هفتاد سال احقاق حقوق بشر!
انوشه صادقیآزاد
عضویت ایران (به عنوان یكی از اعضای بنیانگذار و ثابت) در سازمان ملل متحد، قدمتی بیش از نیم قرن دارد. سه سال پس از پیوستن ایران به این سازمان جهانی، مجمع عمومی آن، با هدف ایجاد معیار مشتركی برای استقبال همهی مردمان و تمامی ملتها به رعایت همهجانبهی حقوق و آزادیهای فردی و عمومی، دست به تصویب و انتشار «اعلامیهی جهانی حقوق بشر» زد. حال، كشورهای متعهد نسبت به ترویج، تشریح و انتشار آن به چه میزان همت گماردند؛ هدف این مجال نیست، بلكه مرور كتابی است كه بیربط به سطرهای بالا نیست.
«اعلامیهی جهانی حقوق بشر» كتابی است مصور كه علاوه بر 30 مادهی مصوبهی مجمع عمومی سازمان ملل متحد، دربرگیرندهی 30 طرح كارتون انتقادی است.
پیشنهادِ خرید این كتاب و افزودن آن به كتابخانهی شخصیتان اگر نگویم واجب! است، مطمئناً لازم است، چرا كه آگاهی از ابتداییترین حقوق فردی، برایتان ضرری نخواهد داشت. علاوه بر آن، كتاب با پیشگفتاری خواندنی از رلف استیدمن – طراح و تصویرساز برجستهی انگلیسی، با ترجمهای سلیس از رضا رضایی – مترجم نامآشنا و برندهی نخستین جایزهی ادبی "مهتاب میرزایی"، و نیز دربرگیرندهی 30 طرح از حسن كریمزاده – طراح گرافیك و كارتونیست پر كار مطبوعات– است كه به واسطهی طرحهای انساندوستانهاش به نشان و لقبِ « F.U.N » از طرف سازمان ملل متحد نایل شد. همچنین جوایز معتبر دیگری نظیر جایزه اول دو دوره از برترین کارتونهای مطبوعاتی جهان (ورلد پرس کارتون – پرتغال) و جایزهی طلای طراحی گرافیک از موسسه جهانی گرافیس – امریکا را در کارنامهی خود دارد...
كتاب «اعلامیهی جهانی حقوق بشر» نخستینبار در سال 1380 منتشر شد و هماینك چاپ نهم آن با تغییراتی در طراحی گرافیكاش، توسط نشر تاش ارائه میشود.
راستی، نیم قرن؛ زمان زیادی است، نه؟!
@tashpub