کنفرانس بین‌المللی تغییراقلیم


Kanal geosi va tili: ko‘rsatilmagan, ko‘rsatilmagan
Toifa: ko‘rsatilmagan


Website: climateconf.ir
ارتباط با ادمین: @ConferenceAdmin
کانال اطلاع‌رسانی کنفرانس بین‌المللی تغییراقلیم
برای اطلاع از آخرین اطلاعیه‌ها و اخبار مرتبط با کنفرانس و تغییراقلیم در ایران و جهان به این کانال بپیوندید.

Связанные каналы

Kanal geosi va tili
ko‘rsatilmagan, ko‘rsatilmagan
Toifa
ko‘rsatilmagan
Statistika
Postlar filtri


شهر پرس dan repost
Video oldindan ko‘rish uchun mavjud emas
Telegram'da ko‘rish
📌ویژه روز خبرنگار
🔴 برای ثبت در تاریخ
📣فایل صوتی آخرین سخنرانی جنجالی #کاوه_مدنی درباره #بحران_آب در دوران مسئولیت در ایران منتشر شد.
🌿@Shahr_Press


📌ویژه روز خبرنگار
🔴 برای ثبت در تاریخ
📣فایل صوتی آخرین سخنرانی جنجالی #کاوه_مدنی درباره #بحران_آب در دوران مسئولیت در ایران به زودی توسط شهرپرس منتشر می شود.
‏🌿 @Shahr_Press


كاوه مدنى | Kaveh Madani dan repost
Video oldindan ko‘rish uchun mavjud emas
Telegram'da ko‘rish
📼 فیلم کامل مصاحبه #کاوه_مدنی با کریستین امانپور (سی ان ان) در مورد چالش های مدیریت #آب و #محیط_زیست در ایران
🗣 @KavehMadani


پنجمین کنفرانس جامع مدیریت و مهندسی سیلاب dan repost
🔴🔴📣فراخوان #مقاله

🌧ششمین #کنفرانس مدیریت و مهندسی #سیلاب.

🏢⏰ مکان و زمان برگزاری: تهران- ۲۰و۲۱ مرداد ۹۷

⏳مهلت ارسال مقاله: ۲۰ تیر ۹۷

🌐 www.ifmc.ir


[In reply to کنفرانس بین‌المللی تغییراقلیم]
شورای حفاظت از منابع اب استان قزوین به منظور بررسی وضعیت کمبود آب و ارائه راهکار عملیاتی برای خروج از بحران به ریاست استاندار قزوین و با حضور نماینگان استان در مجلس شورای اسلامی و مدیران مربوط در استانداری تشکیل جلسه داد. عبدالمحمد زاهدی در این جلسه گفت: سال زراعی امسال از کم آب ترین سالهایی است که تاکنون داشته ایم و به دلیل کاهش ذخیره آب سدها به احتمال زیاد در تابستان امسال با کاهش تولید انرژی برق از سدها مواجه خواهیم شد.
استاندار قزوین تصریح کرد: امروز موضوع آب یک «فوق بحران» است که اگر فکر اساسی نکنیم در صنعت، کشاورزی، شبکه خانگی، دچار مشکلات جدی خواهیم شد. وی گفت: اطلاعات بدست آمده نشان می دهد به دلیل تغییر اقلیم تا سال ۲۰۳۰ با کم آبی مواجهیم و باید خود را سازگار کنیم در غیر این صورت باید هزینه های سنگینی متحمل شویم.
@climateconf
مصوبه توزیع کمبود آب اجرایی شود
زاهدی بیان کرد: باید همه عزم خود را جزم کنیم و مصوبه دولت را در توزیع کمبود آب اجرایی کنیم و با نگاه کارشناسی سهم آب بخش کشاورزی، صنعت، فضای سبز و محیط زیست با تشکیل کارگروه ملی سازگاری آب مشخص شود.
استاندار یادآورشد: اگر ۱۰ درصد مصرف آب در بخش کشورزی کاهش یابد می توانیم نگرانی های خود را برطرف کرده و کمبود را جبران کنیم اما در کوتاه مدت باید جهاد کشاورزی هم برای واپایی کنترل سطح زیرکشت بهاره و زمستانه و اعمال محدودیت در کشت برنج در استان اقدام کند. وی گفت: در این شرایط ضروری است تا آزادسازی منابع آب در اختیار فضای سبز و خدمات شهری و صرفه جویی حداقل ۳۰ درصدی، تعیین تعرفه مصارف مازاد بر الگوی مصرف آب شرب و بهداشت، تعیین تکلیف چاههای فرم یک و ۵ نیز در دستور کار قرار گیرد. زاهدی اضافه کرد: استفاده از ایده های شرکت های دانش بنیان، اصلاح باغات موجود هم از راهکارهای اساسی برای مقابله با بحران آب است.
@climateconf
تامین اعتبار ۱۰۵ میلیارد ریال برای نصب کنتورهای هوشمند
استاندار قزوین همچنین دستور داد با تامین ۱۰ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان اعتبار از جمله ۵ میلیارد تومان از سوی شرکت آب منطقه ای، دو میلیارد تومان توسط چهار نماینده استان و ۳.۵ میلیارد تومان از سوی برنامه و بودجه، در خصوص نصب ۲۰۴۰ کنتور هوشمند در چاههای کشاورزی استان امسال با سرعت اقدام شود.
http://yon.ir/QrJ6m
@climateconf


خود را با«فوق بحران» کمبود آب سازگار کنیم!
http://yon.ir/QrJ6m
@climateconf


كاوه مدنى | Kaveh Madani dan repost
⚠️ افزایش دو درجه ای دمای زمین، هزینه ای معادل با ١۴ تا ١٩ میلیارد دلار در سال را برای جبران کمبود آب و خسارات سیل به بخش آب وارد می کند. ☀🌎🔥
#تغییر_اقلیم
#گرمایش_جهانی
📈 @KavehMadani


راز مدت دشت خوزستان و اهواز به تدریج به وسیله آب پوشیده می‌شود و جزیره مرجانی کیش که کم ارتفاع‌ترین جزیره خلیج‌فارس است در دراز مدت به زیر آب خواهد رفت و از وسعت جزایر و سواحل ایران کاسته می‌شود.

http://yon.ir/Md7gl
@climateconf


در رابطه با گرمایش جهانی، دانشمندان می‌توانند آینده کره‌زمین را پیشبینی کنند و بعد هم با اندازه‌گیری‌های مختلف آن پیشبینی‌ها را امتحان کنند. یکی از ساده‌ترین پیشبینی‌ها این است که زمین گرم‌تر، برف و یخ کمتری خواهند داشت و آنها شروع به آب شدن در مناطق مختلف می‌کنند.
@climateconf
معمولا یخچال‌های مختلفی در ارتفاعات کوه‌های مختلفی تشکیل می‌شوند، این یخ‌ها آرام‌آرام توسط نیروی جاذبه به پایین می‌آیند و آب می‌شوند و بر این اساس نوعی تعادل میان میزان ذوب شدن یخ‌ها و تعادل به وجود می‌آید. اما با گرم‌تر شدن زمین، دیگر در ارتفاع‌های بالاتر کوه‌ها یخ‌ها آب می‌شوند، آب به رودها می‌ریزد، این آب وارد آب اقیانوس‌ها می‌شود و درنتیجه ارتفاع دریاها افزایش پیدا می‌کند.

یخچال‌ها اهمیت فراوانی برای اکوسیستم و جامعه دارند. برای مثال میزان ذوب آنها روی اندازه آب‌های پایین‌دست، میزان جریان آب رودخانه‌ها و آبی که قابل‌استفاده است تأثیر می‌گذارد. به همین دلیل این که بتوانیم پیشبینی کنیم با آب شدن یخ‌های قطبی چه اتفاقی می‌افتد بسیار مهم است.
@climateconf
به گزارش گاردین تاکنون تحقیق‌های مختلفی از میزان افزایش ارتفاع آب اقیانوس‌ها در سالیان گذشته منتشر شده اما این همه داستان نیست چراکه اطلاعت کمی از وضعیت یخچال‌ها در مناطقی مثل کانادا، شمال اروپا، شمال روسیه و ... وجود دارد. این باعث شده دانشمندان در رابطه با پیشبینی آینده با چالش‌های فراوانی روبرو شوند.

اما تحقیق جدیدی که توسط دومینیک وینسکی و همکارانش انجام شده تا حدی پیشبینی دقیق‌تری از آینده می‌کند. این تیم تحقیقاتی با استخراج هسته یخ‌ها در آلاسکا به این نتیجه رسیدند که میزان ذوب شدن یخ‌ها امروز ۶۰ برابر سال ۱۸۵۰ است. آنها همچنین به این نتیجه رسیدند که میزان افزایش دما در این منطقه دو برابر میانگین زمین است.

البته این موضوع که دمای آلاسکا بیش از میانگین جهان در حال افزایش است پیشتر توسط مدل‌های اقلیمی پیشبینی شده بود. چراکه با ذوب شدن برف‌ها، خاک سیاه تولید می‌شود این موضوع باعث می‌شود نور خورشید بیشتری جذب آن منطقه شود و درنتیجه دمای زمین مقدار بیشتری افزایش پیدا کند.

در همین رابطه در بخشی از این تحقیق نوشته شده است: این تحقیق نشان می‌دهد قله‌های موجود در آلاسکا، در فصل تابستان سریع‌تر آب می‌شوند و افزایش ارتفاع دریاها شدیدتر می‌کنند، از سویی نه تنها فهمیده‌ایم که دما در اینجا بسیار گرم‌تر از ۱۰۰ سال پیش است بلکه نشان داده‌ایم که چگونه سیستم اقلیم به هم مرتبط است؛ یعنی تغییری در یک بخش خاص جهان می‌تواند روی هزاران کیلومتر دورتر تأثیر بگذارد.
@climateconf
شرایط مبهم جزایر ایران
یکی از این مناطق که هزاران کیلومتر از آلاسکا دورتر است، جزایر جنوبی ایران هستند. دریاها جنوب ایران به اقیانوس‌ها متصل هستند و هرگونه تغییری روی ارتفاع سطح آب اقیانوس‌ها وضعیت جزایر مسکونی مشهوری مثل کیش، قشم، ابوموسی، تنب بزرگ و کوچک، خارک، هرمز، مینو، هنگام، هندرابی، فارسی، لاوان و ... و همچنین انبوهی از جزایر فعلاً غیرمسکونی را در خلیج‌فارس و دریای عمان تغییر می‌دهد.

علیرضا مساح دانشیار پردیس ابوریحان دانشگاه تهران در این رابطه به خبرآنلاین گفت: خلیج‌فارس و دریای عمان به آب‌های آزاد متصل هستند و به همین دلیل افزایش سطح آنها با افزایش سطح آب دریاها هم‌خوانی دارد، یعنی اگر میزان افزایش آب دریاها در سال در جهان ۲ تا ۳ میلی‌متر باشد، می‌توانیم بگوییم خلیج‌فارس هم‌چنین وضعیتی دارد.
@climateconf
او افزود: البته من مطالعه‌ای را که به میزان سطح آب خلیج‌فارس را از سال ۱۹۰۰ به بعد نشان بدهد ندیده‌ام به‌هرحال این میزان خیلی فرقی با میانگین جهانی ندارد چون افزایش ارتفاع آب دریاهای مناطق مختلف دنیا بر اساس نوع شیبشان مقاطع تغییراتشان اندکی کمتر یا بیشتر از میانگین جهانی است.

درواقع هنوز هیچ تحقیق علمی انجام نشده که نشان بدهد کشورمان از آب شدن یخچال‌های آلاسکا چقدر تأثیر می‌بیند. چون افزایش سطح آب دریاها در همه جای دنیا نتیجه یکسانی ندارد و مسئله ارتباط زیادی با شیب و یا جنس خاک سواحل هم دارد. برای مثال سواحلی که شیب تندی دارند از افرایش ارتفاع آب دریاها آسیب زیادی نمی‌بینند اما در جزایری که چنین شرایطی ندارند امکان دارد بخش زیادی از مساحت‌ آنها تا پایان قرن تحت تأثیر آب‌گرفتگی قرار بگیرد، از سویی هم امکان دارد سواحلی که بافت خاک سستی دارند تحت تأثیر فرسایش قرار بگیرند.
@climateconf
البته این موضوع جدیدی نیست چندین سال پیش، پروفسور یوسف ثبوتی فیزیکدان سرشناس ایرانی و مؤسس و رئیس پژوهشکده تغییر اقلیم و گرمایش زمین در این رابطه هشدار داد: علاوه بر خشکسالی به دلیل ذوب شدن یخ‌های قطبی باید منتظر زیرآب رفتن سواحل پست خلیج‌فارس باشیم. به عبارت دیگر در سواحل جنوبی ایران آب خلیج‌فارس بالا می‌آید و بر وسعت این خلیج افزوده می‌شود. در د


از گرما در آلاسکا تا زیر آب‌رفتن کیش؛ تغییر اقلیم جدی‌ است!
http://yon.ir/Md7gl
@climateconf


سه نفر از اعضای هیات علمی دانشگاه‌ها و مراکز تحقیقاتی کشور از سوی هیات بین الدولی تغییر اقلیم (IPCC) برای عضویت در تیم مولفان ششمین گزارش ارزیابی تغییر اقلیم(AR۶) انتخاب شدند.

به گزارش ایسنا، از آنجا که هیات بین الدول تغییر اقلیم (Inter-governmental Panel on Climate Change/IPCC) مرجع سازمان ملل در موضوع تغییر اقلیم است، این هیات گزارش‌های جامع ارزیابی تغییر اقلیم جهانی(AR) را دوره‌های ۵ تا ۷ ساله با همکاری محققان کشورهای مختلف تهیه می‌کند.

در همین راستا، فرآیند تهیه ششمین گزارش ارزیابی تغییر اقلیم (AR۶) از سال ۲۰۱۸ با انتخاب مولفان آغاز شده است و در سال ۲۰۲۲ با انتشار گزارش نهایی خاتمه می‌یابد.

بر این اساس، پیرو درخواست IPCC مبنی بر معرفی محققان حوزه‌های مختلف تغییر اقلیم برای همکاری در تهیه گزارش AR۶، سازمان هواشناسی کشور به عنوان نماینده کشورمان در IPCC، پس از درج فراخوان و ارسال نامه به وزارتخانه‌های مرتبط، رزومه علمی تعدادی از اساتید داوطلب را به IPCC معرفی کرد و کمیته انتخاب IPCC بر اساس قوانین داخلی نسبت به انتخاب ویراستاران گزارش AR۶ از قاره‌های مختلف اقدام کرد.

خوشبختانه از بین داوطلبان مختلف از دانشگاه‌ها، مراکز تحقیقاتی و دستگاه‌های اجرایی، سه نفر از اعضای هیات علمی دانشگاه‌ها و مراکز تحقیقاتی از کشورمان توسط IPCC انتخاب و به سازمان هواشناسی کشور (نماینده IPCC) معرفی شده‌اند.

دکتر محمد رحیمی، دانشگاه سمنان (Lead Author, Chapter ۱۲)، دکتر آذر زرین، دانشگاه فردوسی مشهد (Review editor, Chapter ۲) و دکتر مصطفی جعفری، مرکزتحقیقات آبخیزداری وزارت جهاد کشاورزی (Lead Author, Chapter ۱۰) سه فرد منتخب از سوی هیات بین‌الدول تغییر اقلیم است.

مطابق تصمیمات توافقنامه تغییر آب و هوای پاریس و درخواست UNFCCC (کنوانسیون تغییر اقلیم) بلافاصله پس از انتشار گزارش AR۶ در سال ۲۰۲۲، نشست بازنگری یا راستی‌آزمایی جهانی (GST-۲۰۲۳) تعهدات کشورها در خصوص کاهش انتشار گازهای گلخانه‌ای (از جمله تعهد کشورمان مبنی بر کاهش ۴ تا ۱۲ درصدی) برگزار می‌شود.

تمرکز نشست GST-۲۰۲۳ بر تاثیر کاهش گازهای گلخانه‌ای تعهد شده توسط کشورها برای تعدیل گرمایش جهانی و یافته‌های گزارش ارزیابی تغییر اقلیم جهانی AR۶ خواهد بود بنابراین یافته‌های گزارش AR۶ تاثیر مستقیمی بر تصمیم‌های این نشست در اتخاذ سیاست‌های سختگیرانه‌تر کاهش گازهای گلخانه‌ای و انعکاس پیامدهای سوء تغییر اقلیم بر منطقه غرب آسیا دارد.

http://yon.ir/I8NtM
https://t.me/climateconf


سه ایرانی برای تالیف ششمین گزارش جهانی تغییر اقلیم انتخاب شدند!
http://yon.ir/I8NtM
https://t.me/climateconf


شهر پرس dan repost
✔️ نظر هم دانشگاهی‌های #کاوه_مدنی (6 سال پیش): یک استراتژیست خوش فکر، پویا و پر انرژی و مدیری توانا با اهداف متعالی
#نخبه_کشی
🌿 @shahr_press


تاثیر ساختار سه‌بعدی شهرها بر تغییراقلیم؛ مطالعه بافت شهر یزد
https://t.me/climateconf


شهر پرس dan repost
Video oldindan ko‘rish uchun mavjud emas
Telegram'da ko‘rish
‼️سخنان بی پرده و جنجالی کاوه مدنی، معاون مستعفی سازمان محیط زیست، که برخی آن را عامل فشار برای استعفایش می دانند. او در دانشگاه تهران چه گفت و چه کسانی را ناراحت کرد؟

🌿 @shahr_press


اینها نشان می‌دهد که در این سرزمین نخبه‌کشی با شکل‌های مختلف سابقه دارد اما در هر حال نتیجه قربانی کردن نخبه‌ها یکی است یأس و عقب‌رفت در توسعه کشور.


❌از قاسم اکسیری‌فرد تا کاوه مدنی؛ نخبه‌کشی ادامه دارد

زینب رحیمی

⭕️ کاوه مدنی که از معاونت آموزش و پژوهش سازمان حفاظت محیط زیست استعفا داد، جوان 37 ساله‌ای است که مهرماه سال گذشته بنا به دعوت عیسی کلانتری رئیس سازمان حفاظت محیط زیست، استادی در کالج لندن را برای مدتی کنار گذاشته و به ایران آمد.

کاوه مدنی که از معاونت آموزش و پژوهش سازمان حفاظت محیط زیست استعفا داد، جوان 37 ساله‌ای است که مهرماه سال گذشته بنا به دعوت عیسی کلانتری رئیس سازمان حفاظت محیط زیست، استادی در کالج لندن را برای مدتی کنار گذاشته و به ایران آمد. من به عنوان جوانی ایرانی که در آستانه 30 سالگی قرار دارم و از هم‌نسلان کاوه مدنی به حساب می‌آیم با شناختی که از جامعه خود دارم عاقبت کار را حدس می‌زدم.
پیش‌گویی در مورد استعفای مدنی که با تکیه بر تخصصش برای کمک به محیط زیست ایران آمده بود؛ کار خارق‌العاده‌ای نبود. از همان زمان که عده‌ای او را تنها بخاطر مصاحبه با بی بی سی تقبیح می‌کردند و انتخاب او را به عنوان معاون سازمان محیط زیست تنها به همین دلیل انتخاب شایسته‌ای نمی‌دانستند، می‌شد حدس زد که بازگشت این نخبه جوان به خاک وطن خیر نیست.
ناگفته نماند بازگشت مدنی به خاستگاهش برای مردم کشورش خیر بود چون او در همین مدت کوتاه توانست ضمن نقد اساسی به برخی ساختارهای اشتباه حاکم بر کشور مثل برنامه‌ریزی‌های تخیلی و عاری از واقعیت سیاستگذاران، توانست گام‌های کوچک اما مفیدی در اجرای برنامه‌های کوتاه‌مدت محیط زیستی، برداشتن سنگریزه‌ها، برجسته کردن فاجعه مهم پسماند، ممنوعیت استفاده از بطری‌های پلاستیکی و از همه مهمتر در راه‌اندازی چالش بی‌زباله بردارد.
او به داشتن برنامه کیفی، کوتاه‌مدت و عمل‌گرایانه معتقد بود و بارها ارائه آمارها و ارقام غلط از سوی مقامات کشور را نقد و تاکید کرد که مسئولان کشور باید مستندگویی را یاد بگیرند.
مدنی توانست به نمایندگی از گروه آسیا و اقیانوسیه به عنوان نائب رئیس مجمع محیط زیست ملل متحد انتخاب شود همچنین تنها مقام ایرانی بود که درخواست کرد؛ کمبود آب به عنوان عامل مهم تهدید امنیت غذایی و مشکلات اقتصادی اجتماعی در دستور کار اجلاس جهانی تغییر اقلیم قرار گیرد.
ناگفته نماند بررسی این ماجرا از زاویه دیگری هم ممکن است. نگاهی که مدنی را جاسوسی برای قلع و قمع کشور معرفی می‌کند که از ابتدای ورود کمر همت برای نابودی منابع آب، خاک و حتی منابع نفت و گاز کشور بسته است.
البته این توهم‌های توطئه به این جا ختم نشده و برخی صاف در چشمان ملت ایران زل زدند و گفتند که کاوه مدنی نیروی دولت انگلیس است و طی عملیاتی سری، پیچیده و بلندمدت آموزش دیده و حتی به سفارش آنها ادامه تحصیل داده تا روزی روزگاری وارد ایران شده و با ابزار تخصصش منابع کشور را به نابوی بکشاند.
برای همین هم بود که در بهمن ماه سال قبل به اتهام جاسوسی دستگیر شد و مورد بازجویی قرار گرفت.او پس از بازداشت موقت در دفتر کارش در سازمان محیط زیست حضور یافت و اعلام کرد که حساب‌های توئیتر و تلگرامش دست خودش نیست.
در میان توهمات متعدد علیه این جوان ایرانی، یکی از همین ذهن‌های خلاق اعلام کرد که کاوه مدنی درحالیکه از سال‌ها پیش برای جاسوسی تربیت شده وارد خاک ایران شده تا با تسهیل الحاق ایران به توافق‌نامه تغییر اقلیمی پاریس راه توسعه و ترقی را برای ایران ببندد. چون می‌دانید که ایران به شدت روی ریل توسعه ناپایدار، مصرف بی‌رویه سوخت‌های فسیلی و افزایش گازهای گلخانه‌ای، نابودی منابع آب در اثر مدیریت غیرمسئولانه، آلودگی هوا ناشی از خودروها و سوخت بی‌کیفیت، آلودگی هوای ناشی از گرد و غبار و گرد و غبار ناشی از خشکی اکوسیستم‌‌های آبی قرار دارد و ممکن است با الحاق ایران به این توافق‌نامه برخی مجبور به تغییر رویه در امر توسعه شده و نانشان آجر شود.
بنابراین اگرچه سال‌هاست که خروج نخبگان ایرانی به عنوان معضل مهم اجتماعی گوشزد می‌شود اما بازگشت یک جوان ایرانی تحصیلکرده و تجربه شش ماهه او برای فعالیت علمی و تخصصی در کشور نشان داد که بعد از گذشت سال‌ها هنوز نخبه‌کشی ادامه دارد، با این وجود نه تنها هنوز تمایلی برای حل این معضل وجود ندارد، بلکه حتی شرایط برای جوانانی که امید بازگشت به کشور و خدمت به مردم خویش را داشتند، بیش از پیش به یأس بدل شده است.
در میان هیاهوی این ماجرا یاد قاسم اکسیری‌فرد نابغه فیزیک کشور می‌افتم که دانشگاه خواجه نصیر طوسی او را نه به دلیل سواد کم و عدم تخصص بلکه تنها به دلیل داشتن تن صدای زیر (نازک) از تدریس منع و قرارداد او را تمدید نکرد. دانشگاه خواجه نصیر صلاحیت او را تایید نکرد در حالیکه 77 استاد فیزیک ایرانی و موئسسه مطالعات پیشرفته ایتالیا (SISSA) صلاحیت او را برای تدریس تایید می‌کردند.




لازم به ذکر است؛ دو پروژه در کشور برای برخورداری از تسهیلات فوق، مورد تأیید مرجع ملی قرار گرفت که یکی از این پروژه‌ها متعلق به وزارت نیرو است.

چارچوب کمک‌های توسعه‌ای سازمان ملل متحدموسوم به آندف
معاون دفتر EHSS وزارت نیرو با اشاره به این که سند همکاری تحت عنوان سند چارچوب کمک‌های توسعه‌ای سازمان ملل متحد موسوم به آندف UNDAF ۲۰۱۷-۲۰۲۱ برای دوره ۱۴۰۰-۱۳۹۶ برای ایران، موجود است که چارچوب این کمک‌های توسعه‌ای محصول همکاری و مشارکت تنگاتنگ دولت و گروه کشوری سازمان ملل متحد است، افزود: در این سند اولویت‌های توسعه ایران متمرکز بر ۴ زمینه اولویتی اصلی که شامل: محیط زیست (مدیریت یکپارچه منابع طبیعی، اقتصاد کم کربن و تغییرات اقلیم)، بهداشت (پوشش بهداشت همگانی، پیشگیری و کنترل بیماری‌های غیر واگیر و ...)، اقتصاد مقاومتی (رشد فراگیر- فقرزدایی و رفاه اجتماعی، امنیت غذایی – کشاورزی پایدار و بهبود تغذیه، مدیریت بلایای طبیعی، شهرنشینی پایدار، اشتغال پایدار، جمعیت و توسعه) و کنترل مواد مخدر (درمان و پیشگیری از سوء مصرف مواد، کاهش عرضه مواد غیر قانونی) قرار دارد که عمده همکاری‌های ذیل این سند در محور‌های فوق، ارائه خدمات فنی و مشاوره‌ای است که دو زمینه محیط زیست و اقتصاد مقاومتی، مرتبط با فعالیت‌های وزارت نیرو خواهد بود.
@climateconf
وی با بیان این مطلب که فرصت استفاده از امکانات این سند در حال حاضر، ۴ سال است افزود: وزارت نیرو در قالب همکاری‌های درون بخشی با همکاری دفتر EHSS و امور بین الملل، در آذرماه سال گذشته کارگروهی متشکل از نمایندگان ستاد و صف تشکیل داد تا صنعت بتواند در راستای فعالیت‌ها و اهداف خود، به موقع و به صورت مؤثر از امکانات سند یاد شده بهره‌مند شود.

رحیمی با بیان این که در این سند امکان همکاری ۳ سازمان UNDP، FAO و UNHABITAT در موضوعات مرتبط با فعالیت‌های وزارت نیرو، پیش بینی شده است توضیح داد: در جلسات کارگروه آندف، نمایندگان سازمان‌های یاد شده، زمینه‌های همکاری، مراحل اقدامات و نیاز‌های اولیه برای انجام این همکاری را برای اعضای کارگروه توضیح دادند که ماحصل جلسات کارگروه، ارائه ۱۸ عنوان پروژه و برنامه از سوی ستاد و صف است.

وی تصریح کرد: قرار است در سال جاری، بخش خصوصی مرتبط با وزارت نیرو برای بهره برداری از امکانات این سند، فعال شود.
معاون دفتر EHSS وزارت نیرو با بیان این مورد که سند آندف ۲۰۱۲ تا ۲۰۱۶ نیز برای ایران موجود بوده، اما وزارت نیرو از سند یاد شده بهره برداری ننموده، گفت: برنامه ریزی شده تا وزارت نیرو به عنوان پیشروترین دستگاه اجرایی دولت در این زمینه، کارگروه مرتبط را تشکیل دهد تا ضمن برنامه ریزی مناسب و دقیق، امکان بهره برداری از امکانات این سند برای ستاد و صف تا سال ۱۴۰۰ فراهم شود.
@climateconf
معاون دفتر محیط زیست، ایمنی، بهداشت و امور اجتماعی وزارت نیرو یاد آور شد: در بخش تحقیقات آب ۶ عنوان پروژه در موضوعات اقتصاد کم کربن، مدیریت بلایای طبیعی، و مدیریت یکپارچه منابع طبیعی، در بخش آب دو محور اصلی در برنامه ریزی و سیاستگزاری و طراحی و پیاده سازی پایگاه آمار- اطلاعات و مدیریت منابع آب و مدیریت یکپارچه منابع آب (مشتمل بر ۸ پروژه) تاکنون تعریف شده است.

رحیمی اضافه کرد: در بخش برق نیز در موضوعات کاهش مصرف انرژی، خدمات مدیریتی کاهش مصرف انرژی، سیاست‌های کاهش انتشار گاز‌های گلخانه‌ای، افزایش تاب آوری در برابر تغییر اقلیم و انطباق با این پدیده (در مبحث ریزگردها، حوادث غیر مترقبه)، تبدیل نیروگاه‌های گازی به چرخه ترکیبی و بازتوانی نیروگاه‌ها، پیشنهاد انجام پروژه ارائه شده که این موارد در دست بررسی و رایزنی است.

صندوق انطباق با تغییر اقلیم
معاون دفتر محیط زیست، ایمنی، بهداشت و امور اجتماعی وزارت نیرو در ارتباط با توافقنامه پاریس و وجود صندوق دیگری تحت عنوان صندوق انطباق با تغییر اقلیم، توضیح داد: مشارکت کنندگان بین‌المللی و دبیرخانه صندوق انطباق با تغییر اقلیم برای کشور‌های در حال توسعه، بودجه ۱۰ میلیون دلاری بلاعوض در نظر گرفته است تا طرح‌های مرتبط را معرفی نماید تا از این تسهیلات برخوردار شوند.

وی آغاز اقدامات این کار در وزارت نیرو را از سال ۱۳۹۵ دانست و با بیان اینکه تا کنون دو جلسه ملی، با حضور بخش‌های صف و ستاد وزارت نیرو و نمایندگان وزارت امورخارجه، وزارت جهاد کشاورزی و سازمان محیط زیست در معاونت برنامه ریزی و اقتصادی برگزار شده است، افزود: وزارت نیرو در این جلسات آمادگی و ظرفیت‌های خوب خود را برای برخورداری از امکانات صندوق انطباق با تغییر اقلیم رسماً اعلام کرد که بخش‌های مختلف صف و ستاد پروژه‌های متعددی را در این مورد پیشنهاد نمودند که برای ادامه کار به سازمان محیط زیست ارسال شد.


رحیمی ماحصل تمام اقدامات، تعاملات و همکاری‌های بخشی و ملی در این زمینه را منجر به این دانست که، با مشارکت سازمان محیط زیست، وزارت نیرو و جهاد کشاورزی، یک پروژه در حوضه آبریز بختگان - مهارلو از منظر انطباق با تغییر اقلیم تهیه شود و UNDP به عنوان نهاد واسط بین‌المللی، تعیین و دبیرخانه آن هم در سازمان محیط زیست مستقر باشد که این اقدام نمودی عینی از کار گروهی و مشارکت سه دستگاه دولتی با همراهی وزارت امور خارجه و UNDP به عنوان نهاد بین‌المللی است.
@climateconf
وی ادامه داد: انتظار می‌رود با پیگیری UNDP این پروژه در ۶ ماه آینده در دبیرخانه AF به ثبت رسیده و اقدامات اجرایی آن آغاز شود.

معاون دفتر EHSS وزارت نیرو در جمع بندی کلی، گفت: وزارت نیرو برای برخورداری از امکانات صندوق‌های بین‌المللی محیط زیست و تغییر اقلیم، برنامه ریزی‌هایی که تاکنون انجام داده مشتمل بر استفاده از امکانات صندوق سبز تغییر اقلیم GCF، استفاده از امکانات صندوق انطباق با تغییر اقلیم، استفاده از امکانات سند UNDAF است که این اقدامات، فراز‌هایی از هم راستایی فعالیت‌ها با اقدامات محیط زیستی جامعه جهانی است که امیدواریم با مشارکت طرف‌های خارجی و جذب کمک‌های مشاوره‌ای، فنی و مالی بین‌المللی، این مهم میسر شود.
http://yon.ir/jBgWl
https://t.me/climateconf

20 ta oxirgi post ko‘rsatilgan.

209

obunachilar
Kanal statistikasi