"یادداشتهای مهدی رباطی"


Гео и язык канала: не указан, не указан
Категория: не указана


✒نوشته های من در حوزه سیاست و اقتصاد (با تمرکز بر بازارهای مالی)
?کارشناسی و کارشناسی ارشد اقتصاد از دانشگاه تهران و دانشجوی دکترای سیاست گذاری عمومی
Admin: @MRobatii

Связанные каналы  |  Похожие каналы

Гео и язык канала
не указан, не указан
Категория
не указана
Статистика
Фильтр публикаций


Репост из: بریده‌ها و براده‌ها
دوستانی که میگن لایی زنگنه و مرد اول و.. لطفا هیجانی برخورد نکنید! از اول هم عربستان و روسیه نمیخواستند توافق کاهش تولید کنسل بشه. فقط میخواستن میزان پایبندی به توافق از 150 درصد کمتربشه! به خواسته شون هم رسیدن. مهم برا ما حفظ سهمیه بود که اتفاق افتاد! ایده آل نبود بد هم نبود
با این حال طبق توافق امروز ایران از افزایش تولید 1 میلیون بشکه که توافق شده سهمی نداره چرا؟ چون از اول و طبق توافق سال 2016 هم از کاهش تولید مستثنی شد! عربستان تقریبا بیشترین سهم را از این افزایش 1 میلیون بشکه ای خواهد داشت چون بیشترین کاهش تولید را طبق توافق قبل تعهد داده بود!

خیانت روسیه و عربستان و.. هم مسائلیه که حتی عضو هیات رئیسه مجلس هم گرفتارش شده؟ یعنی چی دقیقا؟ قرار نیست روسیه و عربستان بر اساس منافع ملی ما عمل کنند! براساس منفعت ملی خودشون عمل میکنند! گناه میکنند؟ با منطق بعضی از دوستان بله گناه میکنند! چون چیزی که ما میخوایم رو دنبال نمیکنن!
https://twitter.com/sahebsadeghi/status/1010161439007543297


Репост из: شبكه تحليل تخصصي بازار تهران
رضایت تیم مذاکره کننده ایران از نتایج نشست اوپک:
🔹توانستیم سهم تهران را در بازار حفظ کنیم


Репост из: @Commodities کامودیتی
#نفت جهش3.7% قیمت نفت با توافق اعضای اوپک... به نظر میرسد بازار انتظار رشد بیش از ۱ میلیون بشکه ای عرضه را داشته... که ناامید شده است
@commodities


⚫ دلار در حال رسیدن به ۸۰۰۰ تومان، موتور محرک و البته بهانه این رشد اخیر ملغی شدن پیوست ایران به FATF می‌باشد.

🔹🔹 بنظر می‌رسد سیاست ارز تک نرخی دستوری در قیمت غیر کارشناسی که بیشتر شبیه قمار بود شکست خورده است و هر چه سریع‌تر باید به فکر سیاست‌های جایگزین از جمله فروش اوراق و به‌رسمیت شناختن بازار آزاد ارز بود .

#ارز #بازار

© @m_robatii


➖واکنش بلیچر ریپورت به صحنه گل مردود ایران

#سایر


Репост из: بریده‌ها و براده‌ها
حجم نقدینگی ایران برای اولین بار از تولید ناخالص داخلی فراتر رفت/ نقدینگی در پایان سال گذشته ۱،۵۳۰،۰۰۰ میلیارد تومان بوده/ نسبت نقدینگی به تولید ناخالص داخلی ۱۰۳.۳ درصد است
fna.ir/bmq5zt


👁‍🗨 اولین گام رسمی برجام‌های پیش‌رو؛
رویکردی منطقی، عقلایی و مبتنی بر منافع ملی در عین حفظ قدرت دفاعی کشور:

◾️سرلشکر جعفری فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی:
فعلا لازم نیست برد موشکی خود را به بیش از دو هزار کیلومتر افزایش دهیم، چون بسیاری از اهداف ما در همین برد دو هزار کیلومتر است /تسنیم

#سیاست #خبر #برجام

© @m_robatii


➖ مطلب بالا یک ماه قبل در اوج ناامیدی بازار و رکود آن نوشته شد و توصیه شد به عدم فروش سهام.

➖ کف ارزش بازار سهام همواره باند ۶۰ تا ۶۵ میلیارد دلار بوده است و این بار نیز بازار به این سطح واکنش نشان داد.

➖ خریداران یک ماه قبل سود بسیار خوبی شناسایی کرده‌اند و این روند احتمالا تا ۲ هفته دیگر ادامه خواهد داشت.

#بازار #سهام

© @m_robatii




توییت هنری رم کارشناس امور ایران در دانشگاه هاروارد :
"تیم ایران بازی را با گل به خودی حریف برد؟ در ژئوپلیتیک هم اتفاقاً همینطورند"

#سیاست #توییت

©@ m_robatii


Видео недоступно для предпросмотра
Смотреть в Telegram
✅این گل گلی عادی برای ایران و ملت ایران نبود.

✅گل به مراکش گل امید به ناامیدی در این روزهای سخت ایران بود که از هر رسانه و مناره‌ای جنگ روانی و واقعی علیه کیان ایران در جریان است!

❤️زنده‌باد ایران❤️


🔹 ارزش پزوی آرژانتین در یکسال و نیم اخیر یک‌سوم شده است، روندی که در گذشته به طور متناوب تکرار شده. مشکل کشورهای دارای مارپیچ فلاکت اقتصادی فقدان نهادهای توسعه است.

#اقتصاد

© @m_robatii


🔹🔹 این پیشنهاد تقریبا ۵ ماه پیش نوشته شد ، هنوز خبری از دلار ۷ هزار تومانی و رنو ساندروی ۹۰‌ میلیون تومانی نبود. موضوعی که آقای نوبخت دیشب به آن اشاره داشت که بورس رونق بگیرد برای جذب نقدینگی سرگردان ، بازاری که مولد است و می‌تواند به تولید کشور و بنگاه‌های اسیر در دام هزینه‌های مالی یاری برساند. اما چرا آنقدر دیر؟ چرا در ایران هیچ‌زمان به نظرات کارشناسی توجه نمی‌شود پیش از واقعه و بحران؟

🔹🔹 امشب آقای رییس جمهور اشاره داشته‌اند که دلیل نوسان بازارها روانی است . قطعا وقتی التهاب و هیجان و نااطمینانی در اقتصاد ایجاد می‌شود موضوع روانی حائز اهمیت است ولی بحث روانی بحث زمینه ای نیست و صرفا چاشنی انفجار انبار باروتی است که کارشناسان مدتهاست آن را رویت می‌کنند .

🔹🔹 بازی اقتصاد همان‌قدر که پیچیده می‌نماید قواعد و ساز و کارهای ساده ای دارد که سالهاست در دنیا پذیرفته شده ولی هنوز در ایران به اصول بدیهی این قواعد توجه نشان داده نمی‌شود.

🔹🔹 خروج آمریکا ، شکست برجام و... همه بهانه است ، دشمن این کشور آمریکا نیست ، دشمن این کشور کنار گذاشته شدن مسیر علم و مسیر کارشناسی و جوانان باسواد و دلسوز در امور و بها دادن به مغزهای تمام شده و نظریات شکست خورده است. اگر در سیاست خارجی هم این مسیر تعقل را می‌رفتیم با آمریکا و دنیا هم این میزان مشکل نداشتیم بمب اتم را هم می‌ساختیم. مسیری که هند و چین رفتند. ولی ما به اندازه ساخت یک زرادخانه اتمی تا امروز هزینه داده ایم و حتی یک کلاهک هم نساختیم.

🔹🔹 چرا آمریکا جرات حتی حرف از حمله نظامی به ما را ندارد ولی چون مومی با اقتصاد ایران بازی می‌کند ؟ چون در اقتصاد ضعیفیم، شکننده‌ایم و آسیب پذیر. در تمام سیاست‌گذاری های چند دهه گذشته اقتصاد امر ثانویه بوده است. اگر اولویت حاکمیت اقتصاد باشد و به دنبال مسیر علمی توسعه آن برود (کاری که در بحث نظامی-امنیتی شد) قطع و یقین در این عرصه هم هر تهدیدی به در بسته خواهد خورد.

🔹🔸 راه نجات این کشور بازگشت به عقل و بازی دادن به جوانان متخصص در تمام امور و افکار جدید و روشن است. هر مسیری جز این بی‌راهه است.

#اقتصاد #سیاست #ایران #تحلیل

© @m_robatii


➖با سیاست جدید دولت در به رسمیت شناختن بازاز ارز آزاد و افت شدید انس جهانی که مجدد از امروز شروع شده است اصلاح موج هیجانی صعودی اخیر آغاز خواهد شد.

➖ همچنین در بازار سرمایه امروز بعد از مدتها ارزش معاملات به بالای سطح مهم ۳۰۰ میلیارد تومان رسید که اگر در هفته آتی تثبیت شود رشدی که دو هفته قبل درباره بازار سهام پیش بینی شده بود محقق خواهد شد و ترندی در بازار شکل خواهد گرفت. بورس همواره دیرتر از سایر بازارها حرکت می‌کند ولی بازدهی بیشتری را نیز عاید سهامداران خواهد کرد.

#اقتصاد #بازار #طلا #آتی #بورس

© @m_robatii


امام على (ع):

از لغزش دیگران خوشحال مباش،
زیرا نمی دانی روزگار با تو چه خواهد کرد❗️

#سایر

© @m_robatii


👁‍🗨 آیا ترامپ حمله می‌کند؟


🔳 همچنان همه به دنبال کسی هستند که برایشان آینده را پیش‌بینی‌کند.
حالا ما دنبال کسی می‌گردیم تا برایمان پیش‌بینی کند که آیا ترامپ حمله می‌کند یا نه؟

◽️◾️«فلیپ تتلاک» در یک کار تحقیقاتی که ۲۰ سال طول کشید،‌۲۸۳۶۱ پیش‌بینی مربوط به ۲۸۴ متخصص را بررسی کرد. تتلاک متوجه شد پیش‌بینی‌های متخصصین (عمدتا علوم سیاسی) اغلب درست نبوده‌اند.

▪️پاسخ تتلاک آب پاکی بود بر هر چه پیش‌بینی است. نتایج پیش‌بینی متخصصین حتی از پاسخ‌های شانسی هم بدتر بود! یعنی اگر با سکه، شیر یا خط می‌انداختند، نتیجه بهتر از پیش‌بینی‌ها بود!

تمام حرف تتلاک را می‌شود در همین یک جمله خلاصه کرد:

✔️ بدترین کار ایمان داشتن به پیش‌بینی متخصصان است!

▪️یافته تتلاک به ما می‌گوید پیش‌بینی‌های متخصصانی که هر روز دعوتشان می‌کنند به تلویزیون و به سیاستگذاران هم مشاوره می‌دهند؛ قابل اعتماد نیستند.

▪️حالا ما می‌دانیم که متخصصان بهتر از مردم عادی رفتار ترامپ را پیش‌بینی نمی‌کنند! آن‌ها شاید بتوانند راه‌حل و استراتژی تولید کنند؛ اما پیش‌بینی نه!

⭕️ پاسخ صحیح کجاست؟
اما پاسخ رهایی‌بخش در یک کلمه است: نمی‌دانم!

▪️«عدم‌قطعیت» نام علمی همان نمی‌دانم است! یعنی قطعی نیست چه بشود!

▪️وقتی موضوعی دارای عدم‌قطعیت است یعنی ما نمی‌دانیم آینده‌اش چه می‌شود. وقتی بفهمیم موضوعی عدم‌قطعیت دارد، تنها کافی است برای حالت‌های مختلف خود را آماده کنیم.

▪️ تتلاک سعی کرد همین موضوع را نیز ارزیابی کند. او متوجه شد دو گروه در مقابل موضوعات مهم آینده وجود دارند:

1️⃣ گروه اول آن‌هایی که به یک پیش‌بینی باور دارند. آن‌ها همان کسانی هستند که با استفاده از مدل‌ها یا تفسیر و تحلیل در جستجوی پیش‌بینی آینده هستند؛ تا راه‌ها و استراتژی‌های درست را پیدا کنند.

2️⃣ گروه دوم آن‌هایی هستند که ترجیح می‌دهند در خصوص موضوعات پیچیده و مبهم که عدم‌قطعیت دارند؛ به جای آنکه به چیزی باور کنند، خودشان را برای حالت‌های باورپذیر آماده کنند. آن‌ها هیچ مدلی را شایسته باور داشتن نمی‌دانند. به نظر آن‌ها مدل‌ها فقط می‌توانند یکی از پاسخ‌های باورپذیر را نشان دهند.

🔹🔹به عبارت دیگر وقتی نظریه‌های مختلف پاسخ‌ها مختلف می‌دهند، این گروه قبول می‌کند که «نمی‌داند چه خواهد شد!»

♦️♦️ نتیجه‌ی مطالعه‌ی تتلاک مشخص است، گروه دوم رستگارها بودند!

⭕️ ما و ترامپ
اگر شما فکر می‌کنید تحلیل‌ها و نظریه‌های مختلف به یک پاسخ قطعی و مشخص در خصوص آینده ما می‌رسد، می‌توانید بروید دنبال همان متخصص‌ها و ایمان بیاورید به پیش‌بینی‌هایشان! اما اگر مثل من این موضوع را دارای عدم‌قطعیت می‌دانید، خودتان را برای هر سناریویی آماده کنید.

▪️سناریوهای رابطه ایران و ترامپ ۴حالت زیر است:

1️⃣ ترامپی که دوست دارد ما برجام را نقض کنیم تا دوباره تحریم‌ها را آغاز کند. او ایران حذف‌شده از معادلات جهانی را می‌خواهد.

2️⃣ ترامپ دیوانه‌ای که دوست دارد ما از ترس آنطوری باشیم که او می‌خواهد؛ و برجام ناکارآمدی که می‌کشد نه شفا می‌دهد!

3️⃣ ترامپ تاجری که دوست دارد ما به پای میز مذاکره‌ی مستقیم با خودش بنشینیم.

4️⃣ ترامپی که تصمیم‌اش را گرفته تا از ایران یک سوریه بسازد!

▪️بهتر است سیاستمداران باور کنند کسی پیش‌بینی دقیقی ندارد؛ و اگر استراتژی‌هایی بر اساس پیش‌بینی‌ها نوشته شده است؛ لطفا برای آن‌که اشتباه نکنید آن‌ها را در سطل زباله بیاندازید.

✔️✔️ در هر سناریویی هر بازیگری همچنان به دنبال منافع خودش است. فردی که طلا و دلار خریده است حرف از جنگ و نابودی می‌زند و آنکه در بازار سهام سرمایه گذاری کرده حرف از توافق و برجام های پیش رو.

▪️راهبرد درست هم در سطح فردی و هم سطح سیاسی برنامه‌ریزی و آمادگی برای همه‌ی سناریوها است. ما باید در همه‌ی سناریوها، بهترین بازی خود را انجام دهیم.

⏺ توصیه برای افراد: همه‌ی تخم‌مرغ‌های خود را در یک سناریو قرار ندهید! هیچ سناریویی قطعی نیست و هیچکس پاسخ درست را ندارد!

⏺ توصیه برای سیاستگذاران: هیچکدام از سناریوها قطعی نیست. شما شکل‌دهنده‌ی آینده هستید؛ و برندگان کسانی هستند که بدون تعصب و محدود کردن خودشان در قالب‌های فکری تحمیل‌شده، از ابتدا خودشان را برای همه‌ی سناریوها آماده کرده‌اند.

▪️همه‌ی این سناریوها به ما دور هستند و همه‌ی آن‌ها به ما نزدیک هستند.

#سیاست #ایران #آمریکا #نگاه_دیگران #برجام

© @m_robatii


👁‍🗨 نگاهی به چند آمار صنعت خودرو ایران

➖ ۱۹٪ رشد تولید خودرو ایران در سال ۲۰۱۷

➖۱.۵ میلیون دستگاه میزان تولید خودروی کشور در این سال

➖۴۰ میلیون یورو میزان سود شرکت رنو در ایران

➖این میزان ۱٪ کل سود سالانه این شرکت است

➖۷۷۸ میلیون یورو ارزش قراردادهای بعد از برجام این شرکت در ایران است.

➖ ۴۰٪ بازار خودروی ایران در اختیار پژو می‌باشد.

➖۲۰۰ میلیون یورو سود فعالیت مالی این شرکت در ایران است.

➖ سه دهم درصد از کل سود شرکت پژو به ایران تعلق دارد.

⚠️ اقتصاد سیاسی بیمار ما شرایطی را فراهم آورده است که حتی بزرگترین شرکای تجاری بین المللی آن با اولین تهدید به راحتی چشم بر این ارقام کوچک می‌بندند. رویکردی که در سال‌های ۷۶ تا ۸۴ در کشور وجود داشت اگر ادامه می‌یافت امروز اقتصاد ایران برش به مراتب بزرگتری از کیک اقتصاد جهانی می‌بود.

➖ حجم سرمایه گذاری خارجی آن دوران که منجر به رشد اقتصادی ۸ درصدی بدون نفت شد و یکی از ثمراتش تولد شرکتی مثل ایرانسل و شکوفایی پارس جنوبی بود، جرقه ای شد که به دلیل سیاستگذاری های کلان غلط در کشور خاطراتی غبار گرفته شده‌اند و با رویکرد فعلی حاکمیت امیدی به تکرار آن دوران نیست.

▪️▪️▪️حتی از منظر سیاسی امنیتی که در کشور ما باید همه چیز را از این دیدگاه آنالیز کرد ، آن چیزی که برای یک سیستم سیاسی ثبات و امنیت پایدار می‌آورد میزان سرمایه در ریسک بین المللی در آن است نه موشک و بمب هسته‌ای.

#اقتصاد #ایران #آمار #تحلیل

© @m_robatii


👁‍🗨 آتی سکه

▪️ آتی سکه سررسید دی ۹۷ امروز به ۲۵۴۰۰۰۰ تومان رسید. یعنی پیش بینی دلار ۷۵۰۰ تا ۸۰۰۰ تومانی تا دی ماه در وضعیت کاهشی انس جهانی

▪️در تحلیلهای پیشین به محدوده ۲۳۰۰ تا ۲۴۰۰ برای هدف موج افزایشی فعلی اشاره شده بود و خرید مناسب در محدوده ۱۹۰۰ تا ۱۸۰۰ توصیه.

▪️اما فشار پول و سفته بازهای فعال در این بازار حباب بزرگی ساخته اند.

▪️وضعیت فعلی قیمت سکه آتی دی اشباع کامل خرید و فاصله قابل توجه از قیمت مبنا را نشان می‌دهد که به احتمال زیاد سیگنال ورود به اصلاح و پوزیشن مناسب فروش بزودی قابل بررسی خواهد بود.

#بازار #طلا #آتی

© @m_robatii

http://xup.ir/images/43914542785107820438.png


👁‍🗨 جهانی سازی مالی و فرجام اقتصاد آمریکا

➖ از سال ٢٠٠٨ به بعد به تدریج نظم مالی جدیدی در جهان ایجاد شد ابتدا عمده پس اندازهای مردم جهان به بانکهای آمریکا و انگلیس منتقل میشود و سپس بانکهای آمریکا و انگلیس ، این پس انداز ها را دوباره در جهان توزیع می کنند یا دوباره به جهان وام می دهند ، به این می گویند جهانی سازی مالی ، یعنی تامین مالی جهان از حالت ملی به حالت جهانی تبدیل شده است .

➖ اما بانکهای آمریکا و انگلیس در پرداخت وام به جهان به ۶ نکته توجه دارند :

1️⃣ به کشور های وام می دهند که مالیات در آن کمتر از بقیه دنیا باشد ( مثل چین )

2️⃣ به کشور های وام می دهند که دستمزد در آنها کمتر از بقیه جهان باشد

3️⃣ به کشور هایی وام می دهند که هزینه تامین اجتماعی کمتر از کشور های دیگر باشد

4️⃣ به کشورهایی وام می دهند که ارزش پول ملی آنها بسیار پایین تعیین شده باشد ( در چین ، ارزش پول ملی بسیار پایین تعیین شده در نتیجه همه چیز در آن کشور مفت تولید شود و آمریکا به اظهار صندوق بین المللی پول ارزش دلار ٢٠ درصد بالا تعیین شده در نتیجه کالا گران تولید میشود )

5️⃣ به کشورهایی وام می دهند که جمعیت آن پیر نباشد ( در آمریکا تا ده سال دیگر ٨٠ میلیون نفر بازنشسته می‌شوند و اضافه شدن ٨٠ میلیون به ۶٠ میلیون بازنشسته فعلی، بازنشستگان را به ١۴٠ میلیون می رساند ، آمریکا یک کشور در آستانه بازنشستگی است ، آمریکا به زودی به خانه سالمندان تبدیل میشود.)

6️⃣ به کشورهایی وام می دهند که عمده تولید آن در کنار ساحل مستقر باشد که برای صادرات مناسب باشد ( مثل ١٢ منطقه ساحلی چین که صادرات از آن مناطق صادر میشود )

▪️▪️بازنده جهانی سازی مالی چه کشور هایی هستند ؟

➖ آمریکا همه نکات منفی فوق را با هم دارد هم دستمزدش بالاتر از بقیه جهان است ، هم مالیات اش ، هم هزینه تامین اجتماعی شرکت‌هایش ، هم ارزش پول ملی آنها بالا تعیین شده ، تولید در مناطق غیر ساحلی اش تمرکز بیشتری دارد در نتیجه صادرات آن گران تمام می‌شود ، به طرز عجیبی آمریکا ، گران اداره میشود و بازنده جهانی سازی مالی است .

▪️▪️آمریکا و اروپا منهای انگلیس ، بازنده جهانی سازی مالی اند

➖اقتصاد آمریکا و اروپا منهای انگلیس با موج جهانی سازی مالی سقوط می کند

➖ایرانیان در اروپا و آمریکا ( منهای انگلیس ) تا ظاهر شدن ، آثار جهانی سازی مالی توصیه میشود وارد خرید دارایی های سرمایه ای نشوند اما پس از سقوط اقتصاد آمریکا و اروپا (منهای انگلیس )، که همه چیز مفت میشود فصل خرید است

➖آمریکا که اقتصادش در معرض ریزش سنگین است ، پس از ریزش به شدت درون گرا میشود

➖ایرانیان در آمریکا و اروپا ( منهای انگلیس) تا اطلاع ثانوی سرمایه گذاری نکنند یعنی دارایی سرمایه ای نخرند

➖ارزش سهام ۵ شرکت آمریکایی اکنون ٣ هزار میلیارد دلار است اما دور نیست که به ١٠٠٠ میلیارد دلار سقوط کند

⚠️ آنچه که در آینده عمده میشود شکسته شدن حباب ها در اقتصاد آمریکا ست

#اقتصاد #بین‌_الملل #آمریکا #یورو
#نگاه_دیگران #دکتر_ادیب

© @m_robatii


Репост из: مجيد تفرشى
اصل مطلب آقاي اردشير زاهدي در روزنامه نيويورك تايمز
https://t.me/majidtafreshi

Показано 20 последних публикаций.

4 904

подписчиков
Статистика канала