تاریخ پژوه


Гео и язык канала: не указан, не указан
Категория: не указана


روایت هایی از تاریخ که هيچ ادعايي در مورد درست يا غلط بودن اين روايت ها ندارم و تنها از دل مدارك تاريخی نوعی از روايت را ارائه مي دهم. بخش زیادی از این مطالب در ایرنا منتشر می شود.
مهدی احمدی:تاریخ پژوه و خبرنگار
@mehdiahmadi1985

Связанные каналы

Гео и язык канала
не указан, не указан
Категория
не указана
Статистика
Фильтр публикаций


🔹 موسسه مطالعات و تحقیقات بین‌المللی ابرار معاصر تهران از جذب پژوهشگر قراردادی خبر داد.
🔹 طی این فراخوان از پژوهشگران و متخصصان رشته‌های علوم سیاسی، روابط‌بین‌الملل، مطالعات منطقه‌ای، حقوق (گرایش‌ حقوق بین‌الملل، حقوق عمومی، حقوق تجارت‌بین‌الملل، حقوق جزا و جرم شناسی)، اقتصاد (گرایش اقتصاد سیاسی) به‌ عنوان پژوهشگر تمام‌وقت و پاره‌وقت به‌ صورت حضوری و غیرحضوری دعوت به همکاری شده است.
📣 به دوستان خود در این رشته‌ها هم بگویید.
اطلاعات بیشتر:
http://tisri.org/?id=59eso5fx




رويايي دارم
رویای من اینست که سرانجام روزی دره‌ها بالا خواهند آمد و تپه‌ها و کوه‌ها پایین خواهند رفت، ناهمواری‌ها هموار خواهند شد و ناراستی‌ها راست؛ جلال خداوند آشکار خواهد شد و همه ابنای بشر با هم به تماشای آن خواهند نشست. این امید ماست. این باوری است که با خود به جنوب می‌برم. با این باور ما خواهیم توانست از کوه‌های ناامیدی سنگ امید بتراشیم. با این باور خواهیم توانست هیاهوی ناسازگاری کشورمان را به همنوایی زیبایی از برادری بدل کنیم. با این باور خواهیم توانست با هم کار کنیم، با هم دعا کنیم، با هم مبارزه کنیم، با هم به زندان رویم، با هم از آزادی دفاع کنیم، مطمئن از اینکه سرانجام روز آزادی مان فراخواهد رسید . . .
https://www.irna.ir/news/83634872/


قاضي؛ مترجمي كه به كُرد بودنش افتخار مي‌كرد
قاضیا! نادره مردا! و بزرگا! رادا! سال هشتاد و یکم بر تو مبارک بادا! شادی مردم ایران چو بود شادی تو، بو که بینم همه ایام به کامت شادا، پیر دیری چو تو در دهر نبینم امروز، از در بلخ گزین تا به خط بغدادا، شمع کُردانی و کُردان دل ایرانشهرند، ای تو شمع دل ما پرتوت افزون بادا، خان زند، آن که چنو مادر ایران کم زاد، رستم کُرد بُد اما نه که فرخزادا، اصل کُرمانجی و گورانی و زازا خود چیست؟، حرف شیرین که سخن سر کُنَد از فرهادا، عمری ای دوست به فرهنگ وطن جان بخشید قلمت، صاعقه‌ هر بد و هر بیدادا، همچنین شاد و هُشیوار و سخن پیشه بزی نیز هشتاد دگر بر سر این هشتادا . . .
https://www.irna.ir/news/83632142/


علل و پیامدهای اعتراضات آبان
دكتر هاشم آقاجری

اگر علل اعتراضات را از انگیزهی معترضان تفکیک کنیم بهتر میتوان پرسش مطروحه را واکاوی کرد و از سطح ظاهری پدیده به لایه‌های عمیق‌تر آن راه برد. انگیزه، عنصری مرتبط با عاملان کنشهای اعتراضی است که درواقع بر بستر علل ساختاری و فرآیندی، معترضان را به حرکت درمیآورد و بهمثابه نقطهی شروع جنبش اعتراضی عمل میکند؛ اما نمی‌توان کلیت پدیده اعتراضی را به انگیزه موردی و لحظه‌ای -و در این مورد خاص، افزایش قیمت بنزین- فروکاست. جنبش اعتراضی و گسترده آبان ۹۸ را تنها می‌توان در چارچوب «نظریه بحران» مورد بررسی و تحلیل واقع‌گرایانه قرار داد.

نگاهی سریع و اجمالی به رخدادهای اعتراضی سه دهه اخیر در ایران (از اعتراضات تهیدستان و قشرهای محروم حاشیه‌نشین در سال ۷۱، جنبش سیاسی - اجتماعی اصلاح طلبانه و ناکام دوم خرداد ۷۶، جنبش مدنی - سیاسی سرکوب‌شده خرداد ۸۸ (موسوم به جنبش سبز)، جنبش اعتراضی سرکوب‌شده ارتش تهی‌دستان و بیکاران در حدود یکصد شهر کشور در دی ۹۶ تا جنبش اعتراضی و سراسری اخیر آبان ۹۸) نشان‌دهنده زنجیره‌ای متناوب است که باید آنها را بهمثابه نشانه‌هایی از نوعی بحران ساختاری -و نه ادواری- در سیستم حاکم قلمداد کرد.
«موقعیت بحران» چنان موقعیتی است که حل امر جزئی را جز در پرتو حل امر کلی نمیتوان انتظار داشت. پدیده‌هایی که در شرایط عادی، مشکل و مسئله است، در شرایط بحرانی، دیگر نه مشکل و مسئله، بلکه پدیده‌هایی هستند که حل و مواجهه با آنها، جز در مواجهه کلی و ساختاری با سیستم حاکم، امکانپذیر نیست. جامعه ایران به‌طور روزافزون «قلمرو تجربه» خود را از «افق انتظار» خویش دورتر و دورتر میبیند و از حل بحرانها به شیوه رفرمیسم درون سیستمی ناامید می‌شود. به میزانی که «سیاست ترس» (اعمال شده از سوی سیستم) جای خود را به «سیاست امید» (روئیده از دل زیست-جهان) می‌دهد، ظهور امکان بدیل رهایی‌بخش و توانمند در افق آینده، استیصال و جنبش واکنشی را به جنبشهای کنشیِ گستردهتر مبدل خواهد ساخت.

در اعتراضات و جنبش‌های اعتراضی اجتماعی، علل و عوامل داخلی مبنای وقوع و تحول و عوامل خارجی شرط شتاب‌دهنده و تسریع و تسهیل‌کننده است.
تا آنجا که به خشونت‌ها مربوط می‌شود جدای از خشونت‌های سیستماتیک و تخریب‌های سازمان‌یافته از سوی نیروهای سرکوبگر درون سیستمی -که به‌منظور بدنام کردن و تسهیل و توجیه سرکوب معترضان انجام می‌شود- تأثیر تخریب‌گرایانه فعالیت پاره‌ای افراد وابسته به نیروهای خشونتگرای برانداز نیز دور از ذهن و ناممکن نیست اما این امر به‌هیچ‌وجه اصالت و اعتبار جنبش اعتراضی فرودستان و ارتش گسترده فقر و بیکاری در سراسر کشور را نقض نمی‌کند.
سرکوب، اعتراضات را موقتاً پنهان می‌سازد اما به‌هیچ‌وجه حل نمی‌کند. با توجه به روند کنونی و فقدان هیچ‌گونه چشم‌انداز روشن برای حل و رفع علل ساختاری، به نظر می‌رسد که در آینده نیز همچون حال و گذشته باید منتظر فوران گسترده‌تر و عمیق‌تر جنبش‌های اعتراضی بود.
شواهد به‌روشنی حاکی از این است که جامعه ایران آبستن تحولاتی بزرگ است. تحولی که بر زایمانی نو از دل کهنه دلالت دارد و همچون زایمان طبیعی، هرچه به زمان تولد نزدیک‌تر می‌شویم، فاصله بین دردهای زایمان، کمتر و کمتر و دردهای ناشی از آن بیشتر و بیشتر می‌شود. به نظر میرسد اصل زایمان گریزناپذیر است، آنچه که جای پرسش و وارسی دارد، چگونگی چنین زایمانی است. زایمانی طبیعی یا همراه با سزارین. عقلانیت سیستم می‌تواند گذار کهنه به نو را به گذاری مسالمت‌آمیز، دموکراتیک و بدون خونریزی یا با حداقل آن همراه سازد و این امر جز با اتخاذ روش مذاکره – مصالحه از سوی سیستم با جامعه و حل سیاسی مبتنی بر یک همهپرسی ملی و دموکراتیک برای تعیین تکلیف پیششرط حل تمام بحران‌ها، یعنی بحران ساختار حقوقی-حقیقی میسر نیست. در غیر این صورت می‌توان گفت ۲۴ آبان ۹۸ نقطه عطف و عزیمتی است که سیستم مستقر را با سزارینی خونین در اشکال غیرقابل‌پیش‌بینی آن مواجه خواهد ساخت.
منبع: کانال تلگرامی نشریه ایران فردا


دکتر منصوربخت: اصلاحات امیركبیر پاسخ به یك ضرورت تاریخی بود
دوره قاجاریه را در تاریخ ایران باید از جنبه های مختلف با دیگر حكومت های پادشاهی ایران متفاوت دانست؛ چرا كه مهمترین مساله این دوره كه ذهن و اندیشه عباس میرزا ولیعهد، امیركبیر و عده ای دیگر از سیاستمداران را به خود مشغول كرد «مواجهه ایران با تمدن جدید غرب» بود كه به نوسازی اجباری منجر شد و شروع جنگ های ایران و روسیه را باید نخستین جرقه های این مواجهه با وجه قهری این تمدن دانست. بدین صورت عباس میرزا و بعدها محمدتقی خان فراهانی مشهور به امیركبیر دریافتند كه ایران نه تنها از نظر نظامی بلكه در تمام زمینه های دیگر نیازمند اصلاحات واقعی است. اگر عباس میرزا این آگاهی را در میدان های جنگ به دست آورد، امیركبیر با مسافرت به روسیه و مشاهده پیشرفت و نوسازی كه در این كشور انجام می شد، به این نتیجه دست یافت ...
https://www.irna.ir/news/82379786/


نواي قشقايي از ساز گرگين‌پور
فرود گرگین‌پور دوست بسیار عزیز و یکی از کسانی است که واقعا موسیقی ایران به او مدیون است. موسیقی و شخصیت او تنها در قشقایی خلاصه نمی‌شود، بلکه در ایران تعریف می‌شود زیرا در این قوم از موسیقی‌های غنی مناطق مختلف ایران بهره‌مند هستند که می‌توانند در کشور جریان داشته باشند. من خودم از زمانی که با خانواده گرگین‌پور آشنا شدم، واقعا در بخشی از موسیقی نواحی غنی شدم. توانستم با نزدیک شدن به این فرهنگ استفاده‌های خیلی خوبی داشته باشم . . .
https://www.irna.ir/news/83624444/


Видео недоступно для предпросмотра
Смотреть в Telegram
یرواند آبراهامیان تاریخ‌نگار با تکیه بر اینکه هدف قرار دادن سردار قاسم سلیمانی با ...


جانشین سردار سلیمانی کیست؟
اسماعیل قاآنی متولد مشهد است که در دوران پیروزی انقلاب جوانی ۲۰ ساله بود و در اواخر ۱۳۵۸ خورشیدی به عضویت سپاه پاسداران انقلاب اسلامی درآمد. اسماعیل قاآنی در ارتباط با خاطرات جوانی و پیروزی انقلاب اسلامی می گوید: زمان انقلاب جوان ۲۰ ساله‌ای بودم و مثل بقیه مردم در آن حضور داشتم. پس از پیروزی انقلاب اسلامی طبعاً علاقه‌مند بودم در فضایی باشم و کارهایی انجام دهم که رابطه مستقیمی با انقلاب دارد. از اواخر سال ۵۸ بحث ورودم به سپاه مطرح شد ...
https://www.irna.ir/news/83618965/%D8%AF%D8%B1%D8%A8%D8%A7%D8%B1%D9%87-%D8%A7%D8%B3%D9%85%D8%A7%D8%B9%DB%8C%D9%84-%D9%82%D8%A7%D8%A2%D9%86%DB%8C


فروغ فرخزاد
دختری با موهای آشفته با دست‌هایی که از جوهر خودنویس آغشته شده بود، با کاغذی تاشده که شاید هزار بار آن را در میان انگشتانش فشرده بود، وارد اتاق هیات تحریریه‌ مجله‌ روشنفکر شد و با تردید و دودلی در حالی که از شدت شرم، کاملاً سرخ شده بود و می‌لرزید، کاغذش را روی میز گذاشت ...
https://www.irna.ir/news/83612265/


اندیشه و عمل فرقان
فرقان نه یک سازمان با ساختار تشکیلاتی پیچیده، بلکه جمعی از فعالان مذهبی افراطی بودند که از ۱۳۵۶ خورشیدی در ارتباط با یکدیگر و حول محور ‌اکبر گودرزی فعالیت می‌کردند. فعالیت های این گروهک در آغاز بیشتر تشکیل جلسه های تفسیر قرآن و تبیین مفاهیم ایدئولوژیک در قالب برداشت‌های مادی و تمثیلی بود. گودرزی در تفاسیر خود برخلاف دیگر مفسران به کتب روایی و احادیث شیعه کمتر مراجعه می کرد و بعد از قرآن به طور نسبی به نهج‌البلاغه و صحیفه سجادیه استناد می‌کرد و به باور آنها ضعف عمده سازمان‌ها و تشکل‌های انقلابی از مشروطه به بعد، نداشتن آگاهی مکتبی و اندیشه‌ راهنمای عمل بود . ..
https://www.irna.ir/news/83596205/


فروپاشی شوروی
قیام بلشویک لنین ۱۰۲ سال پیش، فئودالیسمِ روسیه را واژگون کرد؛ یعنی درست در ۱۹۱۷ میلادی زلزله‌ای بزرگ تمام سرزمین‌های شمالی روسیه تزاری را درنوردید، بلشویک‌ها بالاخره در این سال توانستند، قدرت سیاسی را در آن امپراتوری رو به زوالِ از آن خود کنند و دوران تازه‌ای را برای رسیدن به رؤیای کمونیسم آغاز کنند اما ...
https://www.irna.ir/news/83597858


🔹آشنایی با بورسیه تحصیلی دانشگاه ملبورن استرالیا
🔹مقطع: دکتری
🔹رشته‌های علوم سیاسی، علوم اجتماعی، تاریخ، ادبیات، فلسفه و مطالعات فرهنگی
ارزش بورسیه: تا سقف ۳۰۶۰۰ دلار در سال
🔹اطلاعات بیشتر:
https://scholarships.unimelb.edu.au/awards/asia-institute-phd-scholarship


شاه قافیه را باخت!
در برابر من مردی ایستاده بود که وقایع اخیر او را به‌شدت دگرگون ساخته بود، به طوری که دیگر از آن حس اعتماد به نفسی که قبلا به هنگام حضور در گردهمایی‌های کارشناسانه، که چند مرتبه‌ای در آنها شرکت کرده بودم نشان می‌داد، خبری نبود؛ اینها بخشی از گفته های نراقی در مورد ملاقات های خود با محمدرضا پهلوی در روزهای پایان عمر حکومتش است. محمدرضا پهلوی که به مدت هشت ماه قرارهای ملاقات با نراقی را لغو می کرد از مهر تا دی ماه ۱۳۵۷ خورشیدی هشت جلسه دیدار و گفت و گو با او برگزار کرد؛ دیدارهایی که خود نراقی، آیت‌الله مرتضی مطهری و مهدی بازرگان را از جمله مشوقانش در جهت تداوم آن می‌داند و می گوید: آقای مطهری دائماً مرا تشویق می‌کرد که پیش شاه بروم. بازرگان و سنجابی و فروهر هم مرا تشویق می‌کردند. وقتی برمی‌گشتم همه زنگ می‌زدند که چه شده و چه گذشت؟ دفعه آینده اینها را بگو اما بنابه گفته نراقی، شاه فرق کرده بود؛ غرورش فروکش کرده بود، من به راحتی با او مجادله می‌کردم. حرف‌هایی می‌زدم که گرچه خوشش نمی‌آمد اما مخالفتی هم با آن نمی‌کرد.
https://www.irna.ir/news/83577550/


چه بايد كرد؟
عنوان کتاب‌هایی از نویسندگانی چون لئو تولستوی، نیکلای‌ چرنیشفسکی، ولادیمیر لنین و علی‌ شریعتی است که هرکدام از این اندیشمندان با توجه به شرایط زمانه خود می‌خواهند، مردم را به اندیشه و خودآگاهی فراخوانند و با نگرشی که نسبت به اجتماع دارند، درد را بشناسند و به درمان آن بپردازند . . .
https://www.irna.ir/news/83565256/


بسم‌الله الرحمن‌الرحیم
طي روزهاي گذشته سخناني هيجاني، توهين‌آميز و به دور از هرگونه تحليل علمي از طرف يكي از اساتيد علوم سياسي كه نه تنها در حد و اندازه‌هاي يك استاد دانشگاه بلكه در سطح بحث و جدل‌هاي كوچه و بازاري هم نبود، در پاسخ به بيانيه دکتر سیدهاشم آقاجری استاد محترم گروه تاریخ دانشگاه تربیت مدرس در رسانه‌ها منتشر شد كه با عناوینی نازیبا که زبان از گفتن آن الکن است، به اين استاد محترم توهين شده بود. لذا نه تنها از سر وظیفه دانشجويي بلكه وظيفه اسلامی و شهروندی خود لازم دانستم تا به این استاد محترم یادآور کنم که دکتر آقاجری نه تنها بیش از هر فرد مسلمانی در این کشور دغدغه انقلاب و اسلام دارد بلکه عدالت‌محوری و حمایت از حقوق محرومان همواره در سخنانش موج می‌زند که صد البته بر همگان پوشیده نیست و نیاز به گفتن بنده نيز ندارد.
اینجانب یقین دارم که این افراد دکتر آقاجری را نمی‌شناسند؛ چرا که با نگاهی گذرا به این برهه‌های غرورآفرین، سابقه آزادی‌خواهی و عدالت‌طلبي این استاد محترم به خوبی قابل ملاحظه است. دکتر آقاجری فردی است که از همان دوران نوجوانی برای به ثمر رسیدن انقلاب اسلامی از هیچ کوششی فروگذار نبوده و کارنامه مبارزاتی وی این گفته را به خوبی تایید می‌کند. از طرفی نه تنها خودش بلکه خانواده محترم وی به مانند دیگر خانواده‌های محترم شهداء، دین خود را به اسلام و این مرزوبوم کهن در دوران جنگ تحمیلی، ادا کرده‌اند. به گمانم با همین سابقه هم می‌توان دلسوزان اسلام و انقلاب را به خوبی شناخت و این امر بر هیچ فرد ایرانی پوشیده نیست.
اي كاش اينگونه اساتيد فارغ از اينگونه جنجال‌ها كمي از دكتر حاتم قادري علم مي‌آموختند كه چگونه در ميانه اعتراض‌ها و به دور از هرگونه حب و بغض دست به تحليل علمي خوادث زد تا زعماي قوم را متوجه اين خطر بزرگ كند، نه اينكه در ميانه حق‌خواهي به دنبال بافتن كلاهي براي خود باشد. در نامه دكتر زاعي واژه‌هايي مانند فریبکاری پوپولیستی، عوام‌فريبي، دروغ و... مشاهده مي‌شود كه گمان مي‌كنم هر فرد دانشگاهي به خوبي معناي چنين واژه‌هايي را مي‌فهمد كه چگونه دولتي كه همين دكتر زارعي در آن سمت مديريت گرفت اينگونه مردم را فريب مي‌داد و امروز اين امر بر هر فردي مشخص و مبرهن شده است و نياز به دليل و برهان خاصي هم ندارد.
بايد عنوان كرد كه مخالفت با ديدگاه‌هاي يك استاد در دانشگاه به این صورت، که بنده چیزی به جزء توهین و تهمت در این نامه ندیدم، نه تنها مناسب حال جامعه دانشگاهی کشور نیست بلکه روز سوگ دانشگاه فرا رسيده چراكه ما از کمترین احترام نسبت به استاد دانشگاه خود دریغ مي‌کنیم و به راحتی برادر دینی خود را با کلماتی توهین‌آمیز مورد خطاب قرار دهیم. بیایید با اعتقاد راسخ به اسلام و التزام به آزادی، عدالت و اخلاق، زمینه ساز همدلی و همنوایی ایرانی سربلند باشیم. ان شاالله احمدی-دانشجوی تاریخ


نئوليبراليسم
فون هایک به عنوان استادی قدبلند، شق و رق با لهجه‌ای غلیظ که همیشه یک کت پشمی بلند به تن داشت و تأکید داشت که به نام رسمی فون هایک صدایش کنند اما پشت سرش بی‌رحمانه او را آقای فلاکتوُیِشن(با این کار لهجه آلمانی او را دست می‌انداختند) می‌نامیدند که پس از شکست از کینز چهره فردی نادان را در ذهن دیگران پیدا کرده بود و در کمبریج زانوی غم بغل کرده بود، فقط ایده‌اش را داشت که تسلی خاطرش باشد؛ ایده‌ای آن‌قدر بزرگ که یک روز می‌توانست زیر پای کینز و همه دیگر اندیشمندان را خالی کند تا نئولیبرالیسم ماجراي داستان پرآب‌چشمی قلمداد شود که یکی از ملال‌آورترین قصه های تاریخ محسوب می شود زیرا حس تعلق انسان ها به دنیایی مشترک که می‌توانند همراه دیگران بر آن حکمرانی کنند، را بی اثر کرد و آنها را در قالب اصطلاح بی‌عاطفه رقابت کارآفرینانه درآورد تا دستورزبان بی‌رحمِ رقابت بازار به زندگی‌شان معنا دهد و بنابه گفته دیوید هاروی نویسنده کتاب تاریخ مختصر نئولیبرالیسم، نئولیبرالیسم همه شکل‌های همبستگی اجتماعی را به‌نفع فردگرایی، مالکیت خصوصی، مسؤولیت‌پذیری فردی و ارزش‌های خانوادگی منحل کرد.
https://www.irna.ir/news/83562441/


آزاديخواه محروم از آزادي
اگرچه نامش با فرقه دموکرات آذربایجان پیوند خورد اما ظلم و ستم خان ها و مالکان باعث شده بود تا هر شب با درد تازه ای سر بر بالین بگذارد و این رنج های روحی بود که آن روزها او را به مبارزه علیه این بی‌عدالتی‌ها کشاند؛ صفرخان در مدت این ۳۲ سال در خانه ای را نزده بود، به آپارتمانی وارد نشده بود، به دلخواه خودش به ماشین یا اتوبوسی سوار نشده بود و کودکی را نبوسیده بود چرا که جز سلول چیزی و جایی را ندیده بود و حالا صفر ۵۷ سال داشت و دختری که وقتی او را به زندان بردند، هنوز چشم به جهان نگشوده بود، حالا ۳۰ ساله‌ رو در روی پدرش ایستاده؛ دختری که اینچنین قد کشیده اما پدر را یک دیدار سیر ندیده بود …
https://www.irna.ir/news/83546094/


آزموده؛ دادستانی که دکتر مصدق،فاطمی و حزب توده را محاکمه کرد
ساعت ۱۴ و ۴۵ دقیقه یکشنبه ١٧ آبان ١٣٣٢ خورشیدی در یک محکمه نظامی در سلطنت‌آباد، یکی از مراکز نظامی واقع در شمال شرق تهران، دادگاه دکتر مصدق آغاز شد و حسین آزموده به عنوان دادستان ارتش، محاکمه را بر عهده گرفت. دکتر مصدق یک قبای نازک روی کت خود پوشیده بود، با عصا و کیف دستی در دست، در حالی که وکیل مدافعش جلیل مدرس زیر بغلش را گرفته بود، وارد شد ...
https://www.irna.ir/news/83521437/


نطق تاريخي تقي اراني
دکتر ۶ ساعت و نیم صحبت کرد. دوست و دشمن را بهت فراگرفته بود. آژان‌ها و صاحب‌منصبان شهربانی با دهن باز به او نگاه می‌کردند. ارانی نطق خود را اینگونه آغاز کرد: برای اولین‌بار است که یک عده پنجاه و چند نفری از منورالفکر و کارگر با سواد ایران، یعنی افرادی که با چراغ در این محیط تاریک باید جستجو شوند، در محکمه جنایی؛ یعنی در محلی که دزدان مسلح، قطاع الطریق و قاتل‌ها محاکمه می‌شوند، به عنوان داشتن یک عقیده اجتماعی به پیشگاه قوه قضایی دعوت شده‌اند. محکمه امروز نافذ تر از آن است که در داخل این دیوارها محصور بماند، بلکه آن‌ها را شکافته به دنیا خواهد رسید، چشم و گوش دنیا متوجه این دادگاه است…و با صدور رأی و گزارش آن به مقامات مافوق تمام نمی‌شود. محاکمه، ادعانامه و دفاع ما، هر سه، تاریخی است و مانند آثار محاکمات قرن هجدهم فرانسه…در صفحات تاریخ ایران باقی خواهد ماند . . .
https://www.irna.ir/news/83536963/

Показано 20 последних публикаций.

164

подписчиков
Статистика канала