انجمن نجوم دانشگاه محقق اردبیلی 🔭🌍


Kanal geosi va tili: ko‘rsatilmagan, ko‘rsatilmagan
Toifa: ko‘rsatilmagan


Astronomy Association Of Mohaghegh Ardebili University 🌌🎓🔭🌙
📍Instagram.com/Astro_uma
✉ Astro.uma2019@gmail.com
👩🏻‍💻 @ay_shn

🛸🛰🚀

Связанные каналы  |  Похожие каналы

Kanal geosi va tili
ko‘rsatilmagan, ko‘rsatilmagan
Toifa
ko‘rsatilmagan
Statistika
Postlar filtri


سال ۲۰۲۰، گرم‌ترین سال برای اقیانوس‌ها

نتایج یک بررسی جدید نشان می‌دهد، علیرغم کاهش جهانی انتشار کربن به دلیل قرنطینه ناشی از همه گیری کووید۱۹، اقیانوس‌های جهان در سال ۲۰۲۰ بیشترین میزان گرما را پشت سر گذاشتند. این مطالعه نشان داد که طی هشت دهه گذشته، اقیانوس‌های جهان در هر دهه نسبت به دهه قبل گرم‌تر بوده‌اند. اثرات گرم شدن اقیانوس‌ها به صورت طوفان و بارندگی شدید بروز می‌کند.
@astro_uma🌊


منظره حیرت‌انگیز صلیب جنوبی، سحابی کارینا، سحابی گونی زغال و یک آتشفشان فعال در شیلی.


@astro_uma


از غذاخوردن در #ایستگاه_فضایی
تا قضاى حاجت!
زندگى در فضا آداب خاص و عجیبی دارد. در اپیزود دوم #پادکست #ایستگاه_فضایی محمد جواد ترابی و آریا صبوری از تجربه اقامت در فضا برای مسافران تازه وارد ایستگاه یعنی محمد صالح تیمار و شهرزاد میرسلطانی خواهند گفت! محسن ایرجی هم از غار اودیسه کیهانی را آغاز میکند و احمد کریمی هم در آسمان نما از آسمان شب میگوید و موقعیت سیاره زهره و مشتری
و مریخ در این شبها.

@astro_uma 🎙🌌


اپیزود دوم پادكست #ایستگاه_فضایی
@astro_uma ⭐️


🔹کهکشان راه شیری بر فراز دماوند
عکاس: مجید قهرودی

@astro_uma


Video oldindan ko‘rish uchun mavjud emas
Telegram'da ko‘rish
لحظه بلعیده شدن ستاره توسط سیاهچاله

@astro_uma


Bahman 1399.jpg
3.9Mb
پدیده های نجومی بهمن ۱۳۹۹
@astro_uma 💫


❗️ویرجین اوربیت برای اولین بار موفق به پرتاب ماهواره‌بر خود توسط هواپیما شد

🌍شرکت آمریکایی ویرجین اوربیت (Virgin Orbit) برای اولین بار موفق شد ماهواره‌بر لانچر وان (LauncherOne) را به‌وسیله هواپیما به فضا پرتاب کرده و ۱۰ ماهواره مکعبی کوچک تحقیق و توسعه ناسا را در مدار لئو قرار دهد؛ ماهواره‌هایی که توسط چندین دانشگاه آمریکایی ساخته شده‌اند.

🌍این عملیات که یک مأموریت پرتاب افقی به‌حساب می‌آید، روز ۱۷ژانویه (۲۸دی) ساعت ۱۹:۳۶ به‌وقت گرینویچ از پایگاه فضایی موجاوه (Mojave) در ایالت کالیفرنیا انجام شد و طی آن هواپیمای اصلاح‌شده بوئینگ ۷۴۷ موسوم به «دختر کیهانی» (Cosmic Girl) پس از حدود ۱ ساعت پرواز بر فراز اقیانوس، لانچر وان را رها کرد تا راهی مدار زمین شود.


@astro_uma✈️🛰


همسفر ايستگاه فضايى شويد!
نخستين قسمت پادكست "ايستگاه فضايى" در نوزدهمين سالگرد تولد برنامه تلويزيونى آسمان شب منتشر شد. سياوش صفاريان پور پس از تجربه برنامه تلويزيون اينترنتى "راه شيرى" اينبار پادكست نجومى و فضايى را با همكارى مجله نجوم تدارك ديده است.
مسافران اولين ايستگاه فضايى
دكتر محمد تقى ميرترابى، محسن ايرجى، احمد كريمى، محمد جواد ترابى، آريا صبورى، محمد صالح تيمار و
شهرزاد ميرسلطانى هستند.
@astro_uma 🎙🌌


اپیزود اول پادكست #ایستگاه_فضایی
@astro_uma ⭐️




#عکس_نجومی

🎆 سحابی شعله در فاصله ۱۴۰۰ سال نوری از زمین آرمیده و گهواره‌ای برای ستارگان نوزاد محسوب می‌شود. نوزادانی که فقط ۱.۵ میلیون سال از عمرشان می‌گذرد. این عمر یعنی معادل نوزاد ۴ روزه انسان

📷 Optical: DSS; Infrared: NASA/JPL-Caltech; 
X-ray: NASA/CXC/PSU/ K.Getman, E.Feigelson, M.Kuhn & the MYStIX team©

@astro_uma 🌌


نیروی جاذبه سیاره مشتری به حدی است که روی سیارک‌ها، ستارگان، دنباله‌دارها و.... تاثیر زیادی دارد. این سیاره خرده‌سنگ‌های باقی‌مانده از شکل‌گیری منظومه شمسی و دیگر سیارک‌های خطرناک را به خود جذب کرده و مانع از حرکت آن‌ها به سوی زمین می‌شود.

@astro_uma ⭐️


Dark matter.pptx
15.4Mb
✨پاورپوینت ارائه شده در وبینار ماده تاریک✨
@astro_uma


✨انجمن نجوم دانشگاه محقق اردبیلی با همکاری انجمن نجوم آسمان سبلان اردبیل برگزار می کند :

💫وبینار ماده تاریک💫
به همراه پرسش و پاسخ

🎤سخنران : جناب آقای دکتر امین رضایی اکبریه
⏰زمان : چهارشنبه ۱۰ دی، ساعت ۱۸ الی ۲۰
🔻شرکت برای عموم آزاد و رایگان است

📍لینک ورود به برنامه 👇🏻
Meet.google.com/deu-ndpy-bqv

ارتباط با ما 👇🏻
@astro_uma
@sabalansky


Video oldindan ko‘rish uchun mavjud emas
Telegram'da ko‘rish
😍 لوگو بامزه گوگل به مناسبت مقارنه مشتری و زحل 😍
بوسه فقط مختص ما زمینی‌ها نیست...
امروز "مشتری" و "زحل" به آغوش هم خواهد پیوست و شاهد پدیداری نادر خواهیم بود که اخترشناسی استرالیایی، با ذوق خاصی به آن نام "بوسه کریسمس" داده است.
آخرین بوسه این دو یار به 800 سال پیش باز می‌گردد.
@astro_uma


✨"سیاره دوگانه" : مقارنه‌ی زحل و مشتری پس از ۸۰۰ سال!

امروز ۱ دی ماه ۱۳۹۹، دو سیاره‌ی زحل و مشتری به هم نزدیک خواهند شد و یک "سیاره دوگانه" را تشکیل می‌دهد. این اتفاق نادر برای اولین بار در ۸۰۰ سال رخ خواهد داد.
گردش مشتری به دور خورشید ۱۲ سال و گردش زحل به دور خورشید۳۰ سال به طول می‌انجامد؛ مدار این دو سیاره در هر دو دهه روی یکدیگر می‌افتد. اما این تلاقی در سال ۲۰۲۰ گونه‌ای نادر است؛ زیرا از زمان قرون وسطی در سال ۱۲۲۶.م این دو سیاره تا این حد به هم نزدیک، رصد نشده‌اند.
طبق گفته EarthSky، هم‌زمان با انقلاب زمستانی در اول دی ماه (۲۱دسامبر) امسال فاصله دو سیاره به ۰.۱ درجه می‌رسد که از قطر ماه کامل کوچک‌تر است. اگرچه با چشم غیر مسلح بسیار بسیار نزدیک به هم به نظر می‌رسند، در واقع صدها میلیون مایل از هم فاصله دارند.

✨چطور این پدیده ویژه را ببینیم؟

طبق گفته ناسا، کمی پس از غروب آفتاب، (حدود ساعت ۱۶:۳۰ به وقت ایران) در آسمان جنوب غربی و در نیمکره شمالی قابل مشاهده خواهد‌بود. مشتری پرنورتر از هر ستاره‌ای در آسمان قابل مشاهده‌است و زحل هم‌قدر با ستارگان است.


🔻یلدا، واژه‌ای سریانی به معنای تولد است و آیین یلدا ریشه در یکی از آیین‌های ایران باستان یعنی میتراییسم یا پرستش مهر دارد و جالب این‌جاست که بر مبنای علمی و نجومی بنا شده است. مهرپرستان شب یلدا را شب تولد ایزد مهر، میترا می‌‎پنداشتند و به همین دلیل این شب را جشن می‎گرفتند. گفته شده که در این شب میترا (ایزد خورشید) از دل سنگی درون غاری به دنیا آمد. تندیس میترا معمولاً در حال قربانی کردن گاو نر ترسیم شده است.
شب یلدا آخرین شب پاییز و بلندترین شب سال است و مردمان باستان، این شب را بسیار شوم و نامبارک می‌دانستند؛ از این رو تا سپیده‌دم بیدار می‌مانند و در کنار یکدیگر، خود را سرگرم می‌کردند تا اندوه غیبت خورشید و تاریکی و سردی، روحیه آنان را تضعیف نکند.
🔻از نظر نجومی خورشید در شب یلدا در مسیر حرکت ظاهری و سالانه خود روی دایره‌البروج (دایره البروج مسیر حرکت ظاهری سالانه خورشید نسبت به زمین، بر روی کره سماوی است) به نقطه انقلاب زمستانی رسیده و از نظر ظاهری در آسمان مشاهده می‌شود در بیشترین فاصله ممکن از قطب شمال آسمانی (موقعیت نزدیک به ستاره قطبی) واقع شده است. 
همین موضوع باعث می‌شود سی ‌ام آذر بلندترین روز سال برای ساکنان نیمکره جنوبی و بلندترین شب سال برای ساکنان نیمکره شمالی زمین باشد. یعنی از نظر ما در ایران که در نیمکره شمالی زمین ساکن هستیم، سی‌ام آذر (و گاهی یکم دی) خورشید کوتاه‌ترین کمان سالانه خود را طی روز در آسمان طی می‌کند و رکورد کوتاه‌ترین روز سال را بر جای می‌گذارد.
🔻انجمن نجوم دانشگاه محقق اردبیلی شب یلدای شما عزیزان را از صمیم قلب تبریک عرض می نماید✨
@Astro_uma 🍉


🍉✨


🔹هدف یک ماموریت جدید احتمالی به نام ترایدنت کاوش در ماه عجیب نپتون یعنی تریتون است.

🔹 بزرگترین ماه نپتون ، تریتون دارای مخلوط یخی غیرمعمول در سطح است، از جمله ویژگی های منحصر به فرد دیگری است که می تواند به دانشمندان کمک کند تا در مورد چگونگی تکامل اجسام منظومه شمسی اطلاعات بیشتری کسب کنند.

✨انجمن نجوم دانشگاه محقق اردبیلی✨

20 ta oxirgi post ko‘rsatilgan.

135

obunachilar
Kanal statistikasi