اعضای محترم گروه توجه به این امر داشته باشند که موضوع کلاهبرداری پانزی در سیستم قضایی ایران تا حدودی از موضوعات ناآشناست. لذا بحث باید به صورت مبسوط و فنی و تخصصی به بازپرس پرونده توضیح داده بشود. در واقع اصل قضیه هم آنجا توضیح داده خواهد شد.
والا، موضوع به بیراهه و چه بسا موضوعات حقوقی کشیده خواهد شد.
بنده چند ماه قبل در خصوص کلاهبرداری های پانزی توضیحات لازم را به صورت کلی ارائه نمودم و انشالله قصد بر این دارم در پیج تخصصی ام (به آدرس
https://instagram.com/itlaw.azarvakil) در روزهای آتی، لایوی در این خصوص داشته باشم.
مختصراً و مجدداً مستحضر می دارد:
ترفند یا همان کلاهبرداری پانزی که از نوع جدید جرایم سایبری در حوزه کلاهبرداری های سایبری می باشد یک عملیات با عنوان سرمایه گذاری از سوی مجرمین شروع می گردد که ادعا بر این می نمایند که از بابت وجوه واریزی اشخاص، به ایشان سودهای چندین برابر – به طور غیرمتعارف- به سبب سرمایه گذاری پرداخت خواهد شد است. این در حالیست که عملاً هیچگونه سرمایه گذاری صورت نمی گیرد و اگر هم بگیرد جهت پوشش و فراز از چنگال قانون می باشد تا در آینده اعلام بر این گردد که مثلا در حوزه ارزهای دیجیتال و در بازارهای هدف ترید و یا معامله صورت می گیرد که صد البته سرمایه گذاری در آن حوزه ها نیز هیچ وقت به صورت سود قطعی چندین برابر نمی باشد لذا اگر سودی هم در دوران جمع آوری وجوه به برخی از ایشان پرداخت شود عملاً از وجوه دیگر سرمایه گذاران خواهد بود و به بیان دیگر با وجوه جمع شده هیچگونه فعالیت اقتصادی بدیع و مدرن که بتوان سود قطعی بدست آورد صورت نمی پذیرد.