🔖من و یک ارائهی بهیادماندنی؛ همین الان یهویی!
به بهانهی ایدهشو گیم و بازیهای رایانهای
چهارشنبه ۲۸ آذر از ساعت ۱۵
تالار آوینی دانشگاه اصفهان
https://evand.com/events/ideashow44----------------------------------
در مقابل جمعی از مخاطبان و چند داور متخصص ایستادهاید. قرار هست ظرف ۳ دقیقه (فقط ۳ دقیقه!) ایدهتان را (و در واقع تواناییهای خودتان را) پرزنت کنید. از بین ۱۲ ایده فقط ۵ ایده با رای شرکتکنندگان و داوران به مرحله نهایی برای رقابت بر سر جوایز ۵۰۰هزار و ۴۰۰هزار و ۳۰۰هزار تومانی راه مییابند! پس باید نظر مخاطبین را جلب کنید!
چه کنیم؟ چه نکنیم؟
✅ با قدرت و اعتماد به نفس صحبت کنید! شما عزیز و قابل احترام هستید! صحبت کردن با ترس، اعتماد مخاطب به شما را از بین میبرد.
✅ با صدای رسا صحبت کنید و اجازه بدهید قدرت نهفته در کلماتتان بر عمق جان مخاطب بنشیند!
✅ از فضای صحنه استفاده کنید. یک جا ثابت نایستید. به گونهای طبیعی در صحنه به چپ و راست و عقب و جلو حرکت کنید تا مخاطب خسته نشود.
✅ هیجان داشته باشید! اگر با لحنی خسته و آرام در مورد ایدهتان صحبت کنید، مخاطب احتمالا به این نتیجه میرسد که ایدهتان حتما جالب نیست که حتی خودتان را هم به شوق نیاورده!
✅ از روی کاغذ نخوانید! همراه داشتن یادداشت کوچکی که نکات را به یادتان بیاورد اشکالی ندارد؛ هرچند اگر بتوانید رئوس را هم به خاطر بسپارید و یادداشت را حذف کنید، مخاطب میفهمد انقدر روی ایدهتان فکر کردهاید که همهچیزش را به خاطر دارید. در هر حال خواندن از روی مطالب کاغذ مثل انشا اشتباه مهلکی است!
✅ به صورت مخاطبانتان نگاه کنید. به صحنه زل نزنید! خواستگاری که نیست! نظر مخاطبان را باید در مورد ایدهتان جلب کنید.
✅ از زبان بدن استفاده کنید. طوری که حس خوبتان نسبت به ایدهتان را به مخاطب منتقل کنید.
✅ حتما قبل از ارائه چندبار تمرین کنید تا ناچار نشوید برای جا دادن مطالب در ۳ دقیقه، تند حرف بزنید و احیانا چیزی را فراموش کنید.
✅ از روشهای جذاب برای ارائه استفاده کنید! ارائههای تئاترگونه، دونفره، درگیرکننده مخاطب و ... باعث میشود ارایهتان در ذهن مخاطب ماندگار شود.
✅ از حرف زدن کلی و بدون ارائه جزییات پرهیز کنید. کسی فکر نمیکند "وای چقدر خفنه که چیزی بروز نمیده!" فکر میکنند (یا میفهمند!) که به جزییات فکر نکردید!
✅ همهی مطالب مهم را در ارائه بیاورید. این قالب را ببینید و از آن الهام بگیرید:
حتما تا الان در مورد مشکل ❓چیزی شنیدهاید (یا بازی ❓را بازی کردهاید). ایدهی من طراحی یک بازی هست که در آن ❓❓❓.
برای پیادهسازی این بازی به یک تیم شامل ❓و❓و❓ نیاز دارم. زمان حدودی پیادهسازی بازی ❓ماه و دستمزد تقریبی تیم ❓است. طبق برآورد ما مخاطبین بازی ما ❓نفر هستند و هرکدام حاضر هستند ❓تومان برای بازی یا در بازی خرج کنند (یا ❓بنر تبلیغاتی در مراحل x و y بازی داریم که مخاطب به دلیل ❓آن را میبیند و من ❓تومان از تبلیغات درآمد دارم). بعد از ❓ماه هزینهی اولیه تامین میشود (به نقطه سربهسر میرسیم). ماهانه باید ❓تومان صرف پشتیبانی بکنیم و❓تومان درآمد خواهم داشت.
✅ در مورد همه چیز توضیح بدهید. میتوانید بخشی از توضیحات را به بخش پاسخگویی به داوران موکول کنید (که البته ریسک است و ممکن هست سوالی از این بخش پرسیده نشود)
✅ با آرامش به سوالات داوران گوش کنید و با ادب و فروتنی پاسخهای قانعکننده بدهید.
✅ بین حرف داور نپرید! در عوض در زمانی که او صحبت میکند روی پاسخ خود فکر کنید و مختصر و مفید و البته بدون مِنمِن کردن پاسخ دهید.
❌لطفا در هیچکدام از موارد بالا زیادهروی نکنید...!
و در آخر!
اصلا نترسید! یک تجربه شاد و هیجانانگیز در انتظار شماست!
اگر از دزدیده شدن 👀 ایدهتان میترسید (واقعا؟!!)، مطلب فردا را از دست ندهید.