یاد کنیم از ۶ تیرماه برابر با ۲۶ ژوعن .
بزرگداشت سالروز جهانی پیکار با سستگرها《 مواد مخدر》 به گزارش گروه همبودین《 اجتماعی 》، ۲۶ ژوئن در سالنامه جهانی به فرنام روز جهانی پیکار با سُستگرها برگزیده شده است و هرساله کشورهای گوناگون و سازمان کشورهای همپیمان این روز را گرامی میدارند.
یک گزارش سازمان جهانی نشان میدهد که وابستگی به سُستگرها همواره در نماها و کشورهای بیشتری دیده میشود. جهانداران هشدار میدهند که سُستگرها پیکاردر راه بینوایی، گرسنگی و بدبختی را به نابودی می کشاند.
استفاده از سُستگرها در سراسر جهان افزایش مییابد. بان کیمون، دبیر بُد (کل )سازمان مردمان، روز سهشنبه (۲۶ ژوئن/۶ تیر) در روز جهانی پیکار با سُستگرها گفت : که این کار دیر زمانیست که به چالشی جهانی دگردیس گشته است.
برابر گزارش تازه سازمان جهانی وابستگی به سُستگرها 《 مواد مخدر》 در کشورهای رشدیابنده گسترش یافته است. چنان می نماید که کاربرد سُستگرها در کشورهای پیشه ور (صنعتی )پایا و همچنان بالاست.
بان کیمون یادآور شد ،که سوداگری سُستگرها به رنجی پایدار و تباهی میانجامد و کشورهای زیادی را می هراساند . تبهکاری سازمانیافته بویژه در کشورهای آفریقا میتواند تلاش برای مردمسالاری در این کشورها را نابود کند. در آمریکای لاتین نیز کارهای برآمده از جابجایی سُستگرها، روش های هولناکی بخود گرفته است
یوری فدوتوف، فرنشین نهاد پیکار با سُستگرها و تبهکاری سازمان مردمی جهان گفت: «هیچ بخش و هیچ کشوری، هر اندازه هم که نیرومند باشد، هرسناک از این برنامه است.گروه های جهانی مانند دسته های چند کشوریک( ملیتی )کار میکنند، میلیاردها به جیب میزنند و هنایش (تاثیر) زیادی بر فراز ساستاری (سیاست) دارند».
در دهه گذشته استفاده از کیمیا (شیمی) در ساخت سستگرهای تازه و نیرو زا ی نابجا، بهره دهی از ان را به اوج رسانده است و جابجایی آن را ساده تر کرده است
پیامدهای نگون بختی سُستگرها در اینجا پایان نمی پذیرد و هر سال ۲۰۰ هزار تن را به کام مرگ می کشاند و خانوادههای زیادی را ویران و فرهنگهای زیادی را نابود میسازد.
با اگاهی بیشتر در باره گرداب هولناک این نابود کننده ی سرشت و نهاد آدمی، می توان به راهکارهای نیکویی در این باره دست یافت.
پژوهشگر زبان و فرهنگ پارسی
بزرگمهر صالحی
@irankohan68