#نوروسرجرن_افسانه ای
#پارت_سوم
#دکترویکتورهورسلی
🔸ویکتور الکساندر هادن هورسلی (Victor Alexander Haden Horsley)، فیزیولوژیست و نوروسرجرن بریتانیایی، فرزند Rosamund Haden و John Callcott Horsley در ۱۴ آوریل سال 1857در محلهی کرسینگتون لندن به دنیا آمد.
🔸ویکتور هورسلی پس از پایان تحصیلات خود در مدرسه Cranbrook Grammar School برای ادامه تحصیل به دانشکده پزشکی رفت و پس از آن 4 سال به جراحی های مینور پرداخت.
🔸او پیش از 29 سالگی در دنیا به عنوان اولین شخص تحت عنوان «جراح مغز» در بیمارستان مشغول به کار شد. تا اینکه در 1884 سرپرست اساتید مرکز تحقیقات فیزیولوژیک و پاتولوژیکِ Brown شد. او همچنین در سالهای 1882-1893 استادیار پاتولوژی در دانشگاه لندن بود و در اواخر سال 1893 استاد تمام این دانشگاه معرفی شد.
🔸او در سال 1883 با تیروئیدکتومی در میمونها موفق شد نقش غده تیرویید را در رشد و متابولیسم شرح دهد و به این نتیجه رسید که حذف تیروئید میتواند سبب میگزدم و کرتینیسم شود. دکتر هورسلی اولین جراحی بود که موفق به جراحی تومور نخاع و بستن انوریسم شریان کاروتید شد.
🔸از دیگر خلاقیت های دکتر هورسلی میتوان به جراحی کرانیوتومی هیپوفیز اشاره کرد. دکتر هورسلی با بهکارگیری تکنیک های نوین در جراحی های مغز و اعصاب موفق شد تا سال 1890 بیش از 44 جراحی انجام دهد. پژوهش ها و تکنیک های دکتر هورسلی در علم جراحی اعصاب در پیشرفت و توسعه ی این رشته چنان نقش مهمی دارد که برخی از نظریه پردازان او را از بنیانگذاران شیوه های نوین جراحی مغز و اعصاب به شمار می اورند.
🔸اما فعالیت های دکتر هورسلی به جراحی ها ختم نمیشود؛ او از طرف دولت بریتانیا مسیولیت بررسی واکسن هاری (کشف شده بوسیله لویی پاستور) را برعهده داشت.
🔸اما فعالیت های علمی دکتر هورسلی فراتر از این بود، او توانست یک سازوکار جدید و نوین برای شناخت محل دقیق جراحی در لوب های بیمارانش تعریف کند.
🔸دکتر هورسلی، با خلاقیت بینظیرش توانست با استفاده از موم و روغن درخت بادام، واکسی ضدعفونی کننده برای جلوگیری از عفونت محل جراحی بیمارانش ابداع کند.
🔸دکتر هورسلی سرانجام در سال 1916 زمانی که فقط 59 سال سن داشت، بر اثر گرمازدگی در عراق چشم از دنیا فروبست.
او همچنین به پاس خدماتش برای بشریت و کشورش در حوزه های مختلف سیاسی و علمی، در سال 1902 از ملکه انگلیس عنوان «شوالیه» دریافت کرد و صاحب مدال طلای جامعه سلطنتی شد.
🆔 @Neurosurgery_association_admin
🆔 @Neurosurgery_association