▶️⏺◀️🎤منتخبی از سخنرانی دكتر سعيد زيباكلام در دانشگاه صنعتی شريف
1⃣ اينكه بر سر هر موضوع حساس ملّی، جريان گفتگو و تضارب آراء و تحليلها به خاطر وحدت و يا به بهانه وحدت، تضعيف و حتی تهديد میشود نه تنها وحدت آراء حقيقی را فراهم نمیكند كه گفتمان لازم برای هر نوع وحدت ملّی غير تصنعیِ حقيقی را در نطفه مضمحل میكند. اين ”وحدتآفرينی“ تصنعیِ فرمايشی يكی از علل عدم ايجاد گفتمانی حياتی برای آرمانهای انقلاب است.
2⃣ سياستمداران حكومتهای متوالی آمريكا همگی در چهل سال گذشته دارای راهبردی واحد نسبت به انقلاب اسلامی هستند و آن ”براندازی رژيم ايران“ است. اين راهبرد واحد محصول وجود گفتمان پويا و رویهمرفته اجماعشدهای است ميان جميع سياستمداران و انديشمندان راهبردی و سياسی و ارباب رسانهها درباره حفظ و بسط حوزه منافع استكباری آمريكا و غرب. و اين وحدت راهبردی بدون حتی يك بار ”مرگ بر ايران“ در كل اين چهل سال گذشته!
3⃣ به رغم روزی ۱۷ ركعت ”مرگ بر آمريكا“ و راهپيمايیهای هر ساله مرگ بر آمريكا در ۲۲ بهمن و روز قدس، و به رغم سياست رسمیِ بارها اعلامشده تند و تيز، ما هيچ راهبرد اجماعشده اصيل و جاافتادهای نسبت به استكبار آمريكا و استكبار اروپا نداريم، که برعکس! بسياری از سياستمداران شيفته خدمت درون نظام برای برقراری انواع رابطه با آمريكا، منجمله حكومت آمريكا، بیسر و صدا با هم رقابت میكنند و البته مشتهای گرهكردهشان برای تملق به آرمانهای انقلاب و عوامفريبی هميشه آماده پرتاب است!
4⃣ صغارتپذيری يا همان شكل لوكس و مقبولتر آن، ولايتپذيری، نه تنها بزرگترين مانع شكلگيری گفتمانی درباره اهداف و آرمانهای انقلاب است كه برعكس: صغارتپذيری تدريجاً زمينه را براي پذيرش استيلا و سيطره استكبار آمريكا فراهم میكند.
5⃣ از جمله آثار ديگر صغارتپذيری و وحدتآفرينیهای كاذب پوشالی اينكه ما ايرانيان مطلقاً گفتمانی در باب رهبر آتی انقلاب نداريم و نمیتوانيم داشته باشيم ليكن آمريكاييان چندين سال است كه درباره رهبر آتی ايران در انديشكدهها و مطبوعات جدیتر سياسیشان مشغول رايزنی و گفتگو هستند!
6⃣ يكی دو تن از تحليلگران سياسی وطنی در دوران مذاكرات هستهای به كرات اعلام كردند كه آمريكايیها نظام تحريمها را تحت هيچ شرايطی برنمیچينند مگر اينكه ايرانيان به سال ۵۷ بازگردند و از انقلابشان پشيمان شوند.
7⃣ سيطره غوغای وحدتخواهان صغير، و غوغای غربزدههای سازشكارِ دنياپرستِ درون نظام نه تنها مانع از شكلگيری گفتمانی در زمينه رابطه و مذاكره با آمريكا شد، كه شنيدن تحليل چرايی عدم برچيدن نظام تحريمها را در هياهوسالاری خود غرق كرد.
8⃣ در طول سال جاری(۲۰۱۷)، ماهی نگذشته است كه يا آمريكاييان تحريمی به تحريمهای سابق افزوده باشند و يا تحريمهای سابق را ظريفتر و تنگتر كرده باشند. و اين همه بدون حتی يك خط و نشان و جيغ و فرياد. در مقابل، مقامات نظام مدام در حال خط و نشان كشيدنهای توخالی و عوامفريبانه هستند. اگر راست میگويند كه بستههای غير منتظره و شوكهكنندهای طراحي كردهاند. چرا بخشی از آنها را برای تأثير بازدارندگی مستكبرانِ زورگو و آدمكش آمريكايی اعلام نمیكنند.
9⃣ نتيجه توافقنامههای ژنو و لوزان و برجام اين شد كه تأسيسات افتخارآفرينِ هستهای ايران عملاً برچيده شد و آمريكايیها به طور منظم نظام تحريمها را تنگتر و پيچيدهتر میكنند و در عمل برجام را بارها و بارها پارهپاره كردهاند. در مقابل، شيفتگان خدمت نظام مدام در حال احراز و اثبات پايبندی ايران به تعهدات خود هستند و گهگاهی هم توپ و تشری بر زبان میرانند.
🔟 بهراستی ديده نمیشود كه ما نه راه پيش داريم و نه راه پس؟ چارچنگولی ماندهايم، مگر دعای مادر دلسوخته شهيدی نجاتمان بدهد!
🗓۲۵ آذر ۱۳۹۶
🆔
@Szibakalam yon.ir/pBnmZ