ذِكْرَىٰ لِلذَّاكِرِينَ


Гео и язык канала: не указан, не указан
Категория: не указана


ارتباط با ادمین ها

@yaallahghader برادران
@quranquran1396 خواهران

آدرس کلاس تفسیر قرآن استاد الماسی:
سنندج،سه راه امام،پایین تر از بانک تجارت،مسجد جامع سنندج ،صحن مجمع قرآن سنندج
زمان : پنچشنبه ها ساعت 18

Связанные каналы

Гео и язык канала
не указан, не указан
Категория
не указана
Статистика
Фильтр публикаций


Видео недоступно для предпросмотра
Смотреть в Telegram
باز هم کلیپی بسیار زیبا از #مقایسه اجرام آسمانی از یک انسان تا جهان هستی؛
این کلیپ در سال ۲۰۱۸ منتشر شده و جهت درک بهتر با توضیحی کوتاه، در این کانال به زبان فارسی #زیرنویس شده است.

@mqtafsir




تاوان سخن جذاب

در صورتی سعادت ما، به کمال می‌رسد که وظیفه خودمان را در قبال خدا و سپس بندگان خدا، انجام دهیم.

حرف زدن و زیبا گفتن، آسان است. اما انجام کارهای زیبا و داشتن صفات پسندیده و عمل کردن به آنچه می‌گوییم، سخت است. ﴿۞أَتَأۡمُرُونَ ٱلنَّاسَ بِٱلۡبِرِّ وَتَنسَوۡنَ أَنفُسَکُمۡ وَأَنتُمۡ تَتۡلُونَ ٱلۡکِتَٰبَۚ أَفَلَا تَعۡقِلُونَ ۴۴﴾ [البقره: ۴۴] «آیا مردم را به نیکی امر می‌کنید و خودتان را فراموش می‌کنید و حال آنکه شما کتاب را می‌خوانید؟ آیا خرد نمی‌ورزید؟»

کسی که امر به معروف می‌کند و خودش کار خوب انجام نمی‌دهد و از منکر و کار زشت باز می‌دارد و خودش آن را مرتکب می‌شود، همانطور که در حدیث آمده، روز قیامت به جهنم انداخته می‌شود و در حالی که روده‌هایش بیرون آمده‌اند، در جهنم دور می‌زند، همانند الاغ که پیرامون خرمن کوب دور می‌زند؛ دوزخیان از او علت و راز هلاکتش را می‌پرسند؛ می‌گوید: من شما را به کار خوب فرمان می‌دادم و خودم آن را انجام نمی‌دادم و شما را از کار زشت نهی می‌کردم و خود مرتکب آن می‌شدم.

یا أیها الرجل المعلم غیره هلا لنفسک کان ذا التعلیم

«ای کسی که دیگران را تعلیم می‌دهی! آیا نباید خودت را تعلیم بدهی»؟

واعظ مشهور ابومعاذ رازی، ایستاد و به قدری گریست که مردم را به گریه انداخت و سپس گفت:

وغیر تقی یأمر الناس بالتقی طبیب یداوی الناس وهو علیل

«کسی که پرهیزگار نیست و مردم را به پرهیزگاری امر می‌کند، همچون پزشکی است که مردم را مداوا می‌کند و خودش بیمار است».

برخی از سلف هر گاه می‌خواستند مردم را به صدقه دادن امر کنند، اول خودشان صدقه می‌دادند و سپس به آنها می‌گفتند که صدقه بدهید؛ از اینرو مردم می‌پذیرفتند.

در کتابی خواندم که واعظی در قرون برتر، می‌خواست مردم را به آزاد کردن برده تشویق و امر نماید؛ بسیاری از بردگان از او خواسته بودند تا از مردم بخواهد که بردگان را آزاد کنند؛ او تا مدتی طولانی پول جمع کرد و سپس برده‌ای را آزاد نمود؛ آنگاه مردم را به آزاد کردن بردگان امر نمود و مردم، بردگان زیادی آزاد کردند.

@mqtafsir


الله متعال وعده داده که توبه را می‌پذیرد، هر اندازه هم که گناهان بزرگ و زیاد باشد:

﴿وَهُوَ ٱلَّذِی یَقۡبَلُ ٱلتَّوۡبَهَ عَنۡ عِبَادِهِۦ وَیَعۡفُواْ عَنِ ٱلسَّیِّ‍َٔاتِ وَیَعۡلَمُ مَا تَفۡعَلُونَ﴾ [الشّورى: ۲۵]

«و او ذاتی است که توبه را از بندگانش می‌پذیرد و از بدی‌ها در می‌گذرد و آنچه را انجام می‌دهید، می‌داند.»

﴿وَمَن یَعۡمَلۡ سُوٓءًا أَوۡ یَظۡلِمۡ نَفۡسَهُۥ ثُمَّ یَسۡتَغۡفِرِ ٱللَّهَ یَجِدِ ٱللَّهَ غَفُورٗا رَّحِیمٗا﴾ [النّساء:۱۱۰]

«و کسی ‌که کار بدی انجام دهد یا بر خویشتن ستم کند، سپس از الله آمرزش بطلبد، الله را آمرزندۀ مهربان خواهد یافت.»

الله دربارۀ منافقان فرموده است:

﴿إِنَّ ٱلۡمُنَٰفِقِینَ فِی ٱلدَّرۡکِ ٱلۡأَسۡفَلِ مِنَ ٱلنَّارِ وَلَن تَجِدَ لَهُمۡ نَصِیرًا١۴۵ إِلَّا ٱلَّذِینَ تَابُواْ وَأَصۡلَحُواْ وَٱعۡتَصَمُواْ بِٱللَّهِ وَأَخۡلَصُواْ دِینَهُمۡ لِلَّهِ فَأُوْلَٰٓئِکَ مَعَ ٱلۡمُؤۡمِنِینَۖ وَسَوۡفَ یُؤۡتِ ٱللَّهُ ٱلۡمُؤۡمِنِینَ أَجۡرًا عَظِیمٗا﴾ [النّساء: ۱۴۵- ۱۴۶]

«همانا منافقان در پایین‌ترین طبقه [درکات] آتش [جهنّم] هستند و هرگز یاوری برایشان نخواهی یافت مگر آنان که توبه کردند و جبران و اصلاح نمودند و به الله تمسّک جستند و دین خود را برای الله متعال خالص گرداندند، پس این افراد با مؤمنان خواهند بود و الله به‎زودی مؤمنان را پاداش بزرگی خواهد داد.»

در مورد مسیحیان می‌فرماید:

﴿لَّقَدۡ کَفَرَ ٱلَّذِینَ قَالُوٓاْ إِنَّ ٱللَّهَ ثَالِثُ ثَلَٰثَهٖۘ وَمَا مِنۡ إِلَٰهٍ إِلَّآ إِلَٰهٞ وَٰحِدٞۚ وَإِن لَّمۡ یَنتَهُواْ عَمَّا یَقُولُونَ لَیَمَسَّنَّ ٱلَّذِینَ کَفَرُواْ مِنۡهُمۡ عَذَابٌ أَلِیمٌ﴾ [المائده: ۷۳]

«کسانی که گفتند: الله سومین [اقنوم] ثلاثه است، قطعاً کافر شدند. معبودی [به حق] جز معبود یگانه نیست. و اگر از آنچه می‌گویند باز نایستند، حتماً به کافرانشان عذاب دردناکی خواهد رسید.»

با وجود این، آنان را تشویق به توبه نموده و می‌فرماید:

﴿أَفَلَا یَتُوبُونَ إِلَى ٱللَّهِ وَیَسۡتَغۡفِرُونَهُۥۚ وَٱللَّهُ غَفُورٞ رَّحِیمٞ﴾ [المائده: ۷۴]

«آیا به‎سوی الله باز نمی‌گردند، و از او طلب آمرزش نمی‌کنند؟! و الله آمرزنده [و] مهربان است.»

الله دربارۀ افرادی که به منظور اذیّت مسلمانان، گودال‌هایی پُرآتش آماده کرده بودند، می‌فرماید:

﴿إِنَّ ٱلَّذِینَ فَتَنُواْ ٱلۡمُؤۡمِنِینَ وَٱلۡمُؤۡمِنَٰتِ ثُمَّ لَمۡ یَتُوبُواْ فَلَهُمۡ عَذَابُ جَهَنَّمَ وَلَهُمۡ عَذَابُ ٱلۡحَرِیقِ﴾ [البروج: ۱۰]

«همانا کسانی ‌که مردان و زنان مؤمن را شکنجه [و آزار] دادند، سپس توبه نکردند، برایشان عذاب جهنّم و برای آنان عذاب [آتش] سوزان است.»

حسن بصری می‌گوید: «به این بخشش و کرم بنگرید که دوستانش را می‌کشند؛ امّا او آنان را به توبه و مغفرت فرا می‌خواند!»[۱]

[۱]– تفسیر ابن کثیر، ج ۴، ص ۶۰٫

@mqtafsir


Видео недоступно для предпросмотра
Смотреть в Telegram
رحمة للعالمین
بخش دهم
نحوه ی رفتار رسول الله صلی علیه واله وسلم با خدمتکاران خویش
@mqtafsir


دانشمندان تاييد مي كنند كه بهترين نوع عسل، عسل كوهي است و بعد از آن عسلي است كه در جنگل و بيابان ها يافت مي شود و در مرتبه سوم عسلي است كه محصول كندوهاي پرورش زنبور ساخت انسان باشد.

 

شايد تعجب كنيد اگر بدانيم كه قرآن اين انواع را به شكل زير رتبه بندي كرده است: (وَأَوْحَى رَبُّكَ إِلَى النَّحْلِ أَنِ اتَّخِذِي مِنَ الْجِبَالِ بُيُوتًا وَمِنَ الشَّجَرِ وَمِمَّا يَعْرِشُون) [النحل: 68]، 

(و خدا به زنبور عسل وحي كرد كه از كوهها و درختان و سقفهاي رفيع (ساخت دست انسان)، براي خود خانه هايي برگير)

ابتدا كوهها بعد درختان و پس از آن ساخت دست انسان را ذكر كرده و اين خود دليلي بر اعجاز قرآن است زيرا كه پيامبر گرامي (ص) پرورش‌دهنده زنبور و يا كارشناس عسل نبوده بلكه فرستاده اي از سوي خداوند بوده است.

---------------------

@mqtafsir


فضیلت بخشش نفس و جان در راه الله متعال



﴿مَا کَانَ لِأَهۡلِ ٱلۡمَدِینَهِ وَمَنۡ حَوۡلَهُم مِّنَ ٱلۡأَعۡرَابِ أَن یَتَخَلَّفُواْ عَن رَّسُولِ ٱللَّهِ وَلَا یَرۡغَبُواْ بِأَنفُسِهِمۡ عَن نَّفۡسِهِۦۚ ذَٰلِکَ بِأَنَّهُمۡ لَا یُصِیبُهُمۡ ظَمَأٞ وَلَا نَصَبٞ وَلَا مَخۡمَصَهٞ فِی سَبِیلِ ٱللَّهِ وَلَا یَطَ‍ُٔونَ مَوۡطِئٗا یَغِیظُ ٱلۡکُفَّارَ وَلَا یَنَالُونَ مِنۡ عَدُوّٖ نَّیۡلًا إِلَّا کُتِبَ لَهُم بِهِۦ عَمَلٞ صَٰلِحٌۚ إِنَّ ٱللَّهَ لَا یُضِیعُ أَجۡرَ ٱلۡمُحۡسِنِینَ١٢٠ وَلَا یُنفِقُونَ نَفَقَهٗ صَغِیرَهٗ وَلَا کَبِیرَهٗ وَلَا یَقۡطَعُونَ وَادِیًا إِلَّا کُتِبَ لَهُمۡ لِیَجۡزِیَهُمُ ٱللَّهُ أَحۡسَنَ مَا کَانُواْ یَعۡمَلُونَ١٢١﴾ [التوبه: ۱۲۰-۱۲۱].

«سزاوار نیست که اهل مدینه و اعراب [بادیه‌نشینِ] پیرامونِ آنان، از [همراهى با] رسول الله بازمانند و حفظ جان خویش را بر او مقدّم شمارند؛ زیرا در راه الله هیچ تشنگى و رنج و گرسنگی‌ای به آنان نمى‌رسد و در هیچ مکانى که کافران را به خشم مى‌آورد قدم نمى‌گذارند و از جانب دشمن هیچ [شکست و] ضربه‌ای نمی‌خورند، مگر اینکه به [پاداشِ] آن، کاری شایسته برایشان ثبت مى‌شود. به راستی که الله پاداش نیکوکاران را ضایع نمى‌گردانَد. و هیچ مال کوچک یا بزرگی را [در راه الله] انفاق نمی‌کنند و [در راه جهاد] از هیچ سرزمینی نمی‌گذرند مگر اینکه [پاداش آن] برایشان ثبت می‌شود تا الله بر اساس نیکوترین [طاعت و] کردارشان به آنان پاداش دهد».

عَنْ أبِی عَبْسٍ أنَّهُ قَالَ، وَهُوَ ذَاهِبٌ إِلَى الْجُمُعَهِ: سَمِعْتُ النَّبِیَّ صلی الله علیه وسلم یَقُولُ: «مَنِ اغْبَرَّتْ قَدَمَاهُ فِی سَبِیلِ اللَّهِ، حَرَّمَهُ اللَّهُ عَلَى النَّارِ»[۱].

ابوعَبس در حالی که برای نماز جمعه می‌رفت، گفت: از رسول الله صلی الله علیه وسلم شنیدم که می‌فرمود: «هرکس که قدم‌هایش در راه الله غبارآلود شود، آتش دوزخ بر او حرام خواهد شد».

[۱]– بخاری حدیث شماره ۹۰۷

@mqtafsir


درمرکز این سحابی یک ستارهٔ متغیر با نام Rs_Pop وجود دارد. درخشندگی این ستاره ۱۵ هزار بار بیشتر از خورشید ماست و دانشمندان از نور آن برای تخمین فاصلهٔ کهکشان‌های همسایه استفاده می‌کنند.

@mqtafsir


گواهی استاد «سیدیو» فرانسوی: یکی از بزرگان غرب و وزیر سابق فرانسه درباره پیامبر اسلام

در کتاب «خلاصه تاریخ العرب» که علی پاشا مبارک / آن را به عربی ترجمه کرده است، در مقدّمۀ این کتاب، پس از بیان فضیلت قوم عرب می‌گوید: «سپس پیامبر اسلام ج آمد و روابط دوستی در میان قبایل جزیره العرب را برقرار کرد و افکارشان را متوجّه یک مقصد و هدف ساخت، تا جایی که قدرت و تسلّطش از رودخانۀ تاجو – که از اسپانیا و پرتغال می‌گذرد- تا رودخانۀ گنگ – بزرگ‌ترین رودخانۀ هند- ادامه داشت. همچنین نور علوم و تمدّن را در شرق و غرب منتشر ساخت درحالی که اروپائیان آن زمان در تاریکی جهل قرون وسطی می‌زیستند، گویی که به کلّی آنچه از تاریخ یونان و روم به آنان رسیده بود را فراموش کرده بودند.

عبّاسیان در بغداد، امویان در قرطبه و فاطمیان در قاهره برای پیشرفت فنون تلاش فراوانی کردند، امّا در ادامه دولت‎شان ضعیف و نابود گردید و شوکت سیاسی خویش را از دست داده و آنان بر سلطۀ دینی خود که در سایر نواحی مملکت‎شان ادامه یافت، اکتفا نمودند. این افراد علوم و حرفه‌ها و اکتشافاتی داشتند که مسیحیان اسپانیا پس از اخراج مسلمانان، از آن‎ها بهره بردند، همان‌گونه که ترک‌ها و مغول پس از غلبه بر ممالک آسیا، از علوم و معارف این سرزمین استفاده کردند.»[۱]

[۱]– الإسلام فی نظر أعلام الغرب، ص ۲۹٫

@mqtafsir


Видео недоступно для предпросмотра
Смотреть в Telegram
راز آب زمزم کشف شد!
تحقیقات محققان ژاپنی، همه را در باره ی آبی شگفت زده کرد که از زمان ابراهیم علیه السلام در دل کویر خشک نشده!
@mqtafsir
همه مطالب در سایت این دانشمند ژاپنی موجوده:
masaru-emoto.net


امام نووی مؤلّف کتاب ریاض الصّالحین از دنیا رفت و حتّی فرصت ازدواج کردن هم پیدا نکرد. او در زندگیش ۵۰ جلد کتاب نوشت و خود او می‌گوید: سوگند به خدا تا گرسنگی و تشنگی و خواب مرا از پای در نمی آورد، تسلیم نمی‌شدم.

روزی مادرش را صدا زد و گفت: غذا کجاست؟ مادرش گفت: پسرم تازه آنرا به تو خوراندم، او می‌گوید بقدری مشغول تحصیل علم بودم که حتّی متوجّه غذا خوردنم نشدم.

@mqtafsir


🖊
زنی در مورد همسایه اش شایعات زیادی ساخت و شروع به پراکندن آن کرد. بعد از مدت کمی همه اطرافیان آن همسایه از آن شایعات باخبر شدند. شخصی که برایش شایعه ساخته بود به شدت از این کار صدمه دید و دچار مشکلات زیادی شد. بعدها وقتی که آن زن متوجه شد که آن شایعاتی که ساخته همه دروغ بوده و وضعیت همسایه اش را دید از کار خود پشیمان شد و...

سراغ مرد حکیمی رفت تا از او کمک بگیرید بلکه بتواند این کار خود را جبران کند.

حکیم به او گفت: «به بازار برو و یک مرغ بخر آن را بکش و پرهایش را در مسیر جاده ای نزدیک محل زندگی خود دانه به دانه پخش کن.» آن زن از این راه حل متعجب شد ولی این کار را کرد.

فردای آن روز حکیم به او گفت حالا برو و آن پرها را برای من بیاور آن زن رفت ولی 4 تا پر بیشتر پیدا نکرد. مرد حکیم در جواب تعجب زن گفت انداختن آن پرها ساده بود ولی جمع کردن آنها به همین سادگی نیست همانند آن شایعه هایی که ساختی که به سادگی انجام شد ولی جبران کامل آن غیر ممکن است. پس بهتر است از شایعه سازی دست برداری.


( يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا اجْتَنِبُوا كَثِيرًا مِّنَ الظَّنِّ إِنَّ بَعْضَ الظَّنِّ إِثْمٌ ۖ وَلَا تَجَسَّسُوا وَلَا يَغْتَب بَّعْضُكُم بَعْضًا ۚ أَيُحِبُّ أَحَدُكُمْ أَن يَأْكُلَ لَحْمَ أَخِيهِ مَيْتًا فَكَرِهْتُمُوهُ ۚ وَاتَّقُوا اللَّهَ ۚ إِنَّ اللَّهَ تَوَّابٌ رَّحِيمٌ )

الحجرات (12)

ای کسانی که ایمان آورده اید! از بسیاری از گمان (های بد) بپرهیزید, بی شک بعضی از گمان (ها) گناه است, و(در امور دیگران) تجسس (وکنجکاوی) نکنید, وبعضی از شما بعضی دیگر را غیبت نکند, آیا کسی از شما دوست دارد که گوشت برادرش را در حالی که مرده است, بخورد؟! پس (البته) آن را ناپسند دارید( ), واز خدا بترسید, بی گمان خداوند توبه پذیر مهربان است.
@mqtafsir


مردم از سه در وارد جهنم می شوند


علامه دمشقی رحمه الله فرمود:

مردم از سه در وارد جهنم می شوند:

در شبهات،که موجب شک در دین الله می شوند…

در شهوت،که موجب مقدم شماردن هوای نفس بر طاعت الله می شود…

:و در عصبانیت،که موجب دشمنی و کینه توزی میان مخلوقات می شود…

علامه دمشقی رحمه الله


Видео недоступно для предпросмотра
Смотреть в Telegram
رحمة للعالمین
بخش نهم
رسول الله وتعامل با همراهان خویش
زمان 15 دقیقه
@mqtafsir


Видео недоступно для предпросмотра
Смотреть в Telegram
قرآن، ۱۴۰۰ سال سینه به سینه🖤
سرورم علیه‌الصلاه‌والسلم می‌فرمایند:
بهترین شما اونیه که قرآن رو یاد بگیره و یاد بده🌹
*صحیح بخاری
@mqtafsir


داستان جالبیه حتما مطالعه کنید..
سنگــــریزه
شخصی در یکی از مناطق کویری زندگی میکرد.
چاهی داشت پر از آب زلال زندگیش به راحتی میگذشت با وجود اینکه در همچین منطقه ای زندگی میکرد.
بقیه اهالی صحرا به علت کمبود آب همیشه دچار مشکل بودند اما او خیالش راحت بود که یک چاه آب خشک نشدنی دارد.
یک روز به صورت اتفاقی سنگ کوچکی از دستش داخل آب افتاد صدای سقوط سنگریزه برایش دلنشین بود اما میترسید که برای چاه آب مشکلی پیش بیاید.
چند روزی گذشت و دلش برای آن صدا تنگ شد از روی کنجکاوی اینبار خودش سنگ ریزه ای رو داخل چاه انداخت کم کم با صدای چاه انس گرفت و اطمینان داشت با این سنگ ریزه ها چاه به مشکلی بر نمیخورد.
مدتی گذشت و کار هر روزه مرد بازی با چاه بود تا اینکه سنگ ریزه های کوچک روی هم تلمبار شدند و چاه بسته شد.
دیگر نه صدایی از چاه شنیده میشد و نه آبی در کار بود.
مطمئن باشید تکرار اشتباهات کوچک و اصرار بر آنها به شکست بزرگی ختم خواهد شد...



@mqtafsir


دقاق می گوید:

کسی که مرگ را زیاد یاد کند به سه نعمت و کرامت دست پیدا می کند:

شتاب در توبه،قناعت قلبی و شور و نشاط در عبادت و نیایش و اگر کسی مرگ را یاد نکند به تأخیر انداختن توبه و عدم رضایت و تنبلی در عبادت دچار می شود
تذکره امام قرطبی صفحه (۹)

@mqtafsir


هیچ مقداری از مصرف الکل بدون ضرر نیست.

در مقاله ای که دو روز پیش در مجله ی‌ لنست منتشر شده است مشخص شده است که سطحی از مصرف الکل که به سلامتی ضرر نمی رساند مقدار صفر آن می باشد!

این مقاله ی مروری از GBD مربوط‌ به ۱۹۵ کشور و در فاصله ی سالهای ۱۹۹۰ تا ۲۰۱۶ می باشد

این مطالعه نشان داده است که در تمام سنین و در سال ٢٠١٦، مصرف الکل هفتمین عامل مرگ بوده و در جمعیت ١٥ تا ٤٩ ساله، مصرف الکل مهمترین عامل مرگ و میر بوده است



@mqtafsir


🌼🍃🌸🍃


💚✨ای بشر
این جهان خواهی نخواهی
بر همه خواهدگذشت✨💜


💝✨فڪر آن وادی بڪن
خوش خُلق و خوش گفتار باش✨💙

@mqtafsir


Видео недоступно для предпросмотра
Смотреть в Telegram
ویدیوی عالی و حرفه ای از نماز عید قربان مسجد جامع بندرعباس
خیلی خوب و خوش ساخته، حتما ببینید
@mqtafsir


فواید حجامت

دانشمندان مي گويند: رشد بدن پس از بيست سالگي متوقف مي گردد و اين منجر به آن مي شود كه بدن نتواند از بخشي از خون فاسد كه در آن سم انباشه شده رهايي يابد. مخصوصا در ناحيهء كمر كه بدون تحرك است. با افزايش گلبولهاي پير در خون، گردش خون دچار مشكل مي شود و در نتيجه كاركرد ديگر دستگاههاي بدن نيز دچار مشكل مي شود. به همين سبب براي خلاص شدن از خون فاسد  توصيه به حجامت مي كنند. حضرت رسول (ص) مي فرمايند: (اگر در يكي از ابزارهاي درماني شما خيري باشد، آن تيغ حجامت است.) {رواه البخاري}

--------------------

به قلم: عبد الدائم الكحيل

@mqtafsir

Показано 20 последних публикаций.

210

подписчиков
Статистика канала