ایران همراه روایتی از تاریخ


Гео и язык канала: не указан, не указан
Категория: не указана


«ملتی که کتاب نمیخواند باید تمام تارتج را تجربه کند

Связанные каналы  |  Похожие каналы

Гео и язык канала
не указан, не указан
Категория
не указана
Статистика
Фильтр публикаций


عبدالله مهتدی گمان می‌کند ملت ایران، چیزی مانند حزب کومله است. او چنان می‌اندیشد که این ملت مانند پروژه‌‌ی اتحاد او و حزبش با دارودسته‌ی منصور حکمت است که شکست خورده‌اش تعبیر کند. یا گمان کرده است که ملت ایران عنصری چنان کادر مسلح حزب اوست که هر چندماه یکبار همدیگر را «افقی» کنند و کسی نیز پیگیر «حق و حقوق»شان نباشد و اینک چیزی شکست خورده وانمود شود. اگرچه به دور است که نه‌تنها مهتدی، که همه دارودسته‌ای این پهنه فکری، بدانند ملت چیست و گزارشش چگونه است و سپس در دریافتِ آن به پا خاسته باشند. چون کسی که همه زندگی‌اش را در راه «اسلحه و تکه‌پاره کردن کُردها گذاشت، خمینی را رهبر انقلاب‌شان میدانست، هرزه‌ی صدام شد، و در بنیاد خود را تنها به چراییِ رقابت با حدکا که درپیوند به سوسیالیست‌های شوروی بود، مائوئیست معرفی می‌کرد بدون آن‌که حتا معنای آن را بداند و از این دست ماجرا، چه چیزی از ایران و ملت‌بودگی‌ش اندریافت می‌کند؟
مهتدی اگر می‌پندارد ملت ایران پروژه‌ای شکست خورده است، چرا به اقلیم کردستان نمی‌نگرد؟! این اقلیم، «نمود اصلی» شکست خوردن پروژه‌ی جعلی «ملتی مثلا زبانی!!!» به نام کُرد است. آرزوی شفا.

@IWanoH


✔️نظر مسعودی تاریخ‌نویس بزرگ عرب در مورد عظمت شاهان و بزرگیِ ایرانیان

✍ملک شاهان ایران بزرگ و کارشان قدیم و ملکشان پیوسته است و سیاست نکو و تدبیر خوب داشته‌اند و شهرها آباد کرده و با بندگان مهربان بوده و بسیاری از ملوک جهان اطاعت ایشان کرده خراج به ایشان داده‌اند.

📚بن‌مایه : علی ابن حسین مسعودی، ۱۳۴۹، التنبیه والاشراف، ترجمه ابوالقاسم پاینده، تهران: بنگاه ترجمه و نشر کتاب.
@IWanoH


⭕️ اعتراف مورخان عرب :
پادشاهان ایران(باستان) بزرگترین سلاطین جهان بودند/ایرانیان بر دیگر اقوام جهان برتری داشتند!
➖➖
🔘 ابوالفداء[۳]گوید: همه اقوام متفق اند که پادشاهان ایران بزرگترین سلاطین جهان بودند، عقل و فکر و تدبیری به کمال داشتند، و از حیث جهانداری هیچ یک از شاهان جهان را نتوان با آنان برابر کرد!

🔘 در خلاصة العجایب[۴]این عبارت ستایش آمیز مندرج است: همه اقوام جهان برتری ایرانیان را اذعان داشتند، خاصه در کمال دولت و تدابیرعالیه جنگی و هنر رنگ آمیزی و تهیه طعام و ترکیب دوا و طرز پوشیدن جامه و تاسیسات ایالات و مراقبت در نهادن هرچیز به مکان خود و شعر و ترسل و نطق و خطابه و قوت عقل و کمال پاکیزگی و درستکاری  ستایشی که از پادشاهان خود می کردند. در همه این مسائل برتری ایرانیان بر اقوام جهان مسلم بود. تاریخ این قوم سرمشق کسانی است که پس از آنان به نظم ممالک میپردازند.
〰〰
📖پی نوشت:

📙[۳] : تاریخ قبل از اسلام. Hist. anteislam،  چاپ فلیشر، ص ۱۵۰
📘[۴] : ترجمه کارا دوو  Carra de Vaux،
ص ۲۹ - ۱۲۸

📚بُن مایه: ایران در زمان ساسانیان، آرتور کریستن سن، انتشارات صدای معاصر، ص ۳۶۷


Shahanshahiye Reza Shah-e Kabir_240108_213144.pdf
19.4Мб
📚تاریخ دوره پادشاهی رضاشاه

✍نوشته امیر تهماسب
@IWanoH


بزرگان سرزمینم ایران بی‌جهت ماندگار و مانا نمی‌شوند

✅ بشنوید پاسخ علی اکبر دهخدا را به سفیر امریکا در مورد دعوت به شرکت در برنامه‌ای در صدای امریکا

@IWanoH


Видео недоступно для предпросмотра
Смотреть в Telegram
سخنان زیبا و اما تلخ این بانوی ایرانی درمورد تاریخ خودمان

#ایران_باستان #اشکانیان
@IWanoH


Видео недоступно для предпросмотра
Смотреть в Telegram
ایران، مادر کره زمین
#پاینده_ایران

@IWanoH


Видео недоступно для предпросмотра
Смотреть в Telegram
به امید دیدار
در تهران
💚💚💚
🤍🤍🤍
❤️❤️❤️

#جاوید_شاه

@IWanoH

👑


آیا دین افیونِ توده‌هاست؟

جملهٔ «دین افیون توده‌هاست» جمله‌ای که خودِ مارکس خدانیامرز هرگز در زندگی‌اش نگفت _ چراکه شاید در تمام طول زندگی‌اش هرگز واژهٔ دین به گوشش نخورد که بخواهد راجع‌به‌آن نظری بدهد؛ ازآنجاییکه احتمالاً واژهٔ دین در زبان‌های اروپایی چون انگلیسی و آلمانی هیچ معادلی ندارد.

کارل مارکس گفت:
«Die (Religion) ist die Opium des Volkes»
«(مذهب) افیون توده است». (نه دین)

کسی که فرقِ بین دین (یک واژهٔ فارسیِ اصیل و پدیده‌ای آسیایی) و مذهب یک واژهٔ عربی و پدیده‌ای خاورمیانه‌ای) را نداند، جملهٔ ساختگی و من‌درآوردیِ «مذهب شاخه‌ای از دین است» را تکرارمی‌کند؛ درحالیکه دین و مذهب هیچ رابطه‌ای با یکدیگر ندارند. 

واژهٔ مذهب بروزنِ مَفعَل است و از ریشهٔ ذهب (رفتن)؛ و وزن مفعل در عربی به «مکانِ انجامِ کار» اشاره‌‌دارد؛ بنابراین مذهب به‌معنای شیوهٔ انجامِ کارِ «رفتارکردن» است؛ یعنی «چارچوبی که باید براساسِ آن رفتار کنیم»؛ به‌زبان ساده: «راه و روشی برای زندگی که ما را به سعادت برساند». این معنای مذهب است.

و امّا دین؛ دین واژه‌ایست پارسی از ریشهٔ اوستاییِ «دَئِنا» به‌معنای «بینش، وجدانِ روشن، خردِ روشنِ درون‌نگر» و به‌معنای [چراغی‌ست که می‌تواند به انسان برای تشخیصِ امور یاری برساند].

درواقع دین به‌عنوانِ یک بینش و یک خرد، یاری‌رسانندهٔ اندیشهٔ انسان در تشخیصِ «راستی از ناراستی»‌ست؛ که انسان هرآیینه تنها و تنها با «خرد و اندیشهٔ خودش» به‌این‌درک‌برسد که چه‌چیزی درست و چه‌چیزی نادرست است؛ و دین هیچ ارتباطی‌با مذهب که امری کاملاً جبری بوده و خودش — کاملاً مستقل‌از خردِ انسان، از بالا — برای انسان تعیین‌می‌کند که چه‌چیزی درست و چه‌چیزی نادرست است، ندارد.

در مذهب به شما امرمی‌شود که یا آنچه‌را که به شما گفته‌می‌شود بپذیرید و مطابق‌آن عمل‌کنید؛ و یا سرنوشت‌تان تباه و تیره خواهدبود و در آتش جهنم سوزانده‌خواهیدشد. پس چاره‌ای جز اطاعت‌از مذهب نداشته و از آزادی برخوردار نمی‌باشید.

در دین به‌شما یاری رسانده‌می‌شود تا راستی را از ناراستی تشخیص‌دهید؛ و هرآیینه شما در گزینش میانِ راستی و ناراستی کاملاً آزاد اید و هیچ اجباری در گزینشِ راستی وجودندارد و تنها چیزی که دراین‌میان مهم است این است که شما «مسؤول» گزینش‌های خود هستید؛ چراکه آزادی مسؤولیت به‌همراه‌می‌آورد.

این یعنی چنانچه با گزینش‌های نادرست و اندیشه و گفتار و کردارِ زشت به خود یا دیگری آسیبی بزنید، پاسخگوی این آسیب، خودتان خواهیدبود. ولی کسی شما را در آتش جهنم نمی‌سوزاند.

نمونه‌هایی از دین‌ها:
مزدیسنا (زرتشت)، کنفوسیوس، شینتو، تائو، پاگانیسم

پدیدهٔ «مذهب» تقریباً فقط در سرزمینِ افیونی و پرازخرافاتِ خاورمیانه به‌وجودآمده‌است و ما تقریباً در هیچ‌کجای دیگر جهان پدیدهٔ مذهب را مشاهده‌نمی‌کنیم.   

#بهرام_ورجاوند
#زرتشت
#دین
#مذهب
@IWanoH


Видео недоступно для предпросмотра
Смотреть в Telegram
بدون هیچ توضیحی  ببینید این انگلیسی چی راجع به کشورتون میگه ، لذتش رو ببرید.
@IWanoH


توهمی به نام بخشیدن کوه آرارات توسط رضاشاه به ترکیه

✍️در 17 تیرماه 1316 قرارداد پر حواشی سعد آباد بسته شد. به دلیل حمله ترکیه به منطقه آرارات کوچک، ایران و ترکیه در این پیمان در مرز های خود تجدید نظر کردند.

🟣هاشور بنفش: انصراف ایران از ادعا بر آرارات کوچک که در معاهدۀ ترکمان‌چای میان قاجار و تزار (۱۸۲۸م) به روسیه واگذار شده بود ولی پس از انقلاب اکتبر روسیه (۱۹۱۷م)، به تصرف خان ماکو درآمده بود و طبق معاهدۀ قارص میان ترکیه و شوروی (۱۹۲۱م) باید به آتاترک واگذار می‌شد.

🟠هاشور نارنجی: انصراف ترکیه از ادعا بر منطقۀ قطور که طبق معاهدۀ ارزروم دوم میان قاجار و عثمانی (۱۸۴۷م) باید به رضاشاه واگذار می‌شد.

▪︎در نتیجه آرارات کوچک ضمیمۀ خاک ترکیه و منطقۀ بزرگ قطور ضمیمۀ خاک ایران شد.

🔺چون وسعت بارژگه و قطور بسیار بیشتر از آرارات کوچک بود، و این دو منطقه زمین هموار و قابل کشاورزی داشتند ولی آرارات کوهستانی بود می توان گفت این قرارداد به سود ایران بود.

#پاسخ_به_اتهامات
برگرفته از درگاه "ایرانشهر ژوبین"

@IWanoH



Top10 Classical Music
 Masterpieces Everyone Knows:


Mozart, Beethoven, Debussy,
Chopin, bach, ...


۱۰ شاهکار برتر موسیقی کلاسیک
    که همه می‌شناسند:


موتزارت، بتهوون، دبوسی،
شوپن، باخ و..
@IWanoH


ارج‌گزاری ایرانیان به جایگاه مادر
مردان و پسرانِ ایرانی بدون خواست مادر خود اجازه نشستن ندارند، هتا شاهنشاه .

#والتر_هینتس: ایرانیان علاقه‌ی وافری به خانواده داشتند. با این که زن کاملاً تابعِ مرد بود، اما در مقامِ مادر احترامِ زیادی داشت.  هنگامی که #اسکندر برای دیدارِ شهبانو #چیسگمیش مادرِ #داریوش_سوم که اسیر شده بود به چادر باشکوهِ او رفت و گفت: میدانم که از نظر ایرانی‌ها پسر در حضورِ مادر بدونِ اذنِ او اجازه‌ی نشستن ندارد.

📚 بن‌مایه: داریوش و ایرانیان، والتر هینتس، نشر ماهی، ترجمه‌ی پرویز رجبی، رویه‌ی ۳۹۰

#جاویدان_ایران𓄂𓆃

@IWanoH


فروش دختران در زمان قاجار!

از آنجایی که وضع اقتصادی عامه مردم ایران در دوره قاجاریه بسیار بد بود و شاهزادگان،والیان و حکام چنان زندگی را بر مردم تنگ کرده بودند که هر خانواده اصطلاحا در پی کم کردن نان خورهایش بود
و طبق معمول همواره قدرتمندان نیز زنباره و هوس ران بودند، بنابراین بهترین کالا برای باز پرداخت بدهی مالیاتی مردم در نزد آنان همین زن و دخترهای مردم بود! و چون گرسنگی و مالیات بر خانواده ها فشار می آورد، از دختران خود برای رها شدن از آن تنگناها مایه می گذاشتند
ناظم الاسلام کرمانی در صفحات ۲۰۹ و ۲۰۸ در اواخر سلطنت مظفرالدین شاه چنین میگوید:  حکایت قوچان را مگر نشنیده اید که پارسال زراعت به عمل نیامد و می بایست هر یک نفر مسلمان قوچانی سه "ری" گندم مالیات بدهد. چون نداشتند و کسی به داد آنها نرسید
حاکم آنجا سیصد نفر دختر مسلمان را در عوض گندم، مالیات گرفته و هر دختری را به ازای دوازده من گندم (۳۶ کیلو) محسوب و به ترکمانان فروخت! گویند بعضی از دختربچه ها را در حالت خواب از مادرهایشان جدا می کردند! زیرا که بیچاره ها راضی به تفرقه نبودند و شیون می کردند.

@IWanoH


کهن‌ترین بلیت یک بازی رسمی فوتبال در ایران -میان دو تیم تهران و تبريز- با پیشینه‌ای 86 ساله.
اين بليت هم اکنون در موزه ی فوتبال تبریز نگهداری می‌شود.

از درگاه بانو #پيرايه_يغمايی
@IWanoH


#دکترمیرجلال‌الدین‌کزازی:


🔸اگرجهانیان اندکی درباره جشن سپندارمذگان ما می‌دانستند، هرگز به ولنتاین دل خوش نمی‌کردند و سپندارمذگان، جشن بزرگداشت زن می‌شد.

🔸در فرهنگ‌هایی که من می‌شناسم جشنی هم‌پایه جشن سپندارمذگان و بزرگداشت زن پدید نیامده است. گاهی کسانی که با فرهنگ ایرانی بیگانه‌اند را می‌بینم که خام‌اندیش این جشن را با ولنتاین می‌سنجند. اگر این دو جشن هم‌مانندی با یکدیگر داشته باشند در گرامیداشت زن است اما ولنتاین جشنی است که پیشینه دیرینه ندارد و از یک رخداد تاریخی مایه گرفته است اما اسپندارمذ جشنی کهن، آیینی و باور شناختی است.


🔸سپندارمذ یکی از ۶ فرشته در آیین نیاکان است که ۶ ویژگی بنیادین اهورامزدا را می‌سازد که با او هفت بی‌آکَفت را پدید می‌آورد. آکَفت به معنی سستی و عیب است. در میان ۶ امشاسپند پنج فرشته در نمادشناسی کهن ایرانی نرینه هستند و تنها یک فرشته مادینه ستوده می‌شود که آن سپندارمذ است.

🔸 این ویژگی مادینه در سپندارمذ انگیزه‌ای نیرومند شده است تا جشن بزرگداشت امشاسپند، جشن بزرگداشت زن به‌ویژه زن ایرانی شود.

@IWanoH


Репост из: گلواژه
#شاهنامه_فردوسی:
سفندارمذ پاسبان تو باد
خرد جان روشن‌روان تو باد

«نیایشِ جهان پهلوان رستم ایران‌بان، برای شاهنشاه کیخسرو»


💟سپندارمذگان، جشن اسپندگان؛ روز نکوداشت زن و زمین خجسته باد.

روز مهرورزی ایرانی یا همان #سپندارمذگان که با نام‌های اسپندگان و اسفندگان هم شناخته می شود. ولی با تاریخی بسیار کهن‌تر که ویژه ایرانیان باستان بوده و این روز را برای بزرگداشت #زن و #زمین جشن می گرفتند.

زمین نماد اِشغ(عشق) است چون با فروتنی به همه مهر می‌ورزد. زشت و زیبا را به یک چشم می‌نگرد و همه را چون "مادری" در دامان پر مهر خود آرامش می‌بخشد.

بُنمایه‌های کهن به‌ویژه ابوریحان بیرونی این جشن را در روز ۵ اسفند آورده‌اند، ولی با نگر به دگرگونی گاهشمار ایرانی در زمان خیام، و سی و یک روزه شدن شش ماه نخست سال در گاه شماری ایرانی، ۲۹ بهمن می‌باشد.
زرتشتیان این جشن را در ۵ اسفند برگزار می‌کنند

واژه پارسی «اسفند» : از واژه پهلوی «سپندارمت-Spandarmat» و اوستایی «سپِنتَه آرمَئی‌تی-SpentaArmaiti» بر گرفته شده است.

📷فرتور شاهنشاه بهرام دوم ساسانی
پیشکش گل به همسرش شاپوردُختک در سنگ برجستۀ برم دلک (Barm-e Delak) شیراز

♥️
@golvajeArt


دوستان این فرسته برای این فردید در درگاه گذاشته شد تا بتوان با روش‌های نسخه شناسی و سبک‌ شناسی نوشته‌های نژاده را از ساختگی و سره را از ناسره بازشناسی کرد.
چندگاهی است که کسانی این گونه سروده‌ها را با آماجِ برانگیختنِ گرایش‌های ملی_میهنی در رسانه‌ها همرسانی می‌کنند تا با دست بردن در این‌گونه چکامه‌ها و سیاه‌نماییِ نوشته‌های نژاده‌ از آب گل‌آلود ماهی بگیرند.
نمونه‌ی این شیوه، سروده‌ی زیر است که به فردوسی بسته‌اند، ولی تنها دو رج آن از فردوسی است ؛ و دو رج دیگر از افزوده‌ها به شاهنامه، و دیگر رج‌ها ساختگی‌اند.

۱-چو بخت عرب بر عجم چیره گشت،
   همه روز ایرانیان تیره گشت!

۲- جهان را دگرگونه شد رسم و راه؛
    تو گویی نتابد دگر مهر و ماه.

۳- ز می نشئه و نغمه از چنگ رفت؛
    ز گُل عطر و معنی ز فرهنگ رفت!

۴- ادب خوار گشت و هنر شد وبال؛
    ببستند اندیشه را پرّ و بال!

۵- جهان پر شد از خوی اهریمنی؛
   زبان مهر ورزیده و دل دشمنی!

۶- کنون بی غمان را چه حاجت بی می؟!
   کران را چه سودی از آوای نی ؟!

۷- که در بزم این هرزه گَردانِ خام ،
   گناه است در گردش آریم جام .

۸- به جایی که خشکیده باشد گیاه،
   هدر دادن آب باشد گناه!

۹- چو باتخت منبر برابر شود،
   همه نام بوبکر و عمّر شود!

۱۰- ز شیر شتر خوردن و سوسمار،
   عرب را به جایی رسیده است کار،

۱۱- که تاج کیانی کند آرزو!
   تفو بر تو ای چرخ گردان! تفو!

۱۲- عرب هر که باشد مرا دشمن است؛
    کج اندیش و بدخوی و اهریمن است!

۱۳- دریغ است ایران که ویران شود؛
   کنام پلنگان و شیران شود!

از رج نخست تا رج نُهم به دو شوند مِهَند از فردوسی نیست؛ نخست شوندِ نسخه شناسانه است؛ با نگاهی به دست نویس های کهن و چاپ های شاهنامه فردوسی، هیچ یک از این رج‌ها را در نسخه ها و چاپ های شاهنامه نخواهیم یافت . دوم سبک شناسی است؛ با اندکی ریزبینی در می‌یابیم که برخی از  این رج‌ها، به ویژه رجِ آغازین و دوازدهم ، نه تنها از اندیشه فردوسی و زبان شاهنامه به دور است، که با زبان ادبی و سبک فردوسی نیز بیگانه است. برای نمونه لَختِ(مصراع) دوم از رج پنجم لغزش وزنی دارد و واژگانی همچون: نشئه، عطر، ادب و هدر نیز کاربردی در شاهنامه ندارند.

ولی رج‌های نُهم و سیزدهم از رج‌های نژاده‌ی شاهنامه‌اند.
رج "چو باتخت منبر برابر کنند،
        همه نام بوبکر و عمّر کنند"
از نامه رستمِ فرخزاد به سعدِ وقّاص گزینش شده است.
(شاهنامه فردوسی، خالقی مطلق، هشتم،  ۴۱۷).
رج "دریغ است ایران که ویران شود؛
        کنام پلنگان و شیران شود "
از داستان جنگ هاماوران برگزیده شده است.
(شاهنامه فردوسی، خالقی مطلق، دوم،  ۸۲).
رج‌های دهُم و یازدهم را هیچ یک از مصحّحان شاهنامه در تصحیح دانشی - سنجش‌گرانه‌ی خود درون نوشته نبرده‌اند؛
بویژه در شاهنامه چاپ مسکو، مصحّحان این رج‌ها را به حاشیه برده اند .
(شاهنامه فردوسی، چاپ مسکو ، نهم ، ح ۳۲۲).
دکتر جلال خالقی مطلق نیز در تصحیح خود از شاهنامه فردوسی دو رج یاد شده را برافزوده دانسته و به حاشیه برده‌اند.
(شاهنامه فردوسی، خالقی مطلق، هشتم ، ح ۴۲۳) .
@IWanoH


با عرض تاسف اين شعر فردوسي  از شاهنامه ها حذف شد!!! اما اگر ایران دوست هستید به اشتراک بگذاريد، تا از ذهن تاریخ پاک نشود

@IWanoH


Видео недоступно для предпросмотра
Смотреть в Telegram
29بهمن خجسته جشن سپندارمذگان ، روز مهرورزی و بزرگداشت زن و زمین  (با گزیده ای از سروده مهربانو هما ارژنگی) بر همگان به ویژه مهربانوان مهر پرور فرخنده باد.❤️❤️
‌‌‎‌‌‌‎‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‎‌‌‌‎‌‌‌‌‌‌‌‌‎‌‌‌‎

@IWanoH

Показано 20 последних публикаций.

914

подписчиков
Статистика канала