🔥 بسیار مهم: رمزنگاری end-to-end حلقه مفقوده پیام رسانهای داخلی است
✍️ سعید قمری
محدودیتهای اخیر تلگرام در ایران، شرایط ویژهای برای پیامرسانهای بومی بوجود آورده.
از یک طرف زمینه برای کوچ کاربران به برنامههای داخلی مساعدتر شده. مزایای سرویسهای داخلی: دسترسی بدون فیلترشکن! فضای نظارتشده و مطابق با فرهنگ بومی، حمایت از کسبوکارهای ایرانی، کاهش جرائم به دلیل بازدارندگی و ...
⚠️ اما یه چالش جدی پیش روی پیامرسان های بومی قرار داره:
پارادوکس حفظ حریم خصوصی کاربران و رعایت مقررات کشور که لازم الاجراست. اهمیت این مسأله تا حدی بالاست که وزیر ارتباطات هم نتونست ازش چشمپوشی کنه و در پست اینستاگرامی امشب (۱۸ دی۱۳۹۶) بهش اشاره کرد. اینجا:
https://t.me/ePRNet/749البته تنها نگرانی موجود، دسترسی به اطلاعات کاربران توسط نهادهای قانونی نیست، بلکه دسترسی غیرمجاز در بین مسیر، دسترسی پرسنل یا ضعف های امنیتی سرویسدهنده هم محتمل هست.
صرفنظر از احتمال ضعیف چنین اتفاقاتی، این دغدغه بهرحال بین کاربران وجود داره.
این استدلال بعضا مطرح میشه که اگه شخصی فعالیت مجرمانه نداره نباید نگران باشه، اما محرمانگی فقط مختص فعالیتهای مجرمانه نیست!
مثلا اطلاعات حساس اقتصادی اهمیت بسیار بالایی برای بیزینسها داره، گاهی دسترسی به اطلاعات یک بیزینس توسط رقیب ممکنه زمینه ساز زیانهای کلانی بشه که نمونه های زیادی از اون در دنیا اتفاق افتاده.
همینطور بسیاری افراد مایل نیستند محتوای خصوصی و گفتگوهای خانوادگی شون توسط دیگران قابل دسترسی باشه. این نگرانی بیشتر از پیامرسان های خارجی، متوجه نمونههای داخلی هست.
پیامرسانهای خارجی این دغدغهها رو بخوبی پوشش دادن.
🔐 مثلا به مدد رمزنگاری End to End در واتس اپ نه تنها در بین مسیر، بلکه حتی خود واتس اپ هم نمیتونه به محتوای کاربران دسترسی داشته باشه.
البته واتس اپ درصورت لزوم متادیتا رو در اختیار دولت قرار میده (فقط اینکه کی به کی در چه زمانی پیام داده و نه محتوای پیام). اما تلگرام حتی متادیتا رو هم در اختیار دولتها قرار نمیده.
چاره اندیشی دست اندرکاران پیامرسانهای بومی برای چنین چالشهایی و ارائه راهکار مناسب درصورت امکان اجرا با توجه به مقررات حاکم، میتونه به اعتماد بیشتر کاربران به این سرویس ها و شکوفایی اقتصادی در بستر امن بومی کمک کنه.
حرفه؛ روابط عمومی |
@ePRNet