كانال خبرى حقوق شهروندى


Kanal geosi va tili: ko‘rsatilmagan, ko‘rsatilmagan
Toifa: ko‘rsatilmagan


اخبار حوزه حقوق شهروندى

Связанные каналы

Kanal geosi va tili
ko‘rsatilmagan, ko‘rsatilmagan
Toifa
ko‘rsatilmagan
Statistika
Postlar filtri


ابلاغ بخشنامه توقف اعدام محکومان مواد مخدر و تخفیف به برخی محکومان حبس ابد

🔹 بر اساس دستورالعمل اجرایی الحاق یک ماده به قانون مبارزه با مواد مخدر که توسط رییس قوه‌قضاییه به تمام مراجع قضایی کشور ابلاغ شده، قضات اجرای احکام کیفری مکلفند در اسرع وقت ضمن توقف اجرای حکم محکومان به اعدام، پرونده آنها را مورد بررسی قرار دهند./پارسينه
@Citizens_Rights


⚛️عوارض خروج از کشور ۲۲۰هزار تومان شد

عضو کمیسیون تلفیق بودجه سال ۹۷:

✅با مصوبه کمیسیون تلفیق عوارض خروج از کشور برای سال ۱۳۹۷ ، ۲۲۰هزار تومان تعیین شد.

✅این میزان برای سفرهای زیارتی و همچنین سفرهایی که برای درمان و تحصیل انجام می‌شود تا ۵۰درصد کاهش می‌یابد.

▫️درمورد سفر به عتبات نیز عوارض خروج از کشور همانند سال ۹۶ محاسبه می‌شود و برای راهپیمایی اربعین نیز رایگان است. اين موارد منوط به تصويب در صحن مجلس است
@Citizens_Rights




درخواست فراکسیون حقوق شهروندی مجلس برای بازدید از زندان اوین

پارسایی نماینده مجلس :
🔹تقاضای فراکسیون حقوق شهروندی برای بازدید از زندان‌ها از جمله زندان اوین در نامه‌ای خطاب به آقای آوایی وزیر دادگستری تحویل ایشان شد و امیدواریم هماهنگی‌های لازم برای بازدید اعضای فراکسیون از زندان‌ها انجام شود/ایسنا

@Citizens_Rights


🔹گفت‌و‌گو با شهیندخت مولاوردی دستیار ویژه رئیس‌جمهوری در امور شهروندی
✅تلاش هاشمی برای رهایی زنان از حصار تحجر


با‌وجود اینکه زنان در تثبیت انقلاب نقش بسزایی داشتند اما شرایط برای فعالیت سیاسی و اجتماعی آنها به‌سادگی فراهم نشد. البته وضعیت خاص کشور در دوران جنگ نیز برای چنین مشارکتی فراهم نبود. در دوران سازندگی برای نخستین بار پست مشاور رئیس جمهوری در امور زنان ایجاد شد و مسأله «زنان» و حضور آنها در اجتماع و سیاست به رسمیت شناخته شد و در همین اوان بود که مجله «زنان» مجوز انتشار گرفت و بدین ترتیب بیان مسائل این قشر از جامعه وارد مرحله تازه‌ای شد.در‌نخستین سالگرد درگذشت مردی که نقش و نام او در سیاست ایران هرگز کمرنگ نخواهد شد .گفتگوی «ایران» درباره نگاه آیت‌الله ها‌شمی رفسنجانی به‌موضوع حضور زنان در سیاست و اجتماع با شهیندخت مولاوردی، دستیار ویژه رئیس‌جمهوری در امور حقوق‌شهروندی را در لینک زیر بخوانید :

http://www.ion.ir/News/313289.html
@Citizens_Rights


🔴مردم اکنون مطالبه‌گر حقوق خویش هستند

گفت‌وگوی «ایران» با شهیندخت مولاوردی دستیار ویژه رئیس جمهوری در حقوق شهروندی

محمدرضا عزیزی - فرناز قلعه‌دار/ طبق نص صریح منشور حقوق شهروندی باید هر ساله گزارش پیشرفت‌ها و راهکارهای رفع موانع تحقق حقوق شهروندی از سوی رئیس جمهوری به ملت ایران ارائه شود.

طبق منشور نباید تنها گزینه مردم برای احقاق حقوقشان مراجعه به دستگاه قضایی باشد. به عبارتی دیگر باید به‌دنبال ارائه آیین‌ها و روش‌های متعددی باشیم که مردم را از طرق غیر قضایی هم به حقشان می‌رساند که الزاما به معنای مراجعه به مرجع خاصی نیست.

http://www.ion.ir/News/312989.html
@Citizens_Rights


✳️ نخستین موضع گیری رییس جمهور در خصوص فیلترینگ تلگرام

دسترسی مردم به فضای مجازی نباید دایمی قطع باشد

حسن روحانی، رئیس جمهوری: مردم به حق می‌گویند ما را ببینید، به حرفمان گوش کنید و به خواست ما عمل کنید / اینکه خواسته مردم فقط به اقتصاد محدود شود، آدرس غلط و توهین به مردم است / ریشه مشکلات، فاصله ما مسوولان با نسل جوان است.

همه باید به اتاق شیشه ای بروند تا مردم بدانند و قضاوت کنند

افتخار دولت دفاع از حق مردم در دسترسی به اطلاعات است

صدا و سیما باید انعکاس ملت باشد نه یک جناح

از هر فناوری عده ای سوء استفاده می کنند؛ نمی توان فناوری و بهره مندی مردم از آن را مسدود کرد

نباید چون کتابی علیه من است، جلوی آن گرفته شود

طی سالها اشتغال حدود صفر بود که به 700 هزار نفر رسید

http://www.ion.ir/News/313008.html
@Citizens_Rights


💢 توییت رییس جمهوری درباره فیلتر تلگرام
@Citizens_Rights


💥آغازبه‌کار سامانه «کارا» برای اشتغال‌زایی

🔹معاون امور اشتغال و کارآفرینی وزیر کار در نشست خبری از آغاز به کار سامانه کارا برای ثبت‌نام متقاضیان تسهیلات اشتغال‌زایی خبر داد.
https://t.me/Citizens_Rights


مولاوردی: خودسوزی زنان غرب کشور موضوع تازه ای نیست

شهیندخت مولاوردی در همین رابطه در گفت و گو با خبرنگار جماران ، در خصوص خودسوزی های زنان در غرب کشور گفت: این خبر متاسفانه جدید نیست؛ ما در همان سال هایی که در مرکز امور مشارکت زنان در دوران اصلاحات فعالیت می کردیم گزارش هایی را در مورد خود سوزی زنان در این منطقه از کشور دریافت می کردیم. در این دوره کمیته ملی خشونت علیه زنان تشکیل شد و یک بخش به عنوان زیر کمیته به موضوع خودسوزی زنان ایلام و غرب کشور پرداخت و گزارشی برای آقای خاتمی تنظیم و ارائه شد. در دولت های بعد نیز این وضعیت ادامه داشت و آن طور که من پیگیری می کنم این گونه نیست که ما اخیراً یک روند رو به رشدی را در بحث خودسوزی شاهد باشیم بلکه این موضوع سال هاست که وجود دارد.

وی در ادامه در پاسخ به این سوال که آیا تا به حال مطالعاتی در مورد علت این اتفاق صورت گرفته است، گفت : در خود شهر ایلام من می دانم که مطالعات متعددی صورت گرفته است که نشان می دهد باید عوامل متعددی در این رابطه شناسایی ودر نظر گرفته شود؛ قطعاً هم در این استان و درسطح کشور برنامه ریزی هایی در نظر گرفته شده است اما همواره شاهد این اخبار خودکشی هستیم و برای ما این مسئله تاسف برانگیز است.

مولاوردی در ادامه در پاسخ به این سوال که معاونت حقوق شهروندی رئیس جمهور برای اجرا و نظارت بر حقوق شهروندی چه بازوی اجرایی در اختیار دارد، اظهار کرد: ماموریت ما پیگیری، هماهنگی و نظارت بر اجرای حقوق شهروندی است. در خود منشور هم بخشی با عنوان سازوکارهای اجرایی وجود دارد که چندین بند را در برمی گیرد، باید در آن زمینه برنامه های داشته باشیم از قبل هم قدم هایی برداشته شده بود ما آن ها را ادامه داده ایم و قدم های جدیدی هم برداشته شده است و امیدواریم با مجموعه این تدابیر زمینه های اجرایی این منشور فراهم شود.
https://www.jamaran.ir/fa/tiny/news-807996
@Citizens_Rights


کمیسیون حقوق بشر اسلامی ایران / خبرنامه تخصصی dan repost
🔹تقاضای رعایت حقوق شهروندان در زمینه حوادث اخیر کشور مختص به فرد و گروه خاص نیست !

در خبرها اعلام شد که برخی نمایندگان مجلس شورای اسلامی نسبت به وضعیت دانشجویان بازداشتی طی روزهای اخیر و حتی پس از اعتراضات خیابانی ، ابراز نگرانی کرده و خواهان توضیح مراجع مسئول شده اند. هم چنین وزیر علوم و روسای برخی از دانشگاهها در مورد تعداد بازداشتی های دانشجو یا دانشجویان دانشگاه خاص و تعداد آزاد شدگان اطلاع رسانی هائی کردند. وزارت آموزش و پرورش نیز در مورد وضعیت تعدادی از دانش آموزان و مشکلاتی که برای آنها حادث شده خبر رسانی کوتاهی داشتند. هم چنین 1200 نفر از فعالان تشکل های دانشجوئی و نشریات دانشگاهی طی نامه ای به رئیس جمهور و وزیر علوم نسبت به دستگیری دانشجویان و تلاش برای امنیتی نمودن فضای دانشگاهها ابراز نگرانی کرده و نکاتی را در نامه منتشره خود مطرح کردند. از این ها فراتر آنکه برخی از اعضای شورای شهر تهران اعلام داشتند که مردم نسبت به تکرار حوادث کهریزکی نگران هستند! در این روند حتی برخی محافل غیر رسمی اطلاعیه هائی را صادر و آدرس هائی را اعلام کرده اند که هر کس از بستگان او فرد دستگیر شده یا مفقود شده ای وجود دارد اعلام کند تا دقیقا معلوم شود که چه تعداد دستگیر شده و در چه شرائطی به سر میبرند و خانواده های آنان نسبت به رعایت حقوق قانونی بستگان خود چه ادعائی دارند. در واکنش به اخبار یاد شده ، دادستان تهران ضمن ارائه تحلیل چرائی بروز حوادث اخیر از نگاه خود امروز اعلام کرد که طی 48 ساعت اخیر 70 نفر از دستگیر شدگان با تکمیل تحقیقات و اخذ تعهد آزاد شده اند.

مجموعه اخیار فوق چند نکته را روشن می سازد:

اول اینکه مثل هر مورد دیگر در کشورهای مختلف دنیا وقتی ناآرامی و بی نظمی فروکش کرد همه توجهات به خسارات وارده جانی و مالی جلب میشود . محافل مدنی طبیعتا پیگیری میکنند که مبادا مراکز قدرت با توجیه برخورد با عوامل اصلی بی نظمی و ناآرامی ، از حدود رعایت قانون و حقوق متهم و دادرسی عادلانه تجاوز کنند. این جلب توجه نیز طبیعی است چرا که وقتی ناآرامی در هر کشوری پایان یافت مراکز رسمی انگیزه بیشتری دارند تا سخت گیری ها را زیاد کرده و با مخالفان برخورد نمایند.

دوم اینکه معمولا آنها که محفلی و رفاقتی به سرنوشت افراد نگاه نمی کنند همواره بر این مهم تاکید می نمایند که علی القاعده سلب آزادی هر شهروند بر خلاف اصل است و باید دلائل و مدارک کافی توجه اتهام به هر فردی که متهم شده و بازداشت میشود، وجود داشته باشد و پس از بازداشت نیز انتظار رعایت دقیق حقوق متهم ، انتظاری طبیعی است چرا که اگر عدالت بدرستی رعایت نشود عملا چرخه منفی بین عملکرد عوامل مسبب بی نظمی و قانون شکنی از یکسو و مراجع رسمی از سوی دیگر تکرار میشود و در چنین جامعه ای همواره طرفین به دنبال انتقام جوئی از یکدیگر خواهند بود و قانون بین مراکز قدرت و مردم داوری نخواهد کرد.

سوم اینکه معیارهای رعایت حقوق متهمان بعد دستگیری اعم از اینکه دانشجو باشند یا غیر دانشجو، دانش آموز و زیر 18 سال باشند یا افراد سالمند ودیگر گروهها ، همه و همه در موازین شناخته شده جهانی تعریف شده و اتفاقا چون ایران جزو کشورهای ملحق شده به میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی است خود را متعهد به اجرای آن می داند و در این مرحله خیلی مباحث محتوائی شرعی نیز مطرح نیست که احیانا تفاسیر متفاوتی با دیدگاه بین المللی وجود داشته باشد. در مقررات داخلی نیز قانون آئین دادرسی کیفری سال1392 و قانون آزادیهای مشروع و حفظ حقوق شهروندی 1383ضوابط مفصلی در مورد رعایت حقوق متهم بیان داشته اند که اگر جملگی رعایت نشوند اثر وضعی عدالت در جامعه احساس نخواهد شد و جامعه بی عدالت طبیعتا بر مدار اعتدال و عقلانیت نیز حرکت نخواهد کرد.

با توجه به سه نکته فوق، طبیعی است که هر چه بر رعایت حقوق مردم از جمله شهروندانی که دستگیر شده اند تاکید شود و خود مراجع دستگیر کننده یا مرجع قضائی بر این مهم پافشاری و پاسخگوئی نمایند بر اعتماد عمومی افزوده میشود و در واقع ریشه ها و بسترهای بروز نارضایتی و اعتراض را می خشکاند تا دشمنان کشور نتوانند در چنین بسترهائی اهداف خود را دنبال کرده و بین دولت و ملت فاصله بیندازند.
@ihrciran

ابتدای امسال در همین کانال حقوق متهم در قانون آئین دادرسی کیفری به تفصیل در دسترس عموم قرار گرفته است که لینک آن مجدد یادآوری میشود https://t.me/ihrciran/2647
لینک برخی از اخبار مورد اشاره در ابتدای نوشتار حاضرنیز در زیر ارائه میگردد:
https://www.isna.ir/news/96101709099
https://www.isna.ir/news/96101709125
https://www.isna.ir/news/96101709037
https://www.isna.ir/news/96101709083


🔹شهروندان ایرانی به کدام کشورها می توانند بدون ویزا سفر کنند؟ (+جدول)

طبق گزارش موسسه هنلی دارندگان گذرنامه ایرانی می‌توانند بدون ویزا یا با ویزای فرودگاهی به ۳۹ کشور جهان سفر کنند.

جزییات در👇

http://www.asriran.com/fa/news/584423
@Citizens_Rights


🔹کمک هزینه مهد کودک به کارمندان زن آموزش و پرورش

با حکم دیوان عدالت اداری؛ کمک هزینه مهدکودک به کارمندان زن آموزش و پرورش پرداخت می شود/ایرنا

asriran.com
@Citizens_Rights


اعضای شورای اسلامی شهر تهران دوفوریت طرح الزام شهرداری تهران را به منظور تعیین مکان مناسب برای تشکیل اجتماعات اعتراضی شهروندان تصویب کردند./شهر

asriran.com
@Citizens_Rights


🔴 دستور صریح وزیر اقتصاد در خصوص بخشنامه تامین و ارتقاء سلامت نظام اداری

🔹 وزیر اقتصاد طی دستوری از معاونین، مدیران عامل بانکها، بیمه ها، سازمانهای تابعه و مدیران کل امور اقتصادی و دارایی استانها خواست گزارش عملکرد و پیشرفت برنامه ها و اقدامات خود در خصوص اجرای دقیق بخشنامه تامین و ارتقاء سلامت نظام اداری و صیانت از حقوق عمومی جامعه را بصورت فصلی (سه ماه) اعلام کنند.

http://dolat.ir/detail/303364
@Citizens_Rights


🔴 رئیس فرهنگستان علوم: اگر به "فساد" هم‌اندازه "حجاب" حساس بودیم، اوضاع‌مان بهتر ‌می‌شد

داوری اردکانی:
🔹ما مسائل اجتماعی و فرهنگی را هم بد مطرح می‌کنیم. در مورد زنان، گروهی صرفاً به حجاب توجه دارند و گروه دیگر می‌گویند زنان باید وزیر شوند.
🔹البته وزیر شوند اما صرف وزیرشدن کافی نیست، چنانکه حجاب هم به فرض اینکه محقق شود، کفایت نمی‌کند.
🔹اگر آن مقدار که بعضی دست‌اندرکاران به مسائلی چون حجاب یا فلان طرح عادی سازمان ملل و یونسکو حساسیت نشان می‌دهند، به فساد بزرگ موجود و منتشر در همه جا حساس می‌شدند، وضع حجاب و آموزش و پرورش هم تا حدودی بهبود می‌یافت.
🔹این اواخر کار ما بیشتر نفی غرب بوده است، اما چون نفی و اثبات با هم هستند، وقتی نفی می‌کنیم باید به فکر اثبات هم باشیم.
🔹ما در انقلابمان دنبال جامعه‌ای بودیم و هنوز هم هستیم که کسی در آن گناه نکند. اما اکنون باید بترسیم که مبادا به جایی رسیده باشیم که دیگر رذائل، رذیلت شناخته نشود و قبح گناه و خلاف از میان رفته باشد./ ایسنا
@Citizens_Rights


✔️با دهه هفتادی‌های اعتراض‌های اخیر چه‌کنیم؟

روزبه کردونی در یادداشتی با عنوان «پس از ناآرامی – یادگیری سیاستی از شورش تاتنهام» در #خبرآنلاین نوشت:
▪️شورش جوانان و نوجوانان در انگلستان بین روزهای 6 تا 10 آگوست 2011 از شهر تاتنهام انگلستان آغاز و به سرعت به چندین شهر دیگر سرایت کرد . این شورش فقط در لندن بیش از 300 میلیون پوند خسارت به بار آورد و طی آن بیش از 4000 نفر دستگیر شدند و 366 اقدام به خشونت اتفاق افتاد .

▪️اولین واکنش سیاستی دولت کامرون پس از پایان یافتن ناآرامی ها واکاوی دقیق و نوع شناسی رفتاری شرکت کنندگان در اعتراض بود. سوال مشخص این بود که دلایل شرکت جوانان در این شورش ها چه بود؟

▪️تجربه شورش 2011 در انگلستان می تواند در برخی وجوه مورد توجه سیاست گذاران کشور برای اتخاذ سیاست های مناسب در واکنش به اتفاقات اخیر قرار گیرد.

▪️برای نمونه وقتی معاون وزیر کشور اعلام می کند بیش از 90 درصد بازداشت شدگان زیر 25 سال داشته اند (دهه هفتادی‌ بوده‌اند) باید به این سوال مهم و کلیدی پاسخ داده شود که جوانان شرکت کننده در ناآرامی ها چه کسانی بودند و چرا در این ناآرامی ها شرکت کردند؟ آیا تهی دستان بودند؟ جویندگان کار بودند؟ معترضین سیاسی بودند؟ فعالین قومی بودند؟ ماجراجویان بودند

▪️احتمالا یک دغدغه جدی مسئولین در روزهای آتی واکنش سیاستی مناسب در قبال حضور گسترده جوانان زیر 25 سال (دهه هفتادی ها) در اعتراضات اخیر است. پیشنهاد مشخص این است که قبل از آنکه با آنها گفت و گو شود، پروفایل اجتماعی اقتصادی و دلایل و انگیزه های حضور آنها در خیابان از دیدگاه خود آنها مشخص شود، هیچ سیاست و یا اقدامی تدوین نشود. به عبارت بهتر گفت و گو با این جوانان مهمترین اقدام سیاستی است که در اولین گام باید به صورت ساختارمند انجام شود.

▪️هرگونه واکنش سیاستی به اتفاقات دیماه 96 باید با شناخت و فهم دقیق از ناآرامی های اخیر آنهم متکی به اطلاعات و یافته های جمع آوری شده از خود افراد شرکت کننده بویژه جوانان شرکت کننده در خیابان باشد.

▪️متن کامل این یادداشت را در لینک زیر بخوانید؛👇🏻
https://goo.gl/YBZt5R
@Citizens_Rights


فرد بازداشتی چه حقوقی دارد؟

✍ بهمن کشاورز .حقوقدان / شرق

🔺ضابطان دادگستری حق ندارند از متهم تأمین بگیرند.

🔺متهم باید بلافاصله و به‌طور کتبی از موضوع اتهام و ادله آن مطلع شود و ضابطان باید فوری موضوع را برای اتخاذ تصمیم قانونی به اطلاع دادستان برسانند و درهرحال نمی‌توانند متهم را بیش از ۲۴ ساعت تحت نظر قرار دهند.

🔺اگر فردی خارج از وقت اداری تحت‌نظر قرار گیرد، حداکثر ظرف یک ساعت باید مراتب به دادستان یا قاضی کشیک اعلام شود و این مقامات باید بلافاصله اقدام لازمِ قانونی را به‌عمل آورند.

🔺متهمی که تحت‌نظر قرار می‌گیرد می‌تواند تقاضای حضور وکیل کند.

🔺حداکثر ظرف یک ساعت پس از تحت‌نظر قرارگرفتن متهم باید مشخصات سجلی، شغل، نشانی و علت تحت‌نظر قرارگرفتن او به دادستان محل اعلام شود.

🔺شخص بازداشت‌شده یا تحت‌نظر می‌تواند به‌وسیله تلفن یا هر وسیله ممکن، افراد خانواده یا آشنایان خود را از تحت‌نظربودن آگاه کند.

🔺شخص تحت‌نظر یا یکی از بستگان نزدیک او می‌تواند درخواست کند که بلافاصله این فرد به وسیله یکی از پزشکان تعیین‌شده به وسیله دادستان سرتاپا معاینه شود و گواهی پزشک در پرونده ثبت و ضبط گردد. این تدبیر برای رفع شبهه وقوع شکنجه بسیار مفید است.

🔺به‌محض اینکه متهمی بازداشت می‌شود و تحت‌نظر قرار می‌گیرد، ضابطان دادگستری مکلف‌اند حقوق مندرج در این قانون را- که پیش از این تعدادی از آنها را برشمردیم- به صورت مکتوب به متهم تفهیم کنند و در اختیار او قرار دهند و رسید دریافت و ضمیمه پرونده کنند.

asriran.com
@Citizens_Rights


تجرد قطعی در میان ایرانی‌ها افزایش یافت؛ زنان ۱.۶ برابر بیشتر

🔹بررسی‌ها نشان می‌دهد ایران در مقایسه با کشورهای آسیایی آمار تجرد قطعی کمتری دارد./خبرآنلاین #اجتماعی
@Citizens_Rights


⭕️رئيس سازمان اداري و استخدامي كشور : تمامي خدمات اداري تا پايان دولت دوازدهم در بستر الكترونيك انجام مي شود

🔹 جمشيد انصاري در بيستمين جشنواره شهيد رجايي و دومين همايش سالانه كردستان در مسير توسعه : توسعه دولت الكترونيك با هدف چابك سازي و تسريع در روند خدمت­رساني به مردم از برنامه هاي اصلي و مهم در كشور است و اراده دولت بر اين است كه تا پايان دولت دوازدهم، تمام خدمات اداري در بستر الكترونيك انجام شود.

🔹منشور حقوق شهروندي يكي از دستاوردهاي مهم دولت تدبير و اميد است و بر اساس اين منشور، حقوق شهروندي در نظام اداري در سال ۱۳۹۵ به تصويب شوراي عالي اداري رسيده و به ادارات ابلاغ شده است.

🔹بايد روابط و كاركردهاي نظام اداري را ارتقا دهيم و در مسير تغيير ديدگاه مردم نسبت به نظام اداري تلاش كنيم.

🔹بايد زمينه‌اي ايجاد شود تا مردم با يك سرويس مناسب در بستر الكترونيك و بدون مراجعه فيزيكي بتوانند در منزل كار خود را انجام دهند كه ۹۸ پروژه براي تحقق آن تعريف شده است و اين موجب كاهش فساد اداري و تحقق مساوات و عدالت مي‌شود.

🔹ما بايد ميز خدمت فيزيكي را تا پايان ارديبهشت ماه و ميز خدمت الكترونيك را تا پايان آذرماه سال آينده در تمام ادارات و دستگاه‌ها راه‌اندازي كنيم.
@dolat12_pad
@Citizens_Rights

20 ta oxirgi post ko‘rsatilgan.

211

obunachilar
Kanal statistikasi