ابتدا | نوشته‌های روح‌الله رشیدی


Kanal geosi va tili: ko‘rsatilmagan, ko‘rsatilmagan
Toifa: ko‘rsatilmagan


@roohollah_rashidi

Связанные каналы  |  Похожие каналы

Kanal geosi va tili
ko‘rsatilmagan, ko‘rsatilmagan
Toifa
ko‘rsatilmagan
Statistika
Postlar filtri


@ebteda_ir
🔺خارجه‌گراها

شک نداریم که ناآرامی‌ها و اعتراضاتِ داخلی، ریشه و زمینۀ خارجی دارد! اما بیایید برای یک‌بار هم که شده، این ریشه و زمینه را از زاویۀ دیگری ببینیم. خارجه‌گراها کیستند؟ آنها که از دردِ نان می‌گویند یا آنهایی که صبح‌به‌صبح، پروتکل‌های حیات و مماتِ بانک جهانی و صندوقِ آمریکاییِ پول را زیر بغل می‌زنند و می‌روند دورِ میزِ جمهوری اسلامی می‌نشینند تا نسخۀ معاش برای ملت ایران بپیچند؟
اعتراض‌ها واقعاً ریشۀ خارجی دارد. باید با عوامل مرتبط با خارجه برخورد کرد. بسم الله...
.


@ebteda_ir
🔺
آتش‌افروزیِ دست‌های ‌تا‌مرفق‌در‌خونِ انگلیسی و امریکایی و سعودی در میانهٔ اعتراضات مردم دردمند، مانند کف روی آب است. در سنجش میزان شعور و شرفِ اینها همین بس که تنِ رنجور و جانِ خستهٔ بیچارگان را جان‌پناهِ هیکل نحس خود کرده‌اند! و همین نامردی و‌ بی‌شرفی، طومارشان را خواهد پیچید.
.
.


@ebteda_ir
🔺

این از مصائب دیرینِ جمهوری اسلامی است که مُشتی دولتمردِ پرهزینهٔ بی‌مصرف را در دامن خود فربه کرده که از این سفره خورده و معتبر شده‌اند اما هر دَم و هر لحظه، چشم‌وگوش به اتاق‌های فکر بیگانه داشته‌اند.
برای این‌ها هر قدر که مهملاتِ ضدبشریِ صندوق بین‌المللی پول و بانک جهانی و... اعتبار و اصالت داشته، قانون اساسی جمهوری مظلومِ اسلامی بی‌اعتبار و بی‌ارزش بوده.
زیر این بیرق نشسته‌اند و دارند مو‌به‌مو اوامرِ مُشتی سازمان و مرکزِ وابسته به سرمایه‌داریِ زالوصفت را اجرا می‌کنند.
حاضرند هر فشار و مرارتی را بر مردم خود وارد کنند و معاششان را تنگ ‌و حیاتشان را مختل کنند، اما بانک جهانی با ناز و کرشمه، گزارش دهد که رشد اقتصادیِ ایران فلان شده!
ننگ بر اجنبی‌زدگی، که ارمغانی جز ذلت و ضلالت و فلاکت نداشته.
.


@ebteda_ir
🔺
ایدئولوژیِ نوسرمایه‌داری، قبل از هر اندیشه و طرحی، قوۀ قاهره‌اش را تقویت می‌کند. چون یقین دارد که مشی و رویّه‌اش، انسان‌ها را ناگزیر از اعتراض خواهد کرد.
#نوسرمایه‌داری_ایرانی، بدسابقه است از این حیث. اگر بخواهیم دهۀ هفتاد را با نشانه‌هایی جستجو کنیم، قطعاً یکی از آنها، نارضایتی‌تراشی اجتماعی از طریق ایجاد فشارهای اقتصادی و سپس مواجهۀ خشونت‌بار و پرخاشگرانه با ناراضیان و معترضان است.

نافِ نوسرمایه‌داری را با همین ویژگی‌ها بریده اند. و حالا که توانسته‌اند نوعی وفاق و یک‌دستی را در سطوح تصمیم‌گیری (مجلس اصولگرا!) و اجرایی (دولت اعتدالی!) کشور ایجاد نمایند، با اعتماد به نفس بیشتری، پیش می‌رانند.
تنها خط تولیدِ پایدار و همیشه سرِ پای آنها، خط تولیدِ نارضایتی و ناگزیری‌ست.
#مشهد یا هر جای دیگری، برایشان فرقی نمی‌کند...
.


دفتر مطالعات جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی آذربایجان‌شرقی dan repost
@tabrizjebhe
✅ از کارگری که ترور شد تا رزمنده‌ای که سینماگر!
🔺آغاز #عمار_هشتم_در_تبریز با بزرگداشت چهره‌ها

روز نهم دی‌ماه، با برگزاری آیین افتتاحیۀ هشتمین جشنوارۀ مردمی فیلم عمار در تبریز، جریان اکران‌های مردمی این جشنواره در آذربایجان شرقی آغاز می‌شود. افتتاحیۀ عمارِ هشتم در تبریز، اما بر پایۀ چند بزرگداشت بنا شده است.

🔸نخستین چهره‌ای که قرار است در این آیین با حضور خانواده‌اش تکریم شود، #کارگر_شهید_جلال_جعفریان است. کارگری انقلابی که در سال‌های دهۀ شصت، هدفِ ترور منافقین قرار گرفت و به شهادت رسید. اما چرا بزرگداشت این شهید، در صدر آیین افتتاحیۀ تبریز قرار گرفته است؟ امسال، با توجه به تمرکز ملی بر موضوع کار و تولید، 14000 شهید جامعۀ کارگری و موضوع کار و کارگر، محور اصلی جشنوارۀ عمار انتخاب شده است.

🔸#صمد_فاتح_نژاد، جانباز سرافراز #جبهۀ_مقاومت_اسلامی، نیز در عمارِ هشتم مورد تقدیر قرار می‌گیرد. صمد، جوانی‌اش را جوانمردانه در مسیر اسلامِ عزیز فدا کرد و امروز با جراحت و مرارتِ نبرد با ایادی اسلام آمریکایی، دست‌وپنجه نرم می‌کند. او نماد نسل نام‌آوری ست که پیروزی بزرگ بر فتنۀ آمریکایی-اسرائیلیِ داعش را رقم زد.

🔸اما بزرگداشت سوم؛ تبریزی‌ها، به‌ویژه اهالی فرهنگ و هنر، #حسن_نجفی را می‌شناسند. او از محورهای اصلی جریان فرهنگی و هنریِ دهۀ شصت در تبریز است. در ساحات مختلف کار کرده و امروز در قامت یک #سینماگر، مشغول تولید است. بزرگداشت این رزمندۀ میدان رزم و فرهنگ در عمار هشتم، پاسداشتِ پیشکسوتانی ست که همچنان پای کار هستند و فعال و جوشان.

🔹آیین افتتاحیۀ هشتمین جشنوارۀ مردمی فیلم عمار در تبریز، روز شنبه، #نهم_دیماه 1396، از #ساعت_18 در سالن سینمایِ #کانون_جوانان_بسیج (خیابان حافظ) برگزار می‌شود.
و همۀ مردم، به آیین دعوت‌اند.
.


جمهوری dan repost
🔷تروریسمِ مارکسیسم، تروریسمِ کاپیتالیسم
#مجتبی_نامخواه

🔻وقتی کسانی پیدا می­‌شوند که به راحتی و به سادگی قانون اساسی را نفی می­‌کنند؛ آن هم نه یک اصل و دو اصل آن بلکه کلیت آن را نفی می­‌کنند؛ انسان می­‌ماند چه بگوید؟ وقتی قانون اساسی هم اعتبار نداشته باشد، چه چیزی می­‌ماند که مانع از هم گسیختگی «ایران» شود؟

🔻می‌گویند «در قانون اساسی ایران مواردی چون بیمه، اشتغال، مسکن، مقابله با غرب و عدالت تاکید شده است که همه اینها موارد مورد نظر سوسیالیست­‌ها می­‌باشد. این نشان می­‌دهد که در تاریخ معاصر ایران جریان کاملا سوسیالیستی در اندیشه و سیاست­‌گذاری حاکم بوده است. به تعبیر بنده این مسئله مانند یک سیاه چاله است که متفکران و سیاست­‌مداران ما در آن غرق شده­‌اند.» سوال این جاست که با این نگاه قانون اساسی چه ارزشی دارد و چه راهی می ماند جز عبور از قانون اساسی؟

🔻این نفی­ و استبعادی که راست­‌گرایان نسبت به اصل و اساس قانون دارند، برای مایی که عاقبت عبورِ چپ­‌گرایانه از قانون را دیده‌ایم، هرج و مرج و تروریسمِ حاصل از این عبور را دیده­‌ایم، خیلی هراس برانگیز است.

🔻قرار نیست و امکان آن نیست که سرمایه­‌داری ایرانی مثل مارکسیسم ایرانی، سازمان مجاهدین خلق درست کند یا مثل سرمایه­‌داری جهانی، داعش بیافریند؛ اما آیا امکان ترورسیم اقتصادی هم منتفی است؟ آیا کسانی که زیر چرخ­‌های بانک­‌های «خصوصی» و ربای نظام­‌مند جاری در نظام بانکی له می­‌شوند؛ زیر بار خصوصی­‌سازی آلومینیوم المهدی کمر خم می­‌کنند؛ به خاطر شرایطی که کارآفرینان محترم ایجاد می­کنند زیر خروارها خاک در معدن یورت دفن می­‌شوند و به خاطر اعتراض به کارآفرینان محترم در آق­‌دره، کمر به شلاق می­‌سپارند کمتر از قربانیان ترور هستند؟ آیا قربانیان «تروریسم کاپیتالیسم» کمتر از قربانیان «تروریسم مارکسیسم» هستند؟

متن کامل در 👇👇👇
http://tabagheh3.ir/1396/10/01


دفتر مطالعات جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی آذربایجان‌شرقی dan repost
✴️ افتتاحیه هشتمین #جشنواره_مردمی_فیلم_عمار در تبریز

➕ بزرگداشت حسن نجفی، صمد فاتح‌نژاد و شهید جلال جعفریان

🔹 9 دی 96، ساعت 18
🔹 سالن سینمای کانون جوانان بسیج


@tabrizjebhe


حسینیۀ هنر تبریز dan repost
✅اکران مستند «کاش با تو بودم...از اول» ویژۀ شهید #وحید_فرهنگی_والا، کاری از بهزاد پروین قدس

🔸دوشنبه 4 دی، ساعت 18/30
🔸حسینیۀ هنر تبریز (خیابان امام، روبروی مسجد سالار شهیدان،کوی شهید علیپور،کوچۀ اول)


@ebteda_ir
🔺

«... دستیابی به #عدالت مستلزمِ گسترش #ثبات است.»
این، از گزاره‌های مبناییِ متنِ شبه‌پژوهشی پیام فضلی‌نژاد برای نقد کنش‌های احمدی‌نژاد است.
مسئله، نقد احمدی‌نژاد نیست. مسئله، چپاندنِ اعوجاجات فکری در قالب نقد به اشخاص است.
در این متن انتقادی، گاف‌های عجیب‌وغریبِ مبنایی وجود دارد که باید مورد توجه باشد.
اینکه ادعا شده «دستیابی به عدالت مستلزمِ گسترش ثبات است.» دقیقاً عین محافظه‌کاری‌ست.
و چگونه می‌شود در لفافهٔ بیانی انقلابی، غیرانقلابی‌ترین گزاره‌ها را جا زد.
با چنین باوری، نبرد برای تحقق عدالت، جای خود را به دست‌روی‌دست گذاشتن و انتظارِ تخدیری برای حصول ثبات می‌دهد.
عدالت در این نگاه، امری فرعی و تشریفاتی‌ست. آنچه اصل است #ثبات است و نه #تغییر.
.


@ebteda_ir
🔺

امروز مسئولیت همه روشن است، با هر عالم و تاجر و روشنفکر و مردمی صحبت می‌کنی، حقیقت‌ها و مسئولیت‌ها را می‌شناسد، اما در عمل #مصلحت نمی‌داند!

چون می‌خواهد #زندگی کند و ضمن داشتن رفاه و حقوق و بازار، می‌خواهد به‌نوعی دینش را هم داشته باشد.
علی و حسین و اهل‌بیت را هم به‌عنوان قوت قلب و زینت دنیا و تسلیت آخرت، بی‌ضرر و بی‌خرج یدک بکشد!

این است که برای گریز از تمامی مسئولیت‌های شیعه بودن (مذهب مسئولیت)، راه‌حل‌هایی ساخته‌اند و می‌سازند تا خوابشان نیاشوبد.

#مسئولیت_شیعه_بودن
#دکتر_علی_شريعتی


@ebteda_ir
🔺
حسین عبده تبریزی، اقتصاددانِ بازارآزادی و از مؤثرینِ سیاست‌های اقتصادی دولت، گفته:

«دولت در ایران نهادی نیست که مبسوط ‌الید باشد و همهٔ اختیارات را داشته باشد. در همین زلزلهٔ اخیر کرمانشاه و سرپل ذهاب دیدیم که دولت در اجرای یک کار ساده که برایش برنامه داشت نیز نتوانست #اختیارات کافی داشته باشد. دولت از زلزله‌های قدیمی درس گرفته بود و می‌توانست خوب عمل کند اما ناچار شد سیاست دادن #کانکس که به دولت تحمیل شده بود را بپذیرد.»

چنین اظهاراتی را باید مکنونِ اعتقادی دولت دانست. راز بی‌اعتنایی دولت به رفع کمبود کانکس در مناطق زلزله‌زده همین است که عبده‌ تبریزی گفته.


مناره dan repost
📚 روایت‌های #گلابدره_ای خالق #لحظه_های_انقلاب از #جلال_آل_احمد در «آقا جَلال» منتشر شد.

🔹 گلابدره‌ای شاگرد جلال آل‌احمد در دبیرستان بود و دوستی دیرینه‌ای با او داشت.

#کتاب_خوب_بخوانیم

@Manaareh


@ebteda_ir
🔺هم‌نواییِ نهاد انقلابی با تکنوکرات‌های سنگدل

منطق حاکم بر یک نهادِ انقلابی، که اساساً برای تامین سرپناه برای مستضعفین بنیاد نهاده شده بود، هیچ تفاوتی با منطق و استدلال بازارآزادکارهای بی‌رحم و تکنوکرات‌های سنگدل ندارد. استحاله از این آشکارتر؟ به جای شرمندگی از ناتوانی در تامین مسکنِ نیازمندان، هم‌نوا با نولیبرال‌های تاجرمسلک، با چماقِ علم و منطق به جنگِ بیچارگان آمده‌اند!
👇
🔸مدیرکل دفتر نوسازی #بنیاد_مسکن گفته:
طبق چیزی که در شورای مدیریت بحران تصویب شده، مستاجرانی که خانه‌شان صد در صد تخریب شده پنج میلیون تومان کمک بلاعوض دریافت می‌کنند. اگر به آنها کانکس بدهیم قطعا در فضاهای عمومی شهر مستقر می‌شوند و سیمای شهر پس از مدتی تبدیل به نوعی #حلبی_آباد می‌شود.
اما مالکان کانکس را در محل خانه خود نصب می‌کنند که بعد از اتمام بازسازی منازل، جمع می‌شود. اما اگر به مستاجران کانکس بدهیم ممکن است ۱۰ سال دیگر هم در کانکس‌ها و در فضاهای عمومی بمانند. بنابراین عدم ارایه کانکس به مستاجران یک کار کاملاً #علمی و #منطقی است.
.


@ebteda_ir
🔺
جناب هدایتی، ابرسرمایه‌دارِ متدین، دارد در برنامهٔ نود، از سکّه‌پاشی‌ها و اعانات میلیاردی‌اش به فوتبالیست‌های پرسپولیس می‌گوید!
چقدر هم سخاوتمندانه و دردمندانه!
.


@ebteda_ir
🔺
فصلنامهٔ #ترجمان، یادداشت‌ها و مقالات متنوعی در حوزه‌های اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی دارد.
در وانفسای افول ژورنالیسم در ایران، غنیمت است.


@ebteda_ir
🔺فقرِ رهاشده

دولت هیچ تدارک و طراحیِ عالمانه‌ای برای مبارزه با فقر ندارد. این، یک تحلیل نیست؛ خبر است!
گذشته از رویکردِ ایدئولوژیک حاکم بر دولت (سیطرۀ تام و تمام نوسرمایه‌داری بر اعضا و جوارحش)، چنین بی‌مسئولیتی بزرگی را می‌شود از نحوۀ مواجهه‌اش با موضوع فقر در لایحۀ بودجه هم متوجه شد.
در این نحو مواجهه، نه‌تنها هیچ اثری از #مبارزه با فقر نیست، که حتی از مواجهۀ تاکتیکی نیز نشانه‌ای در کار نیست.

دولتمردان، در پاسخ به هر نقدی بر فقرفراموشیِ دولت جمهوری اسلامی، به فعالیت نهادهایی مانند کمیتۀ امداد و بهزیستی اشاره می‌کنند! (بند الف تبصرهٔ 14 لایحۀ بودجه سال 97) یعنی همۀ زورشان را که بزنند، نهایتاً می‌گویند «هرکس نیاز دارد به کمیتۀ امداد درخواست دهد. اگر فقرشان اثبات شد، کمک می‌کنیم»!
رهاسازیِ فقر و فقرا، اقتضایِ اندیشۀ نوسرمایه‌داری‌ست.


@ebteda_ir

🔺تحول در تبریز با لبو و باقلا و ترمه و طَبق!

وقتی نمی‌توانند مسائل اساسی شهر را حل کنند؛ پَستی و بلندی‌هایش را بزدایند؛ حاشیه‌اش را به متن بیاورند و گسل‌های زیستی و انسانی‌اش را ترمیم کنند، برای خالی نبودنِ عریضه، می‌روند دنبال جنگولک‌بازی‌های لوس! که چه شود؟ که بگویند چرخِ تدبیر به حرکت درآمده و تبریزِ متفاوتی را با ما تجربه خواهید کرد. پول هم که ماشاالله برای این کارها، فتّ‌وفراوان ریخته:

🔹«مشاور عالی شهردار تبریز و نمایندۀ استاندار و شهردار تبریز در امور اجرایی ستاد #تبریز_2018 از برگزاری مراسم آغازین مردمی تبریز 2018 را همزمان با شب یلدا خبر داد. اجرای موسیقی سنتی و آیینی و ارائۀ خوراکی‌های محلی همچون #باقلا و #لبو از جملۀ آن خواهد بود.
تازه‌دامادهایی که به نوعروس‌ها ارمغانِ شب یلدا می‌برند، اگر تمایل داشته باشند به آن‌ها از طریق شهرداری تبریز لباس سنتی و طَبق و #ترمه امانت داده می‌شود تا این رسم دیرینه را به شکل آیینی برگزار کنند.»
.


@ebteda_ir
🔺
در بررسی‌های جامعه‌شناختیِ مربوط به #فقر، هر عاملی مطالعه می‌شود، الّا عاملِ مهمی به نام #تکاثرِ متکاثران و زراندوزیِ زراندوزان. گویی آنجا حتی برای عالمان اجتماعی هم #حریم_ممنوعه است!
.


@ebteda_ir

قابل پیش‌بینی‌ست که سیرهٔ متفاوت #امام_جمعه_تبریز برای اهالیِ مناسباتِ فرسودهٔ غیرمردمی، آزاردهنده‌و‌تحمل‌ناپذیر باشد. باید کمک کرد تا منشِ مردمانهٔ ایشان به روشِ عمومی مسئولان تبدیل شود.


@ebteda_ir
🔺
با راهنمایی دوستان به پاسخ رسیدم:

اینجا دفترِ امامِ جمعهٔ منطقهٔ آزاد ارس (شهرستان جلفا) است و حاج آقا هم امام جمعه.
عزیزانی که خیال کرده‌اند اینجا سالن تشریفات ریاست جمهوری یا پاویون فرودگاه بین‌المللی امام خمینی(ره) یا جاهایی شبیه به آن است، خطا گفته‌اند.
اینجا فقط دفتر یک امام جمعه‌ست!
دفترِ امام جمعهٔ یکی از شهرهای مرزی جمهوری اسلامی ایران.
این نحوْ آراستگی و پیراستگی، صرفاً برای تکریم مهمانان است! بویژه که اینجا منطقهٔ آزاد است...

20 ta oxirgi post ko‘rsatilgan.

1 499

obunachilar
Kanal statistikasi