انجمن علمی سینما دانشگاه سوره


Гео и язык канала: не указан, не указан
Категория: не указана


ارتباط با انجمن:
@The_wonderer
@Autonomie

Связанные каналы

Гео и язык канала
не указан, не указан
Категория
не указана
Статистика
Фильтр публикаций


Репост из: انجمن علمی سینما دانشگاه سوره
نشستِ «سینما و رادیکالیسم»
با «صالح نجفی»

سه‌شنبه، ۴ دی، ساعت ۱۳، دانشگاه سوره، سالن سینما
ورود برای عموم آزاد است.


Репост из: انجمن علمی فلسفه دانشگاه تهران
▪️انجمن علمی فلسفهٔ دانشگاه تهران با همکاری انجمن دیاران به مناسبت روز جهانی مهاجرت برگزار می‌کند:
🔻چهارشنبه ۵ دی‌ماه، ساعت ۱۳ الی ۱۶،
📽اکران مستند«اکسدوس»، با حضور بهمن کیارستمی، روبرت صافاریان و آرش نصر اصفهانی
🔻مکان: دانشگاه تهران، دانشکدهٔ ادبیات، تالار فردوسی
(نمایشگاه عکس از ساعت ۱۰ تا ۱۸)


نخستین نشستِ دور دوم انجمن علمی سینما، با عنوان «خلاقیت؛ به سوی سینمایی دیگر» و با حضور محمدرضا اصلانی، دوشنبه، ۱۹ آذر ۹۷، در سالن سینمای دانشگاه سوره برگزار شد؛ که با استقبال خوب دانشجویان همراه بود. در این نشست، اصلانی مقدمه‌ای را برای حرکت به سوی سینمای خلاق ارائه داد؛ و سخن خود را از ضرورتِ خلاقیت آغاز کرد، و آن را به طور کلی به هنر، به ویژه، به «سینمایی دیگر» بسط داد.

در زیر بخش‌هایی از صحبت‌ محمدرضا اصلانی را می‌خوانیم:


ارائه‌ی یک آلترناتیو، با ارائه‌ی پیشنهادی دیگر، متفاوت است.
آلترناتیو واژه‌ای مربوط به گفتمان قدرت است، درباره‌ی تصاحب و گرفتن است؛ و قتل. برای همین ما از این واژه استفاده نمی‌کنیم؛ زیرا نمی‌خواهیم جایگزین چیزی بی‌ارزش شویم و با این کار خود را تا حد آن پایین بیاوریم. ما به دنبال ارائه‌ی پیشنهادی تازه هستیم؛ یعنی «خلاقیت».

ضرورت وجود خلاقیت را می‌توان در دو زمینه روشن کرد:
۱) اساطیری: ما می‌توانیم تمام صفات سلبی و ثبوتیه‌ی خداوند را به ترتیب، به او بدهیم و از او بگیریم. اما او همچنان خدا خواهد ماند؛ مگر آن که صفت خالق بودن را از او سلب کنیم. به این ترتیب، تنها دلیل جانشین بودنِ انسان برای خدا، خلاقیت اوست. پس انسانی که خلاق نیست، انسان نیست.
۲) تاریخ: آن‌چه که تاریخ را پیش می‌برد، آفرینش به دست انسان، و تغییر جهان است. ایران ۴۰۰ سال است که در تاریخ وجود ندارد؛ زیرا هیچ پیشنهاد خلاقه‌ای را به جهان عرضه نکرده است.

سینمای ایران نیز، با وجود نزدیک به ۱۲۰ سال قدمت، جایگاهی در کتاب‌های تاریخ سینما ندارد. زیرا آن‌چه اغلب تولید شده، تولیداتِ «صنعت فرهنگ»، و فیلم‌های خوب‌مان هم، تقلیدی خوب از سینمای دیگران است. درحالی که فیلمی تازه، اما بد، بهتر است از فیلم‌های خوبِ تکراری و خالی از هر پیشنهادی. باید در پی پیشنهادِ «سینمایی دیگر»، متناسب با تاریخ و جغرافیای خویش، اما نه به معنای سنتی آن، بود. بنابراین این پیشنهاد خلاف آن‌چه که از هنرِ ناب و پیشرو تصور می‌شود، عمیقا سیاسی‌ست؛ و چیزی جدای واقعیت و نامرتبط به آن نیست؛ بلکه واقعیت را یک قدم به جلو می‌برد.
به قول ابوسعید ابوالخیر:
«خدا بیامرزد هر کسی را که یک قدم بیاید جلو.»








Репост из: شوراهای صنفی دانشجویان کشور
🔴🔴بیانیه شوراهای صنفی دانشجویان کشور به مناسبت روز دانشجو

🔻🔻🔻
شصت و پنج سال پیش از این، در روزهایی که جغرافیای ما عرصه‌ی تاخت و تاز قدرت‌های خارجی و متحدان و نفع‌بران داخلی‌اش قرار گرفته بود، ارتجاع ضدمردمیِ پهلوی برای اثبات خوش‌خدمتی‌اش به اربابان آمریکاییِ خود، سه فرزند مبارز ایران را پیش پای نیکسون جنایتکار قربانی کرد و برگی خونین از تاریخ مبارزات دانشجویی رقم خورد. امروز، در شرایطی که وارثانِ خودخوانده‌ی شانزدهم آذر، این بار در هیبت دو جناح، بیش از هر زمان دیگری کمر به سیاست‌زدایی از دانشگاه بسته‌اند و می‌کوشند تا دانشجو را به موجودی توسری‌خورده، از نظر سیاسی عقیم و گوش‌به‌فرمانِ غارتگرانِ عرصه‌ی آموزش عالی و سایر عرصه‌های زندگی اجتماعی بدل کنند، بار دیگر بر آن شده‌ایم تا صدایی خلاف موج‌های اقتصادی و سیاسیِ حاکم بلند کنیم.
🔻🔻🔻

◀️متن کامل بیانیه در اینستنت ویو
https://telegra.ph/بیانیه-شوراهای-صنفی-دانشجویان-کشور-به-مناسبت-روز-دانشجو-12-06

8⃣0⃣1⃣
🆔@senfi_uni_iran


نشستِ «خلاقیت؛ به سوی سینمایی دیگر»
با «محمدرضا اصلانی»

دوشنبه، ۱۹ آذر، ساعت ۱۴، دانشگاه سوره
ورود برای عموم آزاد است.


سلام دوستان

دوره‌ی دوم انجمن سینما، با عضویتِ جواد چریکی، پدرام فتاحی، امیررضا اسکندری، طهماسب مهدوی و محمدحسین سیفی، و اعضای جانشین، رها سجادی و پوریا یزدانی، و به دبیری جواد چریکی، آغاز به کار کرد.

این کانال برای اطلاع‌رسانی برنامه‌های انجمن و ارتباط با دانشجویان راه‌اندازی شده‌است.

Показано 9 последних публикаций.

153

подписчиков
Статистика канала