دانشگاه مک گیل موسسه مطالعات اسلامی دانشگاه تهران-


Гео и язык канала: не указан, не указан
Категория: не указана


مدیر کانال
@moassese1347
سامانه همایش بین المللی عطار نیشابوری
http://conf.isc.gov.ir/iistmu97
پایگاه اطلاع رسانی
http://iistmu.ut.ac.ir

نشانی صفحه در اینستاگرام
http://i.instagram.com/hamayesh97

Связанные каналы

Гео и язык канала
не указан, не указан
Категория
не указана
Статистика
Фильтр публикаций


همایش بین المللی عطار نیشابوری در نظر دارد امکان چاپ مقالات برگزیده را برای نویسندگان گرامی فراهم کند.

🆔 http://conf.isc.gov.ir/iistmu97

فهرست نشریات پژوهشی و تخصّصی که برای چاپ مقالات برتر همایش بین المللی عطار نیشابوری اعلام آمادگی کرده اند:

✅ پژوهشنامه تاریخ اسلام

✅ پژوهشنامه تاریخ تشیع

🆔https://t.me/joinchat/AAAAAEL9i1qii24Nq2XQlg


دو انجمن علمی حمایت خود را از همایش بین المللی عطار نیشابوری اعلام کردند:

✅ انجمن ترویج زبان و ادب فارسی ایران(به ریاست دکتر سیدعلی اصغر میرباقری فرد)

✅ انجمن ایرانی تاریخ اسلام(به ریاست دکتر سید احمدرضا خضری)

https://t.me/joinchat/AAAAAEL9i1qii24Nq2XQlg

پیش از این فرهنگستان زبان و ادب فارسی، پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC)، دانشگاه اصفهان، دانشگاه فردوسی مشهد، دانشگاه یزد، شورای کتاب کودک و نوجوان، انجمن آثار و مفاخر فرهنگی، دانشگاه علوم قضایی و خدمات اداری، و پژوهشکده تاریخ اسلام همایش را مورد حمایت خود قرار داده بودند.


اولین جلسه مشترک اعضای شورای سیاستگذاری و نمایندگان دانشگاه های حامی
✅ همایش بین المللی عطار نیشابوری

پنجم دی ماه ۹۶ در دبیرخانه همایش برگزار شد

مصوبات این جلسه در گزارش های بعدی به تفصیل اعلام خواهد شد

http://conf.isc.gov.ir/iistmu97/fa/NewsDetails?NewsId=5296


✅همایش بین المللی فریدالدّین عطّار نیشابوری: زندگی، آثار و افکار
↙️ ↙️
🆔http://conf.isc.gov.ir/iistmu97

🆔https://t.me/joinchat/AAAAAEL9i1qii24Nq2XQlg


كتاب «ترجمه انگليسى شرح غررالفرائد» يا «شرح منظومه حكمت حاج ملّاهادى سبزوارى» كه استاد محقق با همكارى پروفسور توشى هيكو ايزوتسو انجام دادند، در سال 1977م/ 1356ه در نيويورك چاپ و سپس به وسيله مركز نشر دانشگاهى و دانشگاه تهران در تهران تجديد چاپ شد. اين كتاب پس از «تفسير مابعدالطّبيعة» ابن رشد، نخستين نظام منسجم فلسفى است كه پس از هشتصدسال از جهان اسلام وارد غرب شده است.
ايشان در سال 1379 موفّق به دريافت نشان درجه دو دانش و در سال 1380 برنده جايزه پيشكسوتان و نيز در همان سال برنده جايزه چهره هاى ماندگار شدند و در سال 1382 نشان درجه يك ادب فارسى، در سال 1384 لوح تقدير ويژه هشتمين دوره جايزه انجمن ترويج علم ايران، در سال 1387 لوح تقدير و جايزه دومين جشنواره فارابى به عنوان «مفاخرپژوه برجسته» و در سال 1390 از طرف بنياد ملّى نخبگان با عنوان «استاد برجسته» جايزه مرحوم علامه طباطبائى و در سال 1392 نشان درجه یک علمی ملک‌حسین و لوح تقدیر به مناسبت همکاری‌های علمی با موسسة آل‌ البیت الملکیة للفکر الاسلامی، عمان – اردن هاشمی و در سال 1393 جایزة استاد ممتاز بنیاد فرهنگی البرز را دريافت نمودند.
@moasse47

✅ ايشان اكنون مدير مؤسّسه مطالعات اسلامى دانشگاه تهران ـ دانشگاه مك گيل و عضو پيوسته فرهنگستان زبان و ادب فارسى و رئیس هیأت مدیره انجمن آثار و مفاخر فرهنگی هستند.


@moasse47
استاد دكتر مهدى محقق در بهمن ماه 1308 هجرى شمسى در مشهد به دنيا آمدند. تحصيلات خود را در دوره ابتدائى و متوسّطه را در مشهد و تهران گذراندند و از سال 1323 شروع به تحصيلات حوزوى كردند و براى استفاده از محضر استادان بزرگ در سالهاى 1326 و 1327 به مشهد رفتند و علوم حوزوى را در حوزههاى علميّه مشهد و سپس تهران تا مرحله اجتهاد فراگرفتند و موفّق به اخذ درجه اجتهاد از آيت اللّه شیخ محمدحسین كاشف الغطاء و آيت اللّه سيّدمحمّدتقى خوانسارى گرديدند.
در سال 1327 وارد دانشگاه تهران شدند و دوره دكترى الهيّات را در سال 1337 و دكترى رشته زبان و ادبيّات فارسى را در سال 1338 به پايان رسانيدند و در سال 1339 پس از شركت در آزمون دانشيارى به عضويت هيأت آموزشى گروه زبان و ادبيّات فارسى دانشگاه تهران درآمدند و پيش از آن به مدّت نُه سال در دبيرستان هاى تهران تدريس كرده بودند كه مدّت سه سال از آن را مدير بخش كتب خطّى كتابخانه ملّى فرهنگ هم بودند. در سال 1340 از طرف دانشگاه لندن براى تدريس در دانشكده زبانهاى شرقى دعوت شدند و به مدّت دو سال در آن ديار به سر بردند. در سال 1345 به مقام استادى دانشگاه تهران نائل آمدند. ايشان طىّ سالهاى 1344ـ1347 و 1355ـ1357 و 1360ـ1361 در دانشگاه مك گيل كانادا به تدريس فلسفه و كلام و عرفان اسلامى پرداختند.
⬅️ در سال 1347 شعبه مؤسّسه مطالعات اسلامى آن دانشگاه را در تهران تأسيس كردند كه نتيجه آن نشر متجاوز از يكصدوشصت كتاب در زمينههاى مختلف علوم اسلامى است كه با همكارى متجاوز از سى تن از استادان داخلى و سى تن از استادان خارجى در مجموعه هاى «سلسله دانش ايرانى»، «تاريخ علوم در اسلام»، «انديشه اسلامى»، «همايش قرطبه و اصفهان» و «زبان و ادب فارسى» فراهم آمده است.
در سال 1350 به عنوان رئيس انجمن استادان زبان و ادبيّات فارسى برگزيده شدند و با استفاده از امكانات مؤسّسه مطالعات اسلامى چهل اثر به استادان آن رشته تقديم داشتند و نيز در همان سال به عنوان عضو هيأت امنا با انجمن فلسفه همكارى كردند و در نشر آثار علمى دانشمندان شيعى ايرانى به وسيله آن انجمن سهيم شدند. پس از بازنشستگى، به مدّت پنج سال، سالى سه ماه در كانادا تدريس كردند و پس از آن پنج سال در مؤسّسه بين المللى انديشه و تمدّن اسلامى مالزى به عنوان «استاد ممتاز فلسفه اسلامى» به تدريس و تحقيق اشتغال ورزيدند و نشر مجموعه اى از متون و تحقيقات در زمينه علوم اسلامى را بنيان نهادند كه تاكنون دوازده مجلّد از آن به وسيله آن مؤسّسه در تهران و كوالالامپور در مجموعه «انديشه اسلامى» منتشر شده است و نيز به دعوت دانشگاه آكسفورد سالى يك ماه به تحقيق و مطالعه درباره تاريخ پزشكى اشتغال داشته و برخى از استادان را در راهنمائى رساله هاى دكترى در زمينه علوم اسلامى يارى كرده اند.
پس از انقلاب اسلامى به رياست دانشكده دماوند منصوب شدند و در سال 1361 سازمان دائرةالمعارف تشيّع را پايه ريزى كردند و همچنين پس از انتصاب به عضويّت هيأت امناى بنياد دائرةالمعارف اسلامى در سال 1362 مدّت دوسال به عنوان مديرعامل، آن نهاد را اداره كردند.
◀️ از بدو تأسيس فرهنگستان زبان و ادب فارسى در سال 1370 به عضويّت پيوسته آن منصوب گشتند و نيز با عضويّت وابسته فرهنگستان علوم پزشكى در گروه طبّ اسلامى و پزشكى سنّتى همكارى خود را ادامه دادند.
همچنین از سال 1378 تا 1389 و نیز 1392 تا 1395 رئیس انجمن آثار و مفاخر فرهنگی بودند.
ايشان همچنين در بسيارى از مجامع بين المللى عضويّت دارند از جمله: فرهنگستان زبان عرب مصر، فرهنگستان زبان عرب دمشق، فرهنگستان علوم و تمدّن اسلامى اردن، فرهنگستان علمى هند، انجمن بين المللى تاريخ پزشكى و انجمن بين المللى فلسفه در قرون وسطى.
◀️ ايشان پديدآورنده بيش از هشتاد عنوان كتاب اعمّ از تأليف و ترجمه و تصحيح و مجموعه مقالات و يكصدوپنجاه مقاله فارسى و عربى و سى وپنج مقاله انگليسى هستند كه اين مقالات در مجلّات دانشگاه هاى ايران و نشريّات علمى كشور و همچنين در مجلّات علمى كشورهاى انگلستان و فرانسه و امريكا و ژاپن و ايتاليا و هلند و تركيه و مصر و اردن و لبنان و سوريه و مراكش و افغانستان و پاكستان و هندوستان و ازبكستان و تاجيكستان و تايلند چاپ و منتشر گشته است.
از آثار ايشان كتاب «فيلسوف رى، محمّدبن زكرياى رازى» (انتشارات انجمن آثار ملّى 1349) تأليف درجه اوّل و برنده جايزه در سال 1349 و كتاب «مفتاح الطّبّ» با خلاصه ترجمه انگليسى و فارسى(انتشارات مؤسّسه مطالعات اسلامى دانشگاه تهران ـمك گيل، 1368) برنده جايزه بهترين كتاب سال جمهورى اسلامى ايران در سال 1369 و كتاب «مجموعه متون و مقالات در تاريخ و اخلاق پزشكى در اسلام و ايران»(انتشارات سروش، 1374) برنده جايزه دوازدهمين جشنواره بين المللى خوارزمى در سال 1377 شده است.


Репост из: فرهنگی و ادبی
@farhangiadabi

📚 پیر دانش

📝 گفتگو با دکتر مهدی محقق

◀️ سازمان چاپ و انتشارات دانشگاه آزاد اسلامی
↙️↙️
https://t.me/joinchat/AAAAADvVGQwsBdTaPlG8WQ


@moasse47

به اطّلاع پژوهشگران محترم می رساند: همایش بین المللی فریدالدّین عطّار نیشابوری: زندگی، آثار و افکار در
✅فهرست همایش‌های معتبر پایگاه استنادی علوم جهان اسلام(ISC)✳️

با شماره 12801-97171 به ثبت رسید.

اطّلاعات کامل در مورد همایش در صفحه زیر مندرج است:
http://conf.isc.gov.ir/iistmu97


🆔 https://t.me/joinchat/AAAAAEL9i1qii24Nq2XQlg


فهرست مطالب ◀️ @moasse47

✅ فهرست انتشارات موسسه مطالعات اسلامی دانشگاه تهران - دانشگاه مک گیل
در 15 صفحه که به راحتی با درج # و شماره صفحه در بخش جستجو قابل دستیابی است
✅تأسیس موسسه مطالعات اسلامی دانشگاه مک گیل در کانادا
✅ تأسیس شعبه تهران موسسه مطالعات اسلامی دانشگاه مک گیل
✅ زمینه فعالیت انتشارات موسسه
✅ فراخوان همایش بین المللی فریدالدین عطار نیشابوری: زندگی، آثار و افکار
✅ موضوعات و زمینه های همایش بین المللی فریدالدین عطار نیشابوری
✅ شیوه نامه نگارش مقاله برای همایش عطار

✅ پرسش های متداول در مورد همایش بین المللی عطار نیشابوری
🆔 @moasse47


◀️ مهلت ارسال مقاله به

✅ همایش بین‌المللی فریدالدّین عطّار نیشابوری: زندگی، آثار و افکار


⏪ تا پایان دی ماه است
↙️↙️
http://iistmu.ut.ac.ir

🆔 @moasse47


پرسش: آیا در هنگام ارسال مقاله باید هزینه پرداخت شود؟

⬅️ پاسخ: پس از داوری و اعلام نتایج، فقط برای مقاله های برگزیده هزینه دریافت می شود.

◀️ هزینه پذیرش مقاله، تصویب شده است اما در تلاشیم تا با دریافت مساعدت از نهادها حداکثر تخفیف را برای پژوهشگران ارجمند داشته باشیم.

🆔 @moasse47


پرسش: آیا برای ارسال مقاله نیاز به ثبت نام در سامانه است؟

◀️ پاسخ: خیر

بر اساس شیوه نامه نگارش مقاله، نویسنده/نویسندگان باید اطلاعات شخصی خود را در صفحه اول مقاله بنویسند و همراه با مقاله به ⏪رایانامه همایش ارسال کنند

🆔 @moasse47


پرسش های متداول در مورد همایش بین المللی عطّار نیشابوری

🔽🔽🔽


✅ شیوه‌نامه نگارش مقاله برای ارسال به همایش بین‌المللی عطّار نیشابوری: زندگی، آثار و افکار
@moasse47
1️⃣مقاله باید دربردارنده دستاوردهاي تازه علمی باشد و مطابق آخرین شيوه‌نامه فرهنگستان زبان و ادب فارسی نوشته شود و پيشتر در همایش و یا نشریه‌ای ارائه و چاپ نشده باشد و هم‌زمان نیز به مجلات و همایش‌های دیگر ارسال نشود.
2️⃣مقاله کامل باید در حداقل 14 و حداکثر 20 صفحه روی صفحه A4 با نرم‌افزار متن‌نویس word 2007-2010 تهیه شود به صورتي که حاشيه متن‌ها از بالا، پایين، چپ و راست صفحه 25 ميليمتر فاصله داشته باشد. تمامی صفحات باید شماره صفحه داشته باشد. قلم مقالات در سراسر متن فارسي نازنين شماره14 است و در عنوان‌ها از قلم درشت استفاده شود.
3️⃣در صفحه اوّل باید این موارد نوشته شود : 1- عنوان کامل مقاله 2- موضوع مقاله(بر اساس موضوعات و زمینه‌های همایش) 3- نام و نام خانوادگی نویسنده(گان) (روبروی نام نویسنده مسئول عبارت «نویسنده مسئول» نوشته شود)، رتبه علمی، تخصّص 4-نام دانشگاه/مؤسّسه محل اشتغال و مشخّصات تماس کامل براي نویسنده(گان) شامل نشانی پستی، شماره تلفن(همراه و ثابت) و رایانامه.
4️⃣مقاله کامل، به ترتيب شامل این بخش‌ها است: 1- عنوان مقاله، 2- اسم یا اسامي نویسندگان و عناوین علمي آنان و نام مؤسّسه و رایانامه نویسندگان، 3- چکيده، 4- واژگان کليدي(بین 3 تا 8 واژه)، 5- مقدّمه(شامل تعریف روشن مسأله، تاریخچه، و پيشينه علمي مربوط به موضوع مقاله، روش و رهيافت)،6 - متن اصلي مقاله، 7- نتيجه‌گيری، 8- منابع، 9- پيوست در صورت نياز.
5️⃣شيوه ارجاع در متن: هرگاه در متنِ مقاله مطلبی از یک کتاب یا مجله، مستقيم یا غير مستقيم، نقل شود، باید پس از بيان مطلب، منبع بدین شکل در داخل دو قلاب ذکر شود: (نام نویسنده، تاریخ انتشار: شماره صفحه).
6️⃣ارجاع در منابع
ارجاع به کتاب‌ها:
نام خانوادگی یا شهرت، نام نویسنده یا نویسندگان(تاریخ انتشار)، عنوان کتاب، نوبت چاپ، نام شهر: نام ناشر.
در معرّفي کتاب‌هاي ترجمه شده، پس از ذکر نام کتاب، نام مترجم ذکر ميشود.
در آثاري که تاریخ نشرشان مشخص نيست، داخل پرانتز به جاي تاریخ نشر، علامت سؤال )؟( یا)بي‌تا) مي‌آید.
اگر کتاب نسخة خطّي تصحيح شده باشد، بعد از نام کتاب، نام مصحّح نيز خواهد آمد.
ارجاع به مقاله‌هایي که در مجلات به چاپ رسيده‌اند:
-نام خانوادگی یا شهرت، نام نویسنده یا نویسندگان(تاریخ انتشار)، عنوان مقاله، نام مجله، شمارة مجله، شمارة صفحات آن مقاله در آن مجله با حروف مخفّف صص.
ارجاع به منابع اینترنتی:
نام خانوادگی، نام نویسنده(تاریخ)، عنوان موضوع، نام سایت و نشانی اینترنتی.
ارجاع به مقالات ارائه‌شده در همایش‌ها :
نام خانوادگي، نام(سال برگزاري همایش)، موضوع مقاله در چندمين همایش، شهر و کشور محل برگزاري همایش، ناشر.
ارجاع به پایان نامه:
نام خانوادگي، نام(سال دفاع پایان‌نامه)، عنوان پایان‌نامه، مقطع دفاع، نام دانشگاه، نام شهر .
@moasse47
تلفن:
(021)88981538
09108338088

◀️ فراخوان همایش به زودی منتشر می شود ▶️

🆔 @moasse47


📝 موضوعات و زمینه های «همایش بین المللی فریدالدّین عطّار نیشابوری: زندگی، آثار و افکار»:

✅شناخت زندگی عطّار
✅بررسی مقام عطّار در مقایسه با دیگر عارفان
✅شناخت جایگاه ادبی عطّار
✅بررسی ویژگی های بلاغی و زیبایی شناختی آثار عطّار
✅بررسی ویژگی‌های فلسفی و عرفانی و کلامی آثار عطّار
✅بررسی ظرفیت های نمایشی آثار عطّار
✅مطالعات بینارشته ای در مورد آثار عطّار
✅بازتاب آثار عطّار در ادبیات کودک و نوجوان
✅بررسی ویژگی های زبانی آثار عطّار
✅معرفی نسخه‌های خطی و نفیس آثار عطّار
✅بررسی آثار عطّار از منظر دیگر علوم و فنون
✅تأثیر آثار عطّار بر دیگر شاعران و نویسندگان
✅و دیگر موضوعات مرتبط

◀️ فراخوان همایش به زودی منتشر خواهد شد ▶️

تلفن های دبیرخانه:
02188981538
09361066574

🆔 @moasse47


یکی از مهمترین فعالیت های موسسه مطالعات اسلامی
دانشگاه تهران - دانشگاه مک گیل
◀️ نشر کتاب در این موضوع‌هاست:
✅ فلسفه اسلامی
✅ حكمت متعاليه
✅ تصوّف و عرفان اسلامی
✅ مجموعه‌های مقالات در زمينه‌هاي مختلف علوم اسلامی
✅ پزشكي در جهان اسلام
✅ كلام و عقائد اسلامی(شيعی امامی)
✅ كلام و عقائد اسلامی(اهل سنّت)
✅ كلام و عقائد اسلامی(اسماعيلی)
✅ فلسفة تطبيقی
✅ اسلام و نوگرائی
✅ اخلاق فلسفی
✅ منطق
✅ اصول فقه
✅ علم‌الحدیث
✅ كشاورزی در جهان اسلام
✅ دامپزشكی در جهان اسلام
✅ فهرست نسخه‌های خطّی
✅ فهرست کتاب‌های چاپی
✅ مجموعه يادداشت‌ها
✅ زبان و ادبیات فارسی
🆔 @moasse47


✅تأسیس شعبه تهران موسسه مطالعات اسلامی دانشگاه مک گیل
@moasse47
دکترمهدی محقق در سال 1344 از طرف دانشگاه تهران برای تدريس زبان و ادب فارسی به موسسه مطالعات اسلامی دانشگاه مک گیل اعزام شد و در طی سه سال اقامت خود در كانادا موفّق شد كه توجّه استادان و دانشجويان مؤسّسه را به فلسفه و كلام و عرفان و اصول فقه شيعی كه تا آن وقت در آن ديار ناشناخته مانده بود، جلب كند و خود به تدريس اين علوم بپردازد و با همكاري پروفسور توشي‌هيكو ايزوتسو نشر مجموعه‌ای از متون فلسفي و كلامي و عرفاني را تحت عنوان «سلسله دانش ايرانی» پايه‌ريزی كند و سپس اين همكاری علمی را به تهران منتقل سازد.
پروفسور چارلز آدامز رئيس مؤسّسه مطالعات اسلامی جهت تمركز اين فعّاليّت‌های مشترك، توانست موافقت هيأت امنای دانشگاه مك‌گيل را برای تأسيس شعبه‌ای از مؤسّسه در تهران اخذ كند و سپس با موافقت وزارت امور خارجه ايران و وزارت علوم و آموزش عالی اين شعبه در تاريخ 14 دی ماه 1347 / 4 ژانويه 1969 طی مراسمی افتتاح شد و دکتر مهدی محقّق كه در آن زمان، معاون آموزشی و پژوهشی دانشكده ادبيّات و علوم انسانی دانشگاه تهران بود، از طرف دانشگاه مك‌گيل به عنوان وابسته تحقيقاتی آن دانشگاه، به مديريّت شعبه تهران منصوب شد.

برگرفته از خاطرات دکترمهدی محقق
🆔 @moasse47


✅تاسیس موسسه مطالعات اسلامی دانشگاه مک گیل در کانادا
@moasse47
جيمز مك‌گيل، مرد نيكوكار و خيرخواه و دانش‌دوست اسكاتلندی مقيم كانادا، در هشتم ژانويه 1811 ميلادی يعنی دو سال پيش از مرگش وصيّت كرد كه زمينی به مساحت چهل و شش هكتار با خانه‌های اطراف آن از دارائی او واقع در شهر مونترال اختصاص به مؤسّسه‌ای يابد كه در آن با فعّاليّت‌های آموزشی و پژوهشی در پيشرفت علوم و فنون گام برداشته شود. اين مؤسّسه كه با تكامل تدريجي خود بعدها به دانشگاه مك‌گيل معروف شد، يكي از چند دانشگاه مهم امريكاي شمالي به شمار مي‌رود.
بخش تحصيلات تكميلي اين دانشگاه كه اختصاص به دوره‌هاي مختلف کارشناسی ارشد و دكتري دارد، به نام دانشكده مطالعات و تحقيقات عالی خوانده مي‌شود كه يكی از شعبه‌های آن، مؤسّسه مطالعات اسلامی است كه در سال 1952 ميلادی با كوشش پروفسور ويلفرد كانتول اسميث تأسيس شده است.

نقل از: دکتر مهدی محقق
🆔 @moasse47


صفحه #15 فهرست انتشارات

🆔 @moasse47


صفحه #14 فهرست انتشارات

🆔 @moasse47

Показано 20 последних публикаций.

694

подписчиков
Статистика канала