مجله ایرانی روابط بین الملل


Гео и язык канала: не указан, не указан
Категория: не указана


@Drmirkooshesh

Связанные каналы  |  Похожие каналы

Гео и язык канала
не указан, не указан
Категория
не указана
Статистика
Фильтр публикаций


🔲آینده روابط تهران-مسکو



▫️▫️محمد علی هژبری عضو هیئت تحریریه مجله ایرانی روابط بین الملل


خبر توافق روسیه با اسرائیل در مورد عقب نشینی ایران از 85 کیلومتری مرزهای اسرائیل،برایم خیلی عجیب و غیرمنتظره نبود. دیروز اول اوت «الکساندر لاورنتیف»نماینده روسیه در امور سوریه اعلام کرد: با توجه به نگرانی‌های اسرائیل موفق شدیم به توافقی برای عقب‌نشینی نیروهای ایرانی تا 85 کیلومتری مرزهای اسرائیل دست پیدا کنیم. وی مدعی شد که مسکو به نگرانی‌های اسرائیل در مورد حضور ایران و نیروهای مورد حمایت این کشور در بلندی‌های جولان اهمیت می‌دهد. طبق دیدار دو ساعته نتانیاهو و هیات روسی به نمایندگی «لاوروف» در23 جولای، درباره جزییات حضور ایرانی‌ها و فعالیت‌هایشان در سوریه مذاکره شده است.
اسرائیل مراحل و شروط ذیل را برای خروج کامل ایران از سوریه در نظر گرفته است.

۱. در وهله نخست، همه موشک‌های دوربرد ایران باید از سوریه خارج شوند.
۲. مراحل ساخت سلاح در سوریه باید متوقف شود.
۳. سلاح‌های استراتژیک دیگر نظیر سامانه‌های دفاع هوایی باید از بین برود.
۴. مرزهایی که محل قاچاق سلاح است باید بسته شود. این موارد، شامل مرز سوریه و لبنان و مرز مشترک عراق و سوریه است.

طبق اسناد «وای نت نیوز» روس‌ها، شروط اسرائیل را غیرواقع‌بینانه خوانده و گفته‌اند اینکه از ایران بخواهیم به طور کامل از سوریه عقب‌نشینی کند، غیرواقع‌بینانه است. با این حال مسکو گفته که می‌خواهد جدایی نیروها در مرزها را حفظ کند.

متن کامل در⤵️⤵️
goo.gl/j82mgd


مجله ایرانی روابط بین الملل



https://t.me/joinchat/Amle_T8mIYTR5pskbdrtqw


💠💠 هم اندیشی گروه مطالعات روابط بین الملل

''اکنون روابط ایران و آمریکا و سناریو های پیش روی

👥 عباس ترابی، روح الله سوری

چهارشنبه10مرداد 97

ساعت:22
https://t.me/joinchat/Amle_T8mIYTR5pskbdrtqw


💠💠سی ویکمین هم اندیشی گروه مطالعات روابط بین الملل برگزار میشود.

موضوع هم اندیشی :

''اکنون روابط ایران و آمریکا و سناریو های پیش روی

👥🗣''ارائه دهندگان:

🔹🔹 عباس ترابی

🔸🔸روح الله سوری

🗓چهارشنبه 10مرداد 97

ساعت:22

باماهمراه باشید.


گروه مطالعات روابط بین الملل

👇👇
https://t.me/joinchat/Amle_T8mIYTR5pskbdrtqw


Репост из: انجمن علمی مطالعات صلح ایران
فراخوان ویژه نامه صلح

ارسال مقالات کوتاه راهبردی:

"راهکارهای مصالحه سیاسی، بهبود مناسبات و ایجاد صلح مثبت میان ایران و عربستان سعودی"

کمیته روابط بین الملل انجمن علمی مطالعات صلح ایران
@ipsan


Репост из: انجمن علوم سیاسی ایران
«اکنون اقتصاد و سیاست ایران در کجا ایستاده است؟» روز پنج‌شنبه ۱۱ مرداد ساعت ۱۴. حاتم قادری، غلامرضا مصباحی مقدم، عباس کاظمی، امیر ناظمی، ابراهیم متقی، محمدباقر خرمشاد، مهدی پازوکی و غلام‌علی فرجادی




🔶🔹How Putin and Trump Each Lied in Helsinki

www.newyorker.com/news/our-columnists/how-putin-and-trump-each-lied-in-helsinki

مطالعات روابط بین الملل


https://t.me/joinchat/Amle_T8mIYTR5pskbdrtqw


#معرفی وبررسی کتاب

📚کتاب "عصیان جنگ خزانه داری درعصر جدید"

📌نویسنده "خوان زارات "


🔸🔹مجله ایرانی روابط بین الملل

🔹کتاب به شرح مختصات سلاح طراحی ‌شده در وزارت خزانه‌داری آمریکا برای مقابله با تامین مالی تروریسم وفعالیت های مجرمانه پرداخته است.

🔸 بررسی این کتاب نشان می‌دهد که اصول طراحی‌شده دراتاق جنگ خزانه داری که پس از حادثه یازده‌سپتامبر کلید خورد، رفته‌رفته به یک قاعده جهانی تبدیل شده است. همگرایی کشورهای مختلف در راستای اجرای این استاندارد ها کشورهایی نظیر روسیه، چین و هندوستان را نیز مجبور کرده است که در اوج اصطکاک سیاسی و اقتصادی با آمریکا به این معاهده بین‌المللی بپیوندند. بنابراین می‌توان گفت این سلاح به‌واسطه مشروعیت و جامعیت توانسته است به جایگزینی کم‌هزینه، مطمئن و مخرب برای جنگ تسلیحاتی بدل شود.

🔹بررسی کتاب "عصیان جنگ خزانه داری درعصرجدید" نشان می‌دهد که برخی ازاصول به تدریج به یک قاعده جهان شمول تبدیل شده‌است. قواعدی که کشورهایی مانند چین،روسیه و هند در عین داشتن اصطکاک با آمریکا آنها را پذیرفته‌اند.

🔸مطالعه این کتاب به آن جهت توصیه میشود که نویسنده به عنوان یکی از طراحان استراتژی مبارزه باتروریسم درآمریکا درکتاب خود بارهابه ابزار مورداستفاده سیاست گذاران آمریکا برای اعمال فشار بیشتر برایران پرداخته است.



@iirjournal


https://t.me/joinchat/Amle_T8mIYTR5pskbdrtqw


#معرفی و بررسی کتاب

"TREASURY'S WAR"

JUN C.ZARATE

کتاب "عصیان جنگ خزانه داری درعصر جدید"

نویسنده "خوان زارات "

مجله ایرانی روابط بین الملل


متن کامل در🔰🔰
goo.gl/LPFmWQ


#بازنشر
🌐نقشه اعراب منطقه برای دور زدن تنگه هرمز

goo.gl/uTquAe


https://t.me/joinchat/Amle_T8mIYTR5pskbdrtqw




🔹🔹انتخابات ریاست جمهوری ترکیه
اردوغان و راههای پیش رو



🔹اولویتهای سیاست خارجی رجب طیب اردوغان
🔹آمریکا
🔹روسیه
🔹ایران
ارتباط آنکارا -بروکسل متاثراز روابط ترکیه -واشنگتن

▫️▫️محمدعلی هژبری /عضو هئیت تحریریه مجله ایرانی روابط بین الملل

متن کامل ⬇️⬇️
goo.gl/2ih2qq


@iirjournal

https://t.me/joinchat/Amle_T8mIYTR5pskbdrtqw


«ترامپ در محاصره بازرس مولر»


پائول روزنزویگ / فراتاب



با گزارش جدید «رابرت مولر»، بازرس ویژه که در آن علیه 12 افسر نظامی روس اعلام جرم شده است آمریکایی ها یک گام بلند به حقیقت آنچه در جریان انتخابات 2016 رخ داد نزدیک تر شدند.
گزارش جدید رابرت مولر روز جمعه منتشر شد و بار دیگر به صدر اخبار آمد. هنوز هیچ یک از طرف های دخیل آمریکایی نسبت به این گزارش انتقاد نکرده است زیرا این بار مولر علیه 12 افسر ارتش روسیه اعلام جرم کرده است. آن ها متهم به هک کمپین هیلاری کلینتون و کمیته ملی حزب دموکرات شده اند.گفته شده همه این 12 نفر عضو «جی.آر.یو» - اداراه اطلاعات عمومی ارتش روسیه – هستند. آن ها چندین گیگابایت اطلاعات را دزدیده و از طریق سازمان هایی نظیر ویکی لیکس در فضای مجازی منتشر کرده اند. چند نکته درباره این گزارش گفتنی است که در ادامه به آنها می پردازیم:

1- قطعاً ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه که اعلام کرده بود دولت روسیه در انتخابات آمریکا مداخله ای نکرده است، دروغ می گوید. امکان ندارد که یک ارتش از نظامیان روسی بدون اطلاع مقامات ارشد این کشور، اقدام به چنین امری کرده باشند.

2- هیچ یک از این متهمان محاکمه نخواهند شد. شانس اینکه روس ها متهمان را تحویل ایالات متحده آمریکا دهند دقیقاً صفر است. همچنین شانس اینکه روسیه این افراد را تنبیه کند نیز بسیار کم است. تیم بازرس مولر نیز این واقعیت را می داند و هدفش از انتشار گزارش جدید، اطلاع رسانی به مردم درباره تحقیقات بوده است.

3- این جزئیات خیلی مهم هستند و انتشار آن ها اتهامات علیه روسیه را تشدید می کند. دست کم این اطلاعات دقیق منجر بدان می شود که روس ها نتوانند با یک تکذیب ساده بر واقعیت سرپوش بگذارند. برای نمونه این شخصی با آیدی موسوم به «گوسیفر 2.0» اقدام به هک ایمیل های حزب دموکرات کرده است. او مدعی شده که روس نیست و یک هکر مستقل رومانیایی است. اما گزارش مولر نشان می دهد، روس ها با گوسیفر 2.0 ارتباط داشته اند.

4- ثابت شده که وب سایت ویکی لیکس در بهترین حالت پیاده نظام اطلاعاتی روسیه است و در بدترین حالت با روس ها کاملاً هماهنگ است. ویکی لیکس نیز با گوسیفر 2.0 ارتباط گرفته بوده و از او خواسته فایل های مربوط به کمیته ملی دموکرات ها را جهت انتشار عمومی فوری به دست بیاورد. این موضوع تأثیر منفی شدیدی بر کمپین کلینتون گذاشت. چه گوسیفر 2.0 روس باشد و چه نباشد ضدیت ویکی لیکس و مجموعه هکرهای آن با آمریکا و حزب دموکرات کاملاً واضح و مبرهن است.

5- «راجر استون»، مشاور ترامپ اکنون با دردسر بسیار بزرگی مواجه شده و اتهام «تبانی» اکنون درباره او واقعی تر از قبل به نظر می رسد. گزارش مولر تأکید می کند: استون که با اعضای ارشد کمپین ترامپ در ارتباط بود، شخصاً با گوسیفر 2.0 در ارتباط بوده است. به این ترتیب اتهامات بار دیگر به شخص رئیس جمهور نزدیک و نزدیک تر می شود.

https://t.me/joinchat/Amle_T8mIYRxg3r0TivTPA




#گفت و گو

🌐اروپا نیم نگاهی به انتخابات کنگره دارد.

▫️▫️دکتر امیر هوشنگ میر کوشش مدیرمسئول مجله ایرانی روابط بین الملل در #گفت و گو با #هفته نامه مثلث

دربخشی از این گفت و گو
#سناریوهای قابل تبیین،اروپادرخروج از برجام
#اهداف دولت ترامپ برعلیه ایران
#راهکارهای ایران درمقابله با آن تحلیل وبررسی شد: ⬇️⬇️

🔹🔹به دلیل ماهیت اقتصادی اروپا که مبتنی بر اقتصاد خصوصی و لیبرالیستی است اروپا نمی تواند در تصمیم گیری های شرکت های خصوصی و چند ملیتی مداخله نماید و این شرکت ها به صورت مستقل عمل می کنند. به عنوان مثال شرکت چند ملیتی توتال فرانسه تصمیم به توقف فعالیت های خود در ایران گرفت و دولت فرانسه در این تصمیم تاثیر گذار نبود.

🔹🔹خروج یا عدم خروج اروپا از برجام خود با سناریو های متفاوتی قابل تبیین و تحلیل است.

🔹🔹یکی از این سناریو ها هم راستایی راهبردی اروپا و امریکا در مهار ایران و در نتیجه خروج اروپا از برجام می باشد.

🔹🔹به نظر می رسد دولت ترامپ به دنبال فرآیند اهریمن سازی (naming&shaming) ایران است. در صورت عملی شدن این فرآیند ایران به عنوان تهدید امنیت بین المللی شناخته خواهد شد و در آن صورت مرحله بعدی یعنی هدف قرادادن ایران (shooting)اتفاق خواهد افتاد. ایالات متحده برای رسیدن به این مرحله نیازمند همراهی اروپا ، چین و روسیه و بردن پروژه ایران تحت فصل هفتم منشور سازمان ملل است . بنا براین یکی از مهم ترین وظایف سیاستگذاران و تصمیم گیرندگان در ایران مقابله با این پروژه امریکا است.

🔹🔹یکی از مهم ترین وظایف سیاستگذاران و تصمیم گیرندگان در ایران مقابله با این پروژه امریکا است. ایران باید برای جلوگیری از اجماع بین المللی و مطرح شدن به عنوان تهدیدی وجودی ،تعهد خود به موافقت نامه ها و قوانین بین المللی را در عمل نشان دهد. در این راستا هر گونه تصمیمی مبنی بر خروج از NPT غیر عقلائی و در جهت پروژه فوق خواهد بود.
🔹🔹در صورت خروج اروپا از برجام سناریوی ممکن برای ایران بازگشت به غنی سازی اتمی است. این کار می تواند بدون بزرگنمایی و تبلیغات تهاجمی و غیر کار ساز و کاملا تحت قوانین و پروتکل های NPT صورت گیرد. هر گونه بزرگنمایی و برجسته نمودن جنبه های نظامی غنی سازی اتمی می تواند باعث مطرح شدن ایران به عنوان تهدیدی بین المللی و اجماع مجدد قدرت های بزرگ علیه ایران و در نتیجه ورود به مسیری بدون بازگشت و غیرقابل پیش بینی گردد.


🔺متن کامل گفت وگو طی روزهای اتی در دسترس خواهدبود .


https://t.me/joinchat/Amle_T8mIYRxg3r0TivTPA


#تحلیل
🌐جنگ نیمه‌سرد بین‌ آمریکا و چین

🌀منظور ترامپ از این جمله که نمی‌خواهم مرسدس بنز در آمریکا ببینم چیست؟

▫️▫️سیده مسعوده میرمسعودی

➖هفته نامه مثلث

#بخش پایانی

در ارتباط با کانادا و مکزیک به عنوان همسایگان‌ آمریکا با اینکه این کشورها از تصمیم ترامپ در ایجاد تعرفه جدید بر صادرات به‌ آمریکا آسیب ‌می‌بینید ولی به‌نظر نویسنده‌ آمریکا بیشتر متضرر ‌می‌شود؛ چون کانادا و مکزیک حکم «خارج نزدیک» برای‌ آمریکا را دارند و روسیه در کمین پنجر‌های به این منطقه است. آمریکا با این تنش تجاری راه را برای رقبای خود در این مناطق که از نظر استراتژیک برای‌ آمریکا کلیدی است باز ‌می‌کند و اعتماد این کشورها به کشور‌های فرصت‌طلب رقیب‌ آمریکا با این حربه در آینده، منافع‌ آمریکا رادراین مناطق به خطر ‌می‌اندازد.
به‌هرحال نظام بین‌الملل در حال دگردیسی است و سیاست‌های اعلا‌می و اعمالی قدرت‌های بزرگ، مسیر دگردیسی را یا به سمت از پیله درآمدن پروانه‌ای زیبا‌ یا عدم خروج از پیله و به‌سوی آشوب جهانی تئوری جمیز روزانا ‌می‌برد. نظام بین‌الملل توسط مورتون کاپلان در 5 مدل طراحی شده است که اگر این مدل‌ها را بخواهیم با عصر جدید انطباق بدهیم مدل تک‌قطبی با محوریت چین یا‌ آمریکا بیشتر منطبق با شرایط روز است. البته بیشتر تحلیلگران، نظام حاکم را چند مرکزی بدون قطب ‌می‌دانند که در بررسی بیشتر این موضوع آشکار ‌می‌شود که نظام بین‌الملل همیشه دارای قطب غالب بر مراکز بوده ولی عملا در تطبیق سیاست‌های اقتصادی حاضر ‌می‌تواند یک قطب هژمون با عملکرد بازیگران کلیدی جهان وجود داشته باشد. اگر واقع‌گرایانه به موضوع نگاه کنیم این تنش را ‌می‌توان شبیه تنش‌های جنگ سرد با بازیگران متفاوت دید و عنوان جنگ نیمه‌سرد بین‌ آمریکا و چین را برای آن برگزید؛ تنش یا جنگ نیمه‌سردی که نمی‌تواند ادامه داشته باشد چون دورشدن از قرارداد‌های بین‌المللی یک بازی برد-باخت یا در حالت بدتر باخت-باخت را به‌دنبال دارد؛ قدرت‌ها نیز باید این را بپذیرند که زمان همیشه پایدار و به نفع یک قدرت نخواهد ماند و برای رسیدن به فرصت‌های بالاتر باید چیزهایی را از دست داد.

https://t.me/joinchat/Amle_T8mIYRxg3r0TivTPA


#تحلیل
🌐جنگ نیمه‌سرد بین‌ آمریکا و چین

🌀منظور ترامپ از این جمله که نمی‌خواهم مرسدس بنز در آمریکا ببینم چیست؟

▫️▫️سیده مسعوده میرمسعودی

➖هفته نامه مثلث

#بخش سوم

در این صورت کشور متضرر ازاین اقدام سه گزینه پیش‌رو دارد؛
🌀اول اینکه شکایتی به سازمان تجارت جهانی تقدیم کند.سازمان تجارت جهانی یا کشور خاطی را متقاعد ‌می‌کند که اعطای یارانه دولتی را متوقف کند ‌یا به کشور متضرر اجازه ‌می‌دهد تا به نسبت یارانه اعطایی، تعرفه‌ای بر واردات این محصول وضع کند.
🌀گزینه دوم، مذاکره دو‌جانبه یا چندجانبه کشورها با یکدیگر است تا با حصول تفاهمی اختلاف تجاری ‌میان آنها حل شود. ممکن است گاهی برای کشاندن طرف خاطی به پای ‌میز مذاکره، کشورها ناچار به اعمال تعرفه وارداتی موقت علیه کالا‌های مشمول یارانه دولتی شوند.
🌀اما گزینه سوم زمانی رخ ‌می‌دهد که مساله از اختلاف تجاری فراتر ‌می‌رود و به تعبیر کارشناسان حوزه تجارت بین‌الملل، جنگ تجاری آغاز ‌می‌شود. در جنگ تجاری، دو طرف با پافشاری بر مواضع و خواسته‌‌های خود راه را بر دستیابی به هر توافقی ‌می‌بندند و تنش سیاسی ‌میان آنها افزایش ‌می‌یابد. در این صورت دو طرف به اعمال تعرفه‌‌های سنگین علیه کالا‌های مورد تجارت ‌بین خود اقدام ‌می‌کنند. همچنین موانع تجاری غیرتعرفه‌ای نیز ‌میان دو طرف تشدید ‌می‌شود. این اقدام به دلیل تسری زیان تجاری از دامنه یک یا چند کالای خاص به محدوده تعداد بیشتری از کالاها موجب افزایش هزینه سربار تجاری دو کشور در عرصه تجارت بین‌الملل ‌می‌شود و نیز هزینه مبادله در بعد اقتصاد و بازار‌های داخلی دو کشور را افزایش ‌می‌دهد. در سطح نظام بین‌الملل، تلاش‌ها برای رسیدن به قطب هژمون است؛ در دو دهه اخیر نظام تک‌قطبی‌ آمریکا بر نظام بین‌الملل حاکم بوده و با این تنش تجاری که در سطح برتر رخ داده، صددرصد پس‌لرزه‌های این تنش تمام کشور‌های دنیا را در‌بر‌می‌گیرد و اگر به جنگ تبدیل شود، ‌می‌تواند صدمات جبران‌ناپذیری به اقتصاد جهان وارد کند. حال پرسش این است که در این جنگ تجاری، کدام کشور پیروز ‌می‌شود؟‌ آمریکا یا چین؟
این مسئله به استراتژی بعدی در ایجاد تعرفه جدید مربوط ‌می‌شود و این که کدام کشور از این موضع عقب‌نشینی کند.
به‌نظر نویسنده چین با مواضعی که در بیشتر مقاطع تاریخ معاصر از خود نشان داده همیشه سیاست«یک قدم عقب‌نشینی وده قدم پیشروی در آینده» را در پیش ‌می‌گیرد.
در تنش تجاری اخیر نیز ‌می‌توان گفت که‌ آمریکا سیاست چک و بالانس را در پیش گرفته است و با جواب چین به سیاست ایجاد تعرفه جدید، پیش‌بینی ‌می‌شود‌ آمریکا در این موضوع کمی موضع اعتدال را ‌پیش گیرد و از مسیر یا راهبرد دیگری احتمالا در بازار‌های مصرف چین ورود کرده و در آنها اختلال ایجاد کند. به‌هرحال چین چون از سرعت بالایی در ارتقای اقتصادی برخوردار است، بلافاصله تغییر موضع داده و بیشترین تلاش را هم در درگیر کردن‌ آمریکا با کشور‌های غیر از 15 کشور‌ آسیایی جنوب‌شرقی انجام خواهد داد.
اتحادیه اروپا نیز در این تنش تجاری کاملا سردرگم است و مساله برگزیت و گرفتاری‌های خاص خروج انگلستان نیز این روزها دامنگیر اتحادیه اروپاست. به نظر ‌می‌رسد اروپا هم در این تنش تجاری‌ آمریکا و سیاست‌‌های جاری بر اتحادیه و هم موضوع پیمان‌های دیگر از جمله برجام تصمیم محکمی نمی‌تواند بگیرد و تقریبا به اجبار در برابر سیاست تحکمی و همراهی با‌ آمریکا سر فرود ‌می‌آورد‌.

https://t.me/joinchat/Amle_T8mIYRxg3r0TivTPA


#تحلیل
🌐جنگ نیمه‌سرد بین‌ آمریکا و چین

🌀منظور ترامپ از این جمله که نمی‌خواهم مرسدس بنز در آمریکا ببینم چیست؟

▫️▫️سیده مسعوده میرمسعودی

➖هفته نامه مثلث

#بخش دوم

در تحلیل لایه به لایه این مساله ‌می‌توان از روانشناسی شخصیت ترامپ بحث را شروع کرد. ترامپ یک فرد اقتصادمحور و در پوسته داخلی سودمحور است و قوانین و پیمان‌های بین‌المللی در صورتی برایش اعتبار دارد که منافع‌ آمریکا را تا‌مین کند. او به همه پیما‌ن‌ها به عنوان پیمان‌های آمریکا‌محور نگاه ‌می‌کند و اگر این مهم بر‌آورده نشود و شعار «اول‌ آمریکا» را تا‌مین نکند، ترامپ دلیلی برای ماندن در آن پیمان‌ها نمی‌بینید. در لایه بعدی مخاطبین‌ آمریکایی که بیشترین رای‌دهندگانی هستند که به ترامپ رای دادند نیز به سود بیشتر و رسیدن به رفاه کامل ‌می‌اندیشند و به این تصمیم‌های ترامپ اعتراضی ندارند. پس ترامپ در داخل کشور یا به بیان دیگر در داخل کمپانی خود مزاحم چندانی ندارد و شهروندان‌ آمریکایی نیز ‌امروزه که تنش‌های سیاسی و اقتصادی بیداد ‌می‌کند، در آرامش نسبی هستند.
در لایه دوم در این تحلیل ارتباطات‌ آمریکا را باید در سه محور مطالعه کنیم:
1- محور ارتباط با چین
2-محور ارتباط با اتحادیه اروپا
3-محور ارتباط با کانادا و مکزیک
باوجودی که‌ آمریکا در حال حاضر در هر سه محور، یک استراتژی یعنی «تعرفه جدید واردات کالا به‌ آمریکا» را به‌کار برده، ولی برای هرکدام هدف خاص و نیت جداگا‌نه‌ای دارد.
به نظر نویسنده، نیت اصلی‌ آمریکا ایجاد اختلال در بلندپروازی‌های چین است و ایجاد تعرفه جدید ‌روی واردات کالا از چین ترمزی کوتاه بر نقش گسترده چین در بازار جهان و ایجاد اختلال در آن است. به چند دلیل؛ اول اینکه چین رقیب قدری برای‌ آمریکا در ز‌مینه تجارت و اقتصاد جهانی است و ایالات متحده از حضور پررنگ چین در اقتصاد سیاسی بین‌الملل نگران است. مساله دوم به سرعت بالای پیشروی چین در اقتصاد جهان مربوط ‌می‌شود که‌ آمریکا را بر آن داشته تا این سرعت را کم کند و سو‌مین موضوع نیز تاثیر اقتصاد بر تصمیم‌گیری‌های سیاست خارجی دولت‌هاست که بیشتر به چندجانبه‌گرایی چین اعتماد دارند و یکجانبه‌گرایی‌ آمریکا مورد پسند بیشتر کشورها نیست. این موضع چین، موضوع نگران‌کنند‌ه‌ای برای‌ آمریکا در سیاست‌های اجرایی‌ آمریکا درجهان است
ایجاد تعرفه بر کالا‌های وارداتی دو محور بعدی یعنی محور اتحادیه اروپا و محور کانادا و مکزیک تقریبا پوششی بر نیت ارتباط محور اول یعنی چین است و هدف اصلی ایجاد تعرفه جدید بر کالا‌های وارداتی از اتحادیه اروپا، سیاست همراهی این کشورها با سیاست‌های عملیاتی‌ آمریکا در جهان است.
سیاست bandwagoning برای اتحادیه اروپا در راستای سیاست‌‌های اجرایی‌ آمریکا مدنظر ترامپ است و ‌می‌توان گفت اتحادیه اروپا هم از نیت اصلی‌ آمریکا باخبر است و برای این سیاست همراهی، خواستار هزینه بیشتری از ‌ آمریکا‌ست.
تعرفه جدید 25 و12 درصدی واردات فولاد و آلو‌مینیوم در راستای همان تنبیه اتحادیه اروپا در برابر تمرد از خواست‌ آمریکا برای این همراهی است که خشم تصمیم‌گیران کلیدی اتحادیه اروپا را برانگیخته است؛ تا جایی که ژان کلود یونکر بعد از اعلام تعرفه جدید‌ آمریکا در قبال واردات کالا از اروپا، اقدام‌ آمریکا را علیه WTO دانسته و خواستار تجدیدنظر‌ آمریکا در این اقدام و رعایت تجارت جهانی و قوانین وابسته به آن شد. متقابلا اتحادیه اروپا هم یک تعرفه سنگین‌روی 12/8 ‌میلیارد دلار کالا‌های وارداتی از‌ آمریکا به اتحادیه اروپا گذاشت تا اعتراض خود را به‌طور علنی بیان کند. همان‌طوری که در بالا اشاره شد، هدف اصلی و محور اصلی این خروج‌ها از پیمان‌های بین‌المللی در پوسته داخلی از یک طرف کم‌قوت‌کردن چین و رام‌کردن این اژد‌های شرقی است که روز‌به‌روز قوی‌تر ‌می‌شود و از طرف دیگر از نگرانی‌ آمریکا نسبت به چندجانبه‌‌گرایی چین و درگیرکردن اتحادیه اروپا و کانادا با مواضع خود (‌آمریکا) مربوط ‌می‌شود. آمریکا به‌شدت از سیاست همراهی اتحادیه اروپا با چین خشمگین است و سعی دارد پرواز بلند خود را حفظ کند و چین را به زانو دربیاورد. البته ‌می‌توان گفت این موضوع بیشتر «تنش تجاری» است و هنوز به جنگ تجاری بین‌ آمریکا و چین تبدیل نشده است.
در تعریف آکاد‌میک از جنگ تجاری ‌می‌توان به سه موضوع اشاره کرد :
کشور‌های عضو سازمان تجارت جهانی(WTO) متعهد هستند تا با ترویج تجارت آزاد مانع ‌شکل‌گیری تجارت غیرمنصفانه شوند. تجارت غیرمنصفانه زمانی شکل ‌می‌گیرد که کشوری با اعطای یارانه‌های دولتی به یک محصول موجب ارزان‌ترشدن آن نسبت به تولید سایر اعضا و یا یک عضو رقیب شود.
https://t.me/joinchat/Amle_T8mIYRxg3r0TivTPA


#تحلیل
🌐جنگ نیمه‌سرد بین‌ آمریکا و چین

🌀منظور ترامپ از این جمله که نمی‌خواهم مرسدس بنز در آمریکا ببینم چیست؟

▫️▫️سیده مسعوده میرمسعودی

➖هفته نامه مثلث

#بخش اول

طی این دو سال پس از ورود ترامپ به کاخ سفید، جهان بارها شاهد تک‌رایی و یکجانبه‌گرایی‌ آمریکا در خروج از پیمان‌های بین‌المللی بوده است. از جمله ‌می‌توان به تهدیدات ترامپ برای خروج از توافق نفتا اشاره کرد. این توافق تجارت بین سه کشور‌ آمریکا، کانادا و مکزیک به ارزش یک تریلیون و 300 ‌میلیارد دلار را شامل ‌می‌شود که بخش اصلی تجارت‌ آمریکا و کانادا و بخش کوچکتر تجارت مکزیک و‌ آمریکا را تحت پوشش قرار ‌می‌داد. توافق نفتا جزو توافق‌هایی است که ترامپ از همان کمپین تبلیغاتی برای ریاست‌جمهوری به دنبال خروج از آن بود. خروج از نفتا مرگ یک ‌میلیون و 800 هزار شغل در صنایع‌ آمریکا را به‌دنبال خواهد داشت. پیمان ترانس پاسیفیک، پیمان آب‌وهوایی پاریس و پیمان برجام ازجمله توافق های است که رئیس‌جمهور‌ آمریکا تاکنون از آنها خارج شده است.
پیمان ترانس‌پاسیفیک، توافق تجاری ‌میان‌ آمریکا و12کشور حاشیه اقیانوس اقیانوس آرام بود.
در ادامه این خروج‌ها از پیمان‌های بین‌المللی، ترامپ در جولای 2018 با ایجاد تعرفه 25 درصدی بر 35 ‌میلیارد دلار کالا‌های وارداتی از چین، وارد یک تنش تجاری با چین شد و متقابلا چین نیز با ایجاد تعرفه جدید بر 100 نوع کالای ورودی از‌ آمریکا به چین، تلافی همپایه این حرکت را به جهانیان نمایش داد. همچنین‌ آمریکا در این راستا، تعرفه 25 و 10 درصدی بر واردات فولاد و آلو‌مینیوم از اتحادیه اروپا، کانادا و مکزیک وارد کرد که متقابلا این کشورها هم این عمل را بی‌جواب نگذاشتند و به تلافی تعرفه‌های جدیدی در مسیر کالا‌های آمریکایی قرار دادند. واردات سالانه‌ آمریکا از اتحادیه اروپا 12/8 ‌میلیارد دلار است که اتحادیه اروپا هم در برابر عمل‌ آمریکا، تعرفه سنگینی برای واردات کالا‌های آمریکایی قرار داد.
در این تحلیل این سوالات مطرح و پاسخ داده ‌می‌شود :
چرا رئیس‌جمهور جمهوریخواه ایالات متحده‌ آمریکا این سبک سیاست را در مورد پیمان‌‌های بین‌المللی ‌پیش گرفته است؟
آیا این استراتژی ویژه ترامپ است یا این استراتژی مربوط به تصمیم‌گیران جمعی نخبگان ‌ آمریکا ‌و در راستای مقابله به مثل با کشورهایی مثل چین است که در حال حاضر رشد حداکثری دارند؟
آیا اتحادیه اروپا که از متحدین تاریخی‌ آمریکا است قربانی استراتژی‌ آمریکا در قبال چین شده است؟
آیا اتحادیه اروپا یکی از بازیگران صحنه بین‌الملل است که نقش بسزایی در تحولات تجاری دنیا دارد؟
آیا ترامپ در پس این جمله دیگر نمی‌خواهم مرسدس بنز در خیابان‌های آمریکا ببینم»، ‌می‌خواهد بین کشور‌های عضو اتحادیه اروپا شکاف ایجاد کند و با عنوان کردن کالا‌های به‌خصوص و ایجاد تعرفه جدید در عملکرد یکپارچه اتحادیه اروپا خلل ایجاد کند؟
و سوال مهم که در لایه درونی‌تر مطرح ‌می‌شود و در روانشناختی ترامپ نهفته است مبنی بر اینکه سبک مدیریتی ترامپ اعم از همکاری و رقابت کمپانی‌محور است و این سبکی است که شرکت‌های بزرگ برای «اول‌شدن» در رقابت انجام ‌می‌دهند و دستاورد مطلق را بر دستاورد نسبی ترجیح ‌می‌دهند. حال آیا این تصمیمات ترامپ درخروج از پیمان‌های بین‌المللی نیزدراین راستا قرار دارد؟
آمریکا باروند خروج ازپیمان‌های بین‌المللی،چه اهداف آشکاروپنهانی دارد؟
آیااین اهداف از دگردیسی نظام بین‌المللی نشات ‌می‌گیردکه به سمت مدل جدیدی ازچیدمان قدرت‌ها پیش می‌رود؟
آیاجهان به سوی نظام تک‌قطبی‌ آمریکا وچندمرکزی شامل اتحادیه اروپاترجیحا انگلستان، فرانسه، آلمان، روسیه،چین و ژاپن درحال پیش رفتن است یا تک‌قطبی چین و تک مرکزی‌ آمریکا و چند مرکز پایین‌تر شامل اتحادیه اروپا،ژاپن،روسیه،برزیل و هند؟ به‌هرحال در عصر جهانی‌شدن و تکنولوژی فناوری و اطلاعات،نظام بین‌الملل در حال دگردیسی است و چینی‌ها این موضوع را دریافته و با همکاری همه‌جانبه سعی در هماهنگی و همکاری با کشور‌های آسیای شرقی با محوریت پکن دارند.
نظریه‌های ‌غاز‌های در حال پرواز نشان از بلندپروازی‌های چین و رسیدن به تک‌قطبی جهان‌شدن است که طبق این نظریه رهبری این گروه غاز‌های در حال پرواز را چین بر عهده دارد.
آمریکا از این موضوع کاملا آگاهی دارد و با اتهام سرقت مالکیت معنوی کالاها، نوآوری‌های تکنولوژیکی و رقابت غیرمنصفانه، هم ‌می‌خواهد جلوی بلندپروازی‌‌های چین را بگیرد و هم پرستیژ پکن را به عنوان یک قدرت رقیب زیر سوال ببرد.براساس تعرفه جدید 25 درصدی‌ آمریکا ‌روی کالا‌های وارداتی از چین که ‌حدود 25 ‌میلیارد دلار است، طبق نظر اتاق بازرگانی‌ آمریکا 2 ‌میلیون و 600 هزار نفر موقعیت شغلی‌شان به خطر ‌می‌افتد؛ در حالی‌که ترامپ این ایجاد تعرفه را حمایت از مالکیت معنوی دانش روز و رقابت منصفانه ‌می‌داند.

https://t.me/joinchat/Amle_T8mIYRxg3r0TivTPA


↩️بازگشت به رژیم چنج

⏹نگاهی به راهبرد محوری دولت ایالات متحده درباره ایران


▫️▫️دکترامیرهوشنگ میرکوشش


goo.gl/XxqQD7

مطالعات روابط بین الملل

https://t.me/joinchat/Amle_T8mIYRxg3r0TivTPA

Показано 20 последних публикаций.

772

подписчиков
Статистика канала