آوای خرد(مجتبی لطفی)


Гео и язык канала: не указан, не указан
Категория: не указана


آوای خرد در اندیشه و آگاهی?
?ارتباط با من
@mojtabalotfi47
https://t.me/lotfi_mojtaba

Связанные каналы  |  Похожие каналы

Гео и язык канала
не указан, не указан
Категория
не указана
Статистика
Фильтр публикаций


☀️مقدمه جزوه : "نگاهی به مستند قائم مقام"

پس از قریب به سی سال بررسی حیات سیاسی آیت‌الله منتظری در قالب های مختلف مستندی در قالبی دیگر، با ادعای عدم سانسور و جانبه گرایی منتشر شده است.
هنگامی که مستند قائم مقام پس از ماه ها تبلیغ در شبکه‌های مجازی و برخی سایت های متعلق به برخی نهادها، برای اولین بار اکران عمومی شد، به تماشای آن نشستم بدان امید که بر داشته های من بیفزاید. قبل از اکران، کارگردان این مجموعه به درستی به جذاب بودن زندگانی آیت‌الله منتظری اشاره کرد چرا که یک نواخت نبوده و دارای فراز و نشیب های فراوانی است.
پس از پایان اکران، سه متصدی این مجموعه (تهیه کننده، کارگردان و نویسنده) برای بدرقه ایستاده بودند. وقتی خسته نباشید گفتم به چند نکته اشاره کردم: «تازگی نداشتن مطالب طرح شده در سکانس‌های مستند برای امثال من، تنها تفاوت قالب آن؛ نوع مخالفین آیت‌الله منتظری در این مستند وجهه مثبتی در جامعه ندارند و این در کیفیت قضاوت جامعه نقش اساسی دارد، و علی رغم ادعای بی‌طرفی، سوگیری در آن وجود داشت.»
نمی‌دانم به آنها گفتم که نقدی بر کارتان می‌نویسم یا نه، اما با بضاعتی که داشتم نقدی محتوایی بر مطالب آن نوشتم با این چارچوب که مطالب پراکنده در سکانس ها را در چند محور سازمان دهی کرده و چند سطری دربارة گفته ها، نیم گفته ها و نگفته های مستند سازان نوشتم. اما از انتشار آن منصرف شدم چرا که معتقد بودم هر صاحب تحقیقی اگر مکتوبات سیاسی آیت‌الله منتظری را یک دور آن هم عاری از هر عقیده و گرایشی بخواند و از سوی دیگر با گرایش‌های سیاسی و کنش و واکنش‌های سیاسی مستند سازان آشنا شود، پاسخ پرسش هایش داده می‌شود. اما دیدم بارها و بارها مستند سازان می‌گویند: تا به حال کسی نقد محتوایی بر مستند ننوشته است پس مو لای درزش نمی‌رود!
از سوی دیگر وظیفه دفاع از استاد مرحوم از یک سوی و جلوگیری از تحریف را یک وظیفه انسانی می‌دانم. بدن ترتیب بر آن شدم تا نگاهی به مستند قائم مقام اندازم با این اعتراف که این همه مطالبی نیست که می‌توان گفت و نوشت.
... و شاید وقتی دیگر!
مجتبی لطفی پاییز 1396
(متن کامل نقد کوتاه من بر مستند را از فایل pdf در پست قبلی بخوانید)
@lotfi_mojtaba


لطفي.pdf
1.6Мб
فایل کامل "نگاهی به مستند قائم مقام" نقدی کوتاه بر مستند قائم مقام @lotfi_mojtaba


لطفی.jpg
144.4Кб
نقدی کوتاه بر محتوای مستند قائم مقام:"نگاهی به مستند قائم مقام" کلیک کنید 👇👇👇 @lotfi_mojtaba


☀️سخنی با وزیر اطلاعات

👈 جناب حیدر مصلحی وزیر اطلاعات احمدی نژاد، در افاضاتی جاسوس یابانه! سابقا گفته: سید مهدی هاشمی جاسوس cia در دفتر آیت الله منتظری بوده! و اخیرا گفته: "دو ماه قبل وزیر خارجه انگلیس به ایران آمد تا کد و رمز به جاسوسهای mi6 مستقر در ایران بدهد."

✍🏻 جناب آقای علوی وزیر فخیمه اطلاعات

لطف کنید و جایگاه گوینده را در حوزه امنیتی تعریف فرمایید. آیا حوزه امنیتی کشور به ویژه ضد جاسوسی در کشور صاحب و متولی ندارد که فردی چون آقای مصلحی غیرمسؤلانه هر از چند گاهی اراده کند در این باره اطلاعاتی را به خورد جامعه دهد؟ گیرم مصلحی به دنبال مصداق و مستندسازی برای منویات برخی باشد که حرکات اعتراضی اخیر را به خارج نسبت دادند؛ (این مأموریت مسبوق به سابقه است و به عنوان نمونه در جریان اعتراف گیری از متهمان قتل های زنجیره ای پاییز77 آنها شکنجه شدند تا بگویند اسراییل رفته اند! و...) آیا این روش تکراری و غیرقابل قبول، موجب بی اعتمادی مردم در باره کیس های واقعی نمی شود؟! و آیا متصدیان امور را دچار خطای تحلیل وجراحی آسیب ها در حوزه های متنوع به لحاظ نظری و عملی نمی کند؟!

✍🏻 افاضات نامبرده اگر درست است چرا از ناحیه مقامات مسئول، اعلام و مورد پیگیری قرار نمی گیرد؟ چرا او را نمی خواهید تا نام و نشان این جاسوسان انگلیس را بگوید؟! چرا و چگونه امر به این مهمی از معاونت های ضد جاسوسی وزارت تحت امر شما به بیرون درز کرده است؟! اگر از دیگر سازمان های اطلاعاتی هم درز کرده باز معنایش سوراخ بودن آنان نیست؟! وانگهی پیش چشم شما یک وزیر انگلیسی به مأمورانش کد و رمز برای اغتشاش در دو ماه بعد داده و سیستم اطلاعاتی که یکی دو تا نیستند از آن غافل بوده اند؟!
اما اگر افاضات حیدر مصلحی از سنخ شانتاژ، جوسازی امنیتی و کد اشتباهی دادن و برای رد گم کردن باشد؛ چیزی جز القای ضعف چتر امنیتی کشور بر جاسوس های بیگانه نیست و از مصادیق نشر اکاذیب به قصد تشویش اذهان عمومی خواهد بود. کلاه خود را قاضی کنید،اگر در همین راستا از دانشگاهیان، حوزویان و کنش گران دیگر که دارای مصونیت نباشند چنین اظهاراتی ابراز می شد، مجموعه وزارت شما به اتهام تضعیف نظام، با آنان چه برخوردی می کرد؟

✍🏻 جناب آقای علوی!
به یقین می توانم شما را در مقیاس با وزرای اطلاعات گذشته بهترین بنامم و دلسوزانه اعتقاد دارم: "سیره مستمره امثال حیدرمصلحی، که دهان باز و چشم بسته، در بستر امنیتی و سیاسی کشور ادعاهای غیرکارشناسی و آبکی دارند جز تخریب اذهان عمومی و خسارت های غیر قابل جبران و پاک کردن صورت مسأله و دامن زدن به جهل مرکب در حاکمان، نتیجه دیگری در پی ندارد!"
و الامر الیکم. مجتبی لطفی/ شانزده دیماه 96
@lotfi_mojtaba


(ادامه از پست قبلی)👆👇

7- كشور متعلق به مردم است نه مال من و شما، و تصميم از ناحيه آنان مي‎باشد، و متصديان امور خدمتگزار مردم مي‎باشند.
مردم بايد بتوانند با تجمعات آزادانه و تبليغات كتبي و شفاهي از حقوق خويش دفاع كنند، شاه هنگامي صداي انقلاب مردم را شنيد كه ديگر دير شده بود. اميد است متصديان امور نگذارند به آنجا برسد، بلكه هر چه زودتر در برابر خواسته هاي ملت خويش انعطاف پيدا كنند، جلو ضرر را از هرجا بگيريم به نفع خواهد بود.
8- اين جانب كه همه مي‎دانند مدافع سرسخت حاكميت ديني و از پايه گذاران ولايت فقيه - البته نه به شكل مرسوم فعلي، بلكه به گونه اي كه مردم او را انتخاب نمايند و بر كارهاي او نظارت داشته باشند - بوده ام و در راه تحقق آن در بعد علمي و عملي تلاش زيادي نموده ام، اكنون در مقابل مردم آگاه ايران به خاطر ستم هايي كه تحت اين نام و عنوان بر آنان مي‎رود احساس شرمندگي كرده و خودم را در پيشگاه خداوند بزرگ مسئول و در مقابل خون هاي ريخته شده شهداي عزيز و تجاوزات به حقوق مردم بيگناه مورد عتاب مي‎بينم . بسياري از افراد با سابقه در انقلاب از طريق نامه، ايميل و يا حضورا به من مي‎گويند: حاكميت ديني كه شما وعده آن را به مردم مي‎داديد و ولايت فقيه را مجري آن مي‎دانستيد و مي‎خواستيد آن را به پا داريد همين است كه امروز ما آن را مشاهده مي‎كنيم ؟ در حالي كه آنچه مشاهده مي‎شود در واقع حكومت ولايت نظامي است نه ولايت فقيه .

✍🏻اينجانب سخت نگران آينده نظام و كشور مي‎باشم و مصرانه از تصميم گيرندگان مي‎خواهم تا دير نشده و فرصت ها از دست نرفته است به توصيه ها و راه حل هاي پيشنهادي توسط دلسوزان انقلاب و ناصحان مشفق توجه نمايند و شرايطي فراهم نمايند تا اعتماد از دست رفته مردم به دست آيد و حقوق تضييع شده آنان جبران گردد و موجبات نارضايتي مردم و بحران كنوني از بين برود.
مجددا به مسئولين مربوطه تذكر مي‎دهم از سرنوشت حكومت شاه و ساير حكومتهاي استبدادي در جهان عبرت بگيرند. در حكومتي كه نخبگان منتقد و فعالان سياسي در زندان و تحت فشار و محروميت بوده و مداحان تملق گو و چاپلوسان، مورد تأييد و تكريم باشند، جامعه و مردم هرگز به فلاح و سعادت و رشد و ترقي راهي نخواهند يافت . (حسینعلی منتظری)
(منبع کتاب دیدگاهها، ج3)
@lotfi_mojtaba


☀️آیت الله منتظری و هشدارهایش؛ که گوش شنوا نداشت!

✍🏻 این روزها شاهد اعتراضات خیابانی در برخی شهرها هستیم. به خوبی می دانم که بسیاری از معترضین از خمینی، منتظری، بازرگان، طالقانی، و... عبور کرده اند اما آیت الله منتظری که خود چون برخی از انقلابیون اصیل، طعم بیداد را در هر دو رژیم چشید، اندیشه هایی داشت که هم مسؤلان و هم معترضان را به مرور بخشی از هشدارها و آینده نگری های ایشان توجه می دهم:

1 - من به خاطر موسوم شدن حاكميت به حكومت ديني خوف آن دارم كه كارها و اعمال مسئولين در نهايت باعث ضربه به دين و موجب خدشه در اعتقادات مردم گردد. بسياري از مردم دچار تحير و بدبيني شده اند... انتظار آن است كه حاكميت پاسخي مقبول و معقول بدهد و با روشهاي صحيح بدبيني و شك و شبهه مردم را برطرف نمايد، كه در غير اين صورت موجب بي اعتمادي بيش از پيش مردم به حاكميت شده و مشروعيت آن مخدوش خواهد شد.
2 - از همه مردم به ويژه جوانان عزيز تقاضا مي‎شود كه حق خواهي خود را همراه با صبر و متانت دنبال كنند و با كياست و هوشياري درصدد حفظ آرامش و امنيت كشور و پرهيز از هر گونه خشونت و كارهائي باشند كه چهره آنان و نيز خواسته مشروع و قانوني شان را مخدوش مي‎نمايد و بهانه به دست افراد معلوم الحالي مي‎دهد كه خود را در ميان مردم جازده و با ايجاد اغتشاش و تخريب و آتش زدن اماكن شخصي و عمومي، قصد ايجاد فضاي رعب آور و امنيتي كردن كشور را دارند.
3 - به همه مسئولان و دست اندركاران و همچنين به مأمورين نظامي و انتظامي توصيه مي‎كنم دين خود را حفظ و آن را به دنياي ديگران نفروشند و توجه كنند كه عبارت "المأمور معذور" در پيشگاه خداوند متعال به هيچ وجه پذيرفته نيست.
4- به مسئولين و سردمداران حكومتي سفارش مي‎كنم كه با برخوردهاي تند و غير عقلايي بيش از اين موجب بي اعتمادي ملت به آنان و جدايي مردم از نظام نگردند و با دست برداشتن از لجاجت و اظهارات و عقايد اشتباه و تنگ نظري، بين خود و مردم تفرقه ايجاد نكنند و نسبت به اشتباهات انجام شده از مردم عذرخواهي نمايند... اگر مردم شريف امروز خواسته هاي به حق خود را در اجتماعات آرام مطرح نكنند و مظلومانه سركوب شوند عقده هايي شكل خواهد گرفت كه ممكن است بنيان هر حكومتي را هر چند مقتدر باشد بركند.
5- حفظ نظام به خودي خود نه موضوعيت دارد و نه وجوب آن وجوب نفسي مي‎باشد به ويژه اگر مقصود از "نظام" شخص باشد. با كارهاي ظالمانه و خلاف اسلام نمي توان نظام اسلامي را حفظ يا تقويت نمود.
6- آنچه خيلي ما لمس مي‎كنيم، و به ما مراجعه مي‎كنند، مردم همه مي‎نالند و از رسانه ها هم معلوم مي‎شود مسأله فشار اقتصادي و گراني سرسام آور است . در اين باره آيا نبايد مسئولين تلاش كنند؟! بعضي كشورها نفت و گاز ندارند با اين حال كشورشان را از نظر اقتصادي اداره مي‎كنند و روي پايشان ايستاده اند اما ما با اينكه اين همه نفت و گاز و منابع ديگر داريم خرجهاي بيهوده انجام مي‎دهيم و به فكر ديگر كشورها هستيم ولي به فكر گرفتاري مردم خودمان نيستيم..واقعا اين نفت و گاز مالكش همه مردم هستند، مردم فقط يك عده خاص نيستند كه برخي حقوق و امكانات كلان داشته باشند و يك كارمند، يك معلم و يك كارگر با حقوق خيلي كم و بخور و نمير بخواهد زندگي كند. مردم ما با اينكه به اين وضعيت اعتراض نمي كنند و ساكت اند، اما مي‎فهمند و خوب هم مي‎فهمند.
(ادامه در پست بعدی)👇
@lotfi_mojtaba


سلام دوستان به ویژه عزیزان اصفهانی.
مناظره من با آقای متولی امامی، در باره مستند قائم مقام در تاریخ۱۲ دی به دلیل برخی مخالفت ها در حال حاضر ملغی شد گرچه آمادگی کامل وجود داشت.
میزبان امیدوار است در مکان و زمان دیگر انجام گیرد.🌱
مجتبی لطفی
@lotfi_mojtaba


Репост из: mohammad gholami
📽 اکران مستند "قائم مقام"
همراه با گفتگو و مناظره👉
حجج اسلام :
آقایان لطفی و متولی امامی

🗓3شنبه 12دی ساعت17:30
-خ ابن سینا. خ سنبلستان. امامزاده درب امام
@MataNevesht
@En_Gholami 🔎


☀️پاسخ مهندس فتح الله ربانی املشی به ادعای احمد سالک در باره قتل آیت الله ربانی املشی توسط سید مهدی هاشمی

✍🏻پس از ادعای احمد سالک بعد از دیدن مستند قائم مقام، در خصوص قتل آیت الله ربانی املشی توسط مهدی هاشمی ، فتح الله ربانی فرزند آیت الله ربانی املشی یاداشتی خطاب به آقای سالک نوشته که متن آن به شرح زیر است:
👈 بسمه تعالی
جناب آقای سالک، در فضای مجازی، قطعه فیلمی را از شما دیدم که در بخشی از آن می گویید: آقای ربانی املشی، در مجلس، به من گفت مهدی هاشمی مرا کشت. از میان سوال ها و ابهام های متعددی که در این یک جمله وجود دارد، لطفا به چند سوال زیر پاسخ دهید: ۱- چرا این موضوع را بعد از ۳۲ سال اعلام می کنید؟ ۲- چرا در مدت مدیدی که مهدی هاشمی در زندان بود، این مطلب را به دادگاه نگفتید؟ توضیح اینکه در تنها ملاقاتی که، چند روز بعد از اعدام مهدی هاشمی و مطلع شدن از اعتراف او، با آقای رازینی قاضی دادگاه ویژه روحانیت داشتم از او پرسیدم آیا وی تحت فشار چنین اعترافی کرده است، گفت نه؛ در باره فوت مرحوم آقای ربانی شیرازی از او سوال می کردیم، چون بعضی از فرزندانشان ادعاهایی داشتند و پیگیر آنها بودند؛ ولی در باره فوت آقای ربانی املشی از او سوال هم نکردیم و زمانی که او را به طرف اتاق اعدام می بردیم چنین اعترافی را کرده است. آیا وظیفه انسانی، وجدانی و دینی شما نبود که دادگاه را از صحبت مرحوم پدرم مطلع کنید؟ ۳- چرا این موضوع را مرحوم پدرم به بستگانش، به من که همه این ۶ ماه در خدمت شان بودم، و دوستان صمیمی اش نگفت؟ از ابتدای ظهور مریضی تا فوت پدرم ۶ ماه طول کشید. آیا پذیرفتنی است که، در این مدت نسبتا طولانی، موضوع با این اهمیت را فقط به شما گفته باشد و شما هم آن را به مسئولین امنیتی و قضایی بازگو نکرده باشید؟ جهت اطلاع شما عرض کنم مرحوم پدرم در باره مریضی شان یکبار در بیمارستان به من گفتند این مریضی را خودم سر خودم آوردم. پرسیدم چگونه؟ پاسخ دادند مدت هاست در قنوت های نماز شب، با دعای اللهم عجل وفاتی سریعا، از خدا طلب مرگ می کردم. پرسیدم چرا؟ گفتند من طاقت دیدن ضعف اسلام و شکست انقلاب را ندارم، انقلابی که به نام اسلام ایجاد شده است. امیدوارم شنوندگان بیانات شما با دیدن این چند سوال بیشتر به صحت و سقم آن و اغراض شما از بیان چنین سخنانی پی ببرند. البته پاسخ های شما نیز بسیار روشنگر است. گفتنی است در باره اعتراف مهدی هاشمی به قتل پدرم، در سال ۷۷، یک نامه سرگشاده به آقای دری، وزیر اسبق اطلاعات، نوشتم و یک یادداشت، در سال ۹۳، منتشر کردم. پیشنهاد می کنم آنها را مطالعه کنید.

فتح الله ربانی ۸ دیماه ۹۶
@lotfi_mojtaba


(صفحه دوم و پایانی)
فرمودید:" امام گفته اند که باید اعضای دفتر ایشان عوض شوند، افراد آبرومند و خوش سابقه آنجا باشند، تا فضلا و اساتید برجسته آنجا رفت و آمد کنند و من به برخی از محافظان ایشان بد گمان هستم و این کار را به مسؤلین حفاظت بسپارند" حضرت آیت الله! شما که اعضای دفتر ایشان را به خوبی می شناختید کدامیک بی آبرو بودند؟! سید مهدی هاشمی که در ذهن دارید که لحظه ای هم عضو دفتر نبود! وانگهی شما از رفت و آمد اعضای برجسته جامعه مدرسین به بیت ایشان بی اطلاع بودید؟ اعضای استفتاء، نمایندگان ایشان در دانشگاهها، امامان جمعه منصوب از سوی ایشان کدامیک بی آبروبودند؟ ...
در باره مسؤل حفاظت ایشان یادتان رفته وقتی به آیت الله پیغام امام را دادید او را صدا زد و با شما روبرو کرد و توضیح داد که او کیست، پدرش کیست و چرا جو سازی ها علیه وی نادرست است؟ آیت الله منتظری بواسطه روحیه مستقلی که داشت زیر بار فشارهای سپاه نرفت تا آقای پورمصطفی پور محمدی(وزیر اطلاعات اسبق احمدی نژاد) مسؤل حفاظت وی شود تا مهره ای برای گزارش دهی به سپاه در بیتش گماشته نشود! آیا حقش این است که علیه این حرکت به امام گزارش نادرست بدهند؟!
فرمودید: "با دستگیری سید مهدی هاشمی و حوادث پس از آن امام به نتیجه رسید که آقای منتظری صلاحیت رهبری ندارد."
اگر چنین بود ظرف زمانی اعدام سید مهدی تا عزل آقای منتظری را چگونه توجیه می فرمایید؟ اگر سید مهدی و اعضای دفتر ایشان حساسیت برانگیز بود چرا در پاییز 67 وقتی سید هادی هاشمی به دیدار امام رفت از آقای منتظری تعریف کرد و از سید هادی خواست در دفتر ایشان بماند و نگذارد حیثیت ایشان لطمه بخورد؟! و... فکر نمی کنید بحث اعدام های تابستان 67 از دلایل این تنش بوده باشد؟
همیشه فکر می کردم عالمان ما همان گونه که در اخبار فقهی مو را از ماست می کشند چرا در قضایای تاریخی کمتر چنین می کنند و این شبهه هنوز برایم مانده که افراد بی غل و غشی چون شما چرا به مشهورات بسنده می کنند؟!
منابع: خاطرات ری شهری/ روزنوشت های هاشمی/مذاکرات خبرگان در تیرماه 64/بولتن کمیته
@lotfi_mojtaba


☀️ سخنی با آیت الله ابراهیم امینی (صفحه اول)

✍🏻 حضرت آیت الله! در شماره 429- 430 ماهنامه پاسدار اسلام مطالبی فرمودید که تأملاتی را در پی دارد از جمله:
فرموده اید: "امام در سال 64 با انتخاب آیت الله منتظری به عنوان قائم مقام در یک عمل انجام شده قرار گرفتند" شما که نایب رئیس بودید خوب می دانید که فرایند این انتخاب بیش از چهارماه طول کشید و یک شبه انجام نشد پس به چه مبنایی معتقد هستید ایشان "در عمل انجام شده" قرار گرفتند؟! اگر مخالف بودند در این فرصت بسیار نمی توانستند مخالفت خویش را بیان کنند؟! همچنین در خلال بحث برای انتخاب آقای منتظری از آقای محمدی گیلانی نقل می کنید که وی در جماران بوده و "شنیده" که امام با این انتخاب مخالف است.روایت محمدی گیلانی در باره مخالفت امام دچار سه گانگی در نقل شده، نقل شما، ری شهری و هاشمی! کدامیک درست است؟ اگر روایت ری شهری ملاک باشد امام بیش از چهار ماه وقت جلوگیری داشته است؛ اگر روایت هاشمی درست باشد که فلسفه مخالفت حسادت های برخی از حوزویان در پی می آید نه عدم صلاحیت آقای منتظری. اما کلام شما هم که اصلا بر اساس "شنیده" محمدی گیلانی در جماران است و نه دیدار چشم در چشم با امام! و اصولا موافقت یا مخالفت امام بر چه اساسی ملاک است؟
فرمودید:" غیر از افراد انقلابی، ضدانقلاب ها و منافقین و کج اندیشان به ایشان دسترسی داشتند" اگر به حضرتعالی بگویند نام و نشان چند تن ازاین ضد انقلاب ها و منافقین(مجاهدین خلق) را بشمارید؛ می توانید کسانی را قطار کنید یا به مشهورات اکتفا فرمودید؟! از کج اندیشان چطور؟
گفته اید:" آیت الله منتظری در امور تجربه نداشت، مطالبی که مبنای درستی نداشت بیان می کرد، و ایشان برخوردهای غیرهوشمندانه داشت" در حالی که در جلسه انتخاب ایشان، از بینش سیاسی،شجاعت، استقلال فکری و مدیریت ایشان سخن به میان آوردید. کدامیک از داوری ها درست است داوری در فرایند انتخاب ایشان به قائم مقامی در سال 64، یا حالا که دستش از دنیا کوتاه شده؟! نسل امروز و فردا چه قضاوتی می کنند؟! و اینکه ایشان مطالبی بدون مبنای درست مطرح می کرد، با کدام مصداق و مستند؟ مثلا از زندان ها یا وضع نابسامان جنگ و... کدامیک نادرست از کار در آمد؟
(ادامه در صفحه بعدی)
@lotfi_mojtaba


☀️گلچینی از روزنوشت های آیت الله منتظری در حصر

شنبه 10 فروردين- 1381
شنيدم كه آقای كروبي به آقای خامنه اي گفته است كه: «حالا كه صحبت از وفاق ملّي است لازم است حصر آقای منتظري برطرف شود چون ايشان علاقه مندان زيادي دارد» آقای خامنه اي گفته: «من هم چنين فكر مي كنم من حرف ندارم منزل ايشان رفت وآمد باشد و افراد بيايند و بروند ولي تحويل حسينيه و سخنراني ايشان نبايد باشد.» البته تفصيل موضوع را اطلاع ندارم.

سه شنبه 13 فروردين- 1381
مادّه 18 اعلاميه جهاني حقوق بشر: «هر كس حقّ دارد كه از آزادي فكر، وجدان و مذهب بهره مند شود، اين حقّ متضمن آزادي تغيير مذهب يا عقيده و هم چنين متضمن آزادي اظهار عقيده و ايمان مي باشد».
مادّه 19: «هر كس حق آزادي عقيده و بيان دارد و حق مزبور شامل آن است كه از داشتن عقايد خود بيم و اضطراب نداشته باشد».

چهارشنبه 21 فروردين- 1381
امروز آقای دكتر حبيب الله پيمان پس از محاكمه از زندان آزاد شد. ايشان حدود 13 ماه در زندان بودند. گفته شد با وثيقه صد ميليون تومان آزاد شده است و من هم يك تلفن به ايشان زدم. از جمع ملّي مذهبي ها فقط تقي رحماني هنوز آزاد نشده است.

جمعه 23 فروردين- 1381
امروز آقای دكتر يدالله سحابي در بيمارستان تهران درگذشت و من در اين رابطه پيام تسليتي به آقای مهندس عزّت الله سحابي نوشتم.
گفته شد ايشان وصيت كرده اند من به ايشان نماز بخوانم، و چون محصور بودم آقای كديور بنا شد نماز بخوانند.

يكشنب 25 فروردين- 1381
امروز جنازه مرحوم دكتر يدالله سحابي از دانشگاه تهران تشييع شده است احمد و سعيد هم درتشييع شركت كردند در آنجا اعلام شده آقای كديور از طرف آقای منتظري نماز مي خوانند ضمناً پيام من نيز در مسجد دانشگاه خوانده شده است. تلويزيون در اخبار گفت: جنازه ايشان با پيام مقام رهبري تشييع شد ولي گفته شد پيام رهبري خوانده نشده است؛ فقط در حين تشييع در بيرون، پيام ايشان بين برخي مردم پخش شده است ظاهراً پيام ايشان دير رسيده است.

پنجشنبه 29 فروردين- 1381
امروز ظهر آقای تقي رحماني از ملّي مذهبي ها با وثيقه يكصد ميليون تومان آزاد شد.
@lotfi_mojtaba


013.JPG
555.0Кб
ادامه گلچینی از یادداشت های آیت الله منتظری در حصر(پست بعدی)👇👇


(صفحه دوم)

👈 آن موقع آقای شیخ جعفر محمودی به آقای منتظری خبر داد که چنین کتاب‌هایی هست و دارند از این بین می‌روند و ما به هر حال باید بدانیم این گروه‌ها و مخالفین چه فکر می‌کردند. ما که نمی‌توانیم کتاب‌های شان را از بین ببریم و نفهمیم حرف شان چه بوده است. طلاب باید اهل تحقیق باشند و کتابخانه سیاسی هم باید جایی باشد که افراد به این منابع دسترسی داشته باشند. البته بنا بود شروط و ضوابطی هم بگذارند، یعنی این‌طور نباشد که هر کسی از راه رسید به سراغ این کتاب‌ها بیاید. این کتاب‌ها طبقه‌بندی شده بودند. افرادی هم که به کتابخانه می‌آمدند، طبقه‌بندی می‌شدند. قرار نبود سرسری هر کسی که از راه می‌رسد، هر کتابی را ببیند. بعد با وساطت آیت‌الله منتظری و نامه‌نگاری‌هایی که شد، تعدادی از این کتاب‌ها که قرار بود معدوم شوند به قم آورده و ابتدا در زیرزمین بسیار وسیعی انبار شدند.
این کتاب‌ها تفکیک شدند و بنا شد بر اساس ضوابطی از آنها استفاده شود که اصلاً دیگر به اینجاها نرسید و به اختلاف‌ها خورد. یکی از قضایایی که پیش آمد این بود که ماجرای کتابخانه سیاسی را هم به ماجرای سید مهدی هاشمی چسباندند، در حالی که هیچ ربطی به هم نداشتند. جالب اینجاست که مرحوم شیخ جعفر محمودی آدم تک‌رویی بود. کسی بود که از نظر شخصیتی زیر بار احدی نمی‌رفت و حتی با شخص آیت‌الله منتظری هم مواجهه انتقادی صریحی داشت، ولی او را هم به قضیه سید مهدی هاشمی ربط دادند و کتابخانه سیاسی را به آن شکل نفله کردند.»
👈(بخشی از متن پخش نشده و اصلی گفت و گوی عمادالدین باقی با مستند قائم مقام)

@lotfi_mojtaba 🌿


🌑کتاب سوزی اول انقلاب!
کتابخانه سیاسی حوزه علمیه ایده
آیت الله منتظری

یکی از فعالیت های آیت الله منتظری در حوزه علمیه قم راه اندازی کتابخانه سیاسی بود. عماد الدین باقی در باره آن می گوید:

«اصل جریان کتابخانه سیاسی هم بخشی از همان ایده اصلی آقای منتظری بود. ایشان معتقد بود طلاب باید آگاهی سیاسی پیدا کنند و رشد سیاسی داشته باشند. بنیاد و پایه شکل گیری کتابخانه سیاسی هم در واقع کتابخانه شهید محمد منتظری بود. محمد منتظری جزو نادر طلبه‌هایی بود که کتاب سیاسی، زیاد می‌خواند. یعنی اگر کتابخانه‌ای را که از او باقی مانده ببینید، باورتان نمی‌شود یک طلبه جوان در آن سال‌ها این همه کتاب سیاسی خوانده باشد. مثلاً کتاب «قلعه‌حیوانات» یکی از کتاب‌های سیاسی معروف بود. اغراق نکرده‌ام اگر بگویم بخشی از تیراژ این کتاب مدیون محمد منتظری بود. منتهی بعداً کتاب‌هایی به آن اضافه شد. این کتاب‌ها هم کُتبی بودند که دادستانی در موقع تصرف خانه‌های تیمی و کتابخانه‌هایی که پاکسازی شده بودند، به دست آورد. یکی از فجایعی که در اوایل انقلاب رخ داد و واقعاً فاجعه فرهنگی عجیبی بود که کمتر به آن توجه می‌شود، این است که بلافاصله عده‌ای برای پاکسازی کتابخانه‌ها بسیج شدند. عده‌ای هر کتابی که در آن تاج تخت بود تصفیه می‌کردند و حجم عظیمی از این کتاب‌ها از کتابخانه‌های عمومی شهر بیرون برده شد و نابود شدند. بسیاری از اینها هم کتاب‌های با ارزشی بودند. جالب است بدانید انتشارات امیرکبیر که الان یکی از انتشارات‌های بزرگ است یا فرانکلین -که الان انتشارات آموزش‌ انقلاب اسلامی است- دو انتشاراتی هستند که سودآورترین و اقتصادی‌ترین نشرهای بعدی از انقلابند. عمده کتاب‌هایی که اینها هنوز هم از قِبَل آنها درآمدزایی دارند، همان کتاب‌هایی است که قبل از انقلاب چاپ می‌کردند. قبل از انقلاب کتاب‌های خوبی چاپ می‌شدند و یک تاج یا آرم سلطنتی هم روی آنها بود و اینها شروع به تصفیه این کتاب‌ها کردند. این نوع کتاب‌ها به اضافه کتاب‌هایی که دادستانی از کتاب‌های خانه‌های تیمی گرفته بود، انبار عظیمی بود که آنها را تریلی تریلی می‌بردند و آتش می‌زدند. خود این هم واقعاً مسئله غیر قابل توجیهی بود. اینها به هر حال کتاب‌هایی بودند که می‌شد آنها را حفظ کرد و در جاهایی به درد می‌خوردند. نگاه این بود که اینها کتب ضالّه هستند.
(ادامه در صفحه بعد)👇🏻
@lotfi_mojtaba


خط قرمزی در نظام! حرم حضرت معصومه(س) - قم
ارسالی از مجتبی
@lotfi_mojtaba 🔸


تصوير022.jpg
359.6Кб
بیست و نه آذر هشتاد و هشت/ تشییع جنازه آیت الله منتظری- قم @lotfi_mojtaba


Репост из: انجمن فرهنگ و تمدن اسلامی نوشیروانی
🔻 #٢٩_آذر سالروز فوت #فقیه_عالیقدر #آیت‌الله_العظمی_منتظری تسلیت باد


🔸 به مناسبت فوت ایشان، چهارشنبه ٢٩ آذر از ساعت ١٢:٣۰ الی ۱۳:۳۰ در دفتر #انجمن_فرهنگ_و_تمدن_اسلامی مراسم فاتحه‌خوانی برگزار و از تمام علاقه‌مندان به ایشان دعوت می‌شود که برای قرائت فاتحه در دفتر انجمن حضور یابند.


📎 yon.ir/oZ1kf

🆔 @anjoman_eslami_nit 🍀


☀️مسئله قائم مقام
می گویند انقلاب سر فرزندان (بخوانید رهبران) خود را می‌خورد.
( ماهور ابوالخیریان
/نشریه دانشجویی قاصد، دانشگاه علامه طباطبایی)

✍🏻اگر چه اتفاقات بعد از بهمن ۵۷ یکی‌ پس از دیگری حتی نیروهای روشنفکر و پیشرو را هم از تجزیه و تحلیل مسائل اجتماعی و سیاسی عاجز می‌کرد اما با این حال مردمی که از صبح ۸ فروردین سال ۱۳۶۸ به سر کارهای خود می‌رفتند و به نقاشی دیواریِ رهبران انقلاب عادت کرده بودند به ناگهان جای خالی‌ نایب امام را حس کردند . اما این کنجکاوی خیلی‌ زود با اعلام برکناری آیت‌الله منتظری توسط رهبر انقلاب پاسخ داده شد . از طرفی‌ آنهایی که سری در سیاست و سیاست بعضی‌ داشتند از مدتی‌ قبل به واسطه ناسازگاری آیت‌الله منتظری با جریان غالب از اختلافات باخبر بودند .
مرحوم امام به‌واسطه اخباری که توسط اطرافیان علی‌الخصوص مرحوم سید احمد خمینی به ایشان می‌رسید، منتظری را عامل لیبرال‌ها و مجاهدین خلق می‌دانستند و در متن برکناری قائم مقام رهبر نیز به این نکته اشاره کردند که او فردی است ساده لوح و القاپذیر و فاقد ظرفیت لازم جهت رهبری اگر چه به گفته هاشمی رفسنجانی‌ در خاطراتش او، آیت الله خامنه‌ای (رهبر معظم انقلاب) ، مرحوم آیت الله موسوی اردبیلی (ره) و مرحوم آیت‌الله مشکینی (ره) تا سحر به امام اصرار ورزیده بودند که متن برکناری منتظری از رسانه‌ها پخش نشود و در صورت انتشار آن منتظری به دست مردم خشمگین به هلاکت خواهد رسید و حتی آنکه هاشمی‌ در پیشگاه امام به شدت گریسته بود .
این جریانات بعد از مدتی‌ با رحلت امام خمینی (ره) به فراموشی رفت . اما بدون شک با توجه به وخامت حال بنیان‌گذار جمهوری اسلامی و تشدید بیماری نقش برخی اطرافیان در متقاعد کردن ایشان براینکه در صورت رهبری منتظری ایران در دست لیبرال‌ها و سازمان مجاهدین خلق خواهد افتاد بی‌اثر نبود .
آیت الله منتظری در دوران قائم مقامی به جهت اینکه در قم ساکن و دسترسی مردم به او راحت‌تر از رهبری جماران بود، بیشتر از مشکلات مردم مطلع می‌شدند . اعتراض او به ادامه جنگ عراق پس از آزادی خرمشهر، اعتراض ایشان به اعدام مهدی هاشمی‌ که یکی‌ از نزدیکان وی بود و خبر سفر مک فارلین مشاوره امنیت ملی آمریکا به ایران در بحبوحه جنگ و مسائل مربوط به زندانیان بعد از عملیات مرصاد و ... باعث شده بود تا افرادی از جریان سیاسی غالب آن روزها با ایشان سر‌خصومت درپیش‌گیرند . اگر چه آیت الله منتظری اعلام نمود که فرزندش در جریان انفجار دفتر حزب جمهوری جز کشته شدگان هفتم تیر بوده است و چگونه می‌توانم با سیاست‌های سازمان مجاهدین خلق موافق باشم؟
آیت الله منتظری همواره در زمان حیاتش نسبت به مسائل جامعه، جریانات ۸۸ و سایر امور دغدغه‌مند بود .
دست تقدیر برآن بود که آیت الله تا سال ۸۸ بماند و با رفتنش قم شاهد تشییع جنازه با شکوهی باشد که با شعارهایی چون " منتظری مظلوم آزادیت مبارک"، او را تا حرم حضرت معصومه (س) مشایعت نمایند .

@lotfi_mojtaba


photo_2017-12-20_07-35-45.jpg
209.0Кб
نشریه دانشجویی قاصد: فقیه آزاده/ حذف نائب @lotfi_mojtaba

Показано 20 последних публикаций.

4 221

подписчиков
Статистика канала