💕💫🌺
#اختلال_های_سایکو_سوماتیک
فرضیات موجود در رابطه با بیماری های روان تنی:
1️⃣ فرضیه استرس: طرفداران این فرضیه عامل بروز این بیماری ها را #استرس می دانند. یک استرس ناگهانی و قوی یا چند استرس پشت سر هم به صورت تکرار شونده می تواند بیماری را بارز کند.
2️⃣ نظریه اختصاصی بودن: معتقدان به این نظریه می گویند استرس تنها عامل به وجود آورنده نیست بلکه باید #روان_پویایی خاصی در شخص وجود داشته باشد و آن روان پویایی خاص با آزار و اذیت که برای فرد به طور دائم ایجاد می کند بالاخره بیماری سایکوسوماتیک را در فرد ایجاد خواهد کرد.
3️⃣ فرضیه آسیب پذیری عضوی: طرفداران این نظریه معتقدند #آسیب_پذیری_عضوی از قبل باید در فرد وجود داشته باشد که تحت تأثیر عوامل مخرب، تشدید شده و باعث بیماری روان تنی شود.
4️⃣ نظریه التقاطی: که شامل مجموعه #سه_نظریه_فوق است. یعنی هم استرس، هم روان پویایی و هم آسیب پذیری عضوی خاص، هر سه می تواند در ایجاد و بروز بیماری سایکوسوماتیک دخیل باشند.
✅ راههای کنترل:
برای درمان چنین بیماریها باید ابتدا مشکلات روانی بیمار برطرف شود. بسیاری از مطالعات انجام شده وجود رابطه نسبتا قوی بین فشارهای زندگی و مشکلات روانی را نشان می دهند که بر حسب مفاهیم آماری همبستگی آن ۳ درصد است. بنابراین افرادی که دچار بیماری های روان تنی می شوند، فشارهای روانی مهم تر و معنادارتری را نسبت به افراد سالم و بهنجار تجربه کرده اند.
✔️ عوامل کنترل کننده به دو دسته تقسیم می شوند:
1️⃣ واکنش صحیح فرد در مقابله با استرس ها:
مثل روبه رو شدن با مشکلات و برخورد منطقی با آن، احساس مسئولیت در مورد تصمیماتی که می گیرد، روش های کاهش استرس را بیاموزد، برای استراحت و فعالیت های خوشایند وقت بگذارد.
2️⃣ تغییر عوامل بیرونی و یا محیط زندگی:
بهبود وضعیت اجتماعی، اقتصادی، سیاسی و نیز ارتقای کیفی روابط حاکم بر افراد یک جامعه با همدیگر و تناسب هماهنگی مابین مردم و سنت های حاکم بر جامعه می تواند در توسعه سلامت زندگی و روانی افراد اثربخش باشد.
منابع:
آسیب شناسی روانی، جیمز باچر و همکاران، ترجمه یحیی سید محمدی.
مبانی اجتماعی بیماری های روانی، ریموند کوکرین، ترجمه بهمن نجاریان
#نشریه_روانشناسی_شماره ۱-۴
#خود_درمانگری
#مشاور_خود_باشیم
💕💫🌺
@lifemanage