جهت | محمد رستم‌پور


Kanal geosi va tili: ko‘rsatilmagan, ko‘rsatilmagan
Toifa: ko‘rsatilmagan


چیزهایی که می‌بینم/ چیزهایی که به ذهنم می‌رسد
حرفی، سخنی:
@mrostampoor

Связанные каналы  |  Похожие каналы

Kanal geosi va tili
ko‘rsatilmagan, ko‘rsatilmagan
Toifa
ko‘rsatilmagan
Statistika
Postlar filtri


◀️ نیویورک‌تایمز، سردبیر وب‌سایت بازفید را استخدام می‌کند!

⭕️ وب‌سایت خبری «بازفید» (BuzzFeed) که به یک رسانه خبری اجتماعی سریع در جهان معروف شده، بارها و بارها توانسته است رسانه‌های مشهوری همچون نیویورک‌تایمز و بی‌بی‌سی را در انتشار اخبار و جذب مخاطب پشت سر بگذارد؛ با چالشی جدی روبرو شده است.

⭕️ برای آنکه اهمیت بازفید را بدانیم، کافی است یادآوری کنیم بازفید در میان بیش از یک میلیارد کاربر فیس‌بوک، در صدر فهرست منابع خبری قرار دارد. اما اینک نیویورک‌تایمز که نتوانسته بازفید را در میدان رقابت مغلوب کند، تصمیم دارد سردبیر این وب‌سایت یعنی بن اسمیت را استخدام کند تا اسمیت برای نیویورک‌تایمز گونه‌ای از بازفید طراحی و ایجاد نماید.

⭕️ اسمیت 8 سال سردبیری بازفید را بر عهده داشت، اما به عنوان روزنامه‌نگار با رسانه‌های متعددی از جمله نیویورک‌تایمز همکاری می‌کرد. استخدام اسمیت گویای این موضوع است که در رقابت برندها، هر چیزی ممکن است، حتی ادغام و البته مهاجرت چهره‌های برتر یک برند به برند رقیب.

#خبر
🆔@jahat98

🔗 بیشتربخوانید


Video oldindan ko‘rish uchun mavjud emas
Telegram'da ko‘rish
◀️ قابلیت‌های سایبری و توانایی‌های نظامی ایران در مقابله با عربستان سعودی
به بهانه حملات مجدد یمنی‌ها به آرامکو

⭕️در این ویدئو که شش ماه پیش، اندیشکده «گروه بین‌المللی بحران» ساخته؛ آسیب‌پذیری جبران‌ناپذیر زیرساخت‌های تولید و عرضه نفت خام و گاز طبیعی عربستان سعودی در منطقه اباقیق ترسیم شده است.

⭕️ از ده تولیدکننده اول نفت جهان، پنج کشور در حوزه خلیج فارس هستند (عربستان سعودی، عراق، ایران، امارات و کویت) و روی‌هم‌رفته روزی ۲۹ میلیون بشکه نفت تولید می‌کنند.

⭕️مطابق بررسی‌ها، نوسانات در قیمت‌های جهانی نفت خام مستقیما بر قیمت‌ فروش بنزین در آمریکا - و در نتیجه بر زندگی مصرف‌کنندگان آمریکایی، تاثیر داشته است.

🆔@jahat98


◀️برای قیس و آلان و بثینه، کودکان معصوم خاورمیانه
منتشر شده در روزنامه قدس دهم بهمن ماه ۹۸

⭕️ویدئوی تلخ بیرون کشیدن جسم بی‌جان «قیس ابورمیله» کودک هفت ساله فلسطینی از یک کانال آب، فضای مجازی را به شدت تحت تأثیر قرار داد. قیس روز قبلش گم شده بود. شهرک‌نشیان صهیونیست او را ربوده بودند و حالا جنازه‌اش به خانواده‌اش بازگشته است. او نختسین کودک مظلوم فلسطینی نیست که به دست صهیونیست‌ها به قتل رسیده است.

⭕️با این وضعیت کثافت‌بار رسانه و سیاست، احتمالاً آخرین‌ قربانی معصوم سیاست در خاورمیانه هم نخواهد بود. مثل آلان کردی، پسربچه سوری که چهار سال پیش اسیر موج‌های دریا شد و همراه با تعدادی دیگر که قصد سفر به اروپا داشتند، به مقصد نرسید. جنازه آلان در سواحل ترکیه سوژه عکاسی شد و ساعتی بعد جهان را متأثر کرد. نشریه لوموند، تصویر آلان را بیدارگر وجدان اروپا دانست. اما بیداری حاصل نشد. حتی سیاست‌ها و استانداردهای مهاجرت هم تغییری پیدا نکرد.

⭕️یا بثینه، دختربچه یمنی که در بمباران ائتلاف سعودی همه اعضای خانواده‌اش را از دست داد. تصویر چشمان بادکرده او و صورت رنگ‌پریده معصومانه‌اش رسانه‌ها را تکان داد. بثینه 5 ساله تلاش کرد با دستانش چشم راستش را باز کند. او نمی‌دانست چه اتفاق هولناکی برایش افتاده است. قیس، آلان و بثینه و هزاران کودک دیگر در عراق و افغانستان و سوریه و ترکیه و حتی ایران. 15 کودک پروانه‌ای به دلیل تحریم‌های ثانویه آمریکا امکان دریافت خدمات درمانی مرتبط با بیماری «ای‌بی» را نداشتند و پرپر شدند.

⭕️این همه اتفاق و رویداد و تصویر و ویدئو از مرگ انسان‌هایی که جهان اول و جهان سوم را نمی‌شناسند، هنوز قادر نیستند جای آمریکا یا اروپا را روی کره زمین یا نقشه جغرافیا پیدا کنند، حتی نام مقامات سیاسی کشورهایشان را هم نمی‌دانند؛ اما به راحتی، قربانی می‌شوند؛ بی هیچ پیامد یا تغییری. کودکان، سوژه‌اند. سوژه بازی‌های رسانه‌ای بزرگانی که قصد دارند در قدرت بمانند یا قدرت بگیرند. آلت دست‌اند و ابزار. و چه بسا زنان هم و حتی مردان.

⭕️چاره چیست؟ نباید تصاویر را دید و پخش کرد؟ باید منتشر کرد و به وجدان‌ها تلنگر زد و حتی بیشتر از تلنگر، کاری کرد که افکار عمومی خواب و خوراک را ترک کنند؟ رسانه باید استقلال خود را به دست آورد و علیه این نابرابری‌ها، این ستمگری‌ها، این وحشی‌گری‌ها بایستد؟ چه باید کرد؟ واقعیت این است که دیگر دیدن از دست رفتن کودکان، کشته شدن آنان و حتی عادی شدن مرگ انسان‌ها برای مخاطبین رسانه‌ها عادی شده. درام به سوژه و ماجرا تقلیل یافته و جنجال است که کلیک می‌خورد. خبر بد است که می‌فروشد و روزنامه زرد است که نایاب می‌شود.

⭕️ در این گردونه پرتکرارِ پرسرعت، نباید چرخید؟ یا باید چرخید و آرام آرام مقابل گردونه ایستاد و ذائقه‌ها را تغییر داد؟ در اینکه سیاست‌های رسانه‌ای باید چه باشد و به کدام سمت حرکت کند، دیگران بارها نوشته‌اند و گفته‌اند. اما برای تغییر باید تاریخ را قدر دانست. نباید از گذشته غفلت کرد و بدتر از آن، گذشته را تنها برای سرگرمی و نوستالژی دید.

⭕️نمونه جدی و محسوس این گونه استفاده از تاریخ برای رسانه، مورد عجیب و حیرت‌آور قتل جمال خاشقچی است. روزنامه‌نگار منتقد عربستانی که در سفارت عربستان در ترکیه به شکل وحشیانه‌ای کشته شد. پیگیری‌های عجیب و مصرانه واشنگتن‌پست که اتفاقاً از رسانه‌های جمهوری‌خواه محسوب می‌شود، تا جایی پیش رفت که ولیعهد سعودی برای تلافی، مجبور شد به صورت شخصی وارد ماجرا شود و فایلی آلوده به واتساپ جف بزوس، مالک واشنگتن‌پست و آمازون ارسال کند. همان هک سبب شد رابطه بزوس با زنی غیر از همسرش لو برود و او مجبور شود از همسرش طلاق بگیرد.

⭕️پیگیری واشنگتن‌پست، الگویی دست‌یافتنی برای پیگیری رسانه‌ای ارائه می‌کند. این الگو عبارت است از ترکیب رخدادهای تاریخی برای یادآوری وضعیت موضوع به مخاطب تا احساسات او تنها برای چند ساعت یا چند روز کوتاه برانگیخته نشود. برانگیختگی احساسات، به شکل متمرکز و طولانی مدت، هیچ تغییری را هم به بار نیاورد، در فرد انگاره یا باوری محکم نسبت به موضوع ایجاد می‌کند و اعتقادات او را شکل می‌دهد.

⭕️بالاترین انتقام از قاتلان کودک 7 ساله فلسطینی، نه محاکمه قاتلان اوست و نه انتشار ویروسی ویدئوی تلخ و اندوه‌بار پیدا شدن جسد بی‌جان او. بالاترین انتقام از قیس، این است که معصومیت قیس، معصومیت بماند و عادی نشود و حتی به انحراف کشیده نشود. باید روایت را جدی گرفت. روایت‌ها، باورها را می‌سازند. باید باور اشغالگری صهیونیست‌ها همچنان تقویت و تبلیغ شود، اگرچه قیس و قیس‌ها دیگر در این جهان نیستند.

#تحلیل
🆔@jahat98


◀️ کاخ سفید رسماً جان بولتون را تهدید کرد: کتابت را منتشر نکن!

⭕️ پس از انتشار توییت‌های ترامپ علیه جان بولتون، مشاور سابق امنیت ملی که خاطرات او را حاوی اطلاعات طبقه‌بندی شده دانسته بود، کاخ سفید به شکل رسمی بولتن را تهدید کرد که کتاب خاطراتش را منتشر نکند.

⭕️ نه بولتون و نه سخنگوی کاخ سفید از اعلام جزئیات بیشتر خودداری کرده‌اند. این خبر را نیز وکیل بولتون اعلام کرده است‌. در بخش کوتاهی از خاطرات منتشر شده بولتون، ماجرای وعده ترامپ به رئیس‌جمهور اوکراین به شکل تفصیلی توضیح داده شده است.

⭕️ترامپ به رئیس جمهور اوکراین گفته بود در ازای تحقیق در مورد فعالیت‌های تجاری پسر بایدن در اوکراین، رقیب احتمالی او در انتخابات ۲۰۲۰، یک کمک ۳۹۱ میلیون دلاری در قالب یک قرارداد امنیتی به اوکراین خواهد کرد و برای ابقای زلینسکی در قدرت نیز هر آنچه از دستش برآید، انجام خواهد داد.

#خبر
🆔@jahat98

🔗 بیشتربخوانید


Video oldindan ko‘rish uchun mavjud emas
Telegram'da ko‘rish
◀️ روبات های ژاپنی در المپیک ۲۰۲۰

⭕️وزارت آموزش ژاپن با همکاری سامسونگ و تویوتا، به دنبال استفاده از روبات‌ها در فعالیت‌هایی همچون ارائه خدمات عمومی، راهنمایی گردشگران و مسافران و ... در المپیک ۲۰۲۰ است. ژاپن، المپیک را فرصتی برای آزمون فعالیت‌های فناورانه و معرفی آنها می‌بیند.

🆔@jahat98


◀️ استرس، حقوق کم و نابرابری جنسیتی؛ مشکلات زنان پرستار بریتانیایی

⭕️ در حالی که ۹۰ درصد پرستاران در سراسر بریتانیا، زن هستند؛ اما زنان تنها یک سوم پست‌های مدیریتی حوزه پرستاری را در اختیار دارند. استرس، فشار کاری، حقوق کم و نابرابری حنسیتی، مشکلات عمده پرستاران زن بریتانیایی است.

⭕️ با آنکه پرستاری یک شغل حساس، تخصصی و کاملاً مهم و تعیین‌کننده است؛ همچنان پرستاران بریتانیایی به چشم نیروهای کمکی پزشکان دیده می‌شوند. زنان پرستار در مقایسه با زنان شاغل در دیگر حوزه‌ها مانند حسابداری، حقوق و سمت‌های دانشگاهی، احترام اجتماعی و درآمد اقتصادی پایین‌تری دارند.

#خبر
🆔@jahat98

🔗 بیشتر بخوانید


◀️ پایان آیت الله مایک؟
در مورد «مایکل دی‌آندریا» و احتمال مرگش

⭕️سقوط هواپیمای ارتش ایالات متحده آمریکا در ایالت غزنی افغانستان و انتشار اخبار ضد و نقیض در مورد سرنوشت و تعداد کشته‌شدگان هواپیما، یک نام را دوباره بر سر زبان‌ها انداخت. «مایکل دی‌آندریا» معروف به آیت الله مایک که مسؤولیت عملیات سازمان سیا علیه ایران در دولت ترامپ را بر عهده داشته و مطابق بر اخبار در این حادثه کشته شده است. نام مایکل، پیش از این بارها و بارها شنیده شده. از جمله به تصریح «دنیل مک آدامز» کارشناس و تحلیلگر آمریکایی در ناآرامی‌های بنزین در آبان ماه 98، آیت الله مایک یا شاهزاده تاریکی در بروز و تشدید ناآرامی‌ها و تنش‌ها نقش مستقیم و کلیدی داشته است. از محل تولد، تحصیلات و نحوه پیوستن «مایکل دی‌آندریا» به سازمان سیا جز اطلاعات پراکنده‌ای که چندان قابل اتکاء نیست؛ مستندات معتبری وجود ندارد.


⭕️آوریل 2015، نشریه نیویورک تایمز در مقاله‌ای با عنوان «حمایت جدی واشنگتن از عملیات‌های پهپادی سیا» جزئیاتی ناگفته از مایکل را برملا کرد. نویسندگان این مقاله تصریح کرده بودند به رغم اشتباهات فاجعه‌بار پهپادی در رهگیری هدف‌های غیرنظامی به ویژه در پاکستان و افغانستان، به دلیل حمایت جدی سازمان سیا از این حملات، دولت ایالات متحده همچنان ترجیح می‌دهد عملیات‌های پهپادی توسعه و تقویت شود. در آن مقاله، نقش کلیدی مایکل در مدیریت مرکز مبارزه با تروریسم سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا سبب شد دولت آمریکا به رغم رسوایی وحشتناک کشته شدن یک شهروند آمریکایی و یک شهروند ایتالیایی در خاک پاکستان بر اثر یک حمله پهپادی سیا، بپذیرد که حملات پهپادی همچنان در دستور کار این سازمان باقی بماند. با وجود آنکه حملات پهپادی بارها و بارها مردم بی‌گناه پاکستان و افغانستان را هدف گرفته بود، کشته شدن این دو نفر غیرخاورمیانه‌ای سبب شد باراک اوباما رئیس جمهور وقت آمریکا عذرخواهی کند و مایکل مجبور شود پس از 9 سال، مرکز مبارزه با تروریسم سیا را ترک کند. البته اشتباهات دیگر مایکل در چند عملیات شناسایی که به کشته شدن چند آمریکایی منجر شد، در این برکناری بی‌تأثیر نبود.

⭕️انتشار جزئیاتی همچون علاقه افراطی به کشیدن سیگار و پوشیدن کت و شلوار تیره رنگ، در گزارش نیویورک تایمز، پرده از یکی از پنهان‌ترین مهره‌های سیا برداشت. دی‌آندریا تا جایی برای سیا ارزشمند بود که سازمان از او یک چهره الهام‌بخش و مدیر کاریزماتیک ساخته بود. کاراکتر اول فیلم «سی دقیقه پس از نیمه شب» که در مورد عملیات ترور بن‌لادن است و محتوایی به شدت میهن‌پرستانه و غرورآفرین برای آمریکایی‌ها دارد، از شخصیت مایک ساخته شده است. اما اطلاعات نیویورک‌تایمز، نخستین اطلاعات رسانه‌ها از مایک نبود. در سال 2012، نشریه واشنگتن‌پست در مقاله‌ای با عنوان «یک تازه‌مسلمان مرکز ضدتروریسم سیا را هدایت می‌کند» مایکل را یک مدیر برجسته که به رغم سخت‌گیری و تندخویی با همکاران و زیردستانش، روی آنها به شدت تأثیرگذار است، توصیف کرد. مقاله واشنگتن‌پست، نام‌گذاری مایکل به «آیت الله مایک» را به خاطر ازدواج او با یک زن مسلمان آفریقایی به نام «فریده کوریمجی»، دختر یک خاندان ثروتمند از یک قبیله آفریقایی با تبار گجراتی دانسته بود.


⭕️ازدواج مایکل و فریده، دلیلی شد برای اینکه «راجر» به آیت الله مایک تبدیل شود و مستغلات و املاک و صنایع و شرکت‌های گردشگری و صنایع مخابراتی پدر فریده، پوششی شد برای عملیات‌های سیا در شرق آفریقا. موفقیت‌های مایکل، ترامپ را راضی کرد او را به عنوان یکی از مهره‌های مهم سیاست‌های جنگ‌طلبانه آمریکا در خاورمیانه به کار گیرد. انتصاب مایک پمپئو، رئیس سابق سازمان سیا، مایکل را تا سطح نخست تصمیم‌گیری در مورد عملیات ضدایران ارتقاء داد. به ویژه که مایکل در ترور ناجوانمردانه عماد مغنیه نیز دست داشته است. اگر کشته شدن مایکل در سرنگونی هواپیمای ارتش آمریکا واقعیت داشته باشد، ایالات متحده، یکی از کارآمدترین و باتجربه‌ترین مدیران سیا را از دست داده است. آمریکا مانند موشک‌باران پایگاه نظامی عین‌الاسد حاضر نخواهد بود در مورد تعداد و هویت تلفات هواپیمای نظامی‌اش در افغانستان اطلاع‌رسانی شفاف و دقیقی داشته باشد، اما پیام رسیده است؛ به همان شکلی که باید و به همان کسی که باید.

#تحلیل

🆔@jahat98


◀️ پزشکان آمریکا به اندازه کافی به ترک سیگار توصیه نمی‌کنند!
سیگارهای الکترونیکی در ترک سیگار مؤثر نیست

⭕️به
رغم اینکه دخانیات، عامل اصلی معلولیت، بیماری‌های صعب‌العلاج و مرگ در آمریکاست، دو پنجم افراد سیگاری اعلام کرده‌اند که هنگام مراجعه به پزشک، توصیه‌ای در مورد اینکه سیگار را ترک کنند؛ از پزشکان نشنیده‌اند. همچنین بر اساس گزارش جدید وزارت بهداشت و خدمات انسانی آمریکا، چهل درصد از افراد سیگاری که سالانه یک ارائه‌کننده خدمات بهداشتی و درمانی می‌بینند، هیچ توصیه‌ای از آنها در مورد ترک سیگار دریافت نمی‌کنند.

⭕️گزارش سی.ان.ان از نشست خبری مدیر بخش جراحی عمومی وزارت بهداشت آمریکا نشان می‌دهد دو سوم افراد سیگاری که به دنبال ترک سیگار هستند، از داروهای جایگزین سیگار استفاده نمی‌کنند و بدان‌ها اعتمادی ندارند. بر اساس گزارش وزارت بهداشت، شواهد کافی در مورد اینکه سیگارهای الکترونیکی باعث کاهش مصرف سیگار می‌شوند، وجود ندارند. اگرچه سیگارهای الکترونیکی در تولیدات متنوعی عرضه می‌شوند و یافته‌هایی نیز در مورد اینکه استفاده از این سیگارها، استفاده از سیگارهای معمول را کاهش می‌دهد و به ویژه در میان جوانان مؤثر بوده؛ وجود دارد، نمی‌توان تعمیم علمی برای این گزاره فراهم کرد.

⭕️البته گزارش تصریح می‌کند میزان استعمال سیگار از سال 2018 تاکنون، 14 درصد کاهش داشته و این یک پیروزی برجسته برای درمان و بهداشت ایالات متحده به شمار می‌آید. ترک سیگار در هر سن و سالی، ده سال به عمر فرد اضافه می‌کند.

#خبر
🆔@jahat98

🔗 بیشتر بخوانید


◀️ سه برابر شدن ثروت بنیانگذار توئیتر در زمان ترامپ
تأثیر مستقیم ترامپ در توجه جهانی به توئیتر

⭕️ در سه سالی که از ریاست جمهوری ترامپ می‌گذرد، سهام توئیتر 105درصد افزایش داشته و سهم ثروت دورسی از 275 میلیون دلار به 610 میلیون دلار رسیده است. ثروت جک دورسی اینک 240 درصد بیشتر از میانگین ثروت میلیاردرها در آمریکاست. دورسی که اینک نزدیک به 4/4 میلیارد دلار ثروت دارد، در سال 2017 بیش از یک میلیارد دلار ثروت داشت. البته بیشتر ثروت او از شرکت اسکوئر که یک مجموعه فین‌تک است، به دست می‌آید.


⭕️ نگاه ترامپ به توئیتر به عنوان یک رسانه تک‌نفره که می‌تواند تمامی مواضع، اظهارات و حواشی او و دولتش را پوشش دهد، در جلب توجهات به این پلتفرم به عنوان یک رسانه تعاملی سیاسی مؤثر بوده است. اگرچه توئیتر در سال 2019 نتوانست رشد حیرت‌انگیز مالی سال 2018 را تجربه کند، اما کارشناسان همچنان روند درآمدزایی توئیتر را صعودی می‌بینند.

#خبر
🆔@jahat98

🔗 بیشتر بخوانید


◀️ کرونا باعث شد یک بازی موبایلی رکورد بزند!
پلیگ در مورد طاعون ساخته شده

⭕️ یک بازی ویدئویی که به کاربران یاد می‌دهد چطور با انتشار ویروس‌ها بجنگند، در آمریکا رکورد زد. سازندگان این بازی اعلام کرده‌اند به دلیل تقاضا برای نصب این بازی موبایلی، سایت شرکت از دسترس خارج شده. آنان همچنین هشدار داده‌اند که مردم اطلاعات مربوط به ویروس کرونا را از مراجع رسمی دریافت کنند و بازی طراحی شده این شرکت بر اساس مدل علمی ساخته نشده است.

#خبر
🆔@jahat98

🔗 بیشتر بخوانید


◀️ تبریزیان‌های فضای مجازی
نقش فیس‌بوک و یوتیوب در هراس‌افکنی از بهداشت مدرن

⭕️ بر اساس گزارش سازمان بهداشت جهانی، یکی از ده تهدید برای بهداشت و درمان در سطح جهان در سال 2019، تردیدسازی نسبت به کارایی واکسیناسیون است. رسانه‌های اجتماعی به ویژه یوتیوب و فیس‌بوک نه تنها تقابلی با گروه‌ها و کانال‌های تولید محتواهای ضدبهداشت مدرن دارند؛ بلکه در الگوریتم‌های جستجو به شکلی هستند که کاربران را به سمت محتواهایی درباره اثرات و پیامدهای واکسیناسیون است.


⭕️ غیر از الگوریتم‌های جستجو، پلتفرم‌های رسانه‌های اجتماعی هیچ اقدامی در مواجهه با انتشار اطلاعات نادرست پزشکی که کاربران را نسبت به کارایی علوم مدرن به شک و تردید می‌اندازد، انجام نمی‌دهند. جستجو در مورد «واکسیناسیون» کاربر را به گروه‌هایی هدایت می‌کند که اخبار جعلی و شایعات در مورد پزشکی مدرن در آنها تبلیغ می‌شود.

#خبر
🆔@jahat98

🔗 بیشتر بخوانید


◀️دوران پس از حاج قاسم
آیا فقدان سردار سلیمانی جبران‌ناپذیر است؟
منتشر شده در روزنامه قدس چهارم بهمن 98

⭕️ایران و غرب آسیا پس از فرمانده با ذکاوت و باهوش نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، چه وضعیتی خواهد یافت؟ در اهمیت فکر، ایده و فعالیت حاج قاسم برای محور مقاومت، تنها همین حرف رهبر فرزانه حزب‌الله، سید حسن نصرالله مبنی بر تقسیم تاریخ منطقه به دوران پیش از حاج قاسم و دوران پس از او کافی است.

⭕️اگر بخواهیم شخصیت و میدان نفوذ سردار سلیمانی را در یک نمای کلی بررسی کنیم، باید تصریح کنیم سردار شهید در سه عرصه نظامی، سیاسی و رسانه‌ای، علمدار کنشگر و مبتکر جمهوری اسلامی بوده است.

1⃣در کمتر از سه هفته‌ای که از شهادت سردار گذشته، رسانه‌های جمهوری‌خواهان آمریکایی در تلاش بوده‌اند اولاً سردار را هم‌ردیف عناصر بدنامی که اتفاقاً در رشد و گسترش تعصب و تکفیر نقش داشته‌اند، جا بزنند و ثانیاً نبود او را جبران‌ناپذیر ترسیم کنند. اما واقعیت این است که با وجود درخشندگی سردار در میدان پرآشوب منطقه، نیروی قدس و محور مقاومت در نبود او راه را گم نخواهد کرد؛ چرا که شبکه روابط و ساختار منحصربه‌فردی که سردار ساخته، با وجود اتکای فراوان بر استعداد و هنر ویژه او، قائم به شخص نبوده و می‌تواند تحرک و اقدام ایران در میدان مقاومت را جهش چشمگیری دهد. دنیل بایمن، استاد دانشگاه جرج تاون و کارشناس ارشد بروکینگز، در مقاله‌ای در مجله فارن‌افرز، به صورت تلویحی، جانشینی سردار اسماعیل قاآنی در فرماندهی نیروی مقاومت در خاورمیانه را به جانشینی سید حسن نصرالله پس از شهادت سید عباس موسوی تشبیه می‌کند.

2⃣وجه دوم شخصیت سردار که در داخل ایران کمتر از آن سخن گفته شده، اما به شدت تحت رصد و بررسی تحلیلگران خارجی بوده، کنش سیاسی او بوده است. او شخصیتی فراجناحی داشت و همچنان که در صف نبرد با تکفیری‌ها، هم‌دوش بسیجی‌ها و پاسدارانی که دل خوشی از دولت دوازدهم و سیاست‌های منطقه‌ای دولت و به ویژه برجام که دست ایران را زیر ساتور آمریکا برد و به تعبیر رهبر معظم انقلاب، خسارت محض را به کشور تحمیل کرد؛ با محمدجواد ظریف، رفافت و ارتباطی نزدیک داشت.
در ارتباط با حل مسائل اقتصادی کشور به ویژه تجارت با کشورهای منطقه و استفاده از ظرفیت آن‌ها، تمام توشه و توان خود را به کار گرفت، حتی اگر این جد و جهد به نام دیگران تمام می‌شد.
در غیاب او، گروه‌های مختلف سیاسی، یک نیروی واسط برای گفت‌وگو و تعامل را از دست دادند، اما نمی‌توان گفت او نیروی آخر در این زمینه و عرصه بود. تجربه حاج قاسم در مقابله با تهدیدات خشن و سخت خارجی، به او چنین آموخته بود که زد و خوردهای سیاسی و اختلافات جناحی، ذات دنیای سیاست است و این رفت و برگشت‌ها تا زمانی که خط قرمزهای نظام را جابه‌جا نکند، چندان خطری ندارد.

3⃣وجه سوم شخصیت سردار که فراق او را سنگین و چه بسا تحمل‌ناپذیر می‌کند، وجه نمادین و سمبلیک او بود. ترور او، عزت و غرور میلیون‌ها ایرانی را جریحه‌دار کرد و احساس انتقام و انزجار از آمریکا را در دل‌ها شعله‌ور کرد. درست است که مخالفان سردار و حتی سنگ‌اندازان و مانعان در راه و مشی او، با شهادت او به ناگاه و از روی منفعت سوگوار شدند و شال عزا انداختند؛ اما واقعیت این است که بخشی از این واکنش، کاملاً آنی و تماماً بی‌ریا و خالصانه بود. شهادت سردار خط‌ شکن و برجسته ایرانی، در واقع به زیر افکندن نماد و سمبل ملّتی بود که در برابر تمام تحریم‌ها و تهدیدات، همچنان حاضر نیستند استقلال و شرافت خود را به دریوزگی و گدایی مقابل ثروتمندترین کشور دنیا بفروشند. اما در واقعیت ماجرا، شهید قاسم سلیمانی به مراتب نمادین‌تر، کاریزماتیک‌تر و ذی‌نفوذتر از قاسم سلیمانی است.

⭕️تدا اسکاچپول، اندیشمند علوم سیاسی در تبیین چرایی وقوع انقلاب اسلامی، نقش و کارکرد ایدئولوژی تشیع را در سازماندهی انقلابیون و پیش راندن نیروی انقلاب اسلامی مؤثر می‌دانست و سوزان ملونی، کارشناس برجسته مسائل ایران در اندیشکده بروکینگز بر این باور است که خون سلیمانی، آن اهمیت و اعتبار نمادین سردار سلیمانی را تشدید خواهد کرد. از نظر او، ایران اگرچه ماه‌های بسیار سختی پشت سر گذرانده، اما در سال‌های اخیر نشان داده که در اقدام و اعمال منافعش، عجله‌ای ندارد و در زمان و موقعیتی مناسب، اقدامش را به سرانجام خواهد رساند.

#تحلیل
 🆔@jahat98

 


Video oldindan ko‘rish uchun mavjud emas
Telegram'da ko‘rish
◀️ فهم عمیق نماینده جوان کنگره آمریکا از عدالت
هیچ میلیاردری بی‌گناه نیست

⭕️«الکسندریا اوکاسیو کارتز»، جوان‌ترین نماینده زن کنگره آمریکا در این ویدئوی جنجالی می‌گوید شما یک میلیارد دلار پول نمی‌سازید، شما یک میلیارد دلار پول به دست می‌آورید. آن هم به کمک همه کارگران و کارمندانی که برای شما کار می‌کنند.

⭕️ او که از جمله حامیان سندرز در انتخابات 2020 است، می‌گوید سیستم درمانی همگانی همچون آموزش و مسکن، یک حق انسانی است.

🆔@jahat98


◀️ چگونه اینستاگرام، صنعت تتو را متحول کرد؟

⭕️ دو یا سه سال پیش، تتوکارها یا هنرمندان تتو دیده نمی‌شدند. آنها باید به صورت شانسی یا اتفاقی روی جلد مجلات می‌رفتند یا در حاشیه یک برنامه تلویزیونی ار کارشان حرف می‌زدند. اما این روزها هیچ وقتی برای از دست دادن ندارند.

⭕️ اینستاگرام کاری کرده است که برای یک تتوی ساده پیش یک تتوکار پرفالوئر باید از مدت‌ها قبل، وقت بگیرید. آنان از کارهایشان، تصویر یا فیلم می‌گیرند و در اینستاگرام منتشر می‌کنند و اندکی بعد، بووووم!

⭕️ تتوکارها تخمین می‌زنند بیش از 70 درصد از مشتریان‌شان از طریق اینستاگرام یا اپ‌های به اشتراک‌گذاری تصاویر، جذب شوند. اینستاگرام به آنان این امکان را داده است که حتی مشتریانی از سایر کشورها داشته باشند و به «هنرمندان بین‌المللی» تبدیل شوند.

⭕️ آنان البته روزانه یک ساعت را در اینستاگرام می‌گذرانند و باید هفته‌ای سه یا چهار پست منتشر کنند تا بتوانند همچنان در بورس بمانند. برخی از آنان حتی دوره‌های عکاسی و تصویربرداری می‌گذرانند و تجهیزات تخصصی‌تری به کار می‌گیرند تا کار آنان بیشتر دیده شود.

⭕️ با این همه، تتوکارها از اینستاگرام شکایت هم دارند. آنان می‌گویند رسانه‌های اجتماعی، گونه‌ای از ناپایداری ایجاد کرده که دائماً باید در رقابت باشید. اینستاگرام، زمان را به یک عنصر سیالِ معیارناپذیر تبدیل کرده است. همچنین هنرمندان می‌گویند کار کسانی که توانایی بیشتری در استفاده از اینستاگرام داشته باشند، نسبت به کار هنرمندانی که وقت بیشتری می‌گذرانند؛ ارزشمندتر تصویر می‌شود.

#خبر
🆔@jahat98

🔗 بیشتر بخوانید


◀️ سایه استیضاح ترامپ بر رسوایی سعودی
تلاش رژیم سعودی برای ربایش یک منتقد در خاک آمریکا

⭕️ بر اساس گزارش روزنامه دیلی‌بیست، «عبدالرحمن المطیری» دانشجوی عربستانی که پیش از این از حامیان جدی محمدبن‌سلمان بود و پس از قتل جمال خاشقچی به صف منتقدین ولیعهد سعودی پیوست، سوژه جدید دستگاه‌ امنیتی سعودی است. المطیری که اینک به عنوان یک اینفلوئنسر و فعال رسانه‌ای مخالف سعودی فعالیت می‌کند، پس از دریافت پیام‌های تهدیدآمیز و ترول‌ شخصیت در رسانه‌های اجتماعی، مورد نظر قرار گرفته تا او نیز سرنوشتی مانند جمال خاشقچی پیدا کند.


⭕️ هک شدن تلفن همراه جف بزوس، مدیرعامل آمازون و مالک روزنامه واشنگتن‌پست به خاطر دریافت یک فایل واتساپی از ولیعهد سعودی، در کنار ماجرای المطیری، انتقادات علیه عربستان سعودی را که فروکش کرده بود؛ دوباره برانگیخته. بزوس به دلیل پیگیری مجدانه روزنامه‌اش برای فهم واقعیت قتل خاشقچی مورد خشم بن‌سلمان قرار گرفت.

⭕️ اکنون که محاکمه ترامپ در سنای آمریکا در جریان است، این دست اتفاقات عجیب و تکان‌دهنده نباید فراموش شوند. به ویژه که بن‌سلمان با اعضای کابینه ترامپ و به ویژه داماد ترامپ روابط شخصی صمیمانه‌ای دارد و حتی 500 اتاق از هتل‌ ترامپ نیز در اجاره اوست.

#خبر
🆔@jahat98

🔗 بیشتر بخوانید


◀️ چالش جدید حقوقی در اقتصاد گیگ
حمایت دادگاه عالی کالیفرنیا، صدای باقی کارگران را درآورد

⭕️ «اقتصاد گیگ» به نوعی از کسب و کار فناورانه گفته می‌شود که موقعیت و جایگاه افراد در آن به طور معمول موقتی است و شرکت‌ها و سازمان‌ها اغلب قراردادهای کوتاه مدت با فریلنسرها یا همان آزادکاران منعقد می‌کنند. یا مثل رانندگان اوبر یا تولیدکنندگان محتوا.


⭕️ یعنی افراد به جای اینکه برای یک کارفرمای مشخص کار کنند و کار دائم داشته باشند، کارهای پاره‌وقت انجام می‌دهند و کارفرمایِ فرد، دیگر یک شخص نیست بلکه در این شیوه اقتصادی کارفرما تبدیل به یک اَلگُوریتم می‌شود.

⭕️ در این شکل از کسب و کار دیگر مواردی مانند پایه حقوق، بیمه، قرارداد و ... معنی ندارد و همه چیز به شکل سیال بین کارگر و کارفرما تعریف می‌شود.

⭕️ پس از آنکه دادگاه عالی کالیفرنیا، قانونی برای حمایت از کارمندان اقتصاد گیگ تصویب کرد، کارگران حوزه خدمات و سرگرمی این ایالت نیز خواستار تعیین یک چارچوب حقوقی برای خود شدند‌. در رأس این کارگران، رقاص‌های باشگاه‌های برهنگی و کارگران جنسی هستند که در ایالت کالیفرنیا رقم قابل توجهی را تشکیل می‌دهند. آنان در گام نخست به دنبال تشکیل سندیکا یا اتحادیه هستند.

#خبر
🆔@jahat98

🔗 بیشتر بخوانید


◀️ جورج سوروس: فیس‌بوک به ترامپ کمک می‌کند او دوباره رئیس‌جمهور آمریکا شود
حمله دوباره سوروس به فیس‌بوک

⭕️ میلیاردر آمریکایی دوباره به ترامپ و رابطه‌اش با فیس‌بوک تاخت. این بار در ضیافت شامی در حاشیه اجلاس داووس.

⭕️ سوروس می‌گوید در قبال کمک فیس‌بوک به ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۰، ترامپ نیز هوای فیس‌بوک را خواهد داشت.

⭕️ رابطه دوستانه زاکربرگ و ترامپ به یک موضوع چالشی برای فیس‌بوک تبدیل شده. زاکربرگ جایی گفته بود از وارن، کاندیدای زن دموکرات‌ها متنفر است‌. دموکرات‌ها به ویژه هیلاری کلینتون معتقدند اگر کمک فیس‌بوک نبود، ترامپ هرگز رئیس‌جمهور ایالات متحده نمی‌شد.

⭕️ مستند «هک بزرگ» که دو ماه پیش رونمایی شد، به دستکاری افکار عمومی آمریکا از طریق بیگ دیتای فیس‌بوک که به کمپانی آنالتیکا فروخته شد، می‌پردازد.

#خبر
🆔@jahat98

🔗 بیشتر بخوانید


◀️ بازداشت اشتباهی یک سلیمانی
بابک سلیمانی به جای قاسم سلیمانی

⭕️ یک راننده ایرانی–کانادایی به نام «بابک سلیمانی» به دلیل نام خانوادگی‌اش در بدو ورود به آمریکا بازداشت شد.

⭕️ این راننده می‌گوید یک مأمور آمریکایی که یونیفورم مرزبانی به تن نداشته، گذرنامه او را ضبط کرده و در مورد فعالیت‌های نظامی و دیدگاه‌های سیاسی او سؤالاتی پرسیده.

#خبر
🆔@jahat98

🔗 بیشتر بخوانید


◀️ دزدی لایک‌ها؟
تازه‌ترین نمونه از تحریف واقعیت در شبکه‌های اجتماعی

⭕️ محققان دانشگاه بن‌گوریون رژیم صهیونیستی به تازگی مقاله‌ای منتشر کرده‌اند که بر اساس آن، ممکن است شما تصویر یا ویدئویی را در یکی از شبکه‌های اجتماعی لایک کرده باشید، اما آن لایک پای تصویر یا ویدئوی دیگری بخورد!

⭕️ در این مقاله که در یکی از نشریات دانشگاه کورنل منتشر شده، سه محقق با بررسی و ارزیابی هفت پلتفرم شبکه‌های اجتماعی نشان داده‌اند که ممکن است شما یک پست در مورد یک گربه زیبا را لایک کرده باشید اما دوستان یا آشنایان شما لایک شما را پای یک پست حمایتی از گروه‌‎های تکفیری ببینند! پژوهشگران این نمونه از دستکاری را «اثر آفتاب‌پرست» نامیده‌اند.

#خبر
🆔@jahat98

🔗 بیشتر بخوانید


Video oldindan ko‘rish uchun mavjud emas
Telegram'da ko‘rish
◀️دیپ‌فیک‌ها واقعاً خطرناکند!
هشدار استاد دانشگاه کالیفرنیای جنوبی در حاشیه اجلاس داووس

⭕️دیپ‌فیک به پدیده جعل تصاویر واقع‌گرایانه انسان روی ویدئوهای افراد گفته می‌شود. این شکل از دستکاری با استفاده از الگوهای یادگیری ماشینی انجام می‌شود و برای نخستین بار در سال 2014 انجام گرفته است. سال گذشته با انتشار یک ویدئوی دیپ‌فیک از نانسی پلوسی، رئیس مجلس نمایندگان آمریکا در یک حساب فیس‌بوک متعلق به طرفداران دونالد ترامپ، خطر این شکل از تحریف یا دستکاری آشکارتر شد. در آن ویدئو، چنین القا شده بود که نانسی پلوسی، ناخوش‌احوال است یا مست است.

⭕️پروفسور هائو لی تأکید می‌کند پدیده دیپ‌فیک در جوامعی که سواد رسانه‌ای کمتری دارند، خطرناک‌تر است. مسؤولان شرکت امنیت سایبری «دیپ تریس» معتقدند خطرات و پیامدهای این پدیده، جدی گرفته نمی‌شود. از نظر آنان، این پدیده دیگر یک شوخی تصویری یا ژانر شبکه‌های اجتماعی نیست. این موضوع به دموکراسی ضربه می‌زند.

#خبر

🆔@jahat98

20 ta oxirgi post ko‘rsatilgan.

206

obunachilar
Kanal statistikasi