کنکور دکتری علوم اجتماعی


Kanal geosi va tili: ko‘rsatilmagan, ko‘rsatilmagan
Toifa: ko‘rsatilmagan


دوستانی که نیاز به مشاوره در زمینه منابع اصلی کنکور دکتری علوم اجتماعی و نیز کتب خلاصه مباحث، کتب مجموعه تست و ... دارند، می توانند از طریق لینک زیر سؤالات خود را مطرح نمایند:
@HoseinSanati
آدرس کانال ویژه داوطلبان کنکور ارشد علوم اجتماعی:
@elmazma_arshad

Связанные каналы  |  Похожие каналы

Kanal geosi va tili
ko‘rsatilmagan, ko‘rsatilmagan
Toifa
ko‘rsatilmagan
Statistika
Postlar filtri


🌼🍃🌸🍃🌺🍃🌸🍃🌺
🍃🌺🍃🌸🍃🌺
🌺🍃🌸
🌸

نوروز بمانید که ایّام شمایید
آغاز شمایید و سرانجام شمایید

آن صبح نخستین بهاری که به شادی
می‌آورد از چلچله پیغام، شمایید

ایّام به دیدار شمایند مبارک
نوروز بمانید که ایّام شمایید

عرض سلام و ادب خدمت عزیزان و دوستانِ جان

ما که هرچی در این سال‌های گذشته دقت کردیم، به این نتیجه رسیدیم که نمیشه روی شگون برج فَلَکی هر سال یا تأثیر دعای نوروری حساب کرد؛ به‌خصوص که با تغییرات اقلیمی، تقویم هم به‌هم خورده و دیگه نوروز، بیدارباش طبیعت و ابتدای بهار نیست 🙃

اما همچنان می‌توانیم برای ایام پیشِ‌روی یکدیگر، آرزومند و دعاگو باشیم و از برکت چنین دعاهایی بهره‌مند.

امیدوارم همگی نوروز و روزگار مبارکی داشته باشیم؛
گذران لحظات و ایام عمرمون به شادی و آرامش باشه؛
مناسبت‌های تقویمی و غیرتقویمی، لااقل تلنگری باشه برای بازنگری در وجوهی از زندگی‌مان و ایجاد تغییرات مثبت در آن‌ها؛
و جزو کسانی باشیم یا بشویم که به فرمودۀ مولانا «مرنجیم و مرنجانیم» و به فرمایش حضرت حافظ «بنوشیم و بنوشانیم».

شاد و پیروز باشید.

حسین صنعتی


🌸
🌺🍃🌸
🍃🌺🍃🌸🍃🌺
🌼🍃🌸🍃🌺🍃🌸🍃🌺


#کنکور_97
#مرحله_دوم
#زبان_تخصصی
@Elmazma_Dr

عرض سلام و ادب خدمت دوستان.

برخی از عزیزان در مورد منابع زبان تخصصی و همچنین راجع به کتابی که دیروز در این خصوص معرفی شد سؤال کرده‌اند.

⬅️ در مورد موضوع اول، خدمتتان عارضیم که برای زبان تخصصی، نمی‌توان منبع خاصی معرفی کرد؛ چون متنی که در جلسۀ مصاحبه به شما برای خواندن و ترجمه می‌دهند، از هر کتابی و در هر موضوع مرتبط با علوم اجتماعی می‌تواند باشد. در برخی موارد، حتی ممکن است به جای کتاب، یک نشریه یا متنی پرینت‌شده از یک صفحۀ اینترنتی به شما بدهند و قسمتی از آن را مشخص کنند تا بخوانید و ترجمه کنید.

بنابراین، در عین حال که نمی‌توان منبع خاصی برای این منظور مشخص کرد، هر متن یا منبعی که شما را با مفاهیم و متون علوم اجتماعی آشنا کند، می‌تواند مفید باشد.
@Elmazma_Dr

⬅️ اما در مورد کتابی که دیشب خدمتتان معرفی شد، باید عرض کنیم که سعی ما بر این بوده که مفاهیم و متون اساسی در علوم اجتماعی را در کتابی تا حدّ ممکن مختصر برای داوطلبان کنکور ارشد گردآوری کنیم؛ و به‌دلیل ویژگی‌هایش، می‌تواند منبعی نسبتاً مفید برای شرکت‌کنندگان در مصاحبۀ دکتری هم باشد.

جهت تدوین این کتاب، علاوه بر واژه‌نامۀ کتاب‌های ترجمۀ مترجمان معتبر در موضوعات مختلف (مثل واژه‌نامۀ آخر کتاب «زمینۀ جامعه‌شناسی» دکتر آریانپور)، از اصطلاحات و تعاریف (summary) کتاب‌هایی مثل کتاب زبان اصلی «جامعه‌شناسی» گیدنز هم استفاده شده، و عین آن تعاریف، با ترجمه، در کتاب گنجانده شده‌اند.

به‌علاوه، خلاصه آخر فصول کتاب هورتون و نیز ده متن در موضوعات اساسی از دایره‌المعارف (encyclopedia) علوم اجتماعی، گزینش و همراه با ترجمه، در کتاب درج شده‌اند.

برای دوستانی که قصد دارند با مهم‌ترین مفاهیم، تعاریف و متون علوم اجتماعی آشنا شوند، کتاب مذکور می‌تواند مقدمۀ بسیار خوبی برای حصول این نتیجه باشد.

شاد و پیروز باشید.

🍀 کانال «کنکور دکتری علوم اجتماعی»:
https://telegram.me/joinchat/A8DDLkF6Qx0O8qVZE6M66w


zaban.baxsh.2.pdf
10.5Mb
#منابع_کنکور_97
#زبان_تخصصی
#بخشی_از_کتاب_2

✳️ بخشی از کتاب «زبان تخصصی علوم اجتماعی» - بخش دوم

@elmazma_dr


zaban.baxsh.1.pdf
4.0Mb
#منابع_کنکور_97
#زبان_تخصصی
#بخشی_از_کتاب_1

✳️ بخشی از کتاب «زبان تخصصی علوم اجتماعی» - بخش اول

@elmazma_dr


zaban.baxsh.fehrest.pdf
102.5Kb
#منابع_کنکور_97
#زبان_تخصصی
#فهرست

✳️ فهرست کتاب «زبان تخصصی علوم اجتماعی»

@elmazma_dr


✳️ کتاب «زبان تخصصی علوم اجتماعی»

✍️ حسین صنعتی - امیر خرمی
📗 قطع: وزیری
📖 تعداد صفحات: 356
💰 قیمت: 30 هزار تومان

@elmazma_dr


#کنکور_97
#مرحله_دوم_2
@Elmazma_Dr

✳️ کسب آمادگی جهت مرحلۀ دوم کنکور دکتری؛ بخش دوم

2️⃣ دوستانی که قصد ارتقای رزومۀ خود را دارند، عنایت داشته باشند که الان وقت مقاله نوشتن یا فرستادن برای نشریات نیست؛ چون قاعدتاً در غالب نشریات علمی- پژوهشی و حتی علمی- ترویجی، حداقل به شش ماه زمان جهت داوری مقالات نیاز است و در مورد مقالاتی هم که در مرحلۀ داوری رد نمی‌شوند، معمولاً اصلاحیه‌هایی از طرف داوران اعلام می‌شود که اعمال همان اصلاحیه‌ها و پذیرش نهایی مقاله نیز چند ماه زمان می‌برد و عملاً در حالت معمول، از ارسال تا پذیرش نهایی مقاله حدود یک سال زمان صرف می‌شود.
بنابراین، شما عزیزان هم اگر مقاله‌ای در دست بررسی دارید یا اصلاحیه‌هایی برای مقاله احتمالی‌تان اعلام شده، بهتر است هرچه سریع‌تر انجام داده و تماس مداوم و مکرر هم با مسئول اجرایی نشریه جهت تسریع در فرایند داوری و اعلام پذیرش داشته باشید. در غیر این صورت، وقت و انرژی خود را جهت تدوین یا ارسال مقالۀ جدید صرف نکنید.
@Elmazma_Dr

3️⃣ بعد از مشخص شدن رتبه و اطمینان از اینکه در مصاحبه حضور خواهید داشت، مهم‌ترین کار مطالعاتی، مرور پایان‌نامۀ دورۀ ارشدتان و مطالعه در مباحث مربوط به مبانی نظری پایان‌نامه است؛ چرا که محور اصلی در مصاحبۀ اکثر دانشگاه‌ها، پایان‌نامه و مبانی نظری آن و مسائل حاشیه‌ای مربوط به آن، یا تحلیل مسائل روز جامعه با استفاده از مبانی نظری مذکور است.

شاد و پیروز باشید.

🍀 کانال «کنکور دکتری علوم اجتماعی»:
https://telegram.me/joinchat/A8DDLkF6Qx0O8qVZE6M66w


#کنکور_97
#مرحله_دوم_1
@Elmazma_Dr

✳️ کسب آمادگی جهت مرحلۀ دوم کنکور دکتری؛ بخش اول

عرض سلام و ادب خدمت دوستانِ جان

برخی از دوستان، سؤالات مختلفی در مورد نحوۀ آماده‌سازی جهت مرحلۀ دوم کنکور دکتری و نیز بهترین راه استفاده از فرصتی که تا مصاحبه در اختیار دارند پرسیده بودند.
سعی می‌کنیم پاسخ سؤالات را در قالب سه نکتۀ کلّی خدمتتان تقدیم کنیم. چنان‌چه در هریک از این موضوعات یا موضوعات دیگر، ابهام یا پرسشی باقی بود، در خدمتتان هستیم.

1️⃣ به نظر ما بهترین استفاده‌هایی که از فرصت باقی‌مانده تا مصاحبه می‌توانید بکنید، به قرار زیرند:

⬅️ زبان انگلیسی بخوانید؛ در مصاحبۀ بیشتر دانشگاه‌ها، یک متن به شما خواهند داد و از شما خواهند خواست آن را ترجمه کنید. برای آماده شدن جهت موفقیت در چنین موقعیتی، بهتر است ابتدا زبان عمومی‌تان را تقویت کنید و بعد از آن، حداقل یک کتاب زبان تخصصی بخوانید. جهت تقویت زبان عمومی، به‌ترتیب، کتاب‌های «واژگان ضروری تافل»، «504 واژۀ کاملاً ضروری» و «1100 واژه که باید دانست» را پیشنهاد می‌کنیم.
در عین حال، چون باید متن را در حضور اساتید بخوانید و ترجمه کنید، و بنابراین باید بر نحوۀ خواندن کلمات و جملات انگلیسی هم تسلط نسبی داشته باشید، بهتر است سی دی مربوط به کتاب‌های فوق‌الذکر و نیز مجموعه‌هایی مثل «Special English» یا داستان‌های کوتاه انتشارات پنگوئن یا آکسفورد را تهیه و علاوه بر مطالعه کتاب، خوانش آنها را هم گوش دهید تا با تلفظ و خوانش لغات و متون انگلیسی آشنا شوید و بتوانید راحت‌تر از عهدۀ خواندن متن انگلیسی برآیید.
علاوه بر زبان عمومی، هرچقدر می‌توانید از متون زبان تخصصی هم مطالعه کنید. جهت آشنایی با واژگان، اصطلاحات و برخی متون تخصصی، کتابی توسط نگارنده و همکاران برای زبان تخصصی کنکور ارشد تدوین شده که می‌تواند راهگشا باشد. این کتاب را به امید خدا فردا خدمتتان معرفی خواهیم کرد.
@Elmazma_Dr

⬅️ استفادۀ مناسب دیگر از فرصت پیشِ رو، مطالعۀ منابع اصلی در دو درس نظریه‌ها و روش تحقیق است. در همین راستا، برخی دانشگاه‌ها هستند که آزمون کتبی دارند و منبع خاصی برای این آزمون معرفی نمی‌کنند (مثل دانشگاه تهران)؛ برخی آزمون کتبی دارند و منابع آزمون را هم در هریک از دروس معرفی می‌کنند (مثل دانشگاه فردوسی مشهد) و دسته‌ای هم هستند که آزمون کتبی ندارند، و ممکن است در جلسۀ مصاحبه از این دو درس و نیز درس حوزه‌های تخصصی سؤال بپرسند.
جهت احراز آمادگی علمی برای هرسه دسته دانشگاه‌های فوق، بهتر است از همان منابعی که در کنکور دکتری هم مهم بودند، در هریک از دروس روش و نظریه، دوسه منبع مهم‌تر را مطالعه کنید؛ به‌خصوص در درس روش تحقیق و به‌طور اخص، در مبحث پردازش و تحلیل داده‌ها؛ چون در جلسۀ مصاحبۀ اکثر دانشگاه‌ها سؤالاتی راجع به این مبحث و نرم‌افزارهای تحلیل داده‌ها مثل SPSS و LISREL از داوطلبان پرسیده می‌شود.
برای حوزه‌های تخصصی هم، بعد از انتخاب رشته می‌توانید با توجه به گرایش‌های انتخابی‌تان منابع مربوطه را مطالعه کنید.

🍀 کانال «کنکور دکتری علوم اجتماعی»:
https://telegram.me/joinchat/A8DDLkF6Qx0O8qVZE6M66w


#کنکور_97
#کتب_خلاصه_مباحث
#میزان_پوشش_سؤالات

✳️ میزان پوشش سؤالات دروس تخصصی کنکور 97 در کتب خلاصه مباحث معرفی‌شده در کانال

طی چند روز گذشته، برخی از دوستان در مورد اینکه کتب خلاصه‌ای که در کانال معرفی کرده‌ایم، چند درصد از سؤالات کنکوری امسال را پوشش می‌دادند و با استفاده از آنها چه رتبه‌ای می‌شد کسب کرد، سؤال کرده‌اند.

ضمن اینکه این دسته از عزیزان را به پیام‌های مربوط به تحلیل سؤالات هریک از دروس در چند روز گذشته ارجاع می‌دهیم، نتیجۀ کلّی را اجمالاً به قرار زیر می‌توانیم خدمتتان عرض کنیم:

⬅️ تعداد سؤالات دروس تخصصی که پاسخشان عیناً در کتب خلاصۀ معرفی‌شده در کانال و نیز در فایل‌هایی که در کانال قرار داده بودیم، موجود بود: 51 سؤال؛ معادل 56.6 درصد.

⬅️ تعداد سؤالاتی که پاسخشان را می‌شد با استنباط از مطالب مربوطه مندرج در کتب و فایل‌های مذکور پاسخ داد: 13 سؤال؛ معادل 14.4 درصد.

◀️ تعداد کل سؤالات دروس تخصصی که با تسلط بر کتب خلاصۀ معرفی‌شده در کانال و فایل‌های موجود در کانال، پاسخ صحیحشان به‌راحتی قابل‌تشخیص بود: 64 سؤال؛ معادل 71 درصد.

بدین ترتیب، طبق روال سال‌های گذشته و با توجه به درصدهایی که دوستان برای ما فرستاده‌اند، آن دسته از دوستانی که موفق شده‌اند فقط سؤالاتی را که پاسخشان عیناً در کتب خلاصه موجود است درست پاسخ دهند، با کسب حتی فقط پنج درصد در هریک از دروس عمومی، می‌توانند رتبۀ تک‌رقمی کسب کنند.
و چنان‌چه کسی می‌توانست سؤالاتی را که پاسخشان عیناً یا با استنباط، از کتب خلاصه قابل‌استخراج بود، پاسخ درست دهد، حتی بدون پاسخ به دروس عمومی قطعاً رتبۀ تک‌رقمی کسب می‌کرد.

امیدواریم چنین خبرهای خوبی را از دوستان بشنویم. 😊

شاد و پیروز باشید.

🍀 کانال «کنکور دکتری علوم اجتماعی»:
https://telegram.me/joinchat/A8DDLkF6Qx0O8qVZE6M66w


عرض سلام و ادب خدمت دوستان.

سپاسگزار عزیزانی هستیم که با راهنمایی‌هاشان ما را در یافتن منبع تعدادی از سؤالات یاری کردند.

خدمت دوستان عارضیم که تا این لحظه، از مجموع 90 سؤال کنکوری دروس تخصصی، منبع دقیق پنج سؤال (که همگی مربوط به درس آمار و روش تحقیق هستند) هنوز مشخص نشده و ممنون و مدیون دوستانی هستیم که بتوانند در این زمینه به ما کمک کنند.

این سؤالات به قرار زیرند:

68- در میان سطوح اندازه‌گیری چهارگانه، برای کدام سطح اندازه‌گیری یا نوع داده، تبدیل ریاضی یکنواخت (Uniform Transformation) استفاده می‌شود؟
1) اسمی
2) رتبه‌ای یا ترتیبی
3) فاصله‌ای
4) نسبی یا کسری
پاسخ: گزینه «2».

71- کدام‌یک از روش‌های تحقیق، عمدتاً از طرح‌های پژوهشی درحال‌ظهور (Emerging) و پویا برخوردارند؟
1) تحلیل استعاره
2) تحلیل گفتمان انتقادی
3) تکنیک گروه‌های اسمی
4) نظریه داده‌بنیاد (گراندد تئوری)
پاسخ: گزینه «3».

73- برای ترکیب و ادغام نتایج مطالعات کیفی، از کدام‌یک از روش‌ها یا رویکردها استفاده می‌شود؟
1) فراتحلیل (متاآنالیز)
2) فراترکیب (متاسنتز)
3) مرور سیستماتیک (نظام‌مند)
4) مرور روایی (Narrative)
پاسخ: گزینه «2».

74- در کدام‌یک از رویکردهای تحلیل محتوای کیفی، از بدنه دانش و نظریه‌های موجود برای کدگذاری و استخراج مضامین (درون‌مایه‌ها) استفاده می‌کنند؟
1) تلخیصی
2) جهت‌دار
3) تأییدی
4) متعارف (قراردادی)
پاسخ: گزینه «2».

88- کدام مورد از کاربردهای تحلیل عاملی (Factor Analysis) نیست؟
1) سنجش اعتبار سازه‌ای
2) کشف هم‌خطی بین متغیرهای پژوهش
3) مقیاس‌سازی تک‌بعدی و چندبعدی
4) بررسی نسبت وابستگی بین متغیرهای مستقل و وابسته پژوهش
پاسخ: گزینه «4».

🍀 کانال «کنکور دکتری علوم اجتماعی»:
https://telegram.me/joinchat/A8DDLkF6Qx0O8qVZE6M66w


#منابع_کنکور_97
#کتب_خلاصه_مباحث_کنکور_دکتری
#آمار_و_روش_تحقیق_پیشرفته
@Elmazma_Dr

✳️ سؤالاتی که پاسخشان در کتاب «آمار و روش تحقیق پیشرفته کمّی و کیفی» (از سری کتب مجموعۀ «کتب خلاصه مباحث کنکور دکتری علوم اجتماعی»؛ تدوین حسین صنعتی و همکاران) موجودند و شمارۀ صفحات مربوطه:

- سؤال 62: ص 430 (درج عین پاسخ؛ تحت عنوان چندهم‌خطی)
- سؤال 65: ص 48 (درج عین پاسخ؛ تحت عنوان پارادایم اثباتی)
- سؤال 66: ص 66 (استنباط پاسخ از مطلب)
- سؤال 67: صص 23 و 24 (درج عین پاسخ)
- سؤال 69: ص 472 (استنباط پاسخ از مطلب)
- سؤال 70: ص 419 (درج عین پاسخ)
- سؤال 72: ص 368 (استنباط پاسخ از مطلب)
- سؤال 75: ص 423 (درج عین پاسخ)
- سؤال 79: صص 26، 27، 71 و 72 (درج عین پاسخ)
- سؤال 80: صص 358 و 359 (درج عین پاسخ)
- سؤال 81: ص 260 (درج عین پاسخ؛ البته این روش، جزو طرح‌های پیش‌آزمون است، نه شبه‌آزمایش)
- سؤال 83: فصل اول (استنباط از مطلب)
- سؤال 85: صص 169 و 288 (درج عین پاسخ)
- سؤال 86: ص 346 (استنباط از مطلب)
@Elmazma_Dr

⬅️ تعداد سؤالات این درس که پاسخشان عیناً در کتاب خلاصه «آمار و روش تحقیق پیشرفته کمّی و کیفی» و نیز در فایل‌هایی که در کانال قرار داده بودیم، موجود بود: 9 سؤال

⬅️ تعداد سؤالات این درس که پاسخشان را می‌شد با استنباط از مطالب مربوطه مندرج در کتاب خلاصه پاسخ داد: 5 سؤال

◀️ تعداد کل سؤالات این درس که با تسلط بر کتاب خلاصۀ «آمار و روش تحقیق پیشرفته کمّی و کیفی» پاسخ صحیحشان به‌راحتی قابل‌تشخیص بود: 14 سؤال

⏺ لازم به یادآوری است دلیل اینکه کتاب خلاصۀ معرفی‌شده در کانال در درس «آمار و روش تحقیق پیشرفته کمّی و کیفی» تعداد کمتری از سؤالات را نسبت به دو درس «حوزه‌های تخصصی» و «نظریه‌های جامعه‌شناسی» پوشش داده، یکی تغییر مکرر منابع کنکوری این درس طی دو سه سال گذشته، و دیگری، طرح تعداد بیشتری از سؤالات از جزوات درسی برخی اساتید (مخصوصاً جزوه دکتر طالبان) بوده است. همین امر باعث شده که تعداد انگشت‌شمار عزیزانی هم که سعی در مطالعۀ تمام منابع اصلی داشته‌اند، نتوانند بیشتر سؤالات این درس را پاسخ دهند.

🍀 کانال «کنکور دکتری علوم اجتماعی»:
https://telegram.me/joinchat/A8DDLkF6Qx0O8qVZE6M66w


#منابع_کنکور_97
#آمار_و_روش_تحقیق_پیشرفته_2
@Elmazma_Dr

⬅️ نکته 4:
با تمام این اوصاف و به‌رغم جستجو در بیش از 50 عنوان کتاب مربوط به درس آمار و روش تحقیق، ما هنوز موفق نشده‌ایم منبع مربوط به شش سؤال را بیابیم. هرچند که پاسخ بعضی از این سؤالات را می‌توان با استفاده از برخی منابع استنباط کرد، اما طبق روال، به دنبال منابعی هستیم که عین این مطالب یا عبارات در آنها موجود باشد. چنان‌چه از دوستان، کسی هست که منبع این سؤالات را با قطعیت بداند، ممنون می‌شویم قبول زحمت کرده و به صفحۀ شخصی مدیر کانال (@HoseinSanati) اعلام بفرماید.

⏺ متن سؤالاتی که هنوز منبع مروبط به آنها مشخص نشده است:

68- در میان سطوح اندازه‌گیری چهارگانه، برای کدام سطح اندازه‌گیری یا نوع داده، تبدیل ریاضی یکنواخت (Uniform Transformation) استفاده می‌شود؟
1) اسمی
2) رتبه‌ای یا ترتیبی
3) فاصله‌ای
4) نسبی یا کسری
پاسخ: گزینه «2».

71- کدام‌یک از روش‌های تحقیق، عمدتاً از طرح‌های پژوهشی درحال‌ظهور (Emerging) و پویا برخوردارند؟
1) تحلیل استعاره
2) تحلیل گفتمان انتقادی
3) تکنیک گروه‌های اسمی
4) نظریه داده‌بنیاد (گراندد تئوری)
پاسخ: گزینه «3».

73- برای ترکیب و ادغام نتایج مطالعات کیفی، از کدام‌یک از روش‌ها یا رویکردها استفاده می‌شود؟
1) فراتحلیل (متاآنالیز)
2) فراترکیب (متاسنتز)
3) مرور سیستماتیک (نظام‌مند)
4) مرور روایی (Narrative)
پاسخ: گزینه «2».

74- در کدام‌یک از رویکردهای تحلیل محتوای کیفی، از بدنه دانش و نظریه‌های موجود برای کدگذاری و استخراج مضامین (درون‌مایه‌ها) استفاده می‌کنند؟
1) تلخیصی
2) جهت‌دار
3) تأییدی
4) متعارف (قراردادی)
پاسخ: گزینه «2».

76- برای تضمین کیفیت و استحکام نتایج در پژوهش‌های مردم‌نگارانه (اتنوگرافیک)،کدام‌یک از استراتژی‌ها یا معیارها مناسب‌تر است؟
1) موثق بودن (Credibility)
2) قابلیت انتقال (Transferability)
3) حضور مستمر یا مداوم (Prolonged) در میدان
4) اعتبار اکولوژیک (Ecological Validity)
پاسخ: گزینه «3».

88- کدام مورد از کاربردهای تحلیل عاملی (Factor Analysis) نیست؟
1) سنجش اعتبار سازه‌ای
2) کشف هم‌خطی بین متغیرهای پژوهش
3) مقیاس‌سازی تک‌بعدی و چندبعدی
4) بررسی نسبت وابستگی بین متغیرهای مستقل و وابسته پژوهش
پاسخ: گزینه «4».

🍀 کانال «کنکور دکتری علوم اجتماعی»:
https://telegram.me/joinchat/A8DDLkF6Qx0O8qVZE6M66w


#منابع_کنکور_97
#آمار_و_روش_تحقیق_پیشرفته_1
@Elmazma_Dr

✳️ منابع درس «آمار و روش تحقیق پیشرفته کمّی و کیفی» در کنکور دکتری 97، به ترتیب تعداد سؤالات مطروحه:

- جزوه درسی دکتری محمدرضا طالبان (مدرس پژوهشکده امام خمینی).: 5
- درآمدی بر روش پژوهش اجتماعی. علی ساعی.: 4
- روش پژوهش تطبیقی: با رویکرد تحلیل کمّی، تاریخی و فازی. علی ساعی.: 3
- پیمایش در تحقیقات اجتماعی. دی. ای. د واس؛ ترجمه هوشنگ نایبی.: 3
- آمار پیشرفته کاربردی. نایبی.: 3
- پویش کیفی و طرح پژوهش. جان کرسول؛ ترجمه دانایی فرد و کاظمی.: 2
- طرح پژوهش. جان کرسول؛ ترجمه دانایی فرد و صالحی.: 1
- درآمدی بر تحقیق کیفی. فلیک؛ ترجمه جلیلی.: 1
- تحلیل شبکه‌های اجتماعی. میرزامحمدی و رمضانی.: 1
@Elmazma_Dr

⬅️ نکته 1:
برخلاف کنکور سال گذشته که دو کتاب «پویش کیفی و طرح پژوهش» (کرسول) و «روش تحقیق کیفی در مکاتب تفسیری» (محسنی تبریزی) در طرح سؤالات برجسته شده بودند، امسال، چندان اهمیتی نداشته‌اند؛ با کتاب کرسول فقط دو سؤال را به‌صورت استنباطی می‌شد پاسخ داد و از کتاب محسنی تبریزی هم ظاهراً فقط یک سؤال طرح شده.

⬅️ نکته 2:
رویّه‌ای که امسال و سال گذشته شاهدش بودیم، افزایش اهمیت تدریجی کتاب‌های دکتر علی ساعی، و نیز، کتاب «آمار پیشرفته کاربردی» هوشنگ نایبی است (ظاهراً پس از بالا بردن فروش کتاب‌هایی مثل «استدلال آماری در جامعه‌شناسی» و «راهنمای سنجش و تحقیقات اجتماعی» به ترجمه همین نویسنده، نوبت به احیا و بالا بردن آمار فروش این کتاب رسیده است!!!).

⬅️ نکته 3:
مسئله‌‌ای که در کنکور امسال بسیار جلب توجه می‌کند، تعداد زیاد سؤالات مطروحه از جزوه درسی دکتر طالبان (استاد پژوهشکده امام خمینی) است؛ به نحوی که مطلب مربوط به هفت فقره از سؤالات کنکور در جزوه‌ای ناقص و مختصر از کلاس روش این استاد موجود بود (دو فقره از سؤالات را چون با کتاب‌های دکتر ساعی هم می‌شد پاسخ داد، در آمار فوق از تعداد سؤالات مربوط به هر منبع، در نظر نگرفتیم). فعلاً هم منتظر دریافت جزوه‌ای کامل‌تر مربوط به کلاس ایشان هستیم و قابل‌انتظار است که پاسخ چند سؤال دیگر نیز از آن جزوه قابل‌استخراج باشد.

🍀 کانال «کنکور دکتری علوم اجتماعی»:
https://telegram.me/joinchat/A8DDLkF6Qx0O8qVZE6M66w


#منابع_کنکور_97
#کتب_خلاصه_مباحث_کنکور_دکتری
#نظریه_های_جامعه_شناسی
@Elmazma_Dr

✳️ سؤالاتی که پاسخشان در کتاب خلاصه «نظریه‌های جامعه‌شناسی» (از سری کتب مجموعۀ «کتب خلاصه مباحث کنکور دکتری علوم اجتماعی»؛ تدوین حسین صنعتی و همکاران) موجودند و شمارۀ صفحات مربوطه:

- سؤال 32: صص 363 (درج عین پاسخ)
- سؤال 33: ص 158 (درج عین پاسخ)
- سؤال 34: ص 550 (درج عین پاسخ)
- سؤال 35: ص 291 (درج عین پاسخ)
- سؤال 36: ص 49 (درج عین پاسخ)
- سؤال 37: ص 386 (درج عین پاسخ)
- سؤال 38: ص 489 (استنباط پاسخ از مطلب)
- سؤال 39: ص 365 (درج عین پاسخ)
- سؤال 40: صص 292 و 293 (درج عین پاسخ)
- سؤال 45: ص 70 (درج عین پاسخ)
- سؤال 46: ص 392 (درج عین پاسخ)
- سؤال 47: ص 469 (درج عین پاسخ)
- سؤال 48: ص 545 (درج عین پاسخ)
- سؤال 49: ص 125 (درج عین پاسخ)
- سؤال 50: صص 143 و 144 (درج عین پاسخ)
- سؤال 51: ص 259 (درج عین پاسخ)
- سؤال 52: ص 561 (استنباط از مطلب)
- سؤال 53: ص 547 (درج عین پاسخ)
- سؤال 55: ص 77 (درج عین پاسخ)
- سؤال 57: ص 476 (درج عین پاسخ)
- سؤال 58: ص 216 (درج عین پاسخ)
- سؤال 59: ص 267 (درج عین پاسخ)
- سؤال 60: ص 373 (درج عین پاسخ)
@Elmazma_Dr


⬅️ تعداد سؤالات این درس که پاسخشان عیناً در کتاب خلاصه نظریه‌های جامعه‌شناسی و نیز در فایل‌هایی که در کانال قرار داده بودیم، موجود بود: 21 سؤال

⬅️ تعداد سؤالات این درس که پاسخشان را می‌شد با استنباط از مطالب مربوطه مندرج در کتاب خلاصه نظریه‌های جامعه‌شناسی پاسخ داد: 2 سؤال

◀️ تعداد سؤالات این درس که با تسلط بر کتاب خلاصۀ نظریه‌های جامعه‌شناسی پاسخ صحیحشان به‌راحتی قابل‌تشخیص بود: 23 سؤال

🍀 کانال «کنکور دکتری علوم اجتماعی»:
https://telegram.me/joinchat/A8DDLkF6Qx0O8qVZE6M66w


#منابع_کنکور_97
#نظریه_های_جامعه_شناسی
@Elmazma_Dr

✳️ منابع درس نظریه‌های جامعه‌شناسی در کنکور دکتری 97، به ترتیب تعداد سؤالات مطروحه:

- کشاکش آرا در جامعه‌شناسی. سیدمن؛ ترجمه جلیلی.: 9 سؤال.
- نظریه جامعه‌شناسی در دوران معاصر. ریتزر؛ ترجمه ثلاثی.: 8 سؤال.
- زندگی و اندیشه بزرگان جامعه‌شناسی. کوزر؛ ترجمه ثلاثی.: 5 سؤال.
- مراحل اساسی سیر اندیشه در جامعه‌شناسی. آرون؛ ترجمه پرهام.: 2 سؤال.
- نظریه اجتماعی مدرن. کرایب؛ ترجمه مسمی‌پرست.: 2 سؤال.
- نظریه اجتماعی کلاسیک. کرایب؛ ترجمه مخبر.: 2 سؤال.
@Elmazma_Dr

⬅️ نکته 1:
برخلاف نظر برخی از دوستان که معتقد بودند پاسخ چند سؤال این درس در کلید اولیه، اشتباه درج شده، ما به چنین موردی برنخوردیم.

⬅️ نکته 2:
در درس نظریه‌های جامعه‌شناسی، هنوز فرصت فراهم نشده که منبع سؤالات 42 و 44 را پیدا کنیم. چنان‌چه از دوستان، کسی هست که منبع این سؤالات را با قطعیت بداند، ممنون می‌شویم قبول زحمت کرده و به صفحۀ شخصی مدیر کانال (@HoseinSanati) اعلام بفرماید.
@Elmazma_Dr

⏺ متن سؤالات 42 و 44:

42- «روابط غیراصیل» از نظر لوکاچ، چه نوع روابطی هستند؟
1) آنهایی که نفس را سرکوب می‌کنند. 2) آنهایی که به صورت تمایل دارند تا روح.
3) آنهایی که فرایند جامعه‌پذیری را مختل می‌کنند. 4) آنهایی که موجب اختلال در شیوه تولید می‌شوند.
پاسخ: گزینه «1».

44- چه رابطه‌ای می‌توان بین فلسفه اجتماعی کنت و فلسفه الهی مسیحی، برقرار کرد؟
1) نزد کنت، تفسیر تاریخی براساس قوانین کلّی جای خود را به تفسیر تاریخ براساس مشیت الهی می‌دهد.
2) نزد کنت، تاریخ به‌عنوان تاریخی یگانه و ضروری تلقی می‌شود که خدا مراحل و پایان آن را معین کرده است.
3) نزد کنت، فلسفه الهی الگویی برای تنظیم عقلانی سلسله بنیادی رویدادهای گوناگون بشری براساس طرحی یگانه است.
4) نزد کنت، فلسفه الهی به دلیل برقراری نوعی همبستگی میان رویدادهای بشری، جایگاه مهمی در ساختمان علم حقیقی تحول اجتماعی دارد.
پاسخ: گزینه «3».

🍀 کانال «کنکور دکتری علوم اجتماعی»:
https://telegram.me/joinchat/A8DDLkF6Qx0O8qVZE6M66w


#کنکور_97
#تخمین_رتبه
@Elmazma_Dr

عرض سلام و ادب خدمت دوستان عزیز.

طی دو روز گذشته برخی از دوستان، درصدهای احتمالی خود را برای ما ارسال کردند و خودمان هم سعی کردیم علاوه بر اعضای کانال، درصدهای داوطلبان دیگر را هم از راه‌های ممکن دیگر مشاهده کنیم و براساس آن، برآوردی از احتمال قبولی و حدود رتبۀ عزیزان داشته باشیم. نتایج کلّی و چند نکته را در این خصوص، خدمتتان عارضیم:

1️⃣ از نظر ما، سطح کلّی سؤالات به‌لحاظ دشواری، بسیار نزدیک به سال گذشته بود و بنابراین می‌توان با قیاس با درصدهای رتبه‌های مختلف پارسال، به همراه لحاظ درصدهایی که دوستان امسال برای ما ارسال کرده‌اند، به تخمینی حدودی در این مورد رسید. برآوردهای ما براساس درصدهای حدود 100 نفر از رتبه‌های مختلف سال‌ گذشته، سطح سختی سؤالات، و مهم‌تر از همه، مشاهدۀ درصدهای تخمینی حدود 100 نفر از داوطلبان امسال بوده است. ازآنجاکه تعداد نمونۀ موردمشاهدۀ ما کم بوده و ممکن است در درصدهای تخمینی هم اشتباهی صورت گرفته باشد، و به‌علاوه ما نیز دچار خطا در استنباط شویم، ممکن است برآوردهایمان دقیق و درست نباشد.
@Elmazma_Dr

2️⃣ از میان افرادی که درصدهایشان را مشاهده کردیم، در دروس تخصصی، فقط دو نفر بالای 50 درصد، حدود 15 نفر بالای 40 درصد، و مابقی زیر 40 درصد کسب کرده‌اند.
@Elmazma_Dr
3️⃣ چون برآورد ما براساس میانگین کلّی دروس است، لطفاً ابتدا میانگین درصدهای خود را از راه زیر به دست آورید تا تصویری از حدود رتبه‌تان حاصل شود:
1- درصد کلّی دروس تخصصی را ضرب در 4 کنید؛
2- درصد دروس عمومی را با هم جمع کنید؛
3- اعداد حاصل دو عملیات قبل را با هم جمع کرده و تقسیم بر 6 کنید. حاصل این تقسیم، میانگین کلّی شماست.
(در شیوۀ اعمال این فرمول اختلافاتی هست، ولی طبق نتایج جستجوها، ظاهراً همین فرمول که عرض کردیم، صحیح است)
@Elmazma_Dr
4️⃣ طبق برآوردهای ما:
- عزیزانی که میانگین کلّی دروسشان، بالای 40 درصد باشد، به احتمال بسیار زیاد، رتبۀ زیر 20 خواهند آورد؛
- درصد کلّی بالای 35، رتبۀ زیر 50 را تضمین خواهد کرد؛
- با درصد کلّی بالای 30، به احتمال بسیار زیاد رتبۀ زیر 100 کسب خواهد شد؛
- درصد کلّی بالای 25، رتبۀ زیر 200 را تضمین خواهد کرد؛
- برای کسب رتبۀ زیر 400، نیاز به کسب درصد بالای 20 است؛
- با درصد کلّی زیر 20، رتبه‌ از 400 به بالا خواهد شد.
@Elmazma_Dr
5️⃣ در برآوردهای بالا، ممکن است در مواردی، استثنائاتی وجود داشته باشد. این موارد می‌تواند ناشی از سفید گذاشتن یا نمرۀ منفی بالا در یک درس یا موارد دیگری این‌چنین باشد که در رتبۀ فرد، بیش از حد انتظار تأثیر منفی می‌گذارند. اما این اتفاق بیش از همه، با نمرۀ تراز هریک از دروس و سؤالات ارتباط دارد. همان‌طور که قبلاً توضیح داده‌ایم، رتبه‌بندی داوطلبان کنکور، نه براساس درصدها، بلکه براساس نمرۀ تراز مشخص می‌شود. هریک از دروس، علاوه بر ضرایب مربوط به خود، از نمرۀ ترازی هم برخوردارند؛ و در داخل هریک از این دروس نیز، هریک از سؤالات نمرۀ تراز خاص خود را دارند.

این نمرۀ تراز نیز براساس تعداد پاسخ‌های صحیح به هریک از سؤالات مشخص می‌شود؛ بدین معنا که هر سؤالی که تعداد کمتری از داوطلبان به آن پاسخ صحیح داده باشند، سؤال سخت یا با ارزش بالاتر در نظر گرفته شده و نمرۀ تراز بالاتری بدان تعلق می‌گیرد و هر سؤالی که تعداد بیشتری از داوطلبان بدان پاسخ صحیح داده باشند، به‌عنوان سؤال آسان، نمرۀ تراز کمتری خواهد داشت.

به همین دلیل است که می‌بینیم در سال گذشته، عزیزی با کسب درصد کلّی 34، رتبۀ 107 کسب کرده و در مقابل، دوست دیگری با درصد کلّی 30، رتبۀ 94 را به دست آورده است. چیزی که در این مورد برای ما جلب توجه کرد این بود که در مواردی مشابهِ این موقعیت که دو نفر با میانگین درصد کلّی یکسان، رتبه‌های به‌مراتب متفاوتی را کسب کرده‌اند، آن که رتبۀ بهتری کسب کرده، در دروس تخصصی درصد بالاتری کسب کرده است؛ بدین معنی که دروس تخصصی علاوه بر دارا بودن ضریب چهار، نمرۀ تراز بیشتری هم دارند؛ بدین ترتیب، به‌عنوان مثال درصد 20 در دروس تخصصی، به جای اینکه چهار برابر درس زبان یا استعداد ارزش داشته باشد (با در نظر گرفتن ضریب دروس)، در تعیین رتبه‌ها، ظاهراً پنج یا شش برابر آن دو درس می‌ارزد (با احتساب ضریب دروس و نمرۀ تراز آنها).

بنابراین، دوستانی که درصد پایینی در دروس عمومی کسب کرده‌اند، اما در مقابل، درصد دروس تخصصی‌شان بالاست، می‌توانند به کسب رتبۀ خوب امیدوار باشند.

شاد و پیروز باشید.

🍀 کانال «کنکور دکتری علوم اجتماعی»:
https://telegram.me/joinchat/A8DDLkF6Qx0O8qVZE6M66w


#منابع_کنکور_97
#کتب_خلاصه_مباحث_کنکور_دکتری
#حوزه_های_تخصصی
@Elmazma_Dr

✳️ سؤالاتی که پاسخشان در کتاب «حوزه‌های تخصصی» (از سری کتب مجموعۀ «کتب خلاصه مباحث کنکور دکتری علوم اجتماعی»؛ تدوین حسین صنعتی و همکاران) موجودند و شمارۀ صفحات مربوطه:

- سؤال 1: صص 25 و 26 (درج عین پاسخ)
- سؤال 2: ص 55 (درج عین پاسخ)
- سؤال 3: ص 63 (درج عین پاسخ)
- سؤال 4: ص 56 (استنباط پاسخ از مطلب)
- سؤال 5: ص 85 (درج عین پاسخ)
- سؤال 6: ص 70 (درج عین پاسخ)
- سؤال 7: صص 475، 493 و 494 (استنباط پاسخ از مطلب؛ گلدمن در بحث از آثار ادبی و تحلیل جامعه‌شناختی آنها، بر گروه‌های اجتماعی تأکید می‌ورزد که نزدیک‌ترین مفهوم به آن در بین گزینه‌های سؤال، «طبقه» است.)
- سؤال 9: ص 495 (درج عین پاسخ)
- سؤال 10: صص 471 و 476 (استنباط از طریق حذف گزینه‌های غلط)
- سؤال 11: صص 474، 531 و 532 (استنباط از مطلب)
- سؤال 13: فصل ششم (استنباط از مطلب؛ به‌خصوص از مطالب مربوط به رویکردهای تضاد اجتماعی، انگ‌زنی و برساخت‌گرایی)
- سؤال 15: صص 262 تا 263 (درج عین پاسخ)
- سؤال 16: ص 234 (درج عین پاسخ)
- سؤال 17: ص 252 (درج عین پاسخ)
- سؤال 18: ص 252 (درج عین پاسخ)
- سؤال 19: ص 178 (درج عین پاسخ)
- سؤال 20: ص 208 (درج عین پاسخ)
- سؤال 21: صص 180 و 181 و 215 (درج عین پاسخ)
- سؤال 23: ص 189 (درج عین پاسخ)
- سؤال 25: ص 412 (درج عین پاسخ)
- سؤال 26: صص 423 و 424 (استنباط از مطلب)
- سؤال 27: ص 369 (درج عین پاسخ)
- سؤال 28: ص 434 (درج عین پاسخ)
- سؤال 29: ص 415 (درج عین پاسخ)
- سؤال 30: ص 371 (درج عین پاسخ)
@Elmazma_Dr

- سؤال‌های 22 و 24: مطلب مربوطه در فایل‌هایی که برای دانلود در کانال قرار داده بودیم، قسمت «خلاصه کتاب جامعه‌شناسی روستایی دکتر وثوقی» عیناً درج شده بود.
@Elmazma_Dr

⬅️ تعداد سؤالات این درس که پاسخشان عیناً در کتاب خلاصه حوزه‌های تخصصی و نیز در فایل‌هایی که در کانال قرار داده بودیم، موجود بود: 21 سؤال

⬅️ تعداد سؤالات این درس که پاسخشان را می‌شد با استنباط از مطالب مربوطه مندرج در کتاب خلاصه حوزه‌های تخصصی پاسخ داد: 6 سؤال

✅ تعداد سؤالات این درس که با تسلط بر کتاب خلاصۀ حوزه‌های تخصصی پاسخ صحیحشان به‌راحتی قابل‌تشخیص بود: 27 سؤال

🍀 کانال «کنکور دکتری علوم اجتماعی»:
https://telegram.me/joinchat/A8DDLkF6Qx0O8qVZE6M66w


#منابع_کنکور_97
#حوزه_های_تخصصی
@Elmazma_Dr

✳️ منابع درس حوزه‌های تخصصی، به ترتیب تعداد سؤالات مطروحه:

- جامعه‌شناسی توسعه؛ از اقتصاد تا فرهنگ. موسی عنبری. انتشارات سمت: 5 سؤال.
- جامعه‌شناسی سیاسی معاصر. کیت نش؛ ترجمۀ محمدتقی دلفروز. انتشارات کویر: 4 سؤال.
- رویکردهای هفت‌گانه در بررسی مسائل اجتماعی. رابینگتون و واینبرگ؛ ترجمۀ صدیق سروستانی. انتشارات سمت: 3 سؤال.
- درآمدی بر جامعه‌شناسی ادبیات. گزیده و ترجمه محمدجعفر پوینده: 3 سؤال.
- توسعه روستایی با تأکید بر جامعۀ روستایی ایران. مصطفی ازکیا و غلامرضا غفاری. نشر نی: 3 سؤال.
- جامعه‌شناسی روستایی. منصور وثوقی. انتشارات کیهان: 2 سؤال.
- جامعه‌شناسی سیاسی. حسین بشیریه. نشر نی: 2 سؤال.
- جامعه‌شناسی. آنتونی گیدنز؛ ترجمه حسن چاوشیان. نشر نی: 2 سؤال.
@Elmazma_Dr

- جامعه‌شناسی توسعه. مصطفی ازکیا و غلامرضا غفاری. انتشارات کیهان: 1 سؤال.
- جامعه‌شناسی ادبیات. روبر اسکارپیت. ترجمه کتبی: 1 سؤال.
- جامعه‌شناسی روستایی. طالب و عنبری. انتشارات دانشگاه تهران: 1 سؤال.

@Elmazma_Dr

نکته 1:
برخلاف نظر برخی از دوستان که معتقد بودند پاسخ چند سؤال این درس در کلید اولیه، اشتباه درج شده، ما به چنین موردی برنخوردیم.

نکته 2:
در درس حوزه‌های تخصصی، هنوز فرصت فراهم نشده که منبع سؤالات 8، 12 و 13 را پیدا کنیم. چنان‌چه از دوستان، کسی هست که منبع این سؤالات را با قطعیت بداند، ممنون می‌شویم قبول زحمت کرده و به صفحۀ شخصی مدیر کانال (@HoseinSanati) اعلام بفرماید.
@Elmazma_Dr

متن سؤالات 8، 12 و 13:

8- از نظر کازانووا، «بورس ارزش‌های ادبی»، به کدام معنا است؟
1) حاکمیت ارزش‌های اضافی بر جهان بورس
2) محلی برای گفتگوی میان نویسندگان و منتقدان
3) خریدوفروش بین‌المللی کتاب‌های برگزیده جهانی
4) بازاری بین‌المللی که در آن ارزش‌های ادبی به عنوان سرمایه، خریدوفروش می‌شود.
پاسخ: گزینه «4».

12- تصمیم‌گیری درباره بهترین راه برای بیان یک واقعیت اجتماعی در ادبیات، چه نامیده می‌شود؟
1) هنر 2) محتوا 3) نظریه 4) شکل
پاسخ: گزینه «4».

13- اینکه مسائل اجتماعی را نمی‌توان به‌عنوان شرایط عینی در محیط اجتماعی فهمید، به کدام دلیل است؟
1) بعضاً، شاخص‌های عینی مؤید آن نیستند.
2) علی‌رغم وجود آنها، مردم نگران آنها نیستند.
3) میان متخصصان و کارشناسان، پیرامون مسئله اجتماعی توافق وجود ندارد.
4) برای نامیدن چیزی به عنوان مسئله اجتماعی، قضاوت‌های اخلاقی الزامی است.
پاسخ: گزینه «4».

🍀 کانال «کنکور دکتری علوم اجتماعی»:
https://telegram.me/joinchat/A8DDLkF6Qx0O8qVZE6M66w


سلام و عرض ادب خدمت دوستان عزیز.

دوستان چند نکته خدمتتان عارضیم:

1️⃣ از عزیزانی که زحمت کشیده و درصدهای خود را برای ما فرستاده‌اند، خواهشمندیم تا فردا عصر به ما فرصت دهند تا با جمع‌بندی درصدهای ارسالی، بتوانیم تخمینی از رتبه‌های احتمالی به دست آورده و اعلام کنیم.

2️⃣ ما در حال استخراج منابع سؤالات کنکوری دروس تخصصی کنکور هستیم و توفیق حاصل شده که امشب، منابع سؤالات درس «حوزه‌های تخصصی» را خدمتتان اعلام کنیم. در مورد هریک از دروس، علاوه بر معرفی کلّی منابع، آن سؤالاتی را هم که پاسخشان در کتب خلاصۀ معرفی‌شده در کانال مندرج است، با ذکر شمارۀ سؤال و شمارۀ صفحۀ مربوطه در کتاب خلاصه، مشخص می‌کنیم. بدین ترتیب، دوستانی که این کتاب‌ها را در اختیار دارند، می‌توانند با مراجعه به صفحۀ مربوطه، به‌تفصیل، مطلب مربوط به سؤال موردنظر را ملاحظه نمایند.

3️⃣ به امید خدا در مورد دو درس «نظریه‌های جامعه‌شناسی» و «آمار و روش تحقیق» هم همین کار را انجام خواهیم داد؛ ولی به دلیل حجم بالای کار، به احتمال زیاد، در مورد درس نظریه، شنبه نتیجه را اعلام کنیم و در مورد درس آمار و روش تحقیق، یکشنبه یا دوشنبه.

شاد و پیروز باشید.


دوستان توجه داشته باشید که کد دفترچه شما با کد پاسخنامه و دفترچه‌ای که در سایت سازمان قرار گرفته، مطابقت داشته باشد. در غیر این صورت باید گزینه‌های پاسخ را به لحاظ محتوایی با دفترچه و پاسخنامۀ مندرج در سایت مطابقت دهید.

20 ta oxirgi post ko‘rsatilgan.

1 951

obunachilar
Kanal statistikasi