معمای عالیخانی ها!
علینقی عالیخانی در فیلم مستند "مازیار بهاری" درباره مناسبات اسرائیل و ایران – پیش و پس از انقلاب اسلامی ،ودر کتاب خاطراتش می گوید طرح کشاورزی دشت قزوین از ابتکارات وی بوده است:
"من تقریبا درتمام روابط اقتصادی که ایران با اسرائیل پیدا کرد،حضورنزدیک داشتم.من چندبارخودم رفتم اسرائیل وکاملادرگیربودم ودراین کارخیلی هم ازوجود ان ها استفاده کردیم. اولا توانستیم کارشناسهای خوبی را که در رشتههای مختلف داشتند بیاوریم، کارشناسهای فوق العاده خوب در رشتههای آب و کشاورزی و اینها، کمکهای بسیار جالبی به ما کردند، مثلا برنامه جامع دشت قزوین زیر نظر آنها تهیه شد.
(مجموعه تاریخ شفاهی و تصویری ایران معاصر. کتاب اقتصاد و امنیت، سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران،۱۳۹۳، صفحه ۴۶)
در دهه ۱۳۴۰ دشت قزوين به مهمترين مرکز فعاليتهاي کشاورزي اسرائيل در خارج از مرزهاي اين دولت بدل شد. در گزارش صادق صدريه، رئيس هيئت نمايندگي ايران در اسرائيل، بهنقل از يکي از کارشناسان اسرائيلي، آمده است:
"با اينکه اسرائيل در بسياري از کشورهاي آفريقايي و آسيايي و امريکاي لاتين فعاليت دارد ليکن برنامه دشت قزوين بزرگترين برنامهاي است که اسرائيليها در خارج از کشور اجرا ميکنند. برنامه مزبور شامل ۲۰۰ دهکده ميشود يعني تقريباً يک سوم مجموع دهکدههاي اسرائيل که فعلاً تعداد آنها بيش از ۶۰۰ دهکده است و بايستي در نظر داشت که در سال ۱۹۴۸تعداد دهکدههاي يهودينشين اسرائيل از ۲۰۰ تجاوز نميکرده است و بنابر اين ميتوان گفت کاري که در دشت قزوين در دست اجرا است از لحاظ اقتصاد کشاورزي تقريبا معادل کاري است که دولت اسرائيل در بدو تأسيس با آن مواجه بوده است."
( محمدتقي تقيپور، «تکاپوي صهيوني در ايران معاصر»، پژوهه صهيونيت، کتاب دوّم، تهران: مرکز مطالعات فلسطين، ۱۳۸۱، صص ۴۲۸-۴۲۷.)
لازم به ذکر است علینقی عالیخانی درسال ۱۳۴۱در دولت امیراسدالله علم وزیر اقتصاد شد .او تا سال ۱۳۴۸در دولت های حسنعلی منصور و امیرعباس هویدا نیز وزیربود.
سپس تا سال ۱۳۵۰ ریاست دانشگاه تهران را به عهده داشت .از ان پس به فعالیت های اقتصادی پرداخت و ریاست هیات مدیره بانک ایران و امریکا را به دست گرفت.
درسال ۱۳۷۷علینقی عالیخانی و همسرش باپیگیری شبکه ای که دخیل درقتلها بودند، قصد سفر به ایران را داشتند که به دلیل ماجرای قتلهای زنجیره ای ودستگیری مصطفی کاظمی وعالیخانی منتفی شد.
مسعودعالیخانی
مسعود عالیخانی رئیس شاخه زیتون و مشاور مقامات اطلاعاتی و امنیتی اسرائیل بوده است.
او با استفاده از بورس وزارت خارجه اسرائيل در دانشكده كشاورزي «رخوووت» وابسته به دانشگاه عبري در اسرائيل آموزش ديد. عالیخانی همسري يهودي از آفريقاي جنوبي برگزيد.
(عزري، مئير، يادنامه، اورشليم، ۲۰۰۰، مترجم: ابراهام حاخامي، جلد دوم، ص ۷۱)
مسعود عالیخانی نمایندگی برخی شرکت ها و کمپانی های اسرائیل را نیز درایران برعهده داشت.عزری درابن خصوص می نویسد:
«كمپاني كشتيراني «صيم» كه سال ها پيش در اسرائيل برپا شده بود، در ايران نماينده اي ارمني داشت با نام «بابايان» روزي داويد العازار سرپرست كمپاني صيم به آگاهي من رساند كه نمايندگي بابايان [نماينده پيشين اين شركت كشتيراني] به پايان رسيده و از اين پس مسعود عاليخاني برادر علي نقي عاليخاني وزير صنايع به نمايندگي اين كمپاني برگزيده شده است. باباياني اين جابجايي را خودسرانه خواند. . . »
عزري، مئير، يادنامه، اورشليم، ۲۰۰۰، مترجم: ابراهام حاخامي، جلد دوم، ص ۲۱۵
طبق مندرجات اسنادساواک ، در سال ۱۳۵۴ رئيس ايستگاه موساد در تهران در پايان دوره مأموريتش به جانشين خود چنين توصيه ميکند:
«بدون کمکهاي مسعود کار ما در ايران پيش نميرود.»
پيوند عميق عاليخاني با صهيونيست ها او را از يهوديان نيز «يهوديتر» کرده بود تا بدانجا که در گفتگوي تلفني با رئيس ايستگاه موساد در ايران درباره وضع يک يهودي ايراني تحصيلکرده اسرائيل چنين اظهارنظر ميکند:
«از اين آدم اسرائيلي در نميآيد!»
حسین شریعتمداری مدیر مسول کیهان و از مدیران پیشین وزارت اطلاعات درگردهمایی طرح ولایت در مردادماه سال ۱۳۸۲ در ابعلی می گوید:
"جایگاه مسعود عالیخانی درشبکه زیتون به گونه ای بود که اگر بعضی ازیهودی های ایران کسی را موساد معرفی می کردند به عنوان جاسوس به عنوان منبع عضوگیری کند، موساد نمی پذیرفت، مگر اینکه مسعود عالیخانی تایید کند."
https://t.me/gozareshechandghatl