علمی و آموزشی مفدا


Kanal geosi va tili: ko‘rsatilmagan, ko‘rsatilmagan
Toifa: ko‘rsatilmagan


کانال خبری و اطلاع‌رسانی فعالیت‌های علمی و آموزشی دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور
ارتباط با ما:
@mhzakeri

Связанные каналы

Kanal geosi va tili
ko‘rsatilmagan, ko‘rsatilmagan
Toifa
ko‘rsatilmagan
Statistika
Postlar filtri


💢 شرکت آی بی ام موفق به تولید کوچک ترین رایانه دنیا شده که به اندازه دانه نمک است.

🔻بیشتر بخوانید:
http://www.mefda.ir/news/49954/
#فناوری
@elmimefda


💢 جشنواره سیاره و سیارک‌ها در آسمان

🔻درباره تحویل سال از دریچه علم نجوم اینجا بخوانید:

http://www.mefda.ir/news/49915/
#علمی
@elmimefda


💢ساخت نانوسامانه انتقال دارو به سلول‌های سرطانی

محققان دانشکده علوم پایه دانشگاه تربیت مدرس موفق به ساخت نانوسامانه انتقال دارو برای رسانش هدفمند داروی دوکسوروبیسین به سلول‌های سرطانی و نیز توانایی ردیابی آن شدند.

🔻بیشتر بخوانید: 👇👇

http://www.mefda.ir/news/49895/

#فناوری
@elmemfda


💢 پیوند سلول‌های بنیادی خونساز 'ممکن است به زودی درمان اصلی ام اس شود'

🔹️ متخصصان در انگلستان می‌گویند درمان بیماری مالتیپل اسکلروزیس (ام اس) در آینده نزدیک در این کشور تغییر خواهد کرد و درمان با سلول‌های بنیادی خونساز جای درمان با داروهای سرکوب کننده سیستم ایمنی را خواهد گرفت.

🔹️ تحقیق در مورد استفاده از سلول‌های بنیادی برای درمان ام اس در چند سال گذشته نشان از موثر بودن این روش داشته است و اکنون نتایج یک تحقیق بین‌المللی و بزرگتر هم نتیجه تحقیقات قبلی را تایید می کند که روش جدید پیشرفت بیماری را متوقف و علائم را سبک‌تر می‌کند.

#علمی
@elmimefda


💢 با چهار ترفند مخفی آیفون آشنا شوید

🔹آشکار شدن زمان ارسال
🔹ویژگی‌های مخفی سیری
🔹شارژ سریع گوشی
🔹در حالت burst عکس بگیرید
http://www.mefda.ir/news/49786/
#ترفند
@elmimefda


💠 یک شرکت انگلیسی، نوعی اسپری پودر هموستات ابداع کرده که باعث ایجاد آمبولیسم نمی‌شود.

🔻بیشتر بخوانید: 👇👇

http://www.mefda.ir/news/49773/
#فناوری
@elmimefda


💠 یک استارت آپ آمریکایی سعی دارد با طراحی شیوه ای نوین خاطرات انسان را در یک ابر حسابرسی آپلود کند

http://www.mefda.ir/news/49471/

#فناوری
@elmimefda


💠 ۴ ترفند کاربردی در آیفون که کار شما را راحت می‌کنند

🔻 اینجا بخوانید:

http://www.mefda.ir/news/49476/

#ترفند
@elmimefda


💠جهان یک ذهن شگفت انگیز را از دست داد

🔹بامداد روز چهارشنبه استیون هاوکینگ -فیزیکدان بزرگ تاثیرگذار- که در عین حال نماد توانمندی افرادی دارای محدودیت‌های فیزیکی ظاهری و یک آینده‌بین خردمند هم بود، درگذشت. او هنگام فوت ۷۶ سال داشت. علت دقیق مرگ او اعلام نشده، اما به نظر می‌رسد به خاطر مشکلات جسمانی ناتوان‌کننده ناشی از بیماری ALS هاوکینگ درگذشته باشد.

🔹استیون هاوکینگ بر روی قوانین پایه‌ای که بر کائنات حکفرماست، مطالعات و تحقیقات فراوانی را انجام داده است. وی به همراه “راجر پنروز” نشان داد که نظریه نسبیت عمومی اینشتین به آن معناست که فضا و زمان، نقطهٔ آغازی در مهبانگ (انفجار بزرگ) و نقطه پایانی در سیاهچاله‌ها دارد. این پژوهش‌ها و تحقیقات، یکی شدن دو نظریه نسبیت عمومی و نظریه کوانتوم را ضروری ساخت.

🔹یکی از پیامدهای این یکی شدن، آن چنان که هاوکینگ کشف کرد این است که سیاهچاله‌ها آن قدرها هم نباید «سیاه» باشند و باید پرتوهایی از خود به بیرون ساطع کنند و نهایتاً تبخیر و ناپدید شوند. یکی از نتایج جالب هاوکینگ، فرضیه‌ای است که: “در یک زمان مفروض، جهان لبه یا حاشیه‌ای (مرزی) نداشته است.»

🔹شگفت‌انگیزترین نکته، مغز ایندانشمند برجسته بود که نظریه پردازی‌ها و رهگشایی‌ها از آن تراوش می‌کرد. او برای محاسبات طولانی و پیچیده ریاضی و نجومی خود حتی از نوشتن ارقام روی کاغذ محروم بود و باید همه عملیات پیچیده و گسترده ریاضی را در مغز خود انجام می‌داد و نتایج را در حافظه‌اش نگه دارد. پس اگر بگوئیم که هاوکینگ با مغزش زنده بود، اغراق نکرده‌ایم.

🔹چیزی که زندگی هاوکینگ را متمایز می‌سازد، امید و خردمندی بود. او در ضمن یک آینده‌بین خردمند هم بود.

🔹جهان بامداد امروز از داشتن هاوکینگ محروم شد. اما مگر ذهن‌های بزرگ زیبا می‌میرند؟!

🔻درباره زندگی استوین هاوکینگ اینجا بخوانید:

http://www.mefda.ir/news/49422/

@elmimefda


💠 جهان استیون هاوکینگ را از دست داد

🔹 فیزیک‌دان و کیهان‌شناس بریتانیایی مشهور در ۷۶ سالگی درگذشت.

@elmimefda


💠پاسخ هاوکینگ در TED‌در مورد آینده نژاد بشر:

🔹 اگر ما تنها موجودات هوشمند در کهکشان باشیم، بایستی اطمینان حاصل کنیم که زنده بمانیم و به بقای خود ادامه دهیم. ولی ما در حال ورود به دوره بسیار خطرناکی از تاریخ‌مان هستیم. جمعیت انبوه بشر و استفاده انسان‌ها از منابع محدود سیاره زمین، به صورت روزافزون در حال افزایش است. به صورت همگام با این کار، قابلیت‌های فنی ما در وجه خوب یا زیان‌بار برای تغییر محیط زیست هم در حال افزایش است.

🔹دستورالعمل ژنتیکی و DNA ما حاوی غریزه‌های خودخواهانه و پرخاشگرانه‌ای است که در گذشته دور، مزیتی برای بقای ما محسوب می‌شدند . اما همین غریزه بقای کهن، در عصر حاضر چیز نگران‌کننده‌ای است که احتمال دیرپایی و پرهیز از خودویران‌گری انسان در چند صد سال آینده را با تردید روبرو می‌کند، هزار یا یک میلیون سال آینده که جای خود دارد!

🔹تنها شانس بقای ما در درازمدت این است که در سیاره زمین در خفا باقی نمانیم، بلکه در فضا پخش شویم. اگر ما بخواهیم ورای چند صد سال آینده ادامه دهیم، آینده ما در فضا است. به این دلیل من طرفدار سرنشین‌دار شدن پروازهای فضایی هستم.

🔹فکر می کنم بسیار محتمل است که ما تنها تمدن هوشمند دست‌کم در یک گستره چند صد سال نوری باشیم؛ وگرنه ما می بایست امواج رادیویی آن تمدن‌ها را می‌شنیدیم. البته فرض دیگر این است که تمدن ها برای مدت طولانی باقی نمی مانند، بلکه خود را نابود می کنند.

🔹تمام عمرم تلاش کرده ام تا جهان را بفهمم و پاسخ هایی برای این پرسش ها بیابم. من خیلی خوش اقبال بوده ام که ناتوانی ام مانع جدی نبوده است. حتی به صورت متناقض،این مسئله به من فرصت بیشتری نسبت به خیلی‌های دیگر داده تا جستجویم برای دانش را دنبال کنم. هدف نهایی‌ام یک نظریه کامل برای جهان است و در این راه پیشرفت خوبی داشته‌ام.

#علمی

@elmimefda


💠 امروز سال‌روز خلق وب توسط تیم برنرزلی است. وب ۲۹ ساله شد و باید جشن گرفت اما پدر وب از وضعیت کنونی ناراضی و از آینده هم ناامید است

🔻بیشتر بخوانید:
http://www.mefda.ir/news/49390/
#فناوری
@elmimefda


💠 ۱۰ ابزار کنترل به وسیله هدفون‌های ایرباد

🔻 اینجا بخوانید: 👇👇

http://www.mefda.ir/news/49361/
#ترفند
@elmimefda


🔹 مهدی رهبر دانشجوی نمونه سال ۹۶ از دانشگاه علوم پزشکی تبریز، دانشجوی دکترای تخصصی دندانپزشکی ترمیمی و زیبایی: اکثر افراد تصور می‌کنند که ازدواج و فرزند با درس خواندن تداخل دارد، در حالی که وقتی در زندگی تک بعدی حرکت می‌کنیم وقت تلف شده زیادی داریم. من در سال سوم دوره عمومی ازدواج کردم و در دوران تأهل در آزمون رزیدنتی شرکت کردم و قبول شدم. همه این موفقیت‌ها با برنامه‌ریزی میسر است؛ تلاش کرده‌ام برای هر کاری در حد توانم زمانی را در نظر بگیرم و به این ترتیب هم به بحث‌های آموزشی، پژوهشی و فرهنگی و هم به خانواده برسم.

🔹 از ته قبلم ایمان دارم که یک پزشک مطلوب فقط پزشک جسم نیست بلکه پزشک روح و روان بیمار خود نیز هست. این که پزشک بتواند با بیمار خود ارتباط مثبتی برقرار کند و با صحبت کردن او را آرام کند و از درد او بکاهد از لازمه‌های یک پزشک مطلوب است. چنین پزشکی باید به فکر سلامتی مردم و به اخلاق پزشکی پایبند باشد، به عنوان مثال جراحی‌های غیرضروری به بیمار تحمیل نکند و مصالح بیمار را به تمایلات شخصی و مالی خود ترجیح دهد.

🔹به اعتقاد من وقتی انسان تنها در یک بعد حرکت می‌کند در واقع خود را از ابعاد دیگر زندگی محروم کرده و وقت خود را هدر داده است. بر اساس تجربه ۱۰ سال تحصیل در دانشگاه علوم پزشکی و حضور در این فضا معتقدم نباید از جنبه‌های غیردرسی زندگی باز ماند.

به نظر من افرادی که کارهای فرهنگی و پژوهشی جانبی را در کنار درس دنبال کرده‌اند، شکست نخورده‌اند. افرادی که تصور می‌کنند نباید وارد فعالیت‌های پژوهشی و فرهنگی شوند در بحث آموزش هم ضعیف هستند و از آن هم عقب می‌مانند اما چند بعدی بودن باعث می‌شود سطح فعالیت آموزشی دانشجو نیز ارتقاء پیدا کند.

🔻مشروح گفتگوی خواندنی مفدا با این دانشجوی نمونه را اینجا بخوانید:

http://www.mefda.ir/news/49108/
#دانشجوی_نمونه
@elmimefda


💠 دانشجوی نمونه کشوری از #دانشگاه_علوم_پزشکی_تبریز: چند بعدی بودن سطح فعالیت آموزشی دانشجو را نیز ارتقاء می‌دهد

http://www.mefda.ir/news/49108/
#دانشجوی_نمونه
@elmimefda


💠 با حضور وزیر بهداشت، از طرح کلان تولید داخلی دستگاه آزمایشگاهی حوزه خون شناسی رونمایی شد.

http://www.mefda.ir/news/49315/
#فناوری
@mefda


💠شش دانشگاه علوم پزشکی به سامانه ویژه یادگیری متصل شدند

🔹شش دانشگاه علوم پزشکی ارومیه، البرز، بابل، کاشان، کرمان و زنجان به سامانه ملی مدیریت یادگیری الکترونیکی «نوید» متصل شدند.

🔹 مراحل طراحی فاز اول سامانه ملی مدیریت یادگیری الکترونیکی نوید (نرم افزار ویژه یادگیری دانشگاهی) طبق جدول زمانبندی قبلی، پایان یافت و از بین دانشگاه­ های متقاضی، ۶ دانشگاه در اولویت قرار گرفته و به سامانه متصل شدند.

🔹 سامانه ملی مدیریت یادگیری الکترونیکی نوید (نرم افزار ویژه یادگیری دانشگاهی) در فروردین ماه ۹۷ در اختیار پنج دانشگاه بعدی قرار می گیرد.

http://www.mefda.ir/news/49306/
#آموزشی
@elmimefda


💠داوطلبان آزمون دستیاری که طرح خود را در مناطق زلزله زده می‌گذرانند، تسهیلات ویژه دریافت می‌کنند

🔹دندانپزشکانی که طرح خود را در مناطق زلزله زده می‌گذارنند از تسهیلات شرکت در آزمون دستاری برخوردار خواهند شد.

🔹 طبق اعلام اداره کل منابع انسانی وزارت بهداشت و به منظور تامین نیروی انسانی متخصص برای مناطق زلزله زده غرب کشور، آن دسته از دندانپزشکان عمومی که مشغول انجام طرح نیروی انسانی در مناطق زلزله زده استان کرمانشاه هستند و یا قصد آغاز طرح را در یکی از این مناطق دارند، می‌توانند در آزمون دستیاری دندانپزشکی سال ٩٧ ثبت نام و شرکت کنند.

🔹این داوطلبان علاوه بر امکان شرکت در آزمون در حین طرح بدون ارائه گواهی پایان طرح تا ۳۱ شهریور ۹۷ از شروط سقف شروع خدمت تا مدت ٣ ماه بعد از فراغت از تحصیل و خدمت در مناطق چهار پنجم و پایین‌تر، نیز معاف هستند.
http://www.mefda.ir/news/49301/

#آزمون
@elmimefda


💠 کشفی که به کاهش عوارض دیابت و بیماری‌های قلبی می‌انجامد

🔹 کشف مسیرهای پروتئینی در بیماران دیابتی

🔻اینجا بخوانید: 👇👇
http://www.mefda.ir/news/49207/

#فناوری
@elmimefda


💠 چگونه از دنیای مجازی دل بکنیم؟ 👇👇

http://www.mefda.ir/news/49196/
#ترفند
@elmimefda

20 ta oxirgi post ko‘rsatilgan.

441

obunachilar
Kanal statistikasi