کانال رنسانس


Гео и язык канала: не указан, не указан
Категория: не указана


تحول خواهی مدیریتی، انتقال تجربیات، تبادل اطلاعات و افکار، احترام به آزادی ها و خرد جمعی، تخصص گرایی، اعتماد به جوانان

Связанные каналы  |  Похожие каналы

Гео и язык канала
не указан, не указан
Категория
не указана
Статистика
Фильтр публикаций


Репост из: دادفران
اکنون منتظر موضع آقای عیسی امینی پیرامون این نقض آشکار اصول قانون اساسی و نقض حقوق و آزادی های مردم هستم.
ببینیم ایشان در خصوص سیاسی نبودن کانون دادفران ولی پیگیر حقوق ملت بودن، چقدر صادق هستند.

#مرگ_حقوق_متهم_در_قانون_اساسی


رياست محترم قوه قضاييه
بازهم سلام
اولا تبصره ماده ٤٨ ق ادك درست است نه ٦٨

ثانياقرار بازداشت چند ماه است اخرين حد ختم رسيدگي كجاست

ثالثا ايا گمان نمي فرماييد اگر كمي تاقسمتي قوه قضاييه رادر مي يافتيد ونظارت مي فرموديد نيازي اين نامه نبود

رابعا ايا نمي توانستيد ماده واحده اي رابه مجلس باقيد دوفوريت به مجلس شوراي اسلامي بدهيد يا از ظرفيت مجمع تشخيص استفاده مي فرموديد بهتر نبود

خامسا دادرسي هاي ويژه مشكلات خودش را دارد وخاطرات خوبي در هيچ يك از اعصار وامصار نداشته است

چرا ازمقام رهبري وجايگاه رياست قوه براي امري ناخوشايند مايه گذاشته ايد؟

چقدر به اينده اينگونه دادرسي مطمين هستيد تضمين سرعت ودقت وعدالت واتقان احكام كه در فرمايش مقام معظم رهبري اشاره شده را چگونه ضمانت مي نماييد

سادسا مبنا وملاك بيست سال قضاوت چيست اتفاقا بهترين دوره قضاوت با كمترين امار تخلف بين ده تا بيست سال است چه ايشان نه تندروي اوليه ونه كندروي پاياني رادارند بعلاوه ملاك دو سال اين دستور العمل چيست همچنين مبناي قانوني ان باعنايت بر اين كه حضرتعالي زماني عضو شوراي محترم نگهبان بوده ايد كدام است

وماتوفيقي الا بالله عليه توكلت واليه انيب

بهرام بهرامی
وکیل پایه یک دادگستری

#رنسانس_اخبار_حقوقی_روز
http://telegram.me/renaissanceforbar


Репост из: انجمن وکلای مستقل
تیر خلاص به قوه مقننه
گویا ریاست محترم قوه قضاییه طی شرحی به رهبری هر آنچه به عنوان حقوق متهم در قانون آیین دادرسی کیفری پیش بینی گردیده بود را نادیده انگاشته و به منظور مبارزه با فساد، تقاضای وتوی قانون آیین دادرسی کیفری را از معظم له نموده اند که معظم له نیز در کمتر از ۲۵ کلمه هر آنچه به عنوان حقوق متهم پیش بینی گردیده را الغا نمودند.
شخصا انسان کنجکاوی بوده و در اینگونه موارد سوال هایی به ذهنم خطور مینماید:
۱. آیا جمهوری اسلامی قانون اساسی ندارد؟
۲.آیا در قانون اساسی فرضی، قوه مقننه پیش بینی نشده؟
۳. آیا اختیارات رهبری در اصل ۱۱۰ بیان نشده؟
۴. آیا در قانون اساسی قانونگذاری نیز جز اختیارات رهبری پیش بینی شده؟
۵. آیا این همه نظارت استصوابی و مقامات انتصابی جهت پیشبرد منویات معظم له کافی نبوده؟
۶. آیا ملت ایران تا این حد نالایق در تشخیص خیر و شر خود فرض میشود؟
۷.اگر بناست که ریاست یک قوه در طرفهةالعینی درخواست تصویب قانونی را نموده و رهبری نیز آن را تصویب نمایند، اساسا وجود قوه مقننه توجیه دارد؟ این همه هزینه گزاف برگزاری انتخابات و اداره مجلس چه توجیهی دارد؟ اتلاف وقت ملت و مشارکت ایشان در بازی ای به نام انتخابات مجلس چه توجیهی دارد؟
۸. آیا با وسایل غیرقانونی و غیراخلاقی میتوان مانع امر غیرقانونی شد!؟ سقف توجیه وسیله به منظور نیل به اهداف کجاست؟
متاسفانه این اولین بار نیست که با مرجع مستقلی از قانونگذاری به نام رهبری مواجهیم؛ برای نمونه در جریان مذاکرات همین آیین دادرسی کیفری، ضابط بودن حفاظت و اطلاعات قوه قضاییه رد شد؛ لیکن بلافاصله با امر رهبری و‌ بر خلاف اراده نمایندگان ملت این مامورین به عنوان ضابط تلقی و برای ایشان کارت ضابط صادر شده است.

از رهبری استدعا دارم حال که ما و نمایندگانمان (همان ها که از فیلتر نظارت استصوابی گذر کرده اند) فاقد صلاحیت تصمیم گیری برای سرنوشت خود تشخیص داده شده ایم، اولا ملت را از بار هزینه های گزاف قوه مقننه و برگزاری انتخابات مربوطه مستثنی نموده و ثانیا مسئولیت وضع کنونی کشور را بر عهده گیرند؛ چرا که میتوانستند با صدور چنین فرمان هایی مانع رسیدن ملت به چنین وضعیتی گردند.
وکیل علی میررجبی
انجمن وکلای مستقل


Репост из: @attachbot
#سخن_حکمت
#نهج_البلاغه

بخش هشتاد و سوم

ای فرزند آدم امروز غم فردای نیامده مخور چه اگر تورا روز باشد خدای در آن روز روزی تو برساند.

با دوست در دوستی از اندازه مگذر مباد روزی دشمن گردد و با دشمن در دشمنی مدارا کن شاید روزی دوست شود. مردم در دنیا بر دو گونه عمل کنند مردمی که در دنیا برای دنیا کوشند اینان به دنیا از آخرت بازمانند. از تنگدستی بازماندگان خود بیم کنند اما از تهیدستی خویش ایمن باشند پس عمر بر سر کار دگران گذرند.

گروهی دیگر در این سرای برای سرای دیگر کوشند. اینان را روزی مقدر بی کوشش فرا رسد و حظ دو جهان نصیب گردد و نعمت هر دو سرا به دست آید در پیشگاه حضرت حق منزلتی عظیم دارند و از خدای حاجتی نخواهند که از برآوردن آن دریغ فرماید.

آورده اند که به روزگار فرمان عمر بن خطاب نزد او از زیور های کعبه و بسیاری آن سخن رفت. عده ای گفتند اگر این زیور ها برگیری و سپاهیان اسلام را برگ و ساز فراهم آوری به صواب اولی تر.

ترجمه: دکتر اسداله مبشری

#رنسانس_اجتماعي_اخلاقي

http://telegram.me/renaissanceforbar


Репост из: @attachbot
آزادی به مثابه سرپیچی صرفاً گزینه‌ای دم‌دستی نیست، بلکه انتخابی بنیادین است. بدون آن، نه حیات ذهن ممکن است و نه زندگی در جامعه.

در اینجا منظورم "حیات" است نه صرفاً معاش، تکرار، مدیریت.

پرسش کردن از قوانین، هنجارها و ارزشها، لحظه‌ای حیاتی در زندگی روانی افراد و جوامع است.

#جولیا_کریستوا
📚 علیه افسردگی ملی
#رنسانس_اجتماعی_اخلاقی
https://t.me/renaissanceforbar




رئیس قوه قضائیه در نامه اى به رهبر انقلاب خواستار اجازه اقدامات ویژه در برخورد قاطع و سریع با اخلال‌گران و مفسدان اقتصادی در چارچوب قانون مجازات اخلال‌گران در نظام اقتصادی کشور و قانون مجازات اسلامی شد

به گزارش ایسنا، متن درخواست رئیس قوه قضائیه و پاسخ رهبر انقلاب اسلامی به این شرح است:

بسم الله الرحمن الرحیم

محضر مبارک حضرت آیت‌الله العظمی خامنه‌ای (ادام الله ظله الوارف) رهبر معظم انقلاب اسلامی
سلام علیکم
با احترام، نظر به شرایط ویژه اقتصادی کنونی که نوعی جنگ اقتصادی محسوب می‌شود و متأسفانه عده‌ای از اخلال‌گران و مفسدان اقتصادی هم در راستای اهداف دشمن موجبات آن را فراهم و مرتکب جرایمی می‌شوند که ضرورت برخورد قاطع و سریع با آنان را می‌طلبد، در صورت صلاح‌دید به رئیس قوه قضائیه اجازه فرمائید در چارچوب قانون مجازات اخلال‌گران در نظام اقتصادی کشور مصوب ۱۹ / ۹/ ۱۳۶۹ با اصلاحات و الحاقات بعدی و ماده ۲۸۶ قانون مجازات اسلامی مصوب ۱۳۹۲ با رعایت موارد ذیل، اقدام نماید.
۱- حسب مفاد تبصره ۶ ماده ۲ قانون مذکور شعبی از دادگاه انقلاب اسلامی را با ترکیب سه نفر قاضی با حداقل ۲۰ سال سابقه قضائی (یک نفر رئیس و دو مستشار) تشکیل دهد. رسمیت دادگاه با حضور دو نفر از اعضاء خواهد بود.
۲- محل استقرار این شعب در تهران می‌باشد و کلیه پرونده‌های مرتبط، توسط معاون اول قوه قضائیه به آن شعب ارجاع می‌شود و با تشخیص رئیس قوه قضائیه حسب ضرورت در مراکز استان‌ها نیز قابل تشکیل است.
۳- به تشخیص رئیس دادگاه، جلسات علنی و قابل انتشار در رسانه‌ها می‌باشد.
٤- کلیه مواعد قانونی لازم‌الرعایه مندرج در آیین دادرسی از قبیل ابلاغ و اعتراض حداکثر ۵ روز تعیین می‌شود.
۵- مفاد تبصره ماده ۶۸ قانون آیین دادرسی کیفری در خصوص وکیل، در دادگاه نیز مجری خواهد بود.ه
۶- هرگاه ضمن رسیدگی در دادگاه نقص تحقیقاتی احراز شود، دادگاه می‌تواند رأسا نیز نسبت به تکمیل تحقیقات اقدام نماید.
۷- کلیه اتهامات اشخاص حقیقی و حقوقی و کشوری و لشکری مرتبط با پرونده ارجاعی اعم از مباشر، شرکاء و معاونین در یک شعبه رسیدگی می‌شود.
۸- هرگونه تعلیق و تخفیف نسبت به مجازات اخلال‌گران و مفسدان اقتصادی ممنوع است.
۹- در کلیه موارد رسیدگی به جرائم مذکور در صورت وجود دلایل کافی به تشخیص قاضی دادسرا و یا دادگاه حسب مورد قرار بازداشت موقت تا ختم رسیدگی و صدور حکم قطعی صادر می‌شود. این قرار غیرقابل اعتراض در مراجع دیگر خواهد بود. هرگونه تغییری در قرار، توسط دادگاه رسیدگی‌کننده صورت می‌پذیرد.
۱۰- آرای صادره از این دادگاه به‌جز اعدام، قطعی و لازم‌الاجراء می‌باشد. احکام اعدام با مهلت حداکثر ۱۰ روز قابل تجدیدنظرخواهی در دیوان عالی کشور می‌باشد.
۱۱- آیین‌نامه اجرایی این مصوبه توسط رئیس قوه قضائیه تهیه و تصویب می‌شود.
۱۲- این مصوبه برای مدت دو سال از تاریخ تصویب معتبر می‌باشد.
والامر الیکم و السلام علیکم و رحمه الله و برکاته

صادق آملی لاریجانی


بسمه تعالی
با پیشنهاد موافقت می‌شود. مقصود آن است که مجازات مفسدان اقتصادی سریع و عادلانه انجام گیرد. در مورد اتقان احکام دادگاه‌ها دقت لازم را توصیه فرمائید.
والسلام علیکم و رحمة الله

سیدعلی خامنه‌ای
۲۰ / ۵ / ۹۷

#رنسانس_اخبار_حقوقی_روز
https://t.me/renaissanceforbar


اعتراض رئیس کانون وکلای مرکز به رئیس اتحادیه وکلا
#رنسانس_صنفی
https://t.me/renaissanceforbar


Репост из: دادفران
ملت کُرد یا ملت ایران

https://t.me/salehnikbakht/2092

جناب صالح نیکبخت شما حقوقدان هستید. در قانون اساسی ایران از یک ملت نام برده شده است. فراز «ملت کُرد» که شما در پیام تسلیت خود نگاشتید، ساختگی است و‌ مایه دو‌ دستگی میان مردم ایران است.

ارادتمند
مسعود جوادیّه
از کانون مرکزی دادفران ایران


#دکتر_شهبازی‌نیا
#رنسانس_اخبار_حقوقی_روز
https://t.me/renaissanceforbar


Репост из: @attachbot
🔰تَرنگاتَرنگ‌های صنفی
قسمت پایانی

باید تلاش شود در کانون وکلاء باورِ متسلط این باشد، که هر عضوی که به هیأت مدیره راه می‌یابد اولً بواسطۀ قبول مسئولیت مدیریتی باید در برابر صنف پاسخگو باشد و ثانیاً در قبال اعتباری که از حضور در هیئت مدیره بدست می‌آورد، در قبال جامعۀ وکالت تعهداتی دارد.

یکی از این تعهدات تضمین شفافیت، تأمین امنیت شغلی وکیل حین‌الدفاع و نظارت بر حُسن استفاده از منابع کانون وکلاست. باید بدانیم که انتخاب اعضاء کمیسیون ها از تکلیف عضو هیئت مدیره در اینخصوص نمی‌کاهد.

از دیگر سو اینکه، مأموریت انجمنِ وکلاء هم به انتخاب نماینده ختم نمی‌‌‌‌‌شود. نظارتِ مستمر بر سرمایه‌‌‌های مادی و معنویِ کانون وکلاء هم حق و هم تکلیف است و اعطاء نمایندگی به اعضای هیأت مدیره منافی اِعمال فردی آن (بنحوی که دخالت در مدیریت نباشد) نیست و منع قانونی هم ندارد.

بیان نقد و نظر (نوشتاری و گفتاری) در پناه آزادی گفتمان و اِعمال قانون، دو ابزار این نظارت هستند. توسل و دخیل بستن به روابط، مفهومی جهان سومی است و استفادۀ از آن یا معنی‌اش ناکارآمدی ضوابط است و یا پنهان‌کاری. کوتاه سخن اینکه، تخلفِ اعضای هیأت مدیره از انجام وظایف به همان اندازه باید زیر ذرّه‌بین مجمع عمومی باشد که تخلف اعضاء زیر ذرّه‌بین دادسرای انتظامی قرار دارد.

نظام صنفی سالم، حاشیۀ امن ندارد.

از این رو نظارت در صنف دو سویه‌ است؛ معنی تحول‌خواهی‌ خلاصه بِحضور جوان‌ترها در رأس مدیریت نیست؛ اعضاء هیأت مدیره و رئیس کانون وکلاء در خلال مدت و پس از پایان دورۀ عضویت، از حیث تقیّد به تکالیف و وظایف حرفه‌ای هیچ تفاوتی با سایر همکاران ندارند و مذّمت کسانی که راه‌کارهای قانونی و انظباطی را بدلیل سَرخورده‌گی از عملکردها، ناگزیر انتخاب می‌کنند، صحیح نیست. زیرا قانونگرایی نه منافات با استقلال دارد و نه بمنزلۀ فتح‌البابِ دخالتِ مقامات قضائی در امور کانون وکلاء باید تلقی شود.

آخر سخن اینکه؛ تغییر در جمعیّت کمی وکلاء، افزایش تعداد جوانان، حضور پُررنگ بانوان در عرصۀ وکالت، اوضاع بد اجتماعی، وضع بد معیشت، دانشگاه‌پیمایی، مدرک‌گرایی و رقابتِ تنگاتنگ بر سر سفرۀ ارتزاق و عوامل دیگر همه و همه باعث شده که مفاهیم سابق و مصادیق آن بروز و ظهور خود را یا از دست داده و یا رنگ‌باخته شده باشند؛ مفاهیمی چون منعِ تبلیغات.

امروزِ پیکرۀ جامعۀ وکالت باید همگرایی، اتحاد و انسجام را در عین تکثرِ نظرات، برای دست‌یازی به افق‌های نو و تغییر مناسبات و روش‌های سنتی، محور قرار داده و بدون توقّع از مدیران صنفی، جلسات هم‌اندیشی با فراخوان عمومی و بنحو کاملا مستقل و با کمترین هزینهٔ ممکن برای شرکت کنندگان برگزار نمایند. تعارفات صنفی، ملاحظات ارتباطی و غرور باید به کناری گذاشته شود و اصلاح روش‌ها از درون و بدون هیجان صورت گیرد.

اینکه هیچ هیأت مدیره‌ای تاکنون بَری از اشتباه نبوده و در آتیه هم نخواهد بود یک واقعیت است. و این ایراد همانطوریکه پیشتر بیان شد باقی خواهد ماند، مگر مشارکت اعضاء افزایش یابد، نحوۀ انتخاب مدیران و ملاک این انتخاب، ارزیابیِ دانش مدیریتی ایشان و سوابق تجربی و اصلاح قوانین در دستور کار قرار بگیرد.

سطح مشارکت در کانون وکلاء بسیار پایین است، و تغییر زمانی نُمود واقعی خواهد یافت که هیأت مدیره، منتخبِ اکثریتِ جامعۀ وکالت محسوب شوند و نه مانند هیأتهای منتخبِ ادوار بلحاظ آماری، برآیندِ انتخابِ جزئی جامعه محسوب شوند.

وکلاء دامنۀ نظارت را افزون کنند و بجای قناعت به جلسات مُتکلمانه از نوع وحده، توقّع شفافیت آماری داشته باشند. حیات و ممات مدیران نمونه و مفهوم موفقیّت و شکست در علم مدیریت به اَعداد و ارقام وابسته است.

آخرالامر اینکه رئیس کانون وکلاء فقط نمایندۀ هیأت مدیره نیستند؛ نمایندۀ جامعۀ وکلاء هستند. جامعه‌ای که تناسب بالایی از آن به لحاظ حرفه‌ای، علمی و دانشگاهی می‌توانند والاجاه محسوب شوند. بنابراین آسیبی که ممکن است از اقدام رئیس کانون وکلاء به شخصیت صنف و موقعیّت حرفه‌ای وکیل دادگستری وارد آید، فراتر از اقدام یک عضو کانون و یا عضوی از هیأت مدیره محسوب می‌شود.

امید و حداقل توقّع انجمن وکلاء این است که رئیس کانون وکلاء اعتباری را که صنف بایشان اعطاء کرده در پایان مدّت نه کمتر و نه همان را، بلکه بیشتر به صنف برگردانند.

به قول نیکوس کازانزاکیس (Greek Writer)؛ “تنها راه نجات خودت اینست که برای نجات دیگران مبارزه کنی” و این تحقق نخواهد یافت مگر با بیداری صنفی.

محمدرضا شاکری
وکیل پایه یک دادگستری

منبع: خبرگزاری ایلنا - ۹۷/۵/۱۲
لینک خبر 👇🏻
https://www.ilna.ir/بخش-سیاسی-3/653404-رنگات-رنگ-های-صنفی

#رنسانس_صنفی
https://t.me/renaissanceforbar


🔰شورای نگهبان لایحه اصلاح قانون مبارزه با پولشویی را تایید کرد.

سخنگوی شورای نگهبان در ایران اعلام کرده است که لایحه اصلاح قانون مبارزه با تامین مالی تروریسم به تایید این شورا رسیده است.

به گفته آقای عباسعلی کدخدایی این مصوبه مجلس ایران در جلسه امروز شورای نگهبان تایید شده است.

این مصوبه حدود یک ماه پیش از سوی شورای نگهبان رد شده بود. شورا گفته بود که این مصوبه باید به صورت لایحه از سوی رئیس قوه قضئیه به مجلس ارائه می شده است و نه دولت حسن روحانی.

دولت آقای روحانی برای بیرون ماندن از فهرست سیاه گروه ویژه اقدام مالی علیه پولشویی (FATF)، چهار لایحه به مجلس فرستاده که اصلاح قانون مبارزه با پولشویی یکی از آنهاست.

#رنسانس_اخبار_حقوقی_روز
https://t.me/renaissanceforbar


Репост из: @attachbot
شهر باران خورده

ریچی برومندان

بر اساس شعری از فریدون مشیری

#رنسانس_موسيقي
@rfbarart


Репост из: @attachbot
🔰 دانستنی های داوری ۳
#منابع_حقوق_داوری

منابع حقوق داوری هم داخلی است و هم بین المللی. در حقوق داخلی باید در قوانین ملی و اعم از قانون اساسی و قوانین عادی آن را جستجو کرد و مخصوصا به قرارداد های خصوصی توجه کرد. اما در عرصه‌ی بین المللی منابع آن را باید در معاهدات دوجانبه و یا چند جانبه جستجو کرد.

ارکان و عناصر داوری

در ارکان یا عناصر داوری اجماعی عمومی وجود دارد که به شرح ذیل هستند:

۱- توافقی یا قراردادی بودن:
داوری روشی توافقی برای حل و فصل اختلافات است و بدون قرارداد نمی‌توان اختلافی را به دادرسی ارجاع کرد.

۲- ارجاع اختلافات به شخص یا اشخاص ثالث:
داوری کردن نیازمند این است که شخص یا اشخاص ثالث بیطرف و خنثی اختلافات را حل و فصل کنند.

۳- وجود اختلاف بین طرف ها:
علت مراجعه و انتخاب داوری این است که طرف ها میخواهند اختلاف یا اختلافات موجود بین خودشان را حل و فصل کنند. اختلاف یا اختلافاتی را میتوان به داوری ارجاع کرد که قوانین ملی یا معاهدات بین المللی ممنوعیتی در ارجاع کردن اختلاف یا اختلافات بخصوصی به داوری ایجاد نکرده‌باشد. به عبارت دیگر هر اختلافی را نمیتوان با داوری حل و فصل کرد.

۴- رسیدگی قضایی:
هدف از مراجعه به داوری منصفانه و نهایی حل و فصل شدن اختلاف است. طرف ها اختیار دارند که آیین رسیدگی داور یا داوران را مشخص کنند. اما در قوانین ملی و معاهدات بین‌المللی مقرراتی در این مورد وجود دارد. رسیدگی در داوری ترافعی است و شرط صحیح برگزار شدن آن رعایت اصل تناظر داور ناظر طرف هاست و نهایتا با مراجعه به قانون مستدل و مستند اختلاف ایشان را حل و فصل می‌کند.

۵- الزام آور بودن تصمیم داور:
هدف از مراجعه به داور این است که وی در اختلاف طرف ها اظهار نظر کند. داور مستظهر به قانون امر و نهی می‌کند و طرف ها بر طبق قرارداد داوری و الزام قانون به رعایت آن معتقدند رای داور باید الزام آور باشد تا به اختلاف طرف ها نقطه پایان بگذارد در غیر اینصورت نمیتوان روش را داوری نامید.

#رنسانس_حقوقى
به رنسانس بپونديد 👇
@renaissanceforbar


Репост из: دادفران
جناب آقای فرید نیک پی
دبیر دوم کمیسیون تدوین قوانین

درود
چون نصی در قوانین برای کیفر انتظامی کارآموزان دادفری نیست، به گمان ماده ۸۸ آیین نامه قانون استقلال کانون وکلای دادگستری ۱۳۳۴ بیرون از اختیارات وزیر دادگستری بوده است.
خواهشمندم موضوع را در کمیسیون تدوین قوانین مطرح فرمایید تا نظر کمیسیون در این زمینه بتواند چراغ راه همکاران برای مراجعه به دیوان عدالت اداری باشد.

سپاس فراوان
مسعود جوادیه
دادفر یکم
از کانون مرکزی دادفران


Репост из: @attachbot
🔰ماهیت حقوقی ضمانت‌نامه بانکی چگونه است؟

#ضمانت‌نامه_بانکی سندی تجاری است که یک شخص یا نهاد در مقابل تعهداتی که بر عهده می‌گیرد و در قبال تضمین اجرای تعهدات، امضا می‌کند و در اختیار ذی‌نفع قرار می‌دهد تا در صورت عدم اجرای تعهدات ذی‌نفع با مراجعه به بانک صادرکننده ضمانت‌نامه، وجه مندرج در آن را به نفع خود وصول کند.

#رنسانس_حقوقی
https://t.me/renaissanceforbar


Репост из: @attachbot
🔰اتاق فکر

#اتاق_فکر بخودی خود بد نیست
منتها مهم است چه کسی اتاق فکر را برپا کند و روش کار آن چه باشد. اگر نه با دراز کردن دیوان‌سالاری فکری تولید نمی‌شود.

اتاق فکر در یک جمله عبارت است از راه انداز یا تریگر trigger
اتاق فکر کارش تریگ است. یعنی موجب ایجاد زنجیره ای در یک زمینه شدن

چیزی که گاه می‌شنوم به بارش افکار در واقع میخواهد همان تریگ را مشابه سازی کند.

آشکار است که کمیسیون ها خروجی ندارند.

این معلول اینست که ورودی ندارند

چرا ورودی ندارند؟

دو ریشه دارد:

ماده ۱۸ آیین نامه مشترک کمیسیون ها ناقص است چون برخلاف سنت قانونگذاران ایرانی مشخصات یک پیشنهاد به کمیسیون را نگفته است.

ریشه دوم در فقدان خلاقیت در اعضای کمیسیون ها است. علت این هم در نقش متفاوتی است که از یک دادفر انتظار می‌رود.

خوی دادفر دعوی و مجادله است. اما کار کمیسیون از گوهر دهنی و ستیزه نیست. کارش آنچه باید باشد است.

دادفر همیشه معطوف به آنچه هست، می باشد. برای چیرگی بر این بایست در هر کمیسیون یک یا دو تن که خیالپرور و رویانگر هستند، باشند.

اینها به مثابه کاتالیزوری است که اذهان خود کرده به آنچه هست را به آنچه باید تغییر می‌دهد.

یک مشکل هم ساختاری است:

عدم توجه به تربیت نیروی انسانی خلاق در کمیسیون ها. یعنی هیچ تلاش جداگانه ای برای تربیت کسان کمیسیون‌ها برای رسیدن به جایگاه خلاقیت در کار نیست.

برای حل این مشکل به نظرم خوب است اتاق فکر از علاقمندان دعوت کند پیشنهادات خود را حضورا با دلیل و توجیهات بگویند.

به این شیوه بعد از مدتی انبوهی از پیشنهادات در صندوق کانون گرد میآید و هم اتاق فکر را سیراب می‌سازد هم کمیسیون ها را.

کارهای نیک زیادی متصور است.

اگر اتاق فکر بتواند برای خودش یک شیوه نامه بنگارد و به سختگیران‌ صنف دادفری بپذیراند، میشود گفت آنها شایستگی نشستن در اتاق فکر را دارند.

اما گمان میکنم نه تنها چنین چیزی تاکنون به فکر آنها نرسیده، بلکه در میان آنها کسی که بتواند یک شیوه نامه بنگارد هم نیست.

دقت داریم اتاق فکر یک کمیسیون نیست که بشود برایش آیین نامه مشترک را اجرا کرد. اتاق فکر یعنی جایی که اعضای آن در درجه ای از توسعه اندیشه رسیده اند که جامع نگر هستند. اینست شیوه نامه آنها بایست چیزی متمایز باشد که خودش به کشتن فکر نیانجامد.

من اگر به اتاق فکر دعوت میشدم نمی‌رفتم. زیرا شرط نخست همفکری هم منشی و متدلوژی همسان است. در جایی که اعضای اتاق فکر عموما به شکل اهمیتی نمی‌دهند، ناگزیر به محتوی هم نمی‌رسند.

راه اندازها (تریگرها) مشکل اتاق فکر هستند. راه اندازها هم بی وجود یک بستر یعنی متدولوژی پدید نمی‌آیند.

یک مسأله خیلی بنیادی دیگر وجود اشخاص چند دیسیپلینی است. این هم کلا نایاب است. چه رسد به کانون و بالاتر به اتاق فکر.

همه فرق غرب با شرق در متدولوژی است.

مسعود جوادیه
وکیل پایه یک دادگستری

#رنسانس_صنفی
http://telegram.me/renaissanceforbar


Репост из: @attachbot
#سخن_حکمت
#نهج_البلاغه

بخش هشتاد و دوم

همانا که تو حق را در نیافته ای تا اهل حق را دریابی و باطل را نشناخته ای تا باطل گرایان را بشناسی. حارث گفت: من با سعید بن مالک و عبدالله بن عمر در این کار گوشه گرفته ایم.

مولا فرمود: سعید و عبدالله بن عمر در هیچ حال نه حق را یاری کردند نه باطل را رها ساختند.
مصاحب سلطان مانند کسی است که بر شیر سوار باشد مردم به جایگاه او رشک می برند اما او به وضع خود آگاهتر است.
به فرزند دیگران خوبی کنید تا آن احسان پشتوانه فرزندان شما گردد. سخن حکیمان اگر صواب باشد دارو و اگر خطا باشد درد است.

مردی از مولا (ع) خواست تا منظور از ایمان را به او بفهماند. مولا (ع) گفت فرا بیا تا در حضور مردم تورا از این معنی بیاگاهانم. و همه آن را بشنوند تا اگر تو آن را از یاد ببری، دگران به یاد داشته باشند چه سخن همانند شکار رمیده است یکی آن را می یابد و دیگری نمی یابد.

ترجمه: دکتر اسداله مبشری

#رنسانس_اجتماعي_اخلاقي

http://telegram.me/renaissanceforbar


Репост из: @attachbot
شکر خدا که من هیچ خدایی را از هیچکس به ارث نبرده‌ام. من آزادم که خدای خود را آنطور که دلم می‌خواهد مجسم و انتخاب کنم. خدای من مهربان، بخشنده، دلسوز، چیز فهم و اتفاقاً خیلی هم شوخ است.

#جین_وبستر
📚 بابا لنگ دراز
#رنسانس_اجتماعی_اخلاقی
https://t.me/renaissanceforbar



Показано 20 последних публикаций.

1 061

подписчиков
Статистика канала