ولی‌الله رفیعی | Valiallahrafiee


Гео и язык канала: не указан, не указан
Категория: не указана


شامل یادداشت‌ها، ترجمه‌ها، درس‌ها و نکته‌های مهم علمی
تکیه بر جای بزرگان نتوان زد به گزاف
مگر اسباب بزرگــی همـــه آمـــاده کنی
۝❀❀❀❀❀❀✏
وَاللّٰهُ وَلِي التّوفیق
ارتباط با ماி
@Valiallah_rafiee
♥♥♥♥♥
نشانِ مردِ خدا عاشقی‌ست با خوددار

Связанные каналы  |  Похожие каналы

Гео и язык канала
не указан, не указан
Категория
не указана
Статистика
Фильтр публикаций


🗣«مشکل اساسی در فرهنگ‌ِ ملت‌هاست نه در دیانت‌شان!»

قوَّت مغرب نه از چنگ و رباب

محکمی او را نه از لادینی است
نی فروغش از خط لاتینی است

قوت افرنگ از علم و فن است
از همین آتش چراغش روشن‌است


🕌بسیاری برای آموختن علم‌ و ادب‌ وارد مساجد می‌‌شوند. برخی‌ هم فریاد تغییر دنیا و فراخواندن دیگران به اسلام را سر می‌دهند، هنوز اما ادبِ درآوردن کفش‌ها را جلوی در مسجد نیاموخته‌اند.


📚حکایتِ بخیل و قرآن

🔹برگرفته از کتابِ گنجینهٔ مبلغین ج۱، ص۱۳۰، اثر استاد فقید مولوی ابراهیم براهویی رحمه‌الله (متوفای پاییزِ ۱۳۹۵ش). انتشاراتِ سروچ. نوبت چاپ: [سوم] سال ۱۳۹۶.👇
🦋 @Valiallah_rafiie


#بی‌قانون ضمیمهٔ طنز روزنامهٔ قانون

💢 کارت‌های ملی جدید وارد چرخه شد!
👇
🦋 @Valiallah_rafiie


اهل‌سنت جهان، نیازمندِ رهبریِ سیاسی و علمی است که خطرِ نابودی و بردگی را از آنان دور کند. نیازی به جدال‌های کلامی، فلسفی [و فقهی] که راه را برای استبداد می‌گشاید، ندارد.
👇
🦋 @Valiallah_rafiie


#اوج_عرفان_و_خداشناسی

گر دیگران به مَنظر زیبا نظـر کنند
ما را نظر به‌قدرت پروردگارِ اوست

✍تصوف و عرفان یعنی همین؛ عظمت خداوند تاروپودِ وجودت شود.
👇
🦋 @Valiallah_rafiie


🕌ارتباط با خدای رحمٰن پس از ماه مبارک رمضان
🔸بخش سوم و پایانی
✍شیخ‌الاسلام مفتی محمدتقی عثمانی
مترجم: ولی‌الله رفیعی

🔹چگونه از دست‌آوردهای ماه مبارک رمضان حفاظت کنیم؟

برای حصول این چیز به ترتیب و اختصار چندنکته عرض می‌کنم. الله‌تعالی به همهٔ ما توفیق عمل عنایت فرماید.

🔸 اهتمام به نماز جماعت
مردان باید به ادای نماز با جماعت اهمیت دهند و زنان هم بکوشند نمازهای‌شان را در اول وقت به‌جا آورند. چنان‌که امیر مومنان فاروق اَعظم رضی‌الله‌عنه برای همه‌ی استانداران خود که تقریبا در نیمی از دنیای آن روز منتشر بودند یک اصل و قانون اساسیِ حاکمانه با این مضمون تصویب می‌کند: “إِنَّ أَهَمَّ أُمُورِکُم عِندي الصَّلاة”؛ به درستی که مهمترین‌کارهای شما نزد من نماز است. کار، شخصی باشد یا دولتی، فرقی نمی‌کند، باید نماز بر آن مقدم شود. هر کس از نماز حفاظت کند، در واقع از دین و ایمانش حفاظت کرده است، “وَمَن ضَیَّعَها فَهُوَ لِما سِواها أَضیَعُ”؛ و هر کس آن را ضایع و تباه کند؛ یعنی اصلا نماز نگزارد یا اگر نمازگزار است به جای آن‌که به مسجد برود در منزل نماز می‌خواند و یا ارکان و آدابِ نماز را درست و به روش سنت به‌جا نمی‌آورد، چنین شخصی در دیگر کارها بیشتر اهمال‌کاری و غفلت دارد.

🔸 اهتمام به تلاوت قرآن
هر شخص با خود طی کند که هر روز پس از نماز صبح باید بخشی از قرآن تلاوت شود و این را معمول روزانه‌اش قرار دهد، هیچ روزی را بدون تلاوت قرآن سپری نکند. گذشتگان در هر روز یک منزل از قرآن را تلاوت کرده‌اند، طوری که در هفته یک‌بار قرآن ختم می‌شد! امروز چون‌که آن توان در ما نیست، هرقدر که در توان ما است، همان اندازه تلاوت کنیم، خواه یک جزء باشد یا نیم جزء. تا جایی که حکیم‌الامت مولانا اشرف‌علی تهانوی علیه‌الرحمة گفته است: اگر برای کسی در شبانه روز تلاوت نیم جزء از قرآن مشکل است، رُبع قرآن را تلاوت کند، اگر این هم مقدور نیست، تلاوت روزانه دو یا سه رکوع را معمول خود قرار دهد و بکوشد که هیچ روزی از روزهای زندگی‌اش بدون تلاوت قرآن نگذرد.

🔸اهتمام به دعاهای مسنون
همچنین روزانه دعاهای مسنون و ماثور رسول ‌خدا صلی‌الله‌علیه‌وآله‌وسلم خوانده شود. حکیم‌الامت مولانا اشرف‌علی تهانوی رحمه‌الله کار را برای ما بسیار آسان کرده است و مجموعه‌ی قابل توجهی از دعاهای مسنون را در رساله “مناجات مقبول”، جمع آورده است[این مجموعه‌ی نفیس به فارسی هم ترجمه شده و به زیور طبع آراسته شده است]، روزانه یک منزل از آنها خوانده شود. آن دعاها را رسول خدا صلی‌الله‌علیه‌وآله‌وسلم به ما تعلیم داده است؛ دعاهایی که تمام خوبی‌ها و خوشی‌های دنیا و آخرت در آن جمع آمده‌اند. اگر فقط همان‌ها پذیرفته شوند، هیچ حاجتی در دنیا باقی نخواهد ماند. دعاهایی را که رسول خدا صلی‌الله‌علیه‌وآله وسلم کرده است، حتی نمی‌توانیم تصورشان کنیم.

🔸 اهتمام به اذکار
همچنین عادت کنید که هر روز خداوند را ذکر بگویید. این‌طور:
“سُبْحَانَ اللّهِ وَبِحَمْدہٖ سُبْحَانَ اللّهِ الْعَظِیْمِ”؛
و “سُبْحَانَ اللّهِ وَالْحَمْدُ اللّهِ وَلَا إله اِلاَّ اللّهُ وَ اللّهُ اَکْبَرُ”؛
و “اَسْتَغْفِرُ اللّهَ مِنْ کُلِّ ذَنْبٍ وَّ اَتُوْبُ اِلَیهِ”؛
و “اَسْتَغْفِرُ اللّه الَّذِیْ لَا إِله اِلاَّ هُوَ”؛
و “دروود بر رسول‌خدا صلی‌الله‌علیه‌وسلم”.
هرشخص روزانه پس از نماز صبح، تلاوت قرآن، خواندن یک منزل از مناجات مقبول و چهار ذکر پیش‌گفته را معمول خود قرار دهد و در نشتن و برخاستن و آمد و شد، خود را به دعا و نیایش عادت دهد.

🔸اهتمام به پرهیز از گناهان
همان دغدغه و احساسی را که در رمضان برای ترک گناهان در دل داشتید، پس از رمضان هم برقرار دارید. همواره فکرتان این باشد که ایمان و دیانت‌مان از کاری که می‌کنیم ضربه نبیند. از هر کجا که بیم آلوده شدن به گناه می‌رود، دور شوید. اگر با وجود ترک اسباب گناه، باز هم میل به گناه داشتید، به خداوند رجوع کنید و به زاری بگویید: خداوندا! نفس و شیطان می‌خواهند مرا به بیراهه ببرند، پروردگارا! مرا با رحمت خویش نگه دار.
[باز خـر ما را از اين نفس پليد
كاردش تا استخوان ما رسيد

از چو ما بى‌چارگان اين بند سخت
كى گشايد اى شه بى‌تاج و تخت؟

اين چنين قفل گران را اى ودود
كى تواند جز كه فضل تو گشود؟

ما ز خود سوی که گردانیم سر
چون تویی از ما به ما نزدیک‌تر]
اگر به رهنمودهای پیش‌گفته با پایبندی و استمرار عمل شود، امید می‌رود که پس از ماه رمضان هم باران رحمت‌های خداوند بند نیاید و همچنان بر ما ببارد و بتوانیم همان قرب و نزدیکی را که خداوند پرمهر در رمضان با ما داشته، استوار و محکم نگه داریم.

🕋الله تعالی با فضل و کرم خویش به همهٔ ما توفیق عمل به آن‌چه گفته شد را عنایت فرماید.-آمین-
وآخِرُ دَعوانا أنِ الحَمدُلله رَبِّ العالَمِینَ
👇
🦋 @Valiallah_rafiie


🕌ارتباط با خدای رحمٰن پس از ماه مبارک رمضان
🔹بخش دوم
✍شیخ‌الاسلام مفتی محمدتقی عثمانی
مترجم: ولی‌الله رفیعی

🔹اگر آن زمان از خداوند نخواسته‌اید اکنون بخواهید: “أُجِيبُ دَعْوَةَ الدَّاعِ إِذَا دَعَانِ”؛ دعاکننده هنگامی که مرا [به دعا و نیایش] بخواند، اجابت می‌کنم، لازم نیست فقط در رمضان دعاها را بپذیرم و پس از آن هیچ دعایی را قبول نکنم.

🔹بهترین راه برای حصول قرب الاهی
آیهٔ پیش‌گفته به آن اشاره دارد همان چیزی است که قبلا نیز به آن اشاره شده است: “من به شما نزدیک هستم اما شما از من دور شده‌اید، اکنون راه و رسم نزدیک‌شدن به خود را به شما نشان می‌دهم که خودتان را به به‌کثرت خواستن از من عادت دهید، هر چیز را از من به دعا و نیایش بخواهید.”
🔹در حدیث نبوی آمده است که اگر بندِ کفش شما هم پاره شد، درست‌شدنش را از الله بخواهید. این روش بهترین نسخه برای نزدیک‌شدن و حصول قرب الاهی است؛ نسخه‌ایی است که از سوی رسول‌خدا صلی‌الله‌علیه‌وآله‌وسلم تجویز شده است، اگرچه در ظاهر این فکر به ذهن می‌رسد که هر وقت بند کفش کسی پاره می‌شود یا نزد کفاش می‌رود یا خودش برای ترمیم یا تعویض آن چاره‌ای می‌اندیشد، اما رسول خدا صلی‌الله‌علیه‌وآله‌وسلم به ما تعلیم می‌دهد که بعداً نزد کفاش بروید، نخست از الله تعالی به دعا و نیایش بخواهید که ای الله! بندِ کفشم پاره شده، اسباب درست‌شدنش را مهیا کن. تو گویی به ما می‌آموزد که کوچکترین و بزرگترین حاجت‌ها و نیازمندی‌های دنیا را نخست به پیشگاه بی‌نیاز خداوند عرضه کنید وانگهی چاره و تدبیری بیندیشید.
👌برای مثال هروقت گرمای شدید شما را آزار می‌داد، از الله بخواهید که ای الله! هوا بسیار گرم است با لطف و کرم خودت هوا را معتدل کن. یا سخت گرسنه‌اید؛ از الله بخواهید که ای الله! غذای خوشمزه و لذیذی عنایت کن، احساس تشنگی می‌کنید از خداوند آب زلال و خنک بخواهید، راه نزدیک شدن به الله تعالی همین است که درد و اندوه را با الله تعالی در میان بگذارید، هرچه قدر بیشتر دعا بخواهید و نیایش کنید، همان اندازه به الله‌تعالی نزدیک‌تر می‌شوید.

🔹از خدا خواه آنچه خواهی ای پسر

پیر ما دکتر عبدالحی عارفی رحمه‌الله می‌فرمود: در این شیوهٔ حصول قرب، چنان نسخهٔ اثربخشی است که هرکس آن را گوشواره کند و بر آن عمل کند، به مقامی که در گذشته با مجاهدت‌ها و ریاضت‌های بسیار سخت و دشوار حاصل می‌آمد، به آسانی نائل خواهد آمد. ریاضت‌ها و مجاهدت‌های سنگین و بس دشوارِ گذشتگان از توان ما بیرون است، اکنون که نه آن شوق مانده است و نه آن توان و نه آن گنجایش، پس عادت کنید برای به‌دست آوردن هر چیز کوچک و بزرگ به کثرت از الله تعالی بخواهید.

پیر ما می‌گفت: با خداوند سخن بگویید، با زبان باشد یا در دل فرقی نمی‌کند، با این کار رفته‌رفته قرب الله تعالی در دل احساس می‌شود و ارتباط و تعلق با الله تعالی استوارتر می‌گردد.
خداوند پرمهر در ادامه می‌فرماید: چون‌که همهٔ دعاها را من قبول می‌کنم، «فَلْيَسْتَجِيبُوا لِي»؛ پس باید که از من فرمان پذیرند، یعنی به همهٔ آنچه دستور داده‌ام عمل کنید و از هر آنچه نهی‌ کرده‌ام باز آیید. باز در ادامه می‌فرماید: «وَلْيُؤْمِنُوا بِي»؛ باید به من ایمان آورند؛ یعنی بندگان را می‌زیبد که این‌طور بیندیشند که هرچه الله به ما امر کرده است واجب‌العمل‌اند و تنها راه صلاح و فلاح دین و دنیای من عمل به همان اوامر و ترک همان نواهی است، اگر چنین کردند، تاجِ «لَعَلَّهُمْ يَرْشُدُونَ»؛ شاهراه سعادت و خوشبختی، بر سر همگی نهاده می‌شود. خداوند پرمهر با فضل و کرم خود ماه مبارک رمضان را به ما عنایت کرده است تا بیاموزیم که شمع تقوا را چگونه روشن کنیم. چون هدف از فرضیت روزه، حصول تقواست، بنابراین هرکس در دلش ذره‌ای هم ایمان باشد، به فکر می‌افتد و این احساس و شعور در وی پدید می‌آید که باید در رمضان، از دیگر روزهای سال اندکی متفاوت‌تر زندگی کنم؛ روزه بگیرم، تلاوت کنم و بیشتر ذکر بگویم، خیلی احتیاط می‌کند تا عملی را مرتکب نشود که در روزه‌اش خللی وارد آورد.

🔹حساسیت به گناه پس از رمضان

ازاین‌رو، از ما می‌طلبد که همین احساس و شوق و بندگی و احتیاط در اعمال و حساسیت به گناه را پس از ماه رمضان هم پابرجا و پایدار بداریم، هر عملی که می‌کنیم بیندیشیم که آیا مورد پسند خداوند است یا نیست؟ غفلت و بی‌توجهی را پشت پا بزنید و روح بندگی و تربیتی را که در رمضان به دست آورده‌اید، حفظ کنید. اگر این‌طور باشد إن‌شاءالله فوائد ماه رمضان، در دیگر ماه‌های سال هم حاصل می‌آید و از رحمت‌های خداوندِ پرمهر امید می‌رود که همه‌ی برکات و رحمت‌هایی را که در رمضان گذاشته است، پس از آن هم برای ما حاصل شود.

🔹چگونه از دست‌آوردهای ماه مبارک رمضان حفاظت کنیم؟

✍ادامه دارد...
👇
🦋 @Valiallah_rafiie


🕊مهربان‌خداوندا!
خانواده و دوستانم را با چشمِ بی‌مانندت که نمی‌خوابد، حفاظت کن و برایشان فرشتگانی مسخَّر کن که از هرسو حفاظت‌شان کنند.

#آمين_یا_أرحم_الراحمين
👇
🦋 @Valiallah_rafiie


👌 پیرزنِ فلسطینی در حال عکس انداختن از نوه‌اش که از دانشگاه آزاد قدس در الخلیل، فارغ‌التحصیل می‌شود.

✍...


Видео недоступно для предпросмотра
Смотреть в Telegram
زندان به من آموخت:
🔹زن جزء جدانشدنیِ قضیهٔ فلسطین است.
🔸باید زنانی بیدار باشیم تا نسلی قوی وتوانمند دربرابر رژیم اشغال‌گر اسرائیل پرورش دهیم.
🔹قدس برای همیشه پایتخت فلسطین است.
#عهد_تمیمی


👊 30 ویژگی افراد توانا

✍ دکتر محمود سریع القلم؛ پژوهشگر حوزه توسعه، علوم سیاسی و تاریخ معاصر ایران

۱- وقت ندارند علیه کسی، کاری انجام دهند.

۲- وقت ندارند پشت سر دیگران صحبت کنند.

۳- وقت ندارند در وقایع گذشته، متوقف شوند.

۴- وقت ندارند که دروغ بگویند.

۵- بسیار انتخاب می کنند چون ذهن اولویت‌بندی شده دارند.

۶- تفاوت‌های انسانها را می‌ستایند.

۷- به دنبال این نیستند کسی را مانند خود کنند.

۸- حجم و کیفیت غذای خود را با دقت زیر نظر دارند.

۹- بد بودن بعضی انسانها را، عادی می‌دانند.

۱۰- با دو زبان مهم، آشنایی ندارند بلکه بر آنها مسلط‌ اند.

۱۱- در فهم رفتار انسانها، اول منافع آنها را می شکافند.

۱۲- کارآمدی را بر مساوات ترجیح می‌دهند زیرا که مساوات خود نتیجه کارآمدی است.

۱۳- کارآمدی را نتیجۀ رقابت می‌دانند.

۱۴- راستگو هستند چون منافع دراز مدت دارند.

۱۵- حتی در استفاده از حروف اضافه دقت می کنند تا اعتماد دیگران را حفظ کنند.

۱۶- از افراد توانا، با مهارت و باهوش، هراسی ندارند.

۱۷- دائما در حال گسترش شعاع شبکه‌های ارتباطی خود هستند.

۱۸- بعد از شش ماه که آنها را می‌بینید، بهتر شدن آنها را متوجه می‌شوید.

۱۹- اطرافشان، مملو از افراد تواناست.

۲۰- میلی‌متری مراقب سخنانشان هستند.

۲۱- مبنای تواناییهای شان، قدرت نرم است.

۲۲-یک تا صد هر مسئله ای را، دقیق طراحی و مانیتور می‌کنند.

۲۳- به ندرت از کسی، درخواستی داشته باشند.

۲۴- اگر لازم باشد، ظرفیت تنها ماندن را دارند.

۲۵- آنقدر تلاش می‌کنند، درخواب هم اغلب، مسئله حل می‌کنند.

۲۶- با هر فردی، دوست نمی‌شوند.

۲۷- وقتی با فردی آشنا می‌شوند می‌پرسند: چه کتابی این روزها می‌خوانید؟

۲۸- سلول‌های مغزشان، فرصت استراحت ندارند.

۲۹- شناخت عمیقی از طبع بشر دارند.

۳۰- سؤالاتشان از پاسخ‌هایشان به مراتب مهم‌تر است.
👇
📚 @Valiallah_rafiie


نبود بازخواست‌های قانونمند در هر میدانی از میدان‌های عملی، چراغ سبزی است برای اهمال‌کاری و ترویج فساد؛ این را تاریخ می‌گوید و سنت‌های اِلاهی نیز بر این ادعا صحه می‌گذارند.
👇
📚 @Valiallah_rafiie


Видео недоступно для предпросмотра
Смотреть в Telegram
لحظهٔ آزادی #عهد_التمیمی


Видео недоступно для предпросмотра
Смотреть в Telegram
بخش‌هایی از مبارزات #عهد_التميمي


#عهد_تمیمی؛ دختر فلسطینیِ مبارز با رژیم اشغالگر اسراییل در کرانهٔ باختری رود اردن، که ۸ ماه پیش به‌همراه مادرش اسیر شده بودند، صبح امروز آزاد شدند.

👇
🌐 @Valiallah_rafiie


حدیثِ «علمآء اُمّتي کأنبيآء بني اِسرائیل»؛ عالمانِ امتِ من مانند پیامبران بنی‌اسرائیل هستند، نیز #ساختگی است.


#حدیث_پژوهی

حدیثِ «وُلدتُّ في زَمن المَلِك العادل کِسری»؛ در عهد پادشاهِ عادل، [انوشیروان] زاده شدم، #ساختگی است.
👇
📚 @Valiallah_rafiie


هزاران سلام و درود نثارِ دل‌های مهرورزی که بی‌منت و چشم‌داشت، با گام‌های استوارشان، به مددِ دل‌های خسته می‌شتابند، خورشیدگونه کوچه‌های غم را پر ازعطر حضور می‌کنند و برق شوق را در چشمان افق می‌تابانند.


👌تا خدا هست
هیچ لحظه‌ای آن‌قدر سخت نمی‌شود
که نشود تحملش کرد،
شدنی‌ها را انجام بده
و نشدنی‌ها را به "خداوند" بسپار.
👇
📚 @Valiallah_rafiie

Показано 20 последних публикаций.

1 350

подписчиков
Статистика канала