سیامک قاسمی


Гео и язык канала: не указан, не указан
Категория: не указана


مديرعامل یک موسسه مطالعات اقتصادى | دكتراى مديريت كسب و كار | اينجا فقط نظرات شخصى‌ام را مى نويسم.

Связанные каналы  |  Похожие каналы

Гео и язык канала
не указан, не указан
Категория
не указана
Статистика
Фильтр публикаций


به مناسبت سوم دسامبر ؛ روز جهانى معلولين

@siamak_ghassemi


Видео недоступно для предпросмотра
Смотреть в Telegram
‼️ شما شاید یادتون نمیاد اما اوایل دهه هفتاد یه زمانی بود که ویدیوکلوب ها فیلم ویدیو اجاره میدادند اما فروش دستگاه ویدیو ممنوع بود. یعنی دستگاه های نظارتی تصور کرده بودند مردم فیلم را درون خودشون می ذارند و میبینند !

حالا نزدیک سی سال بعد سخنگو و عضو شورای نگهبان - بالاترین رکن قانونی کشور - مردم را تشویق به نوشتن در توییتر فیلتر شده میکند و وقتی صحبت از فیلترشکن میشود، میگوید من را وارد موضوعات «ممنوعه» نکنید !

اصولا معتقدم ما در این سی چهل سال از سطح حکومت تا سطح جامعه آخرش نفهمیدیم با مدرنیته چندچند هستیم. هم ابزارهای جهان مدرن را می خواهیم ، هم نمی خواهیم ؛ مثلا هم فوتبال را می خواهیم و هم حضور زنان در استادیوم را نمی خواهیم ؛ هم مدال المپیک را می خواهیم و هم مبارزه با حریف غاصب را نمی خواهیم ؛ هم توییتر را می خواهیم و هم فیلترشکن را نمی خواهیم .

این تضاد فرهنگی به نظر من سبب می شود که ما نه کره شمالی میشویم و نه کره جنوبی، همون وسط ها در مرز دو کره می مانیم !

@siamak_ghassemi


‼️ آزادی زیر دود

مشکل اکثر جنبش ها، ‌شورش ها و اعتراضات اقتصادی چپ گرایانه آن است که معترضین می دانند که چه نمی خواهند، اما نمی دانند که دقیقا چه می خواهند ... !
پاریس شهری که به قول دکتر شریعتی روزگارانی در گوشه هر کافه اش نطفه یک انقلاب بسته میشد و نماد آزادی است، این روزها در آتش اعتراضات چپگرایانه معترض به افزایش نرخ سوخت می سوزد.

#پاریس
#نوفل_لوشاتو
#طاق_پیروزی
#سیامک_قاسمی
@siamak_ghassemi














🔴هر آنچه كه درباره بازار ارز مى بينم
✍️ سيامك قاسمى

١- بانك مركزى ايران در طى هفته هاى اخير اختيارات بى سابقه‌اى را براى مديريت بازار ارز از سران كشور گرفته است كه در جاى خود ارزشمند است، اما در اینکه با اين اختيارات چه مى كند جاى سوالاتى پا برجاست.

٢- ثبت سفارش واردات و تخصيص ارز به واردات كالاها بغير از كالاهاى ضرورى و استراتژيك تقريبا متوقف شده است و تقاضا در اين بخش به شدت كاهش يافته است و استمرار اين سياست باعث عميق تر شدن ركود در توليد و صنعت خواهد شد و قابل ادامه نيست .

٣- بانك مركزى با اعلام محدوديت بر روى دستگاه هاى پوز ، عملا بازار ارز سليمانيه و هرات و ... را به شدت محدود كرده و صادرات ريالى و تقاضاهاى سفته بازى در اين بازارها را خوشبختانه به شدت كاهش داده است؛ اين تصميم مثل شمشير دو لبه در آينده داد و ستد ها و تقاضاهاى خرد اقتصاد ايران را هم با اختلال زيادى همراه مى كند.

٤- كاهش يكباره قيمت ارز از ١٩ به ١٤ هزار تومان در مهرماه ، بازيگران خرد و عمومى بازار ارز را ترسانده و به خانه فرستاده است و فضاى امنیتي و كنترلى شديد در بازار ، بازيگران بزرگتر بازار را به شدت كنترل و مهار كرده است.

٥- در حالى كه ريسك سياسى كشور همچنان بالاست، قيمت جهانى نفت به ٥٠ دلار رسيده است ، تنش بين نيروهاى سياسى داخلى افزايش يافته است، اف اى تى اف تصويب نشده است ،ظريف قرار است استيضاح شود، شاخص بورس از نزديك عدد ٢٠٠ هزار به ١٦٥ هزار واحد كاهش يافته است، از نظر منطق اقتصاد ايران ، قيمت دلار در اين شرايط بايد مسير عكس بورس را در پيش گرفته و هرچند مقطعى افزايش مى يافت اما دلار هم در حال كاهش است و اين كاهش دلار در شرايطى كه روند آن با ديگر متغير و تكه هاى پازل اقتصاد ايران همراستا نيست ، احتمال كنترلى بودن و دستورى بودن اين كاهش قيمت را افزايش داده و پايدارى آن را دچار ترديد مى كند.

٦- در استمرار دست پر قدرت بانك مركزى در تقريبا سركوب تقاضاى ارز چه در بخش وارداتى - بجز كالاهاى اساسى - و چه در بخش تقاضاى اسکناسی ترديدهاى جدى وجود دارد و بايد ديد بازارساز - بانك مركزى - تا كجا اين اختيار را دارد كه براى كنترل بازار ارز در بخش واردات و توليد اختلال ايجاد كند.

٧- در صورت عدم وقوع تحول سياسى و اقتصادى عجيب و غريب و خارج از تحولات قابل پیش بینی ، به نظر من انتظار جهش - رشد بسیار سریع - دوباره ارزى در طى ماههاى آينده ضعيف است اما متناسب با كاهش قدرت بانك مركزى در سركوب تقاضا يا تزريق اسكناس در بازار ، ميشود انتظار توقف کاهش يا افزايش با آهنگ محدود دلار را داشت.

@siamak_ghassemi






‼️ بحران شبكه بانكى به زبان ساده چيست ؟
✍️ سيامك قاسمى

بحران شبکه بانکی بی ترید یکی از مهمترین چالش های اقتصادی ایران است که در صورت عمومی شدن بحران و ایجاد پدیده «هجوم بانکی»، ابعاد سیاسی، اجتماعى و امنیتی آن بسیار فراتر از یک بحران اقتصادی است .

این بحران از اواخر دهه هشتاد آغاز شده و مثل بهمن سال به سال تشدید شده است و مهمترین دلیل شروع این بهمن بانكى بطور خلاصه سه دلیل بوده است :

١- بدهی بیش از ۲۵۰ هزار میلیارد تومانی دولت به بانک ها
٢- بیش از صد هزار میلیارد تومان وام هایی که برنگشته است
٣- شرکت داری و املاک داری بانک ها

طبیعی است که عمق بحران در همه بانک ها یکسان نیست و بانک های خوب و بد وجود دارد اما این سه دلیل، سبب منجمد شدن بخش مهمی از دارایی بانک ها شده است. اما اگر به سادگی بخواهیم عمق بحران را بیان کنیم، این است که امروز کل بدهی بانک ها به مردم که همان سپرده های مردم نزد بانک ها هست، ۵۰۰ هزار میلیارد تومان بیشتر از کل دارایی بانک ها که عمدتا همان وام هایی که داده اند می باشد و به زبان بسیار ساده اگر بانک ها همه وام هایی که داده اند پس بگیرند و همه مردم برای گرفتن سپرده هایشان به بانک مراجعه کند، تقريبا از هر ۴ نفر ۱ نفر برای بازپرداخت سپرده اش پولی در بانك ها وجود ندارد!

این موضوع سبب می شود که در همه این سالها بانكها با ترفند نرخ سود بالا بانکی، اجازه خروج اکثر سپرده ها را گرفته اند و برخی تنها با سپرده های جدید توانسته اند سود یا اصل سپرده قبلی ها را بدهند و این روند بهمنی در عمیق تر شدن ماجرا ادامه دارد .

حل بحران شبکه بانکی نیاز به تصمیمات سخت و پر هزینه در سطح سران کشور دارد اما آنچه که قابل پیش بینی است در طى ماهها يا سالهاى آينده برای جلوگیری از پدیده «هجوم بانکی» یا صف کشیدن مردم جلوی بانک ها، به نظر ميرسد بانک مرکزی به مرور نقل و انتقالات پولی را سخت و سخت تر میکند و با اطمینان بخشى به حفظ سپرده های مردم نزد بانک ها، قوانین سختگیرانه بیشتری را برای حداکثر نقل و انتقال روزانه ، هفتگی و ماهیانه حتی به صورت حضوری در شعب بانك ها در برداشت سپرده ها و نقل و انتقالات پولى وضع خواهد کرد و این محدودیت ها به مرور بيشتر خواهد شد تا با اين ابزار امكان موج خروشان احتمالى در برداشت سپرده ها را به صورت دستورى به شدت مهار و كنترل كنند .

@siamak_ghassemi






Видео недоступно для предпросмотра
Смотреть в Telegram
‼️بلاى سوسياليسم

پيشنهاد مى كنم كمتر از ٥ دقيقه وقت بگذازيد و اين ويديو را ببينيد تا يكبار براى هميشه متوجه شويد كه شعارهاى عامه پسند كمك به محرومين و فقرا و ژست هاى پوپوليستى و سوسياليستى چه صدمه اى به اقتصادها مى زنند.


اين دقيقا بلايى است كه اكثر دولت هاى چند دهه اخير بر سر اقتصاد ايران آورده اند و بلايى است كه دولت هاى يك دهه اخير سر برزيل آورده اند، وعده هاى توخالى در حالى كه به اندازه قول ها و وعده ها چيزي در بساط شان نيست .
@siamak_ghassemi




Видео недоступно для предпросмотра
Смотреть в Telegram
🎼 كمانچه را مى شود سنتى ترين و مهجورترين ساز موسيقى سنتى ايران و «كيهان كلهر» را مى شود جهانى ترين و بين المللى ترين نوازنده و آهنگساز موسيقى ايران دانست. اين تناقض در ظاهر، هميشه براى من الهام بخش اين بوده است كه جهانى شدن در ذهن اتفاق مى افتد و نه در ابزار و ذهن كلهر و استادى بى نظيرش او را بر جايگاه كنونى نشانده است.

@siamak_ghassemi


🔴 در رد و تمنای نوستالژی

"در فلسفه،در نقاشى، در شعر، در تحقيق، من در حسرت گذشته‌ای هستم كه «آدم حسابى» مى پرورانيد."

من در زمينه سليقه موسيقايى هرگز نتوانستم با محسن نامجو ارتباط برقرار كنم، اما نمى توانم كه كاملا آبژكتيو اقرار نكنم كه اين خوانش يك ساعت و اندى او بر مقاله «در رد و تمناى نوستالژى» اش در دانشگاه بيريتيش كلمبيا ونكور يك شوك و اتفاق مهم براى من در اين روزهاى پر هيايو براى بيشتر فكر كردن بود.

به همه دوستان روشنفكر و اهل انديشه‌ام خيلى زياد توصيه مى كنم كه ساعتى را وقت بگذارند و فيلم اين سخنرانى را ببينند.

https://youtu.be/G8I0tm8NkZk
سخنرانی محسن نامجو با عنوان در ردّ و تمنای نوستالژی
سخنرانی محسن نامجو با عنوان «در ردّ و تمنای نوستالژی» ۸ نوامبر ۲۰۱۸ دانشگاه بریتیش کلمبیا



Показано 20 последних публикаций.

882

подписчиков
Статистика канала