دکتر علی نیک جو-روان پزشک- رواندرمانگر تحلیلی


Kanal geosi va tili: ko‘rsatilmagan, ko‘rsatilmagan
Toifa: ko‘rsatilmagan


Похожие каналы

Kanal geosi va tili
ko‘rsatilmagan, ko‘rsatilmagan
Toifa
ko‘rsatilmagan
Statistika
Postlar filtri




هر چه داشتیم زلزله با خود برد
@alipsychiatrist

✳️بیشتر از چهار ماه از تکان‌های وحشتناک زمین در کرمانشاه می‌گذرد؛ تکان‌هایی که زندگی هزاران نفر را با خاک یکسان کرد و سرنوشت زنان، مردان و کودکان بسیاری را تغییر داد. زلزله آن شب سرد، سرآغاز داستان پر اندوهی بود که گویی پایانی ندارد؛ داستانی که صدها نفر در آن به کام مرگ رفتند و عده زیادی مجروح و معلول شدند. در این قصه پر غصه کودکان با همه معصومیت خود گرفتار خشم طبیعت شدند و اکنون همه آرزویشان داشتن سقفی بالای سر است. من به عنوان خبرنگار «شبکه بیان» امسال سفر نوروزی‌ام را به کار خبری و مشاهده ویرانی‌های کرمانشاه اختصاص دادم و پای درد دل یکی از اهالی روستای «ثلاث باباجانی» نشستم؛ دختر 18 ساله‌ای که همه چیزش را در زلزله آبان سال گذشته از دست داد و عید نوروز امسال را بدون پدر و مادرش سر کرد. نازنین را هنگام پرسیدن یک آدرس پیدا کردم. او لهجه کردی دارد و فارسی را به شیرینی صحبت می‌کند؛ آن‌قدر شیرین که گفت‌وگوی ما سه ساعت طول کشید. رنج‌های نازنین و بی‌توجهی دولت به محرومیت‌های او دل هرکسی را به درد می‌آورد. قسمت کوتاهی از این گفت‌وگو را در ادامه می‌خوانید.

✳️خودت را برای مخاطبان ما معرفی کن و بگو حالا که بیشتر از چهار ماه از زلزله می‌گذرد، در چه شرایطی قرار داری؟

✳️نازنین هستم، تک‌فرزند خانواده‌ای کُرد. مادرم نازی صدایم می‌کرد. اهل روستای ثلاث باباجانی هستم و تازه کلاس سوم دبیرستان می‌رفتم که زلزله همه ‌چیزمان را گرفت. شرایط سختی داریم و فکر می‌کنم همه ما یک شرایط بد را تجربه می‌کنیم. سال گذشته همین موقع بود که عید نوروز را با رقص کردی جشن گرفتیم؛ اما حالا روستای ما با خاک یکسان شده و هیچ‌کس به دادمان نمی‌رسد.

✳️گفتی مادرت نازی صدایت می‌کرد، مگر برای او در زلزله اتفاقی افتاد؟
شبی که زلزله آمد مادرم در آشپزخانه داشت شام را آماده می‌کرد که ناگهان جیغ بلندی کشید و ظرف‌ها از دستش افتاد. من فهمیده بودم زلزله آمده و فوراً از خانه خارج شدم؛ اما پدرم به سمت آشپزخانه دوید تا مادرم را از خانه بیرون ببرد ولی آن‌ها هرگز از خانه بیرون نیامدند و دیوارهای قدیمی خانه‌مان روی سر هر دو آن‌ها خراب شد (با گریه).
@alipsychiatrist

@bayanmedianetwork
https://goo.gl/rHqUPu لینک وب سایت


@alipsychiatrist

اگرچه بسیاری از افراد از #الکل و مواد مخدر برای رسیدن به احساس سرخوشی و اوج استفاده می کنند، اما بسیاری از افراد دیگر از آنها استفاده می کنند تا احساس عادی و طبیعی بودن کنند.

✳️برای این گروه از #معتادان، الکل و مواد مخدر در حکم مسکن های عاطفی هستند، و آنها به دنبال رهایی از احساسات رنج و ناراحتی، به مصرف مواد مخدر و محرک روی می آورند.


✳️قطعا در زندگی هرکسی انبوهی از شرایط استرس زا وجود دارد؛ اما بیشتر افراد از الکل یا مواد مخدر برای سازگاری با سختی ها استفاده نمی کنند؛

✳️به نظر می‌رسد که بسیاری از افراد وابسته به مواد حساسیت بیشتری به استرس ها، و عواطف شدیدتری نسبت به افراد غیروابسته دارند.


✳️حساسیت عاطفی بسیاری از معتادان، شبیه به حساسیت بیش از حد یک پوست تاول زده است؛ محرکی که ممکن است در یک فرد غیرمعتاد، ناراحتی عاطفی ایجاد نکند، در یک فرد وابسته به مواد ممکن است باعث رنجش شدیدی شود.


✳️انزوا و تنهایی افراد معتاد، الزاما به معنای لذت بردن آنها از تنهایی نیست؛ بلکه اختلاط با مردم ممکن است او را با احتمال طرد شدن مواجه کند؛ تجربه ای که برایش، ویرانگر و به شدت اضطراب آمیز است.

✳️پیش بینی طرد شدن، و‌ بلا تکلیفی ناشی از آن، ممکن است آنقدر برای فرد معتاد غیرقابل تحمل باشد که او برای رهایی از این بلاتکلیفی، به رفتارهای آزاردهنده و تحریک کردن دیگران به طرد خود، روی آورد.

✳️اما برخلاف فردی که از وجود یک تاول دردناک بر روی پوست خود آگاه است، افراد وابسته به مواد اغلب از حساسیت عاطفی شدیدشان آگاه نیستند و در نتیجه رفتارها و گفته های بی غرض دیگران را به صورت دشمنی عمدی می بینند و بر همین اساس واکنش هیجانی نشان می دهند.


✳️زمانی که واکنشهای یک شخص معتاد را مشاهده می کنیم، اگر مثال شخصی را که از یک تاول پوستی حساس رنج می‌برد به یاد آوریم، این امر به ما کمک می کند که وضعیت را بهتر درک کنیم.
@alipsychiatrist


جنایتکاران دلایل بی گناهی خود را در دست دارند.
برتولت برشت
@alipsychiatrist


✳️به‌یاد آنان که
که بهارجانشان از بهار طبیعت خرّم تر بوده است...


وارطان !
بهارخنده زد و ارغوان شکفت
در خانه، زیر پنجره گل داد یاس پیر
دست از گمان بدار!
با مرگ نحس پنجه میفکن!
بودن به از نبود شدن، خاصه در بهار...

✳️احمد شاملو
@alipsychiatrist








کانال محفل شعروادب dan repost
Video oldindan ko‘rish uchun mavjud emas
Telegram'da ko‘rish
✴️ 〽️ ✯ইঠঅ 💘💘💘 অঠই✯
@mahfalshar
✯ইঠঅ 💘💘💘 অঠই✯




✳️عمونوروزهای سرزمین ما
9 - توران میرهادی 1395 - 1306
@alipsychiatrist

✳️توران میرهادی نامی آشنا برای همه کسانی است که در حوزه کودکان و نوجوانان در ایران فعالیت می کنند.
تلاش برای ترویج ادبیات کودکان ، شیوه های متفاوت مدرسه داری ، نظریه های ارزشمند تربیتی و پیگیری برای آماده سازی و انتشار فرهنگنامه کودکان و نوجوانان ،... توران میرهادی را تبدیل به یک عمونوروز ویژه برای سرزمین ما کرده است.



@koodakandonya




✳️فرقه‌سازی در روانکاوی
@alipsychiatrist
✳️ علی فیروزآبادی

I believe psychoanalysis touches its boundaries with philosophy, and enters the danger zone of becoming a "weltanschauung" in itself, running counter to the scientific spirit of psychoanalytic exploration
Kernberg O: Psychoanalytic perspectives on religious experience, Am J Psychotherapy, Fall 2000,54,4: 455

📎باور من این است که مرزهای روانکاوی شانه به شانه مرزهای فلسفه می‌ساید و این حوزه ی خطری را شکل می‌دهد که می‌تواند انرا در نفس خود به یک جهان‌بینی بدل کند که با روح کنکاشگرایانه علمی روانکاوی در تعارض و تناقض قرار می‌گیرد.

📎.... با آدم‌های عادی و مریدان بهتر می‌توانست حشر و نشر کند. زبان گفتن داشت نه گوش شنیدن. مجلس‌ارایی، دیده‌ام، صفت غالب ما بوده است و با همقدان نمی‌شود مجلس‌آرایی کرد. پس با خیلی از آدم‌های متوسط می‌نشینیم و بالاخره خودمان هم متوسط می‌شویم. شاید هم این عیب ویژه معلمان باشد....
هوشنگ گلشیری، نیمه تاریک ماه(داستان‌های کوتاه)، صفحه ۱۶، انتشارات نیلوفر ۱۳۸۲( در توصیف یکی از فضلا)

🔺این اعلام خطر از سوی اتو کرنبرگ یکی از تاثیر‌گذارترین افراد در حوزه روانکاوی و اختلالات شخصیت به ما می‌گوید روانکاوی بنا به ماهیت خود همیشه در معرض بدل شدن به نوعی جهان بینی، فلسفه و مرام و مسلکی است که از دل آن فرقه‌ها و محفل‌هایی شکل گیرد که بساط مرید و مراد پروری را پهن کنند . بدیهی است که راه و رسم علمی از این بازی‌ها فاصله دارد .محفل‌ها انسان‌هایی متوسط را حول رهبری جمع می‌کنند که به دنبال ارضای نیازهای خودشیفتگی خود از طریق تمجید و تحسین‌ مریدان است. هر‌ دو سوی ماجرا به نوعی به هم نیازمندند و یکدیگر را از نظر روانی تغذیه می‌کنند. آنهایی که شخصیتی مستقل و متفکر نشان دهند به علت برهم زدن قاعده بازی طرد شده و به کنج انزوا رانده می‌شوند. گاهی نیز از دل محفل اولیه فرقه هایی منشعب می‌شوند که باز رابطه مرید و مراد بازی در آنها به نمایش در می‌آید.

✳️تاریخ روانکاوی مثالهای روشنی از این دو پدیده را به ما نشان می‌دهد. انشعاب یونگ از فروید به شکل گیری محفلی تازه حول پارادیمی نوین انجامید و در سال‌های بعد لکان با ادعای “بازگشت به فروید” نگرشی دیگر را فریاد زد و گروهی دیگر را به گرد خویش جلب کرد. داستان شقه‌شقه شدن روانکاوان “ارتباط با ابژه” و اختلاف میان انا فروید و کلاین و برآمدن گروه میانه از میان آن خود مصداقی دیگر از این محفل سازی ها است که برای سال ها به طرد و تحقیر فردی مستقل و متفکر چون جان باولبی انجامید. این طرد و تحقیر در مورد کسی چون شاندور فرنتزی در سال‌های اولیه شکل گیری روانکاوی تا آنجا پیش رفت که دیدگاه‌های او تا سال‌های ۸۰ میلادی امکان نشر و ترجمه نیافت و حتی شخصیت او از سوی رقیبانی چون ارنست جونز به زیر سوال رفت و از سوی وی متهم به انحراف و حتی روان‌پریشی شد. مثالهای دیگری را می‌توان از تاریخ روانکاوی آورد که نگرانی کرنبرگ را موجه جلوه دهد. روانپزشکی به شکل عام و روان درمانی و روانکاوی به شکل خاص زمین مساعدی برای جوانه زدن بذر خودشیفتگی در روان انسان پدید می‌اورند. دراین میان شخصیتهای مستعد در خطر افتادن در دام تحسین‌ها و تمجیدهایی هستند که از سوی کسانی نثارشان می‌شود که اعتماد به نفس خود را در پیوستن به محفلی که به آنها هویت بخشد جستجو می‌کنند. این امر همان‌گونه که کرنبرگ به درستی خاطرنشان می‌کند روح علمی روانکاوی را از آن سلب کرده و ماهیتی بیمارگونه به آن خواهد داد.
@alipsychiatrist

https://t.me/alifiroozabadi1344


@alipsychiatrist

#اختلالات_یادگیری (Learning Disorders)، اختلالاتی هستند که #کودکان مبتلا به آنها دچار مشکلاتی در مهارت های یادگیری و تحصیلی خود میباشند؛ این در حالی ست که این دسته از کودکان دارای مشکلات هوشی جدی نیستند.


✳️این کودکان در توانایی هایی مثل شناخت یا تشخیص حروف و واژه ها، بیان نوشتاری، محاسبه و حل مسائل ریاضی مشکل دارند.


✳️بر این اساس، سه زیر گروه برای اختلالات یادگیری عنوان شده است:

۱. اختلال در خواندن
۲. اختلال در ریاضیات
۳. اختلال در نوشتن (زبان نوشتاری)


✳️در این اختلالات، هرچند دانش آموز در برخی درس ها خوب عمل می کند، اما در برخی مهارت ها، به طور غیرقابل انتظاری ضعف دارد و تلاش معلم و والدین در بهبود عملکرد وی چندان اثربخش نیست.

✳️به بیان دیگر، ضعف های آموزشی و یادگیری آنها ارتباطی با هوش، ضعف تدریس معلم، محرومیت های آموزشی یا عدم علاقه و انگیزه کودک ندارد.

✳️علائم اختلال کاستی توجه/بیش فعالی (ADHD) ممکن است فرد را در معرض خطر اختلال یادگیری خواندن قرار دهد؛ نشان داده شده است که ۲۵ تا ۳۵ درصد کودکان دارای نقص توجه/بیش فعالی ممکن است به طور همزمان دارای اختلال یادگیری نیز باشند.


✳️از این رو معلمان بایست هنگامی که ملاک های کاستی توجه/بیش فعالی را در دانش آموزان بررسی می کنند، وجود اختلالات یادگیری را نیز بررسی و برای تشخیص نهایی و انجام برنامه های آموزشی تکمیلی، آنها را به مراکز ویژه ی اختلالات یادگیری ارجاع دهند.البته با کمال تاسف اغلب شهرستان ها فاقد چنین مراکزی هستند و کودکانی که می توانند با آموزش تخصصی بر این اختلال فائق بیایند، برچسب کم هوشی و کم کاری و تنبلی دریافت می کنند و با کاهش اعتماد به نفسشان روند اضمحلال تحصیلی ایشان تسریع می شود.


✳️از آنجا که تاثیر برنامه های آموزشی ویژه تا سنین حدود ده سالگی دیده شده و پس از آن شانس درمان اختلالات یادگیری بسیار ضعیف میشود، تشخیص و مداخلات زودهنگام بسیار دارای اهمیت است.
@alipsychiatrist


فایلِ صوتی نشستی با حضورِ «دکتر قانعی راد و دکتر جلایی پور» با عنوانِ «نوجوان و جوانِ دهه هشتاد»
@audiofilesociology
کانال فایل های صوتی، پادکست و ... مرتبط با جامعه شناسی👆


✳️گفت:حيرانم.
گفت:حيران آن اتفاق
تولدآن حسرت
گلها تشنه نورند
من تشنه بوي خاك
بوي باران.
كه آيد در من
شب و روزي كه پايان خواهد يافت.
و اين پايان نخواهد يافت...
هراسي نيست از اين هياهوي درون من
كه مي كاود راه بن بست تودرتوي دل را
كه مي گويد:برون آي و ببين تاريكناي كوچه ها را
سوسوي كم جان تارا را
دل شب را
هراسي نيست
من سوي تو مي چرخانم
چشم نمناكم را
تو اي كوه سترگ بال بگشوده
جرعه اي بنوشانم از آن چشمه لبريز لرزانت
دليل تو بودي...!
آغاز تو بودي...!
آواز تو بودي...!
با اين همه مهر كه تو بودي
چه دليلي دارد كه دليل از من ميخواهي.
رنج من بودم.
ماتم ،همه من بودم.
وامانده من بودم.
وتو در من به باور مي نگريستي.
با اينهمه
باز دليل مي جويي؟!
نشسته ام بر سر راه بهار
منتظر رسيدن مهر و لذت و بغض و آينه
هيچ كس خبر كه ندارد از دلم
و نميبيني كه من تا بكجا غرق توام.
چه صفايي دارد ديدن تو
در زير آفتاب بهاري
گرمي مهر تو مي پيچد در هوا
من نفس مي كشم بوي تورا
و هواي گرم بهاري مي پيچد در تن من.
باز دلم از شدت اشتياق تو
چنان مي تپد كه تنم مي لرزد.
دستهايم خالي...
لبهايم خشك...
و سرم پائين است.
چشمانم باز اگر باتو بنشيند
حرف اگر باز دلم گويد.
من همه رنج بودم تو همه مهر
من همه سوز بودم تو همه ساز
من همه بيگانه بودم و تو همه آشنايي
من همه درد بودم و تو همه درمان
من همه هيچم
تو همه هست
من همه تمنايم
تو همه لطف
من همه شرمم
تو همه بخشش باش.
بياد مي آورم.
دوست مي داشتم
من نوازش گل را
بادست لرزان سرد دوست مي داشتم
كوچه را
دوست مي داشتم.
شعر
قلم.
و كتابت روياي بهاري را
غروب هر پنجشنبه را دوست مي داشتم.
با اين همه بهانه
من تورا دوست مي دارم.
كاش از اين همه چشم
تنها تو به من مي نگريستي
تنها نفسي بود كه قفس سينه دلتنگم را
معطر مي كرد.
كاش از اين همه دست
دستان تو در برميكرد
تن رنجور مرا
و تنها،زبان شيرين تو بود
اين همه شعر و غزل با من مي گفت.
كاش از اين همه خواب
تنها تو به چشم منتظرم آيي
ومن
تنها در تو مي خوابيدم.
برف مي آيد
زمستان مي آيد.
باران مي بارد
بهار مي آيد...
اين جاده بكجا ميرسد آخر.
شهر
پشت سر من محو مي شود
و بقدر دو يك جرعه نفس بجا مي ماند از آن همه دور
مرگ در راه است.
روزها مي گذرد
يك...دو...سه...
و تمام مي شود.
اين جاده بكجا مي رسد آخر...
شاعرم كردي
ومن براي سرودنت واژه كم دارم
نخوانده اي شعر مرا
سپرده ام به دست باد
بيخ گوشت زمزمه خواهد كرد.

✳️یوسف خوشنام ✳️96/12/27
@alipsychiatrist


✳️ در مذمت مرید پروری
✳️ علی نیک جو
✳️ قسمت دوم
@alipsychiatrist


✅ این که مراد و آقا و رهبر و پیشوای #فرقه چه می گوید و چه می کند که مریدان و دست پروردگان و خادمین حرم امن او طی یک " هیپنوز جمعی" عنان ازدواج و طلاق و نام فرزندان و محل زندگی و مهاجرت و معاشرت و رشته تحصیلی و چگونگی ارتزاق خویش را با حضرت ایشان وفق می دهند و مترصد و منتظر "اذن از بالا " می مانند از زخم های پر آب چشم تاریخی این مُلک مطعون است .


✅ فضای (shared psychosis) "سایکوز مشترک " حاکم چنان فربه و محیط است که کمتر #مریدی را یارای آن است تا لحاف این "(impaired reality testing) " واقعیت سنجی مختل " را از سر بردارد و بر سر حاکم جائر کالت فریاد کشد که : " بر تن این پادشاه فریب هیچ پیرهنی نیست..."


✅ "ساختار سایکوتیک" - و نه الزاما توهم و هذیان- چنان تارو پود جمعی را دربرگرفته ، چنان فضا را متصلب و سنگین کرده ، که حتی مقابله خانواده و نزدیکان این " ذوب شدگان در ولایت آقا" به سخت تر شدن هسته سایکوتیک اولیه می انجامد و به قول " مولانا" از قضا سرکنگبینی می شود که صفرا می افزاید.


✅بی وجه نیست که " آقا" مدام انذار می دهد از دوری فیزیکی مریدان و ترغیب می کند که ملازمان و پارکابان لختی از حضرت ایشان فاصله نگیرند.
مبادا که فاصله فیزیکی باعث شود از شدت القائات هیپنوتیک و سنگینی فضای سایکوتیک کاسته شود،تا مبادا دستگاه فریب و دروغ و جاه طلبی و لذت جویی جنسی ایشان از سکه بیفتد.


✅ این دردها از آنجا بر جان پرزخم ما افتاد که در مدرسه یادگرفتیم معلم را مقدس کنیم. در بیمارستان آموختیم که پزشک مقدس است. در سیاست به ما آموختند که نظام حاکم مقدس است. در حوزه اندیشه دینی بسیاری از پارامترهایی که برای بشر و در خدمت بشر آورده شده را چنان مقدس کردند که بشر در خدمت انگاره های قدسی شده قرار گرفت.در حوزه اقتصاد یک دهه سیاست کوپنی مقدس شد و دو دهه بعد سیاست بازار آزاد با قرائت های کج و معوج آن ردای تقدس پوشید.در دانشگاه برخی اعضای هیات علمی چنان تقدسی برای کرسی بی صلاح خویش قائل شدند که پرسش و نقد و محاجّه با حضرت ایشان به عناد با علم و هم نوایی با جهل نواخته شد.


✅" ابراهیمی " باید که تبر تقدس زدایی را بر این ساحات منزه طلب منفعت جوی کاسبکار وارد آورد و این فضای وهم آلود بالا به پایین را در هم شکند و همچون " محمد رازی" فریاد کشد:
" انا رجل و هو رجل"...

✅ ادامه دارد...
@alipsychiatrist


دکتر علی نیک جو-روان پزشک- رواندرمانگر تحلیلی dan repost
✳️بازارهراسی(agoraphobia ):


@alipsychiatrist

✅ ناتوان کننده ترین فوبیا می باشد

✅ زن ها تا سه برابر بیش از مردها مبتلا می شوند

✅ ترس از تنها ماندن در اماکن عمومی مثل فروشگاه های بزرگ


✅ترس های اگورافوبیا در موقعیت های مشخصی روی می دهد مثل:

بیرون رفتن از منزل به تنهایی
قرار گرفتن در جای شلوغ
ایستادن در صف
سفر با اتوبوس، قطار و ماشین
فضاهای سربسته مثل مترو، اتوبوس و هواپیما و اسانسور


✅ اصرار دارند هروقت از خانه خارج شوند ، کسی انها را همراهی کند.

@alipsychiatrist

#بازارهراسی
#اگورافوبیا


پژمان مطفری dan repost
"انسان های دوست‌ داشتنی، به صورت تصادفی به وجود نمی‌‌آیند
زیباترین و دوست ‌داشتنی ‌ترین انسانهایی که می‌شناسیم،
آنهایی هستند
که با شکست آشنا شده‌اند،
که رنج را تجربه کرده‌اند،
که از دست دادن را تجربه کرده‌اند،
آنهایی که
پس از این رویدادهای دشوار دوباره مسیر خود را به سمت زندگی پیدا کرده‌اند.

این افراد، زندگی را به شکل متفاوتی می‌فهمند،
آن را به شکل متفاوتی تحسین می‌کنند
و نیز به شکل متفاوتی حس می‌کنند
به همین دلیل ،
آرامترند و دوست داشتن و محبت به دغدغه‌شان تبدیل می‌شود....."


"فتح بهشت"،ازمشهورترین قطعات ونجلیس

Vangelis- Conquest Of Paradise

20 ta oxirgi post ko‘rsatilgan.

1 075

obunachilar
Kanal statistikasi