روانشناسی و علوم شناختی - مدارس میان‌رشته‌ای


Гео и язык канала: не указан, не указан
Категория: не указана


کانال روانشناسی مجموعه علمی و پژوهشی مدارس میان رشته ای
ادمین کانال:
@Mindofacademia
لینک گروه تعاملی روانشناسی:
@Psy_IDSchools

لینک کانال اصلی:
@IDSchools
لینک کلیه گروه‌ها و چنل ها:
https://t.me/addlist/GwBpP9UfYrw3Y2E0
مدیریت:
@M_Solh

Связанные каналы  |  Похожие каналы

Гео и язык канала
не указан, не указан
Категория
не указана
Статистика
Фильтр публикаций


⚠️تنها ۱ روز تا برگزاری وبینار «علاقمندان به حوزه تکامل انسان و این که چگونه از شرق آفریقا به دیگر نقاط دنیا سفر کردیم در وبینار دپارتمان روانشناسی با حضور دکتر سامان ح.گوران ثبت‌نام نمایید.»


📌برای آشنایی با یکی از آخرین تحقیقات انجام شده در این زمینه، ثبت نام کنید.

اطلاعات بیشتر ⬅️ @Mindofacademia


#️⃣#IDS_Psy
#️⃣#IDSchools
#️⃣#CBMM

✉️@IDS_Psy
✉️@IDSchools
✉️@Psy_IDSchools




📚#معرفی_کتاب

🧠 تاریخی از مغز انسان

🟡به افراد عموم علاقه‌مند به نوروساینس و تکامل پیشنهاد می‌شود کتاب را مطالعه نمایند.

⬅️بخشی از کتاب:

در باغ وحش سن دیگو در کالیفرنیا یک گوریل 450 پوندی به نام پل دان وجود دارد. با توجه به مشخصات او، دان "خوش تیپ، کاریزماتیک و معاشقه" است. او یکی از نکات برجسته در مسیر میمون است، یک مسیر پیاده روی پر پیچ و خم و مرتفع که انواع پستانداران عمدتا در معرض خطر انقراض را در خود جای داده است. در سال 2017، من از هتل خود با دوچرخه به باغ وحش معروف رفتم تا یک بعد از ظهر را با مشاهده رفتار میمون ها (و همچنین، ناخواسته، کل سیستم مدرسه شهرستان سن دیگو) بگذرانم. به خوبی شناخته شده است که ما بیشتر DNA خود را با میمون های دیگر به اشتراک می گذاریم، و در نتیجه، بسیاری از صفات و رفتارها، اما فقط چند دقیقه را در مسیر میمون ها می گذرانیم، و همپوشانی قابل توجه در نحوه حرکت ما در جهان معنای احشایی تری به خود می گیرد - فسیل ها، مطالعات رفتاری و توالی DNA برای درک اینکه همه ما پسرعموهای نزدیک هستیم ضروری نیستند (اگرچه هر سه به تأیید این واقعیت کمک کرده اند). وقتی به محوطه پل دان رسیدم، او به تنهایی روی کوبه های خود نشسته بود، روی سر کاهو کوه یخی که سرایداری بالای سرش نگه داشته بود، متمرکز شده بود. دان گوی سبز را هنگام افتادن با دو دست گرفت و با انگشتان گوریل ضخیم و در عین حال زیرک، با آرامش برگ ها را کند، آنها را یکی یکی خورد. بعد به سمت لیوان جایی که من ایستاده بودم رفت و یک ظرف مقوایی کوچک و سرپوش دار را برداشت. او نشست، قسمت بالای آن را به راحتی باز کرد و لقمه گوریل غیرقابل شناسایی را بیرون آورد. دان فقط غریزه اساسی حیوانی برای یافتن غذا را نشان نمی داد.


👈 علاقمندان به حوزه تکامل انسان و این که چگونه از شرق آفریقا به دیگر نقاط دنیا سفر کردیم در وبینار دپارتمان روانشناسی با حضور دکتر سامان ح.گوران ثبت‌نام نمایید. ➡️


#️⃣#IDS_Psy
#️⃣#IDSchools
#️⃣#CBMM

✉️@IDS_Psy
✉️@IDSchools


🟩شروع تکامل مغز انسان و زبان شروع یک مغز اجتماعی (بخش دوم)


🔻 این موفقیت اکولوژیکی به همکاری اجتماعی مفصل، استدلال علی و دانش انباشته بستگی دارد. به نوبه خود، همه این توانایی ها به زبان بستگی دارد. زبان در ابتدا ممکن است سودمند باشد زیرا واسطه تعاملات اجتماعی بود، اما همچنین انسان را قادر می ساخت تا اطلاعاتی را که در بسیاری از زمینه های دیگر مهم بود، منتقل و دریافت کند. عناصر کلیدی زبان، به گفته روانشناس تکاملی و زبان شناس استیون پینکر، انتزاع استعاری و ساختار ترکیبی است.

🟨کلمات نمادهای انتزاعی هستند که با اشیاء، اعمال و مفاهیم مرتبط هستند. معنا با کلمات و نحوه چیدمان آنها منتقل می شود. زبان اطلاعات را به طور موثر و با هزینه کم به فرستنده منتقل می کند و اجازه می دهد تا اطلاعات در بین افراد جمع آوری شود و در طول نسل ها جمع شود. توانایی فرد در استفاده از زبان می تواند تناسب اندام را افزایش دهد و این به احتمال زیاد در تکامل مغزهای بزرگ ما مهم بوده است.


▫️ برخی از پیچیدگی های بزرگ زبان انسان با تنوع زیاد صداهای ایجاد شده در گفتار انسان امکان پذیر شده است. تطبیق پذیری صوتی ما تنها به دلیل تغییراتی در دستگاه صوتی ما امکان پذیر است که پس از واگرایی انسان ها از سایر میمون ها تکامل یافته است.


🟢حنجره ما عمیق تر در گلو است و زبان به سمت گلو خم می شود. این یک دستگاه صوتی L شکل تولید می کند که ما را قادر می سازد تا تنوع قابل توجهی از صداها را تولید کنیم.

👈 علاقمندان به حوزه تکامل انسان و این که چگونه از شرق آفریقا به دیگر نقاط دنیا سفر کردیم در وبینار دپارتمان روانشناسی با حضور دکتر سامان ح.گوران ثبت‌نام نمایید. ➡️


#️⃣#IDS_Psy
#️⃣#IDSchools
#️⃣#CBMM

✉️@IDS_Psy
✉️@IDSchools


🟩شروع تکامل مغز انسان و زبان شروع یک مغز اجتماعی (بخش اول)


🧠 خارق العاده ترین ویژگی فیزیکی انسان های مدرن، مغز ماست. نسبت به توده بدن ما، مغز ما سه برابر بزرگتر از سایر پستانداران است. مغز ما به ما توانایی های شناختی ("هوشمندانه") می دهد که بسیار بیشتر از هر گونه دیگری است.

🧬 این توانایی های شناختی انسان را قادر می سازد تا زبان را بسازد و درک کند، که در انسان بسیار پیچیده تر از هر گونه دیگری است. دو فرضیه برای تکامل مغز منحصر به فرد ما ارائه شده است. اولی اکولوژیکی است. این فرضیه نشان می دهد که انتخاب به یادگیری نحوه عملکرد در محیط های پیچیده، به عنوان مثال هنگام شکار، کمک می کند.

💡 دومین مورد که توسط انسان شناس رابین دانبار پیشنهاد شده است، فرضیه مغز اجتماعی است. دانبار اظهار داشت که زندگی در گروه های اجتماعی پیچیده ای برای مغزهای بزرگ انتخاب شده است، به ویژه بزرگ شدن منطقه ای به نام نئوکورتکس، که مسئول یادگیری، حافظه و شناخت است. در جوامع اولیه بشری، افراد برای کمک به شکار و حل تعارضات با شرکای اجتماعی کلیدی اتحاد تشکیل می دادند.

✅ در حمایت از این ایده، دانبار نشان داد که گونه های پستانداران با نئوکورتکس بزرگتر در گروه های اجتماعی بزرگتر زندگی می کنند. اندازه مغز ما با گونه ای مطابقت دارد که در گروه هایی با 100 تا 200 عضو زندگی می کردند، اندازه گروهی قابل قبول برای انسان ها در اوایل تاریخ تکاملی ما. هومو ساپینس توزیع جغرافیایی گسترده تری دارد، در محیط های متنوع تری زندگی می کند و تنوع بیشتری از غذاها را نسبت به هر گونه دیگری روی زمین مصرف می کند.

👈 علاقمندان به حوزه تکامل انسان و این که چگونه از شرق آفریقا به دیگر نقاط دنیا سفر کردیم در وبینار دپارتمان روانشناسی با حضور دکتر سامان ح.گوران ثبت‌نام نمایید. ➡️


#️⃣#IDS_Psy
#️⃣#IDSchools
#️⃣#CBMM

✉️@IDS_Psy
✉️@IDSchools


Видео недоступно для предпросмотра
Смотреть в Telegram
💡ریشه‌های پریمات در سیاره زمین

🔴پستانداران، در جانورشناسی، هر پستانداری از این گروه که شامل لمورها، لوریس ها، تارسیرها، میمون ها، و انسان می شود. راسته نخستی ها، شامل بیش از 500 گونه، سومین راسته پستانداران متنوع پس از جوندگان (Rodentia) و خفاش ها (Chiroptera) است.

🔺اگرچه برخی از تغییرات قابل توجه بین برخی از گروه های نخستی وجود دارد، اما آنها چندین ویژگی آناتومیک و عملکردی مشترک دارند که منعکس کننده اصل و نسب مشترک آنها است. هنگامی که با وزن بدن مقایسه می شود، مغز نخستی ها بزرگتر از سایر پستانداران خشکی است و دارای یک شکاف منحصر به فرد پستانداران (شیار Calcarine) است که اولین و دومین ناحیه بینایی را در هر طرف مغز از هم جدا می کند...


👈 علاقمندان به حوزه تکامل انسان و این که چگونه از شرق آفریقا به دیگر نقاط دنیا سفر کردیم در وبینار دپارتمان روانشناسی با حضور دکتر سامان ح.گوران ثبت‌نام نمایید. ➡️


#️⃣#IDS_Psy
#️⃣#IDSchools

✉️@IDS_Psy
✉️@IDSchools


🧠 نورون‌ها: مبنای پردازش اطلاعات

◻️نورون‌ها به عنوان واحدهای پردازش اطلاعات دستگاه عصبی، اطلاعات را کسب می‌کنند، آنها را در حافظه می‌اندوزند، تفسیر می‌کنند، و اطلاعات را برای تولید رفتار، به دیگر نورون‌ها انتقال می‌دهند.
آنها برای چنین کاری فرآیندهای بدنی از قبیل تنفس، ضربان قلب، دمای بدن تنظیم می‌کنند.

◽️به گمان دانشمندان نورون‌ها در قالب گروه چندصد تا چندهزار نورونی بخش عمده رفتار را تولید می‌کنند، ظاهر هر نورون متمایز است ولی نورون‌ها دارای نوروپلاسیسیته هستند، اگر فرد از طریق میکروسکوپ‌ به مغز زنده نگاه کند، نورون‌ها بسیار فعال، مولد شاخه‌های جدید، سازنده اتصالات با یکدیگر و از دست دهنده اتصالات با يکديگر نشان می‌دهند. این فعالیت پویا، زیر بنای ثبات ها و تغییرات رفتار ما هستند.

🧠 مغز منعطف است: مغز با تجربه‌ای که از جهان خارج می‌گیرد تغییر می‌کند برای آن‌که چیز جدیدی یاد بگیریم و به یاد بسپاریم، مدار عصبی باید تغییر کنند تا آن دانش را بازنمایی کنند و نگهداری کنند، همین‌طور که نواختن یک آلت موسیقی یا صحبت‌کردن به یک زبان جدید را یاد می‌گیریم، انداره مناطق قشری خاص درگیر می‌توانند بیشتر شوند چون با مهارت جدید تطابق می‌یابند این یکی از فرآيندهای مهم مغز است که در پست بعدی به آن می‌پردازیم.

🔴Credit:

The role of single neurons in information processing

#️⃣#IDS_Psy
#️⃣#IDSchools
#️⃣#CBMM

✉️@IDS_Psy
✉️@IDSchools


🆕🆕🆕🆕🆕🆕🆕🆕🆕🆕
🗣دپارتمان روانشناسی و علوم‌ شناختی مجموعه علمی و پژوهشی مدارس میان رشته ای برگزار می کند:

✨ سری وبینار‌های رایگان «همگام با پیشتازان»

7️⃣ قسمت هفتم: خروج اول و دوم از آفریقا

👤با حضور: دکتر سامان حیدری گوران

🟢از انستیتوی پیش از تاریخ دانشگاه کلن آلمان
🟢و بنیاد پژوهشی پارینه سنگی دیار مهر


🔜 دوشنبه ۲۲ مرداد ماه ساعت ۱۸ الی ۱۹:۳۰

💡 در این وبینارهای رایگان که به همت مدارس میان‌رشته‌ای برگزار می‌شود، میزبان اساتید، پژوهشگران و دانشجویان برگزیده و نخبه در داخل و خارج کشور خواهیم بود و با مسیر موفقیت آکادمیک ایشان و نیز پژوهش‌های میان‌رشته‌ای آشنا خواهیم شد.


🔣 برای شرکت در این وبینار به کانال و گروه تعاملی روانشناسی مدارس میان‌رشته‌ای مراجعه کنید.

👈لینک ثبت نام رایگان در وبینار «خروج اول و دوم از آفریقا»: [لینک گوگل فرم برای شرکت در وبینار قسمت هفتم دپارتمان روانشناسی با موضوع تکامل انسان و خروج از آفریقا]

🔴بعد از ثبت نام در گوگل فرم بالا، منتظر اخبار این وبینار از کانال روانشناسی مدارس میان رشته‌ای باشید.

#️⃣#IDS_Psy
#️⃣#IDSchools

✈️@IDS_Psy
✈️@IDSchools


🔣 دکترین نورونی کاخال

🟣شامل ایده‌هایی مبنی بر این است که تعاملات نورون‌ها باعث رفتار می‌شوند و هر چه حیوان نورون‌های بیشتری داشته‌ باشد، رفتارش پیچیده‌تر خواهد بود.

🟡نکته: درباره پیچیدگی سیستم عصبی جانوران و میزان پیچیدگی به پست بخش اول مراجعه نمائید.

💡 بعد از کار پیشگامانه کاخال و گلژی، در قرن بیستم دانشمندان برای به تصویر کشیدن نورون، از روش رنگ‌آمیزی و از روش‌های دیدن سلول‌های زنده‌ای که در ظرف کشت حاوی مایعات مغذی پرورش می‌یافتند، استفاده کردند. آنها همچنین توانستند میکروسکوپ‌های کوچکی به‌نام آندوسکوپ یا میکرواندوسکوپ در مغز بکارند تا ساختار و فعالیت‌های مغز را ببینند. در ادامه تحقیقات برخی پژوهش‌ها از ایده شبکه عصب گلژی را حمایت کردند.

🧠 ساختار بنیادی یک نورون عصبی:

◀️دندریت: زائده های رو به بیرون یا دندریت ها که از کلمه یونانی (درخت) گرفته شده، کارایی: اطلاعات را از سلول‌های دیگر جمع می‌کند.

◀️جسم سلولی: جسم سلولی یا soma

◀️آکسون: آکسون پیام‌ها را از طریق فضای سیناپسی به دیگر نورون‌ها منتقل می‌کند. نورون فقط یک آکسون دارد ولی اکثر نورون‌ها، دندریت های متعددی دارند.

🧠 دستگاه عصبی انسان: حاوی ۸۶ میلیارد نورون و ۸۷ میلیارد سلول گلیا است که از کارکرد نورون‌ها حمایت می‌کند، با نسبت حدودی یک به یک که مشخصه مغز همه حیوانات است، در فرضهای قدیمی این نسبت یک به ده بوده است.

✅ نورون‌ها از لحاظ اندازه و شکل، خیلی متفاوت‌اند ولی برنامه مشترکی دارند: بررسی طرز کار یک نورون، بینش‌هایی به ما می‌دهد که می‌توانند قابل تعمیم به دیگر انواع نورون‌ها باشند.

➡️Credit:

Scanning Fiber Endoscope Improves Detection of 5-Aminolevulinic Acid-Induced Protoporphyrin IX Fluorescence at the Boundary of Infiltrative Glioma

Brain scaling in mammalian evolution as a consequence of concerted and mosaic changes in numbers of neurons and average neuronal cell size

#️⃣#IDS_Psy
#️⃣#IDSchools
#️⃣#CBMM

✉️@IDS_Psy
✉️@IDSchools


🧠 نورون‌ها واحد سازنده دستگاه عصبی و رفتار ما

🔴 این عبارت حاصل اختلاف بین دو فرد بزرگ تاریخ علم یعنی کامیلو گلژی و سانتیاگو رامون کاخال اسپانیایی است. هر دو نفر به خاطر کار روی ساختار دستگاه عصبی، در سال ۱۹۰۶ جایزه نوبل پزشکی گرفتند.

✅ کامیلو گلژی در آزمایشگاه با روشی که به آن دست پیدا کرده بود مشغول رنگ آمیزی بافت دستگاه عصبی بود، روش کار: فرض کنید برش نازکی از بافت مغز را در محلولی حاوی نیترات نقره و دیگر مواد شیمیایی فرو برده‌اید؛ فنی که در آن زمان برای تولید عکس‌های سیاه و سفید از مغز استفاده می‌شد روشی که گلژی به کار برده تصویر میکروسکوپی با رنگ بهتر تولید می‌کند.

✅ سانتیاگو رامون کاخال از رنگ آمیزی گلژی برای مطالعه بافت مغزی جنین جوجه استفاده کرد و نتیجه متفاوتی گرفت. کاخال فرض می‌کرد که دستگاه عصبی در حال رشد و تحول جوجه از دستگاه عصبی یک مرغ بزرگسال ساده‌تر، و فهم آن هم ساده‌تر است. کاخال نتیجه گرفت که دستگاه عصبی از سلول‌های مجزایی تشکیل شده که زندگی را به‌عنوان ساختاری ساده‌تر شروع می‌کنند، از یک جسم اصلی و زوائد متعددی که از آن خارج می‌شوند تشکیل خواهد شد.

⬜️ نظریه نورون کاخال که نورون‌ها واحدهای کارکردی دستگاه عصبی هستند هم اکنون مورد پذیرش است.

🟨 فرض گلژی و دیگر دانشمندان قبل از کاخال: دستگاه عصبی شبکه به هم پیوسته است.

◾️فرض کاخال: دستگاه عصبی به صورت منقطع که نورون‌ها در فضای سیناپسی به صورت شیمیایی و الکتریکی با هم ارتباط برقرار می‌کنند.

#️⃣#IDS_Psy
#️⃣#IDSchools
#️⃣#CBMM

✉️@IDS_Psy
✉️@IDSchools


Видео недоступно для предпросмотра
Смотреть в Telegram
🧠 ساختار و فیزیولوژی مغز انسان


1️⃣ قسمت اول روانشناسی زیستی


🌐 منبع این قسمت: [🔗]

⬅️خلاصه ویدئو:
یک جاندار مراحلی را در تکوین سیستم عصبی قسمت مغز پشت سر می‌گذرد فرایندی که از مراحل اولیه جنینی تا بزرگسالی ایجاد و تغییر شکل می‌دهد و ساختار مغز تشکیل می‌شود.

🧠 سیستم عصبی:
سیستم عصبی معمولاً به سیستم عصبی مرکزی و سیستم عصبی محیطی تقسیم می شود. سیستم عصبی مرکزی از مغز، اعصاب جمجمه ای و نخاع تشکیل شده است. سیستم عصبی محیطی از اعصاب نخاعی منشعب از نخاع و سیستم عصبی خودمختار (به دو سیستم عصبی سمپاتیک و پاراسمپاتیک) تشکیل شده است.

🧠 ساختار سلولی مغز:
مغز از دو نوع سلول تشکیل شده است: نورون ها و سلول های گلیال که به نام نوروگلیا یا گلیا نیز شناخته می‌شوند. نورون مسئول ارسال و دریافت اسپایک ها یا سیگنال های عصبی است. سلول های گلیال سلول های غیر عصبی هستند که حمایت و تغذیه می کنند، هموستاز را حفظ می کنند، میلین را تشکیل می دهند و انتقال سیگنال را در سیستم عصبی تسهیل می کنند. سلول های گلیال شایع ترین سلول هایی هستند که در تومورهای اولیه مغز یافت می شوند.

#️⃣#IDS_Psy
#️⃣#IDSchools
#️⃣#CBMM

✉️@IDS_Psy
✉️@IDSchools


Видео недоступно для предпросмотра
Смотреть в Telegram
⬅️ مقدمه‌ای بر روانشناسی زیستی (فیزیولوژیک)

🔹 خلاصه ویدئو:

🔴روانشناسی زیستی اساس بیولوژیکی رفتار انسان از جمله یادگیری، حافظه، احساسات و آگاهی را از طریق تحقیقات تجربی و درک ساختار و عملکرد مغز بررسی می‌کند.

🔴ممکن است به این سوالات علاقه مند باشید:

❓ویژگی کلیدی مغز انسان که به آن قدرت محاسباتی بسیار زیادی می‌دهد چیست؟
❓چگونه زیست روانشناسی زیست شناسی مغز را با مطالعه رفتار انسان مرتبط می کند؟
❓برخی از حوزه‌های رفتار انسان که زیست‌روان‌شناسی قصد دارد از طریق رویکرد تقلیل‌کننده توضیح دهد کدامند؟


🔴مغز انسان، از یک اندام اساسی تا یک موجود پیچیده، کلید آگاهی، ادراک، تصمیم گیری و خلاقیت ما را در اختیار دارد. و آن را به موضوع تحقیقات و درک گسترده در روانشناسی زیستی تبدیل می‌کند.

🔴درک رفتار انسان شامل کاوش در فرآیندهای بیولوژیکی پیچیده در مغز، از فعالیت نورون ها تا واکنش های شیمیایی، روشن کردن آگاهی و رفتار است. روانشناسی زیستی به بیولوژی رفتار می پردازد و روانشناسی را به زیست شناسی و شیمی پیوند می دهد تا یک دیدگاه جامع در سطح مولکولی داشته باشد.

#️⃣#IDS_Psy
#️⃣#IDSchools
#️⃣#CBMM

✉️@IDS_Psy
✉️@IDSchools


Stanley_Finger_Origins_of_Neuroscience_A_History_of_Explorations.pdf
70.0Мб
🔣Origins of Neuroscience
A History of Explorations into Brain Function


🔺Stanley Finger (1994)

🔺P. 488

🔺OXFORD UNIVERSITY PRESS


#️⃣#IDS_Psy
#️⃣#IDSchools
#️⃣#CBMM

✉️@IDS_Psy
✉️@IDSchools


📖کتاب ریشه‌های نوروساینس از استنلی فینگر

✅این کتاب به تاریخ نوروساینس در تاریخ بشر تا به امروز می‌پردازد، بشر اولین پژوهش‌هایی که درباره مغز و این‌که عملکرد مغز چگونه است؟ می‌پردازد.

✅اکتشافات و نظریات هر دوره از تاریخ بشر درباره مغز می‌گوید تا دوره مدرن، تمامی کتاب‌های معتبر نوروساینس و... به این کتاب به عنوان مرجع قابل اعتماد تاریخ مغز نگاه می‌کنند که باعث از بین رفتن سوءتفاهم درباره این سیستم عصبی پیچیده و عملکردهای آن می‌شود.

📌خلاصه فصل اول:

🔳 در فصل آغازین کتاب به آسیب‌های مغز به عنوان یکی از منابع مطالعاتی استفاده می‌کند بعد به دنبال تمدن‌های مصر، بین‌النهرین، چین، هند که نظریات آنها بر تمدن یونان و اندیشمندان آن تاثیر گذاشته، در تمدن یونانی به نظریات افرادی مانند بقراط، ارسطو، و گالن می‌پردازد.

#️⃣#IDS_Psy
#️⃣#IDSchools
#️⃣#CBMM

✉️@IDS_Psy
✉️@IDSchools


Видео недоступно для предпросмотра
Смотреть в Telegram
🎬 انیمیشن کوتاه "چتر"

🌐 منبع ویدئو: [Link]

امید یکی از مفاهیم بسیار نزدیک به خوش بینی و یکی از ویژگی های زندگی است.


که افراد را به جستجوی فردای بهتر وا می دارد. امید یعنی انتظار موفقیت و آیندۀ بهتر، یعنی دلیلی برای زیستن، وقتی امید در دل و ذهن وجود داشته باشد، اشتیاق زندگی نیز وجود خواهد داشت.

اندرسون


اميد تأثير بسزايي در كنش ورای نقش اجتماعي نيز دارد. افراد اميدوار به زندگي خوشبين هستند، هدفهاي مشخصي براي خود در زندگي دارند و همكاري و مسئوليت پذيري اجتماعي بيشتري نشان مي دهند.

جولیان هاکسلی


جولیان هاکسلی اذعان می داشت که در طی جریان تکامل، دنیای موجودات زنده به نقطه ای رسیده است که یکی از محصولاتش، یعنی انسان، می تواند آگاهانه به مطالعه و جهت دهی این جریان بپردازد. او شورمندانه اظهار می دارد: «سرنوشت ما را مأمور و گماشتۀ فرآیند تکامل در این سیاره قرار داده است؛ بدان معنا كه وسیله درک امکان های جدیدِ پیش روی آن باشیم».


#️⃣#IDS_Psy
#️⃣#IDSchools
#️⃣#CBMM

✉️@IDS_Psy
✉️@IDSchools


Видео недоступно для предпросмотра
Смотреть в Telegram
👤پروفسور وینریش فرایوالد در سمینار تابستانی 2022 در BMM به بررسی تحقیقاتی می‌پردازد که "چگونه چهره‌ها را ادراک و پردازش می‌کنیم"


⬅️ چهره‌ها یکی از مهم ترین محرک های بصری هستند که ما درک می کنیم و نه تنها در مورد هویت افراد، بلکه در مورد خلق و خو، جنس، سن و جهت نگاه او نیز به ما اطلاع می دهند. توانایی استخراج این اطلاعات در کسری از ثانیه از مشاهده یک چهره برای تعاملات اجتماعی عادی مهم است و احتمالاً نقش مهمی در بقای اجداد نخستی‌های ما داشته است. شواهد قابل‌توجهی از تحقیقات رفتاری، عصب روان‌شناختی و نوروفیزیولوژیک این فرضیه را تایید می‌کند که انسان‌ها مکانیسم‌های شناختی و عصبی ویژه‌ای دارند که به درک چهره‌ها اختصاص داده شده است (فرضیه ویژگی چهره). به ناحیه‌ای از مغز انسان را مرور می‌کنیم که به نظر می‌رسد نقش کلیدی در ادراک چهره بازی می‌کند، که به عنوان ناحیه دوکی شکل (FFA) شناخته می‌شود.


#️⃣#IDS_Psy
#️⃣#IDSchools
#️⃣#CBMM

✉️@IDS_Psy
✉️@IDSchools


❇️ شروع ارائه های جشنواره سمفونی نورونها با حضور اساتید نوروساینس، دکتر جامعی رئس مرکز تحقیقات نوروساینس دانشگاه علوم پزشکی ایران، دکتر چیت ساز، رئیس گروه خلاقیت و طراحی پژوهشکده علوم شناختی و دکتر پاک نژاد هم اکنون در سامانه:

🔸لینک دسترسی برنامه امشب ساعت 20

https://www.skyroom.online/ch/interdisciplinaryschools/symphony-of-neurons

نام کاربری و رمز عبور (هر دو یکسان است):


sf4


🔸همراه با اعلام اسامی برندگان جشنواره


❇️ @IDSchools


👀 مغزی که توجه می‌کند!

👤 ویلیام جیمز از بزرگان تاریخ روانشناسی در سال ۱۸۹۰ توجه را این‌گونه تعریف میکند:

🗣️《بسیاری از چیزها... که حواس من به آنها دسترسی دارد، احتمالا هيچگاه وارد تجربه‌ من نمی‌شوند. چرا؟ چون برای من جذاب نیستند. چیزی به تجربه من در می‌آید که من بخواهم به توجه کنم ... همه می‌دانند که توجه چیست! توجه یعنی این‌که ذهن از بین موضوعاتی که هم‌زمان حضور دارند، یا افکار مختلفی که در ذهن جاری هستند، یکی را انتخاب کند و به شکل واضح و ملموس مدنظر قرار دهد ... این مستلزم این است که خیلی از چيزها دست بکشیم تا بتوانیم به امور رسیدگی کنیم.》این تعریف کلاسیک توجه توسط ویلیام جیمز روانشناس آمریکایی بود.

🔍 توجه، فرایندی است که از طریق آن اطلاعات مشخصی برای پردازش بیشتر گزینش می‌شوند و دیگر اطلاعات کنار گذاشته می‌شوند. در واقع برای جلوگیری از غوطه‌ور شدن در اطلاعات حسی به توجه نیاز است. مغز ما ظرفیت پردازش همه اطلاعاتی که دریافت می‌کند را ندارد حتی اگر هم داشته باشد انجام چنین کاری بهینه و مفید نخواهد بود. به این ترتیب توجه به نوعی فیلتر در حین پردازش اطلاعات تشبیه شده است.

⬅️چند اصطلاح توجه:

🔴توجه انتخابی: به معنای توجه کردن به یک موضوع خاص و نادیده گرفتن بقیه موضوعات است.

🔴حواس پرتی: حواس پرتی به این معنا است که یک محرک در پردازش محرکی دیگر تداخل ایجاد می‌کند.

🔴توجه توزیع شده: به معنای توجه همزمان به بیش از یک موضوع است.

🔴بررسی دیداری: به معنای حرکت چشم از یک مکان یا یک موضوع به یک مکان یا موضوع دیگر است.

🟡در سال‌های متمادی روانشناسان و نوروساینستیست ها به مطالعه مکانیسم توجه پرداخته‌اند که در پست‌های آینده به آنها می‌پردازیم.

#️⃣#IDS_Psy
#️⃣#IDSchools
#️⃣#CBMM

✉️@IDS_Psy
✉️@IDSchools


Репост из: مدارس میان رشته ای
🆕🆕🆕🆕🆕🆕🆕🆕🆕🆕
🗣مدارس میان رشته ای برگزار می کند:

« داوری و اعلام نتایج جشنواره هنری سمفونی نورون‌ها همراه با سخنرانی اساتید »

🔣 اساتید سخنران :

👤دکتر کامران پاک نژاد، پژوهشگر و مدرس دانشگاه

🎙موضوع ارائه:
غریزه و فرهنگ: مسیرهای تجربه زیبایی شناختی

👤دکتر شقایق چیت ساز، رئیس گروه طراحی و خلاقیت پژوهشکده علوم شناختی

🎙موضوع ارائه:
ارزیابی آثار هنری با استفاده از داده های ردیابی چشم و ثبت سیگنال الکتروآنسفالوگرافی

👤 با حضور ویژه دکتر بهنام جامعی،
استاد تمام و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران
رئیس مرکز تحقیقات نوروساینس دانشگاه علوم پزشکی ایران

🎙موضوع ارائه:
Art and Science; From Egyptian Papiri to Eculid


👈 لینک گوگل فرم جهت ثبت نام رایگان: داوری و اعلام نتایج جشنواره هنری سمفونی نورون‌ها همراه با سخنرانی اساتید ➡️

🔜 پنج شنبه 11 مرداد، ساعت 20


✈️@IDSchools
✈️@IDS_NeuroSci
✈️@NeuroSci_IDSchools


Видео недоступно для предпросмотра
Смотреть в Telegram
🧠 نقش هیپوکامپ در حافظه و شناخت و خواب در شناخت چیست؟ پارت دوم

👤پرفسور مت ویلسون عضو دپارتمان BRAIN AND COGNITION دانشگاه MIT در سمینار BMM تابستانی سال 2022 به گفتگو می‌پردازد.


🔣 سوالات این بخش:

نقش ریتم‌های تتا در حافظه چیست؟

فعالیت هیپوکامپ چگونه بر تصمیم‌گیری تأثیر می‌گذارد؟

پیشرفت فاز در نورون‌های هیپوکامپ چیست؟

تعامل بین قشر پیش پیشانی و هیپوکامپ چگونه است؟


⬅️ پارت اول

🌐 منبع ویدئو: [MITCBMM]


#️⃣#IDS_Psy
#️⃣#IDSchools
#️⃣#CBMM

✉️@IDS_Psy
✉️@IDSchools

Показано 20 последних публикаций.

754

подписчиков
Статистика канала