تحلیل روز افغانستان


Гео и язык канала: не указан, не указан
Категория: не указана


با تحلیل روز افغانستان، به روزترین مقالات تحلیلی از اتفاقات روز افغانستان را دنبال کنید.
www.Tahlilroz.com
www.Tahlilroz.af

Связанные каналы  |  Похожие каналы

Гео и язык канала
не указан, не указан
Категория
не указана
Статистика
Фильтр публикаций


Видео недоступно для предпросмотра
Смотреть в Telegram
🎥 کودکان کار افغانستان

🔹چه می شود که یک کودک کارهایی چون بوت پالیشی و جمع کردن بوتَل را به مکتب رفتن ترجیح می دهد؟

🔹کودکان محروم از حق تعلیم، کودکی خود را در میان زباله ها بدنبال نان می گذرانند و نان را به سواد ترجیح می دهند.

🔹این مستند کوتاه اختصاصی را در کانال یوتیوب تحلیل روز ببینید.

🔺 برای ورود به کانال یوتیوب تحلیل روز روی لینک زیر کلیک نمایید.
👇👇
https://www.youtube.com/watch?v=ITwVhuJ2mZ4

@Tahlilroz_af


🔴 تاجیکستان دشمن اصلی طالبان؟

🔹با این حال، تاجیکستان برخلاف همسایگان آسیای مرکزی، به اضافه روسیه و چین، عجله ای برای برقراری روابط با ارگ نشینان کابل ندارد.

🔹در مقابل، نقش دشمن اصلی طالبان را بر عهده گرفته است و گفته می شود از بقایای نیروهای مخالف افغان حمایت می کنند (اگرچه دوشنبه این موضوع را رد می کند).

🔹مخالفت دوشنبه با طالبان غیرعادی نیست و دلیلی برای این وجود دارد.

🔹طالبان ورژن ۲ تحت سلطه پشتون ها با مخالفت تاجیک ها، ازبک ها، هزاره ها و دیگر اقلیت های افغان که بیش از نیمی از جمعیت کشور را تشکیل می دهند، مواجه است. تاجیکستان اغلب با طالبان بر سر بدرفتاری آنها با تاجیک های قومی در افغانستان مخالف بوده است.

این مقاله را در تحلیل روز بخوانید:
https://b2n.ir/n98539

@Tahlilroz_af


به گروه تحلیل روز افغانستان بپیوندید.
👇👇👇
https://t.me/+T6lBNyjwfP00YTJk


🔴 آشوب های گذشته و بیم از آینده؛ نتیجۀ اعتماد افغانستان به آمریکا

🔹رئیس جمهور آمریکا چند روز پیش طی یک سخنرانی در کالیفرنیا اعلام کرد که «ایران را آزاد میکنیم». هرچند بایدن شخصیتِ کاریزماتیک ندارد و چندان سخنران ماهری هم نیست و از آن طرف نحوه ­ی سخنرانی و تُنِ صدایش هم چندان دل­چسب نیست، اما «آزاد کردن»، «آزاد میکنیم» و «آزادی» کلماتِ زیبایی هستند که هر انسان آزاده را مسحور می­کنند.

🔹کلمۀ «آزادی»، از هر بلندگویی که به گوش رسد، دلگرم کننده است، اما آیا اعتماد به آمریکا چه نتیجه ای در پی داشت؟

🔹اما پرسش اساسی اینجاست که آیا بایدن و دولت آمریکا واقعا متعهد به آزادی و آزاد کردن کشورهاست؟ آیا دولت آمریکا و سیاستمداران این کشور حقیقتا شعارهای صادقانه میدهند؟ زیرا صداقت و راستی در هر تعاملی کلیدی­ ترین گزینه است.

🔹از طرف دیگر آیا آمریکا واقعا قابل اعتماد است؟ این پرسش­های است که فقط صاحب این قلم و امثال ما که تجربه­ ی زیست ۲۰ساله را با شعارهای آمریکاییان داریم، می توانیم جواب منطقی و معقول ارائه دهیم.

این مقاله را در تحلیل روز بخوانید:
https://b2n.ir/k06860

@Tahlilroz_af


🔴 نظام سیاسی متمرکز یا فدرالیسم

🔹فدرالیسم افغانستان را نجات می دهد یا تداوم نظام متمرکز؟ افغانستان در طول تاریخ انواع نظام های سیاسی را تجربه کرده است.

🔹آخرین نوع نظام سیاسی که نظام ریاستی و متمرکز بود و در آن به آراء مردم مراجعه گردید و قانون اساسی رئیس جمهور را اختیارات تام داده بود، در سال ۲۰۰۴ میلادی تعیین و برای افغانستان تجویز گردید.

🔹نظام سیاسی متمرکز، طی دو دهه ­ی گذشته به شدت ناکام بود و به میزان قابل توجه نارضایتی­ های اقشار مختلف مردم را بر انگیخت.

🔹با فروپاشی جمهوریت در اگست ۲۰۲۱، امارت اسلامی توسط طالبان در کشور مسلط گردید و اینک افغانستان دارای نظامِ امارت اسلامی است که در آن رهبر(ملاهبت الله آخند زاده) و نخست وزیر (ملا محمد حسن آخند)، می ­باشند.

این مقاله را در تحلیل روز بخوانید:
https://b2n.ir/f81794

@Tahlilroz_af


🔴 چرایی استقبال ترکمنستان از روی کار آمدن طالبان

🔹وضعیت متحول افغانستان، با تسلط طالبان بر کشور، مرکز توجه را به آسیای مرکزی، به ویژه همسایگان نزدیک افغانستان معطوف کرده است.

🔹اما در حالی که اخبار و گزارش هایی در مورد تاجیکستان و ازبکستان وجود دارد، کمتر شنیده شده است که ترکمنستان، کشوری با ذخایر عظیم گاز، چگونه با بحران افغانستان به ویژه با طالبان مقابله کرده است.

🔹ترکمنستان به طول ۷۴۴ کیلومتر با افغانستان مرز مشترک دارد. این کشور با ذخایر ۲۶۵ تریلیون فوت مکعبی، ششمین ذخایر بزرگ گاز طبیعی در جهان را داراست. این کشور غنی از منابع طبیعی در آسیای مرکزی، رویکرد و نگرش خاص خود را نسبت به همسایه جنوبی خود (افغانستان) دارد.


🔹زمانی که نظام جمهوریت در افغانستان سقوط کرد و پس از چندین سال طالبان توانستند مجددا قدرت را بدست بگیرند، آنچه بیش از همه قابل توجه بود این بود که برخورد ترکمنستان نسبت به موضوع افغانستان مثبت بود.

این مقاله را در تحلیل روز بخوانید:
https://b2n.ir/b07993

@Tahlilroz_af


🔴 سیاست تاجیکستان در قبال افغانستان

🔹این نکته باید عنوان شود که تاجیکستان قصد ندارد وارد درگیری مستقیم با طالبان شود.

🔹در عوض، رهبری تاجیکستان با چند ریسک بیشتر نسبت به همسایگان خود، روی افزایش محبوبیت خود در داخل و خارج حساب می کند.

🔹دوشنبه می تواند چنین خطراتی را بپذیرد، مطمئن است که به عنوان آخرین راه حل، همیشه می تواند به نیروهای روسی که امنیت مرزهای تاجیکستان و افغانستان را تامین می کنند، حساب باز کند. این در حالیست که تاجیکستان همچنین با چین همکاری نظامی نزدیکی دارد.

🔹با فرض اینکه وضعیت افغانستان همچنان نامشخص باشد، ممکن است تا چند سال دیگر دامن گیر رژیم رحمان شود. در عین حال، دوشنبه به اندازه کافی محتاط است که در صحبت ها و لفاظی های خود زیاده روی نکنند، به این معنی که رئیس جمهور این کشور بتواند در مواقع سخت و تنش آلود با طالبان مذاکره کند.

این مقاله را در تحلیل روز بخوانید:
https://b2n.ir/n98539

@Tahlilroz_af


🔴 طالبان نیروی مزاحم برای پاکستانی ها؟

🔹نگرانی های بیشماری وجود دارد از اینکه طالبان به یک نیروی مزاحم برای پاکستان تبدیل شود زیرا سیاستگذاران پاکستانی با دولت طالبان مواجه شده اند که فاقد مشروعیت بین المللی و مزایای اقتصادی برای این کشور است.

🔹طالبان این کشور را تصرف کرد، اما دولت آنها توسط امریکا و ملل متحد تحریم شده است. طالبان یک اقتصاد ضعیف را به ارث برده است که به سختی از درگیری، بی ثباتی سیاسی، کمبودهای نهادی و خشکسالی آسیب دیده است.

🔹کمک های بین المللی که حدود ۷۵ درصد از هزینه های عمومی افغانستان را تشکیل می دادند اکنون قطع شده است و ممکن است به یک فاجعه انسانی در کشور تبدیل شود.

🔹در مقابل این اقدامات تادیبی، طالبان همچنان سرکشی می کنند.

🔹آنها در برابر برآورده ساختن انتظارات مساعدت کنندگان، که شامل تقسیم قدرت نمایندگان، احترام به حقوق اساسی، گنجاندن زنان و دختران، و پیروی از تعهدات ضد تروریسم است، مقاومت می کنند.

🔹اگرچه نشانه‌هایی وجود دارد که طالبان ممکن است محدودیت‌های تحصیل دختران را کاهش دهند.

این مقاله را در تحلیل روز بخوانید:
https://b2n.ir/m09928

@Tahlilroz_af


Видео недоступно для предпросмотра
Смотреть в Telegram
🎥 افغانستان از ۲۰۰۱ تا ۲۰۲۱ در یک نگاه؛ بوی بازگشت می آید؟!

🔹خبرهایی از ورود مجدد امریکا به قضیه افغانستان و آغاز مذاکره با طالبان به گوش می رسد. مذاکراتی که ممکن است منجر به حضور مجدد امریکا در افغانستان شود. مسئله ای که خوشایند هیچ یک از بازیگران منطقه و حتی مردم افغانستان نخواهد بود.

🔹امریکا ۲۰ سال در افغانستان بود. اگر پای صحبت ها و اعترافات فرماندهان پیشین ایالات متحده در افغانستان بنشینید، ممکن است از خیلی چیزها گپ بزنند، اما شاید یک مورد را بتوان از سخنان تمامی آنها برداشت کرد: شکست امریکا در افغانستان!

🔹افغانستان به یک مداخله گرِ منفعت طلب نیاز ندارد!

🔺خلاصۀ آنچه در این ۲۰ سال به افغانستان گذشت را در کانال یوتیوب تحلیل روز ببینید:

👇👇👇
https://www.youtube.com/watch?v=mFygoMkroD0&t=25s

@Tahlilroz_af


🔴 پاکستان علاقه ای به قدرت گیری مجدد طالبان ندارد

🔹پس از تسلط طالبان بر افغانستان در اواسط ماه اگست ۲۰۲۱، پاکستان از کشورهای بانفوذ و قدرتمند خارجی درخواست نمود تا با حاکمان جدید افغانستان در جهت ایجاد ثبات در این کشور مستعد بی ثباتی، همکاری نمایند. با این حال با توجه به سابقه طولانی مدت مداخله پاکستان در افغانستان و چندین دهه حمایت از طالبان، مقامات این کشور این موضوعات را رد می کنند.

🔹پاکستان کشوری است که خود را طرف حق به جانب در مورد مرزهای بخش غربی اش که به نام خط دیورند (۱۹۴۷) مشهور است، می داند. این کشور مدتهاست که افغانستان را به خاطر این مسئله تحت نفوذ خود دارد.

🔹امتناع افغانستان از به رسمیت شناختن این خط ۲۴۳۰ کیلومتری به عنوان مرز بین المللی و ادعای آن در مورد مناطق همجوار با اکثریت پشتون پاکستانی، روابط دوجانبه را در گذشته تیره کرده است.

🔹پاکستان به عنوان پادزهری برای ناسیونالیسم پشتون و اعمال نفوذ بر همسایه غربی اش، از جناح های مختلف اسلامگرای افغانستانی حمایت کرده که طالبان آخرین نمونه از آنهاست.

این مقاله را در تحلیل روز بخوانید:
https://b2n.ir/m09928

@Tahlilroz_af


🔴 زمستان تاریک افغانستان و بحران گرسنگی گسترده

🔹فقر و گرسنگی دردیست که مردم افغانستان همیشه با آن آشنا بوده، اما زمستان امسال را تاریک توصیف می کنند! چرا؟ از وقتی که طالبان قدرت را گرفته اند در کل هر چه مشکلات وجود داشت، بر سر مردم آوار شده است.

🔹زمستان سختی که همراه با خشکسالی خواهد آمد این درحالیست که بی پولی و مشکلات اقتصادی هم بر مشکلات افزوده است.

🔹بیشتر محافل سیاسی، زندگی در افغانستان را به دو دوره تقسیم می کنند (افغانستان پیش از سقوط و بعد از سقوط) شاید بتوان همراه با این مسئله کمی موافق بود ولی مسئله فقر و گرسنگی و در کل بحران انسانی که در کشور وجود دارد و روز به روز وخیم تر می شود، از قدیم الایام با مردم همراه بوده است.

این مقاله را در تحلیل روز بخوانید:
https://b2n.ir/p65001

@Tahlilroz_af


🔴 چرایی موضع گیری تاجیکستان در برابر طالبان

🔹در حالی که جامعه بین المللی نسبت به عملکرد طالبان شکیبایی به خرج داده اند، تاجیکستان به شدت دیدگاه انتقادی نسبت به این گروه دارد.

🔹همانطور که شاهد هستیم در هفته‌های اخیر، تاجیکستان به دلیل موضع تند خود در قبال افغانستان، کشوری که طالبان توانست پس از دو دهه حضور نیروهای امریکایی، قدرت را مجددا به دست بگیرند، سرخط خبرها شده است.

🔹شاید به نظر برسد که اگر کسی باید نگران حفظ روابط خوب با طالبان باشد، تاجیکستان است.

🔹این کشور دارای مرز کوهستانی گسترده ای با افغانستان است که کنترل آن با ضعف نظامی این کشور در مقابل سایر کشورهای آسیای مرکزی، دشوار می باشد.

🔹تاجیکستان ایستگاه ترانزیتی برای بیشتر قاچاق مواد مخدر از افغانستان به روسیه و اروپا است و این کشور در چند سال اخیر متحمل حملات تروریستی متعددی شده است.

این مقاله را در تحلیل روز بخوانید:
https://b2n.ir/n98539

@Tahlilroz_af


🔴 دهلیز سی پَک و تاثیر آن بر افغانستان جدید

🔹با ظهور تکنالوژی های جدید در قرون اخیر، تجارت دریایی متحول شده است و همکاری فرامرزی به عنوان ستون اصلی تعاملات تجاری پایدار در اروپا، آفریقا و آسیا پدید آمد.

🔹از این رو، کشورها و ملت های مدرن دارای حاکمیت، ارزش اقتصادی “مسیرهای باستانی” یا همان “دهلیزهای اقتصادی امروزی” را برای کسب منافع اقتصادی برای خود، مهم دانستند. 

🔹دهلیزهای اقتصادی همچون دهلیز سی پَک گرچه به ظاهر مدرن هستند اما اساسا موافقت نامه های تجاری، معاهدات و آداب و رسوم فرهنگی اجتماعی هستند که روابط تجاری، نهادهای اقتصادی، حرکت کالاها و خدمات را به صورت منطقه ای تنظیم می کنند.

🔹در اینجا با اطمینان می توان بیان کرد که قدیمی ترین کریدور اقتصادی موجود در جهان “جاده ابریشم” است که پیوندهای اقتصادی و تجاری بین چین و خاورمیانه معاصر برقرار کرده است.

🔹ایده اساسی در پشت دهلیزهای اقتصادی، تمایل بشر به تقویت همکاری های اقتصادی و اطمینان از تعاملات تجاری به صورت فرامرزی بوده است.

این مقاله را در تحلیل روز بخوانید:
https://b2n.ir/n32885

@Tahlilroz_af


🔴 کودکان، قربانیان نقض حقوق بشر در افغانستان

🔹بر اساس گزارش یونیسف در سال ۲۰۱۶، تقریباً ۹ میلیون کودک در افغانستان در حال تحصیل بودند که حدود ۳۹ درصد دختران را تشکیل می دادند. رفتار با زنان و اعمال تفسیر دقیق قوانین اسلامی به وضوح در ترسی که پس از به دست گرفتن قدرت توسط طالبان به وجود آمده است، نقش دارد و این در وضعیت آوارگی داخلی رخ داده منعکس می شود. در ماه های اخیر بیش از ۵۵۰ هزار نفر در داخل کشور آواره شده اند.

🔹از ۲۵۰ هزار نفری که اخیراً برای فرار از ظلم طالبان خانه های خود را ترک کرده اند، تقریباً ۸۰٪ زنان و کودکان هستند و این نشانه نقض حقوق کودکان افغان است. از آغاز سال ۲۰۲۱، تلفات غیرنظامیان در این کشور افزایش یافت و اکنون این وضعیت تقریبا ۵۰ درصد بیشتر از سال های گذشته است.

🔹نرخ مرگ و میر زنان و کودکان در سال ۲۰۲۱ نیز بالاترین میزان از سال ۲۰۰۹ بوده است.

این مقاله را در تحلیل روز بخوانید:
https://b2n.ir/z92024

@Tahlilroz_af


🔴 وضعیت امنیتی افغانستان پس از تسلط طالبان

🔹طبق گزارش­های دقیق کمیسیون مستقل حقوق بشر، وضعیت امنیتی در افغانستان پس از تسلط مجدد طالبان، چندان تفاوتی با دوران جمهوریت نداشته است.

🔹چنانچه طی این مدت، بیش از۲۱ حمله‌ی بزرگ و هدفمند انتحاری و انفجاری در اماکن مقدس، مکاتب، کورس‌های آموزشی، بس‌های ترانسپورتی، استدیوم ورزشی و میدان هوایی، بالای مردمان ملکی و شهروندان عادی جامعه صورت گرفته است.

🔹کمیسیون مستقل حقوق‌بشر اعلام کرده است که طی یک سال حاکمیت طالبان از تاریخ ۲۴ اسد سال گذشته تا ۲۴ اسد امسال، به تعداد ۲۶۲۶ غیرنظامی کشته و زخمی شده‌اند.

🔹این در حالی است که از ۲۴اسد تا اکنون حملات مرگ­باری مانند حمله به کورس آموزشی کاج نیز صورت گرفته است که شامل این گزارش نمی­باشد.

🔹قربانیان حوادث یادشده همه افراد ملکی، به‌ویژه نمازگزاران، متعلمین، محصلین و کسبه‌کاران بوده‌اند.

🔹گروه داعش، مسوولیت تعداد کثیری از عملیات‌های انتحاری و انفجاری را پذیرفته است و به عنوان عامل اصلی این‌گونه رویدادها شناخته می‌شود.

این مقاله را در تحلیل روز بخوانید:
https://b2n.ir/a41020

@Tahlilroz_af


🔴 زمستان تاریک در انتظار افغانستان

🔹کسانی که در افغانستان زندگی کرده باشند و مزه گرما و سرمای این کشور را به تن خود لمس کرده باشند می دانند که سرمای زمستانی خیلی زودتر از دیگر کشورهای همسایه و منطقه به سراغ مردم می آید.

🔹زمانیکه فصل تابستان به پایان می رسد، هوای سرد فصل خزان و سپس زمستان به خانه های بدون گاز و برق مردم این کشور نفوذ می کند، به همین لحاظ مردم پیشاپیش به فکر گرم کردن خانه های خود برای زمستان تاریک افغانستان می شوند.

🔹هرچند که مشکلات مردم افغانستان هر ساله تکرار می شود ولی در سال جدید مردم حکومت جدیدی را که هنوز مشروعیت بین المللی کسب نکرده تجربه کرده اند، حکومتی که متاسفانه با تحریم های بین المللی و مشکلات اقتصادی بیشماری مواجه شده است و همین موضوع  باعث شده تا اکثریت مردم قدرت اقتصادی خرید چوب و یا مواد سوختی دیگر را هم نداشته باشند.

🔹گزارشات و مقالات بین المللی بیشماری در سال جدید راجع به بحران هایی که افغانستان با آن مواجه می باشد، منتشر شده است که همگی خبر از یک زمستان سخت برای مردم می دهند.

این مقاله را در تحلیل روز بخوانید:
https://b2n.ir/p65001

@Tahlilroz_af


🔴 اهداف و پیامدهای کوچ‌های اجباری

🔹طالبان سال گذشته به محضی که به افغانستان مسلط گردیدند، اقدام به کوچاندنِ اجباری و جابه به جای بیش از ۳هزار خانواده در ولایت­های دایکندی و هلمند نمودند.

🔹به رغم اینکه سازمان­های بین المللی اعتراضاتِ وسیع و گسترده در قبال این تصمیم داشتند، اما سرانِ امارت اسلامی چندان توجهی به این اعتراضات و انتقادات ننمودند و سیاست کوچ های اجباری را توسعه دادند و افرادِ زیادی را در ولایت­های پنجشیر، اندرابهای ولایت بغلان، قوش تپه­ ی ولایت جوزجان، مواردی در ولایت هرات و در این آواخر اقدام به جا به جایی و کوچاندنِ جمعیت انبوهی از تاجیکان والسوالی خواجه بهادالدین ولایت تخار نمودند.

🔹هرچند سیاست­ کوچ اجباری در پوشش دعاوی حقوقی از سوی طالبان تبلیغ می گردند، اما همگی به خوبی واقف اند که در این کوچاندن­ها و جا به جایی های اجباری تحت هیچ شرایطی دعوایی حقوقی وجود ندارد، بلکه کوچ‌ های اجباری، از اهداف استراتیژیک وبرنامه های اصلی انحصارگران در قبال گروه های اجتماعی است که با آنها اشتراک قومی و زبانی ندارند.

این مقاله را در تحلیل روز بخوانید:
https://b2n.ir/h78379

@Tahlilroz_af


🔴 وضعیت اقتصادی کنونی مردم افغانستان

🔹واقعیت اینست که وضعیت اقتصادی کنونی مردم افغانستان، در حال حاضر غیر قابل توصیف است.

🔹عمق فاجعه در اینجا به قدری گسترده و عمیق اند که حد اقل ده برابرِ آن چیزی است که در رسانه ­ها و مطبوعاتِ جهانی منعکس می­ گردد. 

🔹واشنگتن پست در گزارشی از افغانستان نوشته بود که گرسنگی گسترده، اقتصاد فلج شده و جمعیتی که نیاز مبرم به کمک دارند، وضعیت این کشور را در آستانه یک بحران انسانی قرار داده است.

🔹این روزنامه خاطرنشان کرده است که شرایط اقتصادی افغانستان، مردم را از خرید مواد غذایی باز داشته است، به ویژه این که شفاخانه ­ها و مکاتب نمی‌توانند معاش کارمندان خود را پس از توقف کمک‌های بین المللی، پرداخت کنند.

🔹آنچه که از گزارش این روزنامه و دیگر روزنامه ­ها و مطبوعات جهانی به دست می ­آید، می­ توان یک وضعیت شکننده­ و یا حاد ترین فقر اقتصادی مردم را تصور کرد.

🔹اما داستان بیشتر و به مراتب بیشتر از این چیزهاست. اینجا به دلیل فقر شدید، شهروندان به «برگ‌خواری» و فروش کودکان‌شان به قیمت ارزان روی آورده‌اند.

این مقاله را در تحلیل روز بخوانید:
bit.ly/3Vw3eMD

@Tahlilroz_af


🔴 تلاش های بی شمار گریختگان در خارج از کشور

🔹همانطور که معطلع هستیم سیاسیون پیشین کشور در این روزها تلاش دارند تا گروه هایی را با نام های مختلف در جهت تامین منافع خود تاسیس کنند.

🔹آگاه شدیم که محمد حنیف اتمر وزیر پیشین امور خارجه افغانستان جنبش ملی برای صلح و عدالت را در شهر لندن تاسیس کرده که معصوم استانکزی رئیس هیات مذاکره کننده نظام جمهوریت نیز از اعضای آن است و یا گروه دیگری به نام شورای مقاومت نیز در دنیای مجازی شکیل شده بود که عبدالرشید دوستم، عطامحمد نور، صلاح الدین ربانی، احمد مسعود و تعدادی دیگر از افرادی که افغانستان را ترک کرده اند، عضویت دارند.

🔹اما کارشناسان سیاسی معتقدند که جنبش هایی که در خارج از کشور از سوی مقامات پیشین و یا اشخاصی که در نظام پیشین مسئولیتی داشتند و اکنون عبای میهن پرستی و به فکر مردم بودن را بر خود بر تن کرده اند و در فضای مجازی جولان می دهند، بدانند که پشت آنها گروه های استخباراتی جهان غرب قرار دارد و نتیجه ای جز رسوایی نخواهد داشت.

این مقاله را در تحلیل روز بخوانید:
https://b2n.ir/p12541‌

@Tahlilroz_af


🔴 ناامنی غذایی افغانستان را دریابید

🔹۱۶ اکتبر (۲۵ میزان) هر سال روز جهانی غذا است و تنها چند روز پیش بود که جهان این روز را گرامی داشت.

🔹روزی که ما را به یاد میلیون‌ها نفر در سراسر جهان می اندازد که توانایی مالی برای داشتن یک رژیم غذایی سالم را ندارند.

🔹روز جهانی غذا نیاز به دسترسی منظم به مواد غذایی مغذی و سالم را برجسته می کند. اما اوضاع گرسنگی در جهان و خصوصا ناامنی غذایی افغانستان نشان می دهد، چنین روزهایی فقط تقویم ها را پر می کنند، نه شکم گرسنگان را!

🔹اینکه نیمی از جمعیت یک کشور دچار ناامنی غذایی باشند، یک فاجعه بشری است.

🔹فروپاشی اقتصادی افغانستان تا حدی ناشی از فروپاشی درآمد و نبود معاش بیشتر خانواده‌ها پس از تسلط طالبان، و تصمیم‌های مساعدت‌کنندگان خارجی برای تعلیق حمایت‌های بودجه‌ای خارج از بخش‌های دولتی، بشردوستانه و انکشافی از جمله آموزش و صحت بود.

این مقاله را در تحلیل روز بخوانید:
https://b2n.ir/m99531

@Tahlilroz_af

Показано 20 последних публикаций.

1 005

подписчиков
Статистика канала