🌎 آیا ایران بمب اتمی دارد؟
✍ اکبرمختاری
🌿 واشنگتن تایمز اخیرا در یادداشتی اعلام کرده است که ایران به پنج بمب اتمی دست یافته و و این کشور می کوشد تا ماه دیگر آن را به دوازده بمب اتمی برساند.
🌿 خوانندگان مطلب این نشریه نزدیک به جمهوریخواهان در ابتدا تصور می کنند که حالا که ایران بمب اتمی دارد پس حمله نظامی ممکن است به ایران صورت گیرد، این درحالیست که هیچ کشور اتمی از ۱۹۴۵ به بعد مورد حمله نظامی پرشدت قرار نگرفته است.
🌿 اساسا گزاره اتمی شدن یک کشور را سازمان انرژی اتمی اعلام میکند و این سازمان به هیچ وجه تاکنون گزارشی مبنی بر دستیابی ایران به بمب اتمی را اعلام نکرده است.
🌿 نکته مهم دیگر آخرین گزارش آژانس است که بیان میدارد که اگر ایران غنی سازی را از شصت درصد که هم اکنون کمی کمتر است به نود درصد برساند ممکن است پس از شش ماه به اولین بمب اتمی خود دست یابد.
🌿 نکته دیگر حساسیت اروپا و امریکا و از همه مهم تر اسراییل به دست یابی ایران به بمب اتمی است.
حتی نخست وزیر اسراییل که ده سال است که می گوید ایران تا شش ماه!دیگر به بمب اتمی دست می یابد سخنی در این باره نگفته است.
🌿 واقعیت توازن قوا در منطقه خاورمیانه به گونه ایست که اگر قدرتهای بزرگ و اسراییل بدانند که دست کم تا یکماه دیگر ج.ا. ایران به سلاح اتمی دست می یابد هیچ تعللی در زدن ضربه نظامی به تاسیسات اتمی ایران نخواهند کرد.
🌿 توازن قوا در منطقه خاورمیانه به صورتی طراحی شده است که تنها اسراییل بتواند قدرت اتمی باشد و به سلاح هسته ای دسترسی داشته باشد و دیگر کشورهای خاورمیانه حتی ترکیه و عربستان و امارات هم نخواهند توانست به سلاح هسته ای دست یابند.
🌿 برپایه نظریه بازدارندگی هسته ای(Nuclear diterrence) میان دو کشور اتمی درگیری نظامی رخ نمیدهد چراکه اگر یکی از کشورها ضربه اول اتمی را بزند کشور دیگر از پاسخ با ضربه دوم برخوردار خواهد بود بنابراین طرفین برای از بین نرفتن و نابود نشدن
بسمت حمله نظامی با یکدیگر نخواهند رفت.
🌿 مثال مستحکم در مورد این نظریه جنگ سرد میان شوروی سابق و آمریکا می باشد.
چراکه این دو کشور اتمی هیچ گاه بصورت مستقیم وارد حمله نظامی با یکدیگر نشدند.
فارغ از تصمیمات حاکمیتی در ایران، نگرانی از حمله نظامی ذیل فصل هفت منشور ملل متحد و فشار فزاینده تحریمهای اقتصادی سبب ساز شکل گیری توافق برجام شد توافقی که می توانست منافع اقتصادی و سیاسی و امنیتی ویژه ای را هم برای ایران داشته باشد.
🌿 سخن روزنامه واشنگتن تایمز را هیچ منبع معتبر مرتبط با نظارت برتاسیسات اتمی ایران، تایید نکرده است و فرض محال وجود چنین اتفاقی دیگر توازن قوای سابق درخاورمیانه را باید پایان یافته تلقی کرد اتفاقی که گزارش های آژانس بین المللی هسته ای و حتی تندروهای سیاسی در آمریکا و اسراییل و اروپا آن را تایید نکرده اند.
https://t.me/AmericanForiegnPolicy