دافوس مدیا


Kanal geosi va tili: ko‘rsatilmagan, ko‘rsatilmagan
Toifa: ko‘rsatilmagan


تحلیل علمی وقایع نظامی، سیاسی و اجتماعی داخلی و بین الملل

Связанные каналы  |  Похожие каналы

Kanal geosi va tili
ko‘rsatilmagan, ko‘rsatilmagan
Toifa
ko‘rsatilmagan
Statistika
Postlar filtri


Video oldindan ko‘rish uchun mavjud emas
Telegram'da ko‘rish
🔰ماموریت و وظیفه اصلی ارتش جمهوری اسلامی ایران چیست؟


🎖
https://t.me/Dafoosmedia
🎖
https://eitaa.com/Dafoosmedia


💢آنچه محبوبیت ایجاد میکند نتایج حاصل از رهبری است نه خود رهبری!!
✍پیتر دراکر



🎖
https://t.me/Dafoosmedia
🎖
https://eitaa.com/Dafoosmedia


🔰جنگ چیست؟

🔹جنگ تحمیل اراده است. قید بعد از جنگ ابزار جنگ را نشان میدهد
مثلا جنگ نظامی، جنگ اقتصادی، جنگ روانی و ...

🔹در گذشته‌های دور تحمیل اراده بین حکومت ها فقط با جنگ نظامی صورت می گرفت که به همین خاطر کلمه جنگ فقط به جنگ نظامی اطلاق می شد ولی با توسعه ارتباطات و فناوری های مختلف ابزارهای جدید و متنوعی در آن بکار گرفته شد تا جنگ های اقتصادی، شناختی، سیاسی و دیگر اشکال جنگ معنا پیدا کنند.

🔺از اینرو جنگ تحمیل اراده است‌.


🎖https://t.me/Dafoosmedia
🎖https://eitaa.com/Dafoosmedia


🔰راهبرد(استراتژی) چیست؟

🔹در یونان باستان به "سپهبد" Strategos (استراتگوس) می‌گفتند؛ بنابراین کار سپهبد یا استراتگوس، استراتژی بود؛ که به فارسی می توان آن را به "سپهبدانه" نامید. پس راهبرد، کاری است که استراتگوس یا استراتژیست انجام می دهد؛ یا کارکردی است سپهبدانه، از سوی سپهبد.

🔹از دیدگاه وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون) راهبرد عبارت است از: فن یا هنر ترکیب قدرت ملی (nation  power) به منظور شکست دادن دشمن در جنگ.

🔹وزارت دفاع فرانسه نیز همین تعریف را پذیرفته است، با این تفاوت که از این دیدگاه، راهبرد به هنگام جنگ و صلح ادامه دارد.

🔹برخی به اشتباه، راهبرد را هنگامی که نیروهای نظامی با دشمن درگیر می شوند، به کار می برند؛ این در حالی است که درگیری با دشمن، فاز "تاکتیک" است و نه راهبردی.

🔹در واقع راهبرد بر خلاف تاکتیک، پدیده ای اغلب انتزاعی و مجرد است. فقط هنگامی پی آمدهایش آشکار می شود که تاکتیک های منشعب از آن عینی می شوند.

🔹در واقع، سطوح عملیاتی، تاکتیکی و تکنیکی، پس از راهبرد عینیت می یابند.
در دیدگاهی کلان و با تاکید بر دقت در اصالت بکارگیری این واژه، ۳ گونه راهبرد وجود دارد:

🔸۱) راهبرد بزرگ
🔸۲) راهبرد ملی
🔸۳) راهبرد نظامی


🔺البته امروزه هم چنین از راهبردهای بازاریابی،مدیریت، بازی ها،اقتصادی، برنامه ریزی و اجرا میشوند.

🔹 برای اینکه سازمان، نهاد یا کشوری راهبرد فعال(و نه منفعل) داشته باشد، باید ابزار اعمال(قدرت سازمانی یا ملی) آن را نیز داشته باشد؛ در غیر این صورت، راهبرد سازمان، نهاد یا کشور ناگزیر  دفاعی یا واکنشی خواهد بود.


🎖https://t.me/Dafoosmedia
🎖https://eitaa.com/Dafoosmedia


🔰ارتش

💠از دیدگاه ساموئل هانتینگتون، استراتژیست نظامی، ارتش های امروز، دارای ۴ ویژگی هستند:
(گیدنز، جامعه شناسی، صبوری، نشر نی، ص۳۷۵-۳۷۶)؛

🔸۱) تخصص در مدیریت خشونت:
🔹برخلاف ارتش های ماقبل مدرن که اختلاف میان تسلیحات مورد استفاده ارتش ها و غیرنظامیان چشمگیر نبود و مثلا شمشیر، کمان و سپر می توانست در اختیار همه کس باشد، ارتش های امروز، با وجود تکنولوژی پیچیده تر تسلیحات و ویرانگری بسیار بیشرشان، انحصار در کنترل و استفاده از سلاح در مقیاس ملی را در اختیار دارند. به ویژه در دسترسی بخش غیرنظامی به تسلیحات غیر متعارف(هسته ای، شیمیایی، بیولوژیک و...) سختگیری می شود.
🔹همین کارکرد موجب شده است که ارتش ها در حرفه مدیریت خشونت، تخصص و انحصار پیدا کنند.

🔸۲) وابستگی:
🔹به استثنای جنبش های چریکی انقلابی، نیروهای مسلح در برابر حکومت دولت، که خود بخشی از آن هستند، مسئول و پاسخگو می باشند.
🔹بر خلاف دوران ماقبل مدرن که جدا شدن یک امیر جنگی و سربازان زیر رهبریش از حکومت آسان بود، در دوره مدرن به دلیل صنعتی شدن جنگ و این که تولید ، تقاضا و عرضه صنعت نظامی، تقریبا همگی انحصاری و در اختیار حکومت دولت است، خروج دلخواه یک فرمانده از سازمان نظامی با نیرو ها و قوای تحت امرش، در این دوره نزدیک به محال است؛ علت روشن است:
سازمان نظامی متکی به منابع مالی حاصل از درآمد عمومی دولتی است.

🔸۳) پیوستگی درونی:
🔹نیروهای مسلح معمولا در سطح کارکنان پایور(کادر) دارای حس نیرومند هویت صنفی هستند. حسی که آنان را از غیر نظامیان جدا می کند. نظامیان اغلب دارای مدارس،انجمن ها، باشگاه ها، انتشارات، آیین ها و حتی منازل سازمانی خاص خود هستند. ارتباطات آنان نیز بیشتر درون سازمانی است. به عبارت دیگر تماس ها و دوستی های غیر رسمی آنان نیز بیشتر در درون حوزه نظامی است.

🔸۴) روح نظامی:
🔹در جنگ های قدیم معمولا بر ارزش های سلحشوری تاکید می شد. آن ارزش ها در ارتش های امروز بیرنگ گردیده یا دستکم از اعتبار پیشین برخوردار نیستند. روح نظامی امروزین بر نگرش های همکاری، پیروی انگیزه های فردی از خواست های گروهی، برتری نظم و انضباط و میهن دوستی تاکید می کند.
گرچه متناقض به نظر می رسد، ولی به ندرت افسران و فرماندهان کارکشته و آموزش دیده نظامی در جهان پیشرفته علاقه ای به درگیر شدن در جنگ و نبرد دارند. در واقع این بیشتر دولتمردان و یا نظامیان غیر حرفه ای بوده اند که ملت ها را به جنگ ها کشانده اند. چرا؟...

استاد یدا... کریمی پور
🔺ادامه دارد...



🎖https://t.me/Dafoosmedia
🎖
https://eitaa.com/Dafoosmedia


غُربت آبادِ دیار آشناییها، بقیع!
همدم دیرینه غم های ناپیدا بقیع!
در تو حتّی لحظه ها هم بی قراری می کنند
ای تمام واژه های درد را معنی، بقیع!
شهادت حضرت فاطمه الزهرا(س) تسلیت🖤😔


🎖https://t.me/Dafoosmedia
🎖
https://eitaa.com/Dafoosmedia


Video oldindan ko‘rish uchun mavjud emas
Telegram'da ko‘rish
🔰دانشگاه فرماندهی و ستاد ارتش جمهوری اسلامی ایران

🔹مرکز تعلیم و تربیت فرماندهان ارشد نظامی
🔹قدمت: بیش از ۹۰‌ سال
🔹طرح‌ریزی و هدایت صدها عملیات غرورآفرین(بیت المقدس، فتح المبین، طریق القدس، ثامن الائمه و...)
🔹برخی از فارغ‌التحصیلان این دانشگاه: امیر موسوی، سردار سلامی، امیر حسنی سعدی، امیر شمخانی، امیر نصیرزاده، امیر قرائی آشتیانی، سردار احمدی مقدم.
🔹دانشجویان خارجی کشورهای: هند، پاکستان، قزاقستان، عمان، عراق، سوریه، کره شمالی و یمن
🔸دانشکده‌ها: جنگ، فرماندهی و ستاد، پشتیبانی و ستاد، علوم اجتماعی
🔸پژوهشکده‌ها: عالی جنگ، سایبرپلیتیک، جنگ شناختی، دفاع مقدس و سرمایه انسانی
🔸مرکز آموزش زبان فارسی به غیر ایرانیان
🔸رشته‌های دکتری: مدیریت دفاعی، مدیریت بحران، عالی جنگ
🔸رشته‌های کارشناسی ارشد: مدیریت دفاعی، ژئوپلوتیک، مدیریت بحران، مدیریت آموزشی، مدیریت دانش، آینده پژوهی دفاعی
🔸استفاده از علم و تدریس اساتید برجسته نظامی و علمی کشور


🎖https://t.me/Dafoosmedia
🎖https://eitaa.com/Dafoosmedia


ميليونها نفر در آرزوی جاودانگی بسر ميبرند در حاليكه نميدانند با بعد از ظهر بارانی يک روز تعطيل خود چه كنند...
سوزان ارتس

@Dafoosmedia


بهترین روش درس خواندن و مطالعه مِتُد SQ3R هست

👈 این تکنیک ۵ تا مرحله دارد:

قدم اول: پیش مطالعه (survay)
خُب حالا این یعنی چی؟ تو این مرحله باید مبحث مورد نظرت رو روزنامه وار بخونی و رد شی. درواقع قرار نیست چیزی یاد بگیری. با این کار با موضوع و فضای اصلی درس آشنا میشی و آمادگی ذهنی لازم رو پیدا میکنی.

قدم دوم: سوال کردن (questioning)
وقتی قدم اول رو اجرا کردی ذهنت یه بستر مناسب واسه دونستن چیزای جدید ایجاد کرده. اینجاست که باید از اون مبحث سوال طرح کنی و هر چیزی که تو ذهنت ابهام ایجاد کرده رو به شکل سوال مطرح کنی و حین مطالعه اصلی یا سر کلاس دنبال جواب باشی. این کار باعث میشه تمرکز و دقتت تو مطالعه اصلی دو چندان شه.

قدم سوم: مطالعه دقیق(read)
تو این مرحله با تمرکز بالا و با هدف یادگیری کامل، مبحث مورد نظر رو مطالعه کن. متن کتاب و جزوه‌ها رو بخون و تمریناشو حل کن هم چنین در حین کار نکات مهم رو یادداشت کن

قدم چهارم: یادآوری(recall)
اینجا باید مطالبی که در مرحله قبل خوندی رو به زبون خودت و طوری که واست قابل فهم باشه برای خودت یا یه دوست یا همکلاسی بازگو کنی و توضیح بدی و خلاصه مطالبی که یادته رو تو یه برگه بنویسی

قدم پنجم: مرور (review)
با اجرای این مرحله از فراموش شدن مطالبی که یاد گرفتی جلوگیری میشه
مغز انسان یه قانونی داره که میگه: یا از اطلاعات استفاده کن یا بریزشون دور و به خاطر همین قانون این مرحله اهمیت زیادی داره. مرورت رو باید آخر همون روز انجام بدی و آخر هفته و آخر ماه تکرار کنی. این مرور میتونه شامل بازخوانی خلاصه‌نویسی‌ها یا زدن تست و بررسیشون باشه.

@Dafoosmedia


سایپلیتیک dan repost
ملت
قسمت اول

تا جایی که به زبان فارسی بر می‌گردد، واژه ملت به چهار معنا به کار گرفته شده است:
دین و شریعت، پیروان دین و شریعت، یک قوم، مجموعه مردمان یا شهروندان یک کشور.
ولی از آن جا که این واژه دارای بار سیاسی ژرفی است، بهتر است برای هم نوا شدن با دیگر کشورها، این واژه را فراگیر و بین المللی بکار برد. از دیدگاه حقوقی، ماخذ درستی یک واژه سیاسی، ملل متحد و به ویژه بخش های حقوقی آن است.
از جنبش مشروطه بدین سو، در ایران، واژه " ملت" درست یا نادرست، به عنوان مترادف و معادل NATION پذیرفته و بکار گرفته شد. بدین معنا ملت به معنای مجموعه مردمی  (PEOPLES) است، که درون مرزهای سیاسی (POLTICAL BOUNDARIES) شناخته شده و رسمیت یافته از جانب نهادهای بین المللی متعلق به یک کشور( COUNTRY) زندگی می کنند. مردمانی که دارای یک قانون اساسی سراسری  ( UNIVE RSAL CONSTITUTION) بوده و درآن یک حاکمیت(SOVEREIGNTY) و یک گونه حکومت( REGIME)و یک مدیریت( GOVERNMENET) و پرچم و سرود ملی رسمیت دارد. هم چنین این مردمان دارای هر گونه حقوق اساسی و تقسیمات کشوری داشته باشند، دارای یک دولت مرکزی( CENTRAL ADMINISTRATAION) نیز می باشند.
ادامه دارد
@CyPolitics


ارتش(دوم)

تا جایی که به اروپا بر می‌گردد، نطفه تکوین ارتش به معنای حرفه ای- ملی آن، از سده هفده در هلند رخداد. هلندی ها با پشت سر نهادن و به تاریخ سپردن ارتش های نامنظم و بی قواره سده های میانه، گونه نوین ارتش را با تکیه بر سه عنصر اولیه دیسپلین، لباس متحدالشکل (یونیفورم) و آموزش یکپارچه، پایه گذاری کردند.‌
به همین دلیل، یعنی تشکیل نخستین ارتش ملی-دائمی مدرن، آنان توانمندترین کشور جهان نو هم شدند. به گونه ای که در تاریخ اروپا، سده ۱۷، سده هلند خوانده می شود.
از هنگام تکوین ملت-دولت به مفهوم مدرن آن، یعنی  وستفالیزاسیون شدن ساختار سیاسی جهان وجود ارتش ملی یکپارچه، برای هر ملتی گریز ناپذیر نمایانده شده است؛ تا نیمه نخست سده نوزده نیز چنین مفهوم و ساختاری چیره بود. ولی امروزه روز چشم اندازها بس متفاوت شده است. در واقع نسبت ملت ها و ارتش ها، چندین گونه است؛ از جمله بنگرید به اشکال زیر:

۱- ملت های بی ارتش
تا امروز دستکم ۲۳ ملت- دولت در جهان فاقد ارتش دائم هستند. بسترها و زمینه های بی ارتش بودن و یا شدن این کشورها متفاوت است.
داشتن پشتیبانی بیرونی و یا وابستگی به اتحادیه نظامی فراگیر، کاستن از هزینه های ملی، صلح طلبی و...در شمار این دلایل می باشند. از جمله ایسلند که عضو موثر ناتو است، از حدود ۱۶۶ سال پیش فاقد ارتش بوده است. کاستاریکا که زمانی دارای ارتش بزرگی بود، آن را منحل کرد؛

۲- ابر ارتش ها
برعکس ردیف نخست، ملت هایی مانند آمریکا و در رتبه های بعد، فدراتیو روسیه، جمهوری خلق چین، بریتانیا، فرانسه، هند، ترکیه و ...دارای ارتش های پرهزینه و سنگین وزنند. بخش بزرگی از تولید ناخالص داخلی آین ملت ها، صرف نگاهداری ارتش هایشان می شود؛

۳- ارتش های گاردی
ساختار ارتش برای برخی ملت ها، بی شباهت به گارد ملی- امنیتی نیست. این ارتش ها بیشتر در جهت پاسداری از امنیت عمومی و درونی، مرزی و پاسداری از سیستم سیاسی شکل گرفته و نمی توانند نقش تعیین کننده ای در پاسداشت یکپارچگی سرزمینی -ملی دولت های متبوع خود در برابر تهدیدها داشته باشند.
ادامه دارد
نوشته استاد یدا... کریمی پور
@Dafoosmedia


💢 فیل سفید

در حکایتی از گذشته معروف است که پادشاه یک کشور به پادشاه یک کشور دیگر یک فیل سفید هدیه می دهد، کسی که هدیه را پذیرفته، هزینه های زیادی را صرف نگهداری و خوراک این فیل سفید می کرد، نسل های مختلف بدون آن که بدانند این فیل سفید به چه درد می خورد هزینه های زیادی را برای آن متحمل میشدند و دلشان هم نمی آمد که آن را کنار بگذارند یا رها کنند زیرا می گفتند:
"حیف است تا کنون هزینه زیادی برای آن شده است و نمیتوان آن را رها کرد!".

فیل سفید در مدیریت استعاره از موضوعیست که هزینه زیادی برای آن شده است و هیچ خاصیت مفیدی ندارد! و از آن جهت کنار گذاشته نمیشود که صرفاً برای آن هزینه شده است.
@Dafoosmedia


#گزارش_تصویری | آیین اختتامیه نمایشگاه جامع تربیت و آموزش ارتش برگزار شد.

▪️آیین اختتامیه نمایشگاه جامع تربیت و آموزش ارتش با عنوان «از نیروی انسانی تا سرمایه انسانی»، با حضور امیر سرلشکر سیدعبدالرحیم موسوی فرمانده کل ارتش، سردار سرتیپ بسیجی محمد شیرازی رئیس دفتر فرماندهی معظم کل قوا، امیر دریادار حبیب ا لله سیاری معاون هماهنگ کننده ارتش، امیر سرتیپ محمد محمودی معاون اجرایی ارتش و جمعی از مقامات لشکری و کشوری صبح امروز (پنج‌شنبه) در ستاد ارتش برگزار شد.
@Dafoosmedia


استیو جابز یکی از عوامل خلاقیت خود را قدم‌زدن‌های طولانی می دانست!

قدم‌زدن با کاهش فشار خون و رها کردن ذهن از تنش ها و مشکلات فکری موجب تقویت 60 درصدی خلاقیت می شود!
@Dafoosmedia


🔰آیین نکوداشت مقام علمی دکتر عزت الله عزتی بنیان‌گذار ژئواستراتژی در ایران

🔹به همت دانشگاه فرماندهی و ستاد آجا و انجمن ژئوپلیتیک ایران در روز چهارشنبه مورخه 22 آذرماه 1402 آیین نکوداشت مقام علمی دکتر عزت الله عزتی بنیان‌گذار ژئواستراتژی در ایران برگزار گردید. در این مراسم باشکوه، اساتید و دانشجویان دانشگاه‌های برتر کشور از جمله دانشگاه تهران، شهیدبهشتی، تربیت مدرس، دانشگاه افسری، دانشگاه آزاد اسلامی و غیره حضور داشتند.

🔹در پاسداشت مقام علمی ایشان، خانم دکتر دره میرحیدر و امیر سرتیپ دکتر نصیرزاده، امیرسرتیپ دکتر حسین ولی‌وند زمانی، دکتر محمدرضا حافظ‌نیا، دکتر محمدحسن نامی و تعدادی دیگر از اساتید پیشکسوت به ایراد سخنرانی پرداختند.

🔹تقدیر از پژوهشگران برتر حوزه جغرافیای سیاسی و ژئوپلیتیک از سایر برنامه‌های این نشست بود.  


ارتش(۱)

تاریخ پیدایش ارتش های حرفه ای به زمانی بر می گردد که گروه ها و اجتماعات آدمی به "اضافه تولید" رسیدند. بنابراین آدمی بیش از ۹۵٪ تاریخش، با نبود ارتش و دولت سروکار داشته است؛ زیرا جوامع شکار و گردآوری و حتی فرهنگ های کوچک و محلی کشاورزی از دیدگاه تولیدی توانایی تشکیل ارتش دائمی را نداشتند. چون داشتن ارتش دائم ، نیازمند تولید مکفی،وجود دولت و اخذ مالیات است. چون دولت و ارتش ها شکل نگرفته بودند، بنابراین جنگ و نبردهای طولانی و پیگیرانه و پبشگیرانه نیز نبود.

البته دعواها و کشمکش های گروهی بر سر قلمرو های شکار گریز ناپذیر بود و مردان توانمند و بزرگسال به سوی آن فراخوانده می شدند، ولی جوامع شکار که دارای تاریخی دستکم ۲ میلیون ساله است، فاقد ساختار و تکنولوژی جنگ بودند.

با پیدایش نخستین دولت ها از ۷-۸ هزار سال پیش، ارتش های ثابت هم شکل گرفتند. هر چه درآمد و دارایی دولت و حکومتی بیشتر، ارتشش هم بزرگتر. ساختار ارتش ها هم خود تابعی از موقعیت جغرافیایی آنان بود.‌مثلا "رم" که می خواست دور تا دور مدیترانه را در اختیار داشته باشد،  از دیدگاه تکنولوژی دریایی توانمندترین قدرت دریایی را از آسیای جنوبی تا اروپا به خود اختصاص داد. ولی امپراتوری پارت و ساسانی، بر خشکی و پاسداری از امنیت راه ابریشم و ادویه متمرکز شدند.
میزان توانایی امپراتوری ها در تولید زره و شمیشیر، گونه فلز آن ها(آهنی یا سایر)، اسب و ارابه، دژکوب، میزان پیشرفت مهندسی آن ها در آفند و پدافند، جمعیت و دارایی برای نگهداری ارتش، میزان کشتی ها و نیروی دریایی و...جلوه گر توانمندی آن ها بود.

به همین دلیل است که تا سده ۱۶، تنها نام چند قدرت دائمی تاریخی زبانزد بود: چین(و مغول)، ایران(پیش از اسلام و در دوره صفویه و افشار)، رم(ایتالیا و یونان). البته سکاها، آشور، مصر و عثمانی نیز در برهه هایی از تاریخ خوش درخشیدند، ولی نمی توان آن ها را در شمار قدرت های دائمی تاریخ محسوب نمود. شاید عثمانی در این میان به دلیل دارا بودن ۳ سده ارتش توانمند، مستثنی است.
ولی با آغاز مدرنیته، که پایه های آن بر عناصر چاپ، باروت(سلاح آتشین)، قطب نما و کشتیرانی، تلسکوپ و...استوار بود، آرام آرام محور و کانون قدرت از آسیا به سوی اروپا چرخید.
زین پس، قدرت های دریایی اروپایی و جهان نو(اسپانیا و پرتعال، هلند، بریتانیا و امریکا) با پیشرفت در تکنولوژی جنگی و توسعه ارتش های خود، رهبری جهان را در دست گرفتند.
در واقع موفقیت تهاجم اروپاییان و آمریکا به سایر نقاط جهان، دستکم تا ۱۹۹۰، مرهون سازمان جنگی و تسلیحاتشان وابسته بود. یا دستکم سازمان توانمند نظامی ، که خود مرهون اضافه تولید عظیم است، یکی از مهمترین عناصر چیرگی جهان نو بر سایر مناطق جهان بود. بنگرید به داستان چگونگی چیرگی اسپانیا-پرتغال بر آمریکا و درهم شکستن سرخ پوستان؛ و یا چیرگی اروپاییان بر آفریقا و بخش های بزرگی از آسیا و اقیانوسیه.

آن چه موجبات تداوم این چیرگی و شکل گیری استعمار شد، صنعتی شدن جنگ از سده ۱۸ بود. چنین پدیده ای ار سده نوزده زمینه  تبدیل "جنگ محدود" به "جنگ کامل"  شد.‌پدیده ای شگفت در تاریخ.
این یکی(جنگ کامل) نیز به نوبه خویش، بستر سیستماتیک شدن "تجاوز"، را به ویژه از ۱۸۷۰ تا ۱۹۱۴پهن کرد. به گونه ای که در۱۹۱۹، یعنی پایان جنگ جهانگیر نخست، بیش از ۸۰٪ سرزمین های آفریقا، آسیا و اقیانوسیه،  مستعمره اروپا شدند. در واقع در میان ۵۶ کشور کنونی افریقا، ۴۹ کشور آسیایی و ۱۵ کشور اقیانوسیه ، شمار ملت- دولت های مستقل(کشور)، در ۱۹۱۵، تنها کمتر از ۱۰ کشور مستقل مانده(ایران، چین، ژاپن، تایلند،، لیبریا، اتیوپی، جمهوری آفریقای جنوبی)، و بقیه مستعمره شدند.

هم چنین هیچ توجیه برتری، در باره علت تغییر سیستم چند قطبی پیش از جنگ دوم، به سیستم دوقطبی بین ۱۹۴۵- ۱۹۹۰، مگر برتری نظامی اتحاد جماهیر شوروی سوسیالیستی و ایالات متحده امریکا، بر بقیه جهان نیست.

‌مهمتر این که برترین دلیل ابرقدرت ماندن آمریکا از ۱۹۹۱ تا کنون، اگر برتری توانمندی جنگی این ملت-دولت در جهان نباشد، پس چیست؟ چرا چین به رغم اقتصاد رشک برانگیز، هنوز نتوانسته به چنین جایگاهی برسد؟
ادامه دارد
نوشته استاد یدا... کریمی پور




💢ملوانان چرا حامله می شوند؟

✍مجتبی لشکربلوکی

در یکی از کشتی های نظامی پیشرفته اروپایی، چندین ملوان زن باردار شدند و با هلی کوپتر به خشکی و سپس به کشورشان باز گردانده شدند. ظاهرا این مساله برای اولین بار نبوده و چند بار تکرار شده. این در حالی است که هر گونه رابطه در این ناوها مطلقا ممنوع است حتی برای زوج های رسمی. خب چرا چنین اتفاقی می افتد؟ مطمئنا این را نمی شود به گردن دزدان دریایی یا عوامل ناشناخته فضایی انداخت. قبل از اینکه به این سوال پاسخ دهم، سه سوال دیگر هم می پرسم و جواب این سه سوال هم عینا همان مانند سوال اولی است.
چرا میلیون ها دلار ارز با نرخ ترجیحی را رانت خواران یقه سفید محترم خوردند و یک لیوان آب هم روش؟
چرا برخی سر جلسه امتحان تقلب می کنند؟
چرا در برخی ادارات درآمد رشوه از درآمد حقوق رسمی بیشتر است؟ 
نقطه مشترک ملوانان باردار، رانت خواران، متقلبان و رشوه بگیران چیست؟

⭕️تحلیل و تجویز راهبردی:
فساد و هر گونه رفتار غیرقانونی ریشه در چهار متغیر دارد: امکان، توجیه، وسوسه و فشار.

◽️امکان: یعنی آنکه عملا امکان یک رفتار دیگر غیر از رفتار مورد انتظار وجود داشته باشد؟ مثلا شما نمی توانید به یک دستگاه خودپرداز رشوه بدهید و از او بخواهید که به جای ۲۰۰ هزار تومان پول، به شما سیصد هزار تومان پول بدهد. ماشین است و نفهم و غیرقابل مذاکره. پس شما عملا امکان لابی و رشوه ندارید.

◽️وسوسه: یک فکر موذی و اغواکننده است که وارد ذهن می شود و ما را به کاری یا استفاده از موقعیتی یا تجربه کردن چیزی دعوت می کند و گاهی اوقات این دعوت را ادامه می دهد تا در برابرش تسلیم شویم. وقتی شما می بینید که با استفاده از ارز دولتی ارزان می توانیدیک ماهه، معادل ۳۰ سال حقوق یک کارمند درآمد داشته باشید، حداقل یک بار وسوسه می شوید. 

◽️فشار: فرض کنید که کالای شما پشت گمرک گیر کرده است و اگر تا هفته بعد ترخیص نشود یک ضرر ده میلیاردی می کنید و نتایج یک عمر زحمت شما بر باد می رود. در چنین موقعیتی شما تحت فشار هستید. یا فرض کنید که فرزند شما بیمار است و تا هفته دیگر اگر عمل نشود می میرد، شما هم پول ندارید، کسی به شما پیشنهاد رشوه می کند! فشار فضا را مساعد می کند برای رشوه، تبانی، تقلب، رابطه غیراخلاقی و ....

◽️توجیه: یعنی اینکه وجدان خود را با یک سری دلایل قانع کنیم. به عبارت دیگر شستشوی اخلاقی دهیم. مثلا به این جملات دقت کنید: همه تقلب می کنند من چرا نکنم؟ همه رشوه می دهند حالا من بچه پیغمبر که نیستم. بابا همه دارند می خورند و می برند، فقط سر ما بی کلاه مونده بود. حتی گاهی اوقات فساد و رفتار غیرقانونی با اتکا به دلایل اخلاقی و اهداف متعالی شستشو داده می شود.

حالا فکر می کنم جواب سوال معلوم شد: کافیست فضای کشتی جنگی را تصور کنید! در آن کشتی هم امکان خطا وجود دارد، هم وسوسه و هم فشار و در نهایت همه این ها با توجیه، شستشوی اخلاقی می شود و می شود آنچه نباید بشود.
رانت خواران، متقلبان و رشوه بگیران دقیقا شبیه ملوانان باردار هستند. وقتی هم امکان فساد هست (رانت دولتی و ارتباط)، هم وسوسه (عادی شدن فساد)، هم فشار (فشار برای یک شبه پول دار شدن و به باقی ثروتمندان پیوستن) و در نهایت توجیه (وقتی هر کسی دستش به هر جایی می رسد می خورد چرا من نخورم)، شما هم باردار (رانت خوار/متقلب/رشوه بگیر/دزد) می شوید.

حذف ارتباطات انسانی، کنترل متقاطع اطلاعات، قاعده ثروتت را از کجا آورده ای، عقوبت های بسیار دردناک، انتشار شفاف نتایج پرونده های مفسدین در مهار فساد موثر است. متاسفانه در کشتی ما هر چهار رکن مربع فساد فراهم است. برای توسعه نیازمند آن هستیم که طراحی های هوشمند انجام دهیم تا مربع فساد در هم شکسته شود. 


درجه ایی وحشتناک تر
و هولناک تر از نفهمی هم وجود دارد
و آن بد فهمی است!


#الیور_وندل‌هلمز


🔰سخنرانی امیر دریادار شهرام ایرانی در گرامیداشت روز نیروی دریایی در دافوس آجا:


🔹امیر دریادار ایرانی فرمانده نداجا در گرامیداشت روز نیروی دریایی در سالن شهید فلاحی و در جمع استادان و دانشجویان دوره ۳۴ دانشگاه فرماندهی و ستاد آجا به ایراد سخنرانی پرداخت.

🔹در اين مراسم امیر ایرانی ضمن اشاره به بیانات فرماندهی معظم کل قوا مبنی بر اهمیت بهره‌مندی از منافع دریا و این موضوع که این منافع متعلق به ملت ها است گفت: برای بهره‌مندی از منافع دریا بایستی اقتدار دریایی داشت و نیروی دریایی توانسته است این اقتدار را با تلاش و پشتکار و از خودگذشتگی کسب نماید.

🔹امیر ایرانی با اشاره به فرمایشات رهبر معظم انقلاب گفت: حضور ناوگروه 86 در اقصی نقاط اقیانوس آرام و اقیانوس اطلس حضوری امنیّت ساز بود و این به برکت خوداتکایی و خودباوری جوانان معتقد و پرتلاشی است که توانستند این افتخارآفرینی را در کارنامه نیروی دریایی ارتش ثبت و ضبط نمایند.

🔹همچنین امیر ولی‌وند ضمن تبریک روز نداجا با اشاره به اقدامات بزرگی که نیروی دریایی راهبردی ارتش موفق به انجام آن شده است گفت: اقدام نیروی دریایی ارتش در اعزام ناوگروه ۸۶ به یک ماموریت خطیر و بزرگ، حاکی از توانمندی این نیرو است که توانست با یک اقدام در سطح راهبردی، همه جهان را به شگفتی وادارد.

🔹در پایان این نشست نیز از امیر فتاحی فرمانده ناوگروه ۸۶ و همچنین فرزند شهیدمیرظفرجویان از شهدای نیروی دریایی دفاع مقدس تقدیر گردید.

20 ta oxirgi post ko‘rsatilgan.

307

obunachilar
Kanal statistikasi