پژوهشگاه مالکیّت و‌ بازار


Kanal geosi va tili: ko‘rsatilmagan, ko‘rsatilmagan
Toifa: ko‘rsatilmagan


تارنما:
https://iifom.com
اینستاگرام:
https://instagram.com/iifom.co
فیسبوک:
https://facebook.com/IIFOM
توئیتر:
https://twitter.com/iifom_co

Связанные каналы  |  Похожие каналы

Kanal geosi va tili
ko‘rsatilmagan, ko‘rsatilmagan
Toifa
ko‘rsatilmagan
Statistika
Postlar filtri


⚜️پژوهشگاه مالکیّت و بازار( IIFOM) با همکاری گروه تلگرامی مکتب اتریشی اقتصاد برگزار می‌کند⚜️

گفتگوهای صوتی نوروز ۱۴۰۰

موضوع: ایدئولوژی ایرانشهری؛ مالکیّت و آزادی فردی

🔵 لطفا تلگرام خود را بروزرسانی کنید

🔵 پس از یک ارائه مقدماتی، بحث و گفتگو شکل خواهد گرفت.

🕗 زمان: پنج شنبه ساعت ۸شب

👁‍🗨 مکان برگزاری:گروه تلگرامی مکتب اتریشی اقتصاد @AustrianIR


⚜️در باب حداقل دستمزد⚜️


نویسنده: والتر بلاک
مترجم: امیررضا شهابی
منبع: وبسایت بنیاد آموزش اقتصاد


این روزها دوباره بحث بر سر افزایش “حداقل دستمزد “بالا گرفته است. اثر این سیاست روی اقتصاد و به خصوص کارگران بدون مهارت چیست؟ مدت‌هاست اقتصاددانان استدلال می‌کنند که حداقل دستمزد موجب افزایش نرخ بیکاری به خصوص در میان اقلیت‌ها و نوجوانان می‌شود. اما حامیان این سیاست حالا توسط اقتصاددانانی پشتیبانی می‌شوند که معتقدند حداقل دستمزد لزوما منجر به افزایش بیکاری نمی‌شود و حتی می‌تواند باعث اشتغال افراد بدون مهارت شود. پس بالاخره این سیاست سودمند است یا به کارگران صدمه می‌زند؟

🔶 @IIFOM_CO

🌐 https://bit.ly/3ldcCmE


⚜️پیوند بین نظریه و دنیای تجربی: «مفهوم متفاوت پیش بینی »⚜️

نویسنده:خسوس هورتا دسوتو
مترجمان:محمود متوسلی، مهرزاد سعیدی‌کیا
برگرفته از کتاب اقتصاد مکتب اتریش:نظم‌ بازار و خلاقیّت کارآفرینانه

مکتب اتریش در خصوص رابطه‌ی بین نظریه و دنیای واقعی و در خصوص حالتی که در آن پیش‌بینی صورت می‌گیرد،با نگرش نئوکلاسیک‌ها_ که در دانشگاه‌های اروپایی تدریس می‌شود_تفاوت اساسی دارد.

همچنین در منظر اتریشی‌ها این حقیقت توجیه می‌شود که یک مشاهده‌گر علمی،نمی‌تواند اطلاعات ذهنی را به دست آورد که کارآفرینان (کنشگران‌واقعی) _که پیشروان فرآیندهای اجتماعی هستند_مدام و در حالتی نامتمرکز در حال کشف و خلق آن هستند و نیز اعتقاد آنها مبنی بر اینکه درست‌آزمایی تجربی به لحاظ نظری درعلم اقتصاد غیرممکن است توجیه می‌شود.

🔶 @IIFOM_CO

🌐 https://bit.ly/30ny7rg


تنها قانونی که توده‌ها در تاریخ اثبات می‌کنند، یکنواختی مبتذل و تهوع‌آور خود توده‌هاست که در سستی، بلاهت، حماقت، تقلید، شهوت و گرسنگی خلاصه می‌شود.

⚜️فریدریش نیچه⚜️


🌐 iifom.com

⚫️ instagram.com/iifom.co

🔶 @IIFOM_CO


F.N dan repost
کتاب "اقتصاد اتریشی به زبان ساده" توسط نشر آماره منتشر شد.

اقتصاد اتریشی به زبان ساده
تالیف کریستوفر کوین و پیتر بوتکه

ترجمه دکتر محمد جوادی
#مترجم خصوصی سازی پول#

رقعی
175 صفحه
قیمت 45000 تومان

برای تهیه این کتاب به سایت نشر آماره مراجعه کنید:
www.nashreamareh.ir

کانال تلگرامی
@nashre_amareh
پشتیبانی
021-66951323
09368764391

سایر روشها
دیجی کالا
نمایندگی گوتنبرگ در تهران
و دیگر پخشی ها و کتابفروشی های معتبر


⚜️درباره قدرت بخش۷(پایانی)⚜️


نویسنده:برتراند دو ژوونل
مترجم:ریحانه باقری

بخش هفتم

جان استوارت میل در یک متن معروف، خلق و خوی مختلف مردم فرانسه و انگلیس را در امر سیاست مقایسه کرده است:”دو گرایش ذاتا متفاوت اما با وجوه مشترکی وجود دارند که در مسیر تلاش افراد و ملت‌ها آمیخته می‌شوند. یکی تمایل به اعمال قدرت بر دیگران را و دیگری عدم تمایل به اعمال قدرت بر خود را دارد. تفاوت در قدرت و مقاومت نسبی مردمان نسبت به این دو گرایش، یکی از عناصر مهم در روند تاریخ آن هاست. “
 

🔶 @IIFOM_CO

🌐 https://bit.ly/3b2dB5z


⚜️آموزه‌های تجربه شوروی⚜️

برگرفته از کتاب آشوب برنامه ریزی شده

نویسنده:لودویگ فون میزس
مترجم: دکتر محسن رنجبر

افراد زیادی در جای جای دنیا پا می‌فشارند که «تجربه» شوروی، شواهد خدشه‌نا‌پذیری را در پشتیبانی از سوسیالیسم به دست داده و نادرستی همه یا دست کم بیشتر ایرادهایی را که از آن گرفته می‌شد، نشان داده است. می‌گویند که واقعیت‌ها مثل روز روشن‌اند. دیگر نباید به استدلال‌های پیشاتجربی و بی‌پایه اقتصاددانانی که برنامه‌های سوسیالیستی را به نقد می‌کشند، وقعی نهاد. آزمایشی حیاتی و سرنوشت ساز، پرده از مغلطه‌های آنها بر داشته.

 


🔶 @IIFOM_CO

🌐 https://bit.ly/2NQNy8A


⚜️افول سنت اسکولاستیک و تاثیر آدام اسمیت⚜️

نویسنده:خسوس هورتا دسوتو
مترجمان:محمود متوسلی، مهرزاد سعیدی‌کیا

برگرفته از کتاب اقتصاد مکتب اتریش:نظم‌ بازار و خلاقیّت کارآفرینانه

برای درک تأثیری که اندیشمندان اسپانیایی بر تحولات بعدی مکتب اتریشی اقتصاد داشتند، باید به ویژه به یاد آوریم که در قرن شانزدهم، شارل پنجم، امپراتور و پادشاه اسپانیا فردیناند اول، برادر خود را به عنوان پادشاه اتریش به این کشور فرستاد.

از نظر لغوی، آستریا یا اتریش به معنای قسمت شرقی امپراتوری است. امپراتوری‌ای که به استثنای فرانسه _که جدا مانده بود و توسط نیروهای اسپانیایی محاصره شده بود_ در آن زمان عملا تمام قاره‌ی اروپا را در بر می‌گرفت. در نتیجه، به سادگی می‌توان دریافت که چگونه اندیشمندان اسپانیایی توانستند مکتب اتریش را از نظر فکری تحت تأثیر قرار دهند. وضعیتی که یک تصادف صرف یا اتفاق تاریخی نبود، بلکه ناشی از روابط نزدیک تاریخی، سیاسی و فرهنگی بود که از قرن شانزدهم میان اسپانیا و اتریش شکل گرفت.این روابط برای چند قرن ادامه یافت و ایتالیا به عنوان یک پل فرهنگی که از طریق آن دادوستد فکری بین دورترین گوشه‌های امپراتوری (اسپانیا و اتریش) جریان داشت، در آن نقشی حیاتی ایفا کرد. در نتیجه استدلال‌های محکمی در پس این نظریه وجود دارد که لااقل در ابتدا مکتب اتریش شامل سنتی اسپانیایی بود.


🔶 @IIFOM_CO

🌐 https://bit.ly/3k5ihux


⚜️درباره قدرت بخش۶⚜️

نویسنده:برتراند دو ژوونل
مترجم:ریحانه باقری

بخش ششم
 
آیا من به‌خاطر اینکه تاریخ باستان را چنین ژرف کاویده‌ام، قابل سرزنش هستم؟ اما من تاریخ متاخر را نیز مورد کنکاش قرار داده‌!ام. من وجه تشابه داستان گراکوس‌ها را در سرنوشت روزولت‌ها نیز یافته ام.

تئودور روزولت، با توجه به اینکه استقلال فردیِ اکثریت شهروندان شرط اساسی پیوستن آنها به نهادهای آزادی بود،  با پلوتوکراسی که شهروندان را به افراد تحت پوشش حقوق و دستمزد تبدیل می‌کرد، مبارزه کرد. او در همان خودخواهی کورکورانه‌ی مردان بزرگ جای گرفت که باعث سقوط تیبریوس گراکوس شد.


🔶 @IIFOM_CO

🌐https://bit.ly/3bk0Rq3


هر فردی باید آزاد باشد،باید فرصت شکل دادن،امتحان کردن و عمل کردن به انتخاب‌های خودش را داشته باشد تا هرطور می‌خواهد شخصیتش را پرورش دهد بطور خلاصه او باید آزاد باشد تا به تمام معنا انسان باشد.

⚜️موری نیوتن روتبارد⚜️


🌐 iifom.com

⚫️ instagram.com/iifom.co

🔶 @IIFOM_CO


⚜️بزرگان سنّت اسکولاستیک عصر طلایی اسپانیا به عنوان پیشتازان مکتب اتریش⚜️

نویسنده:خسوس هورتا دسوتو
مترجمان:محمود متوسلی،مهرزاد سعیدی‌کیا
برگرفته از کتاب اقتصاد مکتب اتریش:نظم‌ بازار و خلاقیّت کارآفرینانه


بنا به گفته‌ی فردریش فون هایک اصول نظری اقتصاد بازار، همانند عوامل اساسی لیبرالیسم اقتصادی بر خلاف تصور عموم، توسط کالوینیست‌ها و پروتستان‌های اسکاتلندی طراحی نشده‌اند بلکه از آموزه‌های دومنیکن‌ها و یسوعی‌های وابسته به مکتب سالامانکا در طول عصر طلایی اسپانیا نشئت گرفته‌اند هایک تا آنجا پیش رفت که در سال ۱۹۷۴ در سخنرانی خود به هنگام دریافت جایزه‌ی نوبل به دو اسکولاست یا مدرس اسپانیایی – لوییس د مولینا و خوان د لوگو – استناد کرد.

در واقع، در دهه‌ی ۱۹۵۰، استاد ایتالیایی، برونو لئونی،هایک را درباره‌ی ریشه‌ی اسپانیایی و کاتولیک تحلیل اتریشی اقتصاد قانع کرد. لئونی،هایک را قانع کرد که ریشه‌های برداشت ذهنی و پویای اقتصاد در اروپا نهفته است و در نتیجه باید در اروپای مدیترانه‌ای و سنت‌های آکویناسی، رومی و یونانی جست‌وجو شود تا در سنت‌های فلاسفه‌ی قرن هجدهم اسکاتلند.

🔶@IIFOM_CO

🌐 https://bit.ly/3rCePdc


⚜️درباره قدرت بخش۵⚜️


نویسنده:برتراند دو ژوونل
مترجم:ریحانه باقری

بخش پنجم

این برای تاریخ نگاری علمی و شکل گیری علوم سیاسی  یک خطای فاجعه بار خواهد بود که از “نهضت مردمی” پشتیبانی شود، بدون اینکه دو راه خدمت به آن را از هم متمایز سازد.وضعیتی که باید با آن کنار آمد به هر حال یکسان است: این فاصله وسیعی است که بین وضعیت حقوقی و وضعیت اقتصادی انسان عادی قرار دارد.

رشد، استقلال اقتصادی و خودمختاری شخصی در دوران ابتدایی روم به همراه گسترش حق آزادی سیاسی به سرعت پیش می‌رفت و مرحله دوم فرا رسید و این استقلال به انعقاد قرارداد و معاهده انجامید وحق آزادی نیز همچنان برای آن دسته از افراد جامعه که هنوز از آن بی بهره بودند، توسعه می‌یافت مانند پذیرش شهروندی توسط ماریوس.

🔶 @IIFOM_CO

🌐 https://bit.ly/36RSHnn


⚜️درباره قدرت بخش۴⚜️


نویسنده:برتراند دو ژوونل
مترجم:ریحانه باقری

بخش چهارم

به دست آوردن حقوق مدنی و سیاسی برای پلبی‌ها یک امر بسیار بزرگ شده بود حتی برای شخصیت‌های قدرتمند با روحیه جسورانه که راه خود را باز کرده و خانواده‌های قدرتمندی را تأسیس کرده بودند. از این رو موجب ضعف بسیاری از پاتریسی‌ها شد و افراد وابسته به آنان را کاهش داد.حالا قانون وجود داشت و دیگر پلبی در کار نبود (عامه ای که حقوق ممتازان را نداشته باشد درکار نبود م.)، روم پرآوازه گشته بود و این واقعیت داشت. برابری در این شرایط شکلی متفاوت را رقم زد حتی پرافتخارترین پاتریسی‌ها نیز افرادی والاتر از دهقانان متکبر نورسیده محسوب نمی‌شدند.


🔶 @IIFOM_CO


🌐 https://bit.ly/2YL9qEs


⚜️رمزارزها در نظریۀ پول و اعتبار؛ یک رویکرد اتریشی⚜️

نویسندگان:محمّد جوادی، مرتضی سامتی، مصطفی عمادزاده

چکیده
نظریه‌های پول و اعتبار را می‌توان در دو دستۀ کلی ۱)نظریۀ کالایی پول ۲)نظریۀ اعتباری پول طبقه‌بندی کرد. و هر دو گروه به لحاظ تئوریک در پذیرش رمزارزها به‌عنوان مصادیقی از پول تردید دارند. در این پژوهش تفسیر جدیدی از نظریۀ پول و اعتبار ارائه کرده‌ایم که در پیوند با هر دو نظریۀ فوق قرار دارد.

ابتدا کارکردهای ناشی از «اعتماد عمومی» را به‌عنوان یک کالا در نظر گرفته‌ایم که با ادبیّات منگر و نظریۀ ذهنی ارزش همخوانی دارد. با این نگاه، تعاریف نظریۀ اعتباری پول با یک تفسیر جدید قابل پذیرش خواهند بود. این تفسیر جدید همچنین شامل بسط تعریف هایک از پول است بنحوی که در سازگاری با تعریف میزس از پول قرار می‌گیرد. سپس با استفاده از مفهوم رجحان‌­های بین­‌دوره‌­ای و با تأکید بر ریشۀ تهاتری پول‌ها در «قضیۀ پس‌رفت» میزس، نشان می‌دهیم که رمزارزها تا جایی که به‌مثابه پول خصوصی موضوعیّت پیدا کنند، می‌توانند پول محسوب شوند؛ به شرطی که با تطابق پویایی‌های «واقعیّات بنیادین اقتصادی» بر رجحان­‌های بین­‌دوره­‌ای سازگار باشند. به این ترتیب معیار اصلی در تعریف پول، چگونگی اثرگذاری آن بر رجحان­‌های بین­‌دوره‌­ای خواهد بود.

ادامه مطلب
⬇️

🌐 https://iifom.com/eco31/


⚜️درباره قدرت بخش۳⚜️

درباره قدرت
نویسنده:برتراند دو ژوونل
مترجم:ریحانه باقری

بخش سوم

نظام آزادی در جهان باستان متکی بر یک تمایز اجتماعی بود که برای روحیه مدرن عمیقا تکان‌دهنده است. در آتن،پانزده تا بیست هزار شهروند آزاد در برابر چهارصد‌هزار برده وجود داشت و برده‌داری حتی از نگرش فلاسفه از شروط آزادگی بود.بخشی از بشریت باید ابزار می‌بود. ارسطو می‌گفت: “سودمندی بردگان چندان بیشتر از حیوانات نیست” و خدمات بدنی برای ضروریات زندگی از هر دو طرف عرضه می‌شود.”


🔶 @IIFOM_CO


🌐 https://bit.ly/36u6v7d


دموکراسی یعنی دو گرگ و یک برّه رأی می‌دهند که برای نهار چه بخورند،آزادی یعنی یک برّه‌ی کاملاً مسلح حق رأی را به چالش می‌کشد.

⚜️بنجامین فرانکلین⚜️


🌐 iifom.com

⚫️ instagram.com/iifom.co

🔶 @IIFOM_CO


⚜️نازیسم⚜️

برگرفته از کتاب آشوب برنامه‌ریزی شده

نویسنده:لودویگ فون میزس 
مترجم: دکتر محسن رنجبر

فلسفه حزب نازی، حزب ناسیونال سوسیالیست کارگران آلمان، خالص‌ترین و سازگارترین نمود روح ضد سرمایه‌داری و سوسیالیستی روز گار مااست.اندیشه‌های بنیادین در نازیسم، ریشه‌ای آلمانی یا «آریایی» ندارند و مختص آلمانی‌های امروز هم نیستند. در تبارنامه اندیشه نازیسم، لاتینی‌هایی همچون سیسموندی و ژرژ سورل و آنگلوساکسون‌هایی چون کارلایل، روسکین و هوستون استورات چمبرلین، برجسته‌تر از هر آلمانی دیگری بودند.

🔶 @IIFOM_CO


🌐 https://bit.ly/2Yd8JDw


⚜️درباره قدرت بخش ۲⚜️

درباره قدرت
نویسنده:برتراند دو ژوونل
مترجم:ریحانه باقری

بخش دوم
 
امروزه در باور ما به سختی قابل پذیرش است، جامعه‌ای بتواند زنده بماند که در آن هر کس خود قاضی و نقاد کردار خویش باشد و نخستین پیش‌داوری ما این است که هرجا قدرتی وجود ندارد که رفتار اشخاص را به آنها دیکته کند، شنیع‌ترین بی نظمی حاکم می‌گردد اما برای مثال دوران اشرافیت روم شاهدی بر خلاف این مدعاست که چشم اندازی با نقطه اتکای ممتد را به ما ارائه می‌دهد و تا گذر قرن‌ها هم هیچ زوالی نداشت و بی‌نظمی، تازه زمانی آغاز شد که قوانین شروع به تکثیر شدن کرد.



🔶 @IIFOM_CO


🌐 https://bit.ly/3ohIIOc


⚜️درباره قدرت بخش ۱⚜️


نویسنده:برتراند دو ژوونل
مترجم:ریحانه باقری


برتراند دو ژوونل مستند فرایندی که دولت و اکثریت کنترل‌کننده به طور فزاینده‌ای قدرتمندتر و مستبدتر شده‌اند را نشان می‌دهد که چگونه دموکراسی‌ها نتوانسته‌اند قدرت دولت را محدود کنند. این امر به گذار از پادشاهی سنتی به دوران مطلق‌گراییِ سلطنتی برمی‌گردد که بوروکراسی‌های بزرگ اداری را بنا نهاد و زیربنای دولت قادر مطلق مدرن را ساخت، جایی که در آن شهروندش از رعیت دوران اشرافیت فئودالیسم و شرافت پادشاهی سنتی از اقتدار کمتری برخوردار است و شرافت اشراف جای خود را به ایده‌پردازان روشنفکر داده اند.

بهشت کاذبی که سلسله‌مراتب را رها کرده و به برابری تحمیلی، اعتبار کاذب دهد به همان اندازه از آزادی دور است که ظلمت از نور. این اتوپیای معدوم، وارونه‌نمای آن امر روشنی است که فراموش شده؛ سایه لرزانی که جرات انکارش را نداریم، شری که نه لازم است نه ضروری.
مقاله‌ی حاضر با مقدمه‌ی اضافه‌شده،شامل بخشی از کتاب اقتصاد به روایت دیگر اثر دکتر موسی‌غنی‌نژاد و بیانات رونالد ریگان چهلمین رئیس جمهور آمریکا و پروفسور هانس هرمان هوپ و پروفسور میلتون فریدمن در هفت بخش ارائه می‌گردد.



🔶 @IIFOM_CO


🌐 https://bit.ly/360yBGY


⚜️رهایی توده‌ها بخش۲⚜️

برگرفته از کتاب آشوب برنامه‌ریزی شده
نویسنده:لودویگ فون میزس
مترجم:دکتر محسن رنجبر

بخش دوم

در بخش نخست این مقاله از کتاب «آشوب برنامه‌ریزی شده» (۱۹۴۷) که هفته پیش در همین ستون چاپ شد، میزس بیان کرد که حکومت و دولت چیزی نیستند مگر ابزار اجتماعی سرکوب و اجبار خشن.
او گفت که برای پیشگیری از نابودسازی همیاری اجتماعی از سوی گروه‌ها و افراد ضداجتماعی، گریزی از این ابزار که همانا قدرت پلیس است،نداریم. اما خشونت و سرکوب به هر روی شرارت‌آمیزند و افرادی را که مسوولیت‌شان به کارگیری آن‌ها است،فاسد می‌کنند. کارکرد اجتماعی قانون این است که خودسری پلیس را مهار کند. میزس همچنین گفت که آزادی تنها می‌تواند تحت حاکمیت دولتی تثبیت‌شده پدیدار شود که آماده است تبهکاران را از کشتن هم‌نوعان ضعیف‌تر خود و دزدیدن اموال‌شان باز دارد، اما این تنها حاکمیت قانون است که جلوی تبدیل خود حاکمان به بدترین تبهکاران را می‌گیرد. در سده نوزده اندیشه‌های آزادی و حاکمیت قانون، شهرت و آوازه فراوانی پیدا کردند و از همین رو هواخواهان توتالیتاریسم نمی‌توانستند آشکارا به آنها حمله برند.



🔶 @IIFOM_CO


🌐 https://bit.ly/3ihxcRo

20 ta oxirgi post ko‘rsatilgan.

851

obunachilar
Kanal statistikasi