پایگاه میراث جهانی قنات قصبه گناباد


Kanal geosi va tili: ko‘rsatilmagan, ko‘rsatilmagan
Toifa: ko‘rsatilmagan


اخبار و اطلاعات پایگاه میراث جهانی قنات قصبه گناباد را از ما بخواهید.
دفتر پایگاه: گناباد، خیابان بهار۳-پلاک ۲ | ۵۷۲۲۴۹۷۵-۰۵۱

Связанные каналы

Kanal geosi va tili
ko‘rsatilmagan, ko‘rsatilmagan
Toifa
ko‘rsatilmagan
Statistika
Postlar filtri




دانشگاه فردوسی مشهد dan repost
برگزاری نمایش مستند قنات قصبه گناباد
☑️با حضور کارگردان، دکتر محمد عجم، دکتر ضیائی و محمدعلی وثوقی
💧انجمن علمی گروه علوم و مهندسی آب به همراه مؤسسه تمدن آبی کاریز
🆔 @ferdowsium


📜 گناباد در منابع کهن 📜

گیو پسر گودرز فرمانده لشکر و سپاه چهارم ایران که برای جنگ دوازده رخ در گناباد بود قلعه گناباد را ساخت . علت اینکه گناباد در متون قدیمی جنابد و کنابد و ینابد و جناباد نوشته شده بحث مفصلی دارد بخشی ناشی از معرب سازی است بخشی از نگارش خاص و بخشی به مشکلات نوشتاری و از قلم افتادگی و یا خطای نوشتاری ولی بطور خلاصه تا قرن پنجم شمسی در کتابت خط فارسی گ پ ژ و بعضی صداها ی دیگر نوشته نمیشده ولی مردم بصورت حفظی و تصویری آنرا می خوانده اند مثلا در شاهنامه طهماسبی تمامی گ ها = ک نوشته شده مانند جنین کفت (چنین گفت) هجیر(هژیر) گیلان- کیلان جیلان - گرگان - کرکان - جرجان بعضی موارد حتی نقطه ز نوشته نشده و بصورت ر نوشته شد در اولین ترجمه های قران نیز پ ژ گ چ وجود ندارد

#حمدالله_مستوفی از مورخان مشهور #قرن_هشتم کتاب #نزهةالقلوب #باب_شانزده

📌 در این متن اطلاعاتی از مرکز قدیم گناباد محله معرف به #قصبه_شهر امروزی (در منابع مکتوب قدیم واژه قصبه=مرکز) ارائه می دهد و به #قنات_قصبه نیز اشاره می کند.

🔸 جنابد در تلفظ #گنابد گویند، شهر کوچکی است بهتر از خور و چند موضع توابع دارد و او را قلعه ایست که پسر #گودرز ساخته است و حصاری محکم دارد، چنانکه از بالای آن تل ریگ تا غایت و دیه ها و ولایات مجموع در نظر باشد، اما هرگز آن ریگ در باغات نمی آید و آبش از #کاریز است و #چهار_فرسنگ درازای کاریز است و چاه آن تخمیناً #هفتصد_گز باشد و چند موضع دیگر از توابع ان است و مجموع را آب از کاریز باشد و بیشتر کاریزها هم چنین عمیق باشد و کاریزها از طرف جنوب به شمال می رود و دو قلعه بر دو طرف آن است که یکی را قلعه خواشیر و یکی را قلعه در جان گویند. حاصلش غله، میوه و ابریشم نیکو و فراوان باشد
✍.دکتر عجم
🆔 @Gonabad_Qasabeh_Qanat


@attachbot dan repost
📜 گناباد در منابع کهن 📜

@Gonabad_Qasabeh_Qanat

#حمدالله_مستوفی از مورخان مشهور #قرن_هشتم کتاب #نزهةالقلوب #باب_شانزده

📌 در این متن اطلاعاتی از مرکز قدیم گناباد محله معرف به #قصبه_شهر امروزی (در منابع مکتوب قدیم واژه قصبه=مرکز) ارائه می دهد و به #قنات_قصبه نیز اشاره می کند.

🔸 جنابد در تلفظ #گنابد گویند، شهر کوچکی است بهتر از خور و چند موضع توابع دارد و او را قلعه ایست که پسر #گودرز ساخته است و حصاری محکم دارد، چنانکه از بالای آن تل ریگ تا غایت و دیه ها و ولایات مجموع در نظر باشد، اما هرگز آن ریگ در باغات نمی آید و آبش از #کاریز است و #چهار_فرسنگ درازای کاریز است و چاه آن تخمیناً #هفتصد_گز باشد و چند موضع دیگر از توابع ان است و مجموع را آب از کاریز باشد و بیشتر کاریزها هم چنین عمیق باشد و کاریزها از طرف جنوب به شمال می رود و دو قلعه بر دو طرف آن است که یکی را قلعه خواشیر و یکی را قلعه در جان گویند. حاصلش غله، میوه و ابریشم نیکو و فراوان باشد.

🔰همراه ما باشید👇🏻

🆔 @Gonabad_Qasabeh_Qanat
〰〰〰〰〰〰〰〰


یک جامعه زمانی به بلوغ می‌رسد،که کهنسالانش درختانی را بکارند درحالیکه می‌دانند زیر سایه‌ی آنها نخواهند نشست/ضرب المثل یونانی

🆔 @Gonabad_Qasabeh_Qanat


بازدید خانم آنا ماریجا پژوهشگر و اسلام شناس اهل کرواسی از میراث جهانی قنات قصبه گناباد
🆔 @Gonabad_Qasabeh_Qanat


گناباد،شهر اسطوره ها، خاستگاه تمدن کاریزی dan repost
ای اسطوره، عطش کویر در پایان راه گویا بی تابت کرده است. در زمین فرو غلطیده ، دستانت ملتمسانه آب را میجوید؟! برخیز!
تا " قنات قصبه " شاهکار بی پایان فرونشاننده همه عطش ها راهی نیست !
@gonabadchto


عصر ایران dan repost
✖️بحرانی به نام توالت

✍🏻مصطفی داننده-

⬅️مغازه‌های زیتون و کلوچه فروشی در شهر رودبار برای جذب مشتری بیشتر، درهای توالت یا همان سرویس‌های بهداشتی خود را به روی مشتریان باز کرده‌اند.

⬅️این مغازه‌دارها می‌دانند به دلیل نبود دستشویی‌های بین راهی، مسافران به شدت به دنبال رسیدن به سرویس‌های بهداشتی هستند. آنها فهمیده‌اند امکاناتی مانند سرویس‌های بهداشتی می‌تواند به جذب مشتری بیشتر ختم شود.

⬅️برخلاف این مغازه‌دارها بسیاری از مسئولان کشور هنوز متوجه نشدند برای گسترش گردشگری در ایران باید امکانات رفاهی در شهرها به حد جهانی برسد. بسیاری از توریست‌های خارجی که به ایران سفر می‌کنند از نبود سرویس‌های بهداشتی مناسب گلایه می‌کنند.

⬅️آنها وقتی به ایران می‌آیند و شهر به شهر سفر می‌روند و با بحران دستشویی روبرو هستند. به ویژه اینکه سبک سرویس بهداشتی آنها با توالت‌های ایرانی متفاوت است. گفته می‌شود که برخی از توریست‎‌ها، قرص هایی برای کنترل ادرار مصرف می کنند که یکجوری با این معضل جانفرسا مقابله کنند.

⬅️اگر می‌خواهیم گردشگری در ایران رشد پیدا کند باید ابتدایی‌ترین امکانات گردشگری را فراهم کنیم. نمی‌شود انتظار داشت بدون هیچ پشتوانه، گردشگران خارجی با توجه به محدودیت‌های ایران، به کشورمان سفر کنند و از سفر به ایران لذت ببرند.

⬅️درآمد بسیاری از کشورها از گردشگری خارجی، چندین برابر درآمد ما از فروش نفت است. ترکیه نمونه بارز این کشورهاست. ترکیه تمام زیرساخت‌های پذیرش گردشگر را آماده کرده است.

⬅️بسیاری از مسافران داخلی هم در مسافرت‌های برون شهری و استانی با مشکل بزرگی به نام توالت بین راهی روبرو هستند. بسیاری از مسیرها در ایران دستشویی عمومی ندارند و تنها مجتمع‌های رفاهی یا پمپ بنزین‌ها، جور توالت‌های عمومی را می‌کشند.

⬅️معدود سرویس‌های بهداشتی هم چندان تمیز نیستند. چرا تعارف کنیم اصلا تمیز نیستند و غیر قابل استفاده هستند.

⬅️خودتان را بگذارید جای فردی که در اتومبیل شخصی خود یا اتوبوس در یک روز سرد زمستانی نیازمند یک سرویس بهداشتی شده است. داستان تلخی است.

⬅️صبر برای رسیدن به یک دستشویی می‌تواند زمینه ساز بیماری‌های متعدد برای انسان شود. گاهی 200 یا 250 کیلومتر فاصله میان یک دستشویی عمومی تا دستشویی دیگر است.

⬅️راه دور نرویم. در پایتخت ایران هم خبری از سرویس‌های بهداشتی عمومی نیست. احتیاج شما به دستشویی همانا و تلاش برای پیدا کردن یک دستشویی همانا.

⬅️متروی تهران به عنوان عظیم ترین سامانه حمل و نقل عمومی کشور فاقد دستشویی است. اگر در مترو دچار دستشویی شدید، راهی برای خروج پیدا کنید و خود را به نزدیک مسجد برسانید. این تازه در صورتی است که مسجد باز باشد.

⬅️سرویس بهداشتی از حقوق اولیه انسانی شان به شمار می رود. چرا برای این حق در کشور فکری نشده است؟

⬅️توالت به اندازه‌ای در جهان مهم است که روزی را به آن اختصاص داده‌اند. 19 نوامبر روز جهانی توالت است و سازمان ملل متحد نیز هر ساله به همین مناسبت آماری را از افرادی که به توالت دسترسی ندارند منتشر می کند.

⬅️سازمان ملل متحد خواستار فراهم کردن تاسیسات امن و تمیز دستشویی و توالت برای همگان به ویژه زنان و دختران است.

⬅️کاش مسئولی در کشور پیدا شود تا بحران توالت را در کشور حل کند./ عصر ایران

http://cdn.asriran.com/files/fa/news/1396/9/18/776215_277.jpg

http://www.asriran.com/fa/news/577756

@MyAsriran


عصر ایران dan repost
دُلمه وارد فهرست میراث جهانی یونسکو شد

در دوازهمین اجلاس سالانه کمیته میراث فرهنگی ناملموس یونسکو، غذای سنتی دُلمه از سوی جمهوری آذربایجان در فهرست میراث جهانی به ثبت رسید.

http://www.asriran.com/fa/news/577261

@MyAsriran


میراث‌‌آریا dan repost
🔸ولادت با سعادت رسول اكرم (ص) و امام صادق (ع) مبارک باد

www.chtn.ir
@ichto1


نگاه نو dan repost
ریه های شهرم تاب بیاورید،
تاب بیاورید در این دودِ #جهل که با لباس #توسعه است !
اگر تاب نیاورید ناچار به #هجرت یم

👁 @negahe_no_gonabad


گذشته را به یغما نبرید ، آینده من در دستان شماست
🆔 @Gonabad_Qasabeh_Qanat


در مورد گناباد میگویم :
وقتی در موضع سقوط بودیم " قنات " و " اصالت " به داد و یاری مان رسید .
نبی پور فرماندار شد و میرزا شهردار ( بعد او علایی عزیز ؛ کار از دست بدر نشد ) . اهالی و صاحبان فکر در فکر شدند . شورا با انتهای تفکری که ممکن بود برگزیده شد . از همه مهمتر ، از هر سری ( که در آن اندیشه ای بود ) صدایی در آمد و دغدغه بر پا داشتن دیار کهن بلند گردید ، در گوشه و کنار ، از هنرمند و رسانه و هر که اصیل بود و اصیل زیستن را دوست میداشت.
مهاجرین به ندای ساکنین گوشیدند ( مثلا خانه گناباد یا هر چه ) و سکنی گزیدگان آغوش بر همه گشودند و بسیار کارها که تا کنون سابق نبود.
من در چند ایام اخیر این هم ، این توجه را ، در همه فضاهای شهر از مجازی و حقیقی شنیده ام .
باران‌ امشب ؛ روشنایی دل بود . پس شجاعانه بگویم :
اگر به راه ادامه دهیم " گناباد " جای خود را باز خواهد یافت : دیار بزرگی و بزرگان . مسیر خوب است . فرمان همین فرمان !
( مجتبی تجلی )
🆔 @Gonabad_Qasabeh_Qanat


بازدید مدیران عامل شرکت نوین زعفران و الکترواستیل از قنات جهانی قصبه گناباد
🆔 @Gonabad_Qasabeh_Qanat


سلام
ارزش واقعی قنات قصبه و سایر قناتهای گناباد چقدر است ؟
در جهان ما سیاره هایی هستند که از آسمانشان اسید سولفوریک می بارد یا در سطحش اقیانوسی از آهن مذاب و ابرش بخار آهن و بارانش ساچمه های داغ آهن است . از آسمان بعضی دیگر یاقوت و الماس می بارد .
می توانیم خود را در هرکدامشان فرض کنیم در باران اسیدی ظرف چند ثانیه و در آهن مذاب کمتر از ثانیه از بین خواهیم رفت .
فرض کنیم که در دشتی با دما و شرایط زمین هستیم ولی بجای آب الماس می بارد بجای خاک زیر پایمان دانه های ریز و درشت الماس برق می زند و باران الماس قطع شده است و میلیونها تن الماس مال شماست چقدر زنده خواهید ماند الماسها را چه می کنید ؟
با ساختاری که ما داریم زیباترین ، شفاف ترین و ارزشمندترین ماده یعنی آب از آسمان کره ما می بارد .
گرانبهاترین ماده جهان بی ادعا از یکی از بزرگترین سازه های دست بشر آرام تقدیم مردم این دیار می شود . حدود ۲۵۰۰ سال است که این مادر مهربان آب و غذا به مردمش بخشیده است.
مدار ( یک دوره آبیاری ) قنات قصبه در مقیاس محلی از ۴۱۰۶ فنجان ( یکای تقسیم آب قنات در گناباد ) تشکیل شده است قیمت تقریبی هر فنجان حدود ۱۰ میلیون تومان است اگر تعداد فنجانها را در قیمت یکا ضرب کنید کل قیمت کمتر از ۴۲ میلیارد است .
واقعا این ارزش گذاری عادلانه است ؟
این قیمت از قیمت خانه های زیادی در تهران و شهرهای بزرگ کمتر است خانه های ۱۰۰ یا دویست یا ۵۰۰ میلیاردی شاید بیشتر .
چه شده که منشاء حیات خودمان برای خودمان بی ارزش شده ؟
چه اتفاقی افتاده که جوهره حیات خویش را بی مقدار دانسته ایم ؟
هزاران بنا به ارزش واقعی آب و قنات نیست ما در دل کویر و در دل خود بالاترین ارزش را به قناتهای مان می دهیم و آنها را سرچشمه حیات خود و پدران و مادران خویش می دانیم .
آنها زنده اند و زندگی می بخشند و تا زنده اند ما نیز زنده ایم .
https://telegram.me/sohrabehsan


اخبار روز dan repost
روابط عمومی فرمانداری شهرستان گناباد
اخبار روز👇👇
https://t.me/akhbarerooz94


اخبار روز dan repost
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خراسان رضوی گفت: به دلیل خشکسالی های چند سال اخیر هم اکنون 29 شهرستان با 65 درصد جمعیت استان، با تنش آبی دست به گریبانند.

♦️حسین اسماعیلیان روز شنبه در نشست بررسی مسائل و مشکلات آب و فاضلاب شهرستان که با حضور نبی پور فرماندار شهرستان، حجازی بخشدار کاخک، حیدرنیا رئیس آبفای شهری، و اعضای ذیربط در محل سالن اجتماعات فرمانداری برگزار گردید افزود : تابستان امسال را با اجرای طرح های اضطراری تامین آب، جلب مشارکت مردم و مصرف بهینه آب، بدون جیره بندی و قطعی آب پشت سر گذاشتیم.
♦️وی گفت: خشکسالی و افت سفره های آب زیرزمینی علاوه بر کمیت، کیفیت آب را نیز در سطح استان کاهش داده و با چالش بسیار جدی مواجه کرده است.
♦️وی با اشاره به اینکه با ادامه وضعیت موجود و کمبود بارندگی سال آینده هم 30 شهرستان استان خراسان رضوی با کمبود و تنش آبی مواجه خواهند بود، گفت: برنامه ریزی برای کاهش این مشکلات از مهرماه امسال آغاز شده است.
♦️فرماندار گناباد نیز گفت: با توجه به کاهش کیفیت آب شرب گناباد و نبود منابع جدید برای آب باکیفیت، بررسی طرح جداسازی آب شرب و ایجاد 55 جایگاه برداشت آب از ابتدای پارسال در این شهر آغاز شده است. 
♦️محمدعلی نبی پور با بیان اینکه ساخت هر جایگاه حدود 150 میلیون ریال اعتبار نیاز دارد، گفت: دولت در اجرای طرح های آبرسانی نیازمند حمایت خیرین و واقفان است.
♦️وی مشارکت و همیاری شوراها و مردم را به عنوان عامل سرعت بخش در اجرای این پروژه مهم دانست و افزود: در برخی مناطق از جمله قصبه شهر به دلیل تامین بخشی از اعتبارات توسط اوقاف اجرای آن با سرعت بیشتری انجام می شود. 
روابط عمومی فرمانداری شهرستان گناباد
اخبار روز👇👇
https://t.me/akhbarerooz94




🎬🎬مستند جدیدی از قنات هم اکنون شبکه ۱ سیما


موزه بزرگ خراسان dan repost
رحلت نبی اکرم(ص) و شهادت امام حسن مجتبی (ع) تسلیت باد.
روابط عمومی و امور فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی خراسان رضوی
🆔@razavichto

20 ta oxirgi post ko‘rsatilgan.

474

obunachilar
Kanal statistikasi