تألمات و تأملات/الله‌کرم مشتاقی


Kanal geosi va tili: ko‘rsatilmagan, ko‘rsatilmagan
Toifa: ko‘rsatilmagan


🔷«تألمات و تأملات» یعنی«دردها و اندیشه‌ها».
🔶تا دردی نباشد، اندیشه ‌ای در کار نخواهد بود.
🌐دانشجوی دکتری روابط بین الملل دانشگاه علامه طباطبایی
@Taalomat_moshtaghi
@Am_moshtaghi
تویتر⏪
https://twitter.com/moshtaghi1987

Связанные каналы

Kanal geosi va tili
ko‘rsatilmagan, ko‘rsatilmagan
Toifa
ko‘rsatilmagan
Statistika
Postlar filtri


Video oldindan ko‘rish uchun mavjud emas
Telegram'da ko‘rish
آه ای فلسطین

آه ای فلسطین شهر در ظلمت نشسته
می بینم اون شبهاتو که پر نور باشه...

از میان آهنگهایی فارسی متعددی که برای فلسطین ساخته شده است، قطعه «آه ای فلسطین» محسن چاووشی که در سال ۸۵ تولید شد؛ هم از لحاظ شعر و موسیقی، هم از لحاظ لحن و بیان و هم از لحاظ مفهوم و محتوا بهترین است.
ترکیبی زیبا از «حماسه، عاطفه ، دیانت»


🔶 @Taalomat_moshtaghi


استولتنبرگ ‏دبیرکل ناتو گفته«امکان حضور مجدد این سازمان در لیبی وجود دارد». تاریخ غرب آسیا و شمال آفریقا نشان داده ناتو هرکجا رفت بحران را پیچیده تر کرده است، نمونه ش لیبی و افغانستان.
به نظر میرسد ناتو برای راضی نگه داشتن اردوغان، کاهش تهدیدات مهاجرتی_مرزی او و دلجویی از آنکارا به دلیل عدم حضور در سوریه علیرغم اصرار ترکیه، این موضع را گرفته است. ناتو اکنون نیز حمایت تسلیحاتی و اطلاعاتی گسترده ای به دولت فائز سراج می کند اما بنا به ملاحظات امنیتی از حضور مستقیم و تابلودار در این کشور پرهیز می کند.


@Taalomat_moshtaghi


آمریکا و داعش؛ تکرار تجربه طالبان

اگر چه جیمز جفری نماینده ویژه آمریکا در امور سوریه در روز شنبه ۱۶ می با ورشنین معاون وزیر امور خارجه روسیه بصورت تلفنی پیرامون «مسائل مربوط به حل و فصل سیاسی بحران سوریه و اجرای قطعنامه ۲۲۵۴ شورای امنیت» در این کشور گفتگو کرده است اما جفری روز چهارشنبه ۱۳ماه می در مصاحبه ای گفته بود «سوریه را به بن بستی برای روسیه تبدیل می کنیم»!
از سوی دیگر دو سیر تحولاتی موازی در سوریه در جریان است؛ ۱. درگیری پراکنده کردهای متحد آمریکا با داعش ۲. انتشار مکرر اخبار فرار داعشی ها از زندان های خارج از کنترل دولت دمشق، انتقال برخی از تروریست ها به پایگاه های آمریکایی و نهایتا مذاکرات مقامات آمریکایی با آنها.

بازی آمریکا با مهره داعش و تلاش برای احیا این گروهک در سوریه را میتوان «احیا هوشمند داعش و کانالیزه کردن ناامنی» در این کشور دانست، کاری که آمریکا و متحدانش در دهه ۹۰ در افغانستان با مهره طالبان انجام دادند تا شوروی را زمینگیر کنند.
آنچه این روزها در شرق سوریه شاهدیم، استفاده تجربه آمریکا در افغانستان است. پس از سقوط داعش در منطقه میدان عمل آمریکا در غرب آسیا به شدت تنگ شده است، آمریکا به دنبال باز کردن میدان بازی خود است.


@Taalomat_moshtaghi


‏منطقه غرب آسیا در یک هفته اخیر در آرامشی قرار دارد که شاید در ۱۰سال اخیر بی سابقه بوده است(به استثنای درگیری در یمن). یک مساله میتواند این آرامش را به طوفان تبدیل کند، اجرای یکطرفه #معامله_قرن از ‎رژیم صهیونیستی

@Taalomat_moshtaghi


گویند کسان بهشت با حور خوش است
من می گویم که آب انگور خوش است
«خیام»

امروز ۲۸ اردیبهشت روز بزرگداشت حکیم غیاث الدین، عمر بن خیام نیشابوری است.

@Taalomat_moshtaghi


 🌐 #آیت‌الله‌کاشانی در مورد اشغال فلسطین چه گفت؟

🔺دوم ژانویه ۱۹۴۸ یعنی۵ ماه قبل از اشغال فلسطین توسط رژیم صهیونیستی، آیت‌الله‌کاشانی که به تازگی از تبعید دوم رژیم پهلوی رهائی یافته بود، بیانیه ای صادر کرد که به تجمعات گسترده ملت ایران، در اعتراض به اشغال سرزمین های اسلامی فلسطین منجر شد.
🔺در بخشی از این بیانیه آمده است:
«در هر صورت، تشكیل دولت ‌صهیونیستی در آتیه #كانون‌مفاسد‌بزرگ برای ‌مسلمین ‌خاورمیانه ‌و‌ بلكه ‌تمام‌ دنیا خواهد بود و زیان آن تنها متوجه اعراب فلسطین نمی‌گردد و علی‌ای‌حال بر #تمام‌مسلمین‌عالم است از هر طریقی كه می‌شود از این #ظلم_فاحش جلوگیری نموده و رفع این مزاحمت را از مسلمین فلسطین بنمایند».
خادم الاسلام و المسلمین، سید ابوالقاسم کاشانی، ۱۳۲۶/۱۰/۱۱

الله کرم مشتاقی
🔸 @Taalomat_moshtaghi


امروز ۱۵اُم ماه می میلادی است، سرطان ۷۲ ساله شد و ۷۲ سال از اشغال فلسطین به دست صهیونیست ها گذشت.

این کاریکاتورها، آثار برتر مسابقه بین المللی کاریکاتور غزه در سال ۱۳۸۷ هستند به ترتیب از چپ سعید صادقی(ایران)، مارسیو لیته(برزیل) و کسوسانته لیوسویا(مالزی)، همه یک پیام دارند؛ «غزه فوران خواهد کرد».
گویا هنرمندان با نگاه و فطرت انسانی شان بسیار جلوتر از سیاستمداران، آینده را پیش بینی می کردند.
چند روز پیش حماس در بیانیه ای نوشت: «کرانه باختری آتش زیر خاکستر است» آتشی که به نظر من «معامله قرن» آنرا از زیر خاکستر بیرون خواهد آورد.
تاریخ خواهد نوشت، سقوط رژیم اشغالگر قدس از غزه آغاز شد و «معامله قرن» این سقوط را به جلو انداخت.

الله کرم مشتاقی
@Taalomat_moshtaghi


🌐 برگی از تاریخ
این روزها اخباری مبهم و بدون سند از اختلاف دمشق و مسکو در رسانه های غربی منتشر شده است برخی نیز پا را فراتر گذاشته و میگویند روسیه و متحدانش برای رفتن بشار اسد به توافق رسیده اند! برای رد این مدعا و اثبات بی اساس بودن این معنی؛ بدون هیچ تحلیلی گزارش دویچه وله از چهارمین کنفرانس دوستان سوریه(مخالفان دولت بشار اسد) که در نوامبر ۲۰۱۲ با حضور ۱۱۴ کشور و سازمان منطقه ای و بین المللی در مراکش برگزار شد را ملاحظه کنید، حرف همه آنها ۱ چیز بود: «کار بشار اسد تمام است».
شایان ذکر است که در آن برهه هنوز روسیه وارد کارزار سوریه نشده بود و فقط جمهوری اسلامی ایران از سوریه حمایت می کرد.

🔸بخشی از گزارش دویچه وله در ۱۲دسامبر۲۰۱۲:
🔻«نمایندگان بیش از صد کشور و سازمان بین‌المللی در چارچوب چهارمین کنفرانس دوستان سوریه در مراکش گرد آمده‌اند. دیگر کسی در سرنگونی بشار اسد تردیدی ندارد؛ بحث اصلی بر سر دوران پس از سرنگونی نظام است
به نظر تحلیلگران سیاسی و آگاهان به اوضاع سوریه، از عمر رژیم اسد مدت زیادی باقی نمانده است.»

🔻 «برخی دیپلمات‌های غربی، از جمله دستگاه‌های اطلاعاتی آلمان عقیده دارند که رژیم بشار اسد در مرحله نهائی سرنوشت خود قرار گرفته است.»

🔻 «گفته می‌شود که روس‌ها دیگر به بقای اسد اصراری ندارند، اما می‌کوشند دست کم برخی از مقامات رژیم کنونی در دولت انتقالی آینده شرکت داشته باشند. به صورت غیررسمی گفته می‌شود که همین هفته در ژنو در آخرین دیدار نمایندگان سیاست خارجی روسیه و آمریکا توافق‌هایی در این زمینه حاصل شده است»

@Taalomat_moshtaghi


چرا اسرائیل این روزها به سوریه حمله می کند‌؟

🔸 اشاره: حجم حملات ارتش صهیونیستی به سوریه زیاد شده است، طی ۷۵ روز گذشته ۱۸ بار به آب، خاک و هوای سوریه حمله ور شده است. دوست و برادر عزیزم #علیرضا_تقوی_نیا ؛ دانشجوی دکتری علوم سیاسی دانشگاه تهران نگاه دقیقی به علل این موشک پراکنی ها داشته است:
@Taghaviniaa


در روزهای اخیر حملات اسرائیل به تاسیسات سوریه شدت گرفته است. همین دیشب نیز مرکز السفیره در حلب را با ۱۲ موشک هدف قرار دادند.
عمده خبرگزاری های خارجی حمله به مواضع نیروهای ایرانی را علت آن بمباران ها می دانند و هر بار خبر کشته شدن فرد یا افرادی از نیروی قدس سپاه را مخابره می کنند.
اما نیت اسرائیل از این حملات چیست و چگونه چه مناطقی را هدف قرار می دهد؟
رژیم صهیونستی ازسال ۱۹۷۳ در حالت آتش بس(نه صلح) ، با حکومت سوریه به سر می برد و همواره دولت سوریه صلح با اسرائیل را منوط به بازگرداندن سرزمین های اشغالی قبل از جنگ ۱۹۶۷ عنوان کرده است.
اسرائیل نیز اصولا حیاتش به مناطق ژئوپلتیک و ژئواستراتژیکی ست که اشغال کرده و به هیچ عنوان این دستاوردهای راهبردی و حیاتی را پس نخواهد داد فلذا این درخواست را قویا رد کرده است. دولت سوریه نیز از سال ۱۹۷۳ تا قبل از بحران داخلی سوریه در سطح داخلی اش اعلام وضعیت فوق العاده کرده بود تا همواره شرایط داخلی و ذهنیت شهروندانش را برای بازپس گیری مناطق اشغالی آماده نگه دارد.
با شروع بحران داخلی و درگیر شدن دولت و ارتش سوریه در جنگ فرسایشی با گروههای مسلح یک فرصت طلایی برای اسرائیل به وجود آمد تا با تمام توان به از بین بردن زیرساخت های دفاعی و امکانات مهم ارتش سوریه مبادرت ورزند.
صهیونیست ها مطمئنند تا زمانی که دولت سوریه آخرین متر مربع از خاکش را از دست داعش، ترکیه و آمریکا آزاد نکند به حملات آنها پاسخ نخواهد داد.
بنابراین اولین مقصود اسراییل تضعیف توان ارتش سوریه می باشد.
نکته دیگر این که بحران سوریه فرصتی مناسب را برای ایران فراهم کرد تا با حضور گسترده نیروهای مستشاری و متحدانش در خاک این کشور علاوه بر حمایت از متحد استراتژیک خود یعنی بشار اسد به گسترش عمق استراتژیک خود اقدام کرده و خصم همیشگی اش یعنی اسرائیل را به طور مستقیم و زمینی و با سلاح های تاکتیکی و ارزان قیمت اما در حجم بالا تهدید کند.
بنابراین از سالهای گذشته به تجهیز و مسلح کردن مناطقی از سوریه اقدام کرده و می کند تا شرایط ابتکار عمل را در صورت تهاجم اسرائیل به خاک خود در اختیار داشته باشد.
درطی حملات سالهای اخیر صرفا ۲ بار ایرانی ها در حملات اسرائیل شهید شدند . ابتدا سردار شهید الله دادی و سپس تعدادی از نیروهای سپاه در پایگاه تی ۴ .
در هردو بار نیز حزب الله و ایران از خاک لبنان و سوریه مستقیما پاسخ این تجاوزات را دادند و ارتش صهیونیستی به حساس بودن ایران و حزب الله روی تلفات انسانی اش پی برد و از آن پس لحظاتی قبل از حمله به نیروهای حاضر در محل ها هشدار تخلیه محل می دهد تا صرفا تجهیزات ، محموله ها و زیرساخت ها را از بین ببرد. به همین علت از ۲ سال پیش تاکنون هیچ نیرویی از ایران در حملات اسرائیل شهید نشده است.
این حملات اگر چه موفقیت هایی را در خصوص نابود کردن تجهیزات در پی داشته اما واقعیات میدانی نشان می دهد از هر ۴ محموله ارسالی ایران صرفا ۱ محموله هدف قرار می گیرد و ۳ محموله دیگر به سلامت به مقصد تعیین شده می رسند.
نکته دیگر اینست که ایران با اتخاذ یک صبر استراتژیک قصد ندارد فعلا پاسخ این حملات را بدهد چرا که :
اولا ، بحران سوریه پایان نیافته و درگیری در چند جبهه به نفع محور مقاومت نیست‌.
ثانیأ ، اسرائیل تلاش می کند جنگ آینده را جلو انداخته زیرا نتانیاهو کاملا علاقه مند است تا در دوره ترامپ این درگیری به وقوع بپیوندد چرا که از حمایت بی دریغ آمریکا مطمئن است.
ثالث، این که ایران درگیر مقابله با تروریسم اقتصادی بی سابقه ایالات متحده است و بی شک دوست ندارد در شرایط تحریم همه جانبه بین متحدانش و اسرائیل و ایالات متحده آمریکا درگیری ایجاد شود تا شرایط لازم را برای پشتیبانی از آنها داشته باشد. نکته دیگر این که برخی پرونده های بحران منطقه غرب آسیا مانند یمن هنوز باز است .
رابعا؛ ایران سعی دارد در شرایط فعلی امکانات و زیر ساخت های لازم را برای تجهیز نیروهای مقاومت حاضر در سوریه تامین نماید و در شرایط کاملا برتر به لحاظ زیر ساختی و لجستیکی پاسخ تجاوزات را بدهد.
در پایان معتقدم این حملات فعلا ادامه خواهد داشت تا وقتی که شرایط تغییر کند و آنوقت که به زعم راقم این سطور خیلی دور نیست ، رژیم اسرائیل با پاسخ همه جانبه مقاومت مواجه خواهد شد و چندین برابر تلفات و خساراتی که در این چند سال به این محور وارد کرده است را تقاص پس خواهد داد.

https://t.me/joinchat/AAAAAEIrxneBfxjyj0t_oA


گرامی باد ۱۵ اردیبهشت سالروز شهادت شهیدان سید عباس لواسانی و شهید علی صمدزاده دیپلماتهای ایرانی که در حادثه یورش تروریست ها به سفارت کشورمان در لندن به شهادت رسیدند. گروگانگیری کارکنان سفارت نهایتا پس از ۶ روز به پایان رسید و به واسطه کشتن عمدی تروریست ها توسط پلیس بریتانیا اسرار آن سر به مُهر ماند. اهمال دولت انگلیس در این حادثه روشن و آشکار بود.
🔸شهید لواسانی(تصویر سمت چپ) در هنگام شهادت۲۹ ساله و شهید صمدزاده( تصویر سمت راست) ۳۱ ساله بود.
🔸انگلیسی ها در سال ۲۰۱۷ با ساختن فیلمی در مورد این حادثه با عنوان «6Days» به کارگردانی توآ فریزر تاریخ را تحریف کرده و روایتی دیگر از آن حادثه به جهان ارائه نموده اند.
🔸 سفارتخانه های ایران در طول تاریخ پس از انقلاب اسلامی بیش از ۳۰ بار مورد تهاجم قرار گرفته است، جا دارد کاوشی مفصل و مستندی مستدل پیرامون این تهاجمان انجام پذیرد تا دیگران با تاریخ سازی های جعلی جای ظالم و مظلوم را تعویض نکنند.

الله کرم مشتاقی
@Taalomat_moshtaghi


🌐 مثلث آشوب در لبنان

🖋الله کرم مشتاقی

🔸لبنان، این کشور ۶ میلیون نفری را به واسطه تعدد قومیت ها، جامعه غیر همگون و تقسیم خانوادگی قدرت، «بزرگترین کشور کوچک دنیا» لقب داده اند. تقسیم قدرت در این دومین کشور کوچک غرب آسیا (پس از بحرین) به صورتی است که هر گونه تغییر مثبت یا منفی موجب بروز ناآرامی ها، درگیری و بحران داخلی می شود. تجربه جنگ ۱۵ ساله داخلی لبنان(۱۹۷۵-۱۹۹۰) موجب شده بود برای سه دهه متوالی این کشور در سیاست های داخلی خود حداقل در تقسیم قدرت، رویکردی آهسته، آرام و آغشته به رانت و سهم خواهی و فساد را در پیش بگیرد. اما اکنون ۳۰ سال از ۱۹۹۰ گذشته است و نسل جدید لبنانی ها تقسیم طایفه ای قدرت را برنمی تابند. از سوی دیگر هرگونه تغییر در این «دموکراسی طایفه ای» موجب قدرت گیری شیعیانی می شود که حداقل از لحاظ جمعیت بزرگترین قومیت دینی لبنان را در اختیار دارند اما از کمترین سهم در پازل سیاسی این کشور برخوردارند.

🔸جرقه آنچه امروز در خیابان های لبنان در جریان است در اکتبر ۲۰۱۹ زده شد و لبنانی ها با شعارهای مختلف که فصل مشترک آنها «تقابل با فساد و استعفای دولت حریری» بود به خیابان آمدند. در آخرین روز اکتبر ۲۰۱۹ سعد حریری که از دسامبر ۲۰۱۶ نخست وزیر لبنان بود استعفا داد. با استعفای حریری و پس از ۳ ماه رایزنی فشرده سرانجام «حسان دیاب» که چهره ای کمتر شناخته شده در سپهر سیاسی لبنان محسوب می شد  به عنوان نامزد اصلی نخست وزیری این کشور معرفی گردید، انتخاب این چهره مستقل لبنانی که خارج از خاندان­های حکومت­گر سنی مذهب لبنانی محسوب می­شد را شاید بتوان یک گام کوچک از جامعه لبنان به سمت خروج از دموکراسی فرقه­ای دانست.

🔸از همان ابتدا سعد حریری و هم پیمانانش (جریان ۱۴ مارس) با دولت جدید مخالفت کردند و اعلام نمودند در دولت او شرکت نخواهند کرد، جریان حزب الله که تلاش بسیاری برای منصرف کردن حریری از استعفا کرده بود در همراهی با احزاب مسیحی لبنان اما از دیاب حمایت کرد و به دلیل در اختیار داشتن اکثریت پارلمان، دولت دیاب توانست از پارلمان این کشور رای اعتماد بگیرد.

🔸احزاب شیعه و مسیحی تا حدود زیادی تلاش کردند از سهم خود در دولت به نفع نیروهای مستقل بکاهند، بعنوان مثال حزب الله که در دولت حریری سه وزیر داشت در دولت دیاب به دو وزیر اکتفا کرد و جبران باسیل وزیر امور خارجه مسیحی نزدیک به حزب الله که رهبری یکی از احزاب قدرتمند پارلمان را بر عهده داشت حاضر شد در دولت جدید جائی نداشته باشد، نهایتاً دولت جدید لبنان در فوریه ۲۰۲۰ با وزرائی عمدتاً جدید، تکنوکرات و کمتر شناخته شده آغاز به کار کرد.

🔸مقابله با فساد و سامان دادن اوضاع اقتصادی و مالی که مستلزم برخورد با جریان های فاسد ولی قدرتمند لبنان  بود هدف و برنامه اول دولت دیاب محسوب می شد. به عنوان مثال جریان ۱۴مارس که از حمایت عربستان،  رژیم صهیونیستی، آمریکا و کشورهای اروپائی برخوردار است از سال ۹۰ میلادی تاکنون پست نخست وزیری را در اختیار داشته است (الصلح، حریری پدر، الحص، حریری پدر،میقاتی، سنیوره، حریری پسر، میقاتی، سلام، حریری پسر_بجز الحص و کرامی) این جریان پس از ۳۰ سال کنار گذاشته شده است و طبیعتا مایل به موفقیت جریانی جدید و نوظهور در میدان سیاسی نیست.

🔸دولت جدید لبنان در مقابله با فساد سیستمی این کشور با مشکلات متعددی روبرو است، لبنان که از لحاظ مالی، سرمایه گذاری و توریستی دارای جذابیت های زیادی است ام در اصل بنائی فرسوده را می ماند که با وجود کاشیکاری های زیبا و مجلل اما از پی و شالوده ای سست رنج می برد. کشورهای بزرگ و صاحب نفوذ در لبنان نیز در مقابل هر گونه حرکت  اصلاحی مخالفت نشان می دهند؛ به عنوان مثال سفیر آمریکا در لبنان اعلام کرده است که هرگونه اقدامی برای برکناری ریاض سلامه( که از سال ۱۹۹۲ تاکنون ریاست بانک مرکزی لبنان را بر عهده دارد) توقیف ۲۰ میلیارد دلار ذخیره ارزی لبنان در آمریکا را به دنبال خواهد داشت!

🔸مخالفان دولت لبنان سه برنامه همزمان را برای به شکست کشاندن کابینه جدید و بازگرداندن ریل به مسیر طائفه ای خود در نظر دارند، از یک سو در صدد شعله ور کردن اعتراضات مردم هستند تا با ناامن کردن وضعیت داخلی لبنان و ناکارآ جلوده دادن دولت این کشور، خود را به عنوان ناجی لبنان معرفی کنند. از سوی دیگر این جریان که بخش مهمی از مشکلات کشور لبنان بر عهده آنهاست و آنچه اکنون در لبنان در جریان است انباشت سه دهه مدیریت رانتی و فسادآلود آنها محسوب می شود تلاش دارد خود را در جایگاه اپوزیسیون قرار دهد! به عبارتی جای شاکی و متهم را در ذهن و رسانه های لبنانی تغییر دهند. برنامه سوم نیز جنگ سیاسی و رسانه ای علیه حزب الله لبنان است، آنها درصدد هست با آغاز این جنگ که از برلین تا بلندی های جولان امتداد دارد، حزب الله را به عنوان بخشی از مشکلات لبنان معرفی کنند.


@Taalomat_moshtaghi


🌐 از قنیطره و جولان تا بیروت و برلین


رژیم صهیونیستی و حملات مکررش به سوریه را می توان با تعبیر «لات کوچه های خلوت» توصیف کرد، ارتش صهیونیستی در ۷۲ روز اخیر (تا ۱۲ اردیبهشت) پانزده بار به طرق مختلف به خاک، آب و هوای سوریه تجاوز کرده است.
صهیونیست ها می دانند سوریه فعلا در معرکه ادلب و حلب مشغول است و امکان باز کردن جبهه جدید و مقابله به مثل ندارد.

از سوی دیگر دست سیا و موساد در ناامنی ها، بمب گذاری ها، ترورها و آشوبهای قنیطره و درعا در چند ماه اخیر برای غبارآلود کردن فضا کاملا روشن و آشکار هست.
بنظر میرسد حرکت دولت آلمان علیه حزب الله، احیا داعش، تحرکات اخیر لبنان و تحولات جولان، قنیطره و درعا کاملا هدفمند و تکه هایی از یک پازل هستند.

الله کرم مشتاقی
🔸 @Taalomat_moshtaghi


«گرامی باد ۱۰ اردیبهشت، روز خلیج فارس»
⛔️⚠️آیا‌ رهبر‌ انقلاب در ‌مورد‌‌ نام‌ #خلیج‌فارس حساس‌ هستند؟

💠خاطره زیر از زبان ایشان نقل شده است:

🔺اخیراً کویتیها اطلس تاریخ اسلام را درست کرده‌اند،از لحاظ طبع، کتاب خیلی بزرگی است.
🔺 پارسال(سال۱۳۶۷)، امیر کویت(جابر احمد الصباح) دو نسخه از آن را برای من فرستاد. [این کتاب]تقریباً بدون استثنا مورد استفاده‌ی همه‌ی مسلمانهاست.
🔺 این‌که می‌گویم تقریباً، به این دلیل است که #خلیج‌فارس را #خلیج‌عربی نوشته است که اگر الان ‌به ‌ما پول‌دستی‌هم‌ بدهند‌ حاضر‌ نیستیم این‌ کتاب ‌را در کتابخانه‌های‌ خودمان‌ترویج ‌و یا به ‌فارسی ‌ترجمه ‌کنیم ؛ #چون‌خلیج‌عربی‌دروغ‌است.
🔺 اگر یک وقت خواستیم این را برگردانیم، حتماً «خلیج فارس» خواهیم نوشت.
🔺البته، یک جا هم از دستشان در رفته و تصویر یکی از نقشه‌های قدیمی را چاپ کرده‌اند و «الخلیج الفارسی» را به‌کار برده‌اند. با این‌که همه جا و در همان نقشه‌های قدیمی، این اصطلاح را عوض کرده‌اند، ولی یک جا تصادفاً برای اتمام حجّت، در این کتاب به این بزرگی و با این همه خرج چاپ، اصطلاح «الخلیج الفارسی» را نوشته‌اند.
🔺غرضم این بود که گاهی اوقات تاریخ و جغرافیا را می‌نویسند، اما نکته‌یی در آن هست که ما نسبت به آن حساسیم.
🔺البته الان خلیج فارسی و عربی برای ما فقط ملی هم نیست؛ سیاسی و اعتقادی هم است.

🔸بیانات در دیدار با اعضای بنیاد دائرةالمعارف اسلامی ۱۳۶۸/۷/۳۰

🔸پیوستن به تألمات و تأملات:
https://t.me/joinchat/AAAAAEIrxneBfxjyj0t_oA


أطلقوا سجناء البحرين

این کاریکاتور را سال ۹۰ برای فارس کشیدم، همچنان تازه است و جنایت آل خلیفه کماکان جاریست...

@Taalomat_moshtaghi


🌐«کشور یا آرمان؟»

🔸هنری کسینجر، وزیر اسبق امورخارجه آمریکا معتقد بود که جمهوری اسلامی باید تصمیم بگیرد که «آیا ایران یک ملت است یا یک آرمان»، این یک اظهار نظر عجیب از یک مقام آمریکایی است چرا که خود ایالات متحده هم بر پایه آرمانها و ایده آل هایش بود که امروز به کشوری قدرتمند تبدیل شده است. در رابطه با ایران نیز جلوگیری از درهم تنیده شدن آرمان و کشور تقریبا ناممکن است.

🔸«کار کار انگلیس است؛در شناخت ایران و چرائی بی اعتمادی ایران به بریتانیا» نوشته جک استراو وزیر اسبق امور خارجه انگلیس/ تهران:انتشارات دانشیار،۱۳۹۸، ص ۲۸.

@Taalomat_moshtaghi


🌐 در این صورت خداحافظ

🔸گرامی باد۳اردیبهشت[۱۳۵۸]سالروز شهادت سپهد قرنی توسط گروهک فرقان

آشفتگی‌ها و نا آرامی‌های مرزی و درگیری #قرنی و دولت موقت روز به روز بیشتر می‌شد، همه گروهک‌ها در این ماجرا پشت سر دولت موقت بودند و قرنی تنهای تنها با هزاران درد و غم، در صحنه مانده بود و کسی به دفاع از او نمی‌آمد، تا اینکه در رنج نامه ای به امام از مشکلات ارتش و بی‌تدبیری دولت موقت و دخالت‌های نابجا شکایت کرد و گفت نگرانم با شرایط حاکم نتوانم ماموریتم را به شایستگی انجام بدهم. رونوشت این نامه را نیز برای دولت موقت ‌فرستاد. روز بعد مهندس بازرگان طی تماس تلفنی می‌گوید استعفای شما پذیرفته شده است. تیمسار قرنی پاسخ می‌دهد: استعفای من با شما نیست، من منصوب امام هستم. بازرگان می‌گوید: اگر حضرت امام قبول کرده باشند چه؟! آقای قرنی هم می‌گوید: «در این‌صورت خداحافظ.»
 برای من تاامروز روشن نشده که آیاحضرت امام با استعفای او موافق بودند یا نه.
🔸بخشی از مصاحبه سرهنگ محمدعلی شریف النسب.
شرح تصویر: اعضای دولت موقت در روز تشییع جنازه سپهبد قرنی. در آن تاریخ هنوز آرم جمهوری اسلامی طراحی نشده بود.

@Taalomat_moshtaghi


جنگ هفتم؟

اسراییل از آغاز هزاره سوم ۶ جنگ علیه فلسطین داشته است؛
۱_سلسله عملیاتها علیه انتفاضه مسجدالاقصی
۲_جنگ بیست و دو روزه ۲۰۰۸
۳_جنگ هفت روزه ۲۰۱۲
۴_سلسله عملیاتها علیه انتفاضه سوم
۵_جنگ پنجاه و یک روزه ۲۰۱۴
۶_جنگ دو روزه ۲۰۱۸
با ترکیب دو گزاره زیر، همراه با شواهد و دلایل سیاسی و امنیتی دیگر به نظر میرسد رژیم صهیونیستی به دنبال جنگ هفتم در سال ۲۰۲۰ است؛ این دو گزاره عبارتند از:

🔸براساس توافق گانتز و نتانیاهو مبنی بر نخست وزیری چرخشی، نتانیاهو در دو سال اول نخست وزیر و بنی گانتس وزیر دفاع خواهد بود. کابینه آتی از تاریخ اول جولای طرح انضمام کرانه باختری به اسرائیل را آغاز خواهد کرد این به معنای اجرای یک طرفه معامله قرن خواهد بود. مساله ای که یقیناً واکنش گروه های مقاومت را نه تنها در غزه که در کرانه باختری نیز در پی خواهد داشت.
🔸حسین موسویان دیپلمات سابق وزارت امور خارجه در مصاحبه اخیری که با تلویزیون صحرا داشته بیان کرده؛
«ترامپ برای لابی صهیونیست و اعراب تکفیری، یک فرصت تاریخی است که تکرار نخواهد شد چون همه خواسته های کلیدی آنها را اجراء کرده است... از یکسال و اندی پیش مکرر طی مقالات و مصاحبه ها گفتم که در مثلث اسرائیل-عربستان-آمریکا؛ پول از عربستان، زور از آمریکا و طراحی از اسرائیل خواهد بود و دراین مدت هم به همین شکل عمل شد.»
تحلیل موسویان مربوط به آینده تعامل ایران و آمریکا است اما قابلیت زیادی برای کاربرد در مساله فلسطین را هم دارد.
رژیم صهیونیستی و نتانیاهو به شدت به دنبال درگیری هستند، دلایل زیادی برای این مدعا وجود دارد که سال ۲۰۲۰ برای سران صهیونیست سال جنگ خواهد بود.

الله کرم مشتاقی
@Taalomat_moshtaghi


⚠️‏ شبث بن ربعی نباشیم!

🔻در ۱۱ هجری در حالی که هنوز مسلمان نشده بود! موذن زنی به نام سجّاح بنت حارث تمیمی موصلی شد که ادعای پیامبری داشت.
🔻سپس مسلمان شد و در زمان خلفای اول و دوم ادعای بیطرفی کرد.
🔻سپس به خلیفه سوم، عثمان پیوست.
🔻ولی نهایتا در قتل او شرکت کرد
🔻آنگاه به سپاه امام علی پیوست
🔻سپس به خوارج پیوست و یکی از سران خوارج شد
🔻سپس با امام حسن مجتبی بیعت کرد
🔻آنگاه به مخالفان امام حسن پیوست و با معاویه بیعت کرد.
🔻 سپس به کسانی پیوست که از کوفه برای امام حسین دعوتنامه فرستاد
🔻در کربلا به لشکر عمرسعد پیوست و فرمانده پیاده نظام لشکر شد.
🔻در کربلا وقتی امام حسین گفت تو از دعوت کنندگان من بودی، منکر شد!
🔻پس از عاشورا به عبدالله زبیر پیوست

سپس از کوفه گریخت و در تاریخ گم شد!

الله کرم مشتاقی
🔸 @Taalomat_moshtaghi
شرح تصویر: مظفر مقدم در نقش شبث بن ربعی در سریال مختارنامه


🌐ترکیه، نظامی و آرایه طرد و عکس

🔸الکساندر یفیموف؛سفیر روسیه در سوریه و ماریا زاخاروا سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه میگویند: ترکیه باید در مبارزه با تروریست ها جدیّت بیشتری به خرج دهد زیرا با تغییر نام گروه های مسلح تروریست، نمی تواند ماهیت آنها را تغییر دهد.

🔸دلبرصنمی شیرین،شیرین صنمی دلبر
آذر به دلم برزد، برزد به دلم آذر
کافر نکند چندین ، چندین نکند کافر
دو رُخ چو قمر دارد ، دارد چو قمر دو رخ
عنبر ز قمر رسته ، رسته زقمر عنبر

نظامی گنجوی شاعر ایرانی قرن ششم، در ابیات فوق که بخشی از آن ذکر شد، با مهارت تمام از آرایه «طرد و عکس» استفاده کرده است، یعنی کلمات را طوری کنار یکدیگر قرار داده که از هر طرف بخوانیم همان معناست.

🔸حالا ترکیه اگر چه در شمال سوریه ظاهرا درگیر مبارزه با برخی از گروه های مسلحی هست که با توافقنامه ۵ مارس۲۰۲۰ سرناسازگاری دارند اما از سوی دیگر اخباری مبنی بر سیاه بازی های ترکیه برای ادغام و تغییر نام برخی از گروه های تروریست منتشر شده است.
جا دارد از زبان شاعر حکیم ایرانی خطاب به آنکارا بگوییم:
«باور نکند خلق آن، خلق آن نکند باور»

الله کرم مشتاقی
@Taalomat_moshtaghi


سر دنیای عرب کجاست؟

🔸دنیای عرب از سه زیرحوزه مهم تشکیل شده است؛ ۱_شبه جزیره عربستان ۲_غرب آسیا ۳_شمال آفریقا
پس از فروپاشی عثمانی و سربر آوردن کشورهای عرب از دل آن، دنیای عرب تا پیش از ظهور جمال عبدالناصر، «سر» نداشت. مصر ناصری تا مدت ها نقش برادر بزرگتر را برای کشورهای عربی ایفا می کرد و همراه با الجزایر، سوریه، لیبی و عراق بعنوان جبهه پیش رو دنیای عرب شناخته میشدند.
🔸با سقوط ناصر، وزنه زیرسیستم غرب آسیا نسبت به شمال آفریقا سنگینتر شد و اینبار عراق و سوریه با همگامی لیبی و الجزایر نقش اصلی در طراحی سیاستهای دنیای عرب را بر عهده گرفتند.
🔸جنگ دوم خلیج فارس و افول قدرت صدام، کاهش قدرت قذافی، فروپاشی شوروی بعنوان حامی بزرگ کشورهای سوسیالیستی عربی، افزایش قدرت رسانه ای قطر و پیوند عمیقتر ریاض_واشنگتن موجب قدرت گیری شبه جزیره در تعاملات دنیای عرب شد البته دهه ۹۰ برای دنیای عرب دهه تعلیق قدرت و بی سری بود، تعلیق دنیای عرب از ۱۹۹۰ به مدت ۲۰سال ادامه داشت.
🔸 با آغاز بیداری اسلامی، تحولات دنیای عرب، سقوط دولت مبارک و قذافی، آغاز بحران سوریه و درگیری ها در لیبی و تونس و مصر و ناآرامی سیاسی در لبنان و عراق، نقش زیرسیستم شبه جزیره بعنوان سر دنیای عرب پررنگ شد و قدرت های عرب خلیج فارس(ریاض، دوحه، ابوظبی)توانستند به مدت ۱۰ سال مرکزیت دنیای عرب را بر عهده بگیرند.
🔸 اکنون با شروع ۲۰۲۰، نشانه هایی وجود دارد که کشورهای شمال آفریقا با پرچمداری مصر و الجزایر تلاش دارند محور را از شبه جزیره به شمال آفریقا تغییر دهند.
کلید این تغییر #دمشق است.
تلاش مصر و الجزایر از یک سو و تقلای امارات و عمان از سوی دیگر برای نزدیکی به سوریه از همین زاویه قابل تفسیر است.
بی معنی نخواهد بود اگر بگوییم، سوریه که تا ۸ سال پیش تمام دنیای عرب کمر به شکستنش بسته بودند حالا تعین می کند که قدرت در اختیار کدام زیرسیستم دنیای عرب باشد.

🔸الله کرم مشتاقی
@Taalomat_moshtaghi

20 ta oxirgi post ko‘rsatilgan.

292

obunachilar
Kanal statistikasi