Postlar filtri


Video oldindan ko‘rish uchun mavjud emas
Telegram'da ko‘rish
آن کسی که پیروز است طرف مجاهد فی سبیل الله است.



@sputniknews_afg


بهسودی چه میخواهد؟

سخنرانی های جنجالی واعظ زاده بهسودی در این اواخر سر و صداهای زیادی را برپا کرد و عده ای قلیلی او را عالم و آیت الله میخوانند و عده زیادی نسبت به او دیدگاه خوبی ندارند و به درستی و بینش او به قضایای مختلف انتقاد میکنند. چندی قبل برگی از توضیح المسائل بهسودی در فضای مجازی دست به دست شد که در مسئله ای از آن وی گفته است که وقتی شوهر زنی فوت میکند، زن میتواند بدون درنظر گرفتن عده، با مرد دیگری ازدواج کند. در حالیکه قرآن و تمام فقها و مجتهدان بزرگ جهان اسلام نگهداری عده را الزامی میدانند.
در تازه ترین اظهارات، بهسودی بر علیه ایران حرف و حدیث های زیادی گفت و از نبود مدارس و حسینه ها و مساجد افغان ها در ایران سخن زد. به باور او، دولت ایران به مهاجرین افغان اجازه نداده تا مسجد و حسینه و مدرسه داشته باشند. به باور او، ایرانی ها از مجتهدان افغان تقلید نمیکنند و پشت سر او نماز نمیخوانند. خارج از دیگر حرف های که زده، فقط همین بخش از صحبت هایش با اشکالاتی همراه بوده و است. در حال حاضر ده ها و صدها مدرسه دینی و مساجد در سراسر ایران وجود دارد که بانی آن افغان ها است و در اختیار افغان ها قرار دارد.
واعظ زاده بهسودی که مدرکی مبنی بر آیت الله بودنش نیز در اختیار ندارد و رسیدن به این مقام فقط سیاسی و بر اساس فتوای حزبی بوده نه فتوای علما یا مجتهد، خود اصلیت مجتهد بودن وی را زیر سوال میبرد. در کنار آن موضع گیری های بهسودی نشان میدهد که حرف و صحبت هایش از جایی خط میگیرد و این خط در نخست در داخل افغانستان به دنبال نفاق بین اقوام و در خارج به دنبال فاصله اندازی بین افغانستان و ایران است. احتمالا در مرحله بعدی کشور دیگری را هدف قرار میدهد تا خوراکی را برای سخنرانی های خود پیدا کند.



@sputniknews_afg


ترجمان افغانستان dan repost
🔴 وزیر امور خارجه جدید آمریکا، مارکو روبیو، وعده داده است که قبل از خرج کردن پول مالیات‌دهندگان آمریکایی، سه سؤال را مطرح کند:

⬅️آیا این کار کشور را امن‌تر خواهد کرد؟
⬅️آیا این کار کشور را قوی‌تر خواهد ساخت؟
⬅️آیا این کار کشور را مرفه و خوشبخت خواهد کرد؟

🟡در هر کشوری که هزینه میشود باید همین سؤال‌ها مطرح شوند.
🔜 @tarjomanaf


آغاز کار ساخت دیوار میدان هوایی هرات به هزینه ۶ میلیون افغانی

دفتر مطبوعاتی ترانسپورت و هوانوردی امروز (سه‌شنبه، ۲ دلو) با نشر خبر نامه ای از آغاز کار ساخت دیوار (حصاری) میدان هوایی ولایت هرات خبر داده است.

وزارت ترانسپورت و هوانوردی می‌گوید که کار ساخت دیوار (حصار) میدان هوایی بین المللی خواجه عبدالله انصاری ولایت هرات را با هزینه ۶ میلیون افغانی آغاز کرده و کار آن به سرعت جریان دارد.

در این خبرنامه آمده که با ساخت این دیوار بهبود در نگهداری و ایمنی فرودگاه حاصل می‌شود.

@sputniknews_afg


حریق بیش از ۳ هزار کیلوگرام موادمخدر در نیمروز

دفتر مطبوعاتی فرماندهی پولیس ولسوالی خاشرود ولایت نیمروز با نشر خبرنامه ای گفته که بیش از ۳ هزار و ۵۰۰ کیلوگرام مواد مخدر مختلف نوع که طی سه سال گذشته از قاچاقبران و مواد فروشان کشف گردیده بود، با حضور داشت مسئولین حریق گردید.

به گفته فرماندهی پولیس خاشرود، این اقدام بخش از فعالیت‌های طالبان در زمینه مبارزه با قاچاق مواد مخدر بوده که هدف آن جلوگیری از فعالیت های غیرقانونی در کشور می باشد.

این در حالی است که رئیس طالبان قبلا کشت و قاچاق مواد مخدر را در کشور ممنوع اعلام کرده بود.



@sputniknews_afg


اکنون دوران سازندگی و همدردی با بازماندگان غزه است

خلیل الحیه، از رهبران جنبش حماس بعد از اجرایی شدن آتش‌بس در نوار غزه اعلام کرد: ای مردم بزرگ غزه، ما اکنون در مرحله جدیدی قرار داریم و آن سازندگی، همدردی و زدودن آثار تجاوز و بازسازی است.

خلیل الحیه با بیان اینکه مرحله پیش‌رو، مرحله همبستگی و همدردی است، افزود که به تمام جهانیان اعلام می‌کنیم که مردم غزه، مردمی آزاده هستند و می‌سازند و ویران نمی‌کنند و آنچه را که اشغالگران نابود کرده‌اند، دوباره خواهند ساخت.

این رهبر حماس در ادامه اظهار داشت که همان‌گونه که در جنگ مردانه ایستادگی کردید، پس از جنگ نیز با قدرت و اراده‌ای استوار به پیش خواهید رفت.



@sputniknews_afg


ذوق زده نشوید، ترامپ کاری نمیتواند!

با پیروزی دونالد ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری عده ای خارج نشین شوق و زوق غیرقابل وصفی را راه انداختند که گویا ترامپ آمده و حالا به افغانستان حمله میکند، طالبان را سرنگون کرده و حکومت را به خارج نشین های فراری تسلیم میکند. دیروز با مراسم تحلیف ترامپ، بار دیگر این زوق زدگی در اکانت های فضای مجازی این چهره ها دیده است.
در بحث اول اینکه عده ای بخاطر اشغال شدن کشور شان توسط یک کشور خارجی زوق زده میشوند، اوج خودفروختگی، وطن فروشی و درماندگی است. امریکا 20 سال در افغانستان حضور داشت و چیزی جز جنایت، اشغال، آدم کشی و حمایت از ترویسم انجام نداد و این باید بزرگترین درس برای فراری ها میبود. باید درک میکردند و باید درک کنند که افغانستان با دستان خود افغان ها آباد و مستقل میشود، نه با کمک خارجی ها و چشم انتظار داشتن به حمله ترامپ.
در بحث دوم هم اظهارات و سخنرانی های ترامپ در این اواخر به خوبی نشان داده که حتا از جنگ های اوکراین و فلسطین نیز خسته شده و برای اینکه به امورات داخلی ایالات متحده بپردازد و مردمش را با خود داشته باشد، به این جنگ ها نقطه پایان خواهد گذاشت. ترامپ نه توانش را دارد که مجددا به افغانستان لشکرکشی کند و نه هم اراده آنرا. وقتی شعارهای گرفتن تسلیحات برجا مانده امریکا در افغانستان از سوی ترامپ مطرح میشود، این شعارها فقط جنبه عوام فریبی دارد. سلاح هایی که برجا مانده، همه به نوعی تخریب شده بودند.
به هر حال فراری ها باید به جای دلخوش کردن به خارجی ها، باید به فکر صلح و آشتی باشند. طالبان هم از همین آب و خاک هستند و حق دارند در همین سرزمین زندگی کنند. باید مسیر گفتگو و صلح هموار گردد و همه طرف ها با گفتگو و تقویت گفتمان صلح، به سمت آشتی ملی بروند تا در نبود خارجی ها، افغانستان آباد و پیشرفته شود.



@sputniknews_afg


Video oldindan ko‘rish uchun mavjud emas
Telegram'da ko‘rish
استوری مهران بی‌پروا عکاسی ایرانی حاضر در افغانستان از حال و هوای برفی این روزهای کابل


@sputniknews_afg


هیئت پاکستان برای حل مشکلات با افغانستان به کابل اعزام می‌شود

رسانه‌های پاکستانی گزارش داده‌اند که علی امین گنداپور، وزیر ارشد خیبرپختونخوا، اعلام کرده است که برای حل مسائل میان افغانستان و پاکستان، طی هفته‌های آینده یک هیئت ولایتی به افغانستان اعزام خواهد شد.

پیش‌تر، علی امین گنداپور مدعی شده بود که دولت پاکستان از او خواسته است مشکلات با کابل را از طریق مذاکره حل‌وفصل کند.


@sputniknews_afg


ترجمان افغانستان dan repost
📱 واکنش عصمت قانع نسبت به انتقادات اخیر در مورد تیم ملی کرکت از سوی برخی جناح ها و گروه های مخالف حکومت افغانستان

⬅️دوستم در قضیه دشت لیلی قهرمان است.
⬅️مزاری هم در جنگ‌های داخلی از تمام جرایم بشری بی‌گناه شناخته و پاک شد.
⬅️مسعود در کشتار مسئله افشار کاملاً بی‌گناه و فاتح سرد جنگ است.
⬅️بقیه جنگ‌سالاران هم به همین صورت.
⬅️تنها بازیکنان کرکت گنهکار و قاتل به حساب می‌آیند!
🔜 @tarjomanaf


عوام‌فریبی در حدّ لالیگا

جواب زیبا و خواندنی علی نجافی(مسیح ارزگانی) به دروغ بافی های عوام فریبانه ی مرجع خودخوانده واعظ زاده بهسودی در ولایت هرات.

این مطلب را حتما بخوانید و به اشتراک نیز بگذارید؛

ـــــــــــــــــــــــــــــــــــ
واعظ زاده طی یک سخنرانی در هرات گفته است:
«ایرانی‌ها از آیت الله محقق تقلید نکردند و در درس خارج او شرکت نمی‌کردند و پشت سر او نماز نمی‌خواندند».
این ادعاهای واعظ زاده کاملاً درست است. هیچ ایرانی از آیت الله محقق تقلید نکرد و هیچ ایرانی یا عرب یا پاکستانی در درس او شرکت نمی‌کرد و هیچ ایرانی یا عرب، پشت سرِ او نماز نمی‌خواند.
اما هیچکدام از این عدم شرکت‌ها و عدم تقلیدها، به دلیل افغانستانی بودن یا هزاره بودن او نبود؛ بلکه دلایل خاص خود را داشت که ذیلاً به اختصار اشاره می‌کنم:
شادروان مدرس افغانی سالیان متمادی در حوزۀ علمیۀ قم، کرسی تدریس داشت. من هم چند سالی افتخار شاگردی آن فرزانه را داشتم. هشتاد درصد شاگردان مدرس افغانی، ایرانی بودند و بقیه افغانستانی یا سایر ملیت‌ها. با وجود اینکه شادروان مدرس از شاگردان ایرانی، پول بابت تدریس خود در یافت می‌کرد؛ اما ایرانیان به او پول هم پرداخت می‌کردند؛ ولی در درس‌های رایگانِ اساتید ایرانی شرکت نمی‌کردند، آیت الله هاشم صالحی (رئیس کنونی شورای علمای شیعه) سالیان متمادی در حوزۀ علمۀ قم کرسی تدریس داشت. باز اینجانب افتخار شاگردی ایشان را داشتم. بیش از نیمی از شاگردان او ایرانیان بودند. نوارهای درسی این دو استاد فرزانه تا کنون در حوزۀ علمیه قم، مورد استفادۀ طلاب است. همین اکنون آیت الله مصطفوی بهسودی، کرسی درس خارج در مدرسۀ فضیه دارد. در کلاس درس او از ملیت‌های مختلف (ایرانی، عرب، هندی، پاکستانی و ...) حضور دارند.
بنابر این در دروس آزاد حوزه‌های علمیه، ایرانیان و عرب‌ها و سایر ملیت‌ها در مقیاس گسترده در دروس اساتید افغانستانی شرکت کرده‌اند و می‌کنند. اما در مورد آیت الله محقق، دلیل خاص وجود داشت که غیر از هزاره‌ها از هیچ ملیت دیگری در کلاس درس ایشان شرکت نمی‌کردند. آن مرحوم با وجود اینکه عالم و فقیه و مهذب و وارسته بود؛ ولی بیانِ بسیار ثقیل داشت و در انتقال مطلب به شاگردان با مشکل مواجه بود. طبعاً در شهری مانند قم که صدها درس خارج از فقیهان برجسته با بیانِ و سبک تدریس عالی وجود داشت، کمتر کسی از طلاب غیرافغانستانی مایل بودند که در درس ایشان شرکت کند.
در خصوص عدم تقلید ایرانیان از آیت الله محقق، باز قصه همین است. با وجود صدها مرجع تقلید اعلم در قم و نجف و مشهد، ایرانی‌ها یا عرب‌ها، چرا و به چه دلیل از ایشان تقلید می‌کردند؟ در اینجا مثل افغانستان، قحط رجال یا قحط مرجع نیست که مردم از هر غیراعلم تقلید کنند و اعمال خود را باطل نمایند. اگر عدم تقلید از آن مرحوم به دلیل افغانستانی بودن او بود، مگر آیت الله فیاض، افغانستانی و هزاره نیست؟! ایشان از تمام کشورهای شیعه‌نشین (اعم از ایرانی و عرب و ترک و فارس) مقلد دارد. پس این سخن واعظ زاده نیز نوعی عوام‌فریبی است.
اما اینکه ایرانی‌ها یا عرب‌ها، پشت سرِ آیت الله محقق نماز نمی‌خواندند، باز هم یک عوام‌فریبی آشکار است؛ زیرا دفتر آن مرحوم و محل برگزاری نماز جماعت ایشان، در جوار حرم حضرت معصومه قرار داشت و دارد. طبعاً هیچ نمازگزارِ مؤمن، نماز در حرم و مساجد پرشمار اطراف را رها کرده، در نماز جماعت در یک دفتر که عملاً غیر مسجد است، شرکت نمی‌کند. من هر گاه در هنگام آذان، در حوالی حرم و مرکز شهر بودم، در نماز جماعت حرم یا مسجد حجتیه یا مسجد مدرسۀ فیضیه یا مسجد امام حسن یا مسجد نو یا مسجد مدرسۀ گلپایگانی و ... شرکت می‌کردم و کمتر اتفاق می‌افتاد که نماز را در دفتر آن شادوران بخوانم؛ چون فضیلت نماز در حرم و مساجد، برابر با فضیلت جماعت در یک دفتر شخصی نیست.
اما ادعای واعظ زاده که افغانستانی‌ها در ایران حتی یک مسجد یا حسینیه ندارند؛ آنچنان دروغ بزرگ و عوام‌فریبی آشکار است که نیاز به پاسخ ندارد. مهاجرین مقیم ایران، صدها و بلکه هزاران مسجد و حسینیه دارند که تمام مساجد ساخته شده در ممالک غربی به یک دهم آنها نمی‌رسد.



@sputniknews_afg


شاهراه غور - کابل به روی ترافیک باز شد

محمد اشرف حق‌شناس، سخن‌گوی وزارت فواید عامه می‌گوید، شاهراه غور - کابل که به دلیل بارش برف در منطقه «بند بکک» بسته شده بود، از سوی ریاست فواید عامه ولایت بامیان به روی ترافیک بازگشایی شده است.

به گفته وی، شمار دیگر از راه‌های مواصلاتی بامیان شامل (بند بکک، شاتو، آقرباط و قوناق) نیز پاک‌سازی و دوباره به روی ترافیک باز شده است.


@sputniknews_afg


🕋 بسْمِ الله الرَّحمٰن الرَّحیم 🕋

🗓 امروز سه شنبه ۲ دلو  ۱۴۰۳ هـ. ش

🔸 مطابق با ۲۱ ژانویه ۲۰۲۵ میلادی

🔹 برابر است با ۲۰ رجب ۱۴۴۶ هـ. ق



@sputniknews_afg


هم‌زمان با نزدیکی روابط میان کابل و دهلی‌نو در روزهای اخیر، یک روزنامه هندی گزارش داده که انتظار می‌رود امارت اسلامی سه دیپلمات جدید به هند بفرستد.

بر بنیاد این گزارش، قرار است دیپلمات‌های جدید اداره سفارت افغانستان در دهلی‌نو را به عهده گیرند.

این روزنامه به نقل از منابع خود افزوده است که محمدنعیم نعمان، سید معصوم عاصم و صفی‌الله جبارخیل به‌زودی به دهلی اعزام خواهند شد.

@sputniknews_afg


وزارت صنعت و تجارت اعلام کرده است که در سال ۲۰۲۴ به ارزش ۱۵ میلیون و ۳۶۱ هزار دالر قالین به کشورهای مختلف صادر شده است.

با این حال، شماری از مسوولان کارگاه‌های قالین‌بافی در ولایت فاریاب از کاهش تولیدات خود ابراز نگرانی کرده‌اند.

به‎گفته آنان، بسته بودن مرز پاکستان و محدودیت‌های بانکی از جمله مشکلاتی است که این کارخانه‌داران با آن روبه‌رو هستند.

@sputniknews_afg


کاروان کمک‌های بشردوستانه وارد غزه شد

رسانه‌های عربی گزارش داده‌اند که یک روز پس از اجرای توافق آتش‌بس، نزدیک به ۲۰۰ کامیون حامل کمک‌های بشردوستانه از طریق گذرگاه رفح وارد غزه شدند.

العربیه امروز (دوشنبه، ۱ دلو) به نقل از خبرنگار اعزامی خود در غزه گزارش داد که بیش از ۱۸۵ کامیون حامل کمک‌های بشردوستانه از گذرگاه عبور کرده و وارد غزه شدند.

خبرگزاری فرانسه پیشتر تصاویری از کاروان کمک‌های بشردوستانه را منتشر کرده بود که در آن‌سوی گذرگاه مرزی رفح برای ورود به غزه آماده می‌شدند.

ارسال کمک‌های بشردوستانه به غزه و جلوگیری از بحران بشری در آنجا از موارد اصلی توافق‌نامه‌ی آتش‌بس است که روز قبل اجرایی شد.

وزیر خارجه مصر روز گذشته اعلام کرده بود که گذرگاه رفح به زودی باز خواهد شد و ۵۰ کامیون سوخت از مجموع ۶۰۰ کامیون کمک‌های بشردوستانه به طور روزانه وارد غزه خواهند شد.

@sputniknews_afg


ترجمان افغانستان dan repost
🔴 پیروزی مقاومت، حماس صفحه‌ای جدیدی را در تاریخ رقم زد

⬅️براساس نوشته اخیر نشریه کابل تکی کام، رژیم اشغالگر اسرائیل، که غرق در ظلم و ستم است، بار دیگر در برابر مقاومت شکست خورد. قربانی‌های سال‌های طولانی ملت فلسطین و مبارزه خستگی‌ناپذیر رهبران شجاع حماس، بالاخره به سوی پیروزی پیش رفت. این توافق، داستانی از عظمت و بزرگی برای ملت فلسطین و شرمساری آن برای اشغالگران است.

⬅️در حالی که اسرائیل تلاش می‌کرد با افروختن آتش جنگ، روح ملت فلسطین را در هم بشکند، شجاعت و فداکاری‌های حماس ثابت کرد که ایمان و مقاومت همیشه در برابر اسلحه و قدرت پیروز می‌شوند. در روزهای اولیه این توافق، تخلیه نیروهای اشغالگر از منطقه "نیتساریم / نام یکی از شهرک‌های غیرقانونی اسرائیل"، آزادی زندانیان فلسطینی و اجازه کمک‌های انسانی، شواهدی آشکار هستند که نشان می‌دهند غرور اسرائیل در برابر اراده آهنین مقاومت فلسطین فروپاشیده است.

⬅️اسرائیل، که سال‌ها با وحشی‌گری و قدرت ظاهری خود خون ملت فلسطین را می‌ریخت، اکنون مجبور است خواسته‌های مقاومت را بپذیرد. آن‌ها زندانیانی را آزاد می‌کنند که سال‌ها برای آزادی وطن خود در زندان‌ها رنج کشیده‌اند. هر زندانی که آزاد می‌شود، سرآغاز صفحه‌ای جدید برای فلسطین است، صفحه‌ای که داستان آزادی، شجاعت و پیروزی در آن نوشته خواهد شد.

⬅️رهبران حماس، اگرچه در این مرحله آزاد نشدند، اما نام آن‌ها همچون طلای ناب در تاریخ مقاومت می‌درخشد. فداکاری‌های آن‌ها، اراده ملت فلسطین را تقویت کرده و نقشه‌های اشغالگران را نقش بر آب ساخته است.

⬅️در نهایت، این توافق فقط یک پیروزی سیاسی نیست، بلکه گواهی بر تفکر و مبارزه‌ای است که در برابر ظلم و ستم ایستادگی کرده است. اسرائیل تلاش می‌کند شکست خود را پنهان سازد، اما مردم سراسر جهان می‌بینند که چگونه یک ملت برای حفظ سرزمین و عزت خود، مسیری جدید در تاریخ باز می‌کنند.

⬅️این روز، روزی پرافتخار در تاریخ فلسطین خواهد بود. امروز جهان می‌داند که قدرت مقاومت قوی‌تر از قدرت اسلحه است، و ملت‌هایی که ایمان دارند، هرگز بدون دستیابی به حقوق خود عقب‌نشینی نمی‌کنند.
🔜 @tarjomanaf


حماس و محور مقاومت در طول جنگی فرسایشی، توانست اراده خود را به دشمن تحمیل کند


@sputniknews_afg


توسعه همکاری های کمیته نروژ و طالبان

دفتر مطبوعاتی وزارت اقتصاد با نشر خبرنامه ای گفته است قاری دین محمد حنیف، سرپرست این وزارت با تاریا مگنوسون واتردال، رئیس عمومی کمیته ناروی در افغانستان دیدار و گفتگو کرده است‌.

به نقل از خبرنامه، دو طرف در این دیدار پیرامون کارکرد و فعالیت‌های این نهاد در بخش رسیدگی به مشکلات معلولین و معیوبین گفتگو کرده‌اند.

رئیس کمیته ناروی در این دیدار گفته است همکاری همه‌جانبه این نهاد در راستای رسیدگی به افراد معلول و معیوب در افغانستان گسترش می‌ یابد.

@sputniknews_afg


احتمال بازگشت زلمی خلیلزاد به افغانستان با تحلیف ترامپ

با بازگشت دونالد ترامپ به کاخ سفید، گمانه‌زنی‌ها درباره بازگشت زلمی خلیلزاد به عنوان نماینده ویژه آمریکا در امور افغانستان افزایش یافته است.

پس از استعفای «تام وست» از این سمت و خالی ماندن صندلی نمایندگی ویژه آمریکا در امور افغانستان، برخی کارشناسان معتقدند که زلمی خلیلزاد با تجربه گسترده در مسائل افغانستان می‌تواند بار دیگر به این سمت منصوب شود.

خلیلزاد، معمار توافقنامه دوحه با طالبان، از آگاهی و تسلط بالایی بر مسائل افغانستان برخوردار است و بازگشت احتمالی او به این سمت می‌تواند به بازسازی اعتبار آمریکا در افغانستان کمک کند.

باید منتظر ماند و دید که آیا ترامپ در دوره جدید ریاست جمهوری خود، خلیلزاد را به این سمت منصوب خواهد کرد یا خیر.


@sputniknews_afg

20 ta oxirgi post ko‘rsatilgan.