پرستاران توانمند ایران


Гео и язык канала: не указан, не указан
Категория: не указана


کانال تلگرام پرستاران توانمند ایران
ارتقاء دانش و توانمندی‌ پرستاران
ثبت در سایت ساماندهی
کد شامد:
1-1-75033-61-4-1
کانال خودمراقبتی:
@irannurseir
سایت پرستاران توانمند ایران:
http://irannurse.ir
تبلیغات و ارتباط با ادمین:
@irannurse
لینک کانال:

Связанные каналы  |  Похожие каналы

Гео и язык канала
не указан, не указан
Категория
не указана
Статистика
Фильтр публикаций




🌹🍃🌸🌿🌺🍃🌼🌿
🌿🌺🍃🌼🍃
🌺🍃🌸
🌸
🌹
🍃
همه میگن:
سال خوبی داشته باشید،

اما من به شما می گویم:
سال خوبی را
برای خودتان
خلق کنیدو
در انتظار آمدن
روزهای خوب نباشید!

آن ها نخواهند آمد.
به فکر ساختن باشید،
روزهای خوب را باید ساخت.

آرزو
میکنم🙏🏼🙏🏼🙏🏼 💐💐💐
بهترین ها را در
سال
جدید
برای خود
خلق کنید.🙏🏼🙏🏼🙏🏼💐💐💐

💐🍃نوروز🌺بر🌼شما🌸مبارک🌿💐

سالی نیک پر از سلامتی و شادی و خیر و برکت داشته باشید.

کانال تلگرام پرستاران توانمند ایران

http://t.me/irannurs
🌹
🌸
🌺🍃🌼
🍃🌺🌿🌸🍃
🌹🍃🌸🍃🌺🌿🌼🌿




🔴 #اضطراب


‼️ پنج نشانه‌ #اضطراب_بیمارگونه ‼️

✅ طبق بیانیه "انجمن روان‌پزشکی آمریکا" اختلال اضطرابی شامل احساس ترس یا اضطراب مفرط است که اغلب با گرفتگی ماهیچه‌ها و رفتارهای اجتنابی توام است. این اختلال که به چندین نوع مختلف از جمله اختلال پانیک، فوبیا و اختلال اضطراب اجتماعی و ... دسته‌بندی می‌شود ، یکی از شایع‌ترین مشکلات سلامت روان در جهان است و بر اساس مقاله‌ای که به تازگی منتشر شده، علائم و نشانه‌های آن می‌تواند در تظاهرات فیزیکی و رفتارهای ظاهری نمود پیدا کند که برخی از شایع‌ترین آنها عبارتند از :

✔️ گرفتگی ماهیچه‌ها:

🔹درد بدن که انواع مختلفی همچون میگرن و درد مفصلی را شامل می‌شود می‌تواند نشانه‌ای از اختلال اضطراب فراگیر باشد. اگرچه تحقیقات کافی در مورد این نوع از اختلال اضطرابی انجام نگرفته است.

✔️ آکنه:

✔️ بررسی‌ها نشان می‌دهد افراد بزرگسال مبتلا به آکنه سطح بالاتری از اضطراب را تجربه می‌کنند. در واقع تولید فزاینده هورمون‌های استرس، ترشح چربی پوست صورت را بیشتر می‌کند.

✔️ وسواس عملی:

🔹 اختلال وسواس فکری – عملی با رفتارها و افکار وسواسی شناخته می‌شود که کنترل آنها سخت است. فرد تا زمانیکه به احساس آرامش روانی برسد به تکرار این رفتار ادامه می‌دهد و به طور مثال چک کردن در هنگام خروج از ساختمان یکی از آنهاست.

✔️اختلال خواب:

🔹 مشکلات مزمن خواب می‌تواند نشانه هشداردهنده‌ای باشد زیرا بین بی‌خوابی و اضطراب رابطه‌ای نزدیک وجود دارد.

✔️خودهوشیاری:

🔹 اضطراب اجتماعی از موقعیت‌هایی ناشی می‌شود که مستلزم تعاملاتی در شرایط غیر قابل پیش بینی است. به طور مثال می‌توان به صحبت کردن پشت تلفن یا برقراری مکالمه در یک مهمانی اشاره کرد. افرادی که از اضطراب اجتماعی رنج می‌برند ناخودآگاه قضاوت دیگران را نسبت به خودشان بزرگ می‌کنند که این تصور می‌تواند با نشانه‌های ظاهری مختلفی از جمله افزایش ضربان قلب، تعریق، حالت تهوع و لرزش دست‌ها خود را نشان ‌دهد.


✍ بهروز آزاد
کارشناسی ارشد پرستاری روان
http://t.me/irannurs


#هفت_سین #ایمنی_در_سفر
@irannurs


❌ پشت صحنه داستان افزایش حقوق پزشکان کانادا

❌ مطلبی اخیرا در ایران منتشر شد مبنی بر اینکه پزشکان کانادایی در نامه ای با افزایش حقوق خود مخالفت کرده اند. اما اصل ماجرا چیست؟

0⃣ نامه مربوط به مخالفت با افزایش حقوق را فقط حدود ۵۰۰ پزشک ایالت کبک #کانادا از میان ۲۰ هزار پزشک آن ایالت امضا کرده اند.


1⃣ سیستم #پزشکی در کانادا کاملا دولتی و غیر خصوصی می باشد و #پزشکان فقط از دولت حقوق ماهیانه دریافت می کنند.

2⃣ دولت طبق توافق سال ۲۰۰۷ و ۲۰۱۵ سالیانه حقوق دکترها را در کانادا افزایش می دهد به نحوی که پس از چند سال حقوق ایشان به دو برابر مقدار اولیه رسیده و حقوق ایشان سال ها تا ۱۰ برابر بیش سایر مسوولین سلامت مثل پرستارها بوده است و #هرگز هیچ یک از پزشک های محترم کانادایی نگران زندگی پرستارها نبوده اند و قصدی در نگرفتن حقوق خود نداشته اند.


3⃣ دولت کانادا با وجود پرداخت بیشتر حقوق به پزشکان سال به سال با بحران فزاینده کمبود دسترسی به پزشک و خدمات پزشکی مواجه است و نارضایتی فراوان اجتماعی در کانادا به حدی رسیده که ضرب المثل شده و ترامپ در مناظره انتخاباتی با کلینتون می گفت که اوباما می خواهد خدمات پزشکی در #آمریکا را آنقدر خراب کند که بشود کانادا!! به اعداد زیر توجه کنید:

🔴 نوبت MRI در کانادا به ۱۳۲ روز رسیده است😔😔

🔴 طبق قانون همه افراد باید در نزد یک پزشک خانواده پرونده داشته باشند ولی پذیرش بسیار سخت است و تا چندین ماه !! نوبت پذیرش پزشک خانواده (عمومی) طول می کشد.



🔴 فقط ۴۳ درصد کانادایی ها می توانند وقت #دکتر_عمومی برای همان روز یا روز بعدی بگیرند. و ۲۰ درصد حدود یک هفته منتظر می مانند. 😔

حدود ۴ ساعت طول میکشد که یک دکتر در اورژانس شما را ببیند. بیشتر از ۴۰ درصد کانادایی ها گفتند مشکلشان توسط دکتر خانوادگی خودشان می توانست حل شود اگر در دسترس بودند و نیاز به رفتن به اورژانس نداشتند.



4⃣ دولت کانادا اعلام کرد که علت این نارسایی ها این است که پزشکان هر سال کمتر از سال قبل کار می کنند و هم تعداد کمتری مریض را می بینند و هم ساعت کمتری سر کار حاضر هستند که امروز به تنها ۶ ساعت در روز رسیده است


فشار اجتماعی به کمبود پزشک، دولت کانادا را مجبور به تصویب طرح ۲۰ کرد. در این طرح جرایم شدیدی برای پزشکانی وضع شده که کمتر از حد نصاب کار می کنند.



5⃣ پزشکان ایالت کبک کانادا (نه تمام کانادا) که تنها ایالت این کشور است که زبان رسمی آن فرانسوی است و به دنبال استقلال از بریتانیا می باشند؛ شمشیر را از رو بستند و در ماه های گذشته اعلام کردند که این طرح را هرگز نمی پذیرند و کار به جایی رسید که تهدید کردند که از دولت شکایت و وزیر بهداشت را برکنار خواهند کرد.



6⃣ فشار شدید پزشکان ایالت کبک باعث شد که دقیقا سه هفته قبل در ۱۶ فوریه دولت اجرای طرح ۲۰ را متوقف کرد🤐 و دقیقا ۱۰ روز بعد از آن یعنی ۲۵ فوریه ۲۰۱۸ (به تاریخ ها دقت کنید) در نامه ای عجیب تعدادی #پزشک تنها در همان ایالت کبک (نه تمام کانادا و نه تمام پزشکان کبک) یک شو تبلیغاتی راه انداختند که ما افزایش حقوق امسال خود را نمی گیریم و به پرستارها بیچاره و فقیر بدهید



♻️ نتیجه: کاملا واضح است که نامه پزشکان ایالت کبک یک توافق پشت صحنه با دولت بوده که فعلا طرح ۲۰ را متوقف کند و پزشکان هم وزیر را سرنگون نکنند و در ازای آن تعدادی #دکتر اضافه حقوق نگیرند تا درآمد زایی برای دولت داشته باشد و این کار را به اسم کمک به پرستارها انجام دهند که هم وجه زشت کم کاری ایشان در نزد افکار عمومی اصلاح شود و هم شکایت های پرستارها ساکت شود
منبع :۲۰۲۵

🌍 کانال پرستاران توانمند ایران
http://t.me/irannurs


🔶 خیلی وقت بود دست به قلم نبرده بودم تا چیزی بنویسم، تا اینکه این اتفاق اخیر دلم را به درد آورد، تصمیم گرفتم برای معصومیت از دست رفته شغلم بنویسم و شما جناب افشاری باعث این اتفاق شدید. سپاسگزارم

🔷 جناب افشاری
در مورد آنچه گفتید و کردید من به شما خرده نمیگیرم، بایستی به جامعه ای خرده گرفت که سپاسگزاری را به مردمانش نمی آموزد تا قدر شناس کسانی باشند که از زمان تولد،که قبل از تولد تا زمان کوچ از این دنیای فانی مرهون زحماتشان هستیم، هر که میخواهد باشد و در هر لباسی.

🔶 ایراد را بایستی به فرهنگی گرفت که به انسانها نمی آموزد که همه مشاغل حرمت دارند،که البته بعضی مشاغل مثل معلمی، پرستاری،پزشکی و...بیشتر حرمت دارد.

🔷 و البته پرستاری، بواسطه اینکه درصد کثیری از آنرا دختران و خواهران و مادران این سرزمین تشکیل میدهند و بایستی جانب ادب را برای این عزیزان در روز جشن میلاد کوثر هستی نگه داشت.

🔶 مشکل جایی است که درک اجتماعی به ما نمی آموزد آن پرستار خانم که باید پاسخگوی پزشک و بیمار و همراه بیمار و .... باشد (البته با خوشرویی)
مادریست که کودک شیرخوارش را در دل شب،در پناه خدا سپرده تا التیام بخش دردهای ما باشد. آنجا که نمیبینیم پرستاری را که با پرکشیدن کودک بیماری، در کنارش چون ابر میگرید، آنجا که کودکان سرطانی او را مادر و خاله و عمو صدا میزنند و او ذره ذره آب میشود، انجا که به هر بیمار پیری با خوشرویی مادر و پدر میگوید و داغ نهان درون سینه اش تازه میشود و......

🔷 دقیقا مشکل جاییست که جامعه به ما می آموزد در گفتار زیبا باشیم، اما در عمل ماکیاولیست هایی باشیم که برای رسیدن به هدفمان از سر بریدن هیچ ارزشی و هیچ حرمتی ابایی نداشته باشیم.

🔷 اشکال از جامعه ایست که به انسانها به اندازه داشته هایشان بها نمی دهد و آنها را به اندازه ظرفیت هایشان بزرگ نمی کند و بدتر اینکه به اندازه نداشته هایشان بزرگ می کند مثل نداشتن ادب و.....

🔶 ایراد را باید به جامعه ای گرفت که رسانه هایش و فضای مجازیش هیچ گاه نگفتند که زیر بار اجرای طرح تحول سلامت با آن هجوم سرسام آور بیماران، این کمر پرستاران بود که خم شد. آنجا که درصد اشغال تخت 90 درصد شد اما تعداد پرستار به تخت تغییری نکرد و پرستار باز باید بخندد و خوشرو باشد و.....

🔷 ایراد را باید در جایی جستجو کرد که به ما نمی گویند که پرستار هم باید جدی باشد و هم خوش اخلاق، هم بایستی دلسوز باشد و هم محکم، هم بایستی سریع باشد و هم صبور، هم باید عاقل باشد و هم احساسی و...... بعلاوه اینها هم باید پرستار باشد،هم روانشناس، هم معلم، هم مدیر و.....

🔶 جناب افشاری
حرف های شما روح و دلم را نیازرد بلکه سوتهای و جیغهایی آزرد که از دل فرهنگ امروز سرزمینم برمیخاست. اینکه به کجا میرویم ......

🔷 اما آنچه پس از اینهمه سال ما را بر سر میثاقی که با خود بستیم استوار داشته این است که باور داریم بسیاری از مردم بسیاری از مشاغل را برمیگزینند، اما بعضی از مشاغل هستند که برخی از انسانها را انتخاب میکنند.

♦️ سید مرتضی قپانی

کارشناس ارشد پرستاری دانشگاه علوم پزشکی کاشان
http://t.me/irannurs


حمایت حیاتی پایه
Basic Life Support
@irannurs


‍ ‌ ✴️جلوگیری از افسردگی بارداری با ماده مغذی DHA
👈 یک ماده مغذی بنام DHA وجود دارد ، که مغز ما ترجیح می دهد، از آن برای تغذیه غشاهای سلولی در مغز استفاده کند و این می تواند به مبارزه با افسردگی کمک کند، علاوه بر ماهی، برخی محصولات نظیر تخم مرغ، شیر و ماست وجود دارد که روی بسته بندی آنها نوشته شده غنی شده با DHA یعنی این ماده مغذی به آن اضافه شده است.
👈به خانم های باردار توصیه می شود از پزشک متخصص خود بخواهند برایشان مکمل های DHA را برای پیشگیری و بهبود افسردگی در بارداری تجویز کند.
http://t.me/irannurs


🔴 #افسردگی ؛ بیایید با هم حرف بزنیم
Depression! let's talk

" قسمت سوم "

✅ امروزه بیماری #افسردگی از جمله بیماریهای رایج است که اطلاعات و باورهای غلط رایج در افراد و جامعه به شیوع بیش از پیش این بیماری دامن زده و اقدامات پیشگیرانه و درمانی را در مورد این بیماری سخت تر کرده است. در این بخش به برخی واقعیتهایی که لازم است در مورد این بیماری بدانیم خواهیم پرداخت تا شاید با تصحیح برخی باورهای غلط رایج در جامعه در پیشگیری و درمان بموقع این بیماری نقشی داشته باشیم.

✅واقعیتهایی که باید در مورد بیماری افسردگی بدانیم :

✔️ همانطوریکه در بخشهای قبلی هم اشاره شد ، افسردگی فقط داشتن احساس غم و اندوه و یا تغییرات وزن و اشتها نیست ، تا وقتی که توسط افراد متخصص مورد بررسی قرار نگرفته ایم به خودمان برچسب نزنیم.

✔️افراد افسرده از نظر شخصیتی ، افرادی غنی از عاطفه و احساس هستند و قدرت درک بالایی دارند ، اما بی توجهی به این ویژگی ، آنها را مستعد ابتلاء به افسردگی می کند.

✔️تحمل درد ، رنج و سختی ها و عدم درمان بموقع افسردگی نمی تواند باعث رشد شخصیت ما شود ، بلکه غم و اندوه طولانی با تضعیف خلاقیت و کاهش قدرت تفکر و تعقل ، مانع رشد و دستیابی به موفقیتها می شود.

✔️ داروهای ضدافسردگی منجر به اختلال در شخصیت افراد نمی شود و وابستگی به دارو ایجاد نمی کند و بعد از بهبودی ، با کاهش تدریجی داروها کنار گذاشته می شود.

✔️ بیماری افسردگی قابل پیشگیری ، قابل درمان و قابل کنترل است و قرار نیست فرد بیمار تا آخر عمر خود ، با این بیماری زندگی کند.

✔️دارو فقط بخشی از درمان بیماری افسردگی است و برای بهبودی کامل نیاز به حضور بیمار در جلسات مشاوره و رواندرمانی هم هست تا عوامل تاثیرگذار فردی ، بین فردی ، خانوادگی و اجتماعی شناسایی و اصلاح گردد.

✔️رویدادها و اتفاقات نیستند که منجر به بروز بیماری افسردگی می شوند ، بلکه افکار منفی و باورهای غلط خود فرد در مورد خود ، اطرافیان ، جامعه و آینده از عوامل اصلی بروز این بیماری است. (در بخش بعدی به این موضوع پرداخته خواهد شد)

✔️فقط شما نیستید که ممکن هست بیماری افسردگی داشته باشید. در اطراف شما بطور متوسط از هر 10 تا 20 نفر ، یک نفر این بیماری را می تواند داشته باشد. در برخی کشورها از هر 5 نفر یک نفر این بیماری را دارد.

✔️اگر جزء کسانی هستید که زمان زیادی را صرف دنیای مجازی و اینترنت می کنید ، احتمال ابتلاء شما به مشکلات روحی و روانی از جمله افسردگی زیاد است.

✔️در تاریخ افراد موفق زیادی داریم که این بیماری را تجربه کرده اند و پشت سرگذاشته اند.

✔️جالب هست بدانید برخی فیلها و میمونها هم بیماریهایی مانند افسردگی را تجربه می کنند.

✔️ احساس خوشایندی که بدنبال تقدیر ، تمجید و تحسین دیگران در ما ظاهر می شود همانند داروهای ضدافسردگی می تواند مقدار هورمون شادی (سروتونین) را در بدنمان بیشتر کند.

✔️ گردش در طبیعت ، پیاده روی ، دویدن ، ورزش ، تمرینات فیزیکی منظم و مداوم مانع از بروز افسردگی می شود.

✔️ افسردگی می تواند با اثر روی سلولهای بدن ، منجر به پیری زودرس شود.

✔️ورشکستگی مالی ، فوت عزیزان ، مشکلات زناشویی ، شکست عاطفی ، مشکلات شغلی ، بیماریهای جدی مانند سرطانها ، مصرف الکل ، مواد و داروها از مهم ترین عوامل مستعد کننده ابتلاء به افسردگی است.

✔️ افسردگی می تواند با ایجاد مشکل در حافظه مانع از یادآوری خاطرات و روزهای خوب زندگی شود.

✔️ پیگیری مداوم اتفاقات ناخوشایند جامعه و رویدادهای استرس زا از طریق رسانه ها ، زمینه ساز بروز افسردگی می تواند باشد.

✔️افسردگی را نباید بعنوان بخشی از علایم پیری در نظر گرفته و به احتمال وجود این بیماری در پدربزرگها و مادربزرگ هایمان بی توجهی کنیم.

✔️ نکته آخر اینکه ازدواج و یا تولد کودک نمی تواند راهکار مناسبی برای درمان بیمار افسرده باشد و لازم است قبل از اقدام به ازدواج و یا بارداری ، افسردگی درمان شود. امید است با جدی گرفتن نکات فوق ، شاهد کاهش شیوع این بیماری در خانواده ها و جامعه باشیم.

ادامه دارد.....


✍دکتر بهنام مولائی
فوق دکتری تخصصی مشاوره و رواندرمانی و استادیار دانشگاه علوم پزشکی اردبیل
http://t.me/irannurs


🔴 #افسردگی ؛ بیایید با هم حرف بزنیم

Depression! let's talk

" قسمت دوم "

✅ بیماری #افسردگی سابقه دیرینه ایی داشته و نوشته های بجامانده از زمانهای بسیار قدیم وجود این بیماری را در بین مردم تایید می کند. این بیماری 400 سال قبل از میلاد توسط بقراط با اصطلاح "ملانکولی" توصیف شده و بارها در طول تاریخ با اسامی مختلف توسط دانشمندان مورد بررسی قرار گرفته است. نکته جالب توجه اینکه تا چندین دهه گذشته در مورد تشخیص بیماریهای روانی اختلاف نظر زیادی بین درمانگران وجود داشت اما در سالهای اخیر سیستمهای راهنمای تشخیصی

DSM (Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorder)

و

ICD (International Classification of Diseases)

با یک زبان مشترک و استاندارد بیماریهای روانی را طبقه بندی کرده است.

✅ اغلب انسانها در طول زندگی خود، بدنبال تجارب ناخوشایندی مانند از دست دادن عزیزان، شکست در امورات مختلف زندگی، تحصیلی و شغلی، احساس غم و اندوه و عدم لذت از زندگی می کنند ، اما این احساسهای ناخوشایند پس از چند روز از میان می رود و به زندگی عادی بر می گردند. در برخی از افراد ممکن است نشانه‌های افسردگی به مدت طولانی تر باقی بماند و زندگی آن‌ها را دستخوش تغییر کند. برای تشخیص اینکه علایمی که فرد تجربه می کند بخشی از فرایند طبیعی سازگاری با شرایط جدید هست و یا علایم بیماری جدی تری به نام افسردگی است لازم هست با کمک مصاحبه بالینی و آزمونهای روانشناختی بررسی دقیق تری از فرد بعمل آید.

✅ امروزه ویراست پنجم راهنمای تشخیصی و آماری اختلالات روانی (DSM-5) در این زمینه کمک موثری به درمانگران و روانپزشکان می کند. بر اساس این سیستم تشخیصی ، فردی مبتلا به افسردگی شدید (اساسی) است که خلق افسرده و یا فقدان علاقه و لذت در زندگی را همراه با ۵ یا تعداد بیشتری از معیارهای ذیل، حداقل در طول دو هفته اخیر همراه با اختلال در عملکرد فردی، شغلی و اجتماعی تجربه کرده باشد و علایم موجود در فرد ناشی از تاثیرات فیزیولوژیکی مواد یا بیماری جسمی نباشد. این معیارها عبارتند از:

✔️ خلق افسرده در بخش عمده روز تقریبا هر روز

✔️کاهش علاقه یا لذت در فعالیتها در بخش عمده روز و تقریبا هر روز

✔️کاهش یا افزایش وزن (بیش از ۵%وزن) یا کاهش یا افزایش اشتها تقریبا هر روز

✔️بی خوابی یا پر خوابی هر روز

✔️سراسیمگی یا کندی روانی حرکتی هر روز

✔️خستگی یا فقدان انرژی هر روز

✔️احساس بی ارزشی یا احساس گناه

✔️کاهش توانایی تفکر، تمرکز و تصمیم گیری تقریبا هر روز

✔️افکار مکرر مرگ و خود کشی

✅لازم به توضیح است بیماری افسردگی شدید (اساسی) می تواند ویژگیهای مختلفی مانند ملانکولیک ، آتیپیک ، روانپریشانه ، کاتاتونیک ، افسردگی با شروع پس از زایمان و یا افسردگی با الگوی فصلی داشته باشد. در صورتیکه فردی علایم افسردگی را نشان دهد اما معیارهای تشخیصی بیماری افسردگی شدید را نداشته باشد باید از نظر وجود افسردگی خفیف تر مانند افسرده خویی، ملال پیش از قاعدگی، افسردگی ناشی از مواد یا دارو و یا یک بیماری طبی دیگر بررسی شود.


ادامه دارد....


✍دکتر بهنام مولائی
فوق دکتری تخصصی مشاوره و رواندرمانی و استادیار دانشگاه علوم پزشکی اردبیل

http://t.me/irannurs


🔴 #افسردگی ؛ بیایید با هم حرف بزنیم
Depression! let's talk

"قسمت اول "

✅ شعاری است که سازمان بهداشت جهانی (WHO) برای روز جهانی بهداشت با موضوع افسردگی برگزیده است تا به این طریق توجه همگان را بیش از پیش به افسردگی به عنوان بیماری قرن حاضر جلب کند. بر اساس آخرین تحقیقات این سازمان بیش از ۳۵۰ میلیون نفر در جهان دچار افسردگی هستند و پیش بینی می شود ظرف چند سال آینده افسردگی رتبه اول از نظر بار بیماریها را در جهان در تمام گروههای سنی بخود اختصاص دهد. در کشور ما نیز مطالعات ملی انجام شده نشان می دهد افسردگی سومین مشکل سلامتی در کشور است. طبق همین بررسیها، اختلال افسردگی اساسی در زنان در رده دوم (پس از بيماريهای ايسكميک قلبی) و در مردان در جایگاه هفتم بار بيماريها در كل جمعيت ايران قرار دارد. این ارقام هشداری برای همه کشورهاست تا در مورد راهکارهای حفظ و ارتقاء سلامت ملت خود بازنگری کرده و شیوه های موثر جدیدی را اتخاذ کنند.

✅ سازمان بهداشت جهانی با طرح این شعار، ویژگیهای شاخص این بیماران مبنی بر گوشه گیری، انزوا، دوری گزینی و اجتناب از حرف زدن با دیگران را مورد تاکید و توجه قرار داده است. در همین راستا در کشور ما اندکی تامل در مورد این بیماران، مشکلاتی مانند عدم وجود منابع حمایتی کافی در خانواده ها و در جامعه برای این افراد و برخی تفکرات رایج غلط در جامعه از جمله اینکه مراجعه به رواندرمانگر و روانپزشک امری شرم آور هست را مطرح می کند. این مسایل باعث شده است این بیماران از دسترسی به درمان و زندگی سالم بی نصیب شده و بیش از پیش شرایط بدتری را تجربه کنند و بار سنگینی را در ابعاد مختلف تحمیل خانواده ها و جامعه کنند.

✅انتظار می رود با شناخت بهتر ماهیت افسردگی، چگونگی پیشگیری و درمان آن و اصلاح تعصبات غلط مرتبط با این بیماری، به افراد و خانواده ها کمک کنیم تا با گفتگو با نزدیکانشان و با مراجعه بموقع به رواندرمانگران و روانپزشکان از پیشرفت بیماری پیشگیری کرده ، زندگی شاد و خانواده بانشاطی داشته باشند.


✍دکتر بهنام مولائی
فوق دکتری تخصصی مشاوره و رواندرمانی و استادیار دانشگاه علوم پزشکی اردبیل


ادامه دارد....
http://t.me/irannurs


#افسردگى

✅ بسیاری از مردم از افسردگی می نالند. اما آیا همه این نوع افراد افسرده اند؟ در این مطلب به این پرسش پاسخ می دهیم که چه گروه هایی از مردم بیش از دیگران در معرض ابتلا به این بیماری اند.

✅ #افسردگی یک اختلال ذهنی است که بیش از ٣٥٠ میلیون نفر در دنیا از آن رنج می برند. براساس تحقیقات سازمان بهداشت جهانی (WHO) ، ناتوانی ، علت اصلی این بیماری جهانی است و افراد مبتلا ممکن است حتی دست به خودکشی بزنند. ممکن است برخی از مردم بیش از دیگران در معرض ابتلا به این بیماری باشند.

✅ بروز افسردگی با علائم متفاوتی همراه است. اولین نشانه ، خلق و خوی افسرده و به نوعی دلمردگی است، در اینصورت فرد احساس اندوه، پوچی و افسردگی می کند. بی علاقگی یا لذت نبردن از فعالیت هایی که پیشتر برای شخص افسرده لذت بخش و جالب بودند، احساس خود کم بینی، احساس گناه و سرزنش خویشتن یکی دیگر از نشانه های ابتا به این بیماری است. اندیشیدن به خودکشی و یا اقدام به آن که در افراد با افسردگی حاد بروز می کند، اختلال در خواب که به صورت پرخوابی یا کم خوابی نمود پیدا می کند، اختلال در گوارش که با ابی اشتهایی یا پرخوری علنی می شود، عدم تمرکز حواس و احساس خستگی مفرط یا فقدان انرژی که با سستی و کندی در حرکات قابل تشخیص خواهد بود، همه و همه از علائم ابتلا به افسردگی اند. توجه داشته باشید که حداقل چند مورد از علائم یاد شده عموما در طول روز و در طی چند روز متوالی باید در یک فرد بروز پیدا کنند تا بتوان به کسی برچسب افسرده زد.

✅ هر چه هست باید پذیرفت که افسردگی یک بیماری است و نیاز به درمان دارد. در ضمن باید آگاه بود که این بیماری نیز مانند هر بیماری دیگری برای درمان نیاز به متخصص دارد، از این رو درمان های خودسرانه و خانگی ممکن است وضعیت بیمار را وخیم تر سازد، پس اگر اطرافیان تان علائم افسردگی را داشتند (دوام و بروز همزمان چند نشانه برای تشخیص بیماری ضروری است) هر چه سریعتر و قبل از وخامت بیماری شخص را به نزد پزشک معالج ببرید تا در همان بدو امر، بیماری کنترل و درمان شود.


✍ بهروز آزاد
کارشناسی ارشد پرستاری روان

http://t.me/irannurs


یا من اسمه دوا و ذکره شفا
یکی از زیباترین صفات خالقمان شافی؛ به معنی شفا دهنده است ، افتخار کادر پزشکان ، پرستاران ، تکنسین های اتاق عمل ، هوشبران بهیاران و سایر اعضا کادر درمان در طول شفادهندگی پروردگار و ید او بر زمین بودن است. آنان همواره در تلاش اند اخلاق و منش خویش را تعالی بخشند و مناعت طبع والا برای خود بسازند.
کادر درمان معزز کشورمان در دوره های مختلف تاریخی حضور پر شور و پر افتخاری داشته، در هشت سال دفاع مقدس ، در زلزله رودبار ، در زلزله بم ، در زلزله کرمانشاه و صدها برهه تاریخی دیگر رسالت خویش را بدون هیچگونه چشم داشتی ، صادقانه و مخلصانه انجام داده است.
در هفته اخیر ویدیویی در فضای مجازی منتشر شد؛ یاوه گویی های یک به اصطلاح طنز پرداز سخیف،که ناجوانمردانه و بی شرمانه حرمت و ناموس زن ایرانی را در روز مبارک میلاد با سعادت حضرت فاطمه (س) و روز تکریم جایگاه زن و آنهم در شرایطی که جوانان و نوجوانان بلند طبع ما در میدان حق علیه باطل برای دفاع از ناموس می جنگند و هر روز شاهد بازگشت پیکر مطهر شهدای حرم هستیم ،به سخره می گرفت
در صحنه ای که عاقلان می گریستند و نا اهلان دست می زدند ، او بی پرده و بی توجه به محیط مقدس دانشگاه بر پیکر خسته شیرزنانی که دوشادوش مردان چرخ های نظام سلامت کشور را به حرکت در می آورند ، ضربه و زخم های جبران ناپذیری وارد آورد. و بانوان پرستار ما را خسته تر از همیشه به استقبال سال جدید فرستاد.
مجمع تخصصی کانون های اخلاق و فلسفه پزشکی بشدت و به صورت جامع این اقدام را محکوم کرده و خواستار جبران مافات و طلب معذرت از جانب ایشان می باشد، همچین خواستار پیگیری حقوقی از جانب سازمان محترم نظام پزشکی و وزارت بهداشت می باشد.
در پایان بیتی را از نظامی گنجوی
به استعاره میگیریم:
کم گوی و گزیده گوی چون در
تا ز اندک تو جهان شود پر

پیام دریافتی از مجمع تخصصی کانون های اخلاق و فلسفه پزشکی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی

http://t.me/irannurs


ادامه مطلب قبلی در مورد پذیرش مصدومین حوادث ترافیکی:

🔴تبصره: براساس نامه شماره ۶۶۶۶ مورخه ۲۵/ ۶ /۸۶ اداره کل بیمه خدمات درمانی، چنانچه بیمـار پـس از پایـان روزهـای پیگیـری مجددا نیازمند بستری باشد، درمان ثانویه محسوب شده و ادامه درمان وی قابل پذیرش و پرداخت برای سازمانهای بیمه‌گر است.

ماده ۹. مصدومان مشمول این دستورالعمل برای استفاده از تسهیلات مربوطه موظفند تا هنگام ترخیص از بیمارستان اسـناد مثبتـه دال بر وقوع تصادف را از مراجع ذی‌صلاح اخذ و به مرکز درمانی مربوطه ارائه کند.

مدارک مثبته به اسنادی اطلاق می‌شود که دال بر تایید وقوع حادثه ترافیکی منجر به مصدومیت باشند و حداقل شامل موارد زیر است:

۱- کروکی

۲- گزارش مراجع انتظامی یا احکام و مکاتبات قضایی

۳- گزارش اورژانس ۱۱۵

ماده ۱۰. هر یک از سازمانهای بیمه‌گر پایه اسناد مربوط به مصدومین مشمول این دستورالعمل را مورد تایید و رسیدگی قرار داده و عملکرد مربوط به دانشگاه ذی‌ربط ارسال می‌کند تا دانشگاه از طریق وزارت بهداشت هزینـه را دریافـت و بـه بیمارسـتا ن پرداخـت کند".

http://t.me/irannurs


مروری بر #دستورالعمل #پذیرش #مصدومین_حوادث_ترافیکی در بیمارستانها:

👈تصادفی‌ها باید رایگان پذیرش شوند، با آمبولانس یا بی آمبولانس!

زمانی‌که مصدومان حوادث رانندگی چه با آمبولانس و چه با خودروی شخص به بیمارستان انتقال یابند، بیمارستان مربوطه فارغ از اینکه خصوصی است یا دولتی، باید قانونا این بیماران را رایگان پذیرش و مداوا کند.

⚠️مدتی است در فضای مجازی، پیامی دست به دست می‌شود که در آن تاکید شده چنانچه با وسیله نقلیه خود مصدوم حوادث رانندگی را به بیمارستان انتقال دهید، بیمه متقبل هیچگونه هزینه‌ای نمی‌شود و از بدو ورود باید کلیه هزینه‌ها را شخصا پرداخت کنید.

این در حالی است که در چنین مواردی این شرکتهای بیمه نیستند که مستقیما هزینه‌های درمانی را می‌پردازند بلکه وزارت بهداشت و درمان است که قانونا موظف است هزینه درمانی این مصدومان را بپردازد. بیمارستانها نیز چه دولتی باشند و چه خصوصی، ملزم هستند تا این بیماران را قانونا بدون گرفتن هیچ وجهی، پذیرش و تمام اقدامات لازم درمانی را برای آنها انجام دهند. در مقابل تمام هزینه‌های مصدومان بر مبنای تعرفه‌های دولتی توسط وزارت بهداشت، درمـان و آمـوزش پزشکی پرداخت خواهد شد.

🚫اگر به هر دلیلی بیمار مصدوم توسط بیمارستانها یا مراکز درمانی پذیرش نشود یا هنگام پذیرش مجبور به پرداخت وجه شوند، تخلف صورت گرفته و با متخلف مطابق قانون مجازاتِ خودداری از کمک به مصدومان و رفع مخاطرات جانی مصوب سال ۱۳۵۴ برخورد خواهد شد. دقت شود که در این قانون به هیچ وجه قید نشده که مصدوم حادثه رانندگی باید با آمبولانس به بیمارستان آورده شود تا بیمارستان بتواند بیمار را پذیرش کند در نتیجه اگر با هر وسیله‌ای بیمار به بیمارستان انتقال یابد، بیمارستان چه دولتی باشد و چه خصوصی قانونا بدون هیچ هزینه‌ای باید بیمار را پذیرش کند.

👈 بد نیست برای روشن‌تر شدن این موضوع دستورالعمل اجرائی ماده ۹۲ مصدومین ناشی از حوادث ترافیکی قانون برنامه چهارم توسعه را یک بار مرور کنیم تا اگر برای هر یک از شهروندان در این مورد ابهامی وجود دارد آن ابهام به طور کامل برطرف شده و تمام هموطنان در این مورد از حقوق خود آگاه باشند.

"ماده ۱. در اجرای مفاد ماده ۹۲ قانون برنامه چهارم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهـوری اسـلامی ایـران بیمارسـتانهای عمومی، تخصصی و مراکز درمانی دولتی و غیر دولتی موظفند نسبت به پذیرش، درمان فوری و بدون قید و شرط مصدومین حوادث رانندگی اعم از سرپائی و بستری اقدام کنند.

ماده ۲. شرکتهای بیمه‌گر تجاری مکلفند هنگام صدور بیمه‌نامه شخص ثالث، سرنشین و مازاد، عوارضـی معـادل ۱۰ درصـد حـق بیمه را طی یک فیش جداگانه دریافت و به حساب درآمد اختصاصی شماره ۱۴۴۱ خزانه‌داری کل کشور تحت عنـوان تمرکـز وجـوه درآمد اختصاصی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی موضوع ماده ۹۲ قانون برنامه چهارم توسعه واریز کنند.

ماده ۳. تمام بیمارستانها و مراکز درمانی دولتی و غیردولتی هنگام پذیرش و طی زمان بستری مصدومین مشمول این دسـتورالعمل حق دریافت هیچگونه وجهی ندارند.

ماده ۴. عدم پذیرش مصدومین مشمول این دستورالعمل توسط بیمارستانها یا مراکز درمانی و یـا اجبـار بـه پرداخـت وجـه هنگـام پذیرش تخلف محسوب و مطابق قانون مجازات خودداری ازکمک به مصدومان و رفع مخاطرات جانی مصوب ۱۳۵۴ عمل خواهد شد.

ماده ۵. در صورتی‌که اولین بیمارستان یا مرکز درمانی که مصدوم به آن مراجعه می‌کند امکانات تخصصی برای درمان مصدوم را نداشته باشد بیمارستان موظف است ضمن پذیرش و انجام اقدامات اولیه بیمـار مـصدوم را بـه بیمارسـتان مجهزتـری معرفـی و اخـذ پذیرش کند. مراکز یاد شده موظف به پذیرش مصدوم هستند.

ماده ۶. کلیه هزینه‌های مصدومین مشمول این دستورالعمل بر مبنای تعرفه‌های دولتی توسط وزارت بهداشت، درمـان و آمـوزش پزشکی پرداخت خواهد شد.

ماده ۷. در مواردی که بیمار مصدوم مشمول این دستورالعمل در ابتدا توسط بیمارستان خـصوصی پـذیرش شـده باشـد بیمارسـتان خصوصی موظف است پس از انجام اقدامات درمانی اولیه نظیر احیاء بیماران و تثبیت شکستگیها، بدون اخذ هیچگونه وجهی مراتـب را به ستاد هدایت دانشگاه مربوطه اطلاع دهد. ستاد هدایت دانشگاه موظف است نسبت به اخذ پذیرش و اعزام اینگونه بیمـاران بـه بیمارستان دولتی اقدام کند.

ماده ۸. وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی مکلف است کلیه هزینه‌های درمان مصدومان اعم از بستری و سرپایی از جمله دارو، ملزومات مصرفی، پروتزها و خدمات پاراکلینیک از هنگام پذیرش تا پایان روزهای پیگیری را تـامین کند. بدیهی است هزینه‌های ثانویه از قبیل خارج کردن پیچ و پلاک و یا درمـان عـوارض دیـررس و مـوارد مـشابه پـس از پایـان روزهای پیگیری فوق‌الذکر مشمول این دستورالعمل نیست .
ادامه دارد...

http://t.me/irannurs


#اختلال_رشد یا #ناكفایتی_رشد (FTT )
#Failure_to_thrive

وضعیتی است كه بیشتر در كودكان زیر ۲ سال رخ میدهد و عبارتست است از تاخیر یا توقف در رشد.

🔵تشخیص FTT با موارد زیر صورت می گیرد:

۱) وزن زیر صدك ۳ باشد.
۲) وزن كمتر از ۸۰% وزن ایده ال باشد.
۳) صدك وزن كودك به اندازه ۲ صدك اصلی از صدك رشد استاندارد او اختلاف پیدا كند.

🔘علت شناسی:

▪️ دلایل بروز FTT به دو دسته تقسیم میشوند:
۱) دلایل ارگانیك: افت رشد به دلیل وجود یك بیماری حاد یا مزمن(مثل عفونت) كه در جذب یا متابولیسم مواد مغذی تداخل میكند و یا نیاز به انرژی دریافتی را افزایش میدهد،رخ میدهد.
۲) دلایل غیرارگانیك: بیشتر به عوامل محیطی،روانی و اجتماعی بر میگردد مثل عدم دریافت غذای كافی.۸۰% بچه های FTT دلایل غیر ارگانیك دارند.فقر مالی،كاهش اشتها،عدم داشتن دانش و فهم كافی در مورد شیوه های صحیح غذا دادن ،تعداد زیاد فرزندان،شیر ناكافی مادر (بدلیل فقر غذایی مادر،استرسهای روحی مادر و ...)از جمله این دلایل هستند. FTT غیرارگانیك بیشتر در سن زیر یكسال و حدود ۶ ماهگی رخ میدهد.
گاهی هم FTT به شكل مختلط رخ میدهد یعنی دلایل ارگانیك و غیر ارگانیك با هم بروز میكنند.

🔘تشخیص FTT:

نكته كلیدی در تشخیص FTT ،بررسی منحنی رشد،گرفتن تاریخچه غذایی كودك و معاینه فیزیكی است.
معمولا ۳ نوع FTT تشخیص داده میشود:
۱) نوع ۱:
قد و دور سر طبیعی است و وزن كاهش یافته است كه میتواند در اثر تغذیه نامناسب یا یك بیماری حاد باشد.وزن حساس ترین شاخص در تعیین وضعیت تغذیه كودك است و در تشخیص FTT اهمیت زیادی دارد.اگر بدن كودك غذای كافی دریافت نكند،از توده چربی و حتی ماهیچه ای خود استفاده میكند تا بتواندمواد مغذی مورد نیاز را فراهم كند.
كاهش وزن اغلب نشان دهنده وجود سوءتغذیه است.
البته باید به خاطر داشت كه نوزادان در ۱۵-۱۰ روز اول تولد وزن كم میكنند كه شاید به خاطر كاهش آب بدن باشد و این وضعیتی عادی است
۲) نوع ۲:
دور سر طبیعی است و وزن و قد كاهش یافته است كه ممكن است ناشی از اختلالات اندوكرین،كوچك بودن ژنتیكی جثه یا دیستروفی استخوان باشد.
۳) نوع ۳:
قد و وزن كاهش یافته و دور سر كمتر از مقدار طبیعی است.این نوع FTT در اثر تاخیر رشد داخل رحمی، نقص در سیستم عصبی ،عفونت های داخل رحمی و ... رخ میدهد.
اگر پدر و مادر هر دو جثه كوچك داشته باشند كودك به احتمال زیاد به طور ژنتیكی ریز جثه است و ناشی از سوءتغذیه او نیست.
اگر گرفتن تاریخچه یا معاینه فیزیكی نشانگر FTT نبود ، میتوان از آزمایشات بیوشیمیایی استفاده نمود؛از جمله شمارش گلبولهای قرمز،بررسی غلظت و اسیدیته ادرار،ESR,BUN،آزمایش مدفوع،غلظت الكترولیت ها در كودكی كه سابقه اسهال و استفراغ دارد ،سطح تیروكسین در صورتی كه رشد وزنی او تحت تاثیر قرار گرفته است و اندازه گیری فشارخون.

🔘درمان:

توصیه میشود كودكان مبتلا به FTT نوع ۲ و ۳ به پزشك متخصص اطفال ارجاع داده شوند و برای كودكان مبتلا به FTT نوع ۱ هم بسته به شدت آن اقدامات لازم انجام شود.
▪️ هدف از درمان FTT بهبود وضعیت رشد كودك است.در FTT ارگانیك ابتدا باید عامل بیماری را بر طرف كرد و سپس كمبود تغذیه ای را جبران نمود.(۱۵۰% كالری مورد نیاز برای سن او را باید در نظر گرفت.)
▪️ معمولا برای همه كودكان سوءتغذیه ای مكمل مولتی ویتامین/مینرال از جمله آهن و روی توصیه میشود.
▪️ برای كودكان شیرخوار، شیردهی باید ادامه پیدا كند و حتی اگر بچه توان مكیدن را ندارد، مادرباید شیر خود را دوشیده و با فنجان و قاشق كوچك به بچه شیر بدهد.
▪️ برای كودكانی كه غذا دریافت میكنند،باید دفعات تغذیه را بیشتر كرد و هر ۳-۲ ساعت یكباریا بیشتر به او غذا داد.
▪️ برای بالا بردن كالری غذا،به هر وعده غذایی كودك بهتر است۲-۱ قاشق مرباخوری روغن مایع یا كره اضافه شود.
▪️ استفاده از جوانه غلات (گندم و ماش)،عصاره استخوان قلم،پودر كنجد یا بادام به مغذی كردن غذای كودك كمك میكند.
▪️ مصرف زیاد آب میوه و نوشیدنیهای شیرین(اغلب در مقادیرcc ۹۰۰-۳۶۰) میتواند FTT را تشدید كند.مصرف آب میوه باید تا زمانی كه كودك به وزن مناسب نرسیده است بهcc ۱۸۰-۱۲۰محدود شود.
▪️ با توجه به اینكه تغذیه خوب در سالهای اول زندگی اهمیت زیادی دارد،كودكان FTT ،در اثر سوءتغذیه در معرض خطر عقب ماندگی ذهنی و رفتاری هستند(مانند دیر زبان باز كردن،اختلالات رفتاری و ...).كودكان FTT زیر یكسال و به خصوص زیر ۶ ماه ،یعنی زمانی كه مغز بیشترین میزان رشد خود را دارد،ازاین نظر در معرض خطر بالایی هستند و لذا باید به تغذیه كودكان در این سن توجه كافی نمود.

✍️ آقای دکتر فریبرز زندیه (فوق تخصص آسم و آلرژی و ایمونولوژی)

@irannurs


✅ #درسی_از_یک_پرونده

آقای سی و سه ساله بعلت درد کمر به درمانگاه مراجعه و پزشک با تشخیص اسپاسم عضلانی برای بیمار داروی آمپول متوکاربامول و کترولاک تجویز و توصیه به تزریق آن مینماید.
بیمار داروی خود را تهیه نموده و جهت راهنمایی بیشتر از پزشک ،مجددا مراجعه مینماید .
پزشک دستور تزریق عضلانی داروی متوکاربامول با شرایط نصف آمپول عضلانی در سمت چپ و نصف آن در عضله سمت راست را میدهد.
پرستار درمانگاه نیز دستورات دارویی را چک کرده و از بیمار میخواهد که روی تخت تزریقات دراز بکشد.
بیمار اظهار میدارد که بعلت درد شدید،نمیتواند جهت تزریق روی تخت تزریقات دراز بکشد و از پرستار میخواهد که اگر مقدور است تزریقات وی را بصورت ایستاده انجام دهد.
ابتدا پرستار مقاومت نموده و از تزریق بیمار اجتناب میکند،اما بیمار مجددا اصرار نموده و اعلام میدارد ؛ (همکاران دیگه ات همه بلدن،تو بلد نیستی؟؟)

پرستار نیز باتوجه به شرایط بیمار و درخواست او،اولین آمپول را به بیمار بصورت عضلانی و ایستاده تزریق مینماید و درحال آماده سازی تزریق آمپول متوکاربامول بوده که بیمار بصورت ناگهانی دچار faint شده و بعلت وزن بالا و قد بلند بیمار،سر بیمار بشدت با زمین برخورد نموده و دچار کانتیوژن مغزی میگردد.

اقدامات اولیه صورت میگیرد و بیمار در اولین مرکز درمانی،بستری و مدت هشت روز در بخش ICU بستری و متعاقب آن نیز در بخش جراحی اعصاب تحت نظر قرار میگیرد.

پس از ترخیص،بیمار از پرستار مورد نظر به مرجع قضایی شکایت نموده و مرجع قضایی ضمن استماع اظهارات طرفین، نسبت به صدور قرار کارشناسی،اقدام مینماید.

کمیسیون،ضمن بررسی پرونده ،پرستار را بعلت بی مبالاتی مرتکب قصور میداند.


نکات فنی حقوقی

۱-پرستاران و پزشکان ارجمند توجه داشته باشند،رعایت اصول و استانداردهای هر پروسیجر ،از الزامات آن بوده و بیمار حق مداخله در انجام آن را به نحویکه انجام پروسیجر با مشکل روبرو گردد،را ندارند.

۲-تحریک کادر درمان توسط بیماران با بکار بردن عبارات (بقیه بلد هستند! قبلا هم زده ام! شما جدید اومدید و منو نمیشناسید! من نمیتونم دراز بکشم !) صورت میپذیرد که ضروری است ،کادر محترم درمان،علی الخصوص جوانان که از تجربه کافی برخوردار نیستند،نسبت به این تحریکات احساسی،بی تفاوت باشند.

۳- در هنگام رسیدگی به موضوع قصور با این سبک،گفته های تحریکی بیمار موثر نبوده و صرف عملیات استاندارد درمانی مدنظر است.

بدیهی است که همکاران ارجمند، در این زمینه دقت و حوصله زیادی به خرج دهند.
@irannurs


✅ اگر سوزن مشکوک و آلوده یا‌نوک تیز به دست یا پا فرورفت رفت چکار کنیم؟

#اقدامات_وقوع_نيدل_استيك

👈 الف-هنگام فرورفتن سرسوزن یا اجسام نوک تیز به دست یا پا:

1- اجازه دهیداز محل آسیب دیده بدون ایجاد فشار،خون جاری شود.

2- زخم رابا صابون وآب ولرم به مدت 3-5 دقیقه شستشو دهید.
3-به یکی ازاعضاء تیم کنترل عفونت، سوپروایزر عفونی، (EOC) ، و یا پزشک متخصص عفونی مراجعه کرده یا گزارش دهید.

4- از میزان تیتر آنتی بادی هپاتیت B اطمینان حاصل کنید،تیتر بیش از10U/mI( نیاز به واکسن ندارد)
تیتر پایین تر از10U/mI ، تزریق ایمنوگلبولین و واکسن هپاتیت B طبق دستوراالعمل

5 -در صورت عدم اطمینان از میزان تیتر آنتی بادی و یا عدم انجام واکسیناسیون بر علیه هپاتیت بایستی ابتداءآزمایش پایه
ازنظر HIV ، HCV/ Ab ، HBS/Ab رادر اسرع وقت درخواست کنید. ترجیحا طی 22 ساعت وسریعا جهت تزریق واکسن هپاتیت اقدام شود.

👈ب-هنگام پاشیده شدن خون وترشحات آلوده به چشم وبریدگی وغشاء مخاطی:

1-ابتدا شستشوی چشم وغشاء مخاطی بامقادیر زیاد آب و یا سرم فیزیولوژی

2- مراجعه و گزارش به یکی از اعضاء تیم کنترل عفونت ،پزشک 15-55 ، سوپروایزر ، (EOC) ، ویا پزشک متخصص عفونی

3- اطمینان از میزان تیتر آنتی بادی هپاتیت B تیتر بیش از10 نیاز به واکسن ندارد. تیتر پایین تر از 10U/mI تزریق ایمنوگلبولین و واکسن هپاتیت Bطبق دستوراالعمل

4- در صورت عدم اطمینان از میزان تیتر آنتی بادی و یا عدم انجام واکسیناسیون بر علیه هپاتیت بایستی ابتداء آزمایش پایه
ازنظر HIV ، HCV/ Ab ، HBS/Ab رادر اسرع وقت درخواست کنید.ترجیحا طی 22 ساعت، و سریعا جهت تلقیح واکسن هپاتیت اقدام گردد.
@irannurs


#بیماران_قلبی_شنا_نکنند!!!

هنگام شنا کردن بر اثر فشار ناشی از آب، فشار بر گردش خون افزایش می یابد و در صورتی که مبتلایان به تنگی نفس و بیماریهای حاد قلبی به طور مرتب شنا کنند ممکن است دچار عوارض شدیدتری شوند.

با توجه به اینکه شنا یکی از ورزشهای مفرح و مفید می باشد اما برای برخی بیماران از جمله مبتلایان به تنگی نفس مضر است.
تحقیقات نشان داده شنا در مورد بیماران قلبی که دچار تنگی نفس هم می باشند ورزش چندان مناسبی نیست به ویژه اگر موجب خستگی آنها شود.

با توجه به اینکه  شنا در مورد بسیاری از بیماریها نظیر مشکلات اسکلتی و مفصلی و دردهای کمر و زانو و هم چنین اختلالات روحی مفید می باشد به همین علت بسیاری افراد تصور می کنند در صورت ابتلا به هر گونه بیماری باید شنا کنند در صورتی که تحقیقات خلاف این امر را اثبات کرده است.

نتایج بررسیها نشان می دهد که هنگام شنا کردن بر اثر فشار ناشی از آب، فشار بر گردش خون افزایش می یابد و در صورتی که  مبتلایان به تنگی نفس و بیماریهای حاد قلبی به طور مرتب شنا کنند  ممکن است دچار عوارض شدیدتری شوند. زیرا سیستم تنفسی و جریان خون ممکن است نتواند فشار ناشی از جریان آب را به خوبی تحمل کند و مجبور به کار بیشتر و در نتیجه اختلال می شود.

متخصصان توصیه می کنند این گونه بیماران باید از ورزشهای سبک مانند پیاده روی آهسته در برنامه روزانه استفاده  کنند تا دچار مشکل نشوند. البته در صورتی که مشکلات قلبی و عروقی حاد نباشد با نظر پزشک می توان به مدت کوتاه شنا کرد. 
@irannurs

Показано 20 последних публикаций.

5 412

подписчиков
Статистика канала