جغرافیای فرهنگی-فرهنگ جغرافیایی


Kanal geosi va tili: ko‘rsatilmagan, ko‘rsatilmagan
Toifa: ko‘rsatilmagan


Geoculture

Связанные каналы  |  Похожие каналы

Kanal geosi va tili
ko‘rsatilmagan, ko‘rsatilmagan
Toifa
ko‘rsatilmagan
Statistika
Postlar filtri


برای همین از ون یخچالدار که هیچوقت نمونه ای در ایران نداشته یاد کردند. ایرادات تایپی مندرج در اسناد ساختگی، مشابه حروفچینی و نیمه ماندن کلمات و نداشتن «گ» و«پ» اشتباهاتی در خصوص ساعت، صحنه سازی، و محل رها کردن جنازه ی دروغین، عدم شناخت از مراتب ساختار نیروهای امنیتی و نظامی و حتی خطاهایی از این دست که نام مسئولین وقت را اشتباه ذکر کرده یا مسئولی که در زمان دیگری در پسای بوده را ذکر کرده و ده ها دروغ دیگرشان دمی بود که اتفاقا بهتر نشان داد که چگونه این هژمونی برای پیشبرد منافع اش دهه هاست انقلاب های رنگی به پا می کند و ذهن مردمان مخمور هژمونی اش را تخدیر مینماید.
بی شک این آغاز فروریختن دیواری است که بسیار سخت و محکم جلوه می‌کرد و هنوز برای بسیاری قابل تصور نیست که این دیوار در خود فرو بریزد چنانچه برج های دوقلو و دیوار برلین فروریخت. اما نویدی از برآمدن گفتمانی دیگر را می‌دهد. گفتمانی که قرنها بر جهان با حق و اشه حکم راند.
شاهد اهمیت گفتمان مقاومت و منطقه را باید در چند نکته دید: کنترل انرژی جهانی(منطقه غرب آسیا) در چارچوب منافع آمریکا جزو منافع بسیار حیاتی و حفظ رژیم صهیونیستی از منافع بسیار بسیار حیاتی برای امریکاست، برای همین هم ایران سختترین و شدیدترین تحریمهای تاریخ مواجه بوده، نکته مهم دیگر گفتمان مقاومت است مه تجلیبخش ایرانشهر بزرگ و محور مقاومت اسلامی است که به اعتراف عمده ی نظریه پردازان غربی از مهمترین تهدیدات منافع غرب و گفتمان غربی است.


#پادشاه_لخت_است
#جغرافیای_فرهنگی_فرهنگ_جغرافیایی


https://t.me/IranGeoculture


مجسمه آزادی چیزی جز برنزی زنگ زده نیست
علی پیروز

نوشتار بالا را چند ماه پیش نوشته بودم
اما اینکه چرا امروز آن را منتشر کردم دلیلی داشت.

گفتمان غرب که بیش از صد و پنجاه سال است در منطقه ما نفوذ کرده، و چنانچه گفتم تمدن های شکست خورده، از آنرو که دچار خلع تمدنی و ایدئولوژیک میشوند، لاجرم به تمدن غالب گرایش پیدا میکنند. طی این حدودا دو سده غرب با گفتمان دموکراسی و لیبرالیسم(فردگرایی) اش کوشید در تمدن های دیگر برای خود همسوهایی پیدا کند، و الگوهای تمدنی خود را، از پوشش گرفته تا معماری و هنر و فلسفه و پول و …. را به دیگران تحمیل کند.
آری تحمیل، اینکه این تحمیل در جاهایی بنا به میل برخی افراد در تمدن مغلوب بوده باشد چیزی از اصل ماجرا، یعنی سلطه ی تمدنی، نمیکاهد. از این روست که غرب سبک زیستی خود را به انحای مختلف، یعنی استیلای فکری و فرهنگی و اقتصادی که به ظاهر پیشروی نرم هستند به پشتوانه ی تسلط و تحمیل نظامی، سیاسی و پولی، اعمال میشود.

اما در چند سال گذشته، شاهد آن هستیم که قدرت هایی در شرق عالم تلاش دارند که هژمونی غرب را در هم بشکنند و نظم دیگری را بر جهان حاکم کنند. از این میان ایران، پیش و بیش از همه کوشیده تا در برابر تمدن غربی، تمدن خودرا بازیابی کند. و استقلال و قواعد خود را بر خود و منطقه ی تاریخی اش استوار سازد.

پس از جنگ اوکراین غرب کوشش بسیاری کرد که خود را تجلی دموکراسی و آزادی خواهی و هر دیگری ای را تجلی فاشیسم و خودکامگی نشان دهد. اما پس از طوفان الاقصی، و جنایاتی که دژ نظامی منطقه ای غرب، یعنی رژیم صهیونیستی، که عینیتی برابر با پلیس های رومی دارد، چنان وجهه‌ی غرب را درهم شکست که نمیشد آنرا به راحتی بازسازی کرد، ولی اوضاع پس از پاسخ ایران به تعرض رژیم صهیونیستی در وعده صادق، و عدم توانایی جهان غرب، یعنی: آمریکا، انگلیس، فرانسه، رژیم صهیونیستی و حکام مزدور منطقه ای و دیگر شرکایی که در این عملیات تلاش امنیتی اطلاعاتی بسیاری کردند تا بتوانند وجهه‌ی بازدارندگی دژ نفوذی نظامیشان را حفظ کنند، شدیدا آسیب دیدند. و در منطقه ، میان ملتهای مسلمان، پاسخ سخت ایران و عدم توانایی در مهار غرب موجی از امید و اعتماد به نفس را ایجاد کرد. خصوصا که پیش از آن محور مقاومت و خصوصا آزادمردان یمنی توانسته بودند هژمونی قدرت دریایی را به زیر کشند.
اما از اقبال و عملکرد بد دولتهای غربی، موج عظیم اعتراضات به جنایتهای آمریکا و رژیم صهیونیستی، به آکادمی ها، یعنی به نهاد اندیشه‌ی غربی رسوخ کرد، و دولتهای غربی علی الخصوص آمریکا، بر خلاف ادعاهای چندی دهه ای شان در خصوص دموکراسی و آزادی بیان که همواره از آن چون چماقی برای تحقیر دیگران بهره می بردند، شدیدا آسیب دید.
با اینکه عمده ی رسانه تا و بسترهای فضای مجازی در کنترل هژمونی غرب و علی الخصوص امریکاست، دومینوی تخریب چهره ی غرب با سرعت بسیاری در حال پیشروی است و این مهم چهره ی ادعاهای این تمدن را شدیدا مخدوش کرد و همه دیدند که پادشاه برهنه است، پادشاه مدافع حقوق بشر در عصر رسانه، ده ها هزار زن و کودک را برای منافع اش و حفظ هژمونی‌اش قتل عام میکند و با بی شرمی، مکررا به یمن تسلط رسانه ای سعی دارد چنانکه مک لوهان اندیشمند رسانه ای غرب میگفت، با زیرنویسی مطلوب خبر را به نفع خود تغییر دهد و وانموده هایش را همچنان به دیگران بفروشد.
وانموده هایی چون هالیوودی که بارها توسط بسیاری نشان داده شده بود که جز ماکت و میزانسن و حرکت دوربین چیزی از حقیقت با خود ندارند، اکنون در جهان واقعی هم بی پشتوانه تر و لخت ترند.
و دموکراسی و آزادی بیان، این کالای فاخر غرب، در سرکوب مردم خودش بی آبروتر از عرصه ی حقوق بشر، ظاهر شد. و به قول بودریار نشان داد آمریکا نه یک حقیقت، بلکه یک وانموده است، وانموده‌ای نظامی رسانه ای که نسبتی با شعارهایش ندارد.
وضعیتی که هم در منطقه ما و هم در خود غرب، پرچم ایران را به نقطه ای بلندتر برد، اما همچنان غرب گرایانی در ایران و منطقه که تمام هستیشان را بر روی اسب غرب گرو نهاده اند، برای جلوگیری از اعلام ورشکستگی، سکوت اختیار کردند.
اینجا پیر فرتوت استعمار به یمن بوقچی قدیمی اش به میدان آمد، تا لااقل در منطقه و داخل ایران و در جهان بگوید این فقط او نیست که برهنه است، بلکه گفتمانی که محور مقاومت و حقانیت را پشتیبانی میکند نیز عریان است. برای همین دست به جعلی نابخردانه و ناشیانه زد و اسنادی ساختگی را رونمایی کرد که در ایجاد اجماع بی آبرویان، برای خود آبرویی دست و پا کند. غافل از اینکه دستیاران رسانه ای اش حتی دسترسی به فونت فارسی و wordی که فارسی را پشتیبانی کند نداشتند. برای همین از فونت عربی بهره برده بودند تا بازداشتگاهی پر از تجاوز به سبک سناریوهای هالیوودی دستو پا کنند. اما «بازداشتکاه» از آب درآمد، این جماعت بر خلاف ژست حرفه ای بودن حتی کمتر شناختی از واقعیت ایران نداشتند.


Video oldindan ko‘rish uchun mavjud emas
Telegram'da ko‘rish
جهان همواره تابع روایت های پیروز بوده
حال این روایت های پیروز اگر روایت رقیب باشد به نحوی به آن تن میدهند و اگر روایت درون تمدنی باشد تابعیت بسیار مستحکم تر و گسترده تر خواهد بود، چرا که وقتی روایتی شکست میخورد مردم احساس تهی بودن میکنند، و بنیان های هویتیشان در هم میشکند و نیازمند آنند که به روایت مستحکمی تکیه کنند.
بسیاری میگویند جمعیت شیعیان مگر چقدر است در برابر اهل سنت یک و نیم میلیاردی! گیریم که محور مقاومت پیروز شود چگونه این جمعیت اهل سنت را میشود متحد یا جذب کرد!
اما فراموش میکنند که مردمان شامات و مصر وقتی که صلاح الدین ایوبی بر صلیبیون پیروز شد تماما شافعی مذهب شدند، یعنی به مذهب پیروز میدان درآمدند. و این تنها در آن برهه زمانی رخ نداده بلکه امری است تکرار پذیر.
امروز شاهدیم که مردم مسلمان چه عرب و چه ترک و… میبینند حکام جائر و پستشان را، و میبینند ایران و جبهه مقاومت را،و آیین کسی که اسرائیل را از عرصه محو کند و برایشان عزت بیاورد را خواهند پذیرفت.
این قواعد بشری است.
و این مهم جداست از حقانیت ذاتی خود منشها.
و چه نیک که هردو یکدیگر را همپوشانی و پشتیبانی کنند،آنوقت در جهان طنین انداز خواهدشد


بجز پرچم فلسطین پرچم ایران تنها پرچمی است که به صورت پرتکرار در میان تجمعات اعتراضی به رژیم صهیونیستی و حامیانش دیده میشود.

«نگاه کنید تیر مرد پارسی دور رفته است»


قدرت سخت به قدرت نرم ترجمه میشود

https://t.me/IranGeoculture


https://t.me/IranGeoculture/41



سیاست انتقال حلقه آتش از پیرامون رژیم صهیونیستی به گرداگرد ایران



عراق، ترکیه، قطر و امارات تفاهم‌نامه همکاری در توسعه کریدور تجاری هند تا اروپا را امضا کردند.
این کریدور رقیب مسیرهای سوئز و رژیم غاصب صهیونیستی است.

همان طور که در بحث کریدور بصره به ترکیه دیده می شد، غرب قصد داشت که عراق و ترکیه را نیز به بازی کریدوری ایمک بیفزاید تا همه را در پیمان ابراهیم سهیم کرده باشد و ایران را بیش از پیش در شرایط فشار قرار دهد، از سوی دیگر  با پروژه ی تورانی(زنگزور) حلقه ی آتش را از اطراف رژیم صهیونیستی بردارد و به دور ایران بکشد.

پس از پاسخ ایران به رژیم صهیونیستی در عملیات وعده صادق و گرفتاری های بیشمار رژیم صهیونیستی در غزه و منطقه، بازی آمریکا در زمینه ی مهار ایران در محور شرق جدی تر پیگیری می شود، علی الخصوص که رئیس جمهور ایران برای عقد قرارداد انتقال انرژی از طریق پاکستان به چین، به اسلام آباد سفر کرده که خود تهدیدی برای غرب است.
همه این پروژه ها از یکسو برای مهار ایران است و از سوی دیگر انداختن فاصله بین ایران و روسیه و چین.

  امضای قرارداد کریدور بصره به ترکیه همزمان با قرارداد ایران و پاکستان برای انتقال انرژی از طریق پاکستان و چین نشان از سیاسی بودن این مسئله برای منصرف کردن ایران دارد، فشارها بر پاکستان از طریق تهدید تحریم هم در ادامه همین مسیر است.
از طرف دیگر مذاکراتی با ایران در جریان است تا ایران را از موضعی که گرفته منصرف کند.
اینجا ایران دو راه  در پیش دارد.
۱: پذیرش برجامی جدید
که اتفاقا ایران را در مسیر خطری جدی تر قرار می دهد. چرا که درصورت همسویی ایران با غرب، نه تنها تغییری در معادلات منطقه ای رخ نخواهد داد، بلکه ایران با عدم اعتماد از سوی چین و روسیه مواجه می شود. و همین موجب فاصله گرفتن این دو قدرت از ایران خواهد شد و هم مناسبات امنیتی را تحت تاثیر قرار خواهد داد و هم بر وضعیت اقتصادی فعلی تاثیر منفی خواهد داشت به این علت که خریدار عمده نفت ما چین است.
درصورت توافق با غرب هم آن میزان نفتی که چین مشتری آن است را پوشش نخواهد داد.
ضمن آنکه فرصت برای غربی ها مهیا می شود که ایرانی تنها را پیش روی خود داشته باشند که خود خطری بالقوه است برای آینده منافع غرب، چه از حیث هسته ای و چه از حیث توان موشکی و نظامی رو به رشدش. پس ایرانی که دیگر همسو ندارد و در دست غرب است موقعیت خطرناکی برای ضربه پذیری خواهد داشت، غرب به هیچ‌وجه چنین موقعیتی را از دست نمی دهد، چنانچه در توافق قبلی به محض براورده شدن منافع اش از توافق خارج شد، اینجا نیز به محض فاصله گرفتن ایران از کشورهای همسو(چین و روسیه) مورد حمله قرار خواهد گرفت و تهران و اصفهان از سوی رژیم صهیونیستی آماج حمله قرار خواهند گرفت، هم غرب دستان خونی اش پنهان می ماند هم رژیم صهیونیستی به خواسته هایش می رسد.

۲:اما اگر توافقی با غرب صورت نگیرد و
ایران بر موضعش بماند و قفقاز را با هر فشاری(سخت یا نرم) مهار کند در بلند مدت این توافقات پایایی نخواهند داشت. ضمن آنکه کریدور جنوب به شمال همچنان وجود دارد. بسته به میزان بستر سازی ایران این کریدور میتواند کریدور ایمک را تضعیف کند. ضمن آنکه با کاهش توان غرب این امر نیز تشدید می شود. و ایران قدرتمندتر جدای از کریدور جنوب به شمال ، هند را ناگزیر به همکاری می کند.‌
توافق اتفاقا شرایط ایران را بدتر خواهد کرد، همپیمانانش ( چین و روسیه) نیز دیگر در کنارش نخواهند ایستاد و این شرایط فرصت ویژه به غرب می دهد و آنها تهران را مهار خواهند کرد.
پیشتر هم این مهم را گوشزد کردم.
توافق کردن خود رفتن به کام مرگ است، کسی هم برای کمک نخواهد آمد.

این را هم باید گفت که همزمانی این مسئله با توافق با پاکستان برای انتقال گاز به چین جنبه ی سیاسی چنین توافقی را تشدید میکند.
به پاکستان هم فشار می آورند که در صورت ایجاد خط لوله انتقال گاز تحریم خواهد شد.
این مهم نشان می دهد که پا روی گلوی غربی هاست، و این تلاشها برای منصرف کردن ایران از ادامه بازی است. اما  انصراف ایران ایجاد خطر جدی تر در تهران و اصفهان را در پی خواهد داشت.
پاکستان اگر پیش. قدم نشود آن وقت باید خطر امنیتی همسایگی اش با چین را به جان بخرد.
درست است که امریکا بر پاکستان فشار می آورد، و آمریکا توان بازی های سیاسی در پاکستان دارد ، اما امریکا مرزی با پاکستان ندارد، ولی چین دارد.

مطمئنا ایران در غرب ترکیه(کردستانات و شیعیان ترکیه) و در عراق برگهایی برای بازی دارد.
غزه هم پابرجاست، اگر دو کشوری پذیرفته شود و ایران محور کردستانات و سوریه را فعال کند حتی اگر حماس هم چرخش کند، بازی در دست ایران خواهد بود.


https://t.me/IranGeoculture


عراق، ترکیه، قطر و امارات تفاهم‌نامه همکاری در توسعه کریدور تجاری هند تا اروپا را امضا کردند.
این کریدور رقیب مسیرهای سوئز و اسرائیل است.

https://t.me/IranGeoculture


یَدُ اللَّهِ فَوْقَ أَیْدِیهِمْ

بقایای موشک سرنگون شده شب گذشته در استان واسط عراق

شب گذشته همزمان با هدف قرار گرفتن کوادکوپتر ها در اصفهان موشکی در الواسط سقوط کرده که یک موشک بالستیک اسپارو اسرائیلی است، گویی این موشک هم قرار بوده همزمان با کواتکثوپتر ها به اصفهان برسد اما برد لازم را نداشته و در عراق سقوط کرده

همزمان با شلیک موشک نیز خبرنگاران وابسته به رژیم صهیونیستی از هدف قرار گرفتن قرب الوقوع موشکهای رژیم صهیونیستی به ایران گزارش میدادند که پس از فیلد شدن موشک ها مطالبشان را از صفحات رسانه ایشان برداشتند



فاجعه ای بزرگ برای رژیم صهیونیستی که به دست خودشان رقم خورده پس از فاجعه عدم توانایی پدافند های چندگانه چندین کشور غربی عربی. اینبار چنان آبرویی از توان موشکی رژیم صهیونیستی و غربی ها برده که تمام رسانه های امریکایی-انگلیسی-صهیونیستی به دنبال سرپوش گذاردن بر آن هستند.


وَ مَکَروا وَ مَکَرَ اللهُ وَ اللهُ خَیرُ الماکِرین
ایزدی که نگاهبان راستی و ایران است.

#گودرت_بزرگ_جهانی
#دست_خداوند_بالاترین_دستهاست
#خداوند_حافظ_ایرانشهر

https://t.me/IranGeoculture


Video oldindan ko‘rish uchun mavjud emas
Telegram'da ko‘rish
«نگاه کنید تیر مرد پارسی دور رفته است»
داریوش هخامنشی

اذعان خبرنگار ارشد بی‌بی‌سی به تکنولوژی‌های مخفی حزب‌الله لبنان برای دفاع از تمامیت ارضی ایران؛ آن‌ها هنوز دستشان را رو نکردند

نفیسه کوهنورد:
برای اولین بار حزب‌الله در خاک اسرائیل عملیاتی موفق انجام داد و از پهپادهای نسل سوم استفاده کرد که گنبد آهنین و پدافندهای دیگر نتوانستند آن‌ را  رهگیری کنند!

تیپ زبده گولانی هم طی عملیاتی نتوانست وارد لبنان شود و گرفتار تله‌های انفجاری حزب‌الله شدند!

حزب‌الله لبنان به اسرائیل پیام داده هر گونه حمله به ایران با واکنش غافلگیر کننده ما روبرو خواهد شد!

پ.ن:
حمله امروز حزب الله به سامانه گنبد آهنین رژیم صهیونیستی هشداری بود به این رژیم که در صورتی که دست از پا خطا کند، حمله بعدی برای او نه تنها آبرویی به جا نخواهد گذاشت بلکه جمعیتی از چندملیتی ها در سرزمینهای اشغالی باقی نخواهد ماند.

«نگاه کنید که تیر مرد پارسی دور رفته است»
ابابیل ها با شما همان میکنند که در عام الفیل


https://t.me/IranGeoculture


صهیونیست پلن.pdf
191.7Kb
واکاوی کتاب "نقشه‌ی صهیونیسم برای خاورمیانه نوین / The Zionist Plan for the Middle East" نوشته ی اودد یینون تئوریسین نام‌آور صهیونیست
ترجمه با اندکی شرح:علی پیروز

این نوشتار درباره کتابی است که در آن راهبردها و برنامه‌هایی برای تحقق رویای سرزمین موعود یهود را در قالب خاورمیانه‌ی نوین با تجزیه مکرر آن دنبال میکند.
و اینکه چگونه میتوان با ابزارهای قومگرایی، کشمکشهای مذهبی،کوچاندن باشندگان بومی از یک سرزمین و تصرف آن،می‌توان کشورهای غرب آسیا و شمال آفریقا را تجزیه نمود و آنها را از ماهیتی متضاد با اسرائیل به موجودیتی ذیل آن تبدیل کند.

او می‌کوشد وضعیت قومی و دینی کشورهای منطقه را واکاوی کرده و راهبردی بدست دهد که با آن بشود کشورهایی که اکنون خطری بنیادی برای موجودیت اسرائیل و منافع و گفتمانهای غرب هستند را به وضعیتی بکشاند که پیوسته به بخشهایی کوچکتر خرد شوند و پیوستگی در میان آنان برای همیشه رخت بندد.

از آنجایی که دولت صهیونیستی این طرح را در نیم قرن گذشته پیگیری نموده، نیاز است که هموطنانمان و ملتهای منطقه بدانند که این طرح با چه ابزاری مردمان منطقه را در راستای هدفهای خود مدیریت می‌کند.


@IranGeoculture


پیروز میدان ملتها را به دین خود میگرایاند
علی پیروز

او که مردم را به آرزوهایشان می رساند چنان در دلها جا باز میکند که حتی میتواند بر دین آنها اثر بگذارد.
ملت مسلمان ۸۰ سال است در آرزوی آزادی قدس است و بیرون راندن فالانژهای دست نشانده ی غرب در منطقه، اما بر خلاف آرزویشان شاهد شکست در برابر این رژیم به دلیل خیانت های حکامشان بودند و هرچه گذشت بیش از پیش شاهد این حقیقت بودند که حکامشان با رژیم صهیونیستی نزدیک و نزدیکتر شد، و نه تنها امید به آزادسازی قدس برایشان ناممکن شد بلکه محو فلسطین را حتمی می دانستند.
این وضعیت بود که موجب شد صدام حسین را صرفا چون دو موشک به تل آویو زد را بستایند، و از او به نیکی یاد کنند. اما طی دهه های گذشته با کنشگری ای که ایران در ایجاد محور مقاومت داشت، و رویارویی های محور مقاومت خصوصا حزب الله لبنان، علاقمندی به این جریان و جمهوری اسلامی ایران در میان مردم بیشتر و بیشتر شد. اما با طوفان الاقصی این علاقمندی شب تند تزایدی به خود گرفت. ولی وحشیگری های رژیم صهیونیستی در کشتار مردم غزه این شادی در غم و خشم نشست، تا اینکه در ۱۴ آوریل(۲۶ فروردین ۱۴۰۱) با عملیات شگفتی آفرین وعده صادق که پاسخی بود که جنایت رژیم صهیونیستی تصویری خلق شد که نوید آزادی قدس را به مردم منطقه و جهان اسلام و همه آنان که از جنایات رژیم صهیونیستی خشمگین بودند داد.
تصویری که موجب شد ایران و محور مقاومت و شیعیان پیروزمند برای آنها خلق کردند. همین واقعه موجی از ابراز علاقه به شیعه و جمهوری اسلامی و ایران در فضای مجازی کشورهای اسلامی از شمال افریقا تا شرق آسیا و حتی در میان ملتهای دیگر جهان ایجاد کرد و در جای جای فضای مجازی ابراز علاقه و گرویدن به اسلام و تشیع شنیده میشد که روندی تزایدی به خود گرفته است.
همین امر موجب نگرانی هایی برای رژیم صهیونیستی و همپیمانان دست نشانده شان در منطقه شد. به همین دلیل بود که گلعاد اردان، نماینده‌ی رژیم صهیونیستی در سازمان ملل تلاش کرد با بالا گرفتن همان تصویر محبوب ملت مسلمان روایت آنرا تغییر دهد و بکوشد آنرا به عنوان حمله و توهین به اماکن مقدس مسلمانان جا بزند. تا بدین واسطه تب تند جایگیری ایران در قلب های مردم را متوقف کند.
آنها به خوبی می دانند که این ایرانگرایی به حرکت درامده چه خطرات و تبعاتی هم برای رژیم صهیونیستی و هم اربابان غربی شان و هم برای حکام دست نشانده‌ی غرب در منطقه دارد. و به خوبی می دانند که این گرایش و علاقه مندی چگونه می تواند اتحادی در منطقه و گسترش محور مقاومت چه علیه غرب و رژیم صهیونیستی و حکام دست نشانده شان در منطقه ایجاد کند و محور مقاومت را از جبهه‌ی شیعی به جبهه‌ای بسیار فراگیرتر ببرد. از جنبه اقتصادی و سرمایه گذاری نیز این تفوق حاصل از پاسخ دندان شکن به رژیم صهیونیستی برای ایران به همراه دارد، که هم به دلیل افزایش سطح بازدارندگی و امنیت در داخل ایجاد شده و هم در منطقه علاقمندان را به این سو سوق میدهد تا هم از امنیت ایجاد شده بهره ببرند و هم بتوانند این جبهه‌ که رویاهای آنان را امکان تحقق میدهد را یاری کنند. به همین دلیل است که بلوایی در دل دشمنان اتحاد منطقه و جهان اسلام و ایرانشهر بزرگ ایجاد شده تا به واسطه ی فضای تهدید و تخریب رسانه ای و روایت سازی روند گراویدن به سمت ایران(چه از حیث ایدئولوژیک و چه از حیث باورهای دینی و چه از حیث اقتصادی) را متوقف کنند. هرچند که به خوبی می دانند که چنین توانی در آنها نیست. چراکه در صورت تکرار خطای آسیب به منافع ایران پاسخی به مراتب سخت تر دریافت خواهند کرد، چنانچه تحلیلگران آنان نیز اذعان داشته اند، چنین اقدامی در سنجش هزینه و فایده به هیچ روی به سود ایشان نیست.

#وعده_صادق
#گسترش_محور_مقاومت
#پیروز_میدان_بر_دینها_اثرمیگذارد

https://t.me/IranGeoculture


پیروز میدان بر دینها اثر میگذارد


https://t.me/IranGeoculture/31


حماسهٔ ۱۴ آوریل و خیزش ایران در هیبت هژمون جدید
علی پیروز
حمله شب گذشته ایران (۱۴ آوریل) در پاسخ به حمله تروریستی رژیم صهیونیستی به سرزمینهای اشغالی جدای از اینکه دور از انتظار و مایه‌ی شگفتی بسیاری از جهانیان بود، از حیث راهبردی تثبیت پیروزی ۷ اکتبر و مرحله‌ای دیگر از تضعیف امنیتی نظامی غرب به شمار می‌رود. چرا که رژیم صهیونیستی و آمریکا و فرانسه و انگلستان به علاوه‌ی کشورهای همپیمانشان در منطقه علی الخصوص اردن، به شکلی کامل از حیث پدافندی در برابر پهپادها و موشک های ایران کوشش بسیاری کردند برای مهار حملات، اما با هدف قرار گرفتن پایگاه های نظامی نواتیم، رامون و فرودگاه بن گوریون و دیگر اهداف، شکستی بسیار سنگین به بازدارندگی، امنیت، و توان نظامی شان وارد شد که افول جدی جایگاه آمریکا و غرب را از مسند قدرت جهانیشان به جهانیان مخابره کرد.
این حمله را باید جهش جدی ایران به سمت تسلط بر ارکان‌های قدرت دانست، یعنی بر هم زدن امنیت کریدور دریایی که در چند ماه گذشته با کنشگری محور مقاومت و یمن محقق شده است، تسلط نظامی بر منطقه، و رفتن به سمت تسلط امنیتی و متعاقبا استقلال در حوزه انرژی را در پی خواهد داشت. این یعنی تضعیف کارآمدی غرب.
از سوی دیگر کشورهای بلوک شرق علی الخصوص چین با تضعیف دلار و محدود کردن بازیگری همپیمانان آمریکا یعنی اروپا توسط روسیه. آمریکا را به سمت افول جدی قرار داده اند. حال اگر محوری در دریای چین باز شود، آمریکا در میانه ی تقابل با مثلث قدرت هایی قرار خواهد گرفت که از سه وجه او را محاصره کرده اند. وظیفه ای که چین باید در این همراهی ایفا میکرد، که به دلیل مهیا نبودن کریدورهای زمینی و محافظه کاری بیش از حد چینی ها عینیت پیدا نکرده، اما با موضعگیری‌های کره جنوبی این امید هست که کره به شکل نیابتی وظیفه ای که به عهده چین هست را به دوش بکشد.
این شرایط اوضاع را به نحوی در معادلات جهانی تغییر خواهد داد که دیگر کشورهای آفریقایی و آمریکای جنوبی هم ناگزیر هستند بازی خود را کاملا منطبق بر جهان پسا تک‌قطبی یا جهان چند قطبی انجام دهند.
برگی که ایران از خود صادر کرد فوق بازی‌‌ای بود که در منطقه در حال انجام بوده، ایران با حملاتش در شب گذشته چند مرحله بازی را به شکل جهشی به پیش برد، حالا کشورهای منطقه ناگزیرند که زین پس ایران را به عنوان محور خود بپذیرند تا کم کم به سمت استقلال و تسلط بر انرژی خود بروند. در واقع، بازی شب گذشته ایران آنقدر سطح بالایی داشت که خودکار، طرح و پروژه ی آی مک در آن حل خواهد شد و به نابودی خواهد رفت.
اینجاست که ایران باید به جای پیمان ابراهیم، پیشنهادی امنیتی، نظامی اقتصادی و کریدوری را به کشورهای منطقه ارائه کند. با بازی مقتدرانه ایران در برابر غرب، و رژیم صهیونیستی به عنوان یکی از ساتراپی های امپراتوری رو به افول غرب، تمام آنان که به رژیم صهیونیستی امید بسته بودند، ماست‌شان را کیسه کرده اند. به همین دلیل هیچ صدایی همسو با رژیم صهیونیستی نه از ناحیه قفقاز شنیده شد نه از ترکها برآمد و نه عربستان که جز دعوت به کاهش تخاصم جرات دم برآوردن به خود داد.
اما نباید فرصت به دست آمده را وانهاد تا اثرگذاری اش کاهش یابد بلکه میبایست موقعیت و زمان را مغتنم شمرد و برای تکمیل و بهره‌برداری از این فرصت ایجاد شده کوشد و میوه های آن را به موقع چید. حال اینکه چه باید کرد!؟
باید هرچه سریعتر باکو را واداشت که پایگاه های رژیم را از آنجا برچیند وگرنه پاسخ سختی از ایران دریافت خواهد کرد. همچنین به صورت همزمان، باید کردهای ترکیه و شیعیان آن منطقه را که مجموعا بر تمامی شرق ترکیه گسترده شده اند و محور را از دریای سیاه تا جنوب یعنی به شامات متصل می‌کنند و پیوند قفقاز با ترکها و از حیث انتقال انرژی با رژیم صهیونیستی قطع کرد. این البته طرحی فرهنگی، سیاسی، امنیتی و نظامی است.
از سوی دیگر می بایست کشورهای حاشیه خلیج فارس را به سمت پیمان امنیتی جدیدی پیشبرد که در آن امنیت درونزایی با حمایت ایران شکل بگیرد و دیگر امکان بازی دولتهایی خارج از منطقه نباشد،
و برای بیمه کردن خود در شمال آفریقا با کشورهای همسو چون الجزایر، که از موشک‌باران اسرائیل توسط ایران حمایت کرده، روابط نظامی رسمی جدیدتری نسبت به گذشته به‌هم رساند تا بیش از پیش از آن مسیر و خصوصا از ناحیه جبل الطارق هم امکان بازی غربی ها را محدود یا مسدود کرد. اینگونه میتوان تمام ابزارهای بازی غرب را ناکارآمد نمود و هژمونی خود را تحقق بخشید. یعنی از مرحله کنشگری به تثبیت کامل و عاملیت برد.

https://t.me/IranGeoculture

#خیزش_ایران_در_هیئت_یک_هژمون


Video oldindan ko‘rish uchun mavjud emas
Telegram'da ko‘rish
پوشش بومی
اگر مسئله خود حجاب است باید این را از بعد تاریخی دید و درست هم دید نه مثل ماجرای رژیم صهیونیستی و گفت مبدا ۷ اکتبر است.


رضاشاه کشف حجاب کرد،ساخت پوشش جامعه ایرانی را به هر روی دستکاری کرد کارش هم نادرست بود
بعد از انقلاب به آن کنش واکنش داده شد. اما از انجا که واکنش همواره اغراق شده است،اشتباهشان این بود که نیامدند روی الگوی بومی متکثر متنوع بایستند،پوشش شد چادر مشکی محدود!
من با هر دو مخالفم،
میبایست واکنشی عمل نمیشد الان هم همینطور
دشمن دنبال تخریب است ما که قرار نیست همتراز او رفتار کنیم،اینجا سرزمین ماست.
میشود راه دیگر برگزید که هم تنوع باشد هم زیبایی هم پوشیدگی و حفظ خانواده و جامعه میسر شود.

اما اینکه بخواهیم دست دول متخاصم را پنهان کنیم و بگوییم نبوده این نادرست است. نه در آن بی حیایی است نه برهنگی نه غربگراست نه خشک و نه خانواده به خطر می افتد نه مفسده ای در آن است.
متنوع است،شاد است،زندگی در آن جاری است و از همه مهمتر ریشه هایش در این آب و خاک و تاریخ است
رضاشاه هم بسیار حماقت کرد که این پوشش را از بین برد

زن در این لباس کالا نیست، فخر است

#پوشش_بومی
https://t.me/IranGeoculture


میدان باز کننده‌ی راه گفتمان است
علی پیروز
یادداشت کوتاه زیر را شش ماه پیش در همان اوایل نبرد دلیرمردان غزه و اشغالگران صهیونیسم نوشتم امروز میبینیمش


جهان همواره تابع روایت های پیروز بوده، حال این روایت های پیروز اگر روایت رقیب باشد به نحوی به آن تن میدهند و اگر روایت درون تمدنی باشد تابعیت بسیار مستحکم تر و گسترده تر خواهد بود.چرا که وقتی روایتی شکست میخورد مردم احساس تهی بودن میکنند، و بنیان های هویتیشان در هم میشکند و نیازمند آنند که به روایت مستحکمی تکیه بدهند.
بسیاری میگویند جمعیت شیعیان مگر چقدر است در برابر اهل سنت یک و نیم میلیاردی!!!! گیریم که محور مقاومت پیروز شود چگونه این جمعیت اهل سنت را میشود متحد یا جذب کرد!
اما فراموش میکنند که مردمان شامات و مصر وقتی که صلاح الدین ایوبی بر صلیبیون پیروز شد تماما شافعی مذهب شدند، یعنی به مذهب پیروز میدان درامدند. و این تنها در آن برهه زمانی رخ نداده بلکه امری است تکرار پذیر.
امروز شاهدیم که مردم مسلمان چه عرب و چه ترک و … میبینند حکام جائر و پستشان را، و میبینند ایران و جبهه مقاومت را. و آیین کسی که اسرائیل را از عرصه محو کند و برایشان عزت بیاورد را خواهند پذیرفت. این قواعد بشری است.
و این مهم جداست از حقانیت ذاتی خود منشها.
و چه نیک که هردو یکدیگر را همپوشانی و پشتیبانی کنند، آنوقت در جهان طنین انداز خواهد شد،




https://t.me/IranGeoculture

#وعده_صادق
#ایرانشهر_بزرگ
#فرزندان_سلمان_فرزندان_کوروش


به دوستان اصلاحطلب بگویید:

«موشک در دلهای جهانیان جا باز میکند برای گفتمان»

شب گذشته از کرانه سند تا الجزایر در افریقا فریاد شادی دوستاداران ایران و انتقام خواهان از رژیم صهیونیستی بود که به گوش میرسید


https://t.me/IranGeoculture

#وعده_صادق
#فرزندان_سلمان_فرزندان_کوروش


تخیلات کتاب استر یا آرزوهای پوریم
علی پیروز
کتاب استر نه کتابی دینی و نه کتابی تاریخی است ، بلکه این کتاب بیشتر افسانه ای است که تمناهای نویسنده و این قوم را بازگو میکند.
برخی معتقدند که این روایت میتواند در مورد فرمانداری محلی در خوزستان یا حتی در مصر باشد یا به طور کل روایتی کهن باشد، همچون سفر پیدایش که برگرفته و بازتعریف شده از انوماالیش سومری است، یا زیوسودرا ، یا ده ها تمنای دیگر یهود که تلاش داشته خود را محور تاریخ نشان دهد. درحالی که نه تنها محور تاریخ نبوده بلکه در حاشیه تاریخ میزیسته و روابتهای دیگران را به نحوی بازگو میکرده که خود به شکل ساده انگارانه در مرکز آن قرار بگیرد.
در کتاب استر نامی از خشایارشا‌شاه xšayahršā xšâyathiyā نیست بلکه از اخشورش نام برده میشود که حتی ربطی به تلفظ بابلی خشایارشا Ḫišiarši aḫušu⁠ ندارد، توصیفات و شرح دربار و … همه تلاش داشته اند که بگویند این یه واقعه تاریخی بوده. خشایارشاه زنی به نام استر نداشته و حتی همسری به نام وشتی! حتی دیگر پادشاهان هخامنشی نیز چنین نامی یا همسرانی نداشته اند. این کتاب از سوی محققان یهودی هم از حیث دینی اعتبار چندانی ندارد، در سرتاسر کتاب حتی یک بار نه نامی از یهوه برده میشود نه نامی از آدونای(لفظ عام به معنای خداوند)
سندیت تاریخی درستی در خصوص کتابت هم ندارد. اما دست آویز بزرگی است برای ایرانی ستیزی یهودیان یا بهتر است بگوییم دیگری ستیزی یهود و علی الخصوص صهیونیست هاست، چنانچه در روایت هایشان در کتاب مقدس سراسر مغشوشان میبینیم که این تمنا را دارند که آشوریان، بابلیان و همه اقوام ایرانی شکست بخورند و تنها این قوم که خودرا برگزیده میداند باقی بمانند، همین باور و عملکردشان از طرفی موجب رانده شدنشان از هر اقلیمی شده یا دستاویزی گشته برای بهره برداری های قدرتهای بزرگ از ایشان، چنانچه اکنون غرب از آنها به جای فرانسوی های چپاولگر بیزانسی در برهه ای دیگر از تاریخ بهره میبرد تا بر غرب آسیا و مام تمدن و چهارراه جهان و مرکز انرژی بهره ببرد، و همان عملکرد و آرزوی محو دیگران را میتوان در کنش و منششان بازیافت، کشتار و ویرانی سرزمین ها برای جبران حاشیه نشینی همیشگی تاریخیشان، و نمایشی از خود که بتوانند رویای مرکزی بودن و برگزیدگی را به ظهور برسانند.
#استر
#پوریم

https://t.me/IranGeoculture


خطاهای استراتژیک نادرشاه و تهدید های پایدار
علی پیروز
بزرگترین خطای نادرشاه افشار دقیقا همان کاری است که آمریکا طی دهه های گذشته بارها مرتکب شده اند با این تفاوت که نادر در نزدیکی مرزهای خود چنین خطایی کرد و امریکا بیرون از مرزهایش
نادر در همسایگی خود منطقه ای را تضعیف و رها کرد، یعنی امپراتوری گورکانیان هند را از حیث مالی و نظامی تضعیف کرد و به جای ضمیمه کردن آن به خاک خود آن را به همان حال رها کرد، همین خطا موجب شد هندوستان به بستری برای انگلهای مهاجم تبدیل شود، پرواقع با عدم مسئولیت پذیری و نگاه استراتژیک بلند مدت فضایی را در همسایگی خود فراهم کرد که نقطه ای آسیب دیده و بی آنکه توان مقابله و محافظت از خود داشته باشد را رها کرد تا موقعیتی فراهم شود که دیگر قدرتها بتوانند به راحتی بر آن چیره شده و به تهدیدی برای ما بدل شوند، از آنجایی که هندوستان پس از حمله ی نادرشاه از حیث نظامی و مالی تضعیف شده بود ناگزیر بود که قوای تجاری نظامی اسپانیا و بریتانیا را بپذیرد و همین به مرور موجب شد که این منطقه تسخیر شود و به مستعمره ی بریتانیا بدل گردد، و مضرات آن کل منطقه را دچار چالش های کند که پس از گذشت سه قرن هنوز دامنگیر ماست.
نادرشاه استراتژیست بزرگی در جنگ بود اما دانش حکمرانی نداشت و از حیث استراتژی حاکمیتی که نیازمند نگاه بلند مدت است بیبهره بود که بداند که همسایه ضعیف شاید به خودی خود خطر مستقیمی نداشته باشد اما دیگر ضربه گیر (بافرزون) مستحکمی برای ما نخواهد بود بلکه از آنرو که طعمه‌ی آسان و ترغیب کننده ی خوبی برای دشمنان است.
از آنجایی که ایران بستر جغرافیایی بینابینی اما با قاطبه‌ی قاره ای(خشکی پایه) است، یعنی عرصه ای است خشکی پایه اما در میانه ی دریاهای آزاد و خشکی است، حاکمیت در آن دوره با اینکه مورد تهاجم تمدن های دریاپایه بود و تهاجم های پرتغالی ها و اسپانیایی ها و بریتانیایی ها را شاهد بود، عدم دور اندیشی موجب شد که به فکر نیفتد که قوای دریایی به آن نحوی که هم تهدید تمدن دریایی را خنثی کند را تقویت کند و هم مسیری رو به جلو برای توسعه‌ی مالی/تجاری/ سرزمینی ایجاد نماید، و از آن مهمتر بدان نیندیشید که تضعیف همسایه ای که در دسترس دشمنان دریایی است تهدید سرزمین ما نیز خواهد شد. حال آنکه با ابتکار زنبورک ها این امکان وجود داشت که قایق ها و لنج های مجهز به زنبورک و توپ‌های کوچک در تعداد بالا امکان دفاعی خوبی را فراهم میکرد.
نادر برای مهار مرزهای شرقی و غربی، سپاهیان ترک و کرمانج خود را اسکان داد، و جنوب شرق، یعنی مرز هندوستان به اتکای قوای بلوچ و لشکر کرمان دلخوش بود، یعنی نگرش دفاعی او منوط به داخل مرزهایش بود، و عمق استراتژیک‌اش در خارج از مرزها را نادیده گرفت. و این مهم در کنار عدم تقویت قوای دریایی متناسب با توانایی و مختصات سرزمینی و تهدیدها در کنار رها کردن هند و عدم مسئولیت پذیری شرایطی به هم رساند که نه تنها انگلستان به همسایه ایران بدل شود، بلکه با مانور بریتانیایی ها در جنوب و شرق ایران مواجه شود ، چرا که انگلیسی ها بالعکس نادرشاه در پی ایجاد عمق بیشتر استراتژیک برای منافعشان شدند، همین وضعیت روسیه تزاری را تحریک کرد تا در رقابت با بریتانیا وارد عمل شود و ایران و منطقه طی سیصد سال گذشته به عرصه ی رقابت و استعمار و چپاول قدرتهای قوتمند شده جهانی بدل شود.

چنانچه تئودور روزولت میگوید: «تضعیف بیش از حد یک تهدید فقط موجب جایگزین شدن آن با یک تهدید دیگر می‌شود.»

حتما در مطلبی مجزا به نبوغ استراتژیهای جنگی نادرشاه خواهم پرداخت و دستیافتهایی که تا امروز هم برای ما باقی مانده اما به دلیل اهمیت شرایط اکنون بر ضعف استراتژیک حکمرانی نادر پرداختم

#نادرشاه
#خطاهای_استراتژیک
#جغرافیای_فرهنگی_فرهنگ_جغرافیایی

https://t.me/IranGeoculture


از مجمر دولت بدمد بوی آخر
بردارد یار پرده از روی آخر
هم بخت به جایگه برد گوی آخر
هم باز رسد آب بدین جوی آخر
اثیر اخسیکتی

نوروزتان فرخنده و دلتان شاد و هرروزتان پیروز و بختتان بهروز و میهنتان شهروز و جهان افروز باد


#نوروز
#جغرافیای_فرهنگی_فرهنگ_جغرافیایی

https://t.me/IranGeoculture


Video oldindan ko‘rish uchun mavjud emas
Telegram'da ko‘rish
وقتی فوتبال تجلی یکپارچگی ایران میشود
به امید یکپارچگی ایران فرهنگی


#ایران_بزرگ
#ایرانشهر
#جغرافیای_فرهنگی_فرهنگ_جغرافیایی

https://t.me/IranGeoculture


🔸 اما امروز اگر آمریکا از پس انصارالله بر نمی آید (نه حوثی ها، تقلیل جریان مقاومت در یمن به حوثی همان خط مشی غربی هاست که ظریف همان خط را تکرار می‌کند)، دلیل اش نه خط مشی و معامله گری و بالا بردن دستان برای تسلیم و تقدیم است چنانچه شما در برجام کردید و در برجام ۲ و۳ و۴ میخواستید، بلکه زاییده ی همان محوری است که شما در تخریب اش سنگ تمام گذاشتید. یعنی میدان و هدایت داهیانه رهبری محور مقاومت.
امروز اگر رژیم صهیونیستی زمینگیر شده و حماس پیروز میدان است، زاییده اندیشه مقاومت است و یاری رساندن به باورمندان در منطقه، همان کاری که شما می گفتید چرا!؟ می گفتید این موجب تقویت امنیتی سازی علیه ایران میشود، زاییده باور به همان چیزی است که فالک فهمید اما شما نفهمیدید، یعنی روحیه درهم شکستن سلطه و استکبار، یعنی اندیشه مقاومت نه اندیشه تسلیم و اعتماد نابجا.
🔸جمهوری اسلامی اندیشه ای بنیادین صادر کرد، آنچه جمهوری اسلامی بر آن ایستاد و در منطقه و جهان تاباند: «اندیشه ی باورمندی» بود نه پهپاد و موشک، اندیشه ای که حماس را از ایستادگی با سنگ و دستان خالی تا این مرحله پیش برد که ابرقدرتهای اطلاعاتی و نظامی در همه زمینه ها در برابرش خورد شده اند و ناچار به ویرانی مطلق و وندالیسم و نسل کشی رو آورده اند بلکه برای خود مدالی حلبی بیافرینند که البته جز مدال ننگ برایشان نیاورد.
🟢و در آخر باید گفت نفوذ واقعی نه با حضور و نه با ساختار جاسوسی و… بلکه در باور است، در وادادگی و یقین به غرب و سازوکارهایش، و راهکار برون رفت از نفوذ؛ باور به خود و ارزش های بومی و تاریخی و اعتقادی خود و خودی است، نه سایه‌سان در پی ارباب فرضی دویدن، که بی هستی و دوان همواره سایه سانانند.


🟢 و اما وقتی نه وادادگی و تسلیم بلکه اندیشه ی بومی گرا در بستر مقاومت پاسخگو بوده باید بیدار شد و دانست که در زمینه ی فرهنگ، فناوری، هنر، نظریه، علوم انسانی، رسانه، محیط زیست، اقتصاد و … نیازمند سردارانی هستیم همچون سلیمانی ها. نیازمند اندیشه ای هستیم برآمده از تاریخ و تمدن و بوم زیست مان، با ادبیات مقاومت، نه تسلیم.




#جغرافیای‌فرهنگی‌‌_فرهنگ‌جغرافیایی

https://t.me/IranGeoculture

20 ta oxirgi post ko‘rsatilgan.

31

obunachilar
Kanal statistikasi