سرنوشت فریدریش پائولوس پس از تسلیم در نبرد استالینگراد :
پائولوس و افراد ستادش در روز 31 ژانویه سال 1943 تسلیم ارتش سرخ شدند. 2 فوریه باقیمانده نیروهای ارتش ششم نیز تسلیم گشتند تا 91 هزار سرباز آلمانی به همراه پائولوس به اسارت شوروی درآیند. ظاهراً پائولوس به خاطر اعتقادات مذهبی دست به خودکشی نزده است. او همچنین سربازان را از ایستادن خارج از سنگر به منظور تیرخوردن عمدی منع کرده بود در دوران اسارت، به لحاظ درجهٔ نظامی بالا، از او در اردوگاههای کار اجباری استفاده نشد اما به عنوان یک غنیمت جنگی ارزشمند تا مدتها بعد از اتمام جنگ در مسکو باقی ماند. برخلاف اسرای دیگر که در اردوگاههای اسیران نگهداری میشدند در خانهای ویلایی به همراه دو اسیر بلندپایه آلمانی دیگر زندگی میکرد. در ابتدا از همکاری با شوروی سرباز زد اما پس از اطلاع از کودتای 20 ژوئیه، در اسارت به یکی از منتقدان رژیم نازیسم تبدیل شد و به کمیته ملی آلمان آزاد که با حمایت شوروی ایجاد شده بود، پیوست و آلمانیها را به تسلیم فراخواند.
در سال 1953 از اسارت آزاد شد و توانست به آلمان شرقی رفته و در درسدن سکونت کند. در سالهای باقیمانده به عنوان محقق تاریخ نظامی در دانشسرای پلیس ملی آلمان شرقی مشغول به کار بود.
با همسرش آخرین بار قبل از اعزام به جبهه شرق در تابستان 1942 وداع کرده بود و همسرش بدون اینکه او را دوباره ببیند در سال 1949 درگذشته بود. نهایتا 1 فوریه 1957، دقیقاً 14 سال پس از تسلیم در استالینگراد، درگذشت و در شهر بادن در کنار مقبرهٔ همسرش به خاک سپرده شد
#SS
#reich
@Waffen_SSa➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
کانال ویکی پدیا :
@SS_Wiki