما بپیوندید...
🆔️ @Harkat_society


#تاریخچه
فلج مغزی (Cerebral Palsy) به مجموعه اختلالاتی اطلاق می‌شود که علت آن آسیب‌دیدگی سیستم عصبی در مراحل اولیه تکامل و در بدو تولد است. عمده مشکل بیماران فلج مغزی ناهنجاری‌های حرکتی است، ولی موارد دیگری از قبیل مشکلات یادگیری، گفتاری، شنیداری و ... نیز در بعضی بیماران مشاهده می‌شود.
اگرچه مشاهده CP به تمدن های باستانی از جمله مصریان، یونانی ها و رومی ها برمی گردد، اما اصطلاح "فلج مغزی" در آن زمان وجود نداشت. تا مدت ها بعد نیز هیچ دلیل یا درمان مشخصی برای این وضعیت وجود نداشت.
دکتر ویلیام جان لیتل (اواسط دهه 1800) پیشگام مطالعه CP بود. او از ناتوانی دوران کودکی در جهت پیاده سازی تکنیک هایی برای کمک به بیماران CP الهام گرفت. همچنین دکتر زیگموند فروید پیش از اینکه CP به طور جدی مورد پذیرش جامعه پزشکی قرار گیرد،  این ایده را مطرح کرد که CP ممکن است ناشی از رشد غیرطبیعی جنین باشد.
با گذشت زمان، افراد و سازمان ها گام هایی برای کمک به مبتلایان به CP برداشتند و قوانین ویژه ای برای آن تصویب کردند.   
از آنجایی که CP بسیار پیچیده است و ممکن است کل بدن فرد را درگیر کند، درمان در این بیماران نیز ابعاد گسترده ای دارد: فیزیوتراپی، کاردرمانی، گفتار درمانی، وسایل کمکی (صندلی چرخدار، بریس)، داروها، جراحی، مراقبت های حمایتی مانند آموزش و حمایت عاطفی خانواده ها و فناوری های تطبیقی مانند ابزارهای ارتباطی و کمک های کامپیوتری ... همه و همه می توانند در درمان موثر باشند.
فلج مغزی یک بیماری مادام العمر است، اما تشخیص زودهنگام و درمان های مداوم می تواند کیفیت زندگی مبتلایان را به طور قابل توجهی بهبود بخشد.

#حمایت_روشمند_از_کودکان_توانخواه
به ما بپیوندید...
🆔 @Harkat_Society


#معرفی
حرکت، واژه‌ای آشنا که کمتر به آن توجه کرده‌ایم.
به راستی حرکت چیست؟ چیزی جز جابجایی و همین گام برداشتن ساده؟

انسان به این امر ساده توجه نمی کند مگر زمانی که دچار مشکل حرکتی شود. فرض کنید این مشکل حرکتی از ابتدای تولد و یا سنین خردسالی با شما همراه بوده و تمام زندگی شما از جمله تعاملات، تحصیلات، درک از جامعه و خانواده شما را تحت تاثیر قرار می‌دهد، حال چه می‌کنید؟!

ما در اینجا گرد هم آمده‌ایم تا با تکیه بر علوم شناختی و بالینی و با استفاده از ظرفیت و توانمندی‌های بخش مهندسی به نیازمندی‌های کودکانی بپردازیم که علاوه بر مهر ما، به علم ما برای رفع یا بهبود ابتدایی‌ترین نیازهایشان چشم دوخته‌اند.

هدف این انجمن بهبود کیفیت زندگی کودکان توانخواه با استفاده از علم نوین می‌باشد.
در این انجمن می‌خواهیم علاوه بر آموزش‌های تخصصی و آشنایی با بیماری‌های اسکلتی عضلانی (به طور ویژه‌تر فلج مغزی) در کارگاه‌های مختلف با ارائه اساتید برجسته و با هم‌افزایی بخش بالینی و مهندسی، گامی هرچند کوچک در جهت جلوگیری از پیشروی این بیماری و بهبود این عزیزان برداریم.

#حمایت_روشمند_از_کودکان_توانخواه
به ما بپیوندید...
🆔 @Harkat_Society

Показано 7 последних публикаций.

182

подписчиков
Статистика канала