#استراتژی_سیاسی
💢نقدی بر استراتژی سیاسی در گفتگوی حسن روحانی
🔻شفافسازی دولت روحانی قابلتحسین است اما صرفاً برای مبلغی بین ۱۵ تا ۲۰ میلیارد دلار که برای کالاهای اساسی پرداخت میکنیم و سؤال اینجاست برای بقیه پولها چگونه نظارت خواهد شد؟ مجری درباره هزاران میلیارد مبلغ نیز سوال کردند که ایشان پاسخ را پیچاندند و به همین کالای اساسی تکیه کردند. پیشنهاد ما این است که برای هزاران میلیارد بودجه دیگر همین نظارت و جلوگیری از فساد و رانت نیز در نظر گرفته شود.
🔻روحانی برای این پاسخ که آمریکا باید چه کند جواب آمادهای نداشت و تنها با انحراف پاسخ به اینکه امریکا بدهکار است درواقع تلاش داشت تا پاسخی تکراری بدهد. این ضعف بزرگ ایران است که از آمریکا دقیقاً نمیداند چه میخواهد و تنها بهکلی گوئیها بسنده میکند. پیشنهاد ما این است که این جملهبندی کلی که آمریکا از سال 1332 به ما بدهکار است و ... را تغییر بدهند.
🔻روحانی راهحلی برای اینکه آن مشکلاتی که در ساختار از قبل و بعد انقلاب وجود دارد نکرد. پیشنهاد ما این است که اولاً این مشکلات از حالت کلیگویی دربیاید و سپس راه عملی رفع آنها کار شود.
🔻روحانی با اشاره به اینکه بازار ثانویه را بازار قیمتگذاری خواهد کرد یک اشاره کینزی به اقتصاد دارد که دست دولت را میبندد و در این راه سؤال این است که تأثیرگذارترین قیمت گذاران بازار آیا خود بازار خردهفروشان است یا تاجران سودجو؟ پیشنهاد ما این است که بازار قیمت نهایی را تعیین نکند بلکه نظارت دولت برای فشار بر سودجویان انجام شود.
🔻روحانی در ترجیح ایران بین شرقیها و اروپاییها، اروپاییها را کمرنگ کرد. پیشنهاد ما این است که بین اروپا و شرقیها رقابت برای نزدیک شدن به ایران ایجاد شود بدون اینکه نشان بدهیم ترجیح ما کدام است.
🔻روحانی از سنگ تمام گذاشتن اروپاییها از بعد سیاسی صحبت کردند و ازنظر عملی آنها تلویحاً به سه ماه بعد که درباره نفت یا بانک است حوالهکردند بدون اینکه بگویند در این سه ماه اولاً درباره تحریمهای تازه آمریکا اروپاییها چه خواهند کرد و درباره اقدامات آتی اروپا برای تحریمهای بعدی صحبت کردد! پیشنهاد ما تعیین تکلیف با اروپاییها است.
🔻روحانی از جایگزینی شرکتهای سرمایهگذار صحبت کردند ولی درباره اقدامات منع این خروجها و ترک قراردادها صحبت نکردند.
🔻روحانی تلویحاً به امیدواری مردم و تأثیر آن بر کاهش التهاب بازار صحبت کردند که بسیار درست بود ولی درباره بازگرداندن امید فقط به بستهی اقتصادی و همکاری همگانی اشاره کردند؛ که همکاری همگانی کلیگویی و کیفی است و باید دید در عمل چگونه خواهند توانست همه را همگرا سازند.
🔻روحانی درباره حق اعتراضهای مردم رنجکشیده صحبت کرد ولی درباره تأثیر اعتراضهایی برپاشده علیه اعتراضها! یا اعتراض همدلانه نه دردمندانه! و پیشدستی و جهتدهی اعتراضها صحبتی به میان نیاورد. درواقع او اشاره نکرد که بخش از این اعتراضها سازماندهی شدهاند و مردم را به آرامش دعوت نکردند!
🔻روحانی تفاوت نظارت قدیم و بسته جدید را در وسعت و تعدد کالاها دانستند از همین رو شیوهی نظارت خود را یا حوزهی نظارت خود را محدود و ضعیف نشان دادند.
🔻روحانی درباره تلاش مسئولان دلسوز که شبها بیدارند صحبت کرد ولی بحثی که موجب اعتراضها میشود دارایی همین مسئولان است که در فضای مجازی پیچیده است.
🔻روحانی از پرداخت ارز در بانکها صحبت کرد که این به معنای تلاش دولت برای برگرداندن پولها در گردش جامعه است. او اشاره کرد که نمیشود دولت ارز بیاورد و مردم آنها یکگوشه جمع کنند که حرف درستی است ولی نگفتند این اعتماد بین مردم و بانک برای ارزها چگونه ایجاد خواهد شد یا تضمینش چیست؟ او تضمین را اعتماد به دولت نامید که حرف کیفی است.
🔻روحانی درباره مدت تحریم که دست خودمان است امیدوارانه و قدرتمندانه صحبت کرد که میتواند بازتاب خوبی داشته باشد به شرطی که شرایط او محقق شود یعنی همکاری همهجانبه. پیشنهاد ما این است که در عین تشویق کردن تاجران، دلالان و ... برای فکر کردن به سود بلندمدت سعی کنند که به اقدامات آنها جهت بدهند؛ یعنی سود در کنار خدمت!
🔻روحانی درباره منطقه بی تنش در آینده صحبت کردند که به نظر برداشت واقعبینانهای است به شرطی که شرایط امروزی که در محاسبات خود نتیجه گرفتند ثابت بماند. شرایط امروز مثل آب پشت سد است و روزی این سد باید تخلیه شود!
🔻روحانی درباره اینکه ما در سیاست خارجی منافع ملی خود را دنبالم یکتیم و دیگران هم همینطور کاملاً درست گفتند ولی اصل سیاست این است که منافع به هم نزدیک شود او درباره گسترش منافع و همچنین آزاد شدن پتانسیلها صحبتی نکرد و به نظر نمیآید برنامه مدون جامعی پیشنهاد بدهند!
──═ঊ
@irdiplomat ঊঈ═──