پژوهش‌های گیلان‌شناسی/Guilan Research


Гео и язык канала: не указан, не указан
Категория: не указана


کانال حاضر به پژوهش‌هایی در قلمرو تاریخ و فرهنگ گیلان و شمال ایران می‌پردازد.

Связанные каналы  |  Похожие каналы

Гео и язык канала
не указан, не указан
Категория
не указана
Статистика
Фильтр публикаций


مقدمه نامه روشن




با وقوف‌ براین امر، فرانسویان کوشیده‌اند تادرمباحث نظریه‌ای ‌‌گرایش‌هایی هم‌‌چون‌ منبع‌‌شناسی، تصویرشناسی، سرنوشت ادبی، ادبیات ترجمه، بوطیقای تطبیقی، ادبیات و سینما جایگاهی شامخ داشته باشند. دستاوردهای آن‌ها معرّف گفته‌های آن‌هاست. با وجودیکه نقد ادبی در سده بیستم، بیشتر با نام «رولان بارت» همراه بوده‌، معذالک جامعیت بارت، هنوز شناسانده نشده‌است. در سال 1975 و سپس در سال‌هاى بعد است که« بارت »، آشکارا از تأثیرپذیرى خود از «آندره ژید» سخن می‌گوید و خوانندگان را به تأمل وا مى‌دارد. این اظهارات علنى در سال‌هاى بعد و در مصاحبه‌هایى که انجام مى‌گیرد بارزتر مى‌شود. اما آنچه که از دید همگان به‌ دور مانده بود، اهمیت همین تأثیر پذیرى از ابتداى جوانى او و دقیقأ از نخستین مقالات و تتبعاتش بود. بارت، با گفتن این که ژید، در جوانى او جایگاه بزرگى در مطالعاتش داشته است، به ایام اشغال خاک فرانسه در جنگ دوم توسط آلمان و اقامتش در آسایشگاهی براى مداوا برمى‌گردد، یعنى به محلى که نخستین مقاله‌هایش را در آنجا به آثار ژید، اختصاص داده و یا این که به تقلید از او آثارى را منتشر کرده بود. این کتاب پیرامون تأثیرپذیرى بارت، از ژید، که منجر به تألیف چندین تتبع عالمانه شده و حتى به تأملات و آخرین گفته‌هایش در همین باره پرداخته و آن‌ها را بررسى کرده‌است.


معرفی‌کتاب : از ادبیات تطبیقی تا نقدادبی – سیاوش رضازاده


نام کتاب : از ادبیات تطبیقی تا نقد ادبی
نو یسنده : طهمورث ساجدی
انتشارات : امیرکبیر، 1387 ، شمارگان : 1000 نسخه،
دکترطهمورث‌ ساجدی، زبانشناس عضو گروه زبان وادبیات فرانسه دانشگاه تهران وپژوهشگری پرتلاش درعرصه ایرانشناسی و ادبیات تطبیقی در روز چهارشنبه 29 اسفندماه سال 1397، چند ساعت مانده به تحویل سال 1398 در تهران درگذشت. وی متولد پنجم فروردین ماه سال 1330 در بندرانزلی بود و در دانشگاه پل والری شهر «مون پلیه» فرانسه در رشته زبان و ادبیات فرانسه تحصیل و دکترای خود را دررشته ادبیات تطبیقی در سال 1366 به پایان برد. ساجدی از اوایل دهه 80 در گروه زبان و ادبیات فرانسه دانشگاه تهران مشغول تدریس بوده و با ایران‌شناسان و نیز انجمن ادبیات تطبیقی ایران همکاری نزدیک داشت. از آثار ساجدی می‌توان به کتاب‌های «از ادبیات تطبیقی تا نقد ادبی، ادبیات تطبیقی، ایران شناسی و خاورشناسی، تاریخ ایرانشناسی درفرانسه تحلیلی از دستاوردهای پژوهشی تا سال‌های اخیر و... » اشاره کرد. زنده‌یاد ساجدی سال‌ها در حوزه زندگی وآثارایران‌شناسان تحقیق کرد و با اساتیدی چون رضا سیدحسینی وابوالحسن نجفی، دوستی و همکاری نزدیکی داشت.
کتاب " از ادبیات تطبیقی تا نقد ادبی" حاوی مجموعه مقالات طهمورث ساجدی، عضو هیئت علمی دانشگاه تهران ، عضو انجمن مهرورزان گیل و عضو انجمن آثار و مفاخر فرهنگی کشور است. این کتاب در سال 1387 خورشیدی، از سوی انتشارات امیر‌کبیر در تهران، به زیور چاپ آراسته گردیده و منتشرشده‌است.
چکیده کتاب: از ابتدای قرن نوزدهم تا به امروز ادبیات تطبیقی به‌ویژه در فرانسه، درحال تحوّل بوده‌است، هرچند زادگاه آن در کشوراخیر بود، لکن کشورهایی هم‌چون آلمان به نظریه‌های ادبیات تطبیقی و ارکان‌هایی که به معرفی تأثیر و تأثر آن هستند، بیشتر توجه نشان داده‌اند. از ابتدای پیدایش ادبیات تطبیقی و نیز نوع مطالب و موضوعاتی که در زمینه تاریخ ادبی بررسی و تطبیق می‌شد، به کرّات مورد بحث و جدل قرارگرفت و کم کم روی به تحوّل و تکامل نهاد. در اواخر این قرن و نیز در اوایل قرن بیستم این مهم با گشایش رسمی دروس ادبیات تطبیقی در دانشگاه‌ها و به ویژه با ارایه رسالات ارزشمند، چهره‌ای کاملأ پویا و سازنده از خود نشان داد. در واقع در این مرحله بود که اهداف واقعی آن با توجه به عنوان آن مورد بحث و جدل قرار گرفت و مکتب‌های تطبیقی چندی نیز به‌وجود آمد. پس از آن ادبیات تطبیقی که از ابتدا بر پایه اروپا محوری شکل یافته بود بازهم تحول یافت و به سوی ادبیات همگانی و تطبیقی متمایل شد. در این مرحله که شامل روند کنونی آن نیز هست، هدف آن بالنسبه معطوف به یافتن جایگاه واقعی‌اش در ادبیات جهانی شده‌است. در کنار ادبیات تطبیقی در قرن بیستم، نقد ادبی نیز جایگاه خود را پیدا کرد. در کتاب حاضر مقالات متعددی درباره ادبیات تطبیقی و سپس نقد ادبی عرضه شده‌است. از آن‌جایی که همواره نقد ادبی در قرن بیستم با نام و اقتدار بی‌همتای «رولان بارت» همراه بوده‌است، از این‌رو مجموعه مقالات عرضه شده در این بخش بیش‌تر به معرفی و جایگاه این منتقد فرانسوی و آثار و تأثیراتش اختصاص یافته است.
ادبیات تطبیقى علمى است متحوّل که در طول حیاتش در اروپا و آمریکا، تعاریف و گرایش‌هاى گوناگونى داشته‌است. بحث بر سر اروپا محورى گروهى از تطبیق‌گران، درمقابل موضع‌گیرى گروهى دیگر، که تا چند صباحى موجبات تشتت را فراهم کرده بود، در اواخر قرن بیستم بُعد جدیدى یافت و در نتیجه، زمینه بعضى از مطالعات تطبیقى دوباره متحوّل، و مفاهیم جدیدى ارائه گردید. در همین‌ زمینه، ملیّت‌‌گرایى، ( که محلى از اِعراب نداشت) به‌شکل گرایش‌ هاى گوناگونى ظاهر شد و حوزه‌ی تطبیقى بعضى از بخش‌هاى ادبیات تطبیقى وسیع‌تر شده‌است، مانند ادبیات ترجمه، که هم اکنون زمینه‌هاى تطبیقى چندى، از جمله جایگاه مترجم و ترجمه را فراهم کرده است. کتاب حاضر به بررسى این روند تا به امروز پرداخته و در مقاطع زمانى گوناگون هم، تعاریف ادبیات تطبیقى را مورد بحث قرار داده‌است.




💠 #اولین_نشست_تخصصی "نقش هنرهای سنتی و جذابیت‌های آن در توسعه بوم‌گردی"
🔸 زمان: چهارشنبه، 4 اردیبهشت 98 ساعت 9 الی 12
🔸 مکان: اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان فومن
🆔 @researchguilan


Репост из: Ali Shahidi-Iranian Studies
🇮🇷 چهلمین روز درگذشت استاد دکتر طهمورث ساجدی صبا؛
@alishahidi_iranianstudies


#اولین_سمپوزیوم_تخصصی
«نوآوری شهری و رشت آینده»






💢همایش بین المللی تاریخ اقتصادی ایران: زمین داری و اقتصاد ارضی در ایران

مهلت ارسال چکیده: 4 خرداد 1398

مهلت ارسال اصل مقاله: 4 مهرماه 1398

داوری مقالات و اعلام پلن های همایش: 4 آذر




Репост из: اتچ بات ?
‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌✅ شماره ۲۹ فصلنامه پژوهشنامه تاریخ اسلام منتشر شد:

👈 تجزیه و تحلیل روابط فکری و نظامی دیلمیان با علویان بر پایۀ نظریۀ همگرایی و واگرایی/ عباس پناهی

👈 افق‌های تجربه‌گرایانه در تاریخنگاری اسلامی؛ تاریخنگاری ابوریحان بیرونی/ امیرحسین حاتمی

👈 چشم‌انداز جغرافیایی و کاربست آن در پژوهش‌های تاریخی/ مهرداد دیوسالار، محمدتقی رهنمایی، محمدحسین فرجیها، محمد محمودپور

👈 جایگاه قبیله و ساختار شهری در همسازگری اجتماعی شام و عراق در عصر امویان/ مسعود بهرامیان، سیدابوالفضل رضوی

👈 بررسی حملۀ عثمانی‌ها به یمن؛ دلایل، پیامدها، و نتایج آن (921-945ق)/ علی غلامی فيروزجائی

👈 بررسی کارکردهای رسانه‌ای خطابه و منبر در عصر اول عباسی (132-232ق)/ سید محمد شیخ احمدی

http://journal.isihistory.ir/browse.php?cur=1&slct_pg_id=46&sid=1&slc_lang=fa

🆔 @researchguilan


🇩🇪🇮🇷
موسسه مطالعات پیشرفته در شهر دلمنهورست آلمان اهدا می‌کند:
کمک‌هزینه تحقیقاتی برای محققان تمام رشته‌ها

موسسه مطالعات پیشرفته در شهر دلمنهورست آلمان به شماری از علاقمندان به پژوهش در تمام رشته‌های دانشگاهی کمک‌هزینه ارائه می‌کند. این کمک‌هزینه به مدت ۳ تا ۱۰ ماه در اختیار پژوهشگران قرار می‌گیرد. محققان برجسته از تمام رشته‌ها و نقاط جهان(به جز شمال غرب آلمان) می‌توانند برای این فرصت تحقیقاتی اقدام کنند.

این موسسه که در شمال غربی آلمان قرار دارد از پژوهشگران و دانشجویانی که علاقه به تحقیقات در ارتباط با حوزه‌های بین‌رشته‌ای دارند، حمایت می‌کند. این موسسه فرصتی برای تمام محققان ایجاد می‌کند تا بتوانند بر روی تحقیقات خود تمرکز و تجربه کار در محیطی بین‌المللی و همکاری با پژوهشگران سایر رشته‌ها را نیز کسب کنند.

متقاضیان باید فرم درخواست خود را به همراه طرح تحقیقاتی و برنامه‌ریزی کاری، نامه انگیزشی، رزومه، مقالات منتشر شده و دو توصیه‌نامه برای مسئولان موسسه بفرستند. علاوه بر این‌ها، محققان باید بتوانند در دو مقاله جداگانه، پروژه تحقیقاتی خود را برای استادان رشته خود و همچنین داوران غیر مرتبط با رشته خود توضیح دهند. هیات داوران در موسسه مطالعات پیشرفته دلمنهورست از رشته‌های مختلف انتخاب می‌شوند و به همین دلیل متقاضیان باید بتوانند به شکلی قابل فهم، پروژه تحقیقاتی خود برای استادان غیرمرتبط با رشته‌شان نیز توضیح دهند. این مدارک باید به شکل فایل‌های جداگانه پی‌دی‌اف و از طریق ایمیل تا تاریخ ۱۵ ژوئیه ۲۰۱۹ برای مسئولان موسسه ارسال شود.

مسئولان موسسه مطالعات پیشرفته دلمنهورست با توجه به کیفیت طرح تحقیقاتی متقاضیان و همچنین مرتبط بودن آن با تحقیقات موسسه، محققان برتر را انتخاب می‌کنند.


برای کسب اطلاعات بیشتر می‌توانید به سایت زیر مراجعه کنید:
https://www.h-w-k.de/fileadmin/user_upload/downloads/bewerbung/HWK_Fellowships-How_to_Apply_and_Financial_Conditions_8Feb2019.pdf






🔶#نشست گرامی‌داشت #روز_جهانی بناها و محوطه‌ّهای تاریخی؛ سال بین‌المللی مناظر روستایی
🔹سخنران اصلي: دکتر محمدتقی رهنمایی

🔸زمان: سه‌شنبه ۲۷ #فروردین ۹۸
🔸ساعت ۱۵:۳۰ ـ ۲۰:۳۰
🔸مکان: #تهران، دفتر موسسۀ فرهنگی ایکوموس ایران
🆔@researchguilan




Репост из: گیل مهر
دکتر عباسی پناهی، عضو هیات علمی پژوهشکده گیلان شناسی:
تاریخ محلی گیلان را از نگاه توده ها بشناسیم/اروپاییان فهمیدند جهان آن چیزی نیست که کلیسا قرائت می کند/ اسناد تاریخی گیلان در آرشیو کشوهای همسایه نیازمند بازخوانی است

گیل مهر- مهری شیرمحمدی
دکتر عباس پناهی از مورخان پژوهشکده گیلان شناسی است. این استاد پرکار را با تاریخ محلی گیلان می شناسیم. وی که فعالیت های پژوهشی اش عمدتا در حوزه تاریخ صفویه، مشروطه و پهلوی است، تاکید دارد که باید درک درستی از تاریخ معاصر داشت تا بتوان برای آینده برنامه درستی تدوین کرد.
بر همین اساس پناهی سفرهایی به کشورهای همسایه داشته و اسناد زیادی را از تاریخ معاصر گیلان بویژه جنبش جنگل با خود به گیلان آورده است . زستان گذشته مرکز اسناد جنبش جنگل در پژوهشکده گیلان شناسی بازگشایی و بخشی از این اسناد رونمایی شد.
با وی پیرامون ضرورت بازخوانی اسناد تاریخ معاصر به منظور واکاوی نقش توده ها در حوادث تاریخی به گفتگو نشستیم.

ادامه مطلب


The Mongols and Religions

#International_Conference

Organisers:
Francesca Fiaschetti (University of Vienna): francesca.fiaschetti(at)univie.ac.at
Bruno De Nicola (Goldsmiths College, University of London/Austrian Academy of Sciences): bruno.denicola(at)oeaw.ac.at

The event is co-organised and co-sponsored by the Department of History (University of Vienna - https://ifg.univie.ac.at/), the Institute for Austrian Historical Research (University of Vienna - https://geschichtsforschung.univie.ac.at/en/) and the Institute of Iranian Studies (OeAW - https://www.oeaw.ac.at/iran/).

The establishment of the Mongol empire changed the religious map of Eurasia. During their expansion across Eurasia, the Mongols came in contact with all major religions (Buddhism, Islam, Christianity) and philosophical schools (Confucianism, Daoism), affecting their development as they incorporated vast territories into their domains. Simultaneously the Mongols themselves were largely influenced by the different religions they found during the conquest. In addition, religious communities played a decisive role in pre-modern societies both as pillars (i.e. supporters) of the state and as monopolists of knowledge (literacy, wisdom, etc.). They had enormous capital and were key agents in economic, cultural and political life of the empire.

This conference aims to offer a platform for scholars in the field to discuss different aspects of religions and religious life in the Mongol empire. Papers will discuss different aspects to this relationship including the allegedly tolerant attitude of the Mongols towards the different religions vis-a-vis their Realpolitik approach to religious communities; how religious personalities were agents of the intercultural exchange and communications (e.g. Christian and Buddhist monks, Sufi shaykhs, etc) or aspects of religious proselytism among members of the Mongol elite.

By using a broad topic, this event offers a framework for comparative research in the Mongol empire. This workshop brings together specialists on different parts of the empire and on different religions in an attempt to create platform to advance in our understanding of religion in 13th and 14th century Eurasia.



Informationen

May 15, 2019
Mongol Empire Spring Series
M.E.S.S. 2019 Workshop
C3 – Centrum für Internationale Entwicklung
Sensengasse 3, 1090 Vienna
Alois Wagner Saal

please register until May 3, with karin.jirik(at)univie.ac.at



May 16-17, 2019
The Mongols and Religions
Austrian Academy of Sciences
Hollandstraße 11-13, 1020 Vienna
Seminar room 49, 1st floor

Показано 20 последних публикаций.

180

подписчиков
Статистика канала