انسان‌شناس ایرانی


Гео и язык канала: не указан, не указан
Категория: не указана


انسان‌شناس ایرانی متعلق به علیرضا حسن‌زاده است.
www.iraniananthropologist.com

Связанные каналы  |  Похожие каналы

Гео и язык канала
не указан, не указан
Категория
не указана
Статистика
Фильтр публикаций


جشن سده، عکاس بابک صدیقی


کوچ عشایر، عکاس بابک صدیقی


نشریه رهاورد گیل ویژه میراث فرهنگی با آثاری از سید محمد بهشتی، بهروز عمرانی، محمود طالقانی، محیط طباطبایی، علیرضا حسن زاده، مینو سلیمی، محمد مکاری، ژیلا مشیری، بهمن رحیمی و... اسفند ماه منتشر می شود.


فاطمه عظیمی فرد: اِنجوی از ابتدا چشم‌انداز بلند و گستره پهناوری را برای گردآوری فولکلور ایران در نظر داشت. ادامه مطلب در لینک زیر
http://iraniananthropologist.com/fa/%D8%A7%D8%B3%D8%AA


بهنوش شمس الهی، انسان شناس: همگرایی انسان شناسان گام مهم در توسعه انسان شناسی ایران است. مشاهده متن کامل در لینک زیر
http://iraniananthropologist.com/fa/%D9%87%D9%85%DA%AF%D8%B1%D8%A7%DB%8C%DB%8C


به گزارش خبرنگار پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری، رییس پژوهشکده مردم شناسی که «امروز» درمراسم افتتاحیه همایش «آیین ،صلح وتنوع فرهنگی » سخن می گفت با بیان این مطب به فعالیت های این پژوهشکده با تمرکز برمفهوم صلح ، تنوع فرهنگی ،مدارا و ارتباط آن با عناصر فرهنگی و تمدنی اشاره کرد و گفت :در این راستا همایش ها و نشست های متعددی برگزار وکتابهای زیادی به چاپ رسیده است.
او با بیان اینکه آیین، آیینه صلح، مدارا، تنوع فرهنگی و همبستگی در فرهنگ و تمدن ایران است تصریح کرد : در کنار ادبیات و زبان فارسی به عنوان عناصر میان قومی در میان اقوام ایرانی، باید به آیین به عنوان عنصر کلیدی دیگر اشاره کرد، نه فقط از این بابت که آیین در تعریف هویت ایرانی نقشی بسیار مهم دارد بلکه از این جهت که به ما پیوند عمیق تنوع فرهنگی و همبستگی ملی و وجود صداهای فراوان اما هم معنا را نشان می دهد.
به گفته حسن زاده این تنها حافظ، مولانا، فردوسی، عطار و خیام بزرگ نیستند که به زبان شعر به جهانیان و ایرانیان صلح، مدارا و وحدت انسانی و پرهیز ازجنگ و خشونت را در همزیستی با هم آموخته اند، بلکه آیین های ایرانی هم به ما و جهانیان صلح، وحدت، مدارا و تنوع فرهنگی را می آموزند. نام صلح و مدارا در جهان با نام کورش، مولانا و حافظ دیگر چهره های برجسته فرهنگ و تمدن ایران گره خورده است.
او افزود: نوروز شبانی شمال، نوروز دریایی جنوب و نوروز بهاری و فروردینی سال نو بهترین مثال از روحی واحد و جانی هم بسته و پیوند خورده اند؛بوستان و باغی از گل های رنگارنگ که همه معنای شروع زندگی و بهار را یادآور می شوند.
رییس پژوهشکده مردم شناسی افزود: آیین فراتر از هر عنصر دیگری، دوره های گوناگون تاریخی این سرزمین کهن را به هم پیوند داده و انسان ایرانی در پهنه زیست آیین خود؛ تجربه مدارا، صلح، دوستی و همبستگی را با وجود همه دشواری ها و درشتی های تاریخ حفظ کرده است.
او تصریح کرد : انسان ایرانی حتی در دوره های سخت تاریخی که فقر او را آزرده و سفره اش کوچک تر شده ، هرگز احساس فقر نکرده است، چون خوان و سفره ای به نام نوروز و یلدا داشته که او را به غنی ترین مردم جهان بدل ساخته و قلب های مردم ایران را چون حلقه های زنجیری ناگسستنی به هم پیونده زده است.
حسن زاده در ادامه آیین را بستر نوزایی فرهنگی و هویتی ایرانیان و همبستگی ملی و تنوع فرهنگی دانست و با طرح این پرسش که انسان ایرانی و از دیگر نقاط جهان در ابتدای قرن بیست و یک از آیین در سرزمین کهن ترین آیین های جهان، چه می تواند بیاموزند؟ تصریح کرد : آیین، صدای همه تاریخ با وجود تنوع و تکثر آن است و فرهنگ هیچ دوره ای در آن انکار نمی شود.
وی با بیان این نکته که آیین دو تجربه بزرگ شادمانی وسوگ را در کنار هم زنده نگه می دارد اظهار داشت : چه انسان در پهنه تاریخ آمیزه ای از این دو بوده ، سوگش یادآور شهادت ها و شهامت ها است و شادمانی اش فرصتی که در آیینی چون چهارشنبه سوری از راه می رسد.
به گفته رییس پژوهشکده مردم شناسی ، آیین به ما می آموزد که چگونه می توان تنوع فرهنگی را منبع غنای فرهنگی ساخت و به همبستگی معنایی شگرف، ژرف و زیبا بخشید.
او افزود : به این دلیل واقع گرایی فرهنگ مردمی یا همان فولک رئالیسم به ما خواهد آموخت که به قول مولانا و حافظ حقیقت در واژگانی مختلف معنایی واحد را زنده نگه می دارد.
حسن زاده اظهار داشت : تنوع فرهنگی و همبستگی ملی ، مدارا و دوستی تجربه ای زنده، تجربه ای زندگی شده و عنصری مهم از زیست آیین ایرانیان در طی تاریخ بوده اند.
او در پایان تصریح کرد :جهانیان در جهانی آکنده از خشونت ،جدال و جنگ از آیین های ایرانی می توانند صلح، دوستی ، مدارا، عشق و وحدت در عین کثرت را بیاموزند و نوروز ، یلدا و سایر آیین های ایرانی به ما درس دوستی، صلح، و با هم بودن می دهند.
حسن زاده ابراز امیدواری کرد نشست های علمی این همایش که در قالب 36سخنرانی ارائه خواهد شد،بتوانند به روشنایی و اهمیت آیین به مثابه آیینه تنوع فرهنگی و همبستگی ملی در ایران بپردازند.
گفتنی است ، همایش «آیین ،صلح و تنوع فرهنگی »در خانه اندیشمندان عوم انسانی در حال برگزاری است.


علیرضا حسن زاده در همایش ملی آیین، صلح و تنوع فرهنگی: نام صلح و مدارا در جهان با نام کورش، حافظ و مولانا گره خورده است. ادامه مطلب در متن زیر.


کوچ عشایر، عکس بابک صدیقی
@iraniananthropologist


پیرشالیار، اورامانات، عکس بابک صدیقی
@iraniananthropologist


آرش رضا پور: "آدمی برای زنده ماندن به معنا نیاز دارد." یادداشت متعالی سازی امر مبتذل؛د در لینک زیر قابل دسترسی است
http://iraniananthropologist.com/fa/%D9%85%D8%AA%D8%B9%D8%A7%D9%84%DB%8C


باجلان فرخی اسطوره شناس و مردم شناس از گذشته تا حال به روایت تصویر، عکس ها قبل دسترسی در لینک زیر
http://iraniananthropologist.com/fa/%D8%A8%D8%A7%D8%AC%D9%84%D8%A7%D9%86


حافظ نماد چند صدایی فرهنگی است و خوانش ایدئولوژیک این چند صدایی را برنمی تابد.ادامه مطلب در لینک زیر.
http://iraniananthropologist.com/fa/%D8%AA%D9%88%D9%84%DB%8C%D8%AF


علیرضا ملک راه: ادامه اندیشه های افلاطونی در میان فلاسفه اسلامی قابل ردیابی است.ادامه مطلب را در لینک زیر ملاحظه فرمایید:
http://iraniananthropologist.com/fa/%D8%A7%DB%8C%D8%AF%D9%87


جولیا کریستوا، اندوه بر علیه دیوانگی: اندوهی که ما را در بر می گیرد، عقب ماندنی که ما را فلج می کند، همچنان در آخرین زمان چون سپری در برابر دیوانگی و جنون از ما حفاظت می کنند. از کتاب خورشید سیاه
@iraniananthropologist


نقد رمان: «تهران، آدم‌ها و کلاغ‌ها» و نوع مسخ اتفاق افتاده در آن بیشتر شبیه به مسخ در رمان «کرگدن» است. اصل مطلب را در لینک زیر ملاحظه فرمایید:
http://iraniananthropologist.com/fa/%D8%AC%D9%87%D8%A7


کنداکتور همایش ملی آیین، صلح و تنوع فرهنگی (هشتم اسفند ماه) در لینک زیر قابل دسترسی است
http://iraniananthropologist.com/fa/%D9%87%D9%85%D8%A7%DB%8C%D8%B4-%D9%85%D9%84


چرا گرایش زنان به فوتبال پررنگتر شده است؟ گفت و گو با علیرضا حسن زاده انسان شناس. اصل مطالب را در لینک زیر ملاحظه فرمایید:
http://iraniananthropologist.com/fa/%DA%86%D8%B1%D8%A7-%DA%AF%D8%B1


نگار داوری اردکانی: چرا برداشت مخاطبان خاموش افسانه ها مهم است؟ در لینک زیر اصل مطلب را ملاحظه فرمایید:
http://iraniananthropologist.com/fa/%DA%86%D8%B1%D8%A7-


مریم نعمت طاووسی: ترنر معتقد است نمادشناسی تطبیقی با گونه ­های فراوان نمادهای غیرزبانی در آیین و هنر سروکار دارد. در این لینک ملاحظه فرمایید
http://iraniananthropologist.com/fa/%D9%86%D9%88%D8%B4


میخاییل باختین و نظر او درباره بنیان گفت و گویی حقیقت: حقیقت در سر یک فرد زاده و یافت نمی شود، بلکه تنها در میان مردمی که با هم آن را جست و جو می کنند و در جریان تعامل گفت و گویی آنان یافت می شود
@iraniananthropologist

Показано 20 последних публикаций.

91

подписчиков
Статистика канала