مطالعات رسانه و ارتباطات


Гео и язык канала: не указан, не указан
Категория: не указана


شورای سردبیری:
?حجت اله عباسی؛ دکتری مدیریت رسانه
? حجت اله کمیجانی؛ خبرنگار و کارشناس علوم ارتباطات

⭕ ارتباط با ما
@Dr_abbasiiiiii

Связанные каналы  |  Похожие каналы

Гео и язык канала
не указан, не указан
Категория
не указана
Статистика
Фильтр публикаций


شلم شوربای رسانه ای

✍ پوشش خبری گسترده رسانه های جهانی از تحولات مناقشات پسابرجامی ایران و امریکا روایتگر بازیگری و کنشگری سیاسی بر بال رسانه هاست. رسانه ها با انگاره سازی، برجسته سازی و چارچوب بندی اطلاعات و اخبار، بر تغییر باورها و رفتارهای شهروندان به مثابه برگ برنده ای تاثیرگذار هستند.

✍ چیدمان رسانه ای هر دو سوی منازعه نشان می دهد که برجام ستیزان امریکایی بخوبی توانسته اند نه تنها رسانه های خود بلکه رسانه های همسو و همپیمان در اروپا، آسیا، افریقا را ذیل اهداف خود سامان داده و هدایت کنند. اما در سوی دیگر این نبرد رسانه ای، هنوز یک اتحاد و انسجام بر سر دفاع از منافع ملی در رسانه های ایران و رسانه های همسو در دیگر کشورها شکل نگرفته است. اقدامات و فعالیت های رسانه ای هر چند در جای خود ارزشمند است، ولی متناسب با سوگیری های امریکا و متحدانش نیست. هنوز این باور در سیاستگذاران رسانه های کشور شکل نگرفته است که به عصر جدیدی رهنمون شده ایم که به مانند حرکت بر لبه تیغ است.

✍ در حالی که برجام ستیزان امریکایی با اتصال همپیمانان خود به مانند دانه های تسبیح، اقیانوس رسانه ای براه انداخته اند، رسانه های جریان اصلی در کشورمان هریک همچنان بر امورات جزیره خود تمرکز کرده و متناسب با سیاست های جزیره ای به پیش می روند. برجام ستیزان امریکایی صفحه شطرنج سیاسی را با تدبیر طراحی کرده و دیپلماسی رسانه ای فراخور آن را با همدستی متحدان خود سامان داده اند، اما شوربختانه هنوز برنامه اقدام و عمل واحدی از رسانه های کشور رونمایی نشده و نوعی شلم شوربا و نابسامانی رسانه ای در کشور مشهود است.

✍ 1. دولت می تواند با تشکیل ستادی قدرتمند از امکانات رسانه ای موجود کشور و با بهره گیری از صاحب نظران ارتباطات، توان رسانه ای کشور را با هدف سیاستگذاری، برنامه ریزی و هماهنگی سامان دهد. بسیاری از شخصیت ها از ضرورت تقویت تیم رسانه ای دولت سخن گفته اند. باید اذعان داشت تیم وقتی محقق می شود که هدف مشترک، نقش های مشخص، هماهنگی، هم افزایی، تعهد و احساس مسئولیت در منظومه فعالیت های رسانه ای دولت بچشم بخورد.


✍ 2. صداو سیما به عنوان رسانه مسلط کشور و دیگر رسانه های عمومی باید در شرایط کنونی با فاصله گرفتن از منافع جناحی و سیاسی تسهیل کننده ارتباط قوای کشور با شهروندان باشند. نقد سازنده فعالیت های قوا مورد تاکید است، اما عقده گشایی و تفسیرهای فراواقعیت در این شرایط گره ای از درد مردم را دوا نمی کند.

✍ 3. در فضای مجازی که دروازه بانی اطلاعات و اخبار را شهروندان انجام می دهند، سیاستگذاری رسانه ای بسیار سخت و دشوار است. در فضای دوم نظارت و کنترل تنها از طریق تولید محتوا و مدیریت محتوا و البته با همکاری جامعه مدنی میسر است. اما می توان از توان جامعه مدنی و کاربران فعال برای کنترل نابسامانی های این فضا بخوبی بهره برد.

✍ یکی از مشکلات اصلی فضای دوم انتشار اخبار و اطلاعات فیک و جعلی است که متاسفانه میدانداری می کنند. شناسایی این اخبار مشتمل بر ویدئو، عکس، خبر، یادداشت و تحلیل و نوشتن توضیح مناسب برای آنها بیش از هر چیزی ضروری است.

✍ در شرایط حاضر اخبار فیک تاثیر خود را بر افکار عمومی و تغییر رفتار شهروندان بجا می گذارند و هیچ نهاد و دستگاهی هم در این باره خود را مسئول نمی داند. شناسایی اطلاعاتی که انسجام ملی و همبستگی اجتماعی را هدف گرفته است و نوشتن کامنت های مناسب درباره آنها بیش از هر چیز ضروری است.
✍ در دایره فعالیت های رسانه ای همه کنشگران باید از تخفیف ملت ها و پاره فرهنگ ها به جد پرهیز کنند و این خط قرمز فعالیت ها محسوب می شود.

✍ 4. در عرصه رسانه ای اصل بر رقابت است و برای مواجهه با هر نوع محتوا باید از ابزار متناسب با آن استفاده شود. باید همه کنشگران به رسانه دسترسی داشته باشند. در چنین فضایی رسانه هایی قادر به کسب اعتبار و اعتماد مردم هستند که اخبار دقیق و صحیح را منصفانه و با سرعت منتشر کنند. در دنیای رسانه ها بگیر و ببند پاسخ نمی دهد و انسداد ارتباطات نقطه عزیمت برای بازتولید خشونت در جامعه است. به جد بر این باورم که مواردی مانند برخوردهای سیاسی و امنیتی، فیلترینگ و کاهش سرعت اینترنت دردی را دوا نمی کند. مسائل رسانه ای باید در چارچوب ساز و کارهای رسانه ای و با زبان رسانه حل و فصل شود.

✍ دکتر حجت اله عباسی

#تیم_رسانه_ای_دولت

کانال مطالعات رسانه وارتباطات
@mediaresearches


Видео недоступно для предпросмотра
Смотреть в Telegram
نمونه موشن گرافی

کانال مطالعات رسانه و ارتباطات
@mediaresearches


motion.pdf
280.6Кб
تفاوت موشن گرافیک و انیمیشن

کانال مطالعات رسانه و ارتباطات
@mediaresearches


موشن گرافیک

عبارت Motion Graphic از ۲ واژۀ موشن به معنای حرکت، و گرافیک به معنای تصاویر و عناصر گرافیکی تشکیل شده است. و به دانش ادغام تصاویر و عناصر گرافیکی با حرکت و صدا گفته میشه که در نهایت پیامی رو به مخاطبِ هدف منتقل میکنه.
استفاده از رنگ های جذاب، تصاویر گرافیکی متنوع و خلق افکت‌های تماشایی، همگی دلایلی هستند که باعث تبدیل موشن گرافیک به یکی از کاربرپسندترین و موثرترین انواع محتوا شده‌اند. محتوای جذابی که در زمینه‌های مختلفی مورد استفاده قرار میگیرد؛ از ساخت تیزر تبلیغاتی موشن گرافیک گرفته تا انیمیشن‌های ۲ بعدی، برنامه‌های آموزشی و…
منبع/ سایت رکسیمادیزاین

#موشن_گرافی

کانال مطالعات رسانه و ارتباطات
@mediaresearches


مجموع تولیدات کانال های تلگرامی و تعداد کل بازدیدهای مطالب کانال ها


کانال مطالعات رسانه و ارتباطات
@mediaresearches


بازگشت تلگرام به نقطه اوج

بیش از سه ماه از فیلتر تلگرام می گذرد. برخی منابع ابتدا مدعی کاهش تولید محتوا و مراجعه کاربران به این شبکه اجتماعی بودند. آخرین گزارش آزمایشگاه شبکه های اجتماعی مجازی دانشکده برق و کامپیوتر دانشگاه تهران نشان از شکستن رکورد بازدید مطالب کانال های تلگرام در تیرماه دارد. 
در تیرماه هر روز یک میلیون و 477 هزار پست تلگرامی منتشر شده است. همچنین روزانه یک میلیارد و 288 میلیون بازدید انجام شده است./ایرنا

#تلگرام

کانال مطالعات رسانه و ارتباطات
@mediaresearches


آیین رونمایی از سه جلد کتاب جدید
دکتر امیر دبیری مهر

کانال مطالعات رسانه و ارتباطات
@mediaresearches


.
خانه تکانی رسانه ای

✍ اخبار مناقشات پسابرجامی ایران و آمریکا اولویت اول رسانه های بین المللی را بخود اختصاص داده است.
✍ کنشگری آمریکاییها در میدان سیاست و پاپس کشیدن از برجام به عنوان سند بین المللی حل مناقشات ایران و قدرت های جهانی بر سر مسائل هسته ای، فضای جدیدی را بر رسانه های جهانی حاکم کرده است.
✍ ارزش خبری برخوردها، اختلاف ها و تضادهای ایران و آمریکا بر سر مسائل گوناگون اهمیت بیشتری یافته و افکار عمومی را سخت بخود مشغول کرده است.
✍ در غیاب ارتباطات موثر رسانه های جریان اصلی، رسانه های غیررسمی با انتشار اخبار منفی میدانداری می کنند. این روند موجب زایل شدن امید اجتماعی و برهم زننده آرامش روحی شهروندان است.
✍ موج سرکش خبرهای منفی با سرعت سرسام آور افکار عمومی را در می نوردد و آثار منفی خود را بر زندگی مردم تحمیل می کنند.
✍ در شرایط ورود کشور به دوره جدید ضرورت دارد رسانه های رسمی و مسلط کشور، شیوه دروازه بانی اطلاعات را تغییر دهند. بازتاب دهنده صدای همه آحاد مردم و اقوام و جریانات سیاسی موثر در کشور باشند.
✍ این مهم فقط با یک خانه تکانی اساسی در دست اندرکاران و سیاست های رسانه های اصلی کشور بویژه رادیو و تلویزیون محقق می شود.
✍ رسانه های جریان اصلی باید پیشران اعتماد در جامعه بوده و اعتبار خود را به جایگاهی برسانند که در بحبوحه بحران ها، کانال ارتباطی معتبری برای توزیع اطلاعات مورد وثوق شهروندان محسوب شوند.
✍ آنچه که در دوره پسابرجام بیش از هر چیز ضروری است. حفظ "وحدت ملی" و "همبستگی اجتماعی" بوده که رمز و راز جاودانگی و سرافرازی ملت ایران در طوفان حوادث بوده است.
✍ بازگردندان اعتماد به رسانه های جریان اصلی و رسمی با فاصله گرفتن این رسانه ها از منافع جناحی و گروهی و نزدیکی به منافع عمومی بدست می آید.

✍ دکتر حجت اله عباسی

#دروازه_بانی_رسانه_ای
#تحول_رسانه_ای

کانال مطالعات رسانه و ارتباطات
@mediaresearches




شوراب

✍ دنیای پسامدرن، دنیای شالوده شکنی ارزش ها و رنگ باختن قاعده مندی جهانشمول مدرنیسم و تعلیق فرد در طوفان حوادث است. دنیای پسامدرن دنیای رنگ باختن باورها، هنجارهای اجتماعی و زایل شدن میثاق ها و عهد و پیمان هاست.
✍ ناپدید شدن هویت های سنتی و پررنگ شدن تفّرد و تنهایی انسان و نسبی شدن ارزش ها از ویژگی های چنین دنیایی است.

✍ کیوان ارزاقی در رمان «شوراب» منظری از ساحت چشم و فکر از چنین دنیایی و سبک زندگی آن را ترسیم کرده است.
✍ در این کتاب که از زاویه دید اول شخص نوشته شده است، نگارنده نقطه عزیمت رمان و شروع جذابی را تدارک دیده است به گونه ای که در همان نگاه اول، توجه تمام عیار مخاطب را جلب و هر گونه مشغله ذهنی موازی را از او سلب می کند.

✍ کشمکش های قهرمان داستان به گونه ای بیان شده که بطور مستمر هیجان خواننده را افزایش می دهد. انگار نویسنده با پایان یافتن یک فراز رمان، ایستگاه پمپاژ هیجان را در فراز بعدی نصب کرده است.
✍ طرح رمان و اجزای آن و بویژه نام آن هوشمندانه انتخاب شده است و در جای جای کتاب این خلاقیت به چشم می خورد.

✍ نویسنده با ارایه سناریویی یکپارچه با زمینه رئالیسم اجتماعی توانسته ماتریسی را ترسیم کند و موضوع زندگی، ازدواج، جدایی از همسر، مهاجرت به هامبورگ، تنهایی و اتانازی(خودکشی خودخواسته) قهرمان داستان؛ خسرو زکریا به عنوان ملی پوش تیم والیبال ایران را با سبک زندگی پست مدرن گلرخ، نادر، آفاق، پریا و قتل گلرخ و فرزندش پیوند زده و با روایتی جذاب ماجرای زندگی را در روستای «شوراب» مازندران به نقطه اوج برساند.

ادامه این ماجرا را در لینک http://www.ibna.ir/fa/doc/note/263447/ دنبال فرمایید.

#رمان_شوراب
#کیوان_ارزاقی

کانال مطالعات رسانه و ارتباطات
@mediaresearches


گزارشگری خلاق

✍ گزارشگری خلاق یعنی خلق بدیع صحنه ها و نماهای محیط رویداد و ایجاد جذابیت برای مخاطب. «گزارشگری» اخبار به ابتکار، نوآوری و قوه تخیل گزارشگر وابسته است و خلاقیت گزارشگر باید در لابلای متن گزارش بچشم آید.
✍ این در حالی است که «خبرنگاری» مبتنی بر گردآوری اطلاعات رویدادها و پدیده ها، پردازش، تنظیم و انتشار آنهاست. از اینرو خبرنگار باید فضایی ایجاد کند که رویدادها و پدیده ها بر اساس اطلاعات عینی آنان تهیه شوند و به تعبیری سلیقه خبرنگار محو شود.

✍ فضاسازی در گزارش ها بر اساس عینیت ها و واقعیات انجام می شود. تخیلی که در گزارش از آن سخن به میان می آید «تخیل مجاز» است، یعنی صحنه پردازی و ترسیم محیط در ذهن مخاطب بگنجد تا باور پذیر شود. تخیل مجاز متفاوت از تخیل به سبک هری پاتری و پیمودن ره صد ساله در یک شب است.

✍ مراد از تخیل مجاز در گزارشگری اخبار این است که گزارشگر بتواند محیط رویداد، شخصیت ها، اجزاء، اشیاء و کنش ها و تحرکات آنها را خلاقانه فضاسازی و نویسندگی کند. به گونه ای که مخاطب با دیدن، شنیدن و خواندن گزارش، خود را در محیط رویداد احساس کند و به مانند یک شاهد عینی احساس واقعی پیدا کرده و گزارش باورپذیر شود.
✍ یکی از شیوه های پرورش تخیل در نویسندگی و گزارشگری خلاق، خواندن رمان است. بتازگی رمان «شوراب» اثر کیوان ارزاقی که به سبک رئالیسم اجتماعی نوشته شده است را خواندم. در پست زیر شما دوستان فرهیخته ام را در لذت خواندن این اثر جالب شریک می کنم.

✍️دکتر حجت اله عباسی

#گزارشگری_اخبار
#رمان_شوراب

کانال مطالعات رسانه و ارتباطات
@mediaresearches


🔹عارف و اظهاراتی که دردی از مردم دوا نمی‌کند/بی‌قانون
#طنز

کانال مطالعات رسانه و ارتباطات
@mediaresearches


وب سایت فارسی ایندیپندنت

روزنامه اینترنتی ایندیپندنت، مستقر در بریتانیا با همکاری شرکت پژوهش و بازاریابی عربستان سعودی (SRMG) قصد دارد وبسایت‌های جدیدی به چهار زبان عربی، اردو، ترکی و فارسی راه اندازی کند.
غسان بن عبدالرحمن الشبل، رئیس گروه رسانه‌ای «SRMG» با خاندان سلطنتی عربستان سعودی ارتباط نزدیکی دارد و دارای نشریاتی است که برای دولت سعودی تبلیغ می‌کنند.
اگرچه این گروه رسانه‌ای مالک چهار وبسایت جدید بوده و محتوای مد نظر خود را در این سایتها تحت عنوان نام «ایندیپندنت» منتشر خواهد کرد، اما اعلام شده است که محتوای اخبار فارسی، ترکی، اردو و عربی نیز مبتنی بر استانداردهای اخبار و سرمقالات وبسایت انگلیسی زبان ایندیپندنت تهیه خواهند شد.
بر اساس بیانیه‌ای که ایندیپندنت در این باره منتشر کرده، محتوای این سایتها ترجمۀ مستقیم مقالات وبسایت انگلیسی زبان ایندیپندنت است و تیم‌های خبرنگاری این چهار زبان نیز در لندن، اسلام آباد، استانبول و نیویورک مستقر خواهند بود./یورونیوز

#ایندیپندنت

کانال مطالعات رسانه وارتباطات
@mediaresearches




🎵 📝 فایل صوتی و گزارش مکتوب سخنرانی دکتر نعمت الله فاضلی در نشست

🔶 بررسی و کندوکاو انسداد ارتباطات بر کنش های مسالمت آمیز و صلح جویانه کاربران شبکه های اجتماعی🔶

✅ انجمن جامعه شناسی ایران، 12 تیر 97

✅ حجم فایل: 7.5MB، زمان: 33 دقیقه

🔵 دکتر فاضلی در این سخنرانی صلح و ارتباط را مفاهیمی مترادف می داند و معتقد است مساله صلح چیزی جز مساله ارتباط نیست و مساله ارتباط هم چیزی جز مساله صلح نیست.

✅ پس از انقلاب اسلامی تاکنون مهمترین مساله حاکمیت، کنترل ارتباطات به منظور تحقق اهداف غایی خود یعنی برساختن جامعه دینی با ارزش های انقلابی بوده است.

🔻حاکمیت از یک طرف زیربناها و زیرساخت های ارتباطی را توسعه داده و از طرف دیگر بطور ایجابی رسانه هایی را شکل داده است.

✅ نتیجه سیاست ارتباطی حاکمیت:

🔻حاکمیت نتوانسته سیاست های خود را بصورت امور بهنجار و پذیرفته شده در ذهنیت جامعه ایجاد کند.

🔻نوعی بی اعتمادی به رسانه های حکومتی و خط مشی های کننترل کننده در جامعه شکل گرفته است.

🔻جامعه به سمت نوعی مقاومت ارتباطی رفته و تلاش می کند از مدار ارتباطی رسمی خارج شود.

✅ وضعیت صلح شرایطی است که در آن گروه های مختلف اجتماعی، جنسیتی، قومیتی و .. بتوانند با هم گفتگو و تعامل می کنند.

🔻سیاست های ارتباطی در چهل سال گذشته، گفتگو و تعامل میان دیگری های متعدد را تسهیل نکرده و دائما غیرت سازی های رادیکالی را شکل داده است.

✅ در بیست سال اخیر افراد جامعه از طریق دنیای مجازی، امکانی یافته اند تا بیرون از فضای رسمی ارتباطی در یک حوزه عمومی پست مدرن باهم هم نشینی و همراهی داشته باشند.

🔻در این شرایط جدید همه گروه ها، هویت ها و افراد به حاشیه رانده شده و فرودست، فرصتی برای به رسمیت شناخته شدن پیدا کرده اند.

✅ چیزی که خشونت و ناصلح را ایجاد می کند، به حاشیه راندن وگرفتن امکان خود بیان گری است.

🔻در دنیای جدید، انسداد ارتباطی همان خشونت و ناصلح است.

✅ اگر حاکمیت خواهان تحقق یک جامعه صلح است، باید در سیاست های ارتباطی خود، امکان دیدن و دیده شدن را برای همه افراد و گروه های اجتماعی بطور برابر فراهم کند.

🔻حاکمیت باید در تمام سیاست های فرهنگی خود که احساس طرد شدگی و تحقیر را ایجاد میکند، بازاندیشی کند.

https://media.shafaqna.com/news/471592

کانال مطالعات رسانه و ارتباطات
@mediaresearches


کانال مطالعات رسانه وارتباطات
@mediaresearches


Видео недоступно для предпросмотра
Смотреть в Telegram
# قدیمی ترین صدای ضبط شده در ایران

صدای واقعی مظفرالدین شاه #قاجار!

کانال مطالعات رسانه و ارتباطات
@mediaresearches


قدیمی ترین فایل صوتی

ناصرالدین شاه قاجار در سفر سوم خود به فرنگ، ضبط صوتی به همراه آورد. در سال1284 با استفاده از این ضبط پیام پنجمین پادشاه قاجار یعنی مظفرالدین شاه خطاب به صدراعظم خود ضبط شده است. فایل صوتی این پیام، قدیمی ترین فایلی است که در آرشیو رادیو ایران نگهداری می شود.
متن سخنان مظفرالدین شاه خطاب به علی‌اصغر اتابک صدراعظم به شرح زیر است:
«جناب اشرف اتابک اعظم از خدمات سابق و لاحق شما، که تا به حال چهل سال است خدمت می‌کنید، از همه خدمات شما راضی هستیم. به خصوص از خدمات این سه چهار ساله‌ای که در صدارت خود حساب می‌کنیم و ان‌شاءالله از عوض اینها را همه را به شما مرحمت خواهیم فرمود و شما هم ابدا ذره‌ای در خدمات خودتان، ان‌شاءالله، قصور نخواهید کرد و مرحمت ما را به اعلا درجه نسبت به خودتان بدانید.
ان‌شاءالله رحمان بعد از چهار صد سال که خدمت بکنید امیدوار هستیم که همیشه خوب باشد و این خدماتی که به من می‌کنید و به مملکت ایران می‌کنید البته خداوند او را بی [مکث] بی عوض نخواهد گذاشت، ان‌شاءالله عوض او را هم خدا و هم سایهٔ خدا که خودمان باشیم به شما خواهم داد و از خدمات همه وزرا هم راضی هستیم و شما هم خدمات همه را حقیقتاً خوب عرض می‌کنید و همه را به موقع عرض می‌کنید».
فایل صوتی را در پست بعدی بشنوید.......................


#مظفرالدین_شاه_قاجار

کانال مطالعات رسانه و ارتباطات

@mediaresearches


🚦ضرورت تغییر در تیم‌ رسانه‌ای

📍دستگیری و پخش گریه #مائده_هژبری از تلویزیون بار دیگر ثابت کرده است قوه قضاییه، ناجا و صداوسیما، در ۳۰ سال قبل مانده اند، افکار عمومی، اولویت ها و زمان مناسب را نمی دانند.

🔸بی تردید مقابله با #مفسدان_اقتصادی و #مدیران_نالایق و #تجارت_آشکار_سکس در اینستاگرام بر دستگیری این دختر اولویت دارد.
🔸این نوع اقدامات حتی اگر شرعی‌و قانونی باشد، غیرحرفه ای و در زمان نامناسب صورت گرفت و با قاطعیت بازی در زمین دشمن است و ایران و اسلام‌هراسی را تقویت و خوراک مناسبی را برای رسانه های مغرض و دشمن آماده می کند.

🔹توصیه های اخیر مقام‌معظم رهبری به قوه قضائیه را یادآوری و پیشنهاد می کنم‌ اگر دوستان صدا و سیما خود را عقل کل و بی نیاز از نقد و تغییر می دانند حداقل قوه قضائیه و ناجا در تیم‌رسانه ای شان تجدید نظر کنند و قضات و فرماندهان پلیس هم خود را بی نیاز از فراگیری اصول و تاکتیک های رسانه ای ندانند.

✍ #دکتراکبرنصراللهی

کانال مطالعات رسانه و ارتباطات
@mediaresearches


اتمسفر رسانه ای


✅ اخبار متعددی که از فساد اقتصادی سازمان یافته از گوشه و کنار کشور به گوش می رسد، دل هر ایرانی را به درد می آورد. این خبرها که در روزهای اخیر بهمن وار بر تعدادشان افزوده می شود، بیانگر آن است که نظارت حلقه مفقوده نظام حکمرانی کشور است.

✅برای کنترل مراکز قدرت و بستن راه های اعمال نفوذ فراقانونی و ایجاد احساس تعهد به کشور در عرصه عمومی، ضرورت واکنش سریع مردم و مقاومت آنها در برابر هر گونه فساد اقتصادی و اجتماعی اجتناب ناپذیر است.

✅ این عزم از طریق رسانه های آزاد و مستقل ایجاد شدنی است. رسانه های آزاد می توانند کانال مطمئنی برای بازنمایی واکنش مردم نسبت به وقوع هر گونه فساد و داوری درباره مسایل جامعه و پرورش روحیه پرسشگری در آنان باشند.

✅ از این رو در سطوح محلی و ملی با هدف پیشگیری از فساد، عمومی کردن نظارت و شفافیت زایی، توسعه چنین رسانه هایی که ضامن سلامت جامعه مردم سالار است ضروری به نظر می رسد.

✅ رسانه های آزاد و متنوع با رهبری و هدایت افکار عمومی، آیینه تمام نمای صدای شهروندان شده و با عمومی کردن نظارت امکان وقوع هر گونه فساد در جامعه به هر شکل آن را سد می کنند. این حساسیت و احساس مسئولیتی که مردم از طریق رسانه ها در قبال مسائل جامعه از خود نشان می دهند اتمسفر رسانه ای است. ایجاد جو اجتماعی برای سلامت جامعه و ارگانیزم های آن ضروری به نظر می رسد؛ همان گونه که اتمسفر(جو) برای بقای موجودات و ادامه زندگی انسان ها نقش حیاتی دارد. جیمز راسل افکار عمومی را به فشار جو(اتمسفر) تشبیه کرده و می گوید : شما می توانید جو را ببینید، ولی در همان حال بر هر اینچ مربع شانزده پاند فشار می آورد.

✅ در جامعه ای که افکار عمومی و رسانه های آزاد به حاشیه رانده شوند و ریسک فعالیت رسانه ای افزایش یابد، بناچار باید منتظر وقوع چنین فسادهایی دور از نظارت عامه مردم بود.

✅ تجربه چهار دهه حکمرانی نشان می دهد که وجود دستگاههای نظارتی نهادینه شده در ساختار نظام ضامن ایجاد جامعه مبرا از فساد نبوده است و بازمهندسی این ساختار ها ضروری به نظر می رسد. ایجاد هر طرح نظارتی پیشرفته مستلزم توسعه رسانه های آزاد و متنوع است که هر فسادی را در نطفه خفه کنند.


#دکتر_حجت_اله_عباسی
#اتمسفر_رسانه_ای
#نظارت_عمومی

کانال مطالعات رسانه و ارتباطات
@mediaresearches

Показано 20 последних публикаций.

1 784

подписчиков
Статистика канала