# آموزش سرمایه گذاری ۳🔹️در قسمت اول و دوم با مبحث سرمایه گذاری و بازده آشنا شدیم، اما می دانیم که سرمایه گذاری همیشه با ریسک همراه است.
۱-ریسک در مفهوم مالی چیست؟🔺در مفهوم مالی به
احتمال اختلاف میان بازده مورد انتظار و بازده واقعی ریسک گفته می شود. این انحراف بازده می تواند مثبت یا منفی باشد، هر اندازه احتمال عدم موفقیت در سرمایه گذاری بیشتر باشد، در اصطلاح گفته می شود که ریسک سرمایه گذاری بیشتر خواهد بود.
ریسک بطور کلی به دو دسته ریسک سیستماتیک و غیر سیستماتیک تقسیم می شود.
۲- ریسک سیستماتیک به چه معناست؟
🔺این نوع ریسک، مربوط به شرایط سیاسی و اقتصادی کلان جامعه است که قابل حذف نیست. ریسک سیتماتیک بر کل بازار اثر می گذارد و محدود به صنعت و یا دارایی خاصی نیست.
۳- ریسک غیر سیستماتیک چیست؟
🔺برخلاف ریسک سیستماتیک، این نوع ریسک قابل کنترل و کاهش است. ما می توانیم سهام شرکتی را که در اثر تصمیم گیری های نادرست یا شرایط بحرانی با افت قیمتی مواجه شده را خریداری نکنیم و یا بر روی دارایی که قیمت آن در بازار اشتباه شده برای سرمایه گذاری انتخاب ننماییم و از این ریسک جلوگیری کنیم.
▫️به جز دو مورد فوق، انواع دیگری نیز از ریسک وجود دارد که زیرمجموعه همین دو نوع ریسک هستند.
۴- ریسک تورم :🔺رشد نرخ تورم بر بازدهی سرمایه گذاری موثر است؛ زیرا بازدهی خالص از اختلاف بازدهی ناخالص و نرخ تورم حاصل می شود. به طور مثال اگر انتظار بازدهی ۵۰ درصدی داشته باشیم و نرخ تورم سالانه ۱۵ درصد داشته، در نهایت ۳۵ درصد بازدهی خواهیم داشت.
▪️این ریسک در کشور ما دارای اهمیت زیادی هست به این دلیل ما هیچ وقت سود بانکی در ایران را سرمایه گذاری بدون ریسک قبول نداریم.
۵- ریسک نقد شوندگی:
🔺دارایی مطلوب، دارایی است که قدرت نقدشوندگی بالا دارد. اگر دارایی به راحتی فروش نرود، صاحب آن دارایی، با ریسک نقدشوندگی مواجه است.
▪️پر واضح است که در کشور ما سپرده بانکی ،دلار ، طلا ، سکه از نقد شوندگی بالا و آپارتمان ،ملک ، کارخانه ، معدن از نقد شوندگی پایین بر خورددار است.
۶- ریسک اعتباری یا نکول:
🔺ریسک اعتباری یا نکول، ریسک عدم بازپرداخت سود یا اصل سرمایه گذاری قلمداد می شود.
▪️در کشور ما پولی که به دیگران نزول داده می شود (جدا از میائل دینی)همراه با این نوع ریسک است و ممکن است اصل و سود آن با هم از بین برود.
۷- ریسک تجاری :
🔺در ریسک تجاری به این موضوع توجه می شود که آیا مورد سرمایه گذاری ما قادر به فروش محصولات و تامین هزینه های عملیاتی خود است یا خیر؟ به عبارتی، ریسک تجاری کلیه هزینه های یک کسب و کار برای عملیاتی ماندن را در نظر می گیرد. این هزینه ها شامل حقوق، هزینه تولید، اجاره تسهیلات، دفتر و هزینه های اداری می شود.
▪️به زبان ساده دخل و خرجش با هم بخواند و از سود علملیاتی بالای برخوردار باشد.
مثلا اقدام به تولید محصولی بکنیم که رقیب زیادی داریم و بازار فروش به شدت رقابتی هست.
۸- ریسک نرخ ارز:
🔺این ریسک در سرمایه گذاری های مطرح می شود که ارتباط مستقیم و یا خیلی نزدیکی با قیمت ارز دارد .
مثل محصولی را تولید کنیم که ماده اولیه آن وارداتی باشد ، در نتیجه بالا رفتن نرخ ارز بهای تولید بالا می رود و سود محصول کاهش می یابد.
🔹️در مبحث بعدی ارتباط سرمایه گذاری ، بازده و ریسک را بررسی خواهیم کردو به شما یاد خواهیم داد چگونه با هر سرمایه و برحسب بازه زمانی مناسب با لحاظ کردن بازده و ریسک های موجود شروع به
سرمایه گذاری و کسب کار نمایید.
PAM
جهت آشنایی با مفاهیم سرمایه گذاری و شروع کسب و کار از اینجا وارد شوید.