Scientometrics


Гео и язык канала: не указан, не указан
Категория: не указана


✅ آشنایی با مطالعات و شاخص های علم سنجی به زبان ساده.
✅ رصد حقیقی پیشرفت های علمیِ مجلات ، موسسات و دانشگاه های ایران.
✅ ارتباط با مدیر:
?ارسال پیام از طریق ربات:
@Scientometrics_bot
?ارسال پیام از طریق ایمیل:
Scientometrics.Iran@Gmail.com

Связанные каналы  |  Похожие каналы

Гео и язык канала
не указан, не указан
Категория
не указана
Статистика
Фильтр публикаций


اهمیت دز بوستر واکسن mRNA

مقاله نیوانگلند: تاثیرگذاری علیه عفونت علامت دار کووید-۱۹ با امیکرون زمانی در بیشترین حالت بوده که از دز بوستر mRNA استفاده شده تا از دز بوستر جانسن. تاثیرگذاری جانسن/mRNA نزدیک به تاثیرگذاری سه دز mRNA بوده است.

کانال تلگرامی @Scientometric


یکی از مقالاتی که ظاهرا قبلا در وبسایت تز ایران برای فروش جایگاه نویسندگی به آن پرداخته شده بوده است، حالا رترکت شده است. وبسایت Retraction Watch قبلا به موضوع وبسایتهایی که فروش جایگاه نویسنده در مقالات را انجام می‌دهند (از جمله یک وبسایت ایرانی به نام تز ایران) پرداخته بود. حالا Retraction Watch در گزارشی دیگر به رترکت شدن یکی از مقالات مربوط به تز ایران که برای فروش جایگاه نویسندگی اش اقدام کرده بوده پرداخته است. تعدادی نویسنده در حین داوری مقاله به مقاله اضافه شده است. حتی فرد نویسنده اول هم عوض شده است!
ظاهرا بعد از گزارش اولیه از Retraction Watch، تز ایران قسمت مربوط به فروش جایگاه نویسندگی را از وبسایت خود حذف کرده اما هنوز محتوای آن در Cash گوگل موجود بوده است. به هر صورت بعدا تز ایران منکر این کار شده بوده است.

گزارش جدید Retraction Watch

پست قبلی ساینتومتریکس در این مورد


از گزارش سپید: واکسن ایرانی تقریبا ۹ برابر قیمت واکسن جهانی تمام شده است:

در حالی که سازمان غذا و دارو اعلام کرد که هر دوز واکسن ایرانی ۲۰۰ هزار تومان یا معادل ۴۷ دلار با ارز ۴۲۰۰ تومانی درآمده است قیمت هر دوز واکسن خارجی در زمان تولید واکسن ایرانی فقط حدود ۵ دلار بود.

تولیدکنندگان واکسن ایرانی که قرار بود تا خرداد سال گذشته تبدیل به قطب صادرات واکسن منطقه شوند حالا نه تنها به این چشم‌انداز نرسیده‌اند که گزارش‌های عجیبی از تخلفات آنها به گوش می‌رسد.

نام یکی از این تولیدکنندگان اخیر در فهرست ابربدهکاران بانکی آمده است و برای یکی دیگر از تولیدکنندگان پرونده قضایی ایجاد شده است.

میلیون‌ها دوز واکسن بدون مشتری روی دست‌شان مانده است.

کانال تلگرامی @Scientometric


تا به حال نزدیک به ۲۲۰ مورد تایید شده از آبله میمونی در دنیا گزارش شده است. بریتانیا (۷۱ مورد)، اسپانیا (۵۱ مورد)، پرتغال (۳۹ مورد)، کانادا (۱۵ مورد) و آلمان (۱۱) مورد، کشورها با بیشترین مبتلایان بوده‌اند.

بعد از اسرائیل حالا امارات نیز در خاورمیانه، اولین مورد تایید شده از ابتلا به این بیماری را گزارش کرده است.

کانال تلگرامی @Scientometric

2.7k 0 31 17 29

مجله‌ی The Lancet Infectious Diseases در یک مقاله‌ی Case Series به شکل گذشته نگر به توصیف هفت بیمار مبتلا به آبله میمونی (چهار مرد و سه زن شامل یک نفر از پرسنل بهداشتی درمانی) در فاصله سالهای ۲۰۱۸ تا ۲۰۲۱ در بریتانیا پرداخته است.

منشا بیماری در این افراد از سه راه وارد شده از خارج، انتقال داخل بیمارستانی و انتقال بین افراد یک خانه گزارش شده است.

برای درمان سه بیمار از brincidofovir (۲۰۰ میلی‌گرم‌خوراکی هفته ای یک بار) استفاده شده است. هیچ مزیت بالینی قانع کننده ای از این دارو مشاهده نشده و علاوه بر آن همه موارد با افزایش آنزیم‌های کبدی مواجه شدند که به ناچار دارو قطع شده است.

همچنین در درمان یک بیمار دیگر از tecovirimat (۲۰۰ میلی‌گرم دو بار در روز و برای دو هفته) استفاده شد. این بیمار در مقایسه با بقیه بیماران مورد مطالعه در این مقاله، مدت زمان علائم و وایرال شدینگ کمتر در مجاری تنفسی فوقانی داشته (دوره بستری ده روزه) و همچنین تا قبل از ترخیص عوارضی از دارو برای وی گزارش نشده است.

وایرمی طولانی مدت و وایرال شدینگ طولانی تر در مجاری تنفسی فوقانی در چند بیمار حتی بعد از کراسته شدن ضایعات پوستی دیده شده که منجر به طولانی شدن ایرولاسیون آنها در بیمارستان شده است. (بر خلاف توصیه های فعلی) با توجه به مثبت بودن طولانی مدت PCR، پنج بیمار بیش از سه هفته در ایزولاسیون در بیمارستان بوده‌اند. (۲۲ تا ۳۹ روز)

یک بیمار هم از این هفت بیمار، شش هفته بعد از ترخیص عود خفیفی داشته است.

کانال تلگرامی @Scientometric


مقاله‌ی مجله Nature Medicine:

تاثیرگذاری استفاده از دو دز واکسن کروناوک (سینووک) با پلتفورم ویروس غیر فعال در کودکان ۳ تا ۵ سال (نزدیک به ۵۰۰ هزار کودک) درموج امیکرون در شیلی بررسی شده است. تاثیرگذاری به این شکل برآورد شده است:

در برابر عفونت علامت دار: ۳۸/۲ درصد و فاصله اطمینان ۹۵٪ بین ۳۶/۵ تا ۳۹/۹

در برابر بستری در بیمارستان: ۶۴/۶ درصد (بین ۴۹/۶ تا ۷۵/۲)

در برابر بستری درمراقبت‌های ویژه: ۶۹٪ (بین ۱۸/۶ تا ۸۸/۲ درصد)


✅ تاثیرگذاری دو دز از این واکسن در موج دلتا در شیلی در گروه سنی ۶ تا ۱۶ سال (حدودا دو میلیون نفر) هم بررسی شده و فعلا به صورت پیش مقاله در دسترس است.

تاثیرگذاری در برابر ابتلا، بستری بیمارستان و بستری در ICU به ترتیب ۷۴/۵ و ۹۱ و ۹۳/۸ درصد بوده است. برای زیر گروه سنی ۶ تا ۱۱ سال هم تاثیرگذاری جداگانه بررسی شده و مقادیر به ترتیب برابر ۷۵/۸ و ۷۷/۹ درصد به ترتیب برای جلوگیری از ابتلا و بستری در بیمارستان بوده است.


پیش مقاله ای از آرژانتین: تاثیرگذاری سینوفارم در برابر بستری ناشی از کووید-۱۹ در گروه سنی ۳ تا ۱۱ سال و در زمان حضور هر دو واریانت دلتا و امیکرون و همین طور در زمان غالب بودن واریانت امیکرون به ترتیب ۸۳/۴ و ۵۸/۶ درصد برآورد شده است.


در ایران برای گروه سنی بالای پنج سال از واکسنهای پاستوکووک و سینوفارم (ویروس غیر فعال) استفاده می‌شود.

کانال تلگرام @Scientometric


مودرنا اعلام کرده است که واکسنهای بالقوه برای آبله میمون را در مرحله‌ی پیش بالینی بررسی می‌کند.

کانال تلگرام @Scientometric


نتایج مطالعه‌ ی ACTT-4 در قالب مقاله علمی در مجله‌ی The Lancet Respiratory Medicine منتشر شده است.

در بیماران کووید-۱۹ بستری با نیاز به اکسیژن (Low or High flow و NIV) استفاده از باریسیتینیب به همراه رمدسیویر و یا استفاده از دگزامتازون به همراه رمدسیویر نتایج مشابهی داشته است. (از نظر بقای بدون نیاز به تهویه مکانیکی تا روز ۲۹).
با این تفاوت که عوارض مربوط به حالتی که دگزامتازون استفاده می‌شده بیشتر بوده است. (عوارض مرتبط به درمان و عوارض شدید و تهدید کننده حیات). در نتیجه در زمان فعلی به نظر می‌رسد انتخاب اختصاصی تر ایمونو مادولیتور می‌تواند بر حسب شرایط بیمار، بیماری های زمینه‌ای، آسانی تجویز و هزینه و … صورت بگیرد.

قبلا ترایال ریکاوری و متاآنالیز همراه آن از مطالعات قبلی، نشان از کاهش مرگ ناشی از کووید-۱۹ توسط باریسیتینیب داشت. در متاآنالیز این کاهش تا بیست درصد در مقایسه با گروه کنترل بود.
نکته‌ی مهم در مورد استفاده از باریسیتینیب این است که اثر کاهش مرگ در ترایال ریکاوری در کنار استفاده از دیگر داروها (کورتیکواستروئید، توسیلیوزمب و رمدسیویر) هم دیده شده است و الان می‌دانیم در شرایطی در برخی بیماران می‌توان احتمالا از همه داروها در کنار هم استفاده کرد.

کانال تلگرام @Scientometric


تصویر، برخی داروهای گیاهی و روشهایی که در مطالعات کارآزمایی بالینی کوید۱۹ در ایران در حال بررسی هستند را نشان می دهد. تعداد کل مطالعات کارآزمایی بالینی ثبت شده برای ایران (IRCT) و آمریکا (clinicaltrials.gov) به ترتیب ۱۰۳ و ۱۱۹ مورد می باشد.


سیگار (مصرف فعلی یا قبلی آن) شانس شدید شدن بیماری کوید۱۹ را تقریبا دو برابر می کند.

در روزهای اخیر در مورد نقش سیگار در ابتلا به کوید۱۹ صحبت های مختلفی شده است. یک مطالعه ی متاآنالیز که فعلا روی سرور MedRxiv قرار دارد، با بررسی ۱۲ مطالعه اولیه و ۹۰۲۵ بیمار کوید۱۹ به بررسی تاثیر سیگار در بیماران کوید۱۹ پرداخته است. این مطالعه متاآنالیز، یک ارتباط معنادار بین مصرف سیگار و پیشرفت بیماری کوید۱۹ را نشان داده است. (خطر نسبی ۲/۲۵ برابر). احتمال پیشرفت بیماری در افراد با سابقه ی مصرف سیگار و افراد بدون این سابقه به ترتیب ۱۷/۸ درصد و ۹/۳ درصد محاسبه شده است


دومین مطالعه در مورد استفاده از پلاسمای غنی از آنتی بادی برای درمان بیماران کوید ۱۹

مطالعه ی قبلی روی پنج بیمار مبتلا به نوع شدید کوید۱۹ انجام شده بود و نتایج موفقیت آمیزی داشت. این مطالعه نیز در چین و روی ده بیمار با میانه سنی ۵۳ سال انجام شده است. ۴ نفر بیماری مزمن داشته اند و ۳ نفر نیز تحت تهویه مکانیکی قرار داشته اند.
میانه مدت زمان بین شروع بیماری تا آغاز درمان ۱۶/۵ روز بوده است. در این مطالعه در طول سه روز‌ درمان، بهبود بالینی رخ داده است و سطح اکسیژن خون و لنفوسیتها افزایش و سطح CRP کاهش داشته است و ۳ بیمار مرخص شده و ۷ نفر نیز بهبود قابل توجه داشته اند. مقدارviral load نیز در ۷ بیمار منفی شده است. این درمان عوارض جانبی شدیدی نداشته است. این مطالعه یک گروه کنترل شامل ده نفر نیز داشته است که ۳ نفر فوت شده اند.
نتایج مطالعه در مجله ی معتبر PNAS منتشر شده است.

هم اکنون FDA پیشنهاد می کند تا افرادی که از کوید۱۹ بهبود یافته اند ( برای حداقل ۲ هفته)، پلاسمای خود را برای کمک به دیگر بیماران اهدا کنند که هر اهدا می تواند پلاسمای مورد نیاز برای ۴ بیمار را تامین کند.


نتایج تحقیق علمی توسط پژوهشگران ایرانی و ایتالیایی، با موضوع ارتباط بین میانگین دمای روزانه و میانگین نرخ ابتلا به کرونا ویروس جدید (کووید 19): هدف اصلی در این تحقیق بررسی تفاوت دمای میانگین روزانه در مناطق آلوده شده بوسیله کرونا ویروس جدید      (COVID-19) و تفاوت در نرخ افزایش آلودگی توسط این ویروس دراین مناطق بوده است. به منظور بررسی این فرضیه 5 کشور (Iran, Italy, Germany, Spain and United States)  و از هر کشور سه منطقه در نظر گرفته شده است.
برای اینکه تاثیر پارامترهایی مانند نوع عملکرد دولت ها و یا تفاوت های فرهنگی بین کشورها در نتایج بدست آمده حداقل گردند، مناطق مختلف هر یک از این کشور ها بطور جداگانه و با هم مورد مقایسه قرار گرفته اند. نتایج حاصل از این تحقیق نشان داده است که در تمامی مناطق مورد بررسی، تفاوت معنی دار در میانگین دمای هوای روزانه بین دو منطقه با تفاوت معنی دار در میانگین تجمعی روزانه نرخ مبتلایان در آن دو منطقه همراه بوده است
لینک نسخه پری پرینت


مرور چند مقاله در مورد کوید19

✅ عدم تاثیر هیدروکسی کلروکین در نومونی ناشی از کوید19

✅ نیاز به فاصله گذاری اجتماعی تا 2022

✅ پیشنهاد غربالگری کوید19 در خانمهای باردار در هنگام زایمان

✅ عدم وجود آنتی بادی کوید19 در برخی بیماران بهبود یافته از این عفونت

✅ سرایت بیماری از 2/3 روز قبل از ایجاد علائم

استفاده از هیدروکسی کلروکین در بیماران کوید19 بستری در بیمارستان که نیاز به دریافت اکسیژن دارند، موثر نیست. این نتیجه ی یک مطالعه روی سرور MedRxiv می باشد.
این مطالعه 181 بیمار با نومونی کوید19 را بررسی کرده است. 84 بیمار از هیدروکسی کلروکین استفاده کرده اند و در مقابل 94 نفر استفاده نکرده اند. در نهایت مشخص شده است که هیدروکسی کلروکین تاثیر معناداری در کاهش تعداد بستری در ICU، مرگ در طی 7 روز و ایجاد ARDS نداشته است.

بر اساس یک مطالعه در مجله ی ساینس، اگر دارو، واکسن و اقدامات ردیابی بیماران به شکل وسیع در دسترس قرار نگیرد یا موثر نباشند، احتمالا فاصله گذاری اجتماعی متناوب باید تا 2022 ادامه پیدا کند.

پیشنهاد غربالگری خانم های باردار همگام زایمان از نظر کوید19 در یک مطالعه منتشر شده در NEJM

در این مطالعه، از 215 خانم باردار هنگام زایمان، 4 نفر از نظر کوید19 علامت دار بوده اند و تست کوید19 نیز برای آنها مثبت شده است. از 211 بیمار باقی مانده نیز 210 نفر تست شده اند که 29 نفر مثبت بوده اند. در نتیجه از 33 بیماری که کوید19 داشته اند، 29 نفر (87/9%) بدون علامت بوده اند .

✅آنتی بادی کوید19 در برخی از بیماران پس از بهبودی یافت نمی شود.
در این مطالعه که فعلا در سرور medRxiv قرار دارد، وضعیت آنتی بادی 175 بیمار با تشخیص کوید19 در هنگام ترخیص از بیمارستان بررسی شده است. حدود 30 درصد افراد، تیتر آنتی بادی با مقدار بسیار کم داشته اند که در 10 نفر کمتر از حد قابل تشخیص (undetectable antibody titers) بوده است. همچنین مشخص شده است که سطح آنتی بادی با میزان CRP ارتباط مستقیم و با تعداد لنفوسیت ارتباط عکس داشته است. سطح آنتی بادی در افراد با سن بالاتر، بیشتر بوده است.
این مطالعه می تواند نشان دهنده ای این موضوع باشد که برخی از بیماران بدون ایجاد آنتی بادی بهبود می یابند.

یک مطالعه در مجله Nature medicine مشخص کرده است که با توجه به میانه دوره کمون کوید19 (5/2 روز)، سرایت بیماری از 2/3 روز قبل از ایجاد علائم شروع می شود و تا 0/7 روز قبل از شروع علائم به اوج شدت انتقال خود می رشد.




داده های بیماران بستری در ICU در منطقه ی Lombardy به عنوان اپی سنتر پاندمی کوید۱۹ در ایتالیا در مجله ی جاما به صورت Retrospective case series منتشر شده است.

در این مطالعه، ۱۵۹۱ بیمار بستری در ICU در ۷۲ بیمارستان از تاریخ ۲۰ فوریه، با تشخیص آزمایشگاهی کوید۱۹ و میانه سنی ۶۳ سال که ۱۳۰۴ نفر (۸۲٪ ) از آنها مرد بوده اند، بررسی شده اند.
بیماری های زمینه ای شایع شامل پرفشار خون (۴۹٪ از بیماران)، بیماری های قلبی و عروقی (۲۱٪)، هایپر کلسترولمی ( ۱۸٪) و COPD (۴٪) بوده است. ۷۰۹ نفر حداقل یک بیماری زمینه ای داشته اند.
در این مطالعه، داده های وضعیت تنفسی برای ۱۳۰۰ بیمار در دسترس بوده است و‌۹۹٪ نیز به حمایت تنفسی داشته اند. ۱۱۵۰ بیمار (۸۸٪) اینتوبه شده و از تهویه مکانیکی استفاده کرده و ۱۳۷ نفر نیز تهویه ی غیر تهاجمی داشته اند.

تا ۲۵ مارس، ۹۲۹ بیمار (۵۸٪) بیماران در ICU مانده، ۲۵۶ بیمار (۱۶٪) مرخص و ۴۰۵ بیمار (۲۶٪) فوت شده اند. مرگ در افراد با سن کمتر (بر اساس میانه سنی ۶۳ سال) ۱۵٪ و در افراد مسن ۳۶٪ بوده است.


مطالعه داروهای هپاتیت سی در درمان کوید19

بر اساس IRCT، هفت مطالعه از ایران به بررسی داروهای هپاتیت سی در درمان کوید19 (فعلا) می پردازند:

1- ترکیب دارویی سوفوسبوویر + ولپاتاسویر از علوم پزشکی کرمانشاه- مسئول علمی: دکتر بابک صیاد

2- ترکیب دارویی سوفوسبوویر + داکلاتاسویر (سووداک) - بیمارستان شریعتی تهران-مسئول علمی: دکتر شیرین افهمی

3- ترکیب دارویی سوفوسبوویر + داکلاتاسویر (سووداک) و ریباویرین- علوم پزشکی آبادان- مسئول علمی : دکتر سارا مبارک

4- ترکیب دارویی سوفوسبوویر + داکلاتاسویر (سووداک) و ریباورین- علوم پزشکی مازندارن- مسئول علمی: دکتر حمیده عباسپور

5- ترکیب دارویی سوفوسبوویر + داکلاتاسویر (سووداک) و ریباورین- علوم پزشکی مازندارن- مسئول علمی: دکتر فاطمه روزبه

6- ترکیب دارویی سوفوسبوویر + لدیپاسویر -بیمارستان امام خمینی تهران- مسئول علمی: دکتر حسین خلیلی

7- داروی سوفوسبوویر -علوم پزشکی شهید بهشتی- مسئول علمی: دکتر مصطفی علوی مقدم


Репост из: Scientometrics
الان که می خواستم وارد تلگرام بشوم متاسفانه فیلترشکنم کار نمی کرد و مجبور شدم چند دقیقه ای برای حل این موضوع وقت بگذارم.

کاش واقعا یک گروه پژوهشی، یک کار علمی انجام دهند تا مشخص شود چقدر وقت و هزینه از مردم ایران ( در طبقات مختلف مثل مشاغل مختلف و به خصوص برای محققین) برای مراجعه به وبسایتهای فیلتر شده ی صرفا علمی یا با کارکرد علمی مثل یوتیوب، توییتر، فیس بوک، تلگرام و .... صرف رفع فیلتر می شود. و این که اینها کدام شرکتها هستند که درآمد حاصل از فیلترشکنها برای آنهاست.

فیلترینگ در حالی صورت می گیرد که بسیاری از مسئولین ارشد کشور (از دفتر رهبری، هر سه قوه، شورای نگهبان،مجلس خبرگان، مجمع تشخیص مصلحت و ...) در شبکه های مجازی فیلتر شده به زبان فارسی فعالیت دارند.

به زودی در مورد گزارش آلتمتریک و اهمیت شبکه های اجتماعی در دنیای علم و علم سنجی مطلبی را منتشر می کنم


Репост из: Sadak Education
💫پنل مسیر طلایی💫

🎁پنل مسیر طلایی؛
کاری از کارگروه علمی پژوهشی سدک و نهاد های دانشجویی علمی پژوهشی دانشگاه

📌کارگاه های انگیزشی پژوهشی، انتقال تجربه و بحث و گفت‌و‌گو درباره مباحث علمی پژوهشی با افراد و اساتید شاخص کشوری


📌این مجموعه کارگاه در فضای skyroom برگزار خواهد شد.

📌هزینه کارگاه : رایگان

📌شرکت برای عموم آزاد است.

برای اطلاعات تکمیلی و نحوه ورود به وبینار کانال ما رو دنبال کنید:
(راهنمای ورود تا ساعاتی دیگر به سمع و نظر شما عزیزان خواهد رسید )

🆔 @SADAKEDU




🔴 وزیر بهداشت و دو معاونش، این توانایی را داشته که علی رغم درگیری در کار اجرایی، درمانی و آموزشی، در طول 4 سال قبل، به طور متوسط در کمتر از هر 9 روز (5/36 تا8/11 روز) 1 مقاله منتشر کنند
منبع: اسکپوس

Показано 20 последних публикаций.

1 595

подписчиков
Статистика канала