پ: اقدامات شورای رقابت در خصوص کانون وکلا
رئیس اتحادیه سراسری کانونهای وکلا گزارشی از اخرین پرونده شورای رقابت و پیگیری از وزارت دادگستری ارائه داد
نمایندگان کانون مرکز تذکر دادند روشنگری در این مورد باید ادامه یابد.
شهبازی نیا رئیس جدید اسکودا در رابطه با اخرین وضعیت پرونده شکایت از کانونها در شورای رقابت گفت: قرار شده است به شکایت از بقیه کانونها رسیدگی نشود و موکول به وصول پاسخ استفساریهای است از مجلس شورای اسلامی شده است وی همچنین اطلاع داد که ممکن است طرحی علیه کانون از طریق نماینده اردبیل انجام شود که باید ابتکار عمل را به دست گرفت.
در پایان ؛ بیانیه بیست و نهمین همایش اتحادیه سراسری کانون های وکلای دادگستری ایران قرائت شد و به تصویب رسید
متن بیانیه به شرح ذیل است :
بیست و نهمین همایش هیات عمومی اتحادیه سراسری کانونهای وکلای دادگستری ایران (اسکودا) در روزهای ۶ و ۷ دیماه هزار و سیصد و نود وشش در شهر اهواز با میزبانی کانون محترم خوزستان برگزار شد. هیات عمومی اسکودا مواضع اتحادیه را در خصوص مسائل آتی اعلام میکند:
۱- احترام، به حقوق شهروندی و صیانت از اجرای آن از وظایف همه دولتها بوده که مورد تاکید دولت محترم جمهوری اسلامی نیز میباشد بنابراین اتحادیه ضمن حمایت قاطع از حقوق شهروندی و اجرای آن خواستار توجه ویژه به موارد زیر است:
نخست: حق بر دادخواهی و برخورداری از دادرسی منصفانه از جمله حقوق شهروندی است. باید وسایل و امکانات بهرهمندی از این حقوق در اختیار و برای همگان باشد. افزایش هزینههای دادرسی و تعرفه خدمات تحت عنوان تعرفه خدمات قضایی خود مانع دسترسی شهروندان به این حقوق است.
دوم: حق بر محیط زیست سالم و حفظ آن از دیگر حقوق اساسی شهروندان است. تکلیف دولت به صیانت از محیط زیست سالم و برخورد با نقض کنندگان سلامت محیط زیست و یافتن راه چاره برای ریزگردها را متذکر میشویم و آمادگی خود را برای هر نوع همکاری در این رابطه اعلام میداریم.
سوم: تأمین معیشت، مردم از حقوق اساسی شهروندان هر دولتی است. کانونهای وکلای دادگستری توجه مسئولین و مدیران کشور را به تامین امنیت شغلی و یاری قشرهای آسیب پذیر، ضعیف و کودکان کار، که برای گذران زندگی به مشاغلی چون کولبری و ته لنجی میپردازند، جلب مینمایند.
۲- تبصره ماده ۴۸ قانون آیین دادرسی کیفری که به لحاظ ایجاد تبعیض بین وکلا و سلب حق انتخاب وکیل از مردم، با اصول ۱۸ و ۱۹ و ۳۵ قانون اساسی تعارض دارد و حق دفاع متهمان را در مرحله تحقیق، مخدوش بلکه زایل میکند، باید نسخ شود.
۳- اقدام قوه قضاییه به برگزاری آزمون وجذب مجدد داوطلبان ورود به حرفه مشاوره حقوقی و وکالت، به استناد ماده ۱۸۷ قانون برنامه سوم توسعه اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی… و با برداشت ناصواب از بند چ ماده ۸۸ قانون برنامه ششم توسعه غیر قابل قبول و اقدام مجلس شورای اسلامی در اصلاح ماده اخیر و تصویب فوریت آن مورد تایید و حمایت است
۴- دخالت شورای رقابت در امور کانونهای وکلا، با توجه به طبع و ماهیت وکالت که دارای تفاوت بنیادی با امور در صلاحیت این شورا است، قابل قبول نیست.
۵- اتحادیه نگرانی خود را از عدم رعایت قانون در مراعات شأن و جایگاه وکلای دادگستری و رفتار موهن برخی از مأموران دولت با وکلای دادگستری اعلام میکند و از مسئولان قوه قضاییه و مجریه میخواهد که قوانین مصوب را محترم شمرده و اقدامات مقتضی برای حل این معضل معمول دارند.
۶- اتحادیه دیگر بار ضرورت الزامی شدن دخالت وکیل در همه مراحل دعاوی کیفری و مدنی را – به عنوان یکی از راهکارهای اساسی حل معضلات و مشکلات قوه قضاییه- اعلام میکند.
۷- اتحادیه همچون گذشته آمادگی خود و کانونهای عضو را برای تعاطی فکر و همکاری و همراهی با قوای سه گانه به منظور کمک به آنها در اجرای وظایفشان اعلام میکند.
هیات عمومی ضمن تشکر از مهمان نوازی کانون محترم وکلای دادگستری خوزستان و سپاس از همه دست اندرکاران برگزاری همایش اعلام میدارد، میزبان اجلاس آتی اسکودا کانون محترم وکلای دادگستری چهار محال و بختیاری است.
بیست و نهمین همایش سراسری کانون های وکلای دادگستری در تاریخ پنجشنبه ۱۳۹۶/۹/۷ در ساعت ۱۸:۰۰ به پایان رسید.
https://goo.gl/Y4JFxHروابط عمومی اتحادیه سراسری کانون های وکلای دادگستری ایران
┏━━━🍃🌸🍃━━━┓
https://t.me/kanunkermanshah┗━━━🍃🌸🍃━━━┛