IRCOLD


Kanal geosi va tili: ko‘rsatilmagan, ko‘rsatilmagan
Toifa: ko‘rsatilmagan


کمیته ملی سدهای بزرگ ایران (IRCOLD)
برای اطلاعات بیشتر به آدرس زیر مراجعه فرمایید:
www.ircold.ir
تلفن: 22225756
دورنگار: 22257338
رایانامه: ircold@neda.net

Связанные каналы

Kanal geosi va tili
ko‘rsatilmagan, ko‘rsatilmagan
Toifa
ko‘rsatilmagan
Statistika
Postlar filtri


عضو ارجمند کمیته ملی سدهای بزرگ ایران
موضوع: دعوت جهت شرکت در جلسه‌ کمیته تخصصی بازرسی فنی سدها

با سلام،

احتراماً نظر به برگزاری نشست آتی اعضای محترم کمیته تخصصی بازرسی فنی سدها، خواهشمند است در جلسه ماهیانه این کمیته که درساعت 15:00 روز سه شنبه مورخ 23 مرداد 1397 در محل کمیته ملی سدهای بزرگ ایران به آدرس تهران، خیابان شهید وحید دستگردی (ظفر)، خیابان شهید کارگزار، کوچه شهرساز، پلاک 1 برگزار می‌گردد، حضور به هم رسانید.
پیشاپیش از حسن توجه جنابعالی سپاسگزاری می‌گردد.



دستور جلسه
1-ارزیابی رفتار سد کارون 4 بر اساس نتایج ابزار دقیق با ارائه آقای مهندس کریمی.
2-برنامه ریزی برای برگزاری کارگاه تخصصی در شهریور ماه سال جاری.

دبیرخانه کمیته ملی سدهای بزرگ ایران
🆔@ircold


عضو ارجمند کمیته ملی سدهای بزرگ ایران
موضوع: دعوت به جلسه کمیته تخصصی دیدگاه ها و چالش های جدید سدها و مخازن در قرن 21

با عرض سلام

احتراماً، بدینوسیله از جنابعالی دعوت میشود جهت بحث و تبادل نظر در 32 امین جلسه کمیته تخصصی دیدگاه ها و چالش های جدید سدها و مخازن در قرن 21 که راس ساعت 16 روز شنبه 27 مرداد 1397 در محل دفتر مرکزی کمیته ملی سدهای بزرگ ایران برگزار میگردد حضور بهم رسانید.
دستور جلسه :
1-ارائه آخرین صورتجلسات و تصمیمات هیئت اجرایی
2-ارائه گزارش درخصوص مقالاتی که تاکنون برای کارگاه تخصصی چالش های ورود آب های شور و آلوده بداخل مخازن سدها به دبیرخانه کارگاه ارسال گردیده است.
3-ارائه گزارش آقای مهندس لی در خصوص گردشگری در سدهای مخزنی و راهکارهای لازم برای مقابله با آلودگی
4-پیشنهادات و تبادل نظر اعضای کمیته و تصمیم گیری جهت بازدید یکی از طرح های موجود در پاییز سالجاری

دبیرخانه کمیته ملی سدهای بزرگ ایران
🆔@ircold


دبیرخانه کمیته ملی سدهای بزرگ ایران
🆔@ircold


عضو ارجمند كميته ملي سدهاي بزرگ ايران
موضوع : برگزاري جلسه ماهانه (مرداد ماه 97) كميته مواد و مصالح براي سدهاي بتني

با سلام و احترام،
به اطلاع اعضاي محترم كميته مواد و مصالح براي سدهاي بتني مي‌رساند كه جلسه مرداد ماه اين كميته در تاريخ دوشنبه 22 مرداد 1397 در محل كميته ملي سدهاي بزرگ ايران ساعت 16 برگزار خواهد شد. موضوعات مورد بحث به شرح ذيل مي‌باشد :

-ارائه معرفي شركت وند شيمي ساختمان

دبیرخانه کمیته ملی سدهای بزرگ ایران
🆔@ircold


دبیرخانه کمیته ملی سدهای بزرگ ایران
🆔@ircold


دبیرخانه کمیته ملی سدهای بزرگ ایران
🆔@ircold


دبیرخانه کمیته ملی سدهای بزرگ ایران
🆔@ircold


وضعیت سدهای مهم کشور در نیمه تابستان سال 97؛

کاهش 33 درصدی ورودی آب به مخازن سدهای کشور/ 59 درصد مخازن سدهای استان تهران خالی است.

در حالی به نیمه تابستان سال جاری رسیده‌ایم که از میان 177 سد بزرگ موجود در 6 حوضه آبریز اصلی کشور 80 سد بزرگ از جمله سدهای زاینده‌رود، شهیدرجایی، ساوه و ملاصدرا کمتر از 40 درصد آب ذخیره شده دارند.
به‌‌گزارش دبیرخانه کمیته ملی سدهای بزرگ ایران، کاهش بی سابقه بارش‌ها در سال گذشته و در پی آن افت روان‌‌آب‌ها موجب شده است تا به رغم رشد 12 درصدی بارش‌ها در فصل بهار امسال، حجم ذخیره آب سدهای موجود در 6 حوضه آبریز دریای خزر، خلیج فارس، دریاچه ارومیه، فلات مرکزی، هامون و سرخس به 23.40 میلیارد مترمکعب برسد که در مقایسه با سال گذشته آب موجود در مخازن سدهای کشور کاهش 15 درصدی پیدا کرده است.
ورودی و خروجی آب از سدها نیز متاثر از افت نزولات جوی با کاهش‌های محسوسی مواجه شده‌اند به طوری که ورودی به این سازه‌های آبی 33 درصد و خروجی از آن‌ها نیز نسبت به سال گذشته 28 درصد افت داشته است و هم اکنون به طور میانگین 47 درصد مخازن سدهای یاد شده دارای منابع آبی است.
در حالی به نیمه تابستان سال جاری رسیده‌ایم که از میان 177 سد بزرگ موجود در این 6 حوضه آبریز 80 سد بزرگ کشور از جمله سدهای زاینده‌رود، شهیدرجایی، ساوه و ملاصدرا کمتر از 40 درصد آب ذخیره شده دارند.

کاهش ارتفاع و ذخیره آب سدهای دارای نیروگاه برقابی موجب شده تا این مراکز نیز با کاهش تولید انرژی روبه‌رو شوند به طوری که انرژی تولیدی 53 نیروگاه‌ برق‌آبی کشور از ابتدای امسال تا پنجم مردادماه به چهار هزار و 323 گیگاوات ساعت برسد که در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته 39.6 درصد کاهش داشته است.
در حال حاضر حجم ذخیره کنونی آب در سدهای پنجگانه استان تهران (لار، طالقان، امیرکبیر، لتیان و ماملو) به 783 میلیون مترمکعب رسیده است و در شرایط فعلی 59 درصد مخازن این سدها خالی است.
بررسی این اعداد و ارقام حکایت از آن دارد که کاهش بی سابقه بارش‌ها در سال گذشته موجب شده تا حجم مخازن سدهای پنجگانه استان تهران نسبت به مدت مشابه سال گذشته 25 درصد کاهش داشته باشد و ورودی آب به سدهای پنجگانه استان با یک میلیارد و 107 میلیون مترمکعب افت 32 درصدی را تجربه کنند.

دبیرخانه کمیته ملی سدهای بزرگ ایران
🆔@ircold


رهاسازی آب از سد گلورد مازندران برای کاهش برداشت از آب زیرزمینی

سد گلورد که آب آن برای اولین بار برای کشاورزان پایین دست رهاسازی شد ضمن رفع مشکلات آبی کشاورزان موجب کاهش برداشت از آب زیرزمینی شد.
به‌گزارش دبیرخانه کمیته ملی سدهای بزرگ ایران، "سیدرضا موسوی مجد" مدیر تاسیسات آبی شرکت آب منطقه‌ای مازندران با اشاره به آبگیری اولیه سد گلورد در سال گذشته و ذخیره سیلاب و آب نابهنگام رودخانه گفت: با رهاسازی آب سد گلورد در ماه‌های تیر و مرداد ماه ضمن جلوگیری از خسارت به آبخوان مشکلات تمامی اراضی شالیزاری که در تنش آبی قرار گرفتند نیز مرتفع شد.
موسوی مجد افزود: به موازات احداث سد در سال زراعی جاری آبگیری بیش از 1000 هکتار از آب بندان‌های محدوده شبکه گلورد با بهره‌برداری از 120 کیلومتر کانال‌های درجه 1 و 2 این طرح به میزان 90 درصد انجام شد.
وی با اشاره به محدودیت آب زیرزمینی دشت نکا و بهشهر تاکید کرد: رهاسازی آب از سد گلورد تا هفته آخر مرداد ماه فقط برای کشت اول ادامه خواهد یافت و پس از آن دریچه مسدود و برای فصل زراعی آتی ذخیره می‌شود و هیچ آبی از طریق سد در اختیار کشاورزان برای کشت دوم قرار نخواهد گرفت و کشاورزان نیز نباید از آب زیرزمینی برای کشت مجدد شالی استفاده نمایند.
با رهاسازی آب سد گلورد بسیاری از کشاورزان منطقه ضمن ابراز رضایت از اقدام خوب آب منطقه‌ای مازندران تصریح کردند علیرغم کم آبی و خشکسالی در سال جاری با رهاسازی و مدیریت خوب این شرکت مشکلات کمتری در مقایسه با سال گذشته داشته‌اند.

دبیرخانه کمیته ملی سدهای بزرگ ایران
🆔@ircold


بازدید وزیر نیرو از سد نرماب گلستان؛

اردکانیان: باید از تهدیدهای تحریم برای کشور فرصت بسازیم/ آبگیری سد نرماب تا پایان سال 98
طرح جابه‌جایی روستای جنگلده پایین از ساختگاه سد نرماب و جاده جایگزین چایلی با حضوروزیر نیرو ومسئولان استانی در شهرستان مینودشت و در محل کارگاه سد نرماب آغاز شد.

به گزارش دبیرخانه کمیته ملی سدهای بزرگ ایران، وزیر نیرو در این برنامه ابتدا از محل تاج سد و و روستای جنگلده بازدید کرد و در ادامه با تقدیر ازقرارگاه سازندگی خاتم الانبیاء و گروه اجرایی سپاسد اظهار داشت: از جمله امتیازات بخش اجرایی این گروه مهندسی، توجه به امکانات و مقدورات دولت است، که تاکنون تمام ظرفیت خود را در خدمت به اولویت خدمت رسانی به مردم قرار داده‌اند.
رضا اردکانیان ادامه داد: در این شرایط همه سعی خود را خواهیم کرد که با توجه به اهمیت این پروژه در استان، در حداقل زمان باقی مانده طرح را به مرحله آبگیری و بعد بهره‌برداری کامل برسانیم. این طرح امسال 200 میلیارد ریال اعتبار داشته که 100 درصد تخصیص یافته و 2 برابر این مبلغ اعتبار نیاز دارد تا آبگیری شود.
اردکانیان بیان کرد: تلاش می‌کنیم تا پایان 98 حدود 250 میلیارد اعتبار را با حمایت سازمان برنامه و بودجه، استاندارد و مجلس تدارک و تزریق کنیم تا پایان 98 این سد قابل آبگیری باشد. بایستی امسال این طرح فعال باشد تا بتوانیم سال آینده ردیف مناسب اعتباری برای این سد تأمین نمائیم.
وزیر نیرو در ادامه افزود: آنچه وجهه همت دولت به ویژه سازمان برنامه و بودجه کشور در حال حاضراست، این است که در شرایط تحریم‌های کنونی با ایجاد یک فضای همدلی و ندادن سیگنال‌های افتراق به دشمنان راه توسعه کشور را بپیمائیم و از تهدیدها برای کشور فرصت بسازیم.
اردکانیان بیان کرد: ملت ایران همواره یک ملت هنرمند شناخته شده است و مردم ما این بار نیز هنرمندانه نشان خواهد داد با مقاومت و استفاده از فرصت‌ها، نمی‌گذارد هیچ گونه تعللی در برنامه‌های توسعه کشور رخ دهد.
وی تصریح کرد: از شرکت آب منطقه ای گلستان تشکر می‌کنیم که با حساسیت و دقت بالا این پروژه را پیگیری می‌کند و لازم است در مسیر این پیگیری‌ها مدیران خسته نشوند چرا که نیاز است مردم ما احساس رضایتمندی از خدمات مسئولین خود داشته باشند واجرای چنین پروژه‌هایی این احساس رضایت مندی را افزون می‌کند.
مدیر عامل شرکت آب منطقه ای گلستان نیز در این جلسه گفت: طرح سد نرماب در استان گلستان و در 5 کیلومتری جنوب شهر مینودشت واقع شده است.
علی نظری در ادامه از سد نرماب به عنوان هفتمین و بزرگ‌ترین سد استان گلستان نام برد و گفت: با بهره برداری از این سد، علاوه بر بهبود آب اراضی حوزه شهرستان‌های مینودشت و گنبد و آزادشهر، به میزان 25 میلیون متر مکعب نیز سالیانه آب شرب یک سوم جمعیت شرق استان در 4 شهر و 130 روستا ونیز بخشی از آب صنایع شرق استان تأمین خواهد شد.
نظری در ادامه با اشاره به اهداف این طرح بزرگ استانی اظهار کرد: کنترل و ذخیره سازی رژیم سیلاب رودخانه‌های نرماب، چهل چای و خرمالو در مخزن سد نرماب، ضمن تولید برق، سالانه 56 میلیون متر مکعب آب مورد نیاز شبکه پایاب سد وشمگیر در مخزن این سد ذخیره و رهاسازی خواهد شد تا مشکلات کاهش حجم مخزن سد وشمگیر برطرف شود.
وی افزود: سد نرماب از نوع خاکی همگن با طول تاج 807 متر، ارتفاع 60 متر و مخزن 115 میلیون مترمکعب و ظرفیت تنظیم سالانه به میزان 175 میلیون متر مکعب آب، دو واحد نیروگاه برق‌ابی، با حجم ظرفیت 5.2 مگاوات است.
گفتنی است هم اکنون پیشرفت فیزیکی سدنرماب 76 درصداست و امید داریم با مساعدت دولت و وزیر نیرو در اجرای کارتسریع شود.

دبیرخانه کمیته ملی سدهای بزرگ ایران
🆔@ircold


http://press.jamejamonline.ir/Newspreview/3386396472004105570

شنا به‌سمت مـــــرگ
تابستان و گرمای هوا مردم را ترغیب می‌کند که تنی به آب بزنند، اما آیا هر محیطی برای شنا مناسب است؟ هر کجا که آبی وجود داشت، می‌توانیم از آن برای تفریح و شنا استفاده کنیم؟ آمار افراد غرق شده نشان می‌دهد برای ورزش ...

دبیرخانه کمیته ملی سدهای بزرگ ایران


🗒آقای کلانتری برای شوری کارون به جای دادن آدرس غلط چاره‌اندیشی کنید

✍🏻امتداد - وفاتابش*

📌آقای عیسی کلانتری معاون رئیس‌جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط‌ زیست طی اظهارنظری درخصوص وضعیت رودخانه کارون اشاره داشته است که بخش اعظم آب خوزستان را با یک اشتباه مهندسی که همان آبگیری سد گتوند بوده، شور کرده‌ایم. با کمال تأسف این ادعا به شرحی که ذکر آن خواهد آمد، علاوه بر خلاف‌گویی، به نوعی فرار از مسئولیت و انجام وظیفه ایشان در مسئولیت کنونی تلقی می‌شود.

📌1) در اینکه وضعیت آب رودخانه کارون در دشت خوزستان و در هر دو شاخه مربوط به رودخانه دز و خود این رودخانه که در محل بند قیر روخانه کارون بزرگ را تشکیل می‌دهند، از نظر کمیت و کیفیت بسیار اسف‌بار است، تردیدی نیست.

📌با این حال باتوجه به اینکه در سرتاسر مسیر رودخانه‌های کارون و دز، ایستگاه‌های هیدرومتری (اندازه‌گیری کمی و کیفی آب) وجود دارد و قدمت ایستگاه‌های دبی‌سنجی به سال 1329 و ایستگاه‌های اندازه‌گیری کیفیت آب به 1347 برمی‌گردد و می‌توان به سادگی و بدون هرگونه تأویل و تفسیری، هم وضعیت حجم و کیفیت آب را در مسیر رودخانه تعقیب و نیزمقادیر مصرف، عوامل شوری یا هر آلاینده دیگری در فاصله هر دو ایستگاه ردیابی ‌کرد.

📌2) دوعامل اساسی می‌تواند در میزان شوری آب در کارون تأثیر گذار باشد. نخست حجم آب یا آورد رودخانه است که هر چقدر میزان آب بیشتر باشد اثر ورودی ثابت آلاینده‌های شورکننده و امثال آن در کیفیت نهایی کمتر می‌شود.

📌عکس این مسئله نیزهر چقدر از سهم آورد رودخانه کاسته شده یا در فواصلی برداشت آب جهت مصارف مختلف بیشتر باشد، عملاً در صورت کسر میزان ثابت آلاینده‌های ورودی، اثر بیشتری از خود به جا خواهد گذاشت. اتفاقی که در کارون در سالهای اخیر افتاده است.

📌براساس آمار ایستگاه‌های هیدرومتری، هم کاهش بارش‌ها و رواناب و نهایتاً حجم عبوری آب بوده و ازسوی دیگر برداشت آب از رودخانه عمدتاً جهت مصارف کشاورزی روند صعودی داشته است، به ترتیبی که آب کارون در حالی به شهر اهواز می‌رسد که هم مقدار آن کاهش یافته و نیزمیزان آلودگی آن افزایش یافته است.

📌یکی از این ایستگاه‌های هیدرومتری واقع در محل بند تنظیمی گتوند است که در سال آبی 55-1354 عبور بیش از 21 میلیارد مترمکعب آب از این رودخانه را ثبت کرده است. همین ایستگاه در سال آبی 73-1372، 5/20 میلیارد مترمکعب و سال آبی 75-1374، 19 میلیارد مترمکعب را ثبت کرده و از سال 1388 تا کنون این میانگین به 6 میلیارد مترمکعب رسیده است.

📌در واقع این مهم به این معناست که اثر خشکسالی دهه اخیر، تقلیل میزان آورد رودخانه کارون به کمتر از ثلث بوده است.

📌3) یکی از شاخص‌های اندازه‌گیری در کیفیت آب، هدایت الکتریکی یا EC آب رودخانه است و به طبع هر چقدر نمک و املاح در آب زیادتر باشد، قابلیت هدایت الکتریکی آب بیشتر خواهد شد. به عنوان مثال EC آب باران در محدوده 2 تا 100 میکروماوس بر سانتی‌متر و آب قابل آشامیدن در محدوده حداکثر 700 میکروماوس بر سانتی‌متر است و در عین حال EC آب دریاهای آزاد به حدود 90.000 نیز می‌رسد.

*عضو دفتر سیاسی حزب اتحاد ملت و مدیر ساخت سد کرخه و کارون 3

✅ برای خواندن متن کامل این یادداشت روی "INSTANT" بزنید

https://goo.gl/6dQKVe


دبیرخانه کمیته ملی سدهای بزرگ ایران


عضو ارجمند کمیته ملی سدهای بزرگ ایران

موضوع: دعوت به جلسه کمیته فنی سد و تاسیسات وابسته

باسلام و احترام ،
بدینوسیله از جنابعالی دعوت می شود در جلسه کمیته فنی سد و تاسیسات وابسته که در ساعت 14:00 روز چهارشنبه 24 مرداد 1397 در شرکت توسعه منابع آب و نیروی ایران واقع در بزرگراه مدرس تقاطع آفریقا خیابان بیدار پلاک 3 سالن همایش جدید برگزار می شود حضور بهم رسانید.
دستور جلسه:
1-ارائه سخنرانی توسط آقای دکتر فولادفر در خصوص معرفی فناوری آب شیرین کن ساحلی- راهکاری برای سازگاری با کم آبی
2-ارائه آخرین صورتجلسه و تصمیمات هیات اجرایی


دبیرخانه کمیته ملی سدهای بزرگ ایران






دبیرخانه کمیته ملی سدهای بزرگ ایران
🆔@ircold
👇


دبیرخانه کمیته ملی سدهای بزرگ ایران
🆔@ircold


دبیرخانه کمیته ملی سدهای بزرگ ایران
🆔@ircold


دبیرخانه کمیته ملی سدهای بزرگ ایران
🆔@ircold


دبیرخانه کمیته ملی سدهای بزرگ ایران
🆔@ircold

20 ta oxirgi post ko‘rsatilgan.

1 209

obunachilar
Kanal statistikasi