تازه های ادبیات


Гео и язык канала: не указан, не указан
Категория: не указана


برای ارتباط با آدمین niloup@
معرفی تازه های ادبیات کودکان ،ادبیات جهان، کتابفروشی های دنیا، عکس،تصویرسازی کتاب کودک.......

Связанные каналы

Гео и язык канала
не указан, не указан
Категория
не указана
Статистика
Фильтр публикаций




Репост из: خبرگزاری ایبنا

⁣از فارغ‌التحصیلان دانشگاه لزوما مترجم بیرون نمی‌آید
🌀⁣بهترین نوع آموزش ترجمه را نوع کارگاهی آن می‌دانم. به نظرم از فارغ‌التحصیلان رشته مترجمی لزوما مترجم بیرون نمی‌ِآید و تلاش‌های خود آن‌ها در زمینه نثر فارسی و خواندن آثار ادبی هم موثر است
🌀⁣در واقع روش ترجمه خودم را تدریس می‌کنم و بر اساس آن نمونه‌ها در مورد سبک بحث می‌کنیم . به عنوان مثال با خواندن متون ریموند کارور و ویرجینیا وولف به این نتیجه می‌رسیم که زبان این دو چه تفاوتی با هم دارند و هر یک چطور باید ترجمه شوند

🌀⁣در زمانی که من آغاز به ترجمه کرده‌ بودم منابع زیادی وجود نداشت و گاهی اوقات دست به دامان سفارت می‌شدیم. خود من خیلی به تحقیق متکی هستم. به نظرم شک به دانسته‌ها خصوصیت مهمی است که باید در هر مترجمی باشد

🌀⁣زنده‌یاد استاد ابوالحسن نجفی عقیده داشت که امکانات زبان فارسی مدام در حال فراموشی است. بعضی‌ها می‌گویند که برخی چیزها را نمی‌شود به فارسی گفت،‌ نمی‌گویند که من نمی‌توانم بنویسم



گفت‌وگو با فرزانه طاهری درباره رمزورازهای مترجمی‌اش
👇👇👇

⁣http://ibna.ir/fa/doc/longint/256462


🌀🌀🌀🌀🌀🌀🌀🌀🌀🌀🌀🌀

⁠⁣محمد حسینی در گفت‌و‌گو با ایبنا:جوایز ادبی در بازار کتاب تاثیری ندارند/ مشکل اصلی بی‌اعتمادی مردم است
⁣دولتمردان باید بدانند، کتاب نه‌‌فقط کالایی بی‌خطر است، بلکه در مسیر منابع ملی قرار دارد. تا زمانی که این دیدگاه تغییر نکند یا آموزش و پرورش دانش آموزان علاقه‌مند به کتاب پرورش ندهد و رسانه ما روی اسم‌ها خط بکشد کاری نمی‌توان کرد.



این گفت‌و‌گو را با ایبنا بخوانید:👇
⁣http://www.ibna.ir/fa/doc/shortint/256493




یکی از سخت‌ترین چیزها در زندگی آن است که حرفی در دلت باشد و نتوانی آن را به زبان بیاوری.

چاپ سوم «روزنامه‌فروش» منتشر شد.
@tazehayeadabiat


✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨

بياييد با هم بخوانيم
و بچه ها را به نوشتن ترغيب كنيم ؛

خدايا
بچه ها گاهي وقتها گريه ميكنند
اما آنها نميخواهند
بزرگتر ها را ناراحت كنند
گاهي نشانه اي است
كه به خواسته هايشان برسند
بچه ها نبايد كوتاه بيايند
بزرگترها بچه ها را هدايت ميكنند
و آنها دوست دارند
در مسير درستي قرار بگيرند...

خدايا تو ميداني
ما بچه ها
نمي خواهيم كسي را اذيت كنيم
اما بعضي وقتها ناراحت
و بعضي اوقات خوشحال ميشويم

خدايا
من دردل هايم را به تو ميگويم
خدايا خودت بگو
من و دوستهايم
و بچه هاي كل كشورم
از چيزهايي ميترسيم

ما ازنگاه هايي كه
محبت نداردميترسيم
گاهي وقت ها
ازتنها ماندن ميترسيم
خدايا
ما از جنگ و دشمني ميترسيم
خدايا
ما بچه ها سعي ميكنيم
با ترسهايمان روبه رو شويم
امانميدانيم چه كاري درست است

خدايا
با تو درد دل ميكنم
خدايا
در دل نشانه هايي از توست
كه جنگ و دشمني را دوست ندارد خدايا
مگر اين نشانه ها را تو دلم نگذاشتي پس ميداني
ما كودكان امنيت و شادي ميخواهيم
خودت بزرگترها را هدايت كن
تا ديگر هيچ كودكي
شاهد جنگ و دعوا نباشد
و به همه كودكان خانه هايي بده
كه پر از محبت و شادي باشد
ممنون خدا جون
ممنون ...

پديده سعادتي / ٧ ساله از رشت

@tazeyaheadabiat




Репост из: خبرگزاری ایبنا
📗⁣مصطفی مستور از نویسندگانی است که آثارش همواره در بازار کتاب، فروش خوبی داشته و از سوی مخاطبان با اقبال مواجه شده است.
کتاب «روی ماه خداوند را ببوس» که برای اولین بار در سال 1379 از سوی نشر مرکز منتشر شد در دی ماه امسال به چاپ هفتادویکم رسید.


گزارش ایبنا درباره روند فروش کتاب‌های مصطفی مستور را بخوانید
👇👇👇
⁣http://ibna.ir/fa/doc/report/256272


☀️☀️☀️☀️☀️☀️☀️☀️☀️☀️☀️☀️

روزهای هفته هرکدام شکل و رنگ بوی خودشان را دارند؛ شنبه بدترکیب و تلخ و موذی است و شبیه به دختر ترشیده ی توبا خانم است: دراز، لاغر، با چشمهای ریز بدجنس. یکشنبه ساده و خر است و برای خودش، الکی، آن وسط می چرخد. دوشنبه شکل آقای حشمت الممالک است: متین، موقر، با کت و شلوار خاکستری و عصا. سه شنبه خجالتی و آرام است و رنگش سبز روشن یا زرد لیمویی است. چهارشنبه خل است. چاق و چله و بگو بخند است. بوی عدس پلوی خوشمزه حسن آقا را می دهد. پنجشنبه بهشت است و جمعه دو قسمت دارد: صبح تا ظهرش زنده و پر جنب و جوش است؛ مثل پدر، پر از کار و ورزش و پول و سلامتی. روبه غروب، سنگین و دلگیر می شود، پر از دلهره های پراکنده و غصه های بی دلیل و یک جور احساس گناه و دل درد از پرخوری ظهر و نوشتن مشقهای لعنتی و گوش دادن به دلِی دلِی غم انگیز آوازی که از رادیو پخش می شود، و دقیقه شماری برای برگشتن مادر از مهمانی و همه جا قهوه ای تیره، حتی آسمان ها و درختها و هوا.

خاطره_های_پراکنده
گلی_ترقی

@tazehayeadabiat




✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨


دولت ژاپن یک ایستگاه دورافتاده قطار در شمالی ترین نقطه کشور بنام کامی شیراتاکی را فقط به خاطر اینکه یک دختر دبیرستانی از آن استفاده می کند باز نگه داشته است.

این ایستگاه قرار بود 3 سال پیش بسته شود اما شرکت راه آهن ژاپن بعد از اینکه متوجه شد یک دختر دبیرستانی هر صبح و عصر از آن برای رفت و آمد به مدرسه استفاده می کند از تصمیم خود منصرف شد و ایستگاه تا ماه مارس امسال که دختر فارغ التحصیل می شود باز می ماند.
این ایستگاه در بین دو شهر قرار دارد و قطار فقط 8 صبح و 4بعد از ظهر یکبار در آن توقف می کند. زمان توقف قطار بر اساس برنامه رفت و برگشت دختر تنظیم شده است.
و این چنین است که دولت ژاپن مورد تکریم ملتش می باشد چرا که آموزش، اولویت اول دولت می باشد و مسئولین حاضرند برای حفظ منافع حتی یک دانش آموز متحمل هزینه های سنگین شوند.
در صفحه فیسبوک یک شهروند ژاپنی چنین نوشته است:

" من حاضرم در راه چنین دولتی جانم را فدا کنم ، چون هیچ کودکی بحال خود رها نمی شود "

@tazehayeadabiat




فواید پنهان کتابخوانی / رمان، غذایی عالی برای سلول‌های مغز

روزنامه مترو لندن در مطلبی به نقل از یک موسسه تحقیقاتی در انگلستان می‌نویسد که مطالعه کتاب به خصوص کتاب‌های داستانی و رمان بر بهبود عملکرد مغز تاثیر دارد. در این مطلب همچنین به تاثیر کتابخوانی بر روی سلامت روانی، کنترل استرس و خواب راحت‌تر نیز اشاره شده است.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا) به نقل از روزنامه مترو، تحقیقات بسیاری درباره تاثیر مطالعه و کتابخوانی روی تقویت حافظه و بالا بردن قدرت تخیل صورت گرفته است. نتایج بیشتر این مطالعات، تاثیر عالی کتاب خواندن در کارکرد سلول‌های مغز را ثابت می‌کند.

روزنامه مترو لندن در مطلبی به قلم هریت آلنر، روی این مسئله تاکید می‌کند که مطالعه داستان و رمان تاثیر بیشتری روی مغز دارد و مانند یک غذای عالی برای سلول‌های مغز عمل می‌کند. به نوشته این روزنامه، خواندن رمان برای سلامت روانی نیز بسیار مفید است.

آلنر نویسنده انگلیسی و خبرنگار روزنامه مترو از تجربه‌های شخصی‌اش از دوره‌های موسسه «فیوچر لرن» می‌گوید که چگونه خواندن رمان توانست موجب بالا رفتن کارکرد سلول‌های مغز و سلامت روانی‌اش شود.

موسسه فیوچر لرن یک موسسه غیردولتی وابسته به دانشگاه میلتون کینز انگلستان است که در حوزه تحصیل آنلاین مطالعه می‌کند. این موسسه برای 12 دانشگاه معتبر انگلیسی دوره‌های تخصصی به صورت آنلاین و حضوری برگزار می‌کند.

خبرنگار روزنامه مترو می‌گوید: «هنگامی که در سال 2015 در دوره‌هایی این موسسه شرکت کردم، چند رمان برای مطالعه به ما داده شد که هدف از این مطالعه بررسی کارکردهای مغز پس از خواندن داستان‌های مختلف بود. در این دوره‌های یک سری رمان، داستان کوتاه، نمایشنامه و شعر به شرکت‌کنندگان داده شد و تاثیر آن در طول شش هفته روی مغز آنها آزمایش شد.یکی از این کلاس‌ها تاثیر شعر و داستان روی مدیریت و کنترل استرس بود که نتایج مطالعه رضایت‌بخش بود.»

بر اساس یافته‌های موسسه تحقیقاتی، معلوم شده است که مطالعه داستان و رمان چه بلند چه کوتاه تاثیر خوبی روی سلامت روانی و کارکرد مغز دارد. نتایج تحقیقات حاکی از این است که مطالعه داستان روی روند خواب افراد و روابط فردی و اجتماعی آنها نیز تاثیر بسزایی دارد.

به گفته خبرنگار مترو، در دوره‌های برگزار شده توسط موسسه مذکور بسیاری از شرکت‌کنندگان با مطالعه رمان‌ها، به نوعی با شخصیت‌های اصلی داستان همزادپنداری می‌کردند و همین امر تجربه آنها را در زندگی افزایش می‌داد. به اعتقاد متخصصین، خواندن رمان و داستان هرچند انسان را با شخصیت‌های خیالی روبرو می‌کند ولی همین داستان‌های خیالی ناب‌ترین تجربه‌های زندگی را در اختیار افراد قرار می‌دهد. البته داستان داروی بیماری روانی محسوب نمی‌شود، ولی محققان همگی روی این مسئله اتفاق نظر دارند که خواندن داستان تا حدودی به درمان آن کمک می‌کند.

بر اساس این گزارش در تحقیقات موسسه «رلیت» (Relit) که انجمنی برای مطالعات روان‌شناختی با رویکرد آگاهی ذهن‌ است، ثابت شده که خواندن رمان باعث افزایش آگاهی ذهنی شده و به افراد کمک می‌کند با مشکلات روزمره خود بهتر کنار بیایند.

@tazehayeadabiat




‍ 📚👴🏻 باشگاه‌های کتاب‌خوانی و سبیل‌های بابابزرگ


من دوره راهنمایی یعنی ششم و هفتم الان را در یک مدرسه شبانه روزی درس خواندم. وقتی در شبانه روزی درس می خوانید، انگار عضو یک باشگاه هستید. شاید اولین باشگاه کتاب‌خوانی را در آن مدرسه تجربه کرده بودم، اما خوب که فکر می کنم، یادم می آید که چیزی شبیه باشگاه کتاب‌خوانی را در خانواده تجربه کرده‌ام، البته باشگاهی کوچک را.

پدربزرگی داشتم که سبیل‌های پرپشتی داشت و مردم روستای ما به آخر اسمش سبیلی چسبانده بودند. او اولین باشگاه کتابخوانی را برای ما تشکیل داده بود و برای ما نوه‌هایش کتاب می‌خواند. کتاب‌هایی که او می‌خواند البته که کتاب کودک و نوجوان نبود، اما جذاب و هیجان انگیز بود. بعدها که دوباره سراغ آن کتاب‌ها رفتم دیدم که جذابیت در دور هم خواندن آن کتاب‌ها بود نه در خود کتاب‌ها.

یکبار برای پسرم قصه‌ای درباره او گفتم. طبیعی است که مثل هر نویسنده‌ای حق داشتم در اندازه سبیل‌های پدربزرگم کمی اغراق کنم و کردم، اما پسرم هی حواسش از قصه‌ام پرت می‌شد و من مجبور می شدم برای جلب توجه او اندازه سبیل‌ها را گسترش بدهم و آن قدر اندازه سبیل‌های پدربزرگم گسترش یافت که مثل موکت جمع می شد تا مزاحم رفت و آمدش نشود. آن قصه به رمانی کودکانه تبدیل شد و ناخودآگاه کاری درباره کار جمعی است.

باشگاه های کتاب‌خوانی کودک و نوجوان قبل از هرچیز تمرینی است برای کارجمعی، کار جمعی که محورش کتاب است. هر باشگاه کتاب‌خوانی از دست کم ۱۲ کودک یا نوجوان تشکیل شده است که با حمایت یک هماهنگ کننده بزرگسال فعالیت می کند. اعضا در باشگاه های کتاب‌خوانی تمرین می کنند تا کتاب هایشان را مبادله کنند و آن‌ها با خریدن یک کتاب از کتابفروشی، دست‌کم ۱۲ کتاب می‌توانند بخوانند. تأکید شده است که حتما از کتاب‌فروشی کتاب بخرند و بعضی از بچه‌ها گفته‌اند که برای اولین بار رفته اند کتاب‌فروشی و کتاب غیردرسی خریده اند. آن ها درباره کتاب ها با هم گفت‌وگو کرده‌اند. پس از گفت و گو کتاب‌ها را داوری کرده‌اند. در طول گفت و گو و داوری هم شنیدن را تمرین کرده اند و هم استدلال کردن را. بعد برای نویسندگان کتاب‌ها نامه نوشته‌اند و درباره کتاب‌هایی که دوست داشته‌اند، فیلم‌های یک دقیقه‌ای ساخته‌اند.

اولین سالی که خواستیم جام باشگاه‌های کتابخوانی راه بیاندازیم، تقریبا هیچ کس باورش نمی‌شد آن ایده عملی شود. می‌دانستیم اگر از همان اول بگوییم قصدمان این است که رفته رفته در همه شهرها و حتی روستاهای ایران باشگاه‌های کتاب‌خوانی پابگیرد، باور نخواهند کرد.

قبل از این‌که باشگاه‌ها تشکیل شود، گروهی از ترویج‌گران کتاب خوانی و نویسندگان کودک و نوجوان را دعوت به همکاری کردیم. با این‌که رویمان نمی‌شد برایشان کارگاه آموزشی برگزار کردیم و آن‌ها به شهرها رفتند و کارگاه‌های آموزشی تشکیل دادند با حضور دست‌کم ۲۰ معلم و کتابدار و مروج کتا‌بخوانی در هر شهر و همین‌ها هسته‌های اولیه باشگاه‌ها را تشکیل دادند.

عددها و آمارها خیلی قابل اعتماد نیستند، اما فکر می‌کردیم در خوشبینانه‌ترین حالت۵۰۰ باشگاه کتاب‌خوانی تشکیل خواهد شد. من و دوستانم نگران بودیم، تعداد باشگاه‌ها آن‌قدر کم باشد که به زحمتش نیارزد. خودمان را دلداری می‌دادیم که این دست‌کم ۲۰نفرهایی که در هر شهر در کارگاه‌ها شرکت می کنند، حتی اگر باشگاه تشکیل ندهند، معلمان و کتابداران و مربیان بهتری خواهند بود و به کتا‌ب‌خوانی کمک خواهند کرد و زحمتمان جای دوری نخواهد رفت.اما خیلی زود از مرز ۵۰۰ باشگاه گذشتیم و امروز تعداد باشگاه‌ها به بیش از ۵۰۰۰ باشگاه رسیده است.

سال دوم۱۰۰ شهر می‌توانستند در صورت فراهم کردن امکانات در جام باشگاه‌ها شرکت کنند. ۱۵ شهر نتوانستند امکانات اولیه را که نیازمند همکاری دستگاه‌های مختلف شهر بود، فراهم کنند. دل به دریا زدیم و به ۳۰ روستای دوستدار کتاب اعلام کردیم در صورت فراهم کردن امکانات می‌توانند در جام باشگاه‌های کتاب‌خوانی شرکت کنند و روستاهایی اعلام آمادگی کردند و کارگاه‌ها برگزار شد.

همین ۵شنبه ساعت ۱۴ در باغ کتاب تهران باشگاه‌های برگزیده و تقدیری معرفی می‌شوند. از نویسندگان بهترین نامه‌ها به نویسندگان و سازندگان بهترین فیلم‌های معرفی کتاب تقدیر می‌شود و نویسندگانی که مورد استقبال بچه‌های عضو باشگاه‌های سراسر کشور قرار گرفته‌اند، از دست نماینده این بچه‌ها جایزه خود را می‌گیرند.

خوشحال می‌شویم اگر دوست داشتید، برای تشویق این بچه‌ها و باشگاه در مراسم اختتامیه شرکت کنید!

امیدواریم که سال آینده بتوانیم جام باشگاه‌های کتاب‌خوانی را در همه شهرهای ایران و بسیاری از روستاهای کشورمان برگزار کنیم و باشگاه‌های کتاب‌خوانی در همه جای ایران تشکیل شوند و همه بچه‌ها به کتاب‌های خوب دسترسی پیدا کنند.

علی‌اصغر سیدآبادی

@tazehayeadabiat




کنج دنج برای کودکان و نوجوانان...
برای فراهم کردن این فضا چقدر موفق بوده ایم؟


Репост из: ادبیات کودکان
📌کارگاه دو روزه‌ی «شناخت ادبیات کودکان و روش‌های بلند‌خوانی»

ظرفیت این کارگاه محدود است.

#کارگاه_آموزشی

👈🏼ثبت نام آنلاین
khanak.org/yE2fE
👈🏼 اطلاعات بیشتر
ketabak.org/ah5di
☀️
@koodaki_org


Репост из: ادبیات کودکان
📚نادیده انگاشتن رمان‌های ژرفِ ایرانی ویژه نوجوانان

نهادهای دیده‌بان ادبیات کودکان، حتی قدیمی‌ترین و باسابقه‌ترین آن‌ها، درگیر برخی آسیب‌ها هستند که دیگر به‌درستی نمی‌توانند ادبیات کودکان ایران را دیده‌بانی کنند.

وضعیت نقد ادبیات کودکان از این هم آشفته‌تر است. اکنون می‌توان گفت که در این فضا چیزی به نام منتقدان حرفه‌ای ادبیات کودکان وجود ندارد، که بر پایه یک کار هدف‌مند به بررسی آثار ادبی پدیدآورندگان ایرانی بپردازند.
www.instagram.com/p/BdpAGzDj83Q/
با وجود نبود نقد حرفه‌ای در ادبیات کودکان، اما ما گروهی داور حرفه‌ای داریم که کارشان نه جهت دادن به ادبیات کودکان که بی‌جهت کردن آن است.

داوران حرفه‌ای آن‌ها هستند که به سبب نگرش ایدئولوژیک یا زدوبندهای حرفه‌ای همه کوشش‌شان این است که ادبیات کودکان را بی‌جهت کنند. این وضعیت سبب شده است که برخی از باارزش‌ترین آثاری که در این دوره‌ها در ایران نوشته و منتشر شده است، هرگز به‌درستی دیده نشود و از سوی دیگر، گاهی نویسنده‌ای را که به‌راستی کارش در زمینه ادبیات کودکان نیست، به انتخاب داورهای حرفه‌ای، برای هدف‌هایی که خود در سر دارند، چنان برجسته می‌شوند که هیچ پاسخی برای آن وجود ندارد.

🖋بخشی از پیش‌درآمد محمدهادی محمدی
بر کتاب «سیاسیا در شهر مارمولک‌ها»

ادامه در سایت کتابک👈🏼
ketabak.org/wc374
🌿
@koodaki_org



Показано 20 последних публикаций.

83

подписчиков
Статистика канала